Module 6 Films and TV Programmes 单元测试题1
第二部分: 阅读理解 (共两节,满分40分)
第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。
A
Are you interested both in camp and music Maybe the MSU Community Music School is a better place for you to go! It offers different music camps this summer!
Rock Camp
June 23 - 27, 2014
$220
It is held for middle and high school students who have some experience playing their instruments (guitar, bass, drums, or keyboard). Bands will be coached by members of The Outer Vibe.
At camp, students will form and work in their own bands based on musical interest and skill level. They will learn songs in preparation for an end-of-camp rock concert at The Loft on June 27!
Band Camp
July 14 - 18, 2014
$215
It’s a camp for middle school students who have completed at least one year of instrumental study. This camp provides students with an opportunity to perform with other talented students, and receive class instruction in instrumental technique (技巧). Then a concert for parents and friends will be held on July 18 at Fairchild Theatre.
Musical Theatre Camp
July 14 - 25, 2014
$300 for Grades 9-12
$220 for Grades 2-8
This camp is held for elementary, middle and high school students. Campers in grades 9-12 will spend the full two weeks developing skills including voice development, dancing, and prop (道具) design. Campers in grades 2-8 will join them in the second week, and the camp will give a final performance featuring scenes and songs from many popular musicals.
Beginning Strings (弦乐器) Camp
August 4 - 8, 2014
$185
This camp will introduce violins, violas and cellos (中提琴和大提琴) to children ages 6-12. It will give the students instructions by professional string teachers, along with singing and music theory games. Instruments are provided by CMS through a donation by Marshall Music Co. for students who do not have one. At the end of the camp, there will be a final performance to show what the students have learned.
21. If a sixth-grader wants to take part in a camp about musicals, how much will he spend
A. $185. B. $215. C. $220. D. $300.
22. What do the four camps have in common
A. They all invite some famous stars to teach.
B. They are all open to students in all grades.
C. They are all organized by Marshall Music Co.
D. They all include an end-of-camp performance.
23. The author writes this text mainly to encourage students to _____.
A. take part in the music camps
B. learn different kinds of music
C. have a wonderful summer holiday
D. visit the MSU Community Music School
B
Suppose someone asks you to paint a picture. “All right,” you think. “No problem. I can fill the paper pretty easily.” But what if the picture you are asked to paint is three stories high, two city blocks long, and one block wide In other words, a total of 17,000 square feet! Most people would be overwhelmed by the request (请求). But not Diego Rivera.
Diego Rivera (1886-1957) was one of modern Mexico’s most famous painters. When he was asked to paint this huge picture, he knew he could do it. During his life, Rivera painted 124 frescos that showed Mexican life, history, and social problems. A fresco is a painting on wet plaster (灰泥).
Rivera had to plan ahead and drew simply about what he planned to paint. Then Rivera’s assistants would put all but the final layer (层) of plaster on the wall. Next, they used sharp tools to dig the outline (轮廓) of Rivera’s quickly-made drawing into the plaster. Then, they made a mixture of lime (石灰) and sand and spread this over the outline in a thin layer. As soon as this layer was firm — but not dry — Rivera began to paint. Every morning, his paints had to be freshly mixed. Rivera would paint as long as there was daylight. He refused to paint under man-made light since it would change how the colors looked.
Sometimes, Rivera would say that what he had painted that day was not good enough. Then he would insist that all the plaster be cut off so he could start again! It took Rivera years to finish, but this fresco is thought to be one of the greatest in the world. The man himself is considered to be the greatest Mexican artist of the twentieth century.
