Unit 2 Sports and Fitness 单元质量检测 课件(共91张)+练习(含解析,含听力原文)

文档属性

名称 Unit 2 Sports and Fitness 单元质量检测 课件(共91张)+练习(含解析,含听力原文)
格式 zip
文件大小 489.0KB
资源类型 教案
版本资源 北师大版(2019)
科目 英语
更新时间 2025-10-08 23:25:43

文档简介

单元质量检测(二) SPORTS AND FITNESS
(满分150分,时间120分钟)
第一部分 听力(共两节,满分30分)
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
  听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
1.What is the woman eating?
A.Some fruit.        B.Some chocolate.      C.Some cookies.
2.What is the man probably?
A.A guide. B.A visitor. C.A passer-by.
3.Where does the conversation probably take place?
A.At a clinic. B.In a gym. C.In a hotel.
4.Why does the woman ask for another beefsteak (牛排)?
A.She is too hungry. B.Her first beefsteak is on the ground.
C.Her husband likes it.
5.Why did the woman get the book so late?
A.The man forgot it. B.The man’s boss forgot it. C.The woman wasn’t at home.
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话。每段对话后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
6.What kind of person is Mr Zhang?
A.Humorous. B.Kind. C.Generous.
7.What does the man learn from Mr Zhang?
A.Maths. B.Historic stories. C.Jokes.
听第7段材料,回答第8、9题。
8.What product does the man plan to buy?
A.A tape. B.A radio. C.A recorder.
9.What does the man think of the product?
A.It looks good. B.It is a well-known brand. C.It is of poor quality.
听第8段材料,回答第10至12题。
10.Where are the two speakers?
A.In a car. B.In a museum. C.In a shop.
11.Why do they go into the shopping mall?
A.The exhibition is held there. B.They’ll do some shopping. C.They’re lost.
12.What is Calvin Klein?
A.A businessman. B.A designer. C.An artist.
听第9段材料,回答第13至16题。
13.What did the woman do last night?
A.She learned American social customs.
B.She met some nice people.
C.She went to a cocktail party.
14.When does the cocktail party start?
A.At 5:30 pm. B.At 6 pm. C.At 7:30 pm.
15.What is the purpose of their cocktail party according to the man?
A.To celebrate Christmas. B.To follow the American custom.
C.To welcome newcomers.
16.What does the French phrase “faux pas” mean?
A.Friend. B.Social manner. C.Mistake.
听第10段材料,回答第17至20题。
17.When is the high tourist season in England?
A.June and July. B.July and August. C.August and September.
18.When is the holiday period of state schools in England?
A.From about mid-July to the end of August.
B.From mid-July to mid-August.
C.From early-July to mid-August.
19.Where do people prefer to stay for summer holidays?
A.In boarding houses. B.In rented houses. C.In hotels.
20.What may British people refuse to do?
A.Talk about their holidays. B.Try new places to take holidays.
C.Change the times of their holidays.
第二部分 阅读(共两节,满分50分)
第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
  Who Is Elton John?
  Kirsten Anderson
  How does a little boy from the London suburbs named Reginald Kenneth Dwight grow up to become one of the biggest pop stars of all time? A lot of talent and a lot of personality! Elton John, as he would later call himself, started playing the piano at the age of three.Although he was trained to play classical music, Elton’s real love was rock and roll.
  Who Was Mister Rogers?
  Diane Bailey
  Even though he’s best known for his successful PBS series Mister Rogers’ Neighborhood, Fred Rogers never dreamed of working in television.In fact, he hated the very first program that he ever watched! Join author Diane Bailey as she takes readers through the journey that brought Mister Rogers into our living rooms.
  Who Is Oprah Winfrey?
  Barbara Kramer
  We all know Oprah Winfrey as a talk-show host, actress, and producer, but the “Queen of Talk” wasn’t always so fortunate.She suffered through a hard childhood and went on to use her personal struggles to encourage others.Oprah’s kindness and determination are just some of the many reasons why her viewers love her.The richest African American person of the twentieth century, Oprah is often described as the most influential woman in the world.
  Who Was Nikola Tesla?
  Jim Gigliotti
  When Nikola Tesla arrived in the United States in 1884, he didn’t have much money, but he did have a letter of introduction to well-known inventor Thomas Edison.The working relationship between the two men was short lived, though, and the two scientist-inventors became competitors.One of the most influential scientists of all time, Nikola Tesla is famous for his experiments in electricity, X-rays, remote controls, and wireless communications.
21.What is Mister Rogers’ Neighborhood?
A.A novel.             B.A movie.
C.A TV play. D.A magazine.
22.What do we learn about Oprah Winfrey?
A.She had a happy childhood. B.She’s good at inspiring people.
C.She’s best known as an actress. D.She is loved for her great wealth.
23.Which of the following is the best choice for a science student?
A.Who Is Elton John? B.Who Was Mister Rogers?
C.Who Is Oprah Winfrey? D.Who Was Nikola Tesla ?
B
  Thanksgiving Day was near.The first grade teacher gave her class an interesting task — to draw a picture of something which they were thankful for.
  Many would celebrate the holiday with turkey, corn and pumpkins and other traditional symbols of the festival.These, the teacher thought, would be the subjects of most of her students’ art.And they were.
  But Douglas made a different kind of picture.Douglas was a different kind of boy.As other children played during break, Douglas was likely to stand close by her side.One could only guess at the pain Douglas felt behind those sad eyes.
  Yes, his picture was different.When asked to draw a picture of something for which he was thankful, he drew a hand.Nothing else.Just an empty hand.
  His picture caught the imagination of his classmates.Whose hand could it be? One child guessed it was the hand of a farmer.Another suggested a police officer.And so the discussion went — until the teacher almost forgot the young artist himself.
  When the children had gone on to other pictures, she paused at Douglas’ desk, bent down, and asked him whose hand it was.The little boy looked away and spoke in a low voice, “It’s yours, teacher.”
  She recalled (回忆) the times she had taken his hand and walked with him here or there.How often she had said, “Take my hand, Douglas, we’ll go outside.” Or, “Let me show you how to hold your pencil.” Or, “Let’s do this together.” Douglas was most thankful for his teacher’s hand.
24.Most of the first grade students drew     .
A.their parents B.their teachers
C.symbols of Thanksgiving Day D.presents of traditional festivals
25.What was special about Douglas?
A.He talked much with his teachers. B.He showed no interest in study.
C.He liked hiding his feelings. D.He was good at drawing.
26.Whose hand did Douglas draw?
A.His mother’s. B.His teacher’s.
C.A farmer’s. D.A policeman’s.
27.Which words can best describe Douglas’s teacher?
A.Caring and loving. B.Strict and patient.
C.Lovely and outgoing. D.Kind and hard-working.
C
Boxing has been practised for centuries — it was even one of the sports in the original Olympic Games in ancient Greece.More recently, boxing has become the mainstream in the UK, with hundreds of thousands of people from all walks of life participating in the sport every week.But why? The answer lies in the physical, mental and even social benefits boxing can bring.
Its physical benefits are clear.Whether it’s practising with a punching bag or a partner or facing an opponent in the ring, boxing can be an intense form of exercise and give a full-body workout.It can improve muscular strength, and it can also increase anaerobic fitness — allowing someone to work out harder, for longer.These can, in turn, have a positive impact on other aspects of physical well-being, like heart health and weight management.
But the high physical demands of the sport aren’t just good for the body.Boxing can also have a positive impact on someone’s mental well-being.Dr. Jessica Pinchbeck, Senior Lecturer in Sport and Fitness at the Open University, says that boxing can mitigate some of the symptoms of anxiety and depression. Exercising regularly is already widely known to be good for mental health, but boxing can also bring a sense of discipline and focus.
And there is a third benefit to putting on the boxing gloves.Practising punches can be done alone, of course, but boxing is not just an individual activity — it also involves working with others to train and stay safe.Dr. Gavin Williams, Senior Lecturer in Education at the Open University, says that this cooperation and teamwork can create a sense of identity ...and belonging.So, no matter what the reason that attracts someone to boxing, the interactive elements of the sport, mean it can also have profound social benefits.
Good for body, mind and social interactions? It’s not surprising that more and more people are stepping into the ring.
28.How does the author develop the passage?
A.By listing reasons. B.By giving examples.
C.By making suggestions. D.By answering questions.
29.What does the underlined word “mitigate” in Paragraph 3 mean?
A.Change. B.Reduce.
C.Control. D.Determine.
30.What would be the best choice according to Dr. Gavin Williams?
A.Practising boxing in the ring. B.Practising boxing with a bag.
C.Practising boxing on your own. D.Practising boxing with a partner.
31.What would be the best title for the passage?
A.The Ways to Practise Boxing B.Boxing Leads to Great Teamwork
C.The Benefits of Doing Boxing D.Boxing Does Good to Your Health
D
Too busy to exercise? Sorry, that’s not true.
A new study says many Americans have plenty of free time in the day for exercise but they spend that time looking at screens instead.The study analyzed information from more than 32,000 Americans.On average, Americans reported more than 5 hours of free time per day, and most of this time was spent watching TV or using electronic devices, such as smartphones or computers.
  “There is a general perception among the public and even public health professionals that a lack of leisure time is a major reason why Americans do not get enough physical activity,” study co-author Dr Deborah Cohen said in a statement.“But we found no evidence for those beliefs.”
The authors used a fairly strict definition of what counts as “free time”.Even so, the authors found that no age or ethnic group in the study reported less than 4.5 hours of free time per day.
Overall, men reported an average of nearly 6 hours (356 minutes) of free time per day, and women reported an average of 5.3 hours (318 minutes) per day.The group with the shortest amount of free time was women aged 25 to 60, who reported about 4.5 hours (271 minutes) per day, on average.
The majority of people’s free time was spent looking at screens, with men reporting 211 minutes of screen time per day and women reporting 175 minutes of screen time per day, on average.Men spent just 6.6% of their free time engaging in physical activity, and women spent just 5% of their free time doing physical activity.
People with higher incomes reported spending a larger share of their free time on physical activity and less time looking at screens compared with those in lower-income groups.
“Increasing the public’s awareness of how they actually use their time and encouraging Americans to reduce their screen time may help people to become more physically active,” Cohen said.
32.What prevents Americans from taking exercise in many people’s eyes?
A.A lack of strong will. B.A lack of motivation.
C.Not having enough time. D.Not having proper places.
33.How much free time do men spend on screens every day?
A.About 49%. B.About 55%.
C.About 59%. D.About 66%.
34.What conclusion can we draw from the new study?
A.Men are busier than women. B.Women are more physically active.
C.Women spend more time on screens. D.We have more free time than we think.
35.What do we learn about people with higher incomes?
A.They are more hardworking. B.They are more self-disciplined.
C.They have poorer physical health. D.They show less interest in technology.
第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
  There are some key decisions you make during your teen years that can make or break your future.So, choose wisely, and don’t blow it.
  If you do happen to blow it, however, it’s not the end of the world. 36  Being a teen today is tougher than ever.While your grandparents may have had to walk uphill to school in the snow, you have a different set of challenges to navigate.It’s a totally different world!
   37  Or you may be struggling with one of them or all of them.Whatever your situation, you need to learn all you can about each decision, the ins and outs, the good and bad, so that you can make informed decisions, with your eyes wide open.
  Many decisions you make as a teen can impact your life forever.The good news is where you end up ten years from now is up to you. 38  It’s called free agency or free will and it’s your birthright.Ultimately, you choose to be happy or miserable.
  The reality is that although you are free to choose, you can’t choose the consequences of your choices.They’re preloaded.It’s a package deal.As the old saying goes, “If you pick up one end of the stick, you pick up the other.”  39  For example, if you decide to do poorly in school and not go to college, you’ll suffer the natural consequences of finding it hard even to get an interview for a high-paying job.
  The word decision comes from the Latin root meaning “to cut off from”. 40  That’s why decisions can be hard sometimes.
A.It can be difficult sometimes.
B.Choice and consequence go together.
C.You need to think twice before you take action.
D.Saying “yes” to one thing means saying “no” to another.
E.You may not have thought much about these decisions.
F.You are free to choose what you want to make of your life.
G.Just get back on track quickly and start making smarter choices.
36.        37.        38.        39.        40.      
第三部分 语言运用(共两节,满分30分)
第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
  Every holiday season in Philadelphia, a woman hands out hundreds of stuffed animals.They’re not for kids, but for  41  who are in need of some Christmas cheer.
Patricia Gallagher said this Christmas  42  started in 2009.She was an empty nester and felt  43 .
“I just got this  44  in my head to call two nursing homes at random,” she told CBS News.She  45  some of her kids’ stuffed animals to the nursing home with her for the seniors to hold while she read stories.
“But when we went to  46  them and take them back to go to the next nursing home, nobody wanted to  47  their teddy bear or their stuffed animal in any way,” she said.
On that day, Patricia saw the  48  of a simple Christmas gift.“It was just a nursing home,” she said.“And all of a sudden, the whole room became  49  with people singing Christmas songs and  50  Santa Claus dolls and they really didn’t want to give them back because they  51  we had given them a gift.”
Who would think that the elders would  52  stuffed animals? But they did.Not only for  53 , but they were conversation starters.It  54  them of their childhood.“ 55 , when you give, you will really get more back,” Gallagher said.
41.A.children       B.seniors       C.teens       D.women
42.A.event  B.tradition C.custom  D.practice
43.A.afraid  B.anxious C.lonely  D.nervous
44.A.idea  B.hope C.view  D.dream
45.A.sent  B.delivered C.moved  D.brought
46.A.gather  B.wash C.repair  D.accept
47.A.make out B.give up C.take over  D.turn down
48.A.price  B.secret C.power  D.beauty
49.A.upset  B.crowded C.quiet  D.alive
50.A.enjoying B.holding C.playing  D.changing
51.A.suggested B.insisted C.demanded  D.thought
52.A.keep  B.hate C.want  D.buy
53.A.honour  B.comfort C.status  D.convenience
54.A.indicated B.informed C.reminded  D.predicted
55.A.Regularly B.Formally C.Naturally  D.Honestly
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
  The Olympic Games started in Greece in the valley of Olympia at least three thousand years ago.Much about them  56  (be) unknown, but one thing is certain.At first, they were part of religious festivals.The festivals  57  (hold) to honour Zeus, the king of the gods  58  (worship) by ancient Greeks.
  The first-known Olympics took place in 776 BCE,  59  they may have started hundreds of years  60  (early).These early Olympics took place  61  a single day.There was a 200-meter race, among other events.
  Why this length? Supposedly that was the  62  (distant) the famous Greek hero Heracles (Hercules) could run while holding his breath.
  In time, a stadium was built and more races were added.In one, athletes ran in full armor.Mostly though, they didn’t wear anything at all.Soon chariot races were added, as well as wrestling and boxing matches —  63  sometimes ended in a fighter’s death.
  Before each Olympics, messengers (信使) traveled through Greece,  64  (spread) news of the Games and seeking male athletes.No women could compete.
  For each Olympics, thousands made their way to Olympia.Hundreds of tents lined the valley.Campfire smoke filled the air.Magicians and fortune-tellers  65  (perform).Art and music exhibitions were held.
56.        57.        58.        59.        60.      
61.      62.      63.      64.      65.     
第四部分 写作(共两节,满分40分)
第一节(满分15分)
  你校正在组建校篮球队,现在需要招收新队员。请你代表校学生会为英语校报写一份招募启事,内容包括:
1.招募条件(热爱篮球、身体素质好、团队精神强);
2.报名时间、地点和方式;
3.动员口号。
注意:1.写作词数应为80左右;
2.可以适当增加细节,以使行文连贯。
                      
