UNIT 1 Life Choices Section Ⅳ Period 单元回顾 默写背诵课件(共127张PPT+ 学案)高中英语北师大版(2019)必修 第一册

文档属性

名称 UNIT 1 Life Choices Section Ⅳ Period 单元回顾 默写背诵课件(共127张PPT+ 学案)高中英语北师大版(2019)必修 第一册
格式 zip
文件大小 1.6MB
资源类型 教案
版本资源 北师大版(2019)
科目 英语
更新时间 2025-08-27 08:47:09

文档简介

Section Ⅳ
Period  默写背诵
1.dynamic adj.充满活力的;精力充沛的
2.campus n.校园
3.apartment n.公寓套房
4.shift n.(工厂、医院等轮班制的)当班时间
5.leisure n.空闲,闲暇,业余时间
6.plus adj.有利的,好的 prep.加
7.engine n.引擎
8.definitely adv.确切地,肯定地
9.native n.本地人
10.necessity n.必需品
11.media n.新闻媒体,大众传播媒介(总称)
12.drag vt.拖,拉
13.target n.目标
14.update vt.更新
15.meanwhile adv.与此同时
16.downtown adv.向/在城镇商业中心区
17.editor n.编辑,主编
18.military n.军队,武装力量
19.absolutely adv.正是,当然
20.extent n.程度
21.thus adv.因此,因而,从而
22.typical adj.平常的,一贯的;典型的
23.certificate n.合格证书
24.flash vi.& vt.闪现,闪过 n.照相机闪光灯
25.besides prep.除……之外
26.charity n.慈善机构,慈善团体
27.gym n.体育馆,健身房
28.slide n.幻灯片
29.rural adj.农村的,乡村的,田园的
1.________ adj.较高的,高级的
2.________ adj.中等教育;中级的;次要的
3.________ adj.以前的,先前的
4.________ n.日程表,计划表
5.________ n.能力,胜任
6.________ n.压力
7.________ vi.(问题或困难)出现,发生
8.________ n.生活方式
9.________ vi.& n.闲谈,聊天
10.________ n.一系列;范围
11.________ adj.各种各样的;多种(类型)的
12.________ n.质量,品质
13.________ n.对……着迷的人
14.________ n.目的,意图 vi.力求达到
15.________ n.距离,间距
16.________ vi.& vt.复习
17.________ vt.减少;降低;缩小
18.________ adj.坦率的,坦诚的
19.________ vt.移走;去掉
20.________ vi.运转,工作 n.功能
21.________ vt.寻求;请求
22.________ vt.以……为特色,是……的特征
23.________ vi.毕业
24.________ adj.热切的;渴望的
25.________ n.电,电力;力量
26.________ n.供应,供给
27.________ adj.不稳定的
28.________ adj.布满灰尘的
29.________ adj.泥泞的,多泥的
30.________ adj.困难的,难办的
31.________ n.联系,联络 vt.(写信,打电话)联系(某人)
32.________ vt.计划,打算,想要
33.________ adj.低年级的
34.________ adj.正式的,官方的
35.________ n.报告;陈述,说明
36.________ n.消化
37.________ n.娱乐,消遣
1.stress n.压力;心理负担;紧张 vi.& vt.强调;(使)焦虑不安→________ adj.焦虑不安,心力交瘁→________ adj.焦虑的,紧张的
2.challenge n.挑战;艰巨任务 vt.向……挑战→________ adj.富有挑战性的
3.differ vi.不同,不一样,有区别→________ adj.不同的,有区别的→________ n.不同;区别
4.expect vt.预料;期待;期望;认为→________ n.期待;预料,预期
5.confident adj.自信的→________ n.自信,信心;信赖
6.recover vi.恢复健康,康复→________ n.恢复;复苏;康复
7.injure vt.损害;伤害→________ n.伤,损害→________ adj.受伤的
8.fortune n.幸运;财富→________ adj.幸运的;吉利的→________ adv.幸运地→________ adv.不幸地;令人遗憾地
9.convenient adj.方便的,便利的→________ n.方便,便利
10.actual adj.实际的,真实的→________ adv.实际上,事实上
11.suffer vi.& vt.遭受(痛苦)→__________ n.痛苦;苦难
12.entire adj.完全的,彻底的→________ adv.完全地,彻底地
13.tense adj.紧张的,绷紧的,拉紧的 vt.拉紧,绷紧→________ n.紧张;焦虑
14.organise vt.组织,筹划→________ adj.有组织的→________ n.组织者→________ n.组织,团体,机构
15.profession n.职业,行业→________ adj.专业的,职业的
16.inspire vt.鼓励,激励→________ adj.有灵感的;品质优秀的;能力卓越的→________ adj.激励的,鼓舞人心的→________ n.给人以灵感的人/物;灵感
17.apply vi.申请;请求→________ n.申请者→________ n.申请书
18.independent adj.独立的,自立的→________ adv.独立地,自立地→__________ n.独立,自主
19.attract vt.吸引→________ n.吸引;有吸引力的人或物→________ adj.有吸引力的;好看的,美观的
20.laugh vt.笑→________ n.笑;笑声
21.contribute vi.& vt.捐献→________ n.贡献
22.adapt vi.(使)适应→________ n.适应
23.entertain vt.使快乐;招待,款待→________ n.娱乐
1.____________ 总而言之,总的来说
2.____________ 有时;偶尔;间或
3.____________ 按……所说,根据
4.____________ 亲自
5.____________ 易于做某事
6.____________ 取得进步,获得成功
7.____________ 大范围的;广泛的;一系列的
8.____________ 动身,出发
9.____________ (身体或精神上)遭受……(痛苦)
10.____________ 坦白说,坦率地说
11.____________ 因为
12.____________ 换句话说
13.____________ 从……毕业
14.____________ 各种各样的
15.____________ 放弃
16.____________ 对付,应付,处理
17.____________ 对……负责
18.____________ ……以及……
1.I've been using the computer since I was a kid.
从我还是个孩子的时候,我就一直使用电脑。
2.It's so convenient to be able to compare the quality and prices from different online shops before I buy.
购物前,能够比较不同网络商店的质量和价格,非常方便。
3.It's important to meet friends in person from time to time,not just on social media.
时不时亲自与朋友见面是很重要的,不能只是利用社交媒体交流。
4.I am always attentive in all classes and think actively,so that I can have more free time to do other things that I'm interested in after school.
我在所有课上总是专心听讲并积极思考,这样放学后我就有更多可支配的时间做我感兴趣的事。
5.It always makes me excited to work hard and achieve a team goal together.
一起努力工作并实现团队目标总是让我感到兴奋。
6.Bringing with him lots of books,clothes,and two pairs of trainers,Zhang Tian travelled to the village with an eager heart.
张天带着许多书、衣服和两双运动鞋,还有一颗热切的心来到了这个村庄。
7.It is not surprising that PE is the kids'favourite subject!
毫不意外的是体育是孩子们最喜欢的科目。
