Unit 11 Conflict And Compromise Section Ⅰ Period 4 课件(共42张)+学案(含答案)+练习(含答案)

文档属性

名称 Unit 11 Conflict And Compromise Section Ⅰ Period 4 课件(共42张)+学案(含答案)+练习(含答案)
格式 zip
文件大小 1.8MB
资源类型 教案
版本资源 北师大版(2019)
科目 英语
更新时间 2025-08-28 20:38:52

文档简介

Period 4  单元语法讲练
情态动词的基本用法
1.can与could的基本用法
情态动词 基本用法
can “能、会”,表示一种能力
“可能”,表示客观上的一种可能性
“可以”,表示请求许可
can't “不能”,表示禁止
“不可能”,表示否定的可能性
If you work hard,you can achieve your goals.
如果你努力工作,就能实现自己的目标。(can表示一种能力)
Can I use your computer for a while
我能用一会儿你的电脑吗?(can表示请求许可)
You can't go out alone at night.
晚上你不能一个人外出。(can't表示禁止)
He can't be at home,for the light is out.
他不可能在家,因为灯没开。(can't表示否定的可能性)
情态动词 基本用法
could “能、会”,表示过去的一种能力
“可以”,表示过去的/委婉的请求许可
“可能”,表示主观上的一种可能性
表示惊异、怀疑等
Brandon could speak his native dialect before,but he has forgotten almost all about it now.
布兰登以前会说他家乡的方言,但现在全忘了。(could表示过去的一种能力)
Anthony asked if he could smoke in the hall.
安东尼问可不可以在大厅里吸烟。(could表示过去的/委婉的请求许可)
Carl couldn't be over sixty.
卡尔不可能超过60岁。(couldn't表示惊异、怀疑等)
[即学即练1] 单句语法填空
①If our defence is good in the next game, we ________even win.
②Too much snow ________cause trouble.
2.have to与not have to的基本用法
情态动词 基本用法
have to “必须、不得不”,表示客观上的一种义务
not have to “没有必要”,相当于needn't,指没有义务
It is a pity that we shall have to leave tomorrow.
我们明天必须离开,真是遗憾。(have to表示客观上“必须、不得不”)
You don't have to leave so early.
你没有必要出发这么早。(don't have to=needn't表示“没有必要”)
3.ought to与ought not to的基本用法
情态动词 基本用法
ought to “应当、应该”,表示给别人的一种建议或义务、责任
ought not to “不应当、不应该”,表示建议别人不要做某事
You ought to visit your parents regularly,no matter how busy you are.
不管多忙,你都应该经常去看望父母。(ought to表示给某人的一个建议,认为某人有责任、有义务做某事,相当于should)
You ought not to be so rude to your parents.
你不应该对父母这么无礼。(ought not to表示建议某人不要做某事,相当于shouldn't)
4.dare的基本用法
dare 情态 动词 后跟不带to的动词不定式,表示“敢于”,指现在或过去,多用于疑问句、否定句、条件句或表示判断的句子。
实义 动词 有动词的全部形式,后面要跟带to的不定式。
Dare you jump down from the tree
你敢从树上跳下来吗?(dare为情态动词,表示“敢于”)
How dare you be so rude
你怎敢如此无理?(dare为情态动词,表示“敢于”)
Beata didn't dare to go by herself.
贝亚特不敢一个人独自去。(dare为实义动词,表示“敢于”)
[即学即练2] 完成句子
①我们不得不用冷水做糕点,否则它会变硬。
____________________________ for the pastry, otherwise it will become tough.
②我不敢把这个项目移交给任何其他人负责。
I wouldn't _____________________________________________ to anyone else.
短文语境填空
I didn't have 1.________ (be) anxious before I came to the new school,for my classmates here are very friendly to me.Ellen is a fantastic dancer.I wish I 2.________ (dance)as well as her.No one 3.________ be compared with Ellen in dancing.Jack is a great talker.It's high time that he 4.________ (do) something instead of just talking.I got close enough to hear them speaking Chinese,and I said “Ni Hao ” just 5.________ I might do in China.Children under 12 ought not 6.________ (ride) bicycles to school for safety.Students must 7.________ (obey) school rules.One of our rules is that every student has 8.________(wear) school uniform while at school.
It is required by the rules that students 9.________ get grades not lower than 85 in any subject in order to get the scholarship.It is beyond my 10.________(understand) that many adults should be so crazy about Harry Potter series like me.
