Module 2 No Drugs
第二部分: 阅读理解 (共两节,满分40分)
第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。
A
Competition in the Olympics should be between athletes who use their own strength (力量) or speed. If some athletes don't follow the rules, it ruins (破坏) the fun for everyone connected with the game. It also gives an extremely unfair advantage to the athlete using the drug.
— Jim from Atlanta
Drug use among top athletes has long been a problem. Without drug testing, the Olympics would be about who uses the most drugs, not who trains the hardest and has the most athletic skills. Also drugs hurt people and they could even kill people.
— David from Houston
Why should athletes be allowed to compete when it's not really them who are actually competing It's the drugs that do all the work. Athletes who use drugs are like runners with skates. It's cheating and should not be allowed. It's unfair to other competitors who don't use drugs.
—Bruce from Chicago
Most sports athletes are held to a standard of being drug free. Olympians should not be held any differently. They take part in highly competitive sports for their country and win medals for it. Testing the athletes for drugs must be done in every country and every sport. No drug testing would be unfair to people who don't use drugs.
— Sam from Los Angeles
Although popular opinion is against athletes' using drugs, I believe they do help make the Olympic sports more wonderful. I enjoy seeing human beings achieving things that couldn't be done with normal conditioning. I enjoy seeing stronger, faster and longer performances with the help of drugs.
— Jack from New York
21. What does David think of drug use in the Olympics
A. It's more common in top athletes than others.
B. It's a difficult problem to deal with.
C. It helps improve athletes' skills.
D. It's bad for athletes' health.
22. The underlined sentence in Paragraph 3 suggests that _____.
A. using drugs is the same as cheating
B. drugs help athletes reach greater speeds
C. runners should not be allowed to use drugs
D. using drugs can not test athletes' real ability
23. Both Jim and Sam mentioned _____.
A. the popularity of the Olympics
B. the fairness of the Olympics
C. the rules of the Olympics
D. the fun of the Olympics
24. The text is mainly written to _____.
A. discuss whether Olympic athletes should be tested for drugs
B. explain why drugs should be avoided in the Olympics
C. warn people of the bad influences of drug use
D. call people's attention to sports and drugs
B
In 1996, John Jones made an unusual discovery. He had just enlarged a piece of paper money for a friend — a Confederate bank note, money issued (发行) by banks in Southern States of America during the Civil War. When he was face to face with the picture, he couldn't believe his eyes: slaves (奴隶) happily picking cotton in their master's fields.
Jones grew up in South Carolina. He had heard painful stories of slavery from his great-grandmother. The picture on the money did not match the history of African American slaves that he'd heard all his life. “I had never seen that type of picture on money before,” he said.
Jones wondered why slaves looked so happy. He started doing research.
Searching for and finding the answers to his questions changed his life. During two years' search, Jones found more than 120 different bills. He discovered that the bills had several things in common. They showed slaves working in jobs related to farming. Many of them showed healthy and smiling slaves at work. None of the bills showed the hardships of slavery.
Jones wanted to share what he had learned. “I wanted other people to see what I had seen,” he said. He decided to make large paintings of the pictures on the money. After three years of work, Jones had painted more than 80 slavery scenes (场景). He paired each painting with the money on which the picture appeared. “The Color of Money” — an exhibit (展览) of his work — has toured the country.
Jones' paintings tell an important story about the South 150 years ago. He likes to repeat the saying “The story is on the money.” In this case, the saying happens to be true.
25. How did Jones feel when he saw the picture on the money
A. Angry. B. Painful. C. Excited. D. Surprised.
26. Why did Jones do research on the money
A. He had never heard of Confederate money.
B. He wanted to learn about American history through it.
C. It showed slaves quite different from those in his mind.
D. His great-grandmother told him some unusual stories about it.
27. What did Jones find
A. About 120 different bills were issued during the Civil War.
B. The difficulty of slaves was never shown on the bills.
C. Slaves lived a harder life than he thought.
D. Slaves worked long hours on farms.
28. What's the best title for the text
A. Confederate Money B. Money Tells a Story
C. African American Slaves D. John Jones Changes America
C
A team of middle schoolers from North Dakota has turned a prize-winning idea into reality with their Recycling Bin app (废物回收箱应用软件). The app encourages recycling by providing users with a searchable map of nearby recycling centers.
The group of nine sixth graders from STEM Center Middle School, in West Fargo, North Dakota, came up with the idea as part of a school program for the Verizon Innovative App Challenge. The competition was designed by the Verizon Foundation to increase students' interest in science, technology, engineering, and math, or STEM. It asks students to think of an app that could solve (解决) a problem in their school. The students came up with the Recycling Bin when they saw a need for more recycling in their school for a long time. “We thought that this would really help a lot of people,” Jaden Hilkemann, 12, said.