8.What made him feel satisfied was that his students were able to read,speak and write in English,and they became more confident in learning.
让他感到欣慰的是他的学生能够读英语、说英语和写英语,并且在学习上变得更自信。
假定你是李华,最近你的英国朋友Jane发来邮件说她刚进高中,不能适应新的环境,不知如何去结交新朋友,因而情绪低落。请你给她写一封邮件,内容包括:
1.向Jane表示问候和安慰;
2.针对她的问题提出建议。
注意:1.写作词数应为80左右;
2.可以适当增加细节,以使行文连贯;
3.邮件的开头和结尾已为你写好,不计入总词数。
Dear Jane,
I am really sorry to hear that you feel bad after entering high school.I'd like to talk about it with you.__________________________________________________
_____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
Yours,
Li Hua
[高分范文背诵]
Dear Jane,
I am really sorry to hear that you feel bad after entering high school.I'd like to talk about it with you.
In fact,in your high school,your classmates are also new students and facing the same problems,so you don't have to worry too much about it.There is also something that you can do to change this situation.First,try to invite some of your classmates to take part in some activities together after school.This will help you understand each other better.Then,help your classmates when they are in trouble and turn to them for help when you have difficulties.
I believe you will make many new friends and have a happy school life there.
Yours,
Li Hua
[片段1]
An air of sorrow and loneliness settled over her.Feeling left out,Jane was getting desperate with loneliness.She rode home from school slowly,numb with sorrow.Then she locked herself in her room,abandoning herself to great sadness.She felt so sad that she found herself crying unconsciously,unable to hold back her tears.
[片段2]
Patient as I was,after about 15 minutes,my camera scanning the sun and reviewing the shot I would eventually take,I grew frustrated.Was it too much to ask her to move so I could take just one picture of the landscape?Sure,I could have asked her,but something prevented me from doing so.She seemed so content in her observation.I didn't want to mess with that.
Section Ⅳ
Period
写作词汇
1.senior 2.secondary 3.previous 4.schedule 5.competence 6.pressure 7.arise 8.lifestyle 9.chat 10.range 11.various 12.quality 13.addict 14.aim 15.distance 16.revise 17.reduce 18.frank 19.remove 20.function 21.seek 22.feature 23.graduate 24.eager 25.power 26.supply 27.unstable 28.dusty  29.muddy 30.tough 31.contact 32.intend 33.junior 34.formal 35.presentation 36.digestion 37.recreation/entertainment
拓展单词
1.stressful;stressed 2.challenging 3.different;difference 4.expectation 5.confidence 6.recovery 7.injury;injured 8.fortunate;fortunately;unfortunately 9.convenience 10.actually 11.suffering 12.entirely 13.tension 14.organised;organiser;organisation 15.professional 16.inspired;inspiring;inspiration 17.applicant;application 18.independently;independence 19.attraction;attractive 20.laughter 21.contribution 22.adaptation 23.entertainment
重点短语
1.all in all 2.from time to time 3.according to 4.in person 5.tend to do sth. 6.get ahead 7. a wide range of 8.set out 9.suffer from 10.to be frank 11.due to 12.in other words 13.graduate from 14.all sorts of 15.give up 16.deal with 17.be responsible for 18.as well as
7 / 7(共127张PPT)
复习任务群一
现代文阅读Ⅰ
把握共性之“新” 打通应考之“脉”
UNIT 1 主题语境 人与自我——积极的生活态度
LIFE CHOICES
Period 单元回顾 默写背诵
Section Ⅳ
1.dynamic adj.充满活力的;精力充沛的
2.campus n.校园
3.apartment n.公寓套房
4.shift n.(工厂、医院等轮班制的)当班时间
5.leisure n.空闲,闲暇,业余时间
6.plus adj.有利的,好的 prep.加
7.engine n.引擎
8.definitely adv.确切地,肯定地
9.native n.本地人
10.necessity n.必需品
11.media n.新闻媒体,大众传播媒介(总称)
12.drag vt.拖,拉
13.target n.目标
14.update vt.更新
15.meanwhile adv.与此同时
16.downtown adv.向/在城镇商业中心区
17.editor n.编辑,主编
18.military n.军队,武装力量
19.absolutely adv.正是,当然
20.extent n.程度
21.thus adv.因此,因而,从而
22.typical adj.平常的,一贯的;典型的
23.certificate n.合格证书
24.flash vi.& vt.闪现,闪过 n.照相机闪光灯
25.besides prep.除……之外
26.charity n.慈善机构,慈善团体
27.gym n.体育馆,健身房
28.slide n.幻灯片
29.rural adj.农村的,乡村的,田园的
1.________ adj.较高的,高级的
2.___________ adj.中等教育;中级的;次要的
3.___________ adj.以前的,先前的
4.__________ n.日程表,计划表
5._____________ n.能力,胜任
6.__________ n.压力
7.__________ vi.(问题或困难)出现,发生
8.________ n.生活方式
senior
secondary
previous
schedule
competence
pressure
arise
lifestyle
9.______ vi.& n.闲谈,聊天
10._______ n.一系列;范围
11._________ adj.各种各样的;多种(类型)的
12._________ n.质量,品质
13.________ n.对……着迷的人
14.______ n.目的,意图 vi.力求达到
15.__________ n.距离,间距
16._________ vi.& vt.复习
chat
range
various
quality