Period 4
单元语法
[即时训练1]
①could  ②can
[即时训练2]
①We have to use cold water ②dare hand this project over
巩固落实
1.to be 2.danced 3.can 4.did 5.as 6.to ride 7.obey 8.to wear 9.shall 10.understanding
3/3(共42张PPT)
Period 4 
Section Ⅰ TOPIC TALK & LESSON 1
UNIT 11 CONFLICT AND COMPROMISE
主题语境
人与自我 —— 公民义务与社会责任
课时学案 单元语法讲练
情态动词的基本用法
1.can与could的基本用法
情态动词 基本用法
can “能、会”,表示一种能力
“可能”,表示客观上的一种可能性
“可以”,表示请求许可
can't “不能”,表示禁止
“不可能”,表示否定的可能性
If you work hard,you can achieve your goals.
如果你努力工作,就能实现自己的目标。(can表示一种能力)
Can I use your computer for a while
我能用一会儿你的电脑吗?(can表示请求许可)
You can't go out alone at night.
晚上你不能一个人外出。(can't表示禁止)
He can't be at home,for the light is out.
他不可能在家,因为灯没开。(can't表示否定的可能性)
情态动词 基本用法
could “能、会”,表示过去的一种能力
“可以”,表示过去的/委婉的请求许可
“可能”,表示主观上的一种可能性
表示惊异、怀疑等
Brandon could speak his native dialect before,but he has forgotten almost all about it now.
布兰登以前会说他家乡的方言,但现在全忘了。(could表示过去的一种能力)
Anthony asked if he could smoke in the hall.
安东尼问可不可以在大厅里吸烟。(could表示过去的/委婉的请求许可)
Carl couldn't be over sixty.
卡尔不可能超过60岁。(couldn't表示惊异、怀疑等)
[即学即练1] 单句语法填空
①If our defence is good in the next game, we _____even win.
②Too much snow ___cause trouble.
could
can
2.have to与not have to的基本用法
情态动词 基本用法
have to “必须、不得不”,表示客观上的一种义务
not have to “没有必要”,相当于needn't,指没有义务
It is a pity that we shall have to leave tomorrow.
我们明天必须离开,真是遗憾。(have to表示客观上“必须、不得不”)
You don't have to leave so early.
你没有必要出发这么早。(don't have to=needn't表示“没有必要”)
3.ought to与ought not to的基本用法
情态动词 基本用法
ought to “应当、应该”,表示给别人的一种建议或义务、责任
ought not to “不应当、不应该”,表示建议别人不要做某事
You ought to visit your parents regularly,no matter how busy you are.
不管多忙,你都应该经常去看望父母。(ought to表示给某人的一个建议,认为某人有责任、有义务做某事,相当于should)
You ought not to be so rude to your parents.
你不应该对父母这么无礼。(ought not to表示建议某人不要做某事,相当于shouldn't)
4.dare的基本用法
dare 情态 动词 后跟不带to的动词不定式,表示“敢于”,指现在或过去,多用于疑问句、否定句、条件句或表示判断的句子。
实义 动词 有动词的全部形式,后面要跟带to的不定式。
Dare you jump down from the tree
你敢从树上跳下来吗?(dare为情态动词,表示“敢于”)
How dare you be so rude
你怎敢如此无理?(dare为情态动词,表示“敢于”)
Beata didn't dare to go by herself.
贝亚特不敢一个人独自去。(dare为实义动词,表示“敢于”)
[即学即练2] 完成句子
①我们不得不用冷水做糕点,否则它会变硬。
______________________ for the pastry, otherwise it will become tough.
②我不敢把这个项目移交给任何其他人负责。
I wouldn't _______________________ to anyone else.
We have to use cold water
dare hand this project over
短文语境填空
I didn't have 1.____ (be) anxious before I came to the new school,for my classmates here are very friendly to me.Ellen is a fantastic dancer.I wish I 2.______ (dance)as well as her.No one 3.___ be compared with Ellen in dancing.Jack is a great talker.It's high time that he 4.___ (do) something instead of just talking.I got close enough to hear them speaking Chinese,and I said “Ni Hao ”
to be
danced
can
did
just 5.__ I might do in China.Children under 12 ought not 6.______ (ride) bicycles to school for safety.Students must 7.____ (obey) school rules.One of our rules is that every student has 8.___________
(wear) school uniform while at school.
