七年 级 英 语 冀 教 版 上 册周 测 八
考试进度: Unit 8
注意事项:
1.本试卷共4页,六个大题,满分100分,考试时间90分钟。请用蓝、黑色水笔或圆珠笔直接答在试卷上。
2.答卷前请将弥封线内的项目填写清楚。
题号 I Ⅱ Ⅲ Ⅳ V Ⅵ
得分
Ⅰ.完形填空(共10小题;每小题2分,满分20分)
阅读下面短文,从各小题所给的四个选项中选出最佳选项。
Hello! My name is Clara and my home country is 1 . I'm thirteen. I live in a small house with my parents, my sister, and my dog. Sydney is a big, noisy (喧闹的) city, 2 we' re very happy living here.
I have many good 3 in Sydney. I can do many things here with my friends. There are
great 4 . We often watch films in them on weekends. There 5 also some shopping centres(中心),especially(尤其) on Oxford Street. If you like shopping, you can 6 all the things you need for school and life here. My friends and I like shopping. We often 7 things on Oxford Street.
Do you know my favourite thing about Sydney The 8 ! I often go to Manly Beach,
CoogeeBeach, and Bondi Beach. But my favourite beach is Bondi Beach. I often go there with my family on 9 days. Bondi Beach is very big! We like playing beach volleyball there. We always 10 .
( )1. A. China B. Australia C. Canada D. America
( )2. A. and B. but C. or D. so
( )3. A. teachers B. cousins C. friends D. students
( )4. A. schools B. stores C. hospitals D. cinemas
( )5. A. is B. are C. am D. be
( )6. A. invite B. ride C. sell D. find
( )7. A. cook B. make C. throw D. buy
( )8. A. beaches B. flowers C. people D. games
( )9. A. sunny B. rainy C. windy D. snowy
( )10. A. wake up B. have fun C. take off D. go down
Ⅱ.短文填空(共15 小题;每小题1分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入适当的单词(有提示词的,填入其正确形式)(每空不超过两个词)。
Ted likes family trips. He thinks it's 11. good time for them to enjoy nature(自然), see new things and learn together. They visit many interesting 12. (place). They have many13. (wonder) experiences. Ted is very 14. (help) during these trips. He always carries things for his 15. (parent). He also takes many 16. (photo). Especially when they go to some place for the 17. (one) time. Sometimes, he 18. (look) after his sister on the way. He tells stories to 19. (he) sister. The stories are so 20. (fun) that they can make her laugh.
They also love visiting zoos. They like 21. (watch) the animals. Each animal 22. (have) its special importance. They usually have some special 23. (mean) for the country.
Their trips always end with big smiles. Ted 24. his family know being together is important. They can't wait 25. (plan) their next trip.
Ⅲ.阅读理解(共10小题;每小题2分,满分20分)
阅读A、B两篇材料,从每小题所给的四个选项中选出最佳选项。
A
Have you ever been to China Do you like China Many people from different countries come to
China. Let's read about their ideas about China.
I am a student from the US and I study in Beijing now. The hutong is a small street between the walls of a Siheyuan. When I walk through a hutong, I feel like I am walking in Old Beijing. I
often see old people play cards or Chinese chess. —— John
I am a student from Russia. During my food tour in Beijing, I think Luzhu is both scary and
wonderful. Hot pot makes me feel warm. I really love having meals with friends. I hope I can
take the food to Russia. —— Oliver
My twin sister Jane and I are from Vietnam. We' re students in Yunnan. The tea culture is
different between China and Vietnam. For us, drinking tea is like“tasting” life. The tea tastes bitter(苦的),but then it tastes sweet. We also hope my life is like tea. —— Tina
Welcome people all over the world to China!
( )26. How does the writer start the text
A. By giving examples. B. By asking questions.
C. By showing an English saying. D. By talking about his story.
( )27. What does John often see when he walks through a hutong
A. People do Tai Chi. B. Children play in the street.
C. Young men play video games. D. Old people play cards or Chinese chess.
( )28. What does Oliver hope to do after his food tour in Beijing
A. Learn how to cook Luzhu. B. Take Chinese food to Russia.
C. Start a hot pot restaurant in Russia. D. Write a book about Chinese cooking.
( )29. What does we know about the three student's experiences in China
A. They all like to visit Chinese zoos.
B. They all have bad feelings about China.
C. They all enjoy Chinese culture in different ways.
D. They all hope to take Chinese food to their countries.
( )30. What is the main purpose of the text
A. To ask foreign people to come to China.
B. To tell the differences between China and other countries.
C. To explain why Chinese food is popular around the world.
D. To help us learn how to cook Chinese food for foreigners.
B
Cape Town(开普敦) is a city in South Africa. It isn't the capital city or the biggest city in South
Africa. But it is the favourite city among both locals(当地人) and international visitors. Every year,
thousands of people come to visit Cape Town. From the beautiful beaches to great shopping centres,from nice weather to places for sports, Cape Town has something for everyone.