addict
aim
distance
revise
17.________ vt.减少;降低;缩小
18.________ adj.坦率的,坦诚的
19.__________ vt.移走;去掉
20.__________ vi.运转,工作 n.功能
21.________ vt.寻求;请求
22.________ vt.以……为特色,是……的特征
23.___________ vi.毕业
24._________ adj.热切的;渴望的
25.__________ n.电,电力;力量
reduce
frank
remove
function
seek
feature
graduate
eager
power
26._________ n.供应,供给
27._________ adj.不稳定的
28.________ adj.布满灰尘的
29._________ adj.泥泞的,多泥的
30.________ adj.困难的,难办的
31.__________ n.联系,联络 vt.(写信,打电话)联系(某人)
32._________ vt.计划,打算,想要
33.________ adj.低年级的
34._________ adj.正式的,官方的
supply
unstable
tough
dusty
muddy
contact
intend
junior
formal
35._____________ n.报告;陈述,说明
36.___________ n.消化
37.________________________ n.娱乐,消遣
presentation
digestion
recreation/entertainment
1.stress n.压力;心理负担;紧张 vi.& vt.强调;(使)焦虑不安→___________ adj.焦虑不安,心力交瘁→__________ adj.焦虑的,紧张的
2.challenge n.挑战;艰巨任务 vt.向……挑战→______________ adj.富有挑战性的
3.differ vi.不同,不一样,有区别→___________ adj.不同的,有区别的→__________ n.不同;区别
stressful
stressed
challenging
different
difference
4.expect vt.预料;期待;期望;认为→___________ n.期待;预料,预期
5.confident adj.自信的→____________ n.自信,信心;信赖
6.recover vi.恢复健康,康复→__________ n.恢复;复苏;康复
7.injure vt.损害;伤害→__________ n.伤,损害→_________ adj.受伤的
expectation
confidence
recovery
injury
injured
8.fortune n.幸运;财富→_________ adj.幸运的;吉利的→____________ adv.幸运地→______________ adv.不幸地;令人遗憾地
9.convenient adj.方便的,便利的→_____________ n.方便,便利
10.actual adj.实际的,真实的→_________ adv.实际上,事实上
11.suffer vi.& vt.遭受(痛苦)→___________ n.痛苦;苦难
fortunate
fortunately
unfortunately
convenience
actually
suffering
12.entire adj.完全的,彻底的→_________ adv.完全地,彻底地
13.tense adj.紧张的,绷紧的,拉紧的 vt.拉紧,绷紧→_______ n.紧张;焦虑
14.organise vt.组织,筹划→___________ adj.有组织的→____________ n.组织者→_____________ n.组织,团体,机构
15.profession n.职业,行业→______________ adj.专业的,职业的
entirely
tension
organised
organiser
organisation
professional
16.inspire vt.鼓励,激励→_________ adj.有灵感的;品质优秀的;能力卓越的→___________ adj.激励的,鼓舞人心的→___________ n.给人以灵感的人/物;灵感
17.apply vi.申请;请求→___________ n.申请者→___________ n.申请书
18.independent adj.独立的,自立的→________________ adv.独立地,自立地→_______________ n.独立,自主
19.attract vt.吸引→____________ n.吸引;有吸引力的人或物→____________ adj.有吸引力的;好看的,美观的
inspired
inspiring
inspiration
applicant
application
independently
independence
attraction
attractive
20.laugh vt.笑→__________ n.笑;笑声
21.contribute vi.& vt.捐献→______________ n.贡献
22.adapt vi.(使)适应→___________ n.适应
23.entertain vt.使快乐;招待,款待→______________ n.娱乐
laughter
contribution
adaptation
entertainment
1._________ 总而言之,总的来说
2.__________________ 有时;偶尔;间或
3.____________ 按……所说,根据
4.___________ 亲自
5._______________易于做某事
6.___________ 取得进步,获得成功
7._______________ 大范围的;广泛的;一系列的
all in all
from time to time
according to
in person
tend to do sth.
get ahead
a wide range of
8.________ 动身,出发
9._____________ (身体或精神上)遭受……(痛苦)
10.____________ 坦白说,坦率地说
11.________ 因为
12.______________ 换句话说
13.______________ 从……毕业
14.____________ 各种各样的
15.__________ 放弃
set out
suffer from
to be frank
due to
in other words
graduate from
all sorts of
give up
16._________ 对付,应付,处理
17.__________________ 对……负责
18.___________ ……以及……
deal with
be responsible for
as well as
1.I've been using the computer since I was a kid.
从我还是个孩子的时候,我就一直使用电脑。
2.It's so convenient to be able to compare the quality and prices from different online shops before I buy.
购物前,能够比较不同网络商店的质量和价格,非常方便。
3.It's important to meet friends in person from time to time,not just on social media.
时不时亲自与朋友见面是很重要的,不能只是利用社交媒体交流。
4.I am always attentive in all classes and think actively,so that I can have more free time to do other things that I'm interested in after school.
我在所有课上总是专心听讲并积极思考,这样放学后我就有更多可支配的时间做我感兴趣的事。
5.It always makes me excited to work hard and achieve a team goal together.
一起努力工作并实现团队目标总是让我感到兴奋。
6.Bringing with him lots of books,clothes,and two pairs of trainers,Zhang Tian travelled to the village with an eager heart.
张天带着许多书、衣服和两双运动鞋,还有一颗热切的心来到了这个村庄。
7.It is not surprising that PE is the kids'favourite subject!
毫不意外的是体育是孩子们最喜欢的科目。
8.What made him feel satisfied was that his students were able to read,speak and write in English,and they became more confident in learning.
让他感到欣慰的是他的学生能够读英语、说英语和写英语,并且在学习上变得更自信。
假定你是李华,最近你的英国朋友Jane发来邮件说她刚进高中,不能适应新的环境,不知如何去结交新朋友,因而情绪低落。请你给她写一封邮件,内容包括:
1.向Jane表示问候和安慰;
2.针对她的问题提出建议。
注意:1.写作词数应为80左右;
2.可以适当增加细节,以使行文连贯;
3.邮件的开头和结尾已为你写好,不计入总词数。
Dear Jane,
I am really sorry to hear that you feel bad after entering high school.I'd like to talk about it with you.________________________
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________Yours,
Li Hua
[高分范文背诵]
Dear Jane,
I am really sorry to hear that you feel bad after entering high school.I'd like to talk about it with you.
In fact,in your high school,your classmates are also new students and facing the same problems,so you don't have to worry too much about it.There is also something that you can do to change this situation.First,try to invite some of your classmates to take part in
some activities together after school.This will help you understand each other better.Then,help your classmates when they are in trouble and turn to them for help when you have difficulties.
I believe you will make many new friends and have a happy school life there.
Yours,
Li Hua
[片段1]
An air of sorrow and loneliness settled over her.Feeling left out,Jane was getting desperate with loneliness.She rode home from school slowly,numb with sorrow.Then she locked herself in her room,abandoning herself to great sadness.She felt so sad that she found herself crying unconsciously,unable to hold back her tears.
[片段2]
Patient as I was,after about 15 minutes,my camera scanning the sun and reviewing the shot I would eventually take,I grew frustrated.Was it too much to ask her to move so I could take just one picture of the landscape?Sure,I could have asked her,but something prevented me from doing so.She seemed so content in her observation.I didn't want to mess with that.
单元综合检测(一) (UNIT 1 LIFE CHOICES)
(总分:120分)
第一部分 阅读(共两节,满分50分)
第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
Are you looking for some good places for you and your four-leg friend?Here are some for you.
Tahmoor Gorge (峡谷)
The number and quality of swimming holes in this valley immediately take us back to some of our favourite places in Kakadu national park.The only difference here is that you don't need a four-wheel drive,so the best way to go to the gorge is walking.This pet-friendly walk follows the Bargo River through an open gorge that gradually drops to a deep gorge.It is a popular place for locals on weekends.The further you run into the gorge,the less people there are.
Sirius Cove,Mosman
Sirius Cove is one of many quietly beautiful places along the Taronga Zoo to Balmoral Beach walking trail (路线).The deep,U-shaped bay,with a large grassy area,is popular with picnicking families and their dogs.
Kutti Beach,Vaucluse
We heard about it from a friend,but it is so hidden that it is not easy to find the entrance.Follow Wharf Road until it dead ends at the Vaucluse Amateur Sailing Club.Go right up to the building and look
left.There is a very narrow set of stairs leading to the beach.Go down the steps and open the gate at the bottom.Follow the narrow road along the wall to the sand.The best bit?It's dog-friendly.
MacKenzies Beach,Tamarama
From whale watching hot place MacKenzies Point,follow the sloped (斜的) road to MacKenzies Beach,a dog-friendly,short-time beach that only appears every couple of years when the right combination (结合) of wind and sand on the normal rocky reef happens.They say you aren't a local until you've seen sand at MacKenzies.
【语篇解读】 本文是一篇应用文。文章介绍了四个适合带着狗狗同行的旅游景点。
1.What do we know about Tahmoor Gorge?
A.It's a must to drive there.
B.It's a popular place on weekdays.
C.It's a good way to go there on foot.
D.It's a popular place for foreign visitors.

