unit 2 单元测试卷 2022-2023学年高一英语期末复习
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
1.Where is the woman now
A. In her own bedroom. B. In hospital. C. In the office.
2.What did Smith offer her
A.Smith offered her a computer.
B.Smith offered her a room.
C.Smith offered her a job as a typist.
3.What does the woman want to do
A.She wants to know the time.
B.She wants to read a magazine.
C.She wants to buy a watch.
4.What are they talking about
A.Houses. B.Piano. C.Space.
5.Why is Smith so successful
A.Because he never makes any mistake.
B.Because he can answer questions quickly.
C.Because he is always thinking of others.
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白,每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6~7小题。
6.What does the man think about his new job
A.It’s boring and he is going to give it up.
B.It’s boring but he doesn’t want to give it up at the moment.
C.The salary is good so he really likes it.
7.What isn’t the woman satisfied with about her job
A.Salary. B.Working hours. C.Working condition.
听第7段材料,回答第8~10小题。
8.What’s the probable relationship between the two speakers
A.Waitress and customer.
B.Doctor and patient.
C.Husband and wife.
9.Where does the conversation probably take place
A.In a restaurant. B.In a hotel. C.At home.
10.What can we learn about the man
A.Something is wrong with his eyes.
B.Something is wrong with his stomach.
C.He is hungry but he eats a little.
听第8段材料,回答第11~13小题。
11.What does the woman ask the photographer to do
A.She asks him to take a photo of her mother.
B.She asks him to take a photo of himself.
C.She asks him to take a photo of herself.
12.How much does one copy cost
A.Eighteen dollars. B.Three dollars.
C.Five dollars.
13.How does the photographer take her picture
A.He asks her to stand there and say “Cheese”.
B.He asks her to sit on the chair and say “Cheese”.
C.He asks her to sit down and keep silent.
听第9段材料,回答第14~16小题。
14.What is the relationship between the two speakers
A.Father and daughter.
B.Master and servant.
C.Husband and wife.
15.When does this conversation take place
A.In the morning. B.In the afternoon.
C.In the evening.
16.What does the woman think of her life
A.It is hard and eventful.
B.It is boring and dull.
C.It is busy and colourful.
听第10段材料,回答第17~20小题。
17.Where does the speaker’s voice come from
A.A cinema. B.A car park. C.An answerphone.
18.When will the Italian film be on next week
A.From Monday to Thursday.
B.From Monday to Friday.
C.From Monday to Sunday.
19.When will a student probably go to the cinema if he wants the cheaper ticket
A.On Monday. B.On Wednesday. C.On Friday.
20.What can we learn from the talk
A.A student ticket is half the price.
B.The cinema has a car park of its own.
C. Further information can be gained about the film.
第二部分 阅读(共两节,满分50分)
第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
Our bodies need a healthy diet which should include all the things you need to develop normally—proteins,carbohydrates,fats,minerals and vitamins.Cutting out things you might see as fattening,such as carbohydrates or fats,can stop your body from developing normally.
There are some simple rules which can help you to stay a healthy and normal weight.They sound quite easy but might be more difficult to put into practice.You can ask your family and friends to help you to stick to these rules—and it might even help them to be a bit healthier!
Eat regular meals—breakfast,lunch and dinner.
Include carbohydrate foods such as bread,potatoes,rice or pasta with every meal.
Eat at roughly the same time each day.Long gaps between meals can make you so hungry that,when you do eventually eat,you eat far more than you need.
Get enough sleep.
Avoid sugary or high fat foods and junk foods.If you have a lunch of crisps,chocolate and a soft drink,it doesn’t feel as if you’re eating very much,but it will pile on the pounds.A sandwich or roll with fruit and milk or juice will make you feel fuller,but you are much less likely to put on weight and it’ s better for your skin.
If you follow these suggestions you will find it easier to control your weight,and you won’t find yourself wanting sweet foods all the time.
21.What does the underlined word “They” refer to
A.Your family and friends.
B.Our bodies.
C.Regular meals.
D.The simple rules.
22.What doesn’t help you to keep fit
A.Taking regular exercise.
B.Not having carbohydrate foods.
C.Avoiding high fat foods and junk foods.
D.Eating at roughly the same time each day.
