福建省三明市2019-2022学年高二下学期英语期末试卷汇编:七选五(含答案)

文档属性

名称 福建省三明市2019-2022学年高二下学期英语期末试卷汇编:七选五(含答案)
格式 doc
文件大小 20.6KB
资源类型 教案
版本资源 人教版(2019)
科目 英语
更新时间 2022-11-25 07:35:04

图片预览

文档简介

福建省三明市
2019-2022三年高二下学期英语期末试卷汇编
七选五
福建省三明市2021-2022学年高二下学期期末考试英语试题
第二节 (共5小题;每小题2. 5分, 满分12. 5分)
根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Fueling tourism recovery with micro tours
The concept of "micro-tourism" or "micro-vacation", which comes from the tourism industry, may not be new and seems to have become a trend in recent years.
36 __________ It is characterized by short-distance travel, usually on weekends or during short holidays. Incontrast to a proper vacation, which usually involves detailed planning, much longer travel time, higher expenses, and extends over a week or more, micro-vacation needs little planning and time, and is less expensive. 37___________It's usually a family seeking quality time and comfort together, and the choice of location more flexible.
Micro-tourism began catching on seven or eight years ago. It has become increasingly popular since the COVID-19 outbreak. 38____________ Therefore, more and more people, especially those living in large and medium-sized cities, go on short vacations for relaxation.
Local tours, short-distance leisure tours have been fueling the tourism industry's recovery. Adapting to these new trends, destinations around cities, parks and campsites are offering new, specialized facilities and services. Homestays, parental hotels and handicraft workshops are also becoming popular. 39____________, The internet is strikingly full of innovative short videos on camping. And camping equipment is selling well, and it's hard to get camping sites in country parks.
40_____________ Those include advice on how to improve industry standards, safety management, environmental protection, emergency rescue services and anti-pandemic measures. If these issues are properly addressed, micro-tourism will drive the recovery of the tourism.
A What's the feature of micro-tourism
B. Micro-tourism holds huge potential for development.
C Also, a micro-tourism travel group is relatively small.
D. Short videos have been promoting new tourism projects.
E. The chances of infection are higher during long-distance travel.
F. To activate micro-tourism, more government guidelines are needed.
G. In the new trends, the boost of the camping market is literally noticeable.
福建省三明市2020-2021学年高二下学期期末考试英语试题
第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
The reason hugs feel so good has to do with our sense of touch. ____16____ .That allows us not only to physically explore the world around us, but also to communicate with others by creating and maintaining social bonds. Hugging has such a relaxing and calming effect that it also benefits our health in other ways.
___17___ Touch provides the “glue” that holds us together, strengthening our physical and emotional well - being. Across our lifespan, social touch bonds us together and helps maintain our relationships. As noted, this is because it releases endorphins, which makes us see hugs and touch as pleasing.
It improves our seep: From the benefits of co - sleeping with infants to cuddling your partner, gentle touch is known to regulate our seep; as it lowers levels of the hormone cortisol (皮质醇). Cortisol is a key regulator of our seep - wake cycle but also increases when we're stressed. ____18____ .
It reduces reactivity to stress: Beyond the pleasurable feelings provided by a hug, social touch also has longer - term benefits to our health, making us less reactive to stress and building resilience.
____19____ In fact, even, stroking your pet can have benefits on health and well - being with oxytocin levels increasing in both the pet and the owner.
Research even suggests that cuddling in bed could protect us against the common cold. By monitoring hugging frequency among just over 400 adults who were then exposed to a common cold virus, researchers found the “huggers” won hands - down in being less likely to get a cold. ____20____ .even if they did.
A. It's an extremely important sense
B. And they had less severe symptoms
C. It increases well - being and pleasure
D. High cortisol level contributes to good sleep
E. It is less possible for “huggers” to catch a flu
F. When touch is desired, the benefits are shared by both sides
G. So its no wonder high levels of stress can delay sleep and cause insomnia
福建省三明市2019-2020学年高二下学期期末考试英语试题