C [细节理解题。根据Tahmoor Gorge中的“The only difference here is that you don't need a four-wheel drive,so the best way to go to the gorge is walking.”可知,去峡谷的最佳方式是步行。故选C项。]
2.Which is the most hidden place according to the author?
A.Tahmoor Gorge.
B.Kutti Beach,Vaucluse.
C.Sirius Cove,Mosman.
D.MacKenzies Beach,Tamarama.

B [细节理解题。根据Kutti Beach,Vaucluse中的“We heard about it from a friend,but it is so hidden that it is not easy to find the entrance.”可知,最隐蔽地方的是Kutti Beach,Vaucluse。故选B项。]
3.What do the four places have in common?
A.They are beside the sea.
B.They are dog-friendly.
C.They are places where whales are seen.
D.They are open to the public only on weekends.


B [细节理解题。根据Tahmoor Gorge中的“This pet-friendly walk follows the Bargo River through an open gorge that gradually drops to a deep gorge.”,Sirius Cove,Mosman中的“The deep,U-shaped bay,with a large grassy area,is popular with picnicking families and their dogs.”,Kutti Beach,Vaucluse中的“The best bit?It's dog-friendly.”以及MacKenzies Beach,Tamarama中的“a dog-friendly,short-time beach”可知,这四个景点的共同点是都对狗狗友好,适合带着狗狗同行。故选B项。]
B
When I was a girl growing up,I couldn't once ever remember either my mum or my grandma wasting food.Anything we didn't eat at one meal was saved,stored and served as leftovers later on.I can remember my grandma making a huge pot of brown beans with a large cake of cornbread.We would all eat until we were stuffed,but there was always about half of the beans left over.A few days later,my grandma would take those beans out of the refrigerator,boil spaghetti
(意大利面),add vegetables and mix them all together into her delicious spaghetti.I also remember when I watched my mum fry bacon for us in the morning,she would always take the oil and carefully pour it into a container.Then she later would use it to flavor so many other dishes.I was an adult before I realized that green beans didn't actually taste like bacon.
I learned their lessons well and tried to never waste food myself after I grew up.I always planned the week's meals ahead of time and
only bought what was on my shopping list,so nothing went to waste.Every meal went into the stomach and any leftovers were later eaten by either myself,my boys or my dogs.To me,throwing food in the trash was just wrong.All the work it took to grow it,harvest it and prepare it needed to be honored,not wasted.
However,I have learned something else over the years.When it comes to living,there are no leftovers.Each moment that you don't live is lost forever.Life can't be saved.Life can't be stored.Life has to be lived TODAY.
Live each moment of your life to the fullest then.Make every day a feast of love with no leftovers.Leo Buscaglia once said,“Each day is a fresh beginning,a little life to itself.”Don't let any of these little lives go to waste.They are gifts.Cherish them.Care for them.Chow down on them.Live your life with a full belly and a full heart.
【语篇解读】 本文是一篇记叙文。作者从小受到奶奶和妈妈的影响不浪费食物,这对作者的生活产生了影响,让她知道了要尊重劳动成果,珍惜所拥有的。