                      
                      
                      
                      
                      
                      
                      
                      
                      
                      
                      
第二节(满分25分)
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
  Jenny and Lisa are close friends.They’re studying in high school now.
One day about half a year ago, Jenny went to Lisa’s house after she finished her homework.After entering Lisa’s home, Jenny found that Lisa was chatting on her cell phone.Jenny was surprised as she didn’t know Lisa had gone downtown to buy a cell phone.
After Lisa finished talking over the cell phone, Jenny asked her, “When did you get your cell phone?”
“I bought it yesterday.Look!How lovely it looks!”said Lisa.
Jenny looked at the cell phone.It was pink and looked really lovely.Jenny wished she could also have such a cell phone.
That day, after Jenny came back home, she saw her father sitting on the sofa reading a newspaper.Jenny approached him and said,“Dad, could I have a cell phone?Many of my classmates have their own cell phones now.”
  “Of course, you can have one,”said Jenny’s father.Hearing that, Jenny became very happy.
“Thank you, Dad,”Jenny said happily.Then she asked, “When shall we go downtown to buy one?”
The father looked up hearing that.Then he said, “Oh, no, dear!I’m not going to buy you a cell phone.If you really want one, you should make money to buy one yourself.”
Jenny immediately became upset.But she knew her father was serious.She walked away and went to her own room.
The following day, Jenny went to school as usual.When Lisa saw her at school, she looked a bit upset.Lisa came to her and asked why she was wearing a long face that day.Jenny said, “I asked my dad to buy a cell phone for me, but he said I should work for one myself.”
But Lisa didn’t seem to be surprised at all, and she said, “Don’t get surprised, because that’s how I bought my own cell phone.”
Hearing that, Jenny remembered Lisa once told her she was helping look after the Smiths’ one-year-old son in the past summer.Now she knew why she worked part-time that summer.Lisa wanted a new cell phone and she worked to make money for it.
注意:1.续写词数应为150左右;
2.请按如下格式作答。
That day after Jenny came back home from school, she went to her father.                      
                      
                      
                      
                      
                      
  Jenny started to work part-time.                      
                      
                      
                      