They kept their idea simple so that anyone could use it. The middle schoolers were surprised when they were among the ten national winning teams. “I didn't think our app was this good!” Joram Stith, 12, said. “We were the youngest winning group.”
With the help of the Massachusetts Institute of Technology's Media Lab, they turned their idea into an app ready for download. “We had groups of two or three people each developing one part of the app,” Hunter Koehmstedt, 12, said. “We worked together and it was great.” Jacob Pfeifer, 12, added that they learned a lot working together. “At first, we all didn't agree on exactly what we wanted it to do, but in the end we all came to an agreement,” he said.
In June, the free Recycling Bin app became available for download. “I was very excited when it went up on the app store,” Seralyn Blake, 12, said. “A lot of my family members downloaded the app. It was pretty cool.”
29. What do we know about the Verizon Innovative App Challenge
A. It was held by STEM Center Middle School.
B. It is a competition for middle school students.
C. It was designed to help solve environmental problems.
D. It encourages students to develop an interest in STEM.
30. The idea for the Recycling Bin _____.
A. proved to be highly useful
B. came into being quite by chance
C. came from a 12-year-old in West Fargo
D. resulted from the bad recycling situation in North Dakota
31. What did the group of nine sixth graders think of their app
A. It was popular among middle school students.
B. Its winning was beyond their expectations.
C. It was the simplest of the winning apps.
D. It was good enough to win.
32. While turning their idea into reality, the prize-winning members _____.
A. learned a lot from each other
B. could hardly reach an agreement
C. had no idea how to divide the work
D. downloaded an app for further research
D
During the day, Mike Kosciuk teaches students at De La Salle Collegiate High School in Michigan. However, in the evenings and on weekends, Mike provides instruction on . Not only does he teach students math from 9th grade through college level, he also teaches other online teachers how to improve their teaching. Recognized as a leader in online teaching, Mike was the February 2010 Tutor of the Month for .
Chrissy Markley is one of many online teachers who are taking virtual (虚拟的) learning to the lower grades. At Arizona Connections Academy, an online public school, Chrissy teaches 7/8th Grade Gifted Language Arts and 9th Grade Language Arts. Once a 6th grade teacher in a traditional public school area, Chrissy enjoys teaching in the virtual classroom. Recognized as an excellent teacher, she was named the school's 2011 Teacher of the Year.
Having ten years' experience in online teaching, Jody Shine began teaching with Davenport University. When she was asked to teach online, she was skeptical at first. “I feared something would be lost in the give and take of classroom discussion,” Jody said. “Now I know online teaching allows students greater freedom to express themselves.” Today, Jody uses voice recordings and online videos to teach English Composition to Davenport students.
Like Arizona Connections Academy, Open High School of Utah is also a public school offering online instruction. There, Amy Pace is an award-winning (获奖的) science teacher. After spending 11 years in a traditional teaching environment, Amy joined Open High School of Utah. She has helped create an interesting science course. In 2010, she was one of 103 7th to 12th grade teachers to be chosen for a Presidential Award for Excellence in Mathematics and Science Teaching.
33. What subject does Mike teach
A. English Composition. B. Language Arts.
C. Science. D. Math.
34. The underlined word “skeptical” in Paragraph 3 probably means _____.
A. unhappy B. doubtful C. serious D. bored
35. What kind of readers will probably like reading the text
A. Parents who are helping their kids choose a public school.
B. Students who are searching for an online teacher.
C. Teachers who want to win prizes in teaching.
D. Anyone who likes to study abroad.
第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Can separating boys and girls improve their performance at school Or do boys and girls need to be together to learn to get along There is no right answer. 36 Some people believe that single-gender (单性的) schools are the best choice. Others believe that schools including both genders give kids a stronger start.
37 In the mid-1990s, there were only two single-gender public schools in the United States. Today, more than 500 public schools in 40 states have only boy students, only girl students or some classes that are single-gender.
According to these schools, boys and girls learn very differently. Girls usually do well with lots of class discussions, while boys need to learn by doing. 38
The authors of a new report in Science magazine reviewed research about single-gender schools. 39 They say it reduces boys' and girls' opportunities (机会) to work together. Sooner or later, they're going to be in the workplace with people of the other gender.
“Boys who spend more time with other boys become increasingly aggressive (好斗的),” the article says. “ 40 ” The authors also say no study proves that single-gender schooling leads to higher scores or better performances.
