湖北省十堰市2019-2022三年高二下学期英语期末试卷汇编
阅读理解专题
湖北省十堰市2021-2022学年高二下学期期末考试英语试题
第一节(共15小题:每小题2.5分,满分37.5分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项
A
Take a Trip to Alaska’s Distant Aleutian Islands
Natural landscapes
Halfway between the United States and Japan is Alaska’s Adak Island. It is one of the remote Aleutian islands. It is a place best known for its natural beauty. The coast is home to rich wildlife. Purple lupine flowers can be seen along roads through grassy hills. Hot springs cover the landscape. Snow-topped mountains and the Great Sitkin volcano rise in the distance.
Locals
Adak Island is home to the native Aleut people. In town, fewer than 100 people live fulltime in old military houses. These houses sit in mostly empty neighborhoods with other buildings in need of repair.
Activities
It is not easy to get to Adak Island. It requires a four-hour plane trip from Anchorage. People visit Adak to hunt, watch birds, climb mountains, or examine one of the many abandoned military bases. People also come to hike. There are many beautiful hikes on the island. One at Finger Bay offers views of the volcano. A hike to Lake Bonnie Rose includes an old abandoned military building built into hills.
At Horseshoe Bay, brave people can climb down a rope to the coast below and nearby hot springs. At Clam Lagoon, people can watch harbor seals and sea lions playing in the water and warming themselves on the rocks.
For bird watchers, the area is wonderful. And Adak’s strange “National Forest” is also worth a visit. This is a small collection of evergreen trees in an otherwise nearly treeless landscape.
Charge for 8 days
The single price: $1,400 per person
The group price: $1,200 per person (over 2 persons)
Accommodation and train tickets included
For further information, please call 01223 810080 or visit https: //www. /united-states/ usa-fall-foliage
21. What can we learn about Alaska’s Adak Island
A. Its islanders are all soldiers. B. Its mountains are all volcanoes.
C. It is most famous for its natural scenery. D. It is one of the unknown Aleutian islands.
22. Where can visitors get to the coast by rope
A. At Lake Bonnie Rose. B. At Horseshoe Bay.
C. At Finger Bay. D. At Clam Lagoon.
23. How much does it cost if you and your parents take the trip
A. $1,200. B. $1,400. C. $3,600. D. $4,200.
B
In a classroom in rural Kenya’s Rift Valley, a student, Priscilla Sitienei, takes notes alongside her fellow classmates. She wears the same school uniform—a grey skirt and a green sweater. However, there is one difference.
Sitienei is more than 80 years older than them. February 11 was Sitienei’s ninety-ninth birthday. “The main reason for my going back to school was that I would like to become a doctor because I used to be a midwife(助产士),” she said. She added that her children were supportive of her decision.
Back in 2003, the government of the East African country began helping to pay for the cost of primary schooling. This has allowed some older members of society, who had missed out on education in their younger days, to go back to school.
This has given Sitienei more than an education. She has become a film star. Sitienei travelled to Paris last year for the launch of a film about her journey. It is titled Gogo, which means grandmother in her native Kalenjin language. She will also be heading to New York City soon for a showing of the film there.
Sitienei is in her sixth year of primary school. She said her aims were far more practical than becoming a movie star. She said she had hoped that her great granddaughter would continue with her secondary school studies. But when she refused, Sitienei decided to go to school herself. She said, “I also enjoy school activities, including physical education classes. They keep me fit. I get to jump around, even though not as much as they do, but I at least move my body. That is my joy.”
Sitienei shares her wide experience and knowledge with the children. Her teachers also use her experience to keep the peace during lessons. Her class teacher, Leonida Talaam, said, “I use Sitienei to help control the class. And it works! When I go outside. The class remains silent.”