                      
单元质量检测(二) SPORTS AND FITNESS
第一部分
1-5 BBABB 6-10 ABCAA
11-15 ABBAA 16-20 CBAAC
听力材料:
(Text 1)
M:What are you eating? It smells like fruit.
W:It’s not fruit.It is a kind of chocolate, but it looks like cookies.
(Text 2)
M:I’m looking for some interesting places in this city.Could you give me some advice?
W:We have a beautiful natural park.I can show you the way to it.
(Text 3)
M:Good afternoon.What’s the matter?
W:I’m afraid I’m not feeling well.I had a pretty high fever this morning.
(Text 4)
W:Waiter, please serve me another beefsteak.My husband dropped my first one on the ground by accident.
M:OK, please wait a moment, Madam.
(Text 5)
W:Thank goodness you’re here.I’ve been waiting for 3 days to get the book.
M:Well, don’t blame me.It was my boss who forgot all about it.
(Text 6)
W:Why are you so interested in the history class?
M:Our history teacher Mr Zhang is really humorous.
W:Really, but he looks very serious and strict, like a maths teacher.
M:No, not at all.The examples he gives are really interesting.And I learn many good historic stories from him.There is lots of laughter in his class.
W:No wonder you like him so much.I wish he were our history teacher too.
(Text 7)
M:Excuse me.How much is this cassette tape recorder? Is it on sale?
W:Yeah.It’s on sale for only 100.
M:Is it good?
W:Sure.It’s very good and has both an AM and an FM radio.
M:Could you give me a 10 percent discount?
W:Sorry.The price is not high, and I can only offer a 5 percent discount.
M:It looks good, but it’s not a well-known brand.
W:You’re right, but it’s of good quality.
M:OK, I’ll take it.
(Text 8)
M:So, what’s next on the course of our visit?
W:Well, I think we might go to see some special places in the city.
M:That’s a great idea.Where do you want to go?
W:Well, I think that it would be fun to see Calvin Klein’s exhibition.
M:Calvin Klein? The name sounds familiar ... but hey, why are we driving into the shopping mall parking lot?
W:That’s where the exhibition is.
M:Now I remember.Calvin Klein is just a fashion designer.As artists, we should explore the art and culture of the country.
W:We do, but I think that the American shopping center is a good example of American art and culture.Besides, in this kind of “museum”, you can take the art pieces home.
(Text 9)
M:How was the party last night?
W:Nice.I had a good time and met some very nice people.But where are you off to in such a hurry?
M:I’ve been invited to a cocktail party.It’s 6 o’clock now.I’m late.
W:But you told me that if you’re invited to a party you should plan to arrive a half-hour late.
M:A party, yes.But not a cocktail party.
W:What’s a cocktail party like?
M:A cocktail party is generally held from 5:30 pm to 7:30 pm.There are drinks and snacks but no dinner.This cocktail party is being held by my department to celebrate Christmas.
W:It seems that you know something about American social customs.
M:I’ve still got a lot to learn.But American people understand that we’re newcomers here and they don’t hold it against us if we make a “faux pas”.
W:Make a what?
M:A faux pas is a French word.It means a mistake, especially in the area of social matters.
W:I see.
(Text 10)
M:Ms Green, the high tourist season in England is coming again.Could you tell us more about the tourism in England?
W:Sure.In England, not only the rich but also the poor take holidays every year.During July and August most towns are empty.Factory holidays come mostly in the period between mid-July and mid-August.State schools usually only have six weeks off, from about mid-July to the end of August.
  The coast is the most popular place for the English people to spend their holidays.Food in British restaurants is reasonably cheap, but rooms are not.Few English people rent houses for their holidays, but one of the traditional ways of spending a summer holiday is in a boarding house.Some boarding-house keepers provide all meals for their guests, but others provide breakfast only.
  The British people may refuse to change the times at which they take their holidays, but they have shown themselves to be very ready to try new places.When they get home again, they always talk about how they spent their holidays.
第二部分
语篇解读:本文是一篇应用文。文章简要介绍了四本针对青少年的名人传记图书。
21.C 细节理解题。根据第二本书的介绍可知,虽然Fred Rogers从没想过要进入电视行业,但是他却以Mister Rogers’ Neighborhood最为著名。由此可知,Mister Rogers’ Neighborhood是一部电视作品。
22.B 细节理解题。根据第三本书的介绍可知,Oprah Winfrey经常现身说法,通过自己早年的不幸经历来激励周围的人。
23.D 细节理解题。综合全文可知,只有第四本书中的Nikola Tesla是一名科学家,而且他曾与发明大王爱迪生合作并竞争。
语篇解读:本文是一篇记叙文。感恩节前夕,一位老师让同学们画出他们所感恩的东西。大部分同学都画了跟感恩节相关的一些东西,只有Douglas的画与众不同。
24.C 细节理解题。根据第二段可知,大部分同学画的是跟感恩节相关的,诸如火鸡、南瓜饼之类的东西。
25.C 推理判断题。根据第三段可知,Douglas课间不与同学玩,而是躲到老师身旁;另外,别人只能猜测他的内心感受。由此判断,他是一个性格内向、喜欢隐藏感情的人。
26.B 细节理解题。根据倒数第二段可知,Douglas告诉老师,他画的是老师的手。
27.A 推理判断题。根据最后一段可知,老师经常带Douglas外出,并教他如何使用铅笔,可见她对学生是细致关怀和体贴入微的。
语篇解读:本文是一篇说明文。拳击运动有着悠久的历史。近年来,英国许多人开始通过拳击来强身健体,不过除此之外,拳击运动还有其他好处吗?
28.A 写作手法题。文章首段以But why?提出问题,接下来逐段说明拳击运动的好处,也就是拳击运动在英国受欢迎的原因。
29.B 词义猜测题。根据第三段可知,本段第二句指出拳击对心理健康有好处,这明显暗示拳击运动有助于帮助我们减轻焦虑和抑郁情绪。
30.D 推理判断题。根据第四段可知,Gavin Williams博士强调,与他人对练拳击不但有助于增强合作意识和团队精神,而且还能给我们以认同感和归属感。
31.C 标题归纳题。综合全文可知,本文主要列举了拳击运动的三大好处,来解释说明拳击运动在英国流行的原因。
语篇解读:本文是一篇说明文。人们习惯上以缺乏闲暇时间作为自己不爱锻炼的理由,可事实真地如此吗?
32.C 细节理解题。根据第三段可知,在很多人眼里,美国人缺乏运动的主要原因是缺乏闲暇时间。
33.C 细节理解题。根据第五、六段可知,男性每天的平均闲暇时间是356分钟,其中211分钟花在看电子屏幕上,约占59%。
34.D 推理判断题。在现实生活中,我们总是抱怨自己缺乏闲暇时间。可是,研究发现,我们所有人都有大量的闲暇时间,任何一个年龄组每天的闲暇时间都不少于4.5小时。
35.B 推理判断题。根据倒数第二段可知,比起低收入者来,高收入人群花在电子屏幕上的时间更少,而花在锻炼上的时间更多。由此可知,他们更加自律。
语篇解读:本文是一篇议论文。我们的一生会面临无数的选择,尤其在青少年时期;这些选择会决定我们的未来。
36.G 上句告诉我们:万一我们没有作出正确的选择,这还不是世界末日。这说明我们还有补救的机会,故G项符合语境。
37.E 下句中的one of them or all of them与E项中的these decisions正好相匹配。
38.F 上下文传递一个核心思想——我们的未来取决于我们今天所作出的选择,故F项符合语境。
39.B 下句通过举例说明:选择总是与结果相伴。正好是对B项意义的解释说明。
40.D 上句指出:决定意味着“拒绝或放弃一些东西”,因此D项符合语境。
第三部分
语篇解读:本文是一篇记叙文。美国费城的Patricia Gallagher女士每逢圣诞节都要分发数百只毛绒玩具。这些玩具不是分发给孩子们,而是分发给那些需要圣诞欢乐的老人们。
41.B 根据下文可知,这些毛绒玩具被分发给了老人们。第三段中的the seniors也是提示。
42.B 对Patricia Gallagher来说,每年给老人们分发玩具是她个人的一种传统。
43.C 根据上文的empty nester可知,Patricia Gallagher感到孤独。
44.A 根据下文可知,Patricia Gallagher在回顾她产生给老人送毛绒玩具这一想法的经过。
45.D Patricia Gallagher随身带了一些自己孩子的毛绒玩具去养老院。
46.A Patricia Gallagher先将那些毛绒玩具塞到老人们手里,然后自己给老人们读故事;等读完故事,她打算将毛绒玩具收回。
47.B 当Patricia Gallagher打算收回玩具时,发现没有一个老人愿意放弃自己手里的玩具。
48.C 那一天,Patricia Gallagher看到了一份简单圣诞礼物的力量。
49.D become alive表示“变得充满活力”。
50.B 老人们唱歌时手里拿着圣诞玩具。hold表示“拿住;抓住”。
51.D 老人们不愿意归还玩具,因为他们认为这是我们送给他们的礼物。
52.C 谁能想到老人们也想要毛绒玩具呢?
53.B 事实是,老人们的确需要毛绒玩具。这些毛绒玩具,不仅给老人们一种内心的舒适感,而且会开启一次次谈话。
54.C 根据常识可知,毛绒玩具会勾起老人们对自己童年的回忆。remind sb of sth意为“使某人想起某事”。
55.D 最后一句话是Patricia Gallagher发自内心的感悟:“说实在的,当你付出时,你会得到更多。”
语篇解读:本文是一篇说明文。文章简要介绍了奥运会的起源及发展历史。
56.is 考查主谓一致。本句主语为Much,表达不可数概念,因此这里填入is。
57.were held 考查动词的时态和语态。这里表示节日“被举办”,因此用一般过去时的被动语态。