A. Single-gender education is on the rise.
B. Boys' and girls' brains do work in different ways.
C. Their report disagrees with this type of education.
D. But many people have strong opinions about the topic.
E. So, single-gender education would meet their different learning needs.
F. Many public schools across the country offer single-gender classrooms.
G. Similarly, girls who spend more time with other girls become more gender-typed.
第三部分: 语言知识运用 (共两节,满分45分)
第一节:完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)
阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。
Different people in the world travel to places in different ways. Bicycles are great because they don't 41 a lot of room like cars and they don't cause any pollution (污染). They're also a(n) 42 way of getting around. In many countries, children ride bikes to school. China and India, with the largest populations in the world, 43 have the most people riding bikes.
But bicycles are 44 in some developed countries like the Netherlands, too. In Amsterdam, there are white bikes that anyone can 45 for free! Privately owned bikes in Amsterdam are often 46 painted.
In many countries, motorbikes are the best way to 47 . They are much 48 than a bike and don't take up much space. They are much easier to 49 than cars and don't cost as much.
In many Asian cities such as Ho Chi Minh in Vietnam, the streets are full of 50 . People think of amazing ways to 51 things on motorbikes! And in some countries, a whole family can 52 onto one motorbike!
53 travelling on their own bikes, motorbikes or in cars, people 54 get from place to place using public transport (交通工具) 55 buses and trains.
In some countries, it is common to 56 accordion buses (铰接式公交车). In England, red double-deckers (双层公共汽车) are a(n) 57 sight and a popular way of getting around. In South America, buses are often known as “chicken buses” 58 people take chickens and even goats with them on the bus!
Every day, millions of people in the world 59 on the underground. This kind of public transport is referred to 60 in different places. In London, it is called “the tube”, but in New York, people call it “the subway”.
41. A. enter into B. take up C. share D. make
42. A. cheap B. normal C. slow D. new
43. A. traditionally B. naturally C. similarly D. strangely
44. A. beautiful B. strong C. simple D. popular
45. A. ride B. push C. get off D. come across
46. A. freshly B. thickly C. colourfully D. carefully
47. A. get around B. watch out C. stop by D. go along
48. A. bigger B. freer C. faster D. safer
49. A. destroy B. park C. wait for D. fall off
50. A. bikes B. motorbikes C. cars D. buses
51. A. design B. discover C. borrow D. carry
52. A. walk B. move C. fit D. run
53. A. Besides B. Through C. Unlike D. Without
54. A. once B. just C. also D. later
55. A. along with B. according to C. instead of D. such as
56. A. buy B. drive C. miss D. find
57. A. common B. unexpected C. real D. direct
58. A. before B. until C. because D. so
59. A. grow B. travel C. change D. help
60. A. politely B. nicely C. loudly D. differently
第Ⅱ卷
第三部分: 语言知识运用(共两节,满分45分)
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。
Kids and teens try drugs for many reasons. Sometimes they use drugs in order to fit in with a group of friends. Or they might be curious or just bored. But they use illegal drugs 61. ________ (main) because drugs help them escape 62. ________ reality for a while. A drug might temporarily (暂时地) make someone 63. ________ is sad or upset feel better. But this escape won't last long because the drug wears off soon.
And using drugs often causes other problems. Somebody using drugs can become 64. ________ (addict) to them. This means that the person's body becomes so dependent on having this drug 65. ________ it can't function well without it.
Once someone becomes dependent on drugs, it's very hard to stop 66. ________ (take) them. Stopping can cause many serious symptoms, such as sweating and shaking.
If you find that someone 67. ________ (use) drugs, the best thing to do is to tell an adult that you trust. 68. ________ addict might need professional help and the adult can help him / her find 69. ________ (treat). Another way kids can help kids is by choosing not 70. ________ (try) or use drugs.
第四部分: 写作 (共两节,满分35分)
第一节:短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)
假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词; 2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
Mr. Wang is one of my favorite teacher in middle school. He wants his students understand what they are learning, and not just to learn things in heart. His classes are such interesting that I'd like to do more research after class. You'll stay wake in class just to listen to the way he talks even if the subject doesn't interest you. Besides, he always made himself available to help students. Every time I go to my office he is there and willing to teach students as many as they want to know. I have been learned many great things from Mr. Wang. He is a truly excellently teacher.