It is required by the rules that students 9._____ get grades not lower than 85 in any subject in order to get the scholarship.It is beyond my 10._____________(understand) that many adults should be so crazy about Harry Potter series like me.
as
to ride
obey
to wear
shall
understanding
Ⅰ.单词拼写
1.At one o'clock the rain had ______ (停止).
2.He had crept up on his ____________ (无提防之心的) victim from behind.
3.Henderson ________ (回忆起) that he first met Pollard during a business trip to Washington.
课时分层作业(四)
ceased
unsuspecting
recalled
4.They made a __________(决定) to lose all the weight gained during the Christmas holidays.
5.When you ____(打包) a bag, you put clothes and other things into it, because you are leaving a place or going on holiday.
resolution
pack
Ⅱ.单句语法填空
1.Is something _________ (bother) you
2.Some opposition activists have been _________(violent) attacked.
3.The minister gave a ________(warn) that if war broke out, it would be catastrophic.
4.She would comfort us, with her native feelings of life invigorating us to know __________(tolerate) and content, not to fight with others.
5.A large _______ (pack) has arrived for you.
bothering
violently
warning
toleration
package
Ⅲ.阅读理解
A
Can go skiing in China Yes, of course! At present, there are 770 ski resorts being built in China, and the snowing season can last for 140 days from November to March.Here are the top four ski resorts in China.
Harbin Yabuli Ski Resort
About two and a half hours drive from Harbin downtown, Yabuli Ski Resort is the largest ski resort in China, as well as China's biggest training center for snow activities.It consists of three mountains and boasts the longest alpine(高山的) ski slope in Asia.
·Opening Dates: 12 November—mid-March
·Ticket/Pass price: 140 yuan/2 hours, 280 yuan/4 hours, 380 yuan/full day, the price will rise on weekends and holidays.
·Suitable for: beginners, intermediates, experts
Beidahu Ski Resort
Only 33 miles away from the downtown of Jilin City, Beidahu Ski Resort is an important skiing center for both sportsmen and ski lovers.There are 26 ski runs in the resort with a total length of 48 km.
·Opening Dates: 12 November—mid-March
·Ticket/Pass price: depending on your skiing hours, usually from CNY 190 (for 4 hours) to CNY 230 (for one day).The price will rise during weekends and holidays.
·Suitable for: intermediates and experts
Wanda Changbaishan International Ski Resort
Among the original forest of Changbaishan Mountains Nature Reserve, Wanda Changbaishan International Ski Resort is a great place to go skiing with beautiful natural scenery.It has great snow quality which is close to that of France and North Italy.
·Opening Dates: 15 November—mid-March
·Ticket/Pass price: CNY 300-CNY 780
·Suitable for: intermediates and experts
Songhua Lake Ski Resort
Songhua Lake Ski Resort, located in Fengman Economic Zone, Jilin, is famous as an urban ski resort in China, and is just 19 kilometers away from the city center.Songhua Lake Ski Resort occupies a total of 175 hectares skiing area, which has a capacity of 8,000 for skiing.
·Opening Dates: 12 November—mid-March
·Ticket/Pass price: from CNY 470
·Suitable for: skiers of all ages and families with young kids
【语篇解读】 本文是一篇应用文。文章主要介绍了中国排名前四的滑雪场。
1.What do we know about Harbin Yabuli Ski Resort
A.It is suitable for skiers of all ages.
B.It is located in an economic zone.
C.It is surrounded by the original forest.
D.It is the biggest ski resort in our country.

D [细节理解题。根据Harbin Yabuli Ski Resort部分中的“About two and a half hours drive from Harbin downtown, Yabuli Ski Resort is the largest ski resort in China, as well as China's biggest training center for snow activities.”可知,哈尔滨亚布力滑雪场是我国最大的滑雪场。故选D。]
2.What is special about Wanda Changbaishan International Ski Resort
A.Its opening dates. B.Its great snow quality.
C.Its low ticket price. D.Its satisfactory service.

B [细节理解题。根据Wanda Changbaishan International Ski Resort部分中的“It has great snow quality which is close to that of France and North Italy.”可知,万达长白山国际滑雪场的特别之处在于它的雪质量很好。故选B。]
3.Which ski resort should Mr and Mrs Smith go to if they want to take their children with them
A.Harbin Yabuli Ski Resort.
B.Beidahu Ski Resort.