58.worshipped 考查非谓语动词。这里表示宙斯被人们崇拜,因此填入表达被动概念的过去分词作后置定语。
59.but 考查连词。前后两个分句之间存在转折关系,因此这里填入并列连词but。
60.earlier 考查形容词的比较级。这里表示古代奥运会开始的实际时间要比公元前776年早几百年,因此填入形容词的比较级形式。
61.on 考查介词。表示具体某一天应用介词on。
62.distance 考查词形转换。前面的定冠词the暗示这里应用名词形式,因此填入distance。
63.which/that 考查定语从句。前面的wrestling and boxing matches是先行词,关系代词which或that引导一个定语从句。
64.spreading 考查非谓语动词。前面是一个完整的主谓结构,这里填入表示主动概念的动词-ing形式作状语,表示伴随情况。
65.performed 考查动词的时态。根据上下文语境可知,这里应用一般过去时。
第四部分
第一节
We Need You
Good news! Our school is organising a basketball team and now we need new members.To join us, first of all, you must have a passion for the basketball game.In addition, you should be physically strong enough to compete and win.What’s more, a strong team spirit is a must since basketball is a team game.
To register, please go to the hall of the teaching building at 6-7 pm from September 5 to 7.You need to fill in a form and then wait for our selection.
This is your game and this is your stage.Please join us and show the best of you to the world!
The Students’ Union
第二节
  That day after Jenny came back home from school, she went to her father.She was no longer upset.She told her father that she had decided to find a job to make money.“Good,” said her father.Jenny started to look for part-time job on the Internet.Lucky for her, some families in the neighbourhood were looking for part-time workers.One old couple needed someone to cut the grass.A young couple needed someone to look after their baby.Jenny called the families and she was offered the jobs.
Jenny started to work part-time.First she cut the grass for the old couple.And then she looked after the baby for the young couple.She kept doing other part-time jobs.Three months later, Jenny had enough money for a cell phone.She went downtown.But she didn’t buy a cell phone.Instead, she bought a birthday gift for her father because it was her father’s birthday the following day.She thought the gift was very meaningful and her father might be happy because she bought it with her own money.
9 / 9(共91张PPT)
单元质量检测(二)
SPORTS AND FITNESS
(满分150分,时间120分钟)
第一部分 听力(共两节,满分30分)
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、
C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话
后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话
仅读一遍。
1. What is the woman eating?
A. Some fruit.
B. Some chocolate.
C. Some cookies.
2. What is the man probably?
A. A guide. B. A visitor. C. A passer-by.
3. Where does the conversation probably take place?
A. At a clinic. B. In a gym. C. In a hotel.
4. Why does the woman ask for another beefsteak (牛排)?
A. She is too hungry.
B. Her first beefsteak is on the ground.
C. Her husband likes it.
5. Why did the woman get the book so late?
A. The man forgot it.
B. The man’s boss forgot it.
C. The woman wasn’t at home.
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话。每段对话后有几个小题,从题中所给的A、B、
C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或
独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题
将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
6. What kind of person is Mr Zhang?
A. Humorous. B. Kind. C. Generous.
7. What does the man learn from Mr Zhang?
A. Maths. B. Historic stories. C. Jokes.
听第7段材料,回答第8、9题。
8. What product does the man plan to buy?
A. A tape. B. A radio. C. A recorder.
9. What does the man think of the product?
A. It looks good.
B. It is a well-known brand.
C. It is of poor quality.
听第8段材料,回答第10至12题。
10. Where are the two speakers?
A. In a car. B. In a museum. C. In a shop.
11. Why do they go into the shopping mall?
A. The exhibition is held there.
B. They’ll do some shopping.
C. They’re lost.
12. What is Calvin Klein?
A. A businessman.
B. A designer.
C. An artist.
13. What did the woman do last night?
A. She learned American social customs.
B. She met some nice people.
C. She went to a cocktail party.
14. When does the cocktail party start?
A. At 5:30 pm. B. At 6 pm. C. At 7:30 pm.
听第9段材料,回答第13至16题。
15. What is the purpose of their cocktail party according to the man?
A. To celebrate Christmas.
B. To follow the American custom.
C. To welcome newcomers.
16. What does the French phrase “faux pas” mean?
A. Friend.
B. Social manner.
C. Mistake.
17. When is the high tourist season in England?
A. June and July.
B. July and August.
C. August and September.
18. When is the holiday period of state schools in England?
A. From about mid-July to the end of August.
B. From mid-July to mid-August.
C. From early-July to mid-August.
听第10段材料,回答第17至20题。
19. Where do people prefer to stay for summer holidays?
A. In boarding houses.
B. In rented houses.
C. In hotels.
20. What may British people refuse to do?
A. Talk about their holidays.
B. Try new places to take holidays.
C. Change the times of their holidays.
听力材料:
(Text 1)
M:What are you eating? It smells like fruit.
W:It’s not fruit.It is a kind of chocolate, but it looks like cookies.
(Text 2)
M:I’m looking for some interesting places in this city.Could you give me
some advice?
W:We have a beautiful natural park.I can show you the way to it.
(Text 3)
M:Good afternoon.What’s the matter?
(Text 6)
W:I’m afraid I’m not feeling well.I had a pretty high fever this morning.
(Text 4)
W:Waiter, please serve me another beefsteak.My husband dropped my
first one on the ground by accident.
M:OK, please wait a moment, Madam.
(Text 5)
W:Thank goodness you’re here.I’ve been waiting for 3 days to get the
book.
M:Well, don’t blame me.It was my boss who forgot all about it.
W:Why are you so interested in the history class?
M:Our history teacher Mr Zhang is really humorous.
W:Really, but he looks very serious and strict, like a maths teacher.
M:No, not at all.The examples he gives are really interesting.And I
learn many good historic stories from him.There is lots of laughter in his
class.
W:No wonder you like him so much.I wish he were our history teacher
too.
(Text 7)
M:Excuse me.How much is this cassette tape recorder? Is it on sale?
W:Yeah.It’s on sale for only 100.
M:Is it good?
W:Sure.It’s very good and has both an AM and an FM radio.
M:Could you give me a 10 percent discount?
W:Sorry.The price is not high, and I can only offer a 5 percent
discount.
M:It looks good, but it’s not a well-known brand.
W:You’re right, but it’s of good quality.
M:OK, I’ll take it.
M:So, what’s next on the course of our visit?
W:Well, I think we might go to see some special places in the city.
M:That’s a great idea.Where do you want to go?
W:Well, I think that it would be fun to see Calvin Klein’s exhibition.
M:Calvin Klein? The name sounds familiar ... but hey, why are we
driving into the shopping mall parking lot?
W:That’s where the exhibition is.