第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Some losers become winners, while others stay as losers. When people fail, they don’t become losers instantly. They become losers as soon as they start to victimize themselves.___11___ For example, they often tell themselves and others things like “If I were young, I’d have got this”, or “If they’d given me more opportunities, things would have been different”. But if they’re honest, they’ll admit that these are the things they say to justify (证明……有理) their failures. Failure is failure. Actually, the reason why they failed was that they failed to use the failure as a way of learning and improving themselves.
It’s natural for you to think back to past failures and use them as evidence that you’ll never succeed. ___12___ Keep your dream alive and do all you can to get there. There will always be roadlocks, but the key is to overcome the problems. Don’t complain, and don’t buy into your limiting beliefs. ___13___ Namely, think of it as a chance life gives you to help you realize something.
___14___ For example, realize that each journey to success will always have its ups and downs. When the downs occur, step back and keep your eye on the bigger picture because those downs are usually followed by wonderful ups. ___15___ If you want to move on from your down times, don’t make giving up an option. No matter how much you feel you’re struggling, these are the moments that present the necessary learning curve(曲线) you need to achieve your dream.
A. Avoid drowning in the negativity that failure can bring.
B. They look for excuses for something negative in their abilities.
C. Also you must realize that no one really cares about your failures.
D. Instead, use each bump in the road as a chance to learn something.
E. However, this only reduces your chances of achieving your dreams.
F. Determination, learning and improving is the real recipe for success.
G. If you want to succeed after failures, start to think like a successful person.
答案:
福建省三明市2021-2022学年高二下学期期末考试英语试题
36-40ACEGF
福建省三明市2020-2021学年高二下学期期末考试英语试题
【答案】16. A 17. C 18. G 19. F 20. B
福建省三明市2019-2020学年高二下学期期末考试英语试题
【答案】11. B 12. E 13. D 14. G 15. C
【解析】
【分析】这是一篇说明文。文章说明了为什么一些人会成为失败中并且提了一些走向成功的方法。
【11题详解】
根据文章They become losers as soon as they start to victimize themselves.可知,一旦开始欺骗自己,他们就会变成失败者。再根据设空处后面举的例子For example, they often tell themselves and others things like “If I were young, I’d have got this”, or “If they’d given me more opportunities, things would have been different”. But if they’re honest, they’ll admit that these are the things they say to justify (证明……有理) their failures. Failure is failure. Actually, the reason why they failed was that they failed to use the failure as a way of learning and improving themselves. 他们经常对自己和他人说“如果我年轻,我就会得到这个”或“如果他们给我更多的机会,事情就会不同”。但如果他们是诚实的,他们会承认这些是他们为自己的失败辩护的话。失败就是失败。事实上,他们失败的原因是他们没有把失败当作学习和提高自己的一种方式。由此可以推断出B项:They look for excuses for something negative in their abilities.(他们为自己能力中的消极因素寻找借口。)符合题意,是后面例子的总说,故选B。
【12题详解】
根据文章It’s natural for you to think back to past failures and use them as evidence that you’ll never succeed.可知,你很自然地会回想起过去的失败,并以此作为你永远不会成功的证据。又因Keep your dream alive and do all you can to get there.可知,保持你的梦想,尽你所能去实现它。由此可以推断出E项:However, this only reduces your chances of achieving your dreams.(然而,这只会降低你实现梦想的机会。)符合题意,为过渡句。故选E。
【13题详解】
根据文章There will always be roadlocks, but the key is to overcome the problems. Don’t complain, and don’t buy into your limiting beliefs.可知,总会有路障,但关键是要克服这些问题。不要抱怨,也不要相信你的局限性信念。又因Namely, think of it as a chance life gives you to help you realize something.可知,也就是说,把它看作是生活给你的一个机会,帮助你实现一些事情。由此可以看出,设空处为一个转折,并且来支持最后一句话。所以D项:Instead, use each bump in the road as a chance to learn something.(相反,把路上的每一个颠簸都当作学习的机会。)符合题意,故选D。
【14题详解】
根据文章For example, realize that each journey to success will always have its ups and downs. When the downs occur, step back and keep your eye on the bigger picture because those downs are usually followed by wonderful ups.可知,例如,认识到每一次成功之旅都会有起伏。当低谷发生时,退后一步,把目光放在更大的图景上,因为这些低谷通常伴随着美妙的上升。由此可以看出这是在讲我们如何对待失败,所以G项:If you want to succeed after failures, start to think like a successful person.(如果你想在失败之后获得成功,就要像一个成功的人一样思考。)顺理成章,符合题意,故选G
【15题详解】
根据文章If you want to move on from your down times, don’t make giving up an option. No matter how much you feel you’re struggling, these are the moments that present the necessary learning curve(曲线) you need to achieve your dream.可知,.如果你想从低谷中走出来,不要放弃选择。不管你觉得自己多么挣扎,这些时刻都是你实现梦想所必需的学习曲线。所以C项:Also you must realize that no one really cares about your failures.(你也必须意识到没有人真正关心你的失败。)与之为顺承关系,表示要靠自己,不能放弃,故选C。
同课章节目录