C.Wanda Changbaishan International Ski Resort.
D.Songhua Lake Ski Resort.

D [细节理解题。根据Songhua Lake Ski Resort部分中的“Suitable for: skiers of all ages and families with young kids”可知,如果史密斯夫妇想带孩子滑雪,他们应该去松花湖滑雪场。故选D。]
B
For several months, Cara has been working up the courage to approach her mom about what she saw on Instagram.Not long ago, the 11-year-old girl, like all the other kids in this story, discovered that her mom had been posting her photos for much of her life.“I've wanted to bring it up.It's strange to see myself up there,and sometimes there are pictures I don't like of myself,”she said.
Like most other modern kids, Cara grew up immersed(沉迷……之中) in social media.While many kids may not yet have accounts themselves, their parents, schools, sports teams, and organizations have been organizing an online presence for them since birth.The shock of realizing that details about your life have been shared online without your permission or knowledge has become an important experience in the lives of many teenagers.Recently a parenting blogger(博主) wrote in a Washington Post essay(散文) that despite(不顾) her 14-year-old
daughter's horror at discovering that her mother had shared years of highly personal stories and information about her online, she simply could not stop posting on her blog and social media.The writer said that promising her daughter that she would stop posting about her publicly on the Internet would mean shutting down a vital part of herself, which isn't necessarily good for herself or her daughter.
But it's not just crazy mommy bloggers who construct a child's online identity; plenty of average parents do the same.There's even a special word for it: sharenting.Almost a quarter of children begin their digital lives when parents upload their photos to the Internet,according to a study conducted by an Internet-security firm.The study also found that 92 percent of kids under the age of 2 already have their own unique digital identity.
【语篇解读】 本文是一篇说明文。文章讲述了一些父母热衷于在互联网上发布自己孩子的照片以及文章,这让孩子们感到很烦恼。
4.How does Cara feel about her mom's behavior
A.It's aggressive. B.It's appropriate.
C.It's annoying. D.It's favorable.

C [细节理解题。根据第一段中的“It's strange to see myself up there,and sometimes there are pictures I don't like of myself”可知,Cara不喜欢妈妈将自己的照片展示(分享)出来的这种行为。故选C。]
5.Why did the parenting blogger post about her daughter online
A.Because it filled up her blog.
B.Because it showed off her success.
C.Because it recorded her stories.
D.Because it meant a lot to her.

D [推理判断题。根据第二段中的“The writer said that promising her daughter that she would stop posting about her publicly on the Internet would mean shutting down a vital part of herself,which isn't necessarily good for herself or her daughter.”可推知,在网上分享孩子的照片是这位博主生活的重要部分,这对她来说很重要。故选D。]
6.Who are fond of sharenting
A.A quarter of students. B.Most ordinary parents.
C.Kids under the age of 2. D.Some crazy bloggers.

B [细节理解题。根据第三段中的“plenty of average parents do the same”可知,很多普通的父母都喜欢在网上晒自己孩子的照片。故选B。]
7.Which of the following can be the best title for the text
A.Children's New Trouble B.Social Media
C.Kids' Online Performance D.Mommy Bloggers

A [标题归纳题。通读全文可知,本文讲述了一些父母热衷于在互联网上发布自己孩子的照片以及文章,而孩子们并不喜欢这样,这让他们感到烦恼,结合选项可知,选项A概括文章主旨较为全面而准确。故选A。]
Ⅳ.阅读七选五
How to Read a Poem
You've selected the poem you want to read—congratulations! Now it's time for the business of reading it.
Examine the title and the shape
—how does it make you feel How does the title fit the shape of the poem If the title is sad, let the shape of the poem inform the small difference of the emotion—if it's short and sparse(稀疏的), maybe it's coming from a place of desolation or desperation. 2 .
Read the poem as you normally read anything
Reading poetry doesn't require a clever approach; you can read as you'd read anything else.On the first pass through, absorb whatever it is that arises upon first impression. 3 , maybe your stomach churns(恶心) at a particular phrase, or you hold your breath at a certain line.Explore the feelings that come up as you read.
4 4
Next, try reading the poem out loud or search for readings of the poem online.This is where the music of a poem emerges, and you can feel the shape of each word and line as you move through it.
Add context to paint a full picture
Finally, return to the poem context. 5 ; look at the publication date and consider the world around the poem when it was first released.Consider where the poem lives: Was it released as part of the author's poetry book, or was it published in a literary magazine From these details and materials you will get a deeper understanding of the poem.