M:Now I remember.Calvin Klein is just a fashion designer.As artists,
we should explore the art and culture of the country.
(Text 8)
W:We do, but I think that the American shopping center is a good
example of American art and culture.Besides, in this kind of
“museum”, you can take the art pieces home.
(Text 9)
M:How was the party last night?
W:Nice.I had a good time and met some very nice people.But where are
you off to in such a hurry?
M:I’ve been invited to a cocktail party.It’s 6 o’clock now.I’m late.
W:But you told me that if you’re invited to a party you should plan to
arrive a half-hour late.
M:A party, yes.But not a cocktail party.
W:What’s a cocktail party like?
M:A cocktail party is generally held from 5:30 pm to 7:30 pm.There
are drinks and snacks but no dinner.This cocktail party is being held by my
department to celebrate Christmas.
W:It seems that you know something about American social customs.
M:I’ve still got a lot to learn.But American people understand that we’re
newcomers here and they don’t hold it against us if we make a “faux pas”.
W:Make a what?
M:A faux pas is a French word.It means a mistake, especially in the
area of social matters.
W:I see.
(Text 10)
M:Ms Green, the high tourist season in England is coming again.Could
you tell us more about the tourism in England?
W:Sure.In England, not only the rich but also the poor take holidays
every year.During July and August most towns are empty.Factory holidays
come mostly in the period between mid-July and mid-August.State schools
usually only have six weeks off, from about mid-July to the end of
August.
  The coast is the most popular place for the English people to spend
their holidays.Food in British restaurants is reasonably cheap, but rooms
are not.Few English people rent houses for their holidays, but one of the
traditional ways of spending a summer holiday is in a boarding
house.Some boarding-house keepers provide all meals for their guests,
but others provide breakfast only.
  The British people may refuse to change the times at which they take
their holidays, but they have shown themselves to be very ready to try
new places.When they get home again, they always talk about how they
spent their holidays.
第二部分 阅读(共两节,满分50分)
第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳
选项。
A
  Who Is Elton John?
  Kirsten Anderson
  How does a little boy from the London suburbs named Reginald
Kenneth Dwight grow up to become one of the biggest pop stars of all
time? A lot of talent and a lot of personality! Elton John, as he would
later call himself, started playing the piano at the age of three.Although
he was trained to play classical music, Elton’s real love was rock and
roll.
 Who Was Mister Rogers?
 Diane Bailey
  Even though he’s best known for his successful PBS series Mister
Rogers’ Neighborhood, Fred Rogers never dreamed of working in
television.In fact, he hated the very first program that he ever watched!
Join author Diane Bailey as she takes readers through the journey that
brought Mister Rogers into our living rooms.
 Who Is Oprah Winfrey?
 Barbara Kramer
  We all know Oprah Winfrey as a talk-show host, actress, and
producer, but the “Queen of Talk” wasn’t always so fortunate.She
suffered through a hard childhood and went on to use her personal
struggles to encourage others.Oprah’s kindness and determination are just
some of the many reasons why her viewers love her.The richest African
American person of the twentieth century, Oprah is often described as the
most influential woman in the world.
 Who Was Nikola Tesla?
 Jim Gigliotti
  When Nikola Tesla arrived in the United States in 1884, he didn’t
have much money, but he did have a letter of introduction to well-known
inventor Thomas Edison.The working relationship between the two men
was short lived, though, and the two scientist-inventors became
competitors.One of the most influential scientists of all time, Nikola
Tesla is famous for his experiments in electricity, X-rays, remote
controls, and wireless communications.
语篇解读:本文是一篇应用文。文章简要介绍了四本针对青少年的
名人传记图书。
21. What is Mister Rogers’ Neighborhood?
A. A novel. B. A movie.
C. A TV play. D. A magazine.
解析: 细节理解题。根据第二本书的介绍可知,虽然Fred
Rogers从没想过要进入电视行业,但是他却以Mister Rogers’
Neighborhood最为著名。由此可知,Mister Rogers’ Neighborhood是
一部电视作品。
22. What do we learn about Oprah Winfrey?
A. She had a happy childhood.
B. She’s good at inspiring people.
C. She’s best known as an actress.
D. She is loved for her great wealth.
解析: 细节理解题。根据第三本书的介绍可知,Oprah Winfrey
经常现身说法,通过自己早年的不幸经历来激励周围的人。
23. Which of the following is the best choice for a science student?
A. Who Is Elton John?
B. Who Was Mister Rogers?
C. Who Is Oprah Winfrey?
D. Who Was Nikola Tesla ?
解析: 细节理解题。综合全文可知,只有第四本书中的Nikola
Tesla是一名科学家,而且他曾与发明大王爱迪生合作并竞争。
B
  Thanksgiving Day was near.The first grade teacher gave her class an
interesting task — to draw a picture of something which they were
thankful for.
  Many would celebrate the holiday with turkey, corn and pumpkins
and other traditional symbols of the festival.These, the teacher thought,
would be the subjects of most of her students’ art.And they were.
  But Douglas made a different kind of picture.Douglas was a different
kind of boy.As other children played during break, Douglas was likely to
stand close by her side.One could only guess at the pain Douglas felt
behind those sad eyes.
  Yes, his picture was different.When asked to draw a picture of
something for which he was thankful, he drew a hand.Nothing else.Just
an empty hand.
  His picture caught the imagination of his classmates.Whose hand
could it be? One child guessed it was the hand of a farmer.Another
suggested a police officer.And so the discussion went — until the teacher
almost forgot the young artist himself.
  When the children had gone on to other pictures, she paused at
Douglas’ desk, bent down, and asked him whose hand it was.The little
boy looked away and spoke in a low voice, “It’s yours, teacher.”
  She recalled (回忆) the times she had taken his hand and walked
with him here or there.How often she had said, “Take my hand,
Douglas, we’ll go outside.” Or, “Let me show you how to hold your
pencil.” Or, “Let’s do this together.” Douglas was most thankful for his
teacher’s hand.
语篇解读:本文是一篇记叙文。感恩节前夕,一位老师让同学们画
出他们所感恩的东西。大部分同学都画了跟感恩节相关的一些东
西,只有Douglas的画与众不同。
24. Most of the first grade students drew     .
A. their parents
B. their teachers
C. symbols of Thanksgiving Day
D. presents of traditional festivals
解析: 细节理解题。根据第二段可知,大部分同学画的是跟感
恩节相关的,诸如火鸡、南瓜饼之类的东西。
25. What was special about Douglas?
A. He talked much with his teachers.
B. He showed no interest in study.
C. He liked hiding his feelings.
D. He was good at drawing.