24. What does Sitienei mainly intend to do by going to school
A. Make herself popular. B. Take up a new career.
C. Have more classmates. D. Travel abroad.
25. For what did Sitienei go to Paris last year
A. Her late grandmother. B. The native language.
C. A famous movie star. D. The release of her movie.
26. Which word best describes Sitienei
A. Modest. B. Humorous. C. Active. D. Honest.
27. What benefit has Sitienei brought to her teachers
A. Helping keep order in class. B. Organizing school activities.
C. Stopping the students going out. D. Inspiring the students to work out.
C
Speech and language recognition technology is a rapidly developing field, which has led to the birth of novel speech dialogue systems, such as Amazon Alexa and Siri. A significant landmark in the development of dialogue artificial intelligence (A) systems is the addition of emotional intelligence. A system that is able to recognize the emotional states of the user, in addition to understanding language, would generate a more empathetic (共情) response, leading to a more immersive (沉浸式) experience for the user.
“ Multimodal sentiment analysis (多模态情感分析) ” is a group of methods that consist of the gold standard for an AI dialogue system with sentiment detection. These methods can automatically analyze a person’s psychological (心理的) state from their speech, voice color, facial expression, and posture and are crucial for human-centered AI systems. The technique could potentially realize an emotionally intelligent AI with beyond-human capabilities, which understands the user’s sentiment and generates a response accordingly.
However, current emotion estimation methods focus only on observable information and do not account for the information contained in unobservable signals, such as physiological signals. In a new study published in the journal IEEE Transactions on Affective Computing, physiological signals were added to multimodal sentiment analysis for the first time by researchers from Japan.
The team analyzed 2468 exchanges with a dialogue AI obtained from 26 participants to estimate the level of enjoyment experienced by the user during the conversation. On comparing all the separate sources of information, the biological signal information proved to be more effective than voice and facial expression. When we combined the language information with biological signal information to estimate the self-assessed internal state while talking with the system, the AI’s performance became comparable to that of a human.
These findings suggest that the detection of physiological signals in humans could pave the way for highly emotionally intelligent AI-based dialogue systems, making for more natural and satisfying human-machine interactions. Moreover, emotionally intelligent AI systems could help identify and monitor mental illness by sensing a change in daily emotional states.
28. What is the breakthrough in the development of dialogue AI systems
A. The addition of emotional intelligence. B. The recognition of speech and language.
C. The birth of novel speech dialogue systems. D. The creation of human-centered AI systems.
29. How can multimodal sentiment analysis analyze a person’s psychological state
A. By photographing what a person sees.
B. By communicating directly with a person.
C. Through a person’s verbal and nonverbal languages.
D. By receiving professional training from AI scientists.
30. What does the underlined phrase “ pave the way ” in the last paragraph mean
A. Write an application. B. Create a situation.
C. Have a talent. D. Keep an eye open.
31. In which section of a newspaper may the text appear
A. Entertainment. B. Sports. C. Economy. D. Technology
D
Americans spend a lot of time and money on health care. Many believe health care is a right for all people. The big debate is over “ will the care be private or public ” . The difference will be in who pays for it. Will it come from the pockets of those needing care, or will it come from the pockets of all taxpayers The honest answer is that payments will come out of the pockets of both.
You only need health care when you are ill. So, the next question is, what can we do about sickness If there is less illness, the cost of health care will go down. The answer to that question is simple. We need to take better care of ourselves.
Many experts say the fault lies in what we eat. Obesity, diabetes, and heart health are the biggest causes of illness. The biggest factor in those illnesses is the food we eat.
“ Food Is Medicine ” is a new program. Health providers can include nutrition in the patient’s health records. Educators and trainers can talk about nutrition. Patients may be able to get prescriptions for healthy foods and produce.
Governments are starting to tax sugary drinks. They can sponsor markets that sell pro-tective foods. These are foods such as fruits, nuts, vegetables, beans, plant oils, whole grains, yogurt, and fish. Government programs can lower levels of sodium, added sugar, and trans-fats.
Schools are improving and expanding the quality of school meals. The National Fresh Fruit and Vegetable Program should get bigger. School garden programs are another way for-ward. The Food Stamp program offers a great chance to improve diet quality and health.