23.What is the main idea of the passage
A.How to Stay Healthy
B.How to Keep a Healthy Diet
C.How to Stay a Healthy and Normal Weight
D.Who Will Be More Helpful for You to Stick to the Simple Rules
B
Time:7:00 am Emily Stupi dives into (跳进) the pool.Cold water hits her,and it’s hard to catch her breath.Pulling her arms through the water,Emily begins her first of eight laps (圈).She wants to complete the triathlon (铁人三项).
Emily shakes with cold as she gets out of the pool.Along with three hundred other children and adults,she heads into the one-mile run,followed by a four-and-a-half-mile bike ride.
The triathlon is being held in Glendale,Arizona,and the temperature is freezing on the late-October morning.But seeing her father’s warm smile makes Emily forget about the cold.
Emily feels lucky to have her father here today.Three years ago,doctors discovered that he had skin cancer.His treatments made him feel tired and sick,but he believed he was going to get better.Emily says,“Courage is something that all people have inside,and they use it to make the world a brave and happy place.My dad showed great courage when he got cancer.”
Emily asked a lot of questions about her father’s illness.Her mom says,“We had a family discussion and gave her all the facts.We talked about what cancer is and how money is raised for aid(援助) and research.”
Emily made a promise to herself and to her family that she would compete in the triathlon to raise money to help cancer patients.She trained hard for three months,swimming,running and biking several times a week.She then sent out 150 letters asking for donations (捐赠).Her dad matched the money,and Emily gave $7,000 to the American Cancer Society.
Emily says she was nervous on the day of the race.“My stomach felt weak,and the water was cold.” But Emily completed the race and lived up to her promise to help fight cancer.
24.What is Emily doing at 7:00 am
A.She is competing in a race.
B.She is training for the triathlon.
C.She is swimming as a warm-up.
D.She is teaching children swimming.
25.When Emily’s father had cancer,he .
A.felt lonely and hopeless
B.refused to receive treatment
C.hid his illness from his family
D.fought against the disease bravely
26.In order to help cancer patients,Emily .
A.wrote to the American Cancer Society for help
B.decided to take part in a sports competition
C.completed the triathlon and raised $7,000
D.researched on cancer for three months
27.What words can best describe Emily
A.Careful and generous.
B.Friendly and humorous.
C.Easy-going and hard-working.
D.Kind-hearted and strong-willed.
C
The beach may seem like an inviting place to run on a cool summer morning,but is running on the sand good for your body It can be,but it’s important to be aware of the challenges that some beach runners experience before you get ready.
Running on the beach can be a good thing. It’s certainly different from running on a track or a pavement.For starters, sand can be a challenge because it has an uneven (不平坦的) surface.As you push off,you’re going to lose some of your push as the sand moves.So,you’re not going to be able to push yourself forward as you would on a track or a pavement.But this unevenness has an upside:It gives your body an extra workout, forcing you to exercise muscles that don’t get as much use during runs on firm surfaces.For example,your feet,ankles and lower back might feel sorer and more tired than usual after a beach run just because the surface is constantly moving and changing step to step.
You also might feel sore afterward because beaches tend to slope (倾斜) down to the water.If you’re going for a long run on the beach,you might notice that one side of your body might feel sorer because you’re putting more pressure on it due to the slope.
Some beach runners prefer to run barefoot—not wearing anything on feet.However,if you’re not used to barefoot running,start slowly and don’t run long distances at first.That’s because running barefoot uses more different muscles than running with shoes does,and it’s important to strengthen these muscles and adapt your feet.If you want to run barefoot and as long as you run carefully enough into it,go for it!
Running on the sand can be a smart choice for you,because running on softer ground surfaces can reduce muscle damage.
28.Why is it difficult to run on the beach for starters
A.The soft surface makes people fall over easily.
B.People need to run carefully on its smooth surface.
C.Running on its uneven surface takes much effort.
D.It’s hard to keep one’s balance on its hard surface.
29.Which of the following best explains “upside” underlined in paragraph 2
A.Advantage. B.Reason. C.Character. D.Challenge.
30.What’s the author’s attitude to barefoot running
A.Critical. B.Supportive. C.Doubtful. D.Uncaring.
31.Where can the passage probably be found
A.A primary school textbook.
B.A tourist guide.
C.A sports magazine.
D.A scientific report.
D
Sport is not only physically challenging,but can also be mentally challenging.Criticism from coaches,parents and other teammates,as well as pressure to win can create too much anxiety or stress for young athletes.Stress can be physical,emotional,or psychological and research has indicated that it can lead to burnout.Burnout has been described as dropping or quitting of an activity that was at one time enjoyable.