解析: 推理判断题。根据第三段可知,Douglas课间不与同学
玩,而是躲到老师身旁;另外,别人只能猜测他的内心感受。由
此判断,他是一个性格内向、喜欢隐藏感情的人。
26. Whose hand did Douglas draw?
A. His mother’s. B. His teacher’s.
C. A farmer’s. D. A policeman’s.
解析: 细节理解题。根据倒数第二段可知,Douglas告诉老
师,他画的是老师的手。
27. Which words can best describe Douglas’s teacher?
A. Caring and loving.
B. Strict and patient.
C. Lovely and outgoing.
D. Kind and hard-working.
解析: 推理判断题。根据最后一段可知,老师经常带Douglas
外出,并教他如何使用铅笔,可见她对学生是细致关怀和体贴入
微的。
C
Boxing has been practised for centuries — it was even one of the
sports in the original Olympic Games in ancient Greece.More recently,
boxing has become the mainstream in the UK, with hundreds of
thousands of people from all walks of life participating in the sport every
week.But why? The answer lies in the physical, mental and even social
benefits boxing can bring.
Its physical benefits are clear.Whether it’s practising with a punching
bag or a partner or facing an opponent in the ring, boxing can be an
intense form of exercise and give a full-body workout.It can improve
muscular strength, and it can also increase anaerobic fitness — allowing
someone to work out harder, for longer.These can, in turn, have a
positive impact on other aspects of physical well-being, like heart health
and weight management.
But the high physical demands of the sport aren’t just good for the
body.Boxing can also have a positive impact on someone’s mental well-
being.Dr. Jessica Pinchbeck, Senior Lecturer in Sport and Fitness at the
Open University, says that boxing can mitigate some of the symptoms of
anxiety and depression. Exercising regularly is already widely known to be
good for mental health, but boxing can also bring a sense of discipline
and focus.
And there is a third benefit to putting on the boxing gloves.Practising
punches can be done alone, of course, but boxing is not just an
individual activity — it also involves working with others to train and stay
safe.Dr. Gavin Williams, Senior Lecturer in Education at the Open
University, says that this cooperation and teamwork can create a sense of
identity ...and belonging.So, no matter what the reason that attracts
someone to boxing, the interactive elements of the sport, mean it can
also have profound social benefits.
Good for body, mind and social interactions? It’s not surprising
that more and more people are stepping into the ring.
语篇解读:本文是一篇说明文。拳击运动有着悠久的历史。近年
来,英国许多人开始通过拳击来强身健体,不过除此之外,拳击运
动还有其他好处吗?
28. How does the author develop the passage?
A. By listing reasons.
B. By giving examples.
C. By making suggestions.
D. By answering questions.
解析: 写作手法题。文章首段以But why?提出问题,接下
来逐段说明拳击运动的好处,也就是拳击运动在英国受欢迎的
原因。
29. What does the underlined word “mitigate” in Paragraph 3 mean?
A. Change. B. Reduce.
C. Control. D. Determine.
解析: 词义猜测题。根据第三段可知,本段第二句指出拳击对
心理健康有好处,这明显暗示拳击运动有助于帮助我们减轻焦虑
和抑郁情绪。
30. What would be the best choice according to Dr. Gavin Williams?
A. Practising boxing in the ring.
B. Practising boxing with a bag.
C. Practising boxing on your own.
D. Practising boxing with a partner.
解析: 推理判断题。根据第四段可知,Gavin Williams博士强
调,与他人对练拳击不但有助于增强合作意识和团队精神,而且
还能给我们以认同感和归属感。
31. What would be the best title for the passage?
A. The Ways to Practise Boxing
B. Boxing Leads to Great Teamwork
C. The Benefits of Doing Boxing
D. Boxing Does Good to Your Health
解析: 标题归纳题。综合全文可知,本文主要列举了拳击运动
的三大好处,来解释说明拳击运动在英国流行的原因。
D
Too busy to exercise? Sorry, that’s not true.
A new study says many Americans have plenty of free time in the day
for exercise but they spend that time looking at screens instead.The study
analyzed information from more than 32,000 Americans.On average,
Americans reported more than 5 hours of free time per day, and most of
this time was spent watching TV or using electronic devices, such as
smartphones or computers.
“There is a general perception among the public and even public
health professionals that a lack of leisure time is a major reason why
Americans do not get enough physical activity,” study co-author Dr
Deborah Cohen said in a statement.“But we found no evidence for those
beliefs.”
The authors used a fairly strict definition of what counts as “free
time”.Even so, the authors found that no age or ethnic group in the study
reported less than 4.5 hours of free time per day.
Overall, men reported an average of nearly 6 hours (356
minutes) of free time per day, and women reported an average of 5.3
hours (318 minutes) per day.The group with the shortest amount of free
time was women aged 25 to 60, who reported about 4.5 hours (271
minutes) per day, on average.
The majority of people’s free time was spent looking at screens,
with men reporting 211 minutes of screen time per day and women
reporting 175 minutes of screen time per day, on average.Men spent just
6.6% of their free time engaging in physical activity, and women spent
just 5% of their free time doing physical activity.
People with higher incomes reported spending a larger share of their
free time on physical activity and less time looking at screens compared
with those in lower-income groups.
“Increasing the public’s awareness of how they actually use their time
and encouraging Americans to reduce their screen time may help people to
become more physically active,” Cohen said.
语篇解读:本文是一篇说明文。人们习惯上以缺乏闲暇时间作为自
己不爱锻炼的理由,可事实真地如此吗?
32. What prevents Americans from taking exercise in many people’s
eyes?
A. A lack of strong will.
B. A lack of motivation.
C. Not having enough time.
D. Not having proper places.
解析: 细节理解题。根据第三段可知,在很多人眼里,美国人
缺乏运动的主要原因是缺乏闲暇时间。
33. How much free time do men spend on screens every day?
A. About 49%. B. About 55%.
C. About 59%. D. About 66%.
解析: 细节理解题。根据第五、六段可知,男性每天的平均闲
暇时间是356分钟,其中211分钟花在看电子屏幕上,约占59%。
34. What conclusion can we draw from the new study?
A. Men are busier than women.
B. Women are more physically active.
C. Women spend more time on screens.
D. We have more free time than we think.
解析: 推理判断题。在现实生活中,我们总是抱怨自己缺乏闲
暇时间。可是,研究发现,我们所有人都有大量的闲暇时间,任
何一个年龄组每天的闲暇时间都不少于4.5小时。
35. What do we learn about people with higher incomes?
A. They are more hardworking.
B. They are more self-disciplined.
C. They have poorer physical health.
D. They show less interest in technology.
解析: 推理判断题。根据倒数第二段可知,比起低收入者来,
高收入人群花在电子屏幕上的时间更少,而花在锻炼上的时间更
多。由此可知,他们更加自律。
第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
  阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选
项。选项中有两项为多余选项。
  There are some key decisions you make during your teen years that
can make or break your future.So, choose wisely, and don’t blow it.
  If you do happen to blow it, however, it’s not the end of the
world.  36  Being a teen today is tougher than ever.While your
grandparents may have had to walk uphill to school in the snow, you