24. What would most people think about the request of painting the huge picture
A. It is possible. B. It is pretty easy.
C. It is interesting. D. It is too difficult.
25. The third paragraph is about _____.
A. how Rivera mixed different paints B. how Rivera chose his assistants
C. how Rivera did his painting D. how Rivera became famous
26. What can we learn about Diego Rivera
A. He wanted everything to be perfect.
B. He liked using light in his paintings.
C. He preferred quickly-made drawings.
D. He was good at making full use of his time.
C
The American screen has long been a smoky place. But cigarettes are more common in movies today than at any other time in the last 50 years. According to a survey by the University of California, San Francisco, 75% of all Hollywood films released (发行) between 1999 and 2006 showed tobacco use.
Sadly, audiences — especially kids — are taking notice. Two recent studies show that among children as young as 10, those who always see smoking in the movies are up to 2.7 times more likely than others to pick up the habit. Kids from non-smoking homes are hit the hardest. This could be because they don’t live with the dirty ashtrays (烟灰缸) that make real-world smoking a lot less attractive than the cleaned-up movie version.
“Seeing smoking on-screen makes it look normal,” says Jono Polansky, who works with a project called Smoke Free Movies. “It says, ‘If you want to be an adult, you’ll smoke,’” Polansky told TFK (Time for Kids). Before you go to the movies, check out smokefreemovies.ucsf.edu for an updated list of which movies show smoking.
More groups than ever are pushing to get the smokes off of the screen. “Some movies show kids up to 14 incidents of smoking per hour,” says Barry Bloom, head of the Harvard School of Public Health. “We’re in the business of preventing disease, and cigarettes are the Number 1 preventable cause.”
Pressure (压力) is growing to make movies a non-smoking zone. A dozen health groups, including the American Medical Association, are calling for a reduction of smoking in movies and on TV. Forty-one state attorneys general (州总检察长) have agreed to add an anti-tobacco public service ad at the beginning of any DVD that includes smoking.
Like former smokers, movie studios may realize that getting out of the habit is not just a lot healthier, but also a lot smarter.
27. The underlined part “the habit” in Paragraph 2 refers to _____.
A. smoking B. studying C. taking notice D. seeing a movie
28. Jono Polansky probably advises kids to _____.
A. act like an adult B. go to the movies
C. see smoke-free movies D. work for Smoke Free Movies
29. The move to make movies a non-smoking zone _____.
A. is impossible to succeed B. is under a lot of pressure
C. has proved to be a failure D. has received official support
30. What would be the best title for the text
A. Movies are becoming less and less attractive
B. Kids should see fewer and fewer movies
C. Movies may be bad for kids’ health
D. Smoking is harmful to kids’ health
D
Newborns begin to develop language skills long before they begin speaking. And, compared to adults, they develop these skills more quickly. People have a hard time learning new languages as they grow older, but babies have the ability to learn any language easily.
For a long time, scientists have tried to explain how such young children can learn the complicated (复杂的) grammatical rules and sounds of a language. Now, researchers are getting a better idea of what’s happening in the brains of the tiniest language learners. This new information might help kids with learning problems as well as adults who want to learn new languages. It might even help scientists who are trying to design computers that can communicate like people do.
Most babies go “ma ma” by 6 months of age, and most children speak in full sentences by age 3. For many years, scientists have wondered how the brains of young children figure out how to communicate using language. With help from new technologies, scientists are now finding that babies begin life with the ability to learn any language. They get into contact with other people, listen to what they say and watch their movements very closely. That is why they quickly master the languages they hear most often.
Studies show that, up to about 6 months of age, babies can recognize all the sounds that make up all the languages in the world. Starting at around 6 months old a baby’s brain focuses on (集中于) the most common sounds it hears. Then, children begin responding (回应) only to the sounds of the language they hear the most.
In a similar way older babies start recognizing the patterns that make up the rules of their native language. For example, English children who are about 18 months old start to figure out that words ending in “-ing” or “-ed” are usually verbs, and that verbs are action words.