It all adds up to making food health a national goal. In an ideal world, the public and private sectors would start to do this together. It is an area where science and business have to be partners. The subject of health should be at the front of health care.
32. What is Americans’ major concern over health care
A. When they should take it out. B. Whether it is personal or public.
C. When they should pay for it. D. Whether it is different from family care.
33. According to the text, what can we do about sickness
A. Care for ourselves better. B. Save more money to cure it.
C. Pay attention to what others say. D. Depend on the public to cure it.
34. What does the author advise governments to do
A. Invest more in medical care. B. Expand the quantity of meals.
C. Lower levels of tax on sugary drinks. D. Fund markets to sell protective foods.
35. What can be the best title for the text
A. The Food We Eat Results In Illness B. People Are Taking Action On Health Care
C. The Best Health Insurance Is Health Itself D. Educators Stress The Importance Of Nutrition
湖北省十堰市2020-2021学年高二下学期期末考试英语试题
第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
Top Four Places to Visit in and around Bali
Ubud
Ubud is pretty away from the beaches. It is considered the cultural center of Bali, where you will discover the art and spirit of Bali and learn about Balinese religion through paintings, dance, and other art forms. You could drink a beer while watching a local band perform, but most people come here for the cultural appreciation.
Nusa Lembongan
This tiny island off the coast of Bali is where many people miss their journey plans, but it is a must-see, It is the perfect place to stay for a couple of nights, The roads are not good, but the island itself is so beautiful and quiet.
Sanur
Sanur is an especially relaxing beach town. It's close to the airport and Kuta. It's also the starting place to explore Nusa Lembongan.
Kuta
The beach of Kuta is great for surfing. It is crowded and you won't get far without someone trying to get you to rent a surfboard or buy something. The main town is a mixture of market stands and shopping malls containing the biggest brands, from Zara to Ralph Lauren. The familiarity of the western style shops and restaurants won't give anyone too much of a culture shock.
1. Which place are you probably advised to experience Balinese culture
A. Nusa Lembongan. B. Sanur.
C. Ubud. D. Kuta.
2. What is special about Kuta
A. It is a beach town near the airport.
B. It has a convenient transportation means on it.
C. It is a shopping center and famous for surfing.
D. It is a place where you can learn Balinese history.
3. Where is the text probably taken from
A. An official document. B. A travel magazine.
C. A science report. D. A history book.
B
I opened the big steel door to the school's front office. My hands were a bit sweaty, my heart was pounding in my chest, and my throat and tongue felt tense and dry. It was the first day of school. No, not for me as a student, but rather, for me as a first time reading tutor(助教)volunteering with the Experience Corps program.
I'm so proud to be part of such a worthwhile educational organization. The Experience Corps developed a research-based, statistically proven reading improvement program which consists of fun reading games. In the games, I'd play with each child and they didn't even realize that they were actually learning and improving their reading—we were having too much fun!
"Ms. R,"(as they called me), "I read my book to my dog, Sunny, and she really liked it, too." Great! That's the idea—keep on reading to others at home to increase accuracy and fluency. "Ms. R, my mom has a baby in her belly. I'm going to be a big sister and will read to him when he comes out." That one made me feel all warm and sweet, and I told the student that she would be the best big sister ever. "Ms. R, why do you have gray hair " I love the frankness of kids. I just laughed and told them it was better to have gray hair than no hair! We all giggled(傻笑)at that.
The students were tested throughout the year and results showed that they were making progress in their reading. I hope I played at least a small part in their academic success. When I first volunteered to tutor, I was a bit anxious. I had no teaching experience, but I found out that you don't need any. All you need is the willingness to give of yourself and a desire to work one-on-one with these children who so desperately want to please you.