4.What did the author's grandma do with the leftover beans?
A.She used them to feed pets.
B.She threw them in the garbage.
C.She used them to make delicious spaghetti.
D.She reserved them in the refrigerator.
C [细节理解题。根据第一段中的“We would all eat until we were stuffed,but there was always about half of the beans left over.A few days later,my grandma would take those beans out of the refrigerator,boil spaghetti,add vegetables and mix them all together into her delicious spaghetti.”可知,奶奶会把剩下的豆子做成美味的意大利面。故选C。]
5.After the author grew up,how did she arrange the week's meals?
A.She threw away any leftovers.
B.She bought what was necessary as scheduled.
C.She bought more food materials than necessary.
D.She had all the leftovers eaten by her dogs.

B [细节理解题。根据第二段中的“I always planned the week's meals ahead of time and only bought what was on my shopping list,so nothing went to waste.”可知,作者按着清单购买所必需的东西。故选B。]

6.Why did the author think throwing food in the trash was wrong?
A.There wasn't enough food for her.
B.She thought food was expensive.
C.She thought it was bad behavior.
D.It took much work to produce food.
D [细节理解题。根据第二段中的“To me,throwing food in the trash was just wrong.All the work it took to grow it,harvest it and prepare it needed to be honored,not wasted.”可知,作者认为把食物扔进垃圾桶是不对的,因为生产食物需要大量的努力和劳动。故选D。]
7.What is the author's purpose of writing the text?
A.To remind us to cherish everything we own.
B.To remind us to eat leftovers.
C.To introduce her mum and grandma.
D.To advocate the Clean Plate Campaign.

A [写作意图题。根据最后一段中的“Don't let any of these little lives go to waste.They are gifts.Cherish them.Care for them.Chow down on them.Live your life with a full belly and a full heart.”可知,作者最后劝告人们不要浪费食物,它们是礼物,要珍惜。故选A。]
C
Many kinds of turtles (海龟) found in the Philippines are endangered.But now,the turtles have one less threat.Many people who used to collect their eggs to eat or to sell are now working to keep turtles safe.
Those people are called poachers (偷猎者).Now,however,protection organizations are teaching former poachers how to safely collect the eggs and protect them before they hatch (孵化).The people who do this are paid about 37 cents per egg.That is four times more than they would earn from selling them illegally.
One of the former poachers is Johnny Manlugay.“I've learned to love this work,”he said,adding that he did not know it was illegal to eat turtle eggs and their meat.He now collects the eggs carefully and brings them to a group called Coastal Underwater Resource Management Actions (CURMA),which takes the eggs and puts them under the sand in a safe place.When the baby turtles hatch,they are directed to the water.
The turtles are called“pawikan”in the local language.They are at risk not only from poachers,but also climate change and habitat loss.
Carlos Tamayo is one of CURMA's leaders.“We talked to the poachers,and it turned out poaching was just another means for them to earn a living,”he said.“They had no choice.”
Cabagbag is over 40 years old.His wife and seven-year-old son sometimes help him collect turtle eggs.Since October,they have taken
over 1,000 eggs to CURMA.Cabagbag said that once he received training and learned that the turtles were endangered,he stopped poaching.
When the baby turtles hatch,many visitors come to watch them run down the beach and into the water.Cabagbag said seeing the turtles get safely into the water brings him a feeling of joy.
【语篇解读】 本文是一篇说明文。保护组织正在教以前的偷猎者努力保护海龟的安全。
8.What is one of the ways of the organizations to protect turtles?
A.Teaching former poachers to collect and protect turtle eggs.
B.Getting the locals to receive more education.
C.Encouraging the locals to develop tourism.
D.Helping raise the locals'earnings.

A [细节理解题。根据第二段中的“Now,however,protection organizations are teaching former poachers how to safely collect the eggs and protect them before they hatch.”可知,组织保护海龟的方法之一是教以前的偷猎者收集和保护海龟蛋。故选A。]

9.What can be known about Johnny Manlugay?
A.He helps place the eggs under the sand.
B.He encouraged his family to collect the eggs.
C.He has taken more than 1,000 eggs to CURMA.
D.He once lacked the awareness of protecting turtles.

D [细节理解题。根据第三段中的“‘I've learned to love this work,’he said,adding that he did not know it was illegal to eat turtle eggs and their meat.”可知,Johnny Manlugay曾经缺乏保护海龟的意识。故选D。]
10.Which threat to turtles is not mentioned in the text?
A.Poachers.     B.Climate change.
C.Ocean pollution. D.Habitat loss.

C [细节理解题。根据第四段中的“They are at risk not only from poachers,but also climate change and habitat loss.”可知,文中没有提到海洋污染对海龟的威胁。故选C。]
11.What can be the best title for the text?
A.Turtles Are at Risk from Climate Change
B.Former Turtle Poachers Are Now Protectors
C.Turtle Population in the Philippines Is Changing
D.CURMA Is Offering Training of Turtle Protection to Farmers