31. Which of the following opinions does the author agree with
A. Babies are really good language learners.
B. Adults should learn languages like babies.
C. It’s better to learn a new language at an early age.
D. Babies should be trained to improve language skills.
32. The new research in the second paragraph can be helpful in _____.
A. finding successful language learners
B. teaching kids with learning problems
C. designing human-shaped computers
D. improving babies’ language ability
33. The researchers found out that babies learn a language mainly by _____.
A. repeating the words of other people
B. remembering the full sentences they hear
C. hearing and closely watching others speak
D. figuring out the meaning of different sounds
34. In the last two paragraphs, the author explains _____.
A. why babies pay more attention to sounds
B. how babies respond to what they hear most often
C. why verbs in a language attract the most attention of a baby
D. how babies master the grammatical rules of their native language
35. The purpose of the text is to _____.
A. discuss B. educate C. inform D. entertain
第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Tips for memorizing poems
If your teacher wants you to recite a long poem, you can learn it by dividing it into different parts. Here are a few tips for memorizing the poem.
☆ The first step is to start learning it. Begin by reading the poem line by line at least five times. 36 If you find some word which you do not know, look it up in the dictionary.
☆ 37 That’s because the lyrics have a tune to them. Though you do not have to set the poem to a tune, reading it more than once will help you in understanding its rhythm (韵律). Here, you will also understand the areas where you have to pause and the exact pronunciation.
☆ Then close the book and try to recall the poem. 38 However, you do not have to worry if you are not able to recall anything.
☆ The next step is the actual memorization process (过程). Break the poem into several parts and then repeat each one of them line by line. After you do this many times, try to recite the line without looking into the book. 39
☆ Once you have memorized the poem, keep on practicing till you are able to recite the poem fluently (流利地). 40
Memorizing a poem is not at all difficult if you put your mind and heart into it.
A. Let the words of the poem do the work.
B. Most of us find it easy to memorize a song.
C. A poem will live or die depending on how it is read.
D. Try to understand each and every word of the poem.
E. Repeat this process till you can repeat the whole poem by heart.
F. You may remember some words, lines, or may be nothing at all.
G. Practicing in front of your family, friends, or teacher can also be helpful.
第三部分: 语言知识运用 (共两节,满分45分)
第一节:完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)
阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。
It was a very old wooden apartment building. There was a huge 41 of fire. The Fire Department warned people who lived there to move out, 42 none would, because they were poor and had 43 to go. Singermary and her husband had 44 here for some years.
One night, the building was 45 . Wooden staircases, wooden windows and wooden floors were burning. The fire became bigger and bigger, so people 46 for their lives. When half of the 47 had got themselves out, the wooden staircases fell down. The remaining people rushed to the roof of the third floor, which had not been 48 by the fire yet, waiting for the firemen to 49 them. The firemen did arrive in a short while, but the fire engines and ladders (梯子) could not reach the 50 . The situation was extremely 51 , and there was no time to lose. The fire might burn the 52 at any moment. The firemen placed many cushions (垫子) on the floor. Then they asked the people on the 53 building to jump down onto the cushions after they had shown them how. A man jumped down, uninjured. Another person jumped down, uninjured ... They jumped one after another, all 54 .
Finally Singermary became the only remaining one on the roof. People shouted: “Jump, jump!” However, Singermary jumped head 55 with open arms. People were 56 and greatly shocked. How could she do such a 57 She may kill herself 58 , the cushions were very thick, and she did not 59 , but she was injured seriously, and kept saying: “Please take me to hospital!” She was pregnant (怀孕的), and she had jumped head down in order to keep her child safe. That was mother’s 60 !