4. How did the author feel when first working as a reading tutor
A. Curious. B. Nervous.
C. Satisfied. D. Pleased.
5. What's the main task of the author in the school
A. Helping improve the reading program.
B. Teaching students knowledge of all the subjects.
C. Playing various outdoor games with the students.
D. Offering reading guidance under the program.
6. What's the purpose of paragraph 3
A. To describe the pleasure of being a reading tutor.
B. To state how the Experience Corps program works.
C. To show how close the students are to the volunteer tutor.
D. To explain the difficulties and hardship of teaching.
7. In the author's view, what is the key to being a good reading tutor
A. Experience. B. Devotion.
C. Knowledge. D. Diligence.
C
Despite the successful creation of young by cloning various species, researchers still have limited understanding of the technique. Although the overall efficiency and safety of cloning in animals has significantly increased over the past fifteen years, it is not yet a safe process. For example, the rate of dead births and developmental abnormalities remains high. Another source of concern is the risk of premature ageing because of shortened telomeres(端粒酶). Telomeres get shorter as an animal gets older. When the telomeres of a cell get so short that they disappear, the cell dies. The concern is that cloned animals may get the shortened telomeres, with possibly premature aging and a shortened lifespan as a result.
For many, the fact that cloning is unsafe provides a good reason not to pursue it. It has been argued that it would simply be wrong to put such significant health risks on humans. The strongest version of this argument states that it would be wrong now to produce a child by cloning because it would be a case of illegal birth. Against this, it has been argued that even if cloning is unsafe, it may still be permissible if there are no safer means to bring that very same child into existence.
With the actual rate of advancement in cloning, one cannot deny a future in which the safety and efficiency of cloning will be equal or superior to that of test-tube baby. A remaining question is, then, whether those who condemn(谴责)cloning because of its experimental nature should continue to condemn it morally and legally. Some authors have reasoned that if, in the future, cloning becomes safer than sexual reproduction, we should even make it our reproductive method of choice.
8. What's the main idea of paragraph 1
A. All species are able to be cloned technically.
B. The efficiency and safety of cloning is increasing.
C. Various risks still exist in the process of cloning.
D. There's still a lot to learn about cloning technology.
9. What can we know about telomeres
A. They differ from species to species.
B. The longer they are, the older the cell.
C. They tend to get thinner when aging.
D. They don't exist in a dead cell.
10. Why did the opponents condemn human cloning
A. It would break the existing laws in nature.
B. It would bring great health risks on humans.
C. It has a large gap to be filled up technically.
D. It is against the will of the majority of people.
11. Which word best describes the author's attitude to human cloning
A. Positive. B. Skeptical.
C. Ambiguous. D. Worried.
D
The remains of a gold mask were found at an archaeological site in China's Sichuan province in March 2021. Weighing about 280 grams and estimated to be made from 84% gold, the mask was one of over 500 items unearthed from six newly discovered sacrificial pits(坑), according to the country's National Cultural Heritage Administration.
The finds were made at Sanxingdui, a 4.6-square-mile area outside the provincial capital of Chengdu. Some experts say the items may shine further light on the ancient Shu state, a kingdom that ruled in the western Sichuan basin until it was conquered in 316 BC.
In addition to the gold mask, archaeologists uncovered golds and artifacts(手工艺品)made from ivory and bone. The six pits, of which the largest has a footprint of 19 square meters, also yielded an as-yet-unopened wooden box.
More than 50,000 ancient artifacts have been found at Sanxingdui since the 1920s, when a local farmer accidentally came upon a number of relics at the site. A major breakthrough occurred in 1986, with the discovery of two pits containing over 1,000 items.
A third pit was then found in late 2019, which led to the discovery of a further five last year. Experts believe the pits were used for sacrificial purposes, explaining why many of the items contained were burned as they were dropped in and buried.
Sanxingdui is believed to have sat at the heart of the Shu state, which historians know relatively little about due to a shortage of written records. The site has revolutionized experts' understanding of how civilization developed in ancient China. In particular, evidence of a unique Shu culture suggests that the kingdom developed independently of neighboring societies in the Yellow River Valley, which was traditionally considered to be the cradle(摇篮)of Chinese civilization.
