A
One day, a little boy comes to a store and says to the clerk, "I want to buy twelve exercise books of six cents each and nine pencils of ten cents each. How much is that altogether(总共)?"
The clerk write these numbers down on a piece of paper and thinks for a minute. Then she says, "One dollar 62 cents." "If I give you ten dollars, how much money will I get back?" "You will get eight dollars 38 cents for change. Here you are. These are the things you want."
"No, thank you. I don't want to buy anything," the boy looks at the piece of paper and says politely(礼貌的). "This is my math homework. Thank you very much. Can I take it away?"
(A)1. The story happens(发生)_________.
【详解】由文中:One day, a little boy comes to a store... 可知故事发生在一个商店里。
A) in a store
B) in a math class
C) at school
D) at home
(D)2. The little boy comes to the store for ________.
【详解】由文中:"No, thank you. I don't want to buy anything," the boy looks at the piece of paper and says politely. "This is my math homework."可知小男孩来商店并不是想买东西,而是想让店员帮他做数学作业。
A) 9 pencils
B) 12 exercise books
C) 9 pencils and 12 exercise books
D) his homework
(B)3. The little boy is _______.
【详解】由短文可知这个小男孩去商店,但最后什么东西都不买,只为了让店员帮他解数学题来完成作业,说明这个小男孩既淘气又聪明。
A) bad
B) naughty(淘气的)but clever
C) stupid(愚蠢的)
D) hard-working(刻苦的)
(A)4. The word "change" in the passage means _______ in Chinese.
【详解】由文中:"If I give you ten dollars, how much money will I get back?" "You will get eight dollars 38 cents for change. “——如果我给你十美元,我可以拿回多少呢?——你可以得到89美元和38美分的零钱,可知change意为“零钱”。
A) 零钱
B) 交换
C) 改变
D) 金钱
(C)5. What does the underlined word it mean in the passage?
【详解】由文中:the boy looks at the piece of paper and says politely(礼貌的). "This is my math homework. Thank you very much. Can I take it away? 可知小男孩想要拿走那张店员写了运算过程的小纸片。
A) Money.
B) His homework.
C) The piece of paper.
D) The change.
B
Hey, Kid! Big T-shirt, shorts and shoes sale at Brown's Store. We have T-shirts in many colors: red, white, blue, green, black and yellow. We also have shorts in blue and green. We have shoes in black, blue and white. The T-shirts are only $42. The shorts are just $32 and the shoes are $66.
That's not all. Please come down to Brown's Store and see for yourself.
(T)1. We can buy T-shirts, shorts and shoes in the store.
【详解】从"Big T-shirt, shorts and shoes sale at Brown's Store."一句获取明示信息。
(T)2. You can take blue shoes, green shorts and yellow T-shirts in the store.
【详解】理解短文内容,判断答案。
(F)3. You can buy one T-shirt and a pair of shoes with $100.
【详解】通过"The T-shirts are only $42."以及"the shoes are $66."可判断答案。
(F)4. The T-shirts are in five colors.
【详解】从"We have T-shirts in many colors: red, white, blue, green, black and yellow."一句可知T-shirts有六种颜色。
(T)5. This store sells children's clothes and shoes.
【详解】从"Hey, Kid!"可判断答案。
A
Mr. Smith is an English man. He teaches English well. His English classes are very interesting. He likes us and we like him, too.
Mr. Smith has two children—Tom and Mary. Tom is seven and his sister, Mary, is four. Tom goes to school but Mary doesn't. Mr. Smith likes wearing a T-shirt and jeans(牛仔裤). Football is his favorite sport. After school we often have a baseball match. Sometimes Mr. Smith watches and joins us. He plays baseball just for fun.
(T)1. Mr. Smith is an English teacher.
【详解】根据短文中He teaches English well.(他教英语教得很好)可知表述:Mr. Smith is an English teacher.(他是一个英语老师)是正确的。
(T)2. Mr. Smith has one daughter.
【详解】根据短文中Mr. Smith has two children—Tom and Mary. Tom is seven and his sister, Mary, is four.(Smith老师有两个孩子---Tom和Mary.Tom 七岁了,他的妹妹Mary四岁了。) 可知表述:Mr. Smith has one daughter.(Smith老师有一个女儿。)是正确的。
(F)3. Mary doesn't go to school because she likes sports.