41. A. ball B. risk C. amount D. light
42. A. as B. or C. so D. but
43. A. everywhere B. nowhere C. somewhere D. anywhere
44. A. worked B. studied C. lived D. hidden
45. A. under control B. on sale C. under repair D. on fire
46. A. called B. looked C. ran D. fought
47. A. family B. team C. population D. women
48. A. pointed B. touched C. welcomed D. supported
49. A. save B. find C. teach D. warn
50. A. wood B. hospital C. room D. building
51. A. simple B. strange C. uncomfortable D. dangerous
52. A. window B. roof C. door D. staircase
53. A. falling B. burning C. missing D. rising
54. A. busy B. bored C. safe D. injured
55. A. left B. right C. up D. down
56. A. excited B. amazed C. moved D. satisfied
57. A. walk B. jump C. race D. turn
58. A. Gradually B. Interestingly C. Finally D. Fortunately
59. A. like B. come C. die D. return
60. A. future B. praise C. love D. sadness
第Ⅱ卷
第三部分: 语言知识运用(共两节,满分45分)
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(不多于3个单词)或括号内单词的正确形式。
Gucci: What do you usually do on Saturday nights
May: Watch movies, of course. But I 61. ________ (rare) go to the cinema. I usually watch movies on my computer.
Gucci: How about 62. ________ (get) together for a movie at the cinema tonight
May: Sure. What’s on
Gucci: Well, let me check the newspaper. What about The Terminal
May: Wow, it stars Catherine Zeta-Jones, my favorite 63. ________ (act).
Gucci: I like her, too. She plays many good parts in a lot of dramas.
May: Absolutely. She is so beautiful and elegant.
Gucci: What’s more, she likes to take part 64. ________ charitable activities (慈善活动).
May: Who is the director
Gucci: Steven Spielberg, another superstar.
May: Yes. I still remember one of his movies, Schindler’s List, for 65. ________ he won an Oscar.
Gucci: Do you know anything about the story of The Terminal
May: I heard from my cousin that the story 66. ________ (take) place in an airport in America, and it is 67. ________ romantic and humorous story.
Gucci: This is really a(n) 68. ________ (excite) movie. I can’t wait 69. ________ (see) it. Let’s go to this one.
May: OK.
Gucci: It’s 5:45 now. The movie starts at 6:30. We’d better go right away, 70. ________ there will be no seats for us.
第四部分: 写作 (共两节,满分35分)
第一节:短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)
假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
As a service dog, Sandy’s job is help manage a medical condition I have. My condition can be dangerously. When something bad happen, Sandy will tell my parents immediately. Of course, I help take care of Sandy, too. I feed him, walk him, but even take him just about everywhere I go. If I don’t bring Sandy to me, he will get upset. Once he stays with my grandparents for a few hours while my parents and I went to the beach. Sandy was upset in the whole time. He never stopped look for me. When I got home, he was such happy that he rushed to me. I love his dog very much.
第二节:书面表达(满分25分)
英语课上,老师让大家观看了电影《阿甘正传》(Forrest Gump)。请你根据所给提示写一篇英语影评。
类型 故事片 导演 Robert Zemeckis 主演 Tom Hanks (Forrest Gump) and Robin Wright (Jenny Curran)
剧情梗概 阿甘智商只有75,妈妈却让他能像普通孩子一样上学。在学校阿甘认识了一生的朋友和至爱珍妮。阿甘有一双“飞毛腿”,在妈妈和珍妮的爱护和鼓励下,他开始了一生不停的奔跑。单纯的思想和执着的信念使他取得了一系列的成功。
评价 1. 是一部非常好的故事片;2. 愉悦心灵的同时发人深省。
注意:1. 词数100左右; 2. 内容充实,结构完整,语意连贯; 3. 参考词汇:故事片feature film
__________________________________________________________________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________________________________________________________________
Best wishes,
Li Hua
参考答案:
21-25 CDADC 26-30 AACDC 31-35 ABCDC
36-40 DBFEG 41-45 BDBCD 46-50 CCBAD
51-55 DBBCD 56-60 BBDCC
61. rarely 62. getting 63. actress 64. in
65. which 66. takes 67. a 68. exciting \
69. to see 70. or
短文改错:
71. ... is help manage ... help前加to或help → helping
72. ... can be dangerously. dangerously → dangerous
73. ... something bad happen ... happen → happens
74. ... but even take ... but → and
75. ... bring Sandy to me ... to → with
76. ... he stays with ... stays → stayed
77. ... in the whole time. 去掉in
78. ... stopped look for ... look → looking
79. ... was such happy ... such → so
80. ... love his dog ... his → my
One possible version:
Forrest Gump is a feature film directed by Robert Zemeckis.
