Unit 1 Women of achievement
Section Ⅰ Warming Up
一、单词拼写/单句语法填空
1.He is a little boy, but he b________ as if he were an adult.
2.The local government has set up an o________ to offer help to the disabled.
3.During the Double Ninth Festival, we paid a visit to the local nursing home and showed r________ for the elderly there.
4.Thanks to the teacher's ________ (支持), we made it in the end.
5.Flying across the Atlantic Ocean for the first time was really a great ________ (成就).
6.There is a ________ (connect) between pollution and the death of trees.
7.Liz told the police that she and her husband had an ________ (argue) before he left.
8.This season's ________ (entertain) includes five new plays and several concerts of Chinese and Indian music.
9.From earliest ________ (child) she'd had a love of dancing.
10.He spent two nights under close ________ (observe) in hospital.
二、单句改错
1.All the audience cheered in the support of the president's suggestion.________________
2.The woman was observed follow him closely. ________________
3.My camera has been behaving good since it was repaired. ________________
4.I think it is worthwhile have such a good companion.________________
5.Only if you eat the correct food you be able to stay healthy.________________
6.Once seeing, the beautiful scenery can never be forgotten.________________
三、阅读理解
Choosing a name for a club can be a challenge. But when members of an after school program in New Hampshire heard the story “The Boy and the Starfish”, the Starfish Club was born! The story goes like this:
A man sees a boy throwing starfish that have washed up on the beach back into the ocean. He tells the boy that he's wasting his time, “You can't possibly save them all—you can't make a difference.” As the boy returns another starfish to the sea, he says to the man, “Maybe—but I made a huge difference for that one!”
The Starfish Club members enjoy making a difference for animals. They do a lot to help animals in their local shelter. But when they learned that a boy in Massachusetts worked to get a law passed banning (禁止) the sale of shark fins (鳍) in his state, they decided to try to get a similar law passed in New Hampshire.
The kids learned a lot about shark finning, a practice of cutting off the fins of sharks and then throwing the sharks back into the ocean to die. The fins are sold and used to make shark fin soup. Each year, tens of millions of sharks are killed for their fins.
Club members made posters, and wrote letters to raise awareness about the problem. When a bill to ban the shark fin trade was proposed (提议) in their state, four members traveled to the state capitol to testify (作证) for passage of the bill. But in the end, the bill wasn't passed into law at least not this time.
“I feel proud of myself and the Starfish Club for working very hard,” adds Payton Paradis, age 10. “I am sad that the law didn't pass, but I hope we encouraged many kids around the world to keep trying, no matter what the problem is. And remember—fins belong to sharks, not in soup!”
1.The Starfish Club got its name from ________.
A.a boy B.a story
C.a starfish D.a program
2.What's the purpose of the Starfish Club
A.To study sharks.
B.To save animals.
C.To raise starfish.
D.To protect the environment.
3.What can we infer from Paragraph 4
A.Many sharks are killed for their meat.
B.Many sharks are sold to make money.
C.Shark finning is becoming unpopular.
D.Shark finning is a big danger to sharks.
4.What did the Starfish Club members do to help sharks
A.They made efforts to support the related bill.
B.They made a speech at their school.
C.They wrote letters to officials.
D.They traveled to the seaside.
四、阅读七选五
I joined a volunteer program in Rwanda about two years ago. There I met a girl named Diane. During my stay there, I told her a lot about my country. __1__ Finally she told me that she'd try her best to study in the US one day.
Earlier this year, I went back to that country again as a volunteer. __2__ She stopped in her tracks as she saw me and pointed in my direction, “I remember you!”
Before I could speak, she caught my hand and we began running up the stairs into her room filled with her fellow brother and sisters playing with the students. She sat me on her bed as she began to say how happy she was to see me again. __3__
We talked and talked. Then Diane said,“I haven't forgotten my dream. __4__” Last time, I told her that one day she would make it and that I would see her in America. This time I said,“Before you go to America, you have to try your hardest.”She nodded. While I did believe Diane could make her dream come true, I also wanted her to have her own dream for the life in Rwanda where she could also struggle.
__5__ I really want to know how she is going on now and whether she has achieved her dream. Even if we are far away, I believe I will see her again. I'm really looking forward to seeing her. And I strongly believe she'll have a bright future.
A.She felt a bit sad.
B.She was very interested.
C.We were really like two old friends.
D.That was when I saw Diane again.
E.I really want to become famous one day.
F.One day I'll go to America and study there.
G.Now I'm back in America and I often think of Diane.
一、单词拼写/单句语法填空
1.behaves 2.organization 3.respect 4.support 5.achievement 6.connection 7.argument 8.entertainment 9.childhood 10.observation
二、单句改错
1.去掉support前的the 2.observed后加to 3.good→well
4.have→having 或have前加to 5.food 后加can 6.seeing→seen
三、阅读理解
1.B 推理判断题。根据第一段中的“But when members of an after school program in New Hampshire heard the story ‘The Boy and the Starfish’, the Starfish Club was born!”可知,海星组织的名称源于“男孩与海星”的故事。
2.B 细节理解题。根据第三段中的“The Starfish Club members enjoy making a difference for animals. They do a lot to help animals...”可知,海星组织的目的是帮助动物。
3.D 推理判断题。根据第四段中的“tens of millions of sharks are killed for their fins”可知,割鲨鱼鳍做鱼翅汤的做法对鲨鱼的生存构成了严重威胁。
4.A 细节理解题。根据倒数第二段中的“When a bill to ban the shark fin trade...to testify (作证) for passage of the bill.”可知,海星组织通过支持禁止鲨鱼鳍交易的法案来帮助鲨鱼。
四、阅读七选五
1.B 根据本空前的“I told her a lot about my country.”以及后面那个女孩说想要去美国学习的语境可知,此处需要一个承上启下的句子,即:她很感兴趣。
2.D 根据本空前的 “I went back to that country again as a volunteer”以及那个女孩说的“I remember you!”可知,作者说她是那个时候又见到了Diane。
3.C 此空设于段末,是对这一段讲述的内容进行总结。根据作者的描述可知,她们俩就跟老朋友又见面了似的。
4.F 根据“I haven't forgotten my dream.”可知,那个女孩又提到了她将来想去美国学习的事情。
5.G 此空设于段首,是本段的主旨句,后面提到的都是作者回到美国后想到的关于Diane的事情。
第8页(共8页)