第二节:书面表达(满分25分)
你校最近要组织一次题为Stay away from drugs and keep healthy的英语演讲比赛。请你根据所给提示,用英语写一份演讲稿。
1. 你对毒品危害的了解;
2. 如何做到远离毒品。
注意:1. 词数100左右;2. 可适当增加细节,以使行文连贯。
_____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
参考答案
21-25 DABAD 26-30 CBBDA 31-35 BADBB 36-40 DAECG
41-45 BABDA 46-50 CACBB 51-55 DCACD 56-60 DACBD
61. mainly 62. from 63. who / that 64. addicted
65. that 66. taking 67. is using 68. The
69. treatment 70. to try
短文改错:
71. ... my favorite teacher ... teacher → teachers
72. ... his students understand ... understand前加to
73. ... things in heart. in → by
74. ... such interesting that ... such → so
75. ... stay wake in ... wake → awake
76. ... always made himself ... made → makes
77. ... to my office ... my → his
78. ... as many as ... many → much
79. ... have been learned ... 去掉been
80. ... a truly excellently ... excellently → excellent
One possible version:
Good morning everyone,
Taking drugs has become a serious social problem today. It has done great harm to the addicts, their families and the whole society. Once a person has become addicted to drugs, it will be very hard to give up. Besides, the strong desire for drugs may force the addicts to do something illegal to get the money needed to buy drugs. Therefore, it is necessary that we do something to deal with this problem. We should educate people, especially the young to realise that drugs bring nothing but harm to users. Let's stay away from drugs.
Thank you!
部分解析
阅读理解:
A篇 (体育)
本文是议论文。文章主要讨论了奥运会选手是否应该接受兴奋剂检测。
21. D。细节理解题。根据第二段中的Also drugs hurt people and they could even kill people可知,David认为使用违禁药品对健康有害。
22. A。推理判断题。根据该句的字面意思“使用药品的运动员就好比穿着溜冰鞋赛跑”以及该句后面的It's cheating and should not be allowed可知,划线句子的真正含义是:使用药品和作弊没什么两样。
23. B。细节理解题。对比第一段中Jim的观点It also gives an extremely unfair advantage to the athlete using the drug和第四段中Sam的观点No drug testing would be unfair to people who don't use drugs可知,他们两人都提到奥运会比赛的公平性问题。
24. A。写作目的题。文中的五个人就奥运会比赛期间运动员是否应该接受兴奋剂检测进行了热烈的讨论。故A项符合文章主旨。
B篇 (历史)
本文是记叙文。文章主要介绍了一名美国艺术家展出80余幅绘画作品让人们了解美国南部奴隶的真实生活状况。
25. D。推理判断题。根据第一段中的When he was face to face with the picture, he couldn't believe his eyes和第二段中的I had never seen that type of picture on money before可知,当Jones看到南部联盟纸币上的图片时,觉得很不可思议。
26. C。推理判断题。根据前三段内容可知,南部联盟纸币上的图片显示奴隶快乐地在田间采摘棉花,这与Jones听到的有关奴隶的痛苦生活不相符,因此他决定要一探究竟。
27. B。细节理解题。根据第四段中的Many of them showed healthy and smiling slaves at work. None of the bills showed the hardships of slavery可知,Jones最后发现南部联盟纸币上的图片都将奴隶刻画成欢快劳作的样子,而从未描述他们生活的艰辛。
28. B。标题归纳题。Jones因发现一张纸币上的图片展示的奴隶生活和他听说的有很大出入而开始研究,经过两年的深入调查发现这些纸币上的图片都不能反映当时奴隶的真实状况。他花费三年的时间画出80余幅作品,告知人们关于奴隶的真实故事。最后一段中的The story is on the money点出文章的主旨。故B项作标题贴切。
C篇 (现代技术)
本文是说明文。文章主要介绍了一款实用的环保应用软件。
29. D。细节理解题。根据第二段中的the Verizon Innovative App Challenge. The competition was designed by the Verizon Foundation to increase students' interest in science, technology, engineering, and math, or STEM可知,这项应用软件挑战赛旨在增强学生对STEM的兴趣。
30. A。推理判断题。根据第三段中的They kept their idea simple so that anyone could use it以及下文描述这个创意得以付诸实施并且被很多人下载使用可知,这个回收箱应用软件的创意是很实用的。