Forrest Gump (played by Tom Hanks), with an IQ of only 75, manages to go to school like normal kids, where he meets Jenny Curran (played by Robin Wright), his lifelong friend and true love. Gump has an unusual ability to run very fast. With the care and encouragement of his mother and Jenny, Gump starts a lifelong journey of running. He has a simple mind and sticks to his dreams, which helps him make a series of achievements.
Absolutely, this film is very good in that it not only brings us pleasure but also leads us to think deeply.
部分解析
阅读理解:
A篇 (节假日活动)
本文是应用文。文章介绍了四个音乐夏令营活动。
21. C。细节理解题。六年级学生喜欢音乐剧的话,他应该会选择Musical Theatre Camp,再根据$220 for Grades 2-8可知选C项。
22. D。推理判断题。根据这四个夏令营中的an end-of-camp rock concert, a concert ... be held on July 18, a final performance featuring ... musicals, a final performance to show ... 可知,这四个夏令营在课程结束后都会举办汇演活动。
23. A。主旨大意题。根据文章首段的a better place for you to go可知,本文旨在介绍四个音乐夏令营活动,并希望学生们能够参加。
B篇 (艺术)
本文是记叙文。文章介绍了墨西哥壁画大师——迭戈·里维拉。
24. D。细节理解题。根据第二段可知,迭戈·里维拉欣然接受绘画请求。再对比他和大多数人对这个绘画请求的态度可知,大多数人认为创作如此巨幅的绘画作品太难了。
25. C。段落大意题。本段的plan ahead, Then, Next, As soon as, began to paint, paint as long as there was daylight等描述了迭戈·里维拉创作壁画的过程,故选C项。
26. A。推理判断题。根据最后一段的what he had painted that day was not good enough. Then he would insist that all the plaster be cut off so he could start again可知,迭戈·里维拉是一个完美主义者。
C篇 (健康)
本文是议论文。文章探讨了影视剧中的吸烟镜头对儿童的不良影响。
27. A。篇章结构题。本段旨在说明经常看到电影中吸烟镜头的儿童更加容易沾染吸烟的坏习惯,故此处the habit指代“吸烟”这一行为。
28. C。细节理解题。根据第三段的Before you go to the movies, check out smokefreemovies.ucsf.edu for an updated list of which movies show smoking可知,Jono Polansky建议儿童看没有吸烟镜头的电影。
29. D。细节理解题。根据倒数第二段的Forty-one state attorneys general have agreed to add an anti-tobacco public service ad可知,使电影成为无烟影视的举措得到了官方的支持。
30. C。标题归纳题。吸烟是引起疾病的诱因,而常看电影中吸烟镜头的儿童更易沾染吸烟这一恶习,由此可知,这类影视剧会对儿童的健康造成危害,故C项最符合本文主旨。
D篇 (语言学习)
本文是说明文。文章介绍了关于婴幼儿学习语言的最新研究成果。
31. A。推理判断题。根据第一段尤其是quickly和easily可知,作者认为婴儿学习语言相当快,故他支持A项观点。
32. B。细节理解题。根据第二段的This new information might help kids with learning problems可知,科学家对长久困扰他们的问题——幼儿是怎样学会复杂的语法结构和语言发音——有了全新了解,而这些新的发现则有助于帮助那些学习困难的孩子。