12. Why are the remains of a gold mask mentioned in paragraph 1
A. To lead in the topic of the text.
B. To stress the importance of gold.
C. To show the symbolic meaning of gold.
D. To praise the skills of ancient Shu state.
13. How many pits have been unearthed since 1986
A. 3. B. 8.
C. 9. D. 14.
14. Which can replace the underlined word "revolutionized" in paragraph 6
A. promoted B. strengthened
C. weakened D. updated
15. Which can be the best title for the text
A. A Complete Gold Mask Unearthed in Sichuan
B. The History of China's Ancient Shu State
C. Another Great Discovery in Sanxingdui
D. Mystery of Sanxingdui Solved in 2021
湖北省十堰市2019-2020学年高二下学期期末考试英语试题
第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。
A
Best Books for Kids
The Rabbit Listened
Taylor’s amazing wood-block tower has been ruined by birds, and he’s not sure what to do with his feelings about that. The bear thinks he should get angry; the ostrich thinks he should ignore it; and the hyena thinks he should laugh it off. Then the rabbit comes over and listens to what Taylor thinks, and that helps him figure out what he wants to do next. Ages 3-5.
Auntie Luce’s Talking Paintings
Coming to Haiti every December from America to spend time with her Aunt Luce, a little girl drinks in the sights and sounds of a town with excitement: “Buses painted with soccer stars.” Aunt Luce is an artist with portraits of Haiti’s heroes lining her studio walls, and every year the little girl asks, “Will you paint me this time, please ” Ages 4-8.
Marwan’s Journey
Marwan crosses the desert, one of thousands fleeing a war-torn country, with only his “mended clothing, a prayer book, a notebook, a pencil and a photograph of his mommy.” He remembers a happy house with a garden, a cat and warm sunlight streaming across his pillow. Those are all gone now and his mother is no longer with him, but Marwan hears her voice telling him to keep walking until he finds a new home. Ages 5-7.
The Old Man
A homeless old man shies away from the rush of the city, searching for a warm and quiet place to rest. He is invisible, noticed only when he’s considered to be in the way, and tiredly, cautiously, shuffles (拖着脚走) through the streets. Until a little girl offers him her sandwich, a smile and a kindness that fill him with hope and courage. Ages 13-15.
21. What helps Taylor finally
A. The bear’s anger.
B. The ostrich’s advice.
C. The hyena’s laughter.
D. The rabbit’s listen.
22. What makes Marwan leave his country
A. The terrible war.
B. The low wages.
C. The bad weather.
D. The earthquake.
23. Which of the following is best fit for teenagers
A. The Rabbit Listened.
B. Marwan’s Journey.
C. The Old Man.
D. Auntie Luce’s Talking Paintings.
B
More than 100 people who met old friends, danced to pop music, ate hot dogs and celebrated Amityville pride Saturday came together. Terry Edwards, president of The North Amityville Old School Association-which hosted the gathering in Belmont Lake State Park-said he had grown up in Amityville with fellow association members David Joyner, John Fields and the late Columbus Poole in the 1960s. For fun, they and other neighborhood youths often played basketball together at Bolden Mack Park on Great Neck Road.
After they graduated in the 1970s, it became more difficult for everyone to stay in touch. They often reunited again only for funerals of loved ones. When Poole-who was fondly remembered as a “really nice guy”-died in 2002, Joyner and other friends began talking about gathering during happier occasions.
The most recent happy occasion was Saturday, the 16th annual Amityville Old School Reunion in West Babylon. While their first reunion at Bellmore in 2004 drew 10 to 15 people, organizers kept hosting the event, watching attendance grow steadily each year. In recent years, more than 1,200 people have attended. “Every year, there’s a new story from people you haven’t seen in 20 years, 30 years. They have a story to tell, “Joyner said, remembering reconnecting with a good friend at one reunion years ago and staying in contact ever since.
Madeline Quintyne-McConney, 66, an Amityville resident and the commissioner of Babylon’s Department of Human Services, said the gathering was not only a way for people to meet and reconnect with old friends, but also a way to celebrate Amityville’s “rich history” positively. Marilyn Fritz, 70, of Copiague, said her favorite moment was meeting one friend at a previous reunion whom she had not seen in 10 years. Fritz remembered crying tears of joy when the two reconnected. “We can remember the people we lost, but it’s also a celebration of life,” Fritz said.