【详解】根据短文中his sister, Mary, is four. Tom goes to school but Mary doesn't.可推知Mary没有上学是因为她才四岁,没有达到上学的年龄;故表述:Mary doesn't go to school because she likes sports.(Mary没有上学是因为她喜欢体育运动。) 是错误的。
(T)4. Mr. Smith likes to have sports.
【详解】根据短文中Football is his favorite sport.(足球是他最喜欢的运动)可推知Smith老师喜欢运动,故表述:Mr. Smith likes to have sports. (Smith老师喜欢运动)是正确的。
(F)5. We often play baseball with Mr. Smith.
【详解】根据短文中Football is his favorite sport. After school we often have a baseball match. Sometimes Mr. Smith watches and joins us. He plays baseball just for fun.(足球是Smith老师最喜欢的运动;课后我们经常举行棒球比赛,有时Smith老师也会观看我们的比赛甚至参与我们,他打棒球只是为了娱乐。)可推知Smith老师只是偶尔会跟我们一起打棒球,故表述:We often play baseball with Mr. Smith. (我们经常和Smith老师打棒球)是错误的。
B
(T)1. Mark and David like French fries.
【详解】根据表格第四列信息可知Mark和David都喜欢薯条。
(F)2. Only boys like hamburgers for lunch.
【详解】根据表格第三列信息可知Mark、Jenny和David午餐都喜欢吃汉堡,所以该说法错误。
(T)3. David doesn't like eggs for breakfast, but Mark and Jenny do.
【详解】从表格第一列可以看出David早餐不喜欢吃鸡蛋,但是Mark、Jenny喜欢。
(T)4. They can have the same food for dinner.
【详解】根据第五、六列可以看出他们晚餐都喜欢吃鸡肉和沙拉。
(F)5. Jenny likes eggs and fruit for breakfast.
【详解】根据最后一行可以看出Jenny早餐吃鸡蛋,但不吃水果。
A
My uncle likes sports very much. He loves soccer ball, basketball, baseball, tennis and more. He plays baseball and basketball very well. He likes to watch the sports games on TV. He plays sports every day. He has a small(小的) sports collection. He has 3 tennis rackets, 2 baseballs, 3 basketballs and a soccer ball.
(F)1. My uncle doesn't like sports, but he has a sports collection.
【详解】此表述意为:我的叔叔不喜欢运动,但是他有运动物品的收集;根据短文第一句My uncle likes sports very much.可知“我”的叔叔非常喜欢运动,故此表述不正确。
(T)2. He plays baseball and basketball very well.
【详解】此表述意为:他棒球和篮球都打得很好;根据短文第三句He plays baseball and basketball very well. 可知他打棒球和篮球打地非常好,故此表述正确。
(F)3. He likes to watch the sports collection on TV.
【详解】此表述意为:他喜欢在电视上看运动物品的搜集;根据短文第四句He likes to watch the sports games on TV. 和第六句He has a small(小的) sports collection. 可知他喜欢在电视上看体育节目且有一个运动物品的小收集,故此表述不完全正确。
(F)4. He watches TV and plays sports every day.
【详解】此表述意为:他每天看电视、做运动;根据短文倒数第三句He plays sports every day.可知他每天只做运动,并没说每天看电视,故此表述不正确。
(T)5. His collection is small: 3 tennis rackets, 2 baseballs, 3 basketballs and a soccer ball.
【详解】此表述意为:他的收集很少:三个网球拍,两个棒球,三个篮球和一个足球;根据短文最后一句He has a small(小的) sports collection. He has 3 tennis rackets, 2 baseballs, 3 basketballs and a soccer ball.可知此表述正确。
B
It is Sunday afternoon. Mary goes to do the shopping with her mother. Her mother wants to buy some food for supper. Mary wants to buy a new skirt and some school things. They come to a shop.
"What does your shop sell?" Mary asks, "A lot of things." The girl in the shop says. "You can buy food, drinks, clothes in our shop and school things, too."
Mary and her mother go in. There are many people in the shop. Mary finds a nice white skirt. "How much is the skirt?" Mary asks the girl in the shop.
"It's eighty Yuan."
"That's too dear. Can I find a cheap one?"
"What about the green one? It looks nice. And it's only thirty Yuan."
"Ok, thanks a lot."
"You are welcome."
After that, Mary buys some school things, too. Her mother buys a lot of food, like bread, cakes, meat and fish. They get home very late.
(D)1. Mary goes to do the shopping with her mother on ________.
