北师大版(2019)必修第一册:Unit 3 Celebrations Writing Workshop 同步一练(含答案)

文档属性

名称 北师大版(2019)必修第一册:Unit 3 Celebrations Writing Workshop 同步一练(含答案)
格式 doc
文件大小 47.0KB
资源类型 教案
版本资源 北师大版(2019)
科目 英语
更新时间 2021-09-27 12:28:53

图片预览

文档简介

Unit3
Celebrations
Section
C
Writing
Work
shop
一、单句写作
1.每当面对巨大压力的时候,我总是听音乐来放松。(every
time)
______________________________________________________
2.大家都知道人们在愚人节喜欢相互恶作剧。(It
is+过去分词+that...)
______________________________________________________
3.新郎和新娘给客人们敬酒是中国的传统。(toast).
______________________________________________________
4.在中秋节,我喜欢吃豆沙馅的月饼。(bean
paste)
______________________________________________________
5.这一风俗可以追溯到一千多年前的德国。(custom)
______________________________________________________
6.与她争论是没有用的。(It
is
no
use
doing
sth.)
______________________________________________________
7.人们相信将“福”字倒着贴,福气就会到来。(upside
down)
______________________________________________________
8.当地的俱乐部正努力来吸引更多的年轻人。(make
an
effort)
______________________________________________________
9.他有一部分教育是在英国接受的。(part
of)
______________________________________________________
10.我从这所学校毕业已经十年了。(graduate
from)
______________________________________________________
二、阅读理解
A
Gifts.
com
provides
more
than
just
ideas.
Sure,
our
unique
(独特的)
and
unforgettable
gift
suggestions
are
a
big
part
of
why
people
love
us,
but
we
also
offer
endless
ideas
and
tools
to
make
every
day
a
reason
to
celebrate.
Here
are
our
Great
Christmas
Gift
Ideas:
Christmas
Gifts
for
Parents
You
love
your
parents
like
no
one
else,
and
you
want
to
give
them
something
special
for
Christmas.
But
what
would
make
their
holiday
bright?
Finding
them
the
perfect
Christmas
gift
will
be
easy
this
year,
with
all
our
top
picks
in
one
place.
Christmas
Gifts
for
Parents
Under
$45
Holiday
Gift
Baskets
The
gift
basket
is
a
great
way
to
give
a
gift
to
a
group.
Our
gift
basket
ideas
come
from
all
the
top
stores
online,
so
you
can
easily
find
everything
from
fruit
gift
baskets
to
wine
gift
baskets
in
one
place.
Gift
Baskets
Under
$50
Ideas
for
Teens
Trying
to
find
the
right
gift
for
a
teen?
Teens
can
be
a
challenge.
What
do
they
want?
What
could
they
use?
They're
all
unique,
but
we
think
we've
got
something
for
them,
even
though
they're
a
special
group
that
are
hard
to
deal
with.
Top
Picks
for
Teens
Under
$20
The
Secret
Santa
Exchange
(交换)
The
Secret
Santa
is
a
great
way
to
exchange
gifts
in
the
office,
when
it's
often
impossible
to
give
everyone
a
present.
We've
got
an
office
guide
right
here
to
help
you
find
proper
gifts
for
the
workplace.
And
then
there's
always
the
gift
basket,
with
things
that
are
sure
to
please
everyone
in
the
office.
Business
Gifts
Under
$25
1.What
makes
Gifts.
com
popular?
A.Its
special
gift
ideas.
B.Its
endless
new
gifts.
C.It
is
organised
according
to
personal
taste.
D.It
gives
people
a
good
reason
to
celebrate.
2.What's
special
about
this
year's
“Christmas
Gifts
for
Parents”?
A.They
are
much
cheaper.
B.They
make
a
holiday
brighter.
C.They
list
popular
gifts
in
one
place.
D.They
include
top
choices
from
parents.
3.You
may
find
it
most
difficult
to
choose
a
gift
for
a
________.
A.parent
B.teenager