24. What did Terry Edwards and his friends do in the 1960s
A. They often danced to music.
B. They met old friends together.
C. They always gathered on Saturday.
D. They often played basketball at a park.
25. When did the friends reunite after they graduated in the 1970s
A. When their loved ones passed away.
B. When something happy occurred.
C. When they wanted to meet each other.
D. When they wanted to play basketball.
26. What can we know about the first reunion at Bellmore
A. Nobody participated in the reunion.
B. More than 1,200 people were present.
C. Less than twenty people attended.
D. Joyner reconnected with his best friend.
27. What does the author intend to express in paragraph 4
A. Most people attending Reunion are very old.
B. The Reunion are well accepted.
C. The friendship between old friends is valuable.
D. The gathering can make people cry.
C
At one point in time, IQ was viewed as the decisive factor of success. People with high IQ were assumed to have a life of accomplishment and achievement and researchers debated that intelligence was the product of genes or the environment. However, some critics began to realize that high intelligence was no guarantee for success in life, it was perhaps too narrow a concept to fully include the wide range of human abilities and knowledge.
IQ is still recognized as an important element of success, particularly when it comes to academic achievement. People with high IQ typically do well in school and tend to be healthier in general. But today experts recognize it isn’t the only determination of life success. Instead, it is part of a complex series of influences that includes EQ. The concept of EQ has influenced many areas, including the business world. Many companies now have EQ training and use EQ tests as part of the hiring process.
Research has found that individuals with strong leadership potential also tend to be more emotionally intelligent, suggesting that a high EQ is an important quality for business leaders and managers to have. One insurance company discovered that EQ could play a vital role in sales success.
Emotional abilities can also influence the choices that consumers make when making buying decisions. Nobel-prize winning psychologist Daniel Kahneman has found that people would rather deal with a person they trust and like rather than someone they don’t, even if that means paying more for a product that may be of low quality.
According to one recent study, approximately 50% of kids took part in SEL (Social and Emotional Learning) programs and almost 40% of them showed improved grade-point-averages. These programs were also linked to increased school attendance and reduced disciplinary problems. Some strategies for teaching EQ include offering character education, modeling positive behaviors, encouraging people to think about how others are feeling.
28. What quality should a business leader have according to the text
A. Having good appearances.
B. Having a master’s degree.
C. Being emotionally intelligent.
D. Graduating from a famous university.
29. What can be learned from Kahneman’s finding
A. Consumers with high EQ is unlikely to be cheated.
B. Consumers with high EQ prefer buying bargains.
C. EQ is very important to sales people.
D. Sales people with high EQ are usually honest.
30. What can we know from the last paragraph
A. Most kids have taken part in SEL programs.
B. EQ can be strengthened.
C. Kids with high IQ have better achievement scores.
D. The SEL programs have made most kids perform better.
31. What is the text mainly about
A. EQ is as important as IQ.
B. EQ is much more important than IQ.
C. People with high EQ will definitely succeed.
D. IQ is the most important factor of success.
D
The entire tech world is debating the consequences of artificial intelligence and the part AI is going to play in shaping our future. While we might think that artificial intelligence is at least a few years away from causing any considerable effects on our lives, the fact remains that it is already having a large impact on us. Artificial intelligence is affecting our decisions and our lifestyles every day.
Smartphones have become the most indispensable tech product that we own today and we use it almost all the time. Well, if you are using a smartphone, you are interacting with AI whether you know it or not. AI is impacting our lives every day. In fact, when we are only using a feature such as the portrait mode effect (美颜) while shooting a picture, we never consider that AI might be behind that too.