31. B。推理判断题。根据第三段中的The middle schoolers were surprised when they were among the ten national winning teams和其中一名成员说的I didn't think our app was this good可知,他们对于自己的应用软件能够获奖感到很意外。
32. A。细节理解题。根据倒数第二段中的We worked together and it was great和they learned a lot working together可知,在将回收箱应用软件的创意付诸实施的过程中,队员从彼此身上学到很多东西,收获不少。
D篇 (个人情况)
本文是应用文。文章介绍了四位网课老师。
33. D。细节理解题。根据第一段中的Not only does he teach students math可知,Mike是教数学的。
34. B。词义猜测题。根据Jody紧接着说的I feared something would be lost in the give and take of classroom discussion和Now I know online teaching allows students greater freedom to express themselves之间的对比可知,Jody一开始担心网络授课中不能很好地进行课堂讨论交流,因此对是否要进行网络授课有所迟疑。
35. B。推理判断题。文章主要介绍了四位网上授课老师的基本情况以及他们所获得的相应奖项,因此对于正在挑选在线老师的学生来说很有用处。
七选五:
话题:学校生活
本文是议论文。文章就男女是否应该分开接受教育进行了讨论。
36. D。根据接下来的两句Some people believe ... Others believe ... 可知,D项“人们对于这个话题各抒己见”符合该处语境。
37. A。该段主要介绍了美国在20世纪90年代中期仅有两所单性学校,然而发展到今天,已经有超过500所学校提供单性教育。由此可知,单性教育呈现上升趋势。故选A项。
38. E。根据该空前一句Girls usually do well with lots of class discussions, while boys need to learn by doing可知,由于男女学习方式不同,因此分开教育有助于满足他们不同的学习需求。E项中的different learning needs与该段第一句中的learn very differently相呼应。
39. C。根据该空后一句They say it reduces boys' and girls' opportunities to work together可知,《科学》杂志的报道不赞同这类单性教育。
40. G。G项中的girls who spend more time with other girls become与该空前的Boys who spend more time with other boys become形成对比。
完形填空:
话题:交通
本文是说明文。文章介绍了几种常用的交通工具。
41. B。根据常识可知,自行车不像汽车那样“占(take up)”地方。第三段中的take up much space也是提示。
42. A。联想常识可知,自行车是一种“便宜的(cheap)”出行方式。
43. B。根据该空前的China and India, with the largest populations in the world可知,由于中国和印度人口最多,因此“自然而然地(naturally)” 骑自行车的人也是最多的。
44. D。根据该句最后的too以及接下来举例介绍阿姆斯特丹骑自行车的情况可知,自行车在一些发达国家也很“受欢迎(popular)”。
45. A。在阿姆斯特丹,有专门供人们免费“骑(ride)”的公共自行车。
46. C。根据上一句中的white bikes可知,供大家免费使用的自行车通常是白色的,而私人自行车则通常漆成“彩色(colourfully)”。
47. A。根据第一段中的way of getting around可知,摩托车在很多国家是最好的“出行(get around)”方式。
48. C。摩托车比自行车“更快(faster)”。
49. B。根据上一句中的don't take up much space可知,摩托车比汽车更好“停放(park)”。
50. B。根据该段中的motorbikes可知,该段主要讲“摩托车(motorbikes)”这种交通工具。
51. D。根据该空后的things和下一句中的a whole family可知,摩托车可以载人“载(carry)” 物。
52. C。根据上一句中的amazing ways to ... things on motorbikes可知,既然人们可以想到令人惊讶的方式来搬运货物,那么一家人都“挤上(fit)”一辆摩托车也就不足为奇。
53. A。54. C。联系上文讲的自行车和摩托车以及下文讲的公共汽车和火车可知,“除了(Besides)”使用自己的自行车、摩托车和汽车之外,人们“还(also)”选择使用公共交通工具。
55. D。buses和trains属于public transport的范畴,因此此处是说人们使用“诸如(such as)”公共汽车和火车之类的公共交通工具。
56. D。在有些国家,人们常“见到(find)”铰接式公共汽车。
57. A。根据该空后的a popular way of getting around可知,英国的红色双层公共汽车是“常见的(common)”街景。
58. C。“由于(because)”人们带小鸡甚至山羊上车,因此南美的汽车通常被称为“小鸡汽车”。
59. B。每天都有数百万人乘坐地铁“出行(travel)”。
60. D。根据下一句举的例子“伦敦的地铁叫tube而在纽约人们称地铁为subway”可知,地铁在不同的地方叫法“不同(differently)”。
语法填空:
61. mainly。考查副词。设空处修饰后面的原因状语从句,故填副词mainly。
62. from。考查介词。escape from 逃避。
63. who / that。考查关系词。设空处引导定语从句,修饰先行词someone,且在从句中作主语,故填who / that。
64. addicted。考查形容词作表语的用法。become addicted to 对……上瘾。
65. that。考查连词。so ... that如此……以致于。
66. taking。考查动词-ing形式作宾语的用法。stop doing sth. 停止做某事。
67. is using。考查现在进行时。由语境可知,use表示的动作正在进行,故填is using。
68. The。考查定冠词。设空处与addict在此一起特指上文出现过的someone,故填定冠词The。
69. treatment。考查名词。设空处作宾语,故填名词treatment。
70. to try。考查不定式作宾语的用法。choose后接不定式作宾语,故填to try。