A.Re-read for sound
B.Re-read for meaning
C.Dig into the author's history
D.Notice where in the poem you react
E.Look for where the poem offers a moment of surprise
F.Before you start a poem, you should first read the title
G.Long messy forms might mean it's coming from a place of confusion or anger
【语篇解读】 本文是一篇说明文。文章介绍了阅读诗歌的一些具体方法。
1.F [段落小标题Examine the title and the shape建议读诗前看标题和形式,后文“how does it make you feel How does the title fit the shape of the poem?”描述看标题后的思考,F项符合语境,提出读标题,符合段落小标题的内容,引出后文的思考,其中的title和段落小标题中的title、后文中的title是原词复现。故选F。]
2.G [前文“If the title is sad, let the shape of the poem inform the small difference of the emotion— if it's short and sparse, maybe it's coming from a place of desolation or desperation.”举例说明简短而稀疏的诗歌形式所提供的信息,G项符合语境,说明冗长凌乱的诗歌形式所提供的信息,和前文是并列关系。故选G。]
3.D [前文“On the first pass through, absorb whatever it is that arises upon first impression.”建议初读时吸收任何感受,后文“maybe your stomach churns at a particular phrase, or you hold your breath at a certain line”描述阅读时的具体情绪感受,D项符合语境,提醒注意有触动的地方,承接前文的吸收,统领后文的具体感受,其中的react与后文中的your stomach churns和you hold your breath呼应。故选D。]
4.A [空处是段落小标题,是段落主旨句,需统领段落内容,且需和其他段落标题一样使用祈使句的形式。后文“Next, try reading the poem out loud or search for readings of the poem online.This is where the music of a poem emerges, and you can feel the shape of each word and line as you move through it.”建议朗读诗歌,感受诗歌的音乐之美,A项符合语境,契合后文内容,其中的sound和后文的reading the poem out loud和music呼应。故选A。]
5.C [后文“look at the publication date and consider the world around the poem when it was first released”举例说明了解诗歌的各种相关背景信息,C项符合语境,建议了解诗歌作者,与后文是并列关系。故选C。]
THANKSUNIT 11 CONFLICT AND COMPROMISE
课时分层作业(四)
Ⅰ.单词拼写
1.At one o'clock the rain had (停止).
2.He had crept up on his (无提防之心的) victim from behind.
3.Henderson (回忆起) that he first met Pollard during a business trip to Washington.
4.They made a (决定) to lose all the weight gained during the Christmas holidays.
5.When you (打包) a bag, you put clothes and other things into it, because you are leaving a place or going on holiday.
Ⅱ.单句语法填空
1.Is something (bother) you
2.Some opposition activists have been (violent) attacked.
3.The minister gave a (warn) that if war broke out, it would be catastrophic.
4.She would comfort us, with her native feelings of life invigorating us to know (tolerate) and content, not to fight with others.
5.A large (pack) has arrived for you.
Ⅲ.阅读理解
A
Can go skiing in China Yes, of course! At present, there are 770 ski resorts being built in China, and the snowing season can last for 140 days from November to March.Here are the top four ski resorts in China.
Harbin Yabuli Ski Resort
About two and a half hours drive from Harbin downtown, Yabuli Ski Resort is the largest ski resort in China, as well as China's biggest training center for snow activities.It consists of three mountains and boasts the longest alpine(高山的) ski slope in Asia.
·Opening Dates: 12 November—mid March
·Ticket/Pass price: 140 yuan/2 hours, 280 yuan/4 hours, 380 yuan/full day, the price will rise on weekends and holidays.
·Suitable for: beginners, intermediates, experts
Beidahu Ski Resort
Only 33 miles away from the downtown of Jilin City, Beidahu Ski Resort is an important skiing center for both sportsmen and ski lovers.There are 26 ski runs in the resort with a total length of 48 km.
·Opening Dates: 12 November—mid March
·Ticket/Pass price: depending on your skiing hours, usually from CNY 190 (for 4 hours) to CNY 230 (for one day).The price will rise during weekends and holidays.
·Suitable for: intermediates and experts
Wanda Changbaishan International Ski Resort
Among the original forest of Changbaishan Mountains Nature Reserve, Wanda Changbaishan International Ski Resort is a great place to go skiing with beautiful natural scenery.It has great snow quality which is close to that of France and North Italy.