Talking about the AI, there is no better display of this technology than what smart cars are doing with it. Just a few years back, using a fully automatic car was a dream, however, now companies like Tesla have made so much progress that we have automatic cars on the road. Tesla cars are a good example of how the AI is impacting our daily life. Do you know that all the Tesla cars are connected and the things that your car learns are shared across all the cars With autonomous cars running on our roads, you won’t be able to deny the impact of AI on our lives.
If you are thinking that smart cars don’t personally affect you as they are still not in your country or city, well, how about something you use on a daily basis. If you are using social media, most of your decisions are being impacted by artificial intelligence. The music and media streaming services that we are using on a daily basis are also another great example of how AI impacts our lives. Actually, AI is playing a big role in our life.
32. What influence does artificial intelligence have on daily life
A. It makes a difference to the way of living.
B. It has increased the cost of living.
C. It has already helped slow down the life.
D. It makes no difference at all.
33. What does the underlined word “indispensable” in paragraph 2 mean
A. Disappointing.
B. Special.
C. Sensitive.
D. Necessary.
34. Which are good examples of how AI impacts lives
A. Smartphones and cameras.
B. Smart cars and social media.
C. Automatic cars and public services.
D. Social media and musical instruments.
35. What can be a suitable title for the text
A. Artificial Intelligence in Theory
B. Artificial Intelligence in Daily Life
C. Artificial Intelligence in The Future
D. Artificial Intelligence in Industrial Development
参考答案
湖北省十堰市2021-2022学年高二下学期期末考试英语试题
【答案】21. C 22. B 23. C
【解析】
【导语】这是一篇应用文。文章介绍了阿拉斯加Aleutian 岛旅行的一些基本情况。
【21题详解】
细节理解题。根据第一段“It is one of the remote Aleutian islands. It is a place best known for its natural beauty.( Adak岛是一个偏远的Aleutian群岛。这是一个以自然美景而闻名的地方。)”可知,Adak岛因其自然美景而闻名于世。故选C。
【22题详解】
细节理解题。根据Activities中“At Horseshoe Bay, brave people can climb down a rope to the coast below and nearby hot springs. (在Horseshoe湾,勇敢的人可以顺着绳子爬到下面的海岸和附近的温泉。)”可知,在Horseshoe湾游客可以顺着绳子爬到下面的海岸和附近的温泉。故选B。
【23题详解】
细节理解题。根据倒数第三行“The group price: $1,200 per person (over 2 persons)”可知,两人以上的团购价格是每人1200美元;由此可知,你和父母参加这次旅行,需支付:3×1200=3600美元。故选C。
【答案】24. B 25. D 26. C 27. A
【解析】
【导语】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了年近百岁的老人Sitienei为了实现自己的梦想而重返课堂的故事。
【24题详解】
细节理解题。根据文章第二段““The main reason for my going back to school was that I would like to become a doctor because I used to be a midwife(助产士),” she said.(她说:“我重返校园的主要原因是我想成为一名医生,因为我曾经是一名助产士。”)”可知,她重返校园是因为她想从事新的职业。故选B。
【25题详解】
细节理解题。根据文章第四段“Sitienei travelled to Paris last year for the launch of a film about her journey.(为了一部关于她的旅程的电影的发布会,Sitienei去年去了巴黎。)”可知,她前往巴黎是为了她的电影的发行。故选D。
【26题详解】