【详解】由第一段开头两句话"It is Sunday afternoon. Mary goes to do the shopping with her mother."可知答案。
A) Saturday afternoon
B) Saturday morning
C) Sunday morning
D) Sunday afternoon
(D)2. Mary wants to buy a new skirt and _________.
【详解】由第一段倒数第二句"Mary wants to buy a new skirt and some school things."可知答案。
A) some food
B) some drinks
C) come clothes
D) some school things
(C)3. The white skirt is _____.
【详解】由第三段和第四段内容"Mary finds a nice white skirt. 'How much is the skirt?' ...'It's eighty Yuan.'..."可知答案。
A) ¥30
B) ¥110
C) ¥80
D) ¥100
(B)4. Mary buys a _________ skirt.
【详解】由第五、六段内容"Can I find a cheap one?"和"What about the green one? It looks nice. And it's only thirty Yuan."可知答案。
A) white
B) green
C) red
D) dear
(B)5. The green skirt is ___________.
【详解】由第六段内容"What about the green one? It looks nice. And it's only thirty Yuan."可知答案。
A) nice but dear
B) nice and cheap
C) not nice but cheap
D) not nice or cheap
A
Mr. King goes to a dinner party. He is wearing old clothes. He comes into the room. But people in the room don't look at him. They don't ask him to sit at the table.
Mr. King goes home and puts on his good clothes. He goes back to the party. Everyone in the room stands up and smiles at him. They give him very good food to eat.
Mr. King takes off his clothes, and puts them in the food and says, "Eat, clothes!"
The other people ask, "What are you doing?"
He answers, "I'm asking my coat to eat food. When I am wearing my old clothes, you don't look at me. You don't ask me to sit down. Now I'm in these clothes. And you give me very good food. Now I see, you give the food to my clothes, not to me!"
(C)1. Mr. King goes to the dinner party, but people in the room don't look at him. Because ________.
【详解】由第一段和第二段的对比可知,人们不看他不招待他是因为他穿着旧衣服。
A) he doesn't come by car
B) he is young
C) he is wearing his old clothes
D) he is old
(A)2. Mr. King goes home to _______ his ________ clothes.
【详解】由第二段第一句"Mr. King goes home and puts on his good clothes."可知答案。
A) put on; good
B) puts on; fine
C) take off; good
D) wear; good
(C)3. Mr. King goes back to the party. People in the room stand up and smile at him because _____.
【详解】由第一段和第二段的对比可知,人们起身笑迎他是因为他穿着好衣服。wear .v.穿着,强调穿戴的状态;put on .ph.穿上,强调穿的动作。这里指的是他穿戴的状态,所以用he is wearing his good clothes.
A) he is wearing his old clothes B) he comes by a very good car
C) he is wearing his good clothes D) he is putting on his good clothes
(B)4. Mr. King takes off his good clothes, and ________ them _________ the good food.
【详解】由第三段"Mr. King takes off his clothes, and puts them in the food and says, 'Eat, clothes!'"可知答案。主语是单数第三人称,动词ask要加-s;ask sb. to do,所以用to eat.
A) ask; to eat
B) asks; to eat
C) lets; to eat
D) ask; eat
(D)5. Mr. King says the good food is _______.
【详解】由最后一句话"Now I see, you give the food to my clothes, not to me!"可知答案。
A) for he
B) for him
C) for me
D) for his good clothes
B
Mr. and Mrs. White had two sons and three daughters. One Sunday, Mrs. White said to her husband, "The children don't have any lessons today, and you're free too. There's a new funfair in the park. Let's all go there to play."
Her husband said, "I want to finish some work today. "Oh, forget it. Go there and make our children happy. That's the most important work." Mrs. White said.
So Mr. and Mrs. White took their children to the funfair. Mr. White was forty-five years old, but he enjoyed the funfair more than his children.
He hurried from one thing to another, and ate lots of sweets. One of the children said to her mother, "Dad is just like a small child, isn't he, Mom?" Mrs. White didn't want to follow her husband around any more at that time and answered, "He is even worse than a small child, Mary, because he might spend more money than a small child."
(D)1. There were _________ children in the White family.
【详解】根据文章内容"Mr. and Mrs. White had two sons and three daughters." 可知答案。
A) two
B) three
C) four
D) five
(C)2. One Sunday, Mr. and Mrs. White wanted to go to _________ with their children.