B [标题归纳题。根据第一段内容并通读全文可知,文章主要介绍了保护组织正在教以前的偷猎者努力保护海龟的安全,B项是文章最佳标题。故选B。]
D
The world is full of tea drinkers.For many,they simply enjoy the taste.But new research suggests tea might help those who drink it live longer than those who do not.Tea is known to contain substances (物质) that can help reduce inflammation (炎症).Past studies in China and Japan have suggested several health benefits of green tea.Now,scientists say black tea may show similar benefits.
Scientists from the United States National Cancer Institute carried
out the study.They examined years of data gathered about the tea-drinking behavior of almost 500,000 adults in Britain,where black tea is the most common tea.The study found that high tea intake (摄取量)—two or more cups a day—was linked to a moderate benefit:a 9 to 13 percent lower risk of death from any cause than non-tea drinkers.Scientists say the lowered risk of death held true for study subjects with heart disease.However,researchers said there was no clear finding in connection with deaths from cancer.
Tea contains various elements,including polyphenols (多酚).Polyphenols are considered responsible for the health benefits that have traditionally been linked to tea,especially green tea.Green tea is reported to improve mental ability,alleviate digestive problems and head pain,and help people with weight loss.It has also been studied for possible protective effects against heart disease and cancer.
However,the study of British tea drinkers was based on observing people's behaviors and health.This kind of method cannot prove causeand effect.“Observational studies like this always raise the question:is there something else that makes tea drinkers healthier?”said Marion Nestle,a professor of food studies at New York University.“The study does not offer enough evidence to advise people to change their tea behaviors.If you drink one cup a day already,I think that is good,”said Inoue Choi,who led the study.
【语篇解读】 本文是一篇说明文。一项研究发现,经常喝茶的人比不喝茶的人寿命更长。
12.What does the new study mainly focus on?
A.The effects of tea on health.
B.The popularity of tea culture.
C.The harmful substances in tea.
D.The right amount of tea intake.

A [细节理解题。根据第一段中的“But new research suggests tea might help those who drink it live longer than those who do not.Tea is known to contain substances that can help reduce inflammation.”可知,经常喝茶的人要比不喝茶的人寿命长,茶内含有能帮助消炎的物质,由此可知,新研究重点关注的是喝茶对健康的影响。故选A项。]
13.According to the study,people with high tea intake are likely to ____.
A.stay focused
B.develop cancer
C.get heart disease
D.have a lower risk of death

D [细节理解题。根据第二段中的“The study found that high tea intake—two or more cups a day—was linked to a moderate benefit:a 9 to 13 percent lower risk of death from any cause than non-tea drinkers.”可知,经常喝茶的人比不喝茶的人降低9%-13%的死亡风险,由此可知,茶水高摄入量的人的死亡率较低。故选D项。]
14.What does the underlined word“alleviate”in paragraph 3 probably mean?
A.Cause. B.Worsen.
C.Relieve. D.Hide.

C [词义猜测题。根据第三段中的“Tea contains various elements,including polyphenols.Polyphenols are considered responsible for the health benefits that have traditionally been linked to tea,especially green tea.”可知,绿茶对健康有益,且画线词与“improve”和“help”为并列关系,由此可知,该词也是说明绿茶对健康有好处,结合选项可知,该词应为“缓解”的意思。故选C项。]
15.What does the author intend to do in the last paragraph?
A.To provide advice on how to drink tea.
B.To point out the possible limitations of the study.
C.To stress the significance of the research findings.
D.To offer additional evidence for the research results.

B [推理判断题。根据最后一段中的“However,the study of British tea drinkers was based on observing people's behaviors and health.This kind of method cannot prove cause and effect.”可知,这种研究方法不能证明因果关系。再根据“‘The study does not offer enough evidence to advise people to change their tea behaviors.If you drink one cup a day already,I think that is good,’said Inoue Choi,who led the study.”可知,这项研究没有足够的证据建议人们改变喝茶这一行为。由此可知,最后一段说明了这项研究可能存在局限性。故选B项。]
第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
How to Show Your Friends You Love Them
Psychologists have long thought that humans need meaningful social connections to survive.In fact,it's connected to our mental and physical happiness. 16 .Here are some tips on how to strengthen the existing friendships in our lives.
Give them your skills and talents
Being generous (慷慨的) with your friends—sharing your time,attention or resources with them—is an easy way to keep your friendships.People want to be and stay friends with people who value them,and generosity is a way to express that.Think about what your skills and talents are. 17 .
Shower them with admiration
We often think of admiring as the sort of love we show in romantic relationships.But admiring is more than holding hands and kissing.It's about communicating love and appreciation.There are many ways you can show love to your friends. 18 .Tell them when you think of them in passing.These simple acts provide a layer of safety in the relationship.
 19 .
Think about how good it feels to tell a friend you secretly like a trashy TV show and hear them answer“me too!”We feel a deeper connection to our friends when our vulnerability (脆弱) is met with support.It means they accept us for who we really are,the good and the bad.
Don't sweep your disagreements under the rug (毯子)
 20 .People often see them as something that's supposed to be fun and light-hearted,or less formal than romantic or family relationships,so they downplay problems when they arise.But being able to deal with disagreements with friends in a healthy way can strengthen your friendships.Try talking about them.
A.Sing high praise for them
B.Say your struggles and joys
C.Tell them how much they mean to you
D.It can be scary to be open with our feelings
E.And find a way to turn that into a generous act
F.It's hard to deal with disagreements in friendships
G.Knowing that we have people to care for us makes us feel confident
【语篇解读】 本文是一篇说明文。文章主要介绍了向朋友表明爱的方法。
16.G [根据上文“Psychologists have long thought that humans need meaningful social connections to survive.In fact,it's connected to our mental and physical happiness.”以及空后“Here are some tips on how to strengthen the existing friendships in our lives.”可知,空处进一步说明人类需要有意义的社会关系——人和人之间的友谊——的原因。G项中的“have people to care for us”和下文中的“the existing friendships”相呼应。]
17.E [根据上文“Being generous with your friends — sharing your time,attention or resources with them — is an easy way to keep your friendships.”以及“Think about what your skills and talents are.”可知,前文说明我们需要和朋友分享我们的时间、注意力等,然后想想你有什么天赋和技能,说明空处需要解释为什么需要这些技能和天赋——我们可以利用这些天赋和技能去帮助我们巩固友谊。E项符合文意。]
18.C [根据空前“There are many ways you can show love to your friends.”以及空后“Tell them when you think of them in passing.”可知,空处是在陈述向你的朋友表达爱的方式。C项“告诉他们,他们对你有多重要”符合语境。]
19.B [根据“It means they accept us for who we really are,the good and the bad.”可知,本段主要讲述只有当朋友接受我们的优点,也接受我们的缺点时,我们的友谊才能稳固。B项适合作本段的小标题。]
20.F [根据下文“People often see them as something that's supposed to be fun and light-hearted,or less formal than romantic or family relationships,so they downplay problems when they arise.”可知,空处说明人们在分歧出现时去避开他们的原因,那就是很难去处理这些分歧。F项中的 disagreements呼应小标题中的disagreements。]
第二部分 语言运用(共两节,满分30分)
第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
When I was a boy of eight,my mum was very sick and very depressed and I made her a get-well-soon card.She looked at it and smiled  21 ,“There are no roses...”
Not long ago,we lived in a much bigger house,with a big garden full of roses everywhere.When I was six,dad's business  22  suddenly because of bad management.Even though he  23  to rescue the company,he had to  24  two-thirds of his employees.As a result,we had to sell the big house  25 ,moving into a smaller house,in front of which the earth was  26  without a single leaf of grass growing there.
“It will be great soon,”Dad  27  Mum cheerfully.“I'll paint the house,and you'll plant your roses!”But we could both see she was not a bit  28 .
“Oh,look,Mum!”I  29 .I pointed at the garden next door with thousands of flowers.“The neighbor has ROSES!You can grow them too!”But Mum wasn't feeling well,and she didn't have the  30  to start a new garden.
I sat in my yard  31  at the neighbor's garden.My neighbor saw me and  32 ,“Why are you looking at my roses?”
“They're really beautiful!”I tried to be  33 ,“My mum used to have roses.But she has been seriously ill,and she  34  roses.”“Good boy,you can pick as many roses as possible for your mum.”
I embraced granny for her  35 .My mum considered it the most beautiful,magical thing anyone had ever done for her.
【语篇解读】 本文是一篇记叙文。文章讲述的是作者八岁时为他生病的妈妈制作了一张祝福卡片的故事。作者一家曾经住在一个大房子里,有一个栽满玫瑰花的大花园。然而,由于爸爸的公司经营不善,他们不得不卖掉大房子,搬到了小房子里。作者想让妈妈种玫瑰花,但妈妈身体不好,没有精力开辟新的花园。作者的邻居让他摘了一些玫瑰花,作者把玫瑰花送给了妈妈,妈妈非常感动。
21.A.pleasantly      B.quietly
C.shyly D.weakly
D [根据前文“my mum was very sick and very depressed”可知,作者的妈妈病得很严重,因此是虚弱地笑了。故选D。]