C.group
D.businessman
B
The
last
few
days
before
Christmas
passed
quickly
and
it
was
soon
Christmas
Eve.
That
night
when
everyone
went
to
bed,
Bunny
couldn't
sleep.
He
still
couldn't
think
of
what
he
wanted
his
Christmas
gift
to
be.
He
wondered
how
Father
Christmas
would
know
what
to
bring
him
if
he
didn't
know
himself.
As
he
was
sitting
up
in
bed.
Bunny
heard
a
big
noise
on
the
roof
(屋顶)
and
a
sound
downstairs.
It
was
Father
Christmas,
he
realised.
Bunny
jumped
out
of
bed
and
raced
down
the
hall
to
the
stairs
hoping
to
have
a
look
at
the
old
man
with
his
own
eyes.
By
the
time
Bunny
reached
the
bottom
of
the
stairs,
though,
everything
was
again
silent.
Beautiful
gifts
were
piled
(堆积)
under
the
Christmas
tree,
but
Father
Christmas
was
gone.
He
looked
for
him
for
a
few
minutes,
but
it
was
already
too
late.
Bunny
turned
to
climb
back
upstairs
when
he
heard
a
cry.
“Hello,”
said
Bunny.
“Is
somebody
there?”
He
was
answered
by
another
cry.
Bunny
looked
around
the
big
pile
of
gifts
to
see
what
was
making
the
noise.
Right
under
the
tree
was
a
funny
looking
brown
animal
with
big
feet
and
sad
eyes.
Bunny
might
have
mistaken
it
for
a
dog,
if
it
hadn't
been
for
the
antlers
(鹿角)
on
its
head.
“Are
you
a
reindeer
(驯鹿)?”
asked
Bunny.
“Yes,”
replied
the
animal,
“my
name
is
Ralph.”
“And
you
were
pulling
Father
Christmas's
sledge
(雪橇)?”
“I
was
until
I
got
airsick,”
replied
Ralph,
“I'm
afraid
I
wasn't
cut_out_for
the
job.
Now
I'm
stuck
here
and
I
don't
know
how
to
get
back
to
the
North
Pole.”
“Well,
if
you
like,
you
can
stay
with
us
as
a
friend,”
said
Bunny.
As
he
made
the
offer,
Bunny
suddenly
realised
the
gift
he
wanted
from
Father
Christmas
was
a
new
friend!
4.Why
couldn't
Bunny
fall
asleep
on
Christmas
Eve?
A.He
had
a
lot
of
things
to
do.
B.He
was
disturbed
by
a
big
noise.
C.He
wanted
to
have
a
look
at
the
reindeer.
D.He
was
thinking
of
what
gift
he
would
get.
5.As
soon
as
Bunny
came
downstairs,
he
________.
A.ran
into
a
reindeer
B.found
what
he
wanted
C.was
probably
very
sad
D.heard
a
loud
cry
6.The
underlined
part
“cut
out
for”
in
the
text
probably
means
“________”.
A.afraid
of
B.fit
for
C.proud
of
D.interested
in
7.What
would
be
the
best
title
for
the
text?
A.A
special
Christmas
gift
B.A
strange
Christmas
tree
C.A
quiet
but
smart
boy
D.A
lovely
reindeer
三、阅读七选五
Being
a
superhero
to
others
Ewan
Drum
has
always
liked
superheroes.
He
likes
how
they
help
people.
At
age
seven,
he
told
his
parents,
“I
want
to
dress
up
like
a
superhero
and
help
the
homeless.”
__1__
Wearing
his
red
superhero
cape
(斗篷),
Ewan
helped
pass
out
70
packed
lunches
to
hungry
people
in
a
park
in
Detroit,
Michigan.
That's
how
Super
Ewan
was
born.
__2__
People
donated
(捐赠)
money
and
supplies,
and
Ewan
took
them
to
those
in
need.
When
someone
donated
jugs
of
water,
Ewan
and
his
family
drove
their
car
to
get
even
more.
They
took
the
water
to
Flint,
Michigan,
a
city
that
had
unsafe
drinking
water.
Another
time,
a
businessman
donated
six
turkeys.
__3__
“In
the
end”,
he
says,
“we
gave
64
turkey
dinners
to
families
all
around
Detroit.”
Ewan
has
a
motto:Everyone
can
be
a
superhero
to
someone.
At
an
event