The early years of development are critical years for learning about oneself.The sport setting is one where valuable experiences can take place.Young athletes can,for example,learn how to cooperate with others,make friends,and gain other social skills that will be used throughout their lives.Coaches and parents should be aware,at all times,that their feedback to youngsters can greatly affect their children.Youngsters may take their parents and coaches’ criticisms to heart and find fault in themselves.
Coaches and parents should also pay attention that youth sport participation does not become work for children.The outcome of the game should not be more important than the process of learning the sport and other life lessons.In today’s youth sport setting young athletes may be worrying more about who will win instead of enjoying themselves and the sport.Following a game many parents and coaches focus on the outcome and find fault with youngsters’ performances.Positive support should be provided regardless of the outcome.Research indicates that positive support motivates and has a greater effect on learning than criticism.Again,criticism can create high levels of stress,which can lead to burnout.
32.An effective way to prevent the burnout of young athletes is .
A.to make sport less competitive
B.to increase their sense of success
C.to reduce their mental stress
D.to make sport more challenging
33.According to the passage,sport is positive for young people in that .
A.it can help them learn more about society
B.it enables them to find faults in themselves
C.it can provide them with valuable experiences
D.it teaches them how to set realistic goals for themselves
34.Many coaches and parents are in the habit of criticizing young athletes .
A.believing that criticism does good to their early development
B.without realizing criticism may destroy their self-confidence
C.in order to make them remember life’s lessons
D.so as to put more pressure on them
35.According to the passage parents and coaches should .
A.pay more attention to letting children enjoy sport
B.help children to win every game
C.train children to cope with stress
D.enable children to understand the positive aspect of sport
第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
What is Shallow Water Blackout(浅水昏厥) “You don’t realize that you need a breath,so you just kind of go to sleep underwater,” explains Kim Rutherford.“Since you’re underwater,at some point your body tries to take a breath. 36 And that causes a drowning(溺亡).”
Rutherford is a U.S.Masters Swimming Coach in California.She helped save a skilled swimmer’s life recently after he had experienced Shallow Water Blackout. 37 Further information about Shallow Water Blackout will help clear up your doubt.
Shallow Water Blackout is also known as low oxygen(氧气) blackout.When swimmers hold their breath repeatedly,their carbon dioxide (CO2) levels are unnaturally low. 38
Low oxygen levels in the body can cause brain damage within a few minutes.If not saved quickly,a swimmer can die.Even if there are lifeguards watching,it can be hard to notice what is happening underwater.
39 This includes everyone from those playing “hold your breath” games to skilled swimmers.
Here are things to keep in mind for everyone who goes into a pool:
· 40 Always have someone to go together with you.
·Never overlook the need to breathe.
·Let your coach or a lifeguard know that you are holding your breath.
·Never play breath-holding games.
·Post signs at the pool to make people know the dangers of Shallow Water Blackout.
A.Never swim alone.
B.When it does,it takes in water.
C.Keep an eye on the water level.
D.Here is his story and how his life was saved.
E.How could a near drowning happen to a skilled swimmer
F.Blackouts can happen to anyone who is holding their breath.
G.This stops their body from giving their brain the message to come back up for air.
第三部分 语言运用(共两节,满分30分)
第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)
After that weekend my high school classmates and I would go our 41 ways.Many planned on attending colleges far away, as I did. Others had jobs lined up and a few were thinking about 42 .
Directly in front of me was a friend, who 43 and smiled, acting a little self-satisfied. He and a couple of friends had decided to play one 44 trick before graduation. The night before, they’d 45 over to the principal’s home and used rolls of toilet paper to decorate his house and yard.
The principal onstage had given no 46 that anything was wrong. Hearing my name, I took a deep breath, 47 climbed the steps, crossed the stage and stopped in front of the principal. He handed me my 48 case. I couldn’t wait to open it and find my name, 49 that I had graduated. My friend opened his case and all of us burst into 50 .What we saw was a single roll of toilet paper inside.
The choices we make 51 our lives.
Our high school principal had a great sense of 52 and took this opportunity to play a trick back on the boys, but they were allowed to graduate.
Sometimes we get lucky when we do something wrong. 53 ,sometimes we don’t. I often wonder what 54 those who didn’t make it to graduation. The 55 way to stay out of trouble is to avoid it in the first place.