·Opening Dates: 15 November—mid March
·Ticket/Pass price: CNY 300-CNY 780
·Suitable for: intermediates and experts
Songhua Lake Ski Resort
Songhua Lake Ski Resort, located in Fengman Economic Zone, Jilin, is famous as an urban ski resort in China, and is just 19 kilometers away from the city center.Songhua Lake Ski Resort occupies a total of 175 hectares skiing area, which has a capacity of 8,000 for skiing.
·Opening Dates: 12 November—mid March
·Ticket/Pass price: from CNY 470
·Suitable for: skiers of all ages and families with young kids
1.What do we know about Harbin Yabuli Ski Resort
A.It is suitable for skiers of all ages.
B. It is located in an economic zone.
C.It is surrounded by the original forest.
D.It is the biggest ski resort in our country.
2.What is special about Wanda Changbaishan International Ski Resort
A.Its opening dates.
B.Its great snow quality.
C.Its low ticket price.
D.Its satisfactory service.
3.Which ski resort should Mr and Mrs Smith go to if they want to take their children with them
A.Harbin Yabuli Ski Resort.
B.Beidahu Ski Resort.
C.Wanda Changbaishan International Ski Resort.
D.Songhua Lake Ski Resort.
B
For several months, Cara has been working up the courage to approach her mom about what she saw on Instagram.Not long ago, the 11 year old girl, like all the other kids in this story, discovered that her mom had been posting her photos for much of her life.“I've wanted to bring it up.It's strange to see myself up there,and sometimes there are pictures I don't like of myself,”she said.
Like most other modern kids, Cara grew up immersed(沉迷……之中) in social media.While many kids may not yet have accounts themselves, their parents, schools, sports teams, and organizations have been organizing an online presence for them since birth.The shock of realizing that details about your life have been shared online without your permission or knowledge has become an important experience in the lives of many teenagers.Recently a parenting blogger(博主) wrote in a Washington Post essay(散文) that despite(不顾) her 14 year old daughter's horror at discovering that her mother had shared years of highly personal stories and information about her online, she simply could not stop posting on her blog and social media.The writer said that promising her daughter that she would stop posting about her publicly on the Internet would mean shutting down a vital part of herself, which isn't necessarily good for herself or her daughter.
But it's not just crazy mommy bloggers who construct a child's online identity; plenty of average parents do the same.There's even a special word for it: sharenting.Almost a quarter of children begin their digital lives when parents upload their photos to the Internet,according to a study conducted by an Internet security firm.The study also found that 92 percent of kids under the age of 2 already have their own unique digital identity.
4.How does Cara feel about her mom's behavior
A.It's aggressive.
B.It's appropriate.
C.It's annoying.
D.It's favorable.
5.Why did the parenting blogger post about her daughter online
A.Because it filled up her blog.
B.Because it showed off her success.
C.Because it recorded her stories.
D.Because it meant a lot to her.
6.Who are fond of sharenting
A.A quarter of students.
B.Most ordinary parents.
C.Kids under the age of 2.
D.Some crazy bloggers.
7.Which of the following can be the best title for the text
A.Children's New Trouble
B.Social Media
C.Kids' Online Performance
D.Mommy Bloggers
Ⅳ.阅读七选五
How to Read a Poem
You've selected the poem you want to read—congratulations! Now it's time for the business of reading it.
Examine the title and the shape
1 —how does it make you feel How does the title fit the shape of the poem If the title is sad, let the shape of the poem inform the small difference of the emotion—if it's short and sparse(稀疏的), maybe it's coming from a place of desolation or desperation. 2 .
Read the poem as you normally read anything
Reading poetry doesn't require a clever approach; you can read as you'd read anything else.On the first pass through, absorb whatever it is that arises upon first impression. 3 , maybe your stomach churns(恶心) at a particular phrase, or you hold your breath at a certain line.Explore the feelings that come up as you read.
4
Next, try reading the poem out loud or search for readings of the poem online.This is where the music of a poem emerges, and you can feel the shape of each word and line as you move through it.
Add context to paint a full picture
Finally, return to the poem context. 5 ; look at the publication date and consider the world around the poem when it was first released.Consider where the poem lives: Was it released as part of the author's poetry book, or was it published in a literary magazine From these details and materials you will get a deeper understanding of the poem.