have a different set of challenges to navigate.It’s a totally different world!
    37  Or you may be struggling with one of them or all of
them.Whatever your situation, you need to learn all you can about each
decision, the ins and outs, the good and bad, so that you can make
informed decisions, with your eyes wide open.
  Many decisions you make as a teen can impact your life forever.The
good news is where you end up ten years from now is up to you.  38 
It’s called free agency or free will and it’s your birthright.Ultimately, you
choose to be happy or miserable.
  The reality is that although you are free to choose, you can’t choose
the consequences of your choices.They’re preloaded.It’s a package deal.As
the old saying goes, “If you pick up one end of the stick, you pick up
the other.”  39  For example, if you decide to do poorly in school and
not go to college, you’ll suffer the natural consequences of finding it hard
even to get an interview for a high-paying job.
  The word decision comes from the Latin root meaning “to cut off
from”.  40  That’s why decisions can be hard sometimes.
A. It can be difficult sometimes.
B. Choice and consequence go together.
C. You need to think twice before you take action.
D. Saying “yes” to one thing means saying “no” to another.
E. You may not have thought much about these decisions.
F. You are free to choose what you want to make of your life.
G. Just get back on track quickly and start making smarter choices.
语篇解读:本文是一篇议论文。我们的一生会面临无数的选择,尤
其在青少年时期;这些选择会决定我们的未来。
36. G 上句告诉我们:万一我们没有作出正确的选择,这还不是世界
末日。这说明我们还有补救的机会,故G项符合语境。
37. E 下句中的one of them or all of them与E项中的these decisions正好
相匹配。
38. F 上下文传递一个核心思想——我们的未来取决于我们今天所作
出的选择,故F项符合语境。
39. B 下句通过举例说明:选择总是与结果相伴。正好是对B项意义
的解释说明。
40. D 上句指出:决定意味着“拒绝或放弃一些东西”,因此D项符合
语境。
第三部分 语言运用(共两节,满分30分)
第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以
填入空白处的最佳选项。
  Every holiday season in Philadelphia, a woman hands out hundreds
of stuffed animals.They’re not for kids, but for  41  who are in need
of some Christmas cheer.
Patricia Gallagher said this Christmas  42  started in 2009.She was
an empty nester and felt  43 .
“I just got this  44  in my head to call two nursing homes at
random,” she told CBS News.She  45  some of her kids’ stuffed
animals to the nursing home with her for the seniors to hold while she read
stories.
“But when we went to  46  them and take them back to go to the
next nursing home, nobody wanted to  47  their teddy bear or their
stuffed animal in any way,” she said.
On that day, Patricia saw the  48  of a simple Christmas gift.“It
was just a nursing home,” she said.“And all of a sudden, the whole
room became  49  with people singing Christmas songs and  50 
Santa Claus dolls and they really didn’t want to give them back because
they  51  we had given them a gift.”
Who would think that the elders would  52  stuffed animals? But
they did.Not only for  53 , but they were conversation
starters.It  54  them of their childhood.“  55 , when you give, you
will really get more back,” Gallagher said.
语篇解读:本文是一篇记叙文。美国费城的Patricia Gallagher女士每
逢圣诞节都要分发数百只毛绒玩具。这些玩具不是分发给孩子们,
而是分发给那些需要圣诞欢乐的老人们。
41. A. children B. seniors
C. teens D. women
解析: 根据下文可知,这些毛绒玩具被分发给了老人们。第三
段中的the seniors也是提示。
42. A. event B. tradition
C. custom D. practice
解析: 对Patricia Gallagher来说,每年给老人们分发玩具是她
个人的一种传统。
43. A. afraid B. anxious
C. lonely D. nervous
解析: 根据上文的empty nester可知,Patricia Gallagher感
到孤独。
44. A. idea B. hope C. view D. dream
解析: 根据下文可知,Patricia Gallagher在回顾她产生给老人
送毛绒玩具这一想法的经过。
45. A. sent B. delivered
C. moved D. brought
解析: Patricia Gallagher随身带了一些自己孩子的毛绒玩具去
养老院。
46. A. gather B. wash C. repair D. accept
解析: Patricia Gallagher先将那些毛绒玩具塞到老人们手
里,然后自己给老人们读故事;等读完故事,她打算将毛绒玩
具收回。
47. A. make out B. give up
C. take over D. turn down
解析: 当Patricia Gallagher打算收回玩具时,发现没有一个老
人愿意放弃自己手里的玩具。
48. A. price B. secret C. power D. beauty
解析: 那一天,Patricia Gallagher看到了一份简单圣诞礼物的
力量。
49. A. upset B. crowded C. quiet D. alive
解析: become alive表示“变得充满活力”。
50. A. enjoying B. holding
C. playing D. changing
解析: 老人们唱歌时手里拿着圣诞玩具。hold表示“拿住;抓
住”。
51. A. suggested B. insisted
C. demanded D. thought
解析: 老人们不愿意归还玩具,因为他们认为这是我们送给他
们的礼物。
52. A. keep B. hate C. want D. buy
解析: 谁能想到老人们也想要毛绒玩具呢?
53. A. honour B. comfort
C. status D. convenience
解析: 事实是,老人们的确需要毛绒玩具。这些毛绒玩具,不
仅给老人们一种内心的舒适感,而且会开启一次次谈话。
54. A. indicated B. informed
C. reminded D. predicted
解析: 根据常识可知,毛绒玩具会勾起老人们对自己童年的回
忆。remind sb of sth意为“使某人想起某事”。
55. A. Regularly B. Formally
C. Naturally D. Honestly
解析: 最后一句话是Patricia Gallagher发自内心的感悟:“说实
在的,当你付出时,你会得到更多。”
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正
确形式。
  The Olympic Games started in Greece in the valley of Olympia at
least three thousand years ago.Much about them  56  (be)
unknown, but one thing is certain.At first, they were part of religious
festivals.The festivals  57  (hold) to honour Zeus, the king of the
gods  58  (worship) by ancient Greeks.
  The first-known Olympics took place in 776 BCE,  59  they may
have started hundreds of years  60  (early).These early Olympics
took place  61  a single day.There was a 200-meter race, among other
events.
  Why this length? Supposedly that was the  62  (distant) the
famous Greek hero Heracles (Hercules) could run while holding his
breath.
  In time, a stadium was built and more races were added.In one,
athletes ran in full armor.Mostly though, they didn’t wear anything at
all.Soon chariot races were added, as well as wrestling and boxing
matches —  63  sometimes ended in a fighter’s death.
  Before each Olympics, messengers (信使) traveled through
Greece,  64  (spread) news of the Games and seeking male
athletes.No women could compete.
  For each Olympics, thousands made their way to Olympia.Hundreds
of tents lined the valley.Campfire smoke filled the air.Magicians and
fortune-tellers  65  (perform).Art and music exhibitions were held.
语篇解读:本文是一篇说明文。文章简要介绍了奥运会的起源及发
展历史。
56. is 考查主谓一致。本句主语为Much,表达不可数概念,因此这
里填入is。
57. were held 考查动词的时态和语态。这里表示节日“被举办”,因
此用一般过去时的被动语态。
58. worshipped 考查非谓语动词。这里表示宙斯被人们崇拜,因此填
入表达被动概念的过去分词作后置定语。
59. but 考查连词。前后两个分句之间存在转折关系,因此这里填入
并列连词but。
60. earlier 考查形容词的比较级。这里表示古代奥运会开始的实际时
间要比公元前776年早几百年,因此填入形容词的比较级形式。
61. on 考查介词。表示具体某一天应用介词on。
62. distance 考查词形转换。前面的定冠词the暗示这里应用名词形
式,因此填入distance。
63. which/that 考查定语从句。前面的wrestling and boxing matches是
先行词,关系代词which或that引导一个定语从句。
64. spreading 考查非谓语动词。前面是一个完整的主谓结构,这里
填入表示主动概念的动词-ing形式作状语,表示伴随情况。
65. performed 考查动词的时态。根据上下文语境可知,这里应用一
般过去时。
第四部分 写作(共两节,满分40分)
第一节(满分15分)
  你校正在组建校篮球队,现在需要招收新队员。请你代表校学生
会为英语校报写一份招募启事,内容包括:
1. 招募条件(热爱篮球、身体素质好、团队精神强);
2. 报名时间、地点和方式;
3. 动员口号。
注意:1.写作词数应为80左右;
2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。
                      