33. C。细节理解题。根据第三段的They get into contact with other people, listen to what they say and watch their movements very closely可知,研究发现,婴儿主要是靠听别人说话和仔细观察他们说话时的动作学习语言的。
34. D。推理判断题。根据最后两段可知,六个月以上的婴儿只关注自己听到最多的声音并且做出回应,同样的道理,稍大一点的儿童只关注自己母语中听到最多的构成语言规则的模式结构(即句型)并加以辨识。故本题选D项。
35. C。写作目的题。本文介绍了关于婴幼儿学习语言的最新研究成果,目的就是告诉读者这些信息,故选C项。
七选五:
话题:学校生活
本文是说明文。文章介绍了如何背诵长诗。
36. D。根据本段的look it up in the dictionary可知,学习诗就要试着明白每个字的意思。
37. B。本段的the lyrics have a tune to them指的是B项中的a song。
38. F。根据本段的recall the poem和not able to recall anything可知选F项。
39. E。E项中的Repeat this process和本段的repeat和recite相呼应。
40. G。根据本段的keep on practicing可知,在亲友或老师面前练习也有助于背诵诗。
完形填空:
话题:个人情感
本文是记叙文。文章通过一则故事展示了伟大的母爱。
41. B。根据下文的The Fire Department warned people ... to move out可知,古老的木质结构公寓存在巨大的火灾“隐患(risk)”。
42. D。“消防部门劝告人们搬出去”与“没人离开”之间是转折关系,故选用but。
43. B。人们不愿意搬离危险的公寓,因为他们太穷了,“无处(nowhere)”可去。
44. C。根据上文的people who lived there可知,Singermary和她丈夫在此“居住(lived)”了很多年。
45. D。根据下文描述的火灾情景可知,公寓“着火了(on fire)”。
46. C。根据下文的people rushed to the roof可知,火势越来越大,人们纷纷逃命。
47. C。根据下文的The remaining people可知,住在这所旧公寓的一大半“人(population)”跑了出去。
48. B。没有跑出公寓的人们往楼顶跑,因为火势还没有“蔓延(touched)”到那里。
49. A。消防员是来“救(save)”人的。
50. D。根据下文消防员铺上垫子让人们往下跳可知,消防设备无法到达这栋着火的“建筑(building)”。
51. D。根据下文的there was no time to lose可知,情况极其“危险(dangerous)”。
52. B。根据上文的rushed to the roof of the third floor可知。
53. B。往下跳的人们站在那栋“正在燃烧的(burning)”建筑的屋顶。
54. C。根据上文的uninjured可知,一个接一个往下跳的人们都“安然无恙(safe)”。
55. D。根据下文的she had jumped head down可知。
56. B。根据greatly shocked可知, Singermary是头朝下跳,这让人们很“惊讶(amazed)”。
57. B。根据上文的Singermary jumped可知。
58. D。59. C。根据上文的She may kill herself 和下文的but she was injured seriously可知,“幸运地是(Fortunately)”,垫子很厚,Singermary并没有“死(die)”。
60. C。根据上文的in order to keep her child safe可知,为了保护肚子里的孩子,Singermary才头朝下跳,这就是母“爱(love)”。
语法填空:
61. rarely。考查副词。设空处修饰谓语动词go,故填副词rarely。
62. getting。考查非谓语动词。设空处作about的宾语,故填动词-ing形式getting。
63. actress。考查名词。设空处前有形容词修饰,且Catherine Zeta-Jones是女性,故填名词actress。
64. in。考查介词。take part in是固定短语,意为“参加”。
65. which。考查关系词。设空处指代Schindler’s List,且前面有for,故填which。
66. takes。考查时态。介绍电影常用一般现在时,且根据后面的it is可知,应填takes。
67. a。考查冠词。story是可数名词,且此处表泛指,故填a。
68. exciting。考查形容词。设空处修饰movie,表示“令人兴奋的”,故填exciting。
69. to see。考查非谓语动词。can’t wait to do sth.是固定搭配,意为“迫不及待要做某事”。
70. or。考查连词。设空处连接两个分句,表示“否则”,故填or。