推理判断题。根据文章倒数第二段“She said, “I also enjoy school activities, including physical education classes. They keep me fit. I get to jump around, even though not as much as they do, but I at least move my body. That is my joy.”(她说:“我也喜欢学校的活动,包括体育课。它们使我保持健康。我可以跳来跳去,虽然不像他们跳得那么频繁,但至少我可以移动我的身体。这就是我的快乐。”)”可知,她虽然已经99岁了,但是仍然喜欢上体育课,说明她很活跃。选项A“modest(谦虚的)”;选项B“humorous(幽默的)”;选项C“active(活跃的)”;选项D“honest(诚实的)”。故选C。
【27题详解】
细节理解题。根据最后一段“Her teachers also use her experience to keep the peace during lessons. Her class teacher, Leonida Talaam, said, “I use Sitienei to help control the class. And it works! When I go outside. The class remains silent.”(她的老师也利用她的经验来维持课堂上的平静。她的班主任Leonida Talaam说:“我用Sitienei来帮助控制课堂。而且相当管用!当我出去的时候。全班都保持沉默。”)”可知,Sitienei可以帮助老师维持课堂秩序。故选A。
【答案】28. A 29. C 30. B 31. D
【解析】
【导语】本文是说明文。文章介绍了对话人工智能系统的关键——心理信号。
【28题详解】
细节理解题。根据第一段第二句“A significant landmark in the development of dialogue artificial intelligence (A) systems is the addition of emotional intelligence.(对话人工智能(A)系统发展的一个重要里程碑是情感智能的增加。)”可知,在对话人工智能(AI)系统的发展中,情感智能的加入是一个重要的里程碑。故选A。
【29题详解】
推理判断题。根据第二段第二句“These methods can automatically analyze a person’s psychological (心理的) state from their speech, voice color, facial expression, and posture and are crucial for human-centered AI systems.(这些方法可以从人的语音、声音颜色、面部表情和姿势自动分析人的心理状态,对于以人为中心的AI系统至关重要。)”可知,这些方法可以自动分析一个人的语言、音色、面部表情和姿势。语言、音色、面部表情和姿势可归纳为口头语言和非口头语言。故选C。
【30题详解】
词义猜测题。根据最后一段第一句“These findings suggest that the detection of physiological signals in humans could pave the way for highly emotionally intelligent AI-based dialogue systems, making for more natural and satisfying human-machine interactions.(这些发现表明,人类生理信号的检测可以为基于AI的高度情感智能对话系统pave the way,使人机交互更加自然和令人满意。)”可知,这些发现表明,对人类生理信号的检测可以为高情商的人工智能对话系统铺平道路,促成更加自然和更加令人满意的人机交流。故选B。
【31题详解】
推理判断题。根据文章内容可知,文章介绍了对话人工智能系统的关键——心理信号,所以文章可能选自报刊的科技版块。故选D。
【答案】32. B 33. A 34. D 35. C
【解析】
【导语】本文是说明文。文章主要介绍了关注健康要注意的几个方面。
【32题详解】
细节理解题。根据第一段第二句和第三句“Many believe health care is a right for all people. The big debate is over “ will the care be private or public ”.(许多人认为医疗保健是所有人的权利。目前一个比较大的争议是“医疗保健是私人的还是公共的”。)”可知,美国人对医疗保健最关心的是私人的还是公共的。故选B项。
【33题详解】
细节理解题。根据第二段“You only need health care when you are ill. So, the next question is, what can we do about sickness If there is less illness, the cost of health care will go down. The answer to that question is simple. We need to take better care of ourselves.(你只有在生病的时候才需要医疗服务。那么,下一个问题是,对于疾病我们能做些什么?如果疾病减少,医疗费用就会下降。这个问题的答案很简单。我们要更好地照顾自己。)”可知,对于疾病我们能做的是更好地关爱自己。故选A项。
【34题详解】
推理判断题。根据第五段第二句“They can sponsor markets that sell pro-tective foods.(政府可以投资市场出售健康的食品。)”可知,作者建议政府可以投资市场出售健康的食品。故选D项。
【35题详解】
主旨大意题。分析全文内容可知,本文从在关注健康上投人的时间和金钱开始论述,进一步讨论关注健康要注意什么。通过列出两个问题,得出结论:健康保险就是健康本身。所以C选项“最好的健康保险就是健康本身”适合用作文章的标题。故选C项。
湖北省十堰市2020-2021学年高二下学期期末考试英语试题
【答案】1. C 2. C 3. B
【答案】4. B 5. D 6. A 7. B
【答案】12. A 13. D 14. D 15. C
【答案】8. C 9. D 10. B 11. A
湖北省十堰市2019-2020学年高二下学期期末考试英语试题
21~23 DAC 24~27 DACB 28~31 CCBA 32~35 ADBB