Cape Town is a suitable(合适的) place for sports. Here you can go for a walk or go mountain
climbing in the mountains. You can also go swimming in the sea or have a great time on the
beautiful beaches. You can even try to go down into the sea and see a great shark(鲨鱼) in a cage(笼子)!
The weather in Cape Town is always mild. In summer, the temperature is about 26℃. The winter temperatures don't usually fall below 10℃. People here speak Xhosa and English. The population
Of Cape Town is about 3.5 million.
Cape Town truly is the city that has it all, that every moment spent here will be enjoyable and
happy. It's a nice place to enjoy natural(自然的) beauty, rich culture and different activities.
( )31. Why is Cape Town the favourite city by both locals and international visitors
A. Because it's the capital city of South Africa.
B. Because it's the coldest city in South Africa.
C. Because it's the warmest city in South Africa.
D. Because it's beautiful and suitable for sports.
( )32. What does the second paragraph mainly tell us
A. Cape Town is a great place for sports.
B. Cape Town's temperature is not too high or too low.
C. Cape Town is a nice place to take pictures.
D. Cape Town is a good place to swim in the sea.
( )33. What does the underlined word“mild” mean
A. Cold. B. Soft. C. Dry. D. Foggy.
( )34. Which of the following is right about Cape Town
A. It's the largest city in Africa. B. It has about 5.3 million people.
C. It's a good place to enjoy skiing. D. It's a great place to go shopping.
( )35. What would be the proper title for this text
A. Enjoy Activities in Cape Town
B. The Culture of Cape Town
C. A Nice Place to Visit—— Cape Town
D. Enjoy the Beaches of Cape Town
Ⅳ.阅读表达(共5小题;每小题3分,满分15分)
阅读下面短文,按要求完成36~40题。
In smart cities of China, you can turn on a light by talking to it. You can go to different places
by car and you don't need anybody to drive the car. What about smart cities outside of China
Let's look at some of them.
London, the UK
In London, there is a new kind of map. It can show you the way with clean air. When you want to go to a place, you can see three ways in different colours on the map. One is red, one is orange and the other is green. Then you can find out the best way with clean air.
Singapore, Singapore
Singapore is called the“Garden City”. This city is very child-friendly. In some libraries, children
can listen to stories. When a teacher tells a story about a tiger and makes a pose(姿势) like the
animal, a picture of a tiger will show on the wall. Children will also hear a tiger roar. Isn't that
interesting
Berlin, Germany
In Berlin, they have a special kind of house. The walls and windows are very thick(厚). In winter, cold air can't go in and warm air can't go out. And the biggest windows usually face south.
Why Because they get a lot of sunlight. When it is 20 degrees below zero outside, people in the house still feel warm.
36、37题完成句子;38~40题简略回答问题。
In smart cities of China, you can go to different places without a .
37. In London, you can see three ways on the map, when you want to go to a place.
38. Why is Singapore child-friendly (列举一条即可)
39. Which city has a special kind of house
40. Which city do you like best Why
V.补全对话(共5小题;每小题2分,满分10分)
根据下面的对话情景,在每个空白处填上一个适当的句子,使对话的意思连贯、完整。
A: What are you going to do for vacation, Lily
B: I'm going to Australia with my parents.
A: Oh,a great country!41.
B: It's always sunny and warm.
A:42.
B: We' re going to leave on July 15th.
A:43.
B: We' re going to go shopping and eat delicious food.
A:44.
B: We' ll stay there for a week.
A: Wow,45. !
B: Thanks! See you.
A: See you!
Ⅵ.书面表达(满分20分)
46.读万卷书,行万里路。暑假将至,你们学校将迎接来自英国的研学的学生。假如你是李华,请根据以下内容提示,以“Welcometo ”为题,写一篇英语短文,向即将到来的研学的学生介绍一下你的家乡。
提示:(1) weather and location(位置)
(2) food and places of interest
要求:(1)文章应包括所有提示内容,可适当发挥;
(2)文中不得出现真实姓名、校名等信息;
(3)词数:60左右(文章开头和结尾已给出,不计入总词数)。
Welcome to
Welcome to , a place that you will never want to leave once you come.