                      
                      
                      
                      
We Need You
Good news! Our school is organising a basketball team and now we
need new members.To join us, first of all, you must have a passion for
the basketball game.In addition, you should be physically strong enough
to compete and win.What’s more, a strong team spirit is a must since
basketball is a team game.
参考范文:
This is your game and this is your stage.Please join us and show the
best of you to the world!
The Students’ Union
To register, please go to the hall of the teaching building at 6-7 pm
from September 5 to 7.You need to fill in a form and then wait for our
selection.
第二节(满分25分)
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构
成一篇完整的短文。
  Jenny and Lisa are close friends.They’re studying in high school now.
One day about half a year ago, Jenny went to Lisa’s house after she
finished her homework.After entering Lisa’s home, Jenny found that Lisa
was chatting on her cell phone.Jenny was surprised as she didn’t know Lisa
had gone downtown to buy a cell phone.
After Lisa finished talking over the cell phone, Jenny asked her,
“When did you get your cell phone?”
“I bought it yesterday.Look!How lovely it looks!”said Lisa.
Jenny looked at the cell phone.It was pink and looked really
lovely.Jenny wished she could also have such a cell phone.
That day, after Jenny came back home, she saw her father sitting
on the sofa reading a newspaper.Jenny approached him and said,“Dad,
could I have a cell phone?Many of my classmates have their own cell
phones now.”
  “Of course, you can have one,”said Jenny’s father.Hearing that,
Jenny became very happy.
“Thank you, Dad,”Jenny said happily.Then she asked, “When
shall we go downtown to buy one?”
The father looked up hearing that.Then he said, “Oh, no, dear!
I’m not going to buy you a cell phone.If you really want one, you should
make money to buy one yourself.”
  Jenny immediately became upset.But she knew her father was
serious.She walked away and went to her own room.
The following day, Jenny went to school as usual.When Lisa saw
her at school, she looked a bit upset.Lisa came to her and asked why she
was wearing a long face that day.Jenny said, “I asked my dad to buy a
cell phone for me, but he said I should work for one myself.”
But Lisa didn’t seem to be surprised at all, and she said, “Don’t
get surprised, because that’s how I bought my own cell phone.”
Hearing that, Jenny remembered Lisa once told her she was helping
look after the Smiths’ one-year-old son in the past summer.Now she knew
why she worked part-time that summer.Lisa wanted a new cell phone and
she worked to make money for it.
注意:1.续写词数应为150左右;
2. 请按如下格式作答。
That day after Jenny came back home from school, she went to
her father.                       
                      
                      
                      
                      
Jenny started to work part-time.                       
                      
                      
                      
                      
参考范文:
That day after Jenny came back home from school, she went to her
father.She was no longer upset.She told her father that she had decided to
find a job to make money.“Good,” said her father.Jenny started to look
for part-time job on the Internet.Lucky for her, some families in the
neighbourhood were looking for part-time workers.One old couple needed
someone to cut the grass.A young couple needed someone to look after
their baby.Jenny called the families and she was offered the jobs.
Jenny started to work part-time.First she cut the grass for the old
couple.And then she looked after the baby for the young couple.She kept
doing other part-time jobs.Three months later, Jenny had enough money
for a cell phone.She went downtown.But she didn’t buy a cell
phone.Instead, she bought a birthday gift for her father because it was her
father’s birthday the following day.She thought the gift was very
meaningful and her father might be happy because she bought it with her
own money.
谢谢观看!