Unit 1 Great scientists Ⅰ Warming Up & Reading(Ⅰ) 课件(人教必修5)

文档属性

名称 Unit 1 Great scientists Ⅰ Warming Up & Reading(Ⅰ) 课件(人教必修5)
格式 zip
文件大小 1.3MB
资源类型 教案
版本资源 人教版(新课程标准)
科目 英语
更新时间 2012-12-17 18:21:10

图片预览

文档简介

课件24张PPT。Unit1 Great scientistsSection Ⅰ Warming Up & Reading(Ⅰ)第1步第2步第3步Pre-readingWhile-readingⅠ.词义匹配
1.suspect     A.to invite sb.to enter a competition,
fight, etc.
2.challenge B.to officially tell people about sth.
3.conclude C.to think sb./sth.is responsible for sth.bad
4.blame D.to think that something is true or not true
5.announce E.to complete something; to form a judgement6.expose F.to show something that is usually covered or hidden
7.contribute G.careful to avoid danger or risk
8.cautious H.to give money, goods or your time and effort in order to achieve sth.
答案:1~8 DAECBFHGⅡ.写出下列句中黑体短语的汉语意义
1.He put forward a workable plan at the meeting.

2.It’s harmful to expose the skin to the sun for a long time. 提出使显露;暴露3.The high-speed railway links Shanghai to Beijing.

4.After reading his letter, I drew a conclusion that he
was not happy.
5.The boy was absorbed in watching the World Cup
football match.将……和……联系或连接起来得出结论全神贯注于……Match the pictures with the introductions.1.________ He was awarded the 2011 Nobel Prize in
Chemistry for the discovery of quasicrystals (准晶体).
2.________ She was a physicist and chemist born in
Poland.She discovered radium in 1898 and received two
Nobel Prizes, one for physics and the other for chemistry.3.________ He is a Chinese-American citizen, whose
Chinese name is Gao Kun.He won half the prize for his research that led to a breakthrough in fiber optics(光纤) and is called “Father of fiber optics”.
答案:1.Danielle Shechtman 2.Marie Curie 3.Charles
Kao(Ⅰ)Skim the text and choose the main idea of the passage.
A.John Snow was a well-known doctor in London.
B.The cause of cholera was polluted water.
C.The source of all drinking water supplies should be
examined.
D.How John Snow collected, analyzed data and found the
cause of cholera and solved it.
答案:D(Ⅱ)Read the text and choose the best answers.
1.According to John Snow’s view, ________.
A.Queen Victoria suffered a lot from bad health
B.a cure had been found for cholera before his time
C.cholera’s cause had to be discovered in order to
control it
D.thousands of terrified people knew what they should do2.Which of the following theories did John Snow believe
in?
A.A cloud of dangerous gas would float around until
it found its victims.
B.People absorbed cholera into their bodies with
their meals.
C.People got infected with cholera because of cold
and hunger.
D.People suffered from cholera because they were not
clean.3.Before 1854, when cholera broke out, ________.
A.many thousands of people died
B.people with cholera could be cured
C.John Snow began to know its cause
D.John Snow became inspired4.How did he find out the cause of the disease?
A.By living in the area where cholera broke out.
B.By marking a map where all the dead people had lived.
C.By telling the terrified people how to prevent it.
D.By saving the dying people suffering from cholera.5.How was “King Cholera” defeated?
A.By not polluting the river again.
B.By eating healthy diets.
C.By delivering the water from other rivers.
D.By stopping drinking the polluted water.答案:1~5 CBABD(Ⅲ)Read the text carefully and fill in the chart with the information in the text.
JOHN SNOW DEFEATS “KING CHOLERA” (Ⅳ)Analyze the following difficult sentences in the text.
1.But he became inspired when he thought about helping
ordinary people exposed to cholera.(P2)
[句式分析] when he thought ...to cholera是时间状语从句;exposed to cholera是过去分词短语作后置定语,表示被动,意为“患霍乱的”,修饰ordinary people。
[尝试翻译] 
但当他一想到要帮助那些得了霍乱的普通老百姓时,他就感到很振奋。2.A woman, who had moved away from Broad Street,
liked the water from the pump so much that she had it delivered to her house every day.(P3)
[句式分析] 本句主句的主干是:A woman liked the water。 who引导的是非限制性定语从句,修饰a woman。so ...that ...“如此……以至于……”,其中that从句是结果状语从句,其中had it delivered是have sth.done 的用法,意为“让别人做某事”。
[尝试翻译] 
有一位妇女是从宽街搬过来的,她特别喜欢那里的水,每天都要派人从水泵打水运到家里来。3.To prevent this from happening again, John Snow
suggested that the source of all the water supplies be examined.(P3)
[句式分析] 逗号前面的不定式短语作目的状语。suggested 后接宾语从句the source of all the water supplies be examined。
[尝试翻译] 
为了防止这种情况再度发生,约翰·斯诺建议所有的水源都要经过检测。点此进入