41.A.wide B.separate C.similar D.contradictory
42.A.education B.success C.marriage D.separation
43.A.sighed B.cursed C.trembled D.yawned
44.A.usual B.important C.last D.very
45.A.slipped B.swung C.skipped D.swapped
46.A.meaning B.framework C.fantasy D.indication
47.A.nervously B.casually C.shamefully D.elegantly
48.A.paper B.diploma C.tool D.glass
49.A.assuming B.informing C.confirming D.identifying
50.A.laughter B.tears C.anger D.song
51.A.destroy B.violate C.undergo D.shape
52.A.kindness B.humour C.happiness D.accomplishment
53.A.Anyhow B.Furthermore C.Still D.Therefore
54.A.became of B.brought about C.got across D.brought out
55.A.bravest B.simplified C.meanest D.surest
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
A child will not feel comfortable doing sports at the playing field on a cold winter’s day.But school sports help 56. (child) in their academic studies in years to come.57.(research) said other activities such as music or religious activities were not as58. (benefit) for attention as taking part in a game lesson.The difference in academic ability was noticeable even at age ten,with those 59. had taken part in sports since the start of junior school faring 60.(well) than those who hadn’t.
The Canadian study looked at children aged six and then ten.Professor Linda Pagani said,“We worked with information 61. (provide) by parents and teachers to compare kindergartners’ activities with their classroom activities as they grew 62. .By the time they reached the fourth grade, kids who played structured sports were 63. (clear) better at following instructions and 64.(remain) focused in the classroom. There is something special to the sporting environment—perhaps the sense of belonging to a team or a special group with a common goal—that appears to help kids understand 65. importance of respecting the rules and honouring responsibilities.”
第四部分 写作(共两节,满分40分)
第一节(满分15分)
假定你是李华,你的外国朋友John要去爬山,请你根据以下提示给他写一封邮件,向他介绍你对爬山的看法并提醒他爬山的注意事项。
内容提示:
1.爬山是一项非常好的运动,可以放松身心,有益健康;
2.爬山前需做的准备 (了解天气、必备物品等);
3.爬山时注意安全,避免受伤。
注意:
1.词数80左右;
2.可适当增加细节,以使行文连贯。
Dear John,
Yours,
Li Hua
第二节(满分25分)
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
It was the late 1930s,and things were tough.Mom had a hard time raising us on her own in our small community of New Westminster.My dad had drowned in Pitt Lake,five years ago.
Looking back,I realize what Mom went though sending us kids to school.Every morning she would tuck a new piece of cardboard in our shoes,because our soles(鞋底) were worn out.When we got home,Mom would have “French toast” ready for us.Constant moving was typical for my family in those times.Rent was 25 dollars a month,but Mom couldn’t pay it,and we knew we would be evicted right after Christmas on the first of January.
Christmas was approaching,and we were entitled to a twenty-five-dollar Christmas fund from social services.The inspector came to our house,and searched it from top to bottom to be sure we didn’t have any food hidden away.When he didn’t find any,he issued the cheque to Mom.Mom said that instead of buying food,she would use the 25 dollars to pay back the rent,assuring us all of a roof over our heads for a little while longer.She told us then there would be nothing for Christmas.
Unknown to Mom,I had been selling Christmas trees,shoveling snow,and doing odd jobs to earn enough money to buy a new pair of boots.Boots that weren’t patched,boots with no cardboard in the soles.I knew exactly which boots I wanted.They were ten-inch Top Genuine Pierre Paris and they had a price of 23 dollars.
Well,the big day came on the afternoon of Christmas Eve.I was excited,as I hurried up the road to the shoe store,but on the way I noticed a house with Christmas lights and decorations.It was then I realized at our house,we had no lights,no decorations,nor any money for Christmas goodies.I knew that we would have no turkey or ham for Christmas,and I felt sad.
注意:续写词数应为150左右。
As I continued walking I began to reconsider my plan.
With great excitement and tears in my eyes,I knocked on the door.
答案及听力原文
答案:1~5 BCBAC 6~10 BBCCC 11~15 CBBCA 16~20 BCABC
听力原文:
Text 1
M:Are you feeling better today
W:Yes,thanks.I think I can go home tomorrow.
M:No,I’m afraid you will stay in hospital a few more days.
Text 2
M:I still can’t understand,Betty.Why are you working for Smith’s company
W:He offered me a job as a typist and I need the job.
Text 3
M:If you are looking for the Time,I think I’ve got the last copy.
W:Oh,well,I think I will get some newspaper to read instead.