【详解】根据文章内容"There's a new funfair(游乐场)in the park." 可知答案。
A) school
B) work
C) a funfair
D) a shop
(C)3. Mr. White liked the place so much that he _________.
【详解】根据文章内容"but he enjoyed the funfair more than his children. He hurried from one thing to another, and ate lots of sweets." 可知答案。
A) was still excited to play
B) followed his wife all the time
C) hurried from one thing to another
D) asked a lot of questions
(B)4. From the story we know Mrs. White _________ when Mary asked her the question.
【详解】根据文章内容"Mrs. White didn't want to follow her husband around any more at that time and answered." 可知答案。
A) was still excited to play
B) was a little angry with Mr. White
C) looked for Mr. White everywhere
D) ate a lot of sweets
(A)5. Of all the family members, _________ enjoyed playing there most that Sunday.
【详解】根据文章内容"but he enjoyed the funfair more than his children...he might spend more money than a small child." 可知答案。
A) Mr. White
B) Mrs. White
C) Mary
D) the boys
A
(C)1. From the table, we know it may be a _________ store.
【详解】细节理解题。表格中都是关于衣物的价格和颜色,所以应该是clothes store.
A) school things
B) bag
C) clothes
D) color
(D)2. In this store, all the _________ are five dollars.
【详解】细节理解题。由表格内容可知,所有的帽子都是5美元。
A) T-shirts
B) sweaters
C) socks
D) hats
(B)3. The red sweater is just _________ dollars.
【详解】细节理解题。由表格内容可知,红色毛衣的价格是20美元。
A) $22
B) $20
C) $24
D) $29
(B)4. Are there any red T-shirts in the store?
【详解】细节理解题。由表格内容可知,店里没有红色的T恤.
A) Yes, there are.
B) No, there aren't.
C) Sorry, I don't know.
D) Maybe there are.
(A)5. Which are the most expensive in the store?
【详解】细节理解题。由表格内容可知,最贵的是blue skirt, 其价格为每件36美元。
A) The blue skirts.
B) The yellow skirts.
C) The orange skirts.
D) The green skirts.
B
One day, Lucy goes shopping with her mother. When they get to the store, Lucy is very happy. There are many things and many people in it.
Mother tells Lucy to follow(跟着)her. They walk here and there and they buy some vegetables and fruits.
When they come to a shelf(柜架), Lucy sees some boxes of chocolates. She wants her mother to buy some for her.
Her mother picks up a box of black chocolates. But Lucy shakes her head and says, "I want a box of white chocolates."
"Why?" asks her mother.
"I won't bite(咬)my fingers(手指)when I eat them at night," answers Lucy.
(B)1. Why does Lucy's mother ask her to follow her?
【详解】答案见短文:There are many things and many people in it. Mother tells Lucy to follow(跟着)her.
A) Because the store is small.
B) Because there are many people in it.
C) Because her mother needs Lucy to help her.
D) Because the store is dangerous(危险的).
(D)2. What does Lucy want to buy in the store?
【详解】由短文第四段中:"I want a box of white chocolates." 可知Lucy 想要在商店里买白巧克力。
A) Clothes and fruits.
B) Vegetables and fruits.
C) A box of black chocolates and a box of white chocolates.
D) A box of white chocolates.
(C)3. Why does Lucy like white chocolates?
【详解】由文中"Why?" asks her mother. "I won't bite(咬)my fingers(手指)when I eat them at night," answers Lucy. 可知Lucy喜欢白巧克力是因为她担心晚上吃黑巧克力会咬着她的手指,而白巧克力晚上可以清楚地看到。
A) Because they are cheaper.
B) Because they are bigger.
C) Because she can see them clearly(清楚地)at night.
D) Because she want to tell a joke(笑话).
(A)4. What does the underlined phrase "shakes her head" mean in Chinese?
【详解】由这句话:Her mother picks up a box of black chocolates. But Lucy shakes her head and says, "I want a box of white chocolates." 可推断Lucy摇摇头说:“我想要一盒白色巧克力。”,故shake 的意思是“摇头”。
A) 摇头
B) 点头
C) 握手
D) 低下头
(B)5. What can we learn from the passage?
【详解】文中讲述的是Lucy和妈妈一起去商店买东西,Lucy想要买巧克力吃,故可推知Lucy喜欢吃甜食(dessert).
A) There aren't many things in the store.
B) Lucy likes dessert.
C) Lucy's mother likes shopping with her son.
D) We can see black chocolates at night.