I hope all of you can enjoy yourselves in my hometown.
周测八答案
1. B
【解析】考查名词辨析。根据下文中的 Sydney可知这里选择B。
2. B
【解析】考查并列连词辨析。根据上文中提到悉尼是个很大的、喧闹的城市,与后文我们在这里过得很开心,是转折关系。故选择B。
3. C
【解析】考查名词辨析。根据下文I can do many things here with my friends.可知答案选择C。
D
【解析】考查名词辨析。 school 学校; store 商店;hospital 医院; cinema 电影院。根据下一句 We often watch films in them on weekends. 可知选择D。
5. B
【解析】考查 there be 句型的主谓一致。由后文some shopping centres 可知此处用复数,故选择B。
6. D
【解析】考查动词辨析。 invite 邀请; ride 骑; sell卖;find 找到。结合前后文,find 符合语境,因此选择D。
7. D
【解析】考查动词辨析。前面提到的是商店购物,因此这里填 buy,选择D。
8. A
【解析】考查名词辨析。根据下文中的几个beach的名字可知作者最喜欢悉尼的海滩,故选择A。
9. A
【解析】考查形容词辨析。下文中说 play beach volleyball,因此应该是好的天气,用 sunny,故选择A。
10. B
【解析】考查动词词组辨析。由上文 Bondi Beach is very big! We like playing beach volleyball there.可推断 have fun 符合语境, 故选择B。
a 12. places 13. wonderful 14. helpful
15. parents 16. photos 17. first 18. looks 19. his
20. funny 21. to watch/ watching 22. has
23. meanings 24. and 25. to plan
26. B
【解析】语篇知识题。题干问的是这篇文章如何开篇的 根据开始的两个问题可知答案为B。
27. D
【解析】细节理解题。根据I often see old people play cards or Chinese chess.可知 John 经常看到胡同里老人们打牌或者下棋,故选择D。
28. B
【解析】细节理解题。根据I hope I can take the food to Russia.可知 Oliver 想带中国食品回国,故选择B。
29. C
【解析】分析推理题。John是通过转胡同来了解北京,Oliver介绍的是饮食,尤其是火锅,Tina和双胞胎姐妹介绍的是茶文化。再根据I feel like I am walking in Old Beijing. Hot pot makes me feel warm. I really love having meals with friends. We also
hope my life is like tea.可知答案是C。
30. A
【解析】作者意图题。根据文章的介绍尤其是最后一句话可知答案为A。
31. D
【解析】细节理解题。根据文章第一段的最后一句可知答案为D。
32. A
【解析】细节理解题。第二段是总分结构,先说开普敦是适合运动的,接下来介绍可以进行哪些运动,因此选择A。
33. B
【解析】词义猜测题。根据下文介绍夏天温度是大约26度,冬天通常不会下降到10度以下,因此 mild 表示天气比较温和,故选择B。
34. D
【解析】分析判断题。根据文本内容可知开普敦不是南非的首都或者最大城市,但是当地人和国际游客都喜欢来这里,原因是无论是美丽的海滩还是购物中心,亦或是柔和的天气和适合运动,都是吸引游客的地方,因此选择D。
35. C
【解析】标题归纳题。A选项只提到了开普敦适合的活动,B选项只提到了开普敦的文化,D选项只提到了开普敦的海滩。只有C 选项符合整篇文章内容,故选择C。
36. driver
37. in different colours
38. Because in some libraries, children can listen to stories.
39. Berlin.
40. I like Singapore best. Because it's very child-friendly.(答案不唯一,言之有理即可)
41. What's the weather like in Australia
42. When are you going to leave
43. What are you going to do there
44. How long will you stay there
45. have a great time/ have a good trip
46. One Possible Version:
Welcome to Baoding
Welcome to Baoding, a place that you will never want to leave once you
come. Let me tell you something about it.
It is in the northeast of China. The weather here is hot in summer. You can wear T-shirts or skirts.People are friendly and kind. There are many places of interest, such as Ancient Lotus Pond and the ZhiliGovernor's Office. When you come here, don't forget to taste the local food, like Anjiazhaobing,
Lürouhuoshao and so on. They' re delicious. I hope it will be an unforgettable experience.
I hope all of you can enjoy yourselves in my hometown.