Text 4
M:Do you like a one-room or a two-room house
W:Two-room’s,I think there is enough space to put my piano.
Text 5
M:Smith always seems to know other people’s problems.
W:That is true.I think that’s why he has been so successful in his work.
Text 6
W:Hi,John.How is your new job
M:It’s boring.
W:Are you going to quit
M:If it weren’t for the money,I would quit right away.How about you
W:I got a job at the Ming Xiang Company as a secretary.
M:Hey,lucky you.That’s a hot job.Can you handle it
W:Yeah.It’s what I do best you know.I like it very much and the salary is good,but the hours are too long.
M:Don’t be too picky.It’s good you’re able to get paid for doing something you really like.
W:You’re right.
Text 7
W:Just in time.Dinner is almost done.
M:I’m so hungry.I think I could eat a horse.
W:You must have worked hard today,dear.
M:Ugh!Feed me.
W:Would you like some of this
M:Yes.I want that too.I could eat up everything.
(After a while)
M:Uh,I’m full.
W:You can’t be full.You’ve only eaten a little bit.
M:I guess my eyes are a little bigger than my stomach.
Text 8
M:Good morning.
W:Good morning.I would like a picture of myself.
M:Tomorrow at 4:30
W:No,that’s too late.
M:How about Wednesday,then
W:Sorry,but that’s my day off.Can you do it right now
M:Sure.What’s the photo for
W:My mother’s birthday.
M:Oh,it’s going to be ready next week.
W:How much will six copies cost
M:They cost eighteen dollars.
W:Okay,what do you want me to do
M:Sit on that chair,please.And say “Cheese”.
W:Cheeeeeese!
Text 9
M:What’s the matter
W:It’s just life.It’s all right for you.You’ll leave the house in five minutes.I’ll be here all day.You won’t come back till seven o’clock.
M:One of us must go to work,dear.
W:Yes,but your day is interesting.My day is the same every day.
M:My work isn’t always interesting.
W:I know,but you travel around,you meet different people and you do different things.Who will I meet today What will I do Er I’ll wash up,feed the baby,do the washing,clean the house,bathe the baby,take the dog for a walk...
M:But...but...
W:Then I’ll go to the supermarket,prepare dinner,meet you at the station,have dinner,wash up again...
M:But...
W:Then I’ll feed the baby again,put the baby to bed...What a life!Today,tomorrow,this week,next week,this month,next year...forever!
Text 10
Thank you for calling the North London Arts Cinema,Wood Green.There is no one to answer your call at the moment.
The North London Arts Cinema is open seven days a week,showing a variety of British and foreign films.Next week we will show an Italian film called Midnight Meeting.It is set in Milan in the 1950s.You can see that film from Monday to Thursday.It will be on twice a day in the evenings.That’s at 6:45 and 9:15.The film lasts 2 hours and 15 minutes.Tickets are £4,but there is a special student ticket at £2.80 for all our midweek film.Please bring your student card if you want the cheaper ticket.The nearest car park to the cinema is in Hauxton Street.That’s H-A-U-X-T-O-N.It’s just five minutes’ walk from the cinema.
Thank you for calling the North London Arts Cinema.If you require further information,phone during office hours—9:00 a.m.to 4:30 p.m.,Monday to Friday.