22.A.expanded B.declined
C.progressed D.developed
B [根据后文“because of bad management”可知,因为经营不善,爸爸的生意衰退,走下坡路。故选B。]

23.A.agreed B.promised
C.managed D.waited
C [根据后文“he had to ____two-thirds of his employees”可知,作者的爸爸最终成功地挽救了自己的公司,可还是要裁掉三分之二的员工。故选C。]

24.A.lay off B.turn down
C.hunt for D.depend on

A [根据前文“to rescue the company”可知,作者的爸爸为了挽救公司,要裁掉三分之二的员工。故选A。]
25.A.angrily B.nervously
C.unwillingly D.fearfully
C [根据前文“sell the big house”可知,因为爸爸经营不善,为了挽救公司,作者一家只能不情愿地卖掉大房子。故选C。]

26.A.dry B.muddy
C.rich D.magical
A [根据后文“without a single leaf of grass growing there”可知,小房子前面的土地上没有一棵草在上面生长,因此是干旱的。故选A。]

27.A.praised B.suggested
C.protected D.comforted

D [根据前文“It will be great soon”可知,作者的爸爸安慰妈妈,一切都会好的。故选D。]
28.A.disappointed B.excited
C.embarrassed D.touched
B [根据前文“‘It will be great soon,’Dad ____Mum cheerfully.‘I'll paint the house,and you'll plant your roses!’”以及“But”可知,此处前后句构成转折关系,即尽管爸爸安慰妈妈,但是妈妈一点也不开心。故选B。]

29.A.doubted B.laughed
C.screamed D.wondered
C [根据后文“The neighbor has ROSES!You can grow them too!”可知,作者看到邻居家中的玫瑰花,因此作者尖叫起来。故选C。]

30.A.energy B.confidence
C.courage D.experience

A [根据前文“But Mum wasn't feeling well”可知,作者的妈妈身体虚弱,根本没有精力去开辟一个新花园。故选A。]
31.A.shouting B.pointing
C.shooting D.staring

D [根据后文“Why are you looking at my roses?”可知,作者盯着邻居的花园,所以邻居才会询问作者为什么要看着自己的玫瑰花。故选D。]
32.A.reacted B.questioned
C.commented D.considered

B [根据后文“Why are you looking at my roses?”可知,邻居看到作者盯着自己的花园,于是询问作者。故选B。]
33.A.honest B.positive
C.gentle D.patient

A [根据后文作者跟邻居说他妈妈以前有玫瑰,但她现在病得很重可知,作者对邻居“坦诚”。故选A。]
34.A.expects B.collects
C.accepts D.purchases
A [根据第一段中的“She looked at it and smiled ____,‘There are no roses...’”可知,作者的妈妈病得很严重,她很期待自己的玫瑰花。故选A。]

