(共54张PPT)
期中过关检测卷
(时间:120分钟 满分:120分)
Ⅱ.阅读理解(每小题2分,满分42分)
( )21. Who is Jenny’s good friend
A. Meimei. B. Jim.
C. Danny. D. Meimei and Jim.
( )22. Where does Danny live now
A. He lives in Canada. B. He lives in China.
C. He lives in Australia. D. He lives in America.
( )23. From the form (表格),we know _______.
A. Meimei likes English B. Jim is English
C. Meimei lives in Canada D. Danny likes living in China
A
文意概说:本文主要介绍了三个人的具体情况,他们分别是Meimei,Jim和Danny。
I’m Jenny. This is my good friend. Her name is Meimei. She lives(居住)in Nanjing,China. She is a lovely Chinese girl. Her favourite animal is the cat.
This is Jim. He is from Hong Kong,China. He can speak English very well. We are good friends.
This boy is Danny. He is from Canada,but his family is in China now. Danny likes living in China.
I’m Jenny. This is my good friend. Her name is Meimei. She lives(居住)in Nanjing,China. She is a lovely Chinese girl. Her favourite animal is the cat.
( )21. Who is Jenny’s good friend
A. Meimei. B. Jim.
C. Danny. D. Meimei and Jim.
A
解析:由第一行的前三句可知,Jenny的好朋友是Meimei。
This boy is Danny. He is from Canada,but his family is in China now. Danny likes living in China.
( )22. Where does Danny live now
A. He lives in Canada. B. He lives in China.
C. He lives in Australia. D. He lives in America.
B
解析:由最后一行中的but his family is in China now可知,Danny现在住在中国。
This boy is Danny. He is from Canada,but his family is in China now. Danny likes living in China.
( )23. From the form (表格),we know _______.
A. Meimei likes English B. Jim is English
C. Meimei lives in Canada D. Danny likes