第二部分
A
本文是一篇说明文。文章主要给读者提供了一些保持健康和维持正常体重的方法。
21. D词义猜测题。根据文章第二段中的“There are some simple rules...to put into practice.”可知有一些简单的方法可以帮助人们保持健康和维持正常体重,它们听起来很简单但是实施起来可能更困难,结合句意可知They指代上文出现的simple rules。故选D项。
22. B细节理解题。根据文章第二段中的“it might even help them to be a bit healthier!”(它可能会帮助它们变得健康一点)和第二小点“Include carbohydrate foods such as bread,potatoes,rice or pasta with every meal.”可知,摄入碳水化合物有助于保持健康,反过来,如果不摄入碳水化合物就不能保持健康。故选B项。
23. C主旨大意题。根据文章的主要内容,尤其是第二段中的“There are some simple rules which can help you to stay a healthy and normal weight.”可知,本文主要给读者提供保持健康和维持正常体重的方法。故选C项。
B
本文是一篇记叙文。文章主要介绍了一个女孩通过参加体育比赛来帮助癌症患者的故事。
24. A细节理解题。根据第一段中的“She wants to complete the triathlon.”以及第三段中的“The triathlon is being held”可知,早上7点Emily正在参加铁人三项赛。故选A项。
25. D推理判断题。根据第四段中的“but he believed he was going to get better”和“My dad showed great courage when he got cancer.”可知,Emily 的父亲非常勇敢地与病魔作斗争。故选D项。
26. B细节理解题。根据倒数第二段中的“Emily made a promise to herself and to her family that she would compete in the triathlon to raise money to help cancer patients.”可知,Emily为了要帮助癌症患者,决定通过参加铁人三项赛来为他们募集资金。故选B项。
27. D推理判断题。Emily为了铁人三项赛辛苦训练并克服诸多困难,她以自己的实际行动来帮助癌症患者。因此,我们可以从她身上看出她非常善良并且有着顽强的意志力。故选D项。
C
本文是一篇说明文。文章介绍了沙滩跑步的优缺点,并给初学者提出了一些有用的建议和注意事项。
28. C细节理解题。根据第二段中的“For starters,sand can be a challenge...a track or a pavement.”可知,刚开始在沙滩上跑步很困难,因为在凹凸不平的沙滩上跑步需要付出很大的努力。故选C项。
29. A词义猜测题。根据下文“It gives your body an extra workout,forcing you to exercise muscles that don’t get as much use during runs on firm surfaces.”可知是在说明在沙滩上跑步产生的不平衡的好处,故画线单词意思为“优点”,故选A项。
30. B观点态度题。根据第四段中的“If you want to run barefoot and as long as you run carefully enough into it,go for it!”可知,作者对赤脚跑步的态度是支持的。故选B项。
31. C推理判断题。根据第一段“The beach may seem like... before you get ready.”以及文章主要内容围绕着沙滩跑步展开,故文章最有可能来自体育杂志。故选C项。
D
本文是一篇议论文。体育运动既是对人的体力的挑战,也是对人的心理的挑战。在体育运动中,父母和教练应对孩子多鼓励,少批评,让孩子用积极的心态去迎接挑战。
32. C推理判断题。由第一段中的“Stress can be physical,emotional,or psychological and research has indicated that it can lead to burnout.”可知,减少青少年运动员的心理压力是防止其身心疲劳的有效途径。故C项正确。
33. C细节理解题。由第二段中的“The sport setting is one where valuable experiences can take place.”体育活动能为年轻人提供极其有价值的、一生都有用的人生经历。可知选C项。
34. B细节理解题。由最后一段中的“Following a game many parents...with youngsters’ performances.”以及“Again,criticism can create high levels of stress,which can lead to burnout.”可得出结论,父母和教练只顾结果而对青少年吹毛求疵,这无疑增加了他们的压力,破坏了他们的自信心,故B项正确。
35. A推理判断题。由最后一段可总结出父母和教练应该变批评为鼓励,以减轻孩子们的心理压力,使他们拥有积极的动机,从而更喜欢体育运动。所以A项正确。
第二节
本文是一篇说明文。文章介绍了浅水昏厥,并提供了一些游泳注意事项。
36.B B项中的it does指代上文中的“your body tries to take a breath”,且it takes in water与下文中的“that causes a drowning”构成因果关系,故选B项。
37.E E项中的疑问与下文中的“clear up your doubt”相照应,故选E项。
38.G G项中的This指代上文中的“their carbon dioxide(CO2) levels are unnaturally low”,而stops their body from...come back up for air 是导致下文“Low oxygen levels in the body”的原因,故选G项。
39.F F项中的anyone who is holding their breath与空后一句形成呼应,故选F项。
40.A A项Never swim alone与下文中的“Always have someone to go together with you.”在语意上保持一致,故选A项。
本文是一篇记叙文。作者通过回忆高中毕业时同学的一次恶作剧,从而想到人的一生总会做出这样或那样的选择,避免麻烦的方式就是在最初就避免犯错。