called
the
Hero
Round
Table,
Ewan
says,“It's
not
hard
to
help
people.
You
can
keep
some
socks
and
food
in
your
car
to
help
people
in
need.
You
can
help
a
neighbor
garden.
__4__”
It's
been
several
years
since
Super
Ewan
started
his
task.
Every
month,
he
still
visits
the
same
park
to
hand
out
clothes,
food,
and
supplies
to
people
who
are
hungry
or
homeless—his
Super
Friends.
__5__“No
matter
what
happens,”
Ewan
says,
“I
will
always
keep
helping
people.”
A.This
superhero
says
he'll
never
take
off
his
cape
(斗篷).
B.News
spread
(传播)
about
Ewan's
act
of
kindness.
C.A
few
months
later,
Ewan's
family
planned
a
day
of
giving.
D.Every
little
thing
helps
and
can
make
someone
feel
happy.
E.Ewan
says
he
wants
more
adults
to
act
like
superheroes.
F.Several
days
later,
his
parents
drove
to
Flint
and
helped
him
raise
a
lot
of
money.
G.With
his
parents'
help,
Ewan
asked
for
more
turkeys
through
the
Internet,
plus
side
dishes.
一、单句写作
1.Every
time
I
am
faced
with
heavy
stress,
I
always
listen
to
music
to
relax.
2.It
is
well?known
that
people
like
to
play
a
trick
on
each
other
on
April
Fools'
Day.
3.It
is
a
Chinese
tradition
for
the
bride
and
bridegroom
to
toast
to
the
guests.
4.I
like
to
eat
moon
cakes
made
with
bean
paste
on
the
Mid?Autumn
Festival.
5.The
custom
dates
back
over
a
thousand
years
to
Germany.
6.It's
no
use
arguing
with
her.
7.People
believe
that
putting
the
word
“fu”
upside
down
will
bring
good
luck.
8.Local
clubs
are
making
an
effort
to
attract
more
young
people.
9.He
received
part
of
his
education
in
England.
10.It
is
ten
years
since
I
graduated
from
this
school.
二、阅读理解
1.A 细节理解题。根据第一段第二句“Sure,
our
unique
(独特的)
and
unforgettable
gift
suggestions
are
a
big
part
of
why
people
love
us,
but
we
also
offer
endless
ideas
and
tools
to
make
every
day
a
reason
to
celebrate.”可知,Gifts.
com受欢迎的原因是其独特的礼物建议。故选A项。
2.C 细节理解题。根据第二段最后一句“Finding
them
the
perfect
Christmas
gift
will
be
easy
this
year,
with
all
our
top
picks
in
one
place.”可知,今年给父母的圣诞节礼物的特别之处在于在一个地方就可以找到这些礼物。故选C项。
3.B 推理判断题。根据Ideas
for
Teens部分的“Trying
to
find
the
right
gift
for
a
teen?
Teens
can
be
a
challenge...
hard
to
deal
with.”可知,给青少年选择礼物是一个挑战,也是最难的事情。故选B项。
4.D 细节理解题。由“He
still
couldn't
think
of
what
he
wanted
his
Christmas
gift
to
be.”可知,Bunny因为没有想好要什么圣诞节礼物而睡不着,故选D项。
5.C 推理判断题。Bunny下楼之后一切又安静下来,他只看到堆积起来的圣诞礼物,圣诞老人已经走了,由此可推知他可能有些伤感,故选C项。他是在打算回到楼上的时候听到哭声的,之后才发现是一只驯鹿,故A、D两项错误;他刚到楼下的时候没有发现自己想要的礼物,故B项错误。
6.B 词义猜测题。由前面的I
got
airsick可知,驯鹿担心自己不能胜任当前的工作了,所以be
cut
out
for意思与be
fit
for相近,意为“适合”。
7.A 标题归纳题。整则故事围绕Bunny的圣诞节礼物而展开,在故事末尾点明了他想要的礼物。
三、阅读七选五
1.C 根据空后一句“Wearing
his
red
superhero
cape(斗篷),
Ewan
helped
pass
out
70
packed
lunches
to
hungry
people
in
a
park
in
Detroit,
Michigan”可知,Ewan把70份盒装午餐分发给饥饿的人,这种慈善行为是要事先计划的,故C项符合语境。
2.B 根据空后一句“People
donated(捐赠)money
and
supplies,
and
Ewan
took
them
to
those
in
need”可知,他的善举为人们所熟知,人们开始捐钱捐物。B项符合语境。
3.G 根据空前—句“Another
time,a
businessman
donated
six
turkeys”可知有一个商人捐了六只火鸡,而空后的“we
gave
64
turkey
dinners
to
families
all
around
Detroit”则表明Ewan通过自己的努力得到了更多的火鸡,而G项讲述的正是此内容,故选G项。
4.D 空前两句所列举的都是日常生活中我们可以做的帮助他人的小事,这些微不足道的小事会让别人感觉幸福。D项与语境相符。
5.A 根据空后内容可知,无论发生什么事情,Ewan都会一直坚持帮助他人。A项符合语境。
第9页(共11页)