外研版必修四:Module 2 Traffic Jam Grammar 课后强化提升练-(含答案)

文档属性

名称 外研版必修四:Module 2 Traffic Jam Grammar 课后强化提升练-(含答案)
格式 doc
文件大小 43.0KB
资源类型 教案
版本资源 外研版
科目 英语
更新时间 2021-12-08 13:48:08

图片预览

文档简介

Module 2 Traffic Jam
Section Ⅱ Grammar
一、单词拼写
1.The policeman asked for his _______ (执照).
2.The beauty of the West Lake is ________ (给人印象深刻的).
3.What's your ________ (目的地) of this trip
4.The use of water in this area is _________ (受到限制的).
5.Why not _________ (探索) the secret of nature
6.If it is __________ (方便的) for you, I'll drop in on you after work.
7.How did he _______ (反应) to the failure of the interview
8.He is in a good ________ (心情) today.
二、阅读理解
  Where do cars get their energy from For most cars, the answer is petrol. But some cars use electricity. These cars have special motors that get their power from large batteries.
Most people tend to think of electric cars as a new invention, but they have been around for a long time. They were popular when the technology for petrol engines was not very advanced. Recently, electric cars have again become popular because people want cars that pollute less.
Electric cars are better than petrol cars in several ways. The biggest benefit is reduced pollution. In areas where there is a high percentage of electric cars, there is less pollution. But it is important to understand that electric cars still cause pollution. Remember that the electricity to power electric cars has to come from somewhere, which is most likely a power station. Unless these power stations run on solar or wind energy, they are most likely burning coal and oil to make electricity. The second benefit of electric cars is a reduction in the dependence on foreign oil. There are several countries, including the United States, which don’t want to rely on oil coming from other countries to power their transportation systems. They want the power to come from within their country, and since electric cars can run on electricity from coal or nuclear power stations, there is less of a need to import oil.
Despite the benefits of electric cars, there are some problems with them as well. One disadvantage is that electric cars are more expensive than petrol cars. This is mostly due to the high cost of the batteries these cars need. Electric cars run on batteries, just like a mobile phone does. But unlike a mobile phone, you cannot charge your electric car’s battery by plugging it into a wall. They need to be charged in special places. Now, there is a lack of places where people can charge the batteries. Another problem is that electric cars cannot travel as far as petrol cars. Some people are afraid that the battery will run out of electricity (and the car will stop) before they reach their destination.
Despite these problems, many people, including automobile industry experts, believe that the percentage of electric cars will increase in the future.
1. What’s the main idea of Paragraph 3
A. Electric cars make some countries independent.
B. Electric cars cause no pollution to the environment.
C. Electric cars have some advantages over petrol cars.
D. Electric cars need electricity from solar or wind energy.
2. Which of the following is NOT mentioned as the shortcomings of electric cars
A. Petrol cars are cheaper than electric cars.
B. Electric cars need special motors to get power.
C. Petrol cars can travel farther than electric cars.
D. Electric cars need special places to get charged.
3. We can infer from the passage that    .
A. electric cars will take the place of petrol cars
B. no one holds hope for electric cars at present
C. electric cars waste more energy than before
D. more and more people will use electric cars
4. The main purpose of the passage is to    .
A. argue and prove    B. attract and discuss
C. inform and explain D. advertise and conclude
三、语篇解读
We always have colorful dreams. When people are faced with a setback, most of __1__ will feel upset and complain about it. Whenever there is an activity or a competition, I would like to take part in it, but __2__ (fail) make me frustrated.
One rainy day after I had failed once more, I walked along a path. __3__ path was so muddy that I could hardly walk even a little __4__ (far). What was worse, I fell down. I burst into tears because of exhaustion under great pressure. For a long time, I just sat where I fell down. __5__ (look) at the footprints I had left behind, I thought of walking on the path in the sun. Thinking of that, an idea __6__ (occur) to me. There will be no footprints __7__ (leave) on sunny days, but on rainy days there will be. The more heavily we fall down, the deeper our footprints will be.