41. B.wide宽的;separate分离的;similar相似的;contradictory对立的。从后句得知同学们高中毕业后各自有不同的打算,所以作者和同学们要分道扬镳,走不同的路了,故选B项。
42. C education教育;success成功;marriage婚姻;separation分离。此处讲的是同学们不同的规划,有人找到了工作,结合选项与“工作”呼应且符合语境的只有“结婚”,故选C项。
43. D sigh叹气;curse诅咒;tremble发抖;yawn打哈欠。从下一句内容可知前一天晚上他们去捉弄了校长,第二天有些犯困,所以是“打哈欠”,故选D项。
44. Cusual 寻常的;important 重要的;last 最后的;very恰好的。由“毕业前”可知他和几个朋友准备在毕业前最后一次再捉弄一下校长。故选C项。
45.A slip滑,溜走;swing 摇摆;skip跳过;swap交换,调换。由前文可知他们打算最后捉弄一下校长,所以是“溜进”校长的家里。slip over to one’s home表示“偷偷溜进某人的家”,故选A项。
46. D meaning 意义;framework 框架;fantasy 奇幻;indication 指示,迹象。根据“anything was wrong”可知,校长在台上并没有说明有什么异常的,也看不出任何异常的迹象,故选D项。
47. A nervously 紧张地;casually 随便地,偶然地;shamefully 羞耻地,丢脸地;elegantly 优美地,优雅地。由空前一句“我深吸了一口气”可以看出作者是紧张地爬上台阶,故选A项。
48. B paper 纸张;diploma 毕业证书;tool 工具;glass 玻璃。由前文内容可知这是一个毕业典礼,校长给同学们发毕业证书,所以给作者毕业证书盒,故选B项。
49. C assume假设;inform通知;confirm确认;identify识别。由“找到我的名字”可知作者确认自己毕业了,故选C项。
50. A laughter笑;tear眼泪;anger愤怒;song歌曲。那个搞恶作剧的朋友看到盒子里没有毕业证书,只有一卷厕纸,知道校长也搞恶作剧了,所以我们都大笑起来。故选A项。
51. D destroy 破坏;violate 违反;undergo 经历;shape形成,塑造。由下文内容提到“每个人的选择会造就不同的人生”可知此处表达“我们的选择塑造了我们的人生”,故选D项。
52. B kindness 善意;humour 幽默;happiness 幸福,快乐;accomplishment 完成。校长被捉弄了但没有生气和处罚他们,并且还用同样的方式捉弄这些同学让大家很开心,由此可知,校长是一个具有幽默感的人。故选B项。
53. C anyhow总之,无论怎样;furthermore此外,而且;still但;therefore 因此。根据句意“有时候我们做错事是很幸运的”和“有时我们不是”可知前后文为转折关系,所以应用still(但)连接,故选C项。
54. A become of 成为,会怎么样;bring about 引起;get across 通过,理解;bring out 出版,生产。作者在此处讲述不同的选择造就不同的人生,作者是毕业的人,所以会想没有毕业的人后来怎么样了,故选A项。
55. D bravest 最勇敢的;simplified 简化了的;meanest 最吝啬的,最刻薄的;surest 最确定的,最可靠的。作者认为对人生造成影响的是我们的选择,所以想要远离麻烦,可以选择一开始就避免它,这是最可靠的方法,故选D项。
本文是一篇说明文。研究表明,经常参加学校的体育活动对学生未来的学习有帮助。
56.children 考查名词。根据后文中的their可知,此处应用复数形式。
57.Researchers 考查名词复数。所填的词作主语,指人,前面没有冠词,所以用复数形式,又因在句首,故首字母需大写。
58.beneficial 考查形容词。所填的词作表语,所以用形容词形式。benefit的形容词形式是beneficial。
59.who 考查定语从句。先行词是those,关系词在从句中作主语,所以用who。
60.better 考查比较级。根据后面的than可知,此处要用比较级。
61.provided考查非谓语动词。provide和information有逻辑上的动宾关系,所以用过去分词作定语。
62.up 考查动词短语。grow up意为“长大”,是固定搭配。
63.clearly 考查副词。分析句子成分可知,所填的词修饰形容词,所以用副词形式。
64.remaining考查非谓语动词。所填的词和前面的following并列,作介词at的宾语,所以填remaining。
65.the 考查冠词。importance后面有定语修饰,所以是特指,填the。
Dear John,
I hear that you are going to climb the mountain.Now I’d like to share my views on climbing with you.
For my part,climbing is a very good activity.Only by relaxing yourself can you refresh yourself and improve your health.
In order to enjoy the activity,you need to make full preparations in advance.You had better have clear information about the weather,and bring proper clothes.When you are climbing,I suggest that you pay attention to every step you make in case you hurt yourself.
I hope you will have a good time.
Yours,
Li Hua
As I continued walking I began to reconsider my plan.I was feeling a strange sense of guilt.Here I was going to buy a new pair of boots while my mother was home in tears.She would be trying to explain to us why there were no presents.Across the street from the bus stop was a big grocery store.I realized that 25 dollars I had worked so hard for went a long way towards lights,decorations and a turkey.After finishing shopping,I went home.