35.A.devotion B.determination
C.appreciation D.generosity

D [根据前文“Good boy,you can pick as many roses as possible for your mother.”可知,邻居奶奶允许作者采摘玫瑰花,并赠送给他,体现了邻居奶奶的慷慨。故作者因为奶奶的慷慨而拥抱她。故选D。]
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
Environmentalists are getting more 36.________ (worry) about the effects of fast fashion on the environment.Fast fashion is the mass 37.__________ (produce) of clothes at a low cost.They are put in shops and online quickly 38._______(create) a high demand.Factories make 100 billion items of clothing every year.The fast fashion business
worried
production
to create
model is having 39.____ bad effect on the environment.Many of the clothes end up in landfills and are not recycled.Another bad effect on the environment 40.________ (cause) by the chemicals used to make the clothes.These cause health problems for people 41.________ (work) in clothes factories.The way people buy clothes is adding to the problem of clothing waste.Many years ago,people went to stores and tried clothes 42.____.People took more time and thought more 43._________ (careful) before they bought clothes. They also wore
a
is caused
working
on
carefully
them for longer.Today,people order cheap clothes on the Internet and if they don't like 44._______ (they),they throw them away.Every year in Europe,four million tons of clothing ends up in the trash,less than one percent of 45._______ is recycled.
【语篇解读】 本文是一篇说明文。文章主要介绍的是快时尚对环境带来的影响。
them
which
36.worried [考查形容词。句意:环保人士越来越担心快时尚对环境的影响。分析句子结构可知,此处为形容词作表语,worry的形容词形式为worrying(意为“令人担忧的”)和worried(意为“担忧的”),结合句意可知,此处表示的是“担忧的”。故填worried。]
37.production [考查名词。此处为名词作表语,produce的名词为production,意为“生产”,为不可数名词。故填production。]
38.to create [考查非谓语动词。此处为非谓语动词作状语,结合句意可知,此处表示目的,所以应使用不定式形式,且表示主动意义。故填to create。]
39.a [考查冠词。此处为固定短语have an effect on,意为“对……有影响”,且bad的第一个音素为辅音。故填a。]
40.is caused [考查时态、语态和主谓一致。此处为谓语动词,根据上句中的谓语动词“end up”和“are not recycled”以及全文语境可知,此处应使用一般现在时,cause与主语another bad effect之间为被动关系,且主语为第三人称单数。故填is caused。]
41.working [考查非谓语动词。此处为非谓语动词作定语,work与所修饰词people之间为主动关系,且表示动作正在发生,所以使用动词-ing形式。故填working。]
42.on [考查介词。此处为固定短语try...on,意为“试穿……”。故填on。]
43.carefully [考查副词。此处为副词作状语,careful的副词形式为carefully,意为“仔细地”。故填carefully。]
44.them [考查代词。此处为like的宾语,且句子主语和宾语指的不是同一个物或人,所以使用宾格形式。故填them。]
45.which [考查定语从句。分析句子结构可知,此处为连词引导的非限制性定语从句,从句中缺少介词of的宾语,所以使用关系代词,先行词four million tons of clothing指的是物,所以使用关系代词which。故填which。]
第三部分 写作(共两节,满分40分)
第一节(满分15分)
假定你是李华,你得知交换生Simon想学乒乓球,请给他写封邮件,向他推荐学校附近新开的乒乓球俱乐部,内容包括:
1.写邮件的目的;
2.情况介绍;
3.约定一起练习。
注意:1.写作词数应为80左右;
2.可以适当增加细节,以使行文连贯;
3.开头与结尾已给出,不计入总词数。
Dear Simon,
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________Yours,
Li Hua
[参考范文]
Dear Simon,
Knowing that you want to learn table tennis,I am writing to recommend to you a new table tennis club near our school.
Its name is Guowei Ping-pong,which is a domestic chain club.First of all,it is located two kilometers west of the school,which makes it easy for you to get there.Secondly,its facilities are perfect and can meet your needs.Finally,it has many professional coaches who can give you professional guidance.
I hope the two of us can play table tennis there and make progress together.
Yours,
Li Hua
第二节(满分25分)
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
Dad had passed away the previous year,so Leonard,my grown brother was always quick to help anytime Mum called.This time my brother was asked to tear down an old shed.My sister Angie and I,with no shoes on,dogged his every step,trying to help,though reminded and warned of rusty nails (生锈的钉子) by Mum.
Suddenly,Angie started screaming and Mum came running.Sure enough,she had stepped on a rusty nail.Mum examined my sister's foot while Leonard looked at mine.On my way to see about Angie,I'd stepped on a nail,too.The grown-ups agreed we needed tetanus (破伤风疫苗) shots.
I hated shots,so I whispered to Mum,“I don't want to get a shot.”My mum directed my sister's attention to other place,and then cupped a hand around my ear.“Arlene,you and Angie have to get
tetanus shots.I need you to be brave so she won't be too scared.If you take the shot without crying or screaming,maybe she won't do that as well when her turn comes.”
Loving and respecting my mum and wanting to relieve her worry,I made up my mind to get that awful shot without crying a single tear.
At the hospital,a nurse walked in with a syringe (注射器).Angie's big blue eyes studied the nurse's every move.The needle hurt so much that I wanted to scream.Mum looked down at my sister and then back at me.I knew she was reminding me to be brave.I didn't cry or scream.
Then it was my sister's turn.Mum lowered my sister onto the table.“See there,Angie.Your big sister wasn't afraid to get a shot.Arlene,tell Angie it didn't hurt at all.”
注意:1.续写词数应为150 左右;
2.请按如下格式作答。
Mum waited for me to tell Angie that getting the shot wouldn't hurt.______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
On the way home,Angie buried her face in Mum's chest,crying.____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
[参考范文]
Mum waited for me to tell Angie that getting the shot wouldn't hurt.I wanted to do what she told me.But if I told Angie it wouldn't hurt,I thought,she wouldn't ever believe me again.So,I cupped my hands around my mouth and yelled,“DON'T LET THEM DO IT TO YOU,ANGIE!”Hearing this,my sister screamed,jumped off the table,and took off down a long hall.Surprised,then angry,my mum hurriedly ran after her.Eventually,Leonard,Mum,and two nurses all got involved and worn out when a doctor gave her the shot.
On the way home,Angie buried her face in Mum's chest,crying.I tried to hold my tears back.I didn't want to cry because of my hurting arm or my hurting foot.I wanted to cry because I'd made things harder on Mum.Suddenly,a tiny finger gently touched my shoulder.I looked up and saw Angie's sweet face.A tear rolled down her cheek as she reached out her hand.I took it in mine,holding like this all the way.Seeing this,my mum and Leonard both smiled.
谢 谢!