A.Re read for sound
B.Re read for meaning
C.Dig into the author's history
D.Notice where in the poem you react
E.Look for where the poem offers a moment of surprise
F.Before you start a poem, you should first read the title
G.Long messy forms might mean it's coming from a place of confusion or anger
课时分层作业(四)
Ⅰ.1.ceased 2.unsuspecting 3.recalled 4.resolution 5.pack
Ⅱ.1.bothering 2.violently 3.warning 4.toleration  5.package
Ⅲ.
1 2 3 4 5 6 7
D B D C D B A
Ⅳ.
1 2 3 4 5
F G D A C
Ⅲ.【语篇解读】 本文是一篇应用文。文章主要介绍了中国排名前四的滑雪场。
1.D [细节理解题。根据Harbin Yabuli Ski Resort部分中的“About two and a half hours drive from Harbin downtown, Yabuli Ski Resort is the largest ski resort in China, as well as China's biggest training center for snow activities.”可知,哈尔滨亚布力滑雪场是我国最大的滑雪场。故选D。]
2.B [细节理解题。根据Wanda Changbaishan International Ski Resort部分中的“It has great snow quality which is close to that of France and North Italy.”可知,万达长白山国际滑雪场的特别之处在于它的雪质量很好。故选B。]
3.D [细节理解题。根据Songhua Lake Ski Resort部分中的“Suitable for: skiers of all ages and families with young kids”可知,如果史密斯夫妇想带孩子滑雪,他们应该去松花湖滑雪场。故选D。]
【语篇解读】 本文是一篇说明文。文章讲述了一些父母热衷于在互联网上发布自己孩子的照片以及文章,这让孩子们感到很烦恼。
4.C [细节理解题。根据第一段中的“It's strange to see myself up there,and sometimes there are pictures I don't like of myself”可知,Cara不喜欢妈妈将自己的照片展示(分享)出来的这种行为。故选C。]
5.D [推理判断题。根据第二段中的“The writer said that promising her daughter that she would stop posting about her publicly on the Internet would mean shutting down a vital part of herself,which isn't necessarily good for herself or her daughter.”可推知,在网上分享孩子的照片是这位博主生活的重要部分,这对她来说很重要。故选D。]
6.B [细节理解题。根据第三段中的“plenty of average parents do the same”可知,很多普通的父母都喜欢在网上晒自己孩子的照片。故选B。]
7.A [标题归纳题。通读全文可知,本文讲述了一些父母热衷于在互联网上发布自己孩子的照片以及文章,而孩子们并不喜欢这样,这让他们感到烦恼,结合选项可知,选项A概括文章主旨较为全面而准确。故选A。]
Ⅳ.【语篇解读】 本文是一篇说明文。文章介绍了阅读诗歌的一些具体方法。
1.F [段落小标题Examine the title and the shape建议读诗前看标题和形式,后文“how does it make you feel How does the title fit the shape of the poem?”描述看标题后的思考,F项符合语境,提出读标题,符合段落小标题的内容,引出后文的思考,其中的title和段落小标题中的title、后文中的title是原词复现。故选F。]
2.G [前文“If the title is sad, let the shape of the poem inform the small difference of the emotion— if it's short and sparse, maybe it's coming from a place of desolation or desperation.”举例说明简短而稀疏的诗歌形式所提供的信息,G项符合语境,说明冗长凌乱的诗歌形式所提供的信息,和前文是并列关系。故选G。]
3.D [前文“On the first pass through, absorb whatever it is that arises upon first impression.”建议初读时吸收任何感受,后文“maybe your stomach churns at a particular phrase, or you hold your breath at a certain line”描述阅读时的具体情绪感受,D项符合语境,提醒注意有触动的地方,承接前文的吸收,统领后文的具体感受,其中的react与后文中的your stomach churns和you hold your breath呼应。故选D。]
4.A [空处是段落小标题,是段落主旨句,需统领段落内容,且需和其他段落标题一样使用祈使句的形式。后文“Next, try reading the poem out loud or search for readings of the poem online.This is where the music of a poem emerges, and you can feel the shape of each word and line as you move through it.”建议朗读诗歌,感受诗歌的音乐之美,A项符合语境,契合后文内容,其中的sound和后文的reading the poem out loud和music呼应。故选A。]
5.C [后文“look at the publication date and consider the world around the poem when it was first released”举例说明了解诗歌的各种相关背景信息,C项符合语境,建议了解诗歌作者,与后文是并列关系。故选C。]
1/1