With great excitement and tears in my eyes,I knocked on the door.I could hardly wait to see my mother’s face!When Mom opened the door,some of the groceries fell inside onto the floor,and she just stood there,dumbfounded.Holding back the tears,I said,“Merry Christmas!” That day I got enough hugs and kisses from Mom to last two lifetimes.英 语 答 题 卡
(
准 考 证 号
[ 0 ]
[ 0 ]
[ 0 ]
[ 0 ]
[ 0 ]
[ 0 ]
[ 0 ]
[ 0 ]
[ 0 ]
[ 1 ]
[ 1 ]
[ 1 ]
[ 1 ]
[ 1 ]
[ 1 ]
[ 1 ]
[ 1 ]
[ 1 ]
[ 2 ]
[ 2 ]
[ 2 ]
[ 2 ]
[ 2 ]
[ 2 ]
[ 2 ]
[ 2 ]
[ 2 ]
[ 3 ]
[ 3 ]
[ 3 ]
[ 3 ]
[ 3 ]
[ 3 ]
[ 3 ]
[ 3 ]
[ 3 ]
[ 4 ]
[ 4 ]
[ 4 ]
[ 4 ]
[ 4 ]
[ 4 ]
[ 4 ]
[ 4 ]
[ 4 ]
[ 5 ]
[ 5 ]
[ 5 ]
[ 5 ]
[ 5 ]
[ 5 ]
[ 5 ]
[ 5 ]
[ 5 ]
[ 6 ]
[ 6 ]
[ 6 ]
[ 6 ]
[ 6 ]
[ 6 ]
[ 6 ]
[ 6 ]
[ 6 ]
[ 7 ]
[ 7 ]
[ 7 ]
[ 7 ]
[ 7 ]
[ 7 ]
[ 7 ]
[ 7 ]
[ 7 ]
[ 8 ]
[ 8 ]
[ 8 ]
[ 8 ]
[ 8 ]
[ 8 ]
[ 8 ]
[ 8 ]
[ 8 ]
[ 9 ]
[ 9 ]
[ 9 ]
[ 9 ]
[ 9 ]
[ 9 ]
[ 9 ]
[ 9 ]
[ 9 ]
) (
注 意 事 项
) (
1.答题前,考生先将自己的姓名,准考证号填写清楚,并认真核准条形码上的姓名、准考证号,在规定位置贴好条形码。
2.选择题必须用
2B
铅笔填涂;填空题和解答题必须用0.5mm黑色签字笔答题,不得用铅笔或圆珠笔答题;字体工整、笔迹清晰。
3.请按题号顺序在各题目的答题区域内作答,超出区域书写的答案无效;在草稿纸、试题卷上答题无效。
4.保持卡面清洁,不要折叠、不要弄破。
) (
姓 名
) (
贴 条 形 码 区
) (
考生 缺考考生,监考员用
2B
禁填 铅笔填涂左面的缺考标记
) (
填涂样例 正确填涂
) 第Ⅰ卷 选择题
第一部分:听力
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
[ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ]
[ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ]
[ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ]
第二部分:阅读
21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
[ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ]
[ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ]
[ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ]
[ D ] [ D ] [ D ] [ D ] [ D ] [ D ] [ D ] [ D ] [ D ] [ D ] [ D ] [ D ] [ D ] [ D ] [ D ] [ D ] [ D ] [ D ] [ D ] [ D ]
[ E ] [ E ] [ E ] [ E ] [ E ]
[ F ] [ F ] [ F ] [ F ] [ F ]
[ G ] [ G ] [ G ] [ G ] [ G ]
第三部分:语言运用(第一节)
41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55
[ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ]
[ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ]
[ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ]
[ D ] [ D ] [ D ] [ D ] [ D ] [ D ] [ D ] [ D ] [ D ] [ D ] [ D ] [ D ] [ D ] [ D ] [ D ]
第Ⅱ卷 非选择题
第三部分:语言运用(第二节)
(
56. ________________________________
57. ________________________________
58. ________________________________
59. ________________________________
60. ________________________________
61. ________________________________
62. ________________________________
63. ________________________________
64. ________________________________
65. __
______________________________
)
请在各题目的答题区域内作答,超出矩形边框限定区域的答案无效!
第四部分:写作
第一节
第二节
请在各题目的答题区域内作答,超出矩形边框限定区域的答案无效!