Certainly, a smooth life is what we long for, but how can we see the rainbow __8__ experiencing a rainy day Frustration is sure to slow our advancement, __9__ because of it, each of our steps leaves a print. Those who live __10__ (smooth) can leave nothing behind. They can never experience the same enjoyment as those who succeed after having failed for many times.
四、读后续写
阅读下面短文,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事。
60 year old Richard Olsen had retired from his work. He was very interested in adventure and hunting. This time he hunted on a land near Watford City, N. D., in the sparsely (稀少地) populated western portion of the state. In_the_cold_winter,_he tried a new spot and forgot to bring his cell phone, the only time on the trip. He trekked for more than half a mile with two_dogs to a harvested wheat field.
Eyes fixed on the horizon in expectation of another pheasant (野鸡) taking flight, Richard stepped on a thin crust of snow on a canal. It collapsed and dropped him four feet to the bottom.
Realizing that he was in trouble and was going to hurt himself, Richard was suddenly picking up a lot of speed. His left leg hit first, and he lay on his side to reach for his shotgun, unloaded it and used it as a crutch (拐杖). He spent an hour and a half climbing the earthen canal backward to keep pressure off his bad leg. When he was partly up, he slipped and slid back down. Because one of his feet got stuck between two rocks. Richard told himself that if he didn't get himself out of that canal, he wasn't going to have a very good night.
Richard worked his foot free and climbed more slowly and cautiously out of the canal. Richard immediately realized the difficulty of the task before him. The accident occurred at about 2 pm, and it was nearing 5 pm with the road far away as the sun was setting.
Richard focused on crawling to safety. Even with his gun support, hopping (单足跳跃) was impractical. Instead, he sat down and pushed himself backward less than 40 inches at a time with his good leg. He was stubborn and sure that he must be persistent. He was in exhaustion and had more frequent breaks. Temperatures dropped to the teens overnight, and snow melted and his gloves and boots got wet. His hands and feet soon were completely numb.
注意:
1.所续写短文的词数应为150左右;
2.至少使用5个短文中标有下划线的关键词语;
3.续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好;
4.续写完成后,请用下划线标出你所使用的关键词语。
一、单词拼写
1.permit
2.impressive
3.destination
4.limited
5.explore
6.convenient
7.react
8.mood
二、阅读理解
1.C。主旨大意题。根据文章第三段第一句 Electric cars are better than petrol cars in several ways. 可知, 电动汽车在几个方面都优于汽油汽车。此句概括段意, 后文展开讲述具体在哪些方面电动汽车优于汽油汽车。故选C。
2.B。细节理解题。根据文章第四段可知, 汽油汽车与电动汽车相比缺点之一就是昂贵。根据本段倒数第三、四句可知, 电动汽车需要去专门的场所充电。本段倒数第二句提到, 电动汽车不如汽油汽车行驶的路程长, 因此 A、C、D项均表述正确。故选B。
3.D。推理判断题。根据文章最后一段可知, 尽管存在许多问题, 许多人还是相信电动汽车的占比在未来将会增加, 即越来越多的人将会使用电动汽车。故选D。
4.C。写作意图题。通读文章可知, 文章主要是讲述电动汽车, 并将它与汽油汽车作比较, 解释了什么是电动汽车以及它的优势和劣势。即讲述与解释。故选C。
三、语篇解读
1.them 考查代词。分析句子结构可知,most of __1__ 作主语;再根据语境可知,此处说的是people,故用them来指代。
2.failures 考查名词的数。分析句子结构可知,该处在句中作主语,故应填名词形式failure;又因为谓语动词make为复数形式,故应填failures。
3.The 考查冠词。此处特指上文中出现过的“a path”,故用定冠词The。
4.farther/further 考查副词的比较级。句意:这条道路如此泥泞,以至于我几乎不能稍微走远一点点。even修饰比较级,故用far的比较级形式。far的比较级形式有两种,farther和further。
5.Looking 考查非谓语动词。句意:看着我留在身后的脚印,我想到了阳光下我在这条小路上散步(的情景)。分析句子结构可知,空处在句中作伴随状语,且与句子主语I之间为逻辑上的主谓关系,故应用现在分词形式。
6.occurred 考查动词的时态。根据语境可知,此处陈述的是过去的情况,应用一般过去时。
7.left 考查非谓语动词。分析句子结构可知,空处在句中作后置定语,修饰footprints;因为leave和footprints之间为逻辑上的动宾关系,故应用过去分词形式。
8.without 考查介词。句意:当然,一帆风顺的生活是我们渴望的,但不经历风雨,我们又如何能见到彩虹呢?根据句意可知,此处应填without。
9.but 考查连词。句意:挫折一定会放慢我们前进的步伐,但正是因为挫折,我们前进的每一步才能留下印记。空处前后句子之间为转折关系,故应用转折连词but。
10.smoothly 考查副词。句中live为动词,应用副词修饰,故填smoothly。
四、读后续写
Paragraph 1:
Richard's dogs had been playing in the field and eventually came up to him. They surrounded his body to warm him and also periodically barked at distance. Richard finally reached the fence near the road with the help of his dogs. He feared exhaustion and rapidly freezing body would make him lose consciousness, so he decided to sit by the fence and wave down a driver. During the next half an hour, he waved wildly and shouted, but six vehicles passed without stopping. Richard nearly fell into despair.
Paragraph 2:
However, gleams of daylight remained—Richard saw the seventh car. He desperately cried for help and was lucky that the driver stopped his car. He asked Richard what was wrong. Richard told him his leg was badly injured and could not walk. The driver carried Richard on his back without saying anything. He was careful enough to lay Richard on the back seat and let the two_dogs in the trunk. The driver comforted him,“Don't worry. We're going to the nearest hospital.” He gave Richard warmth in_the_cold_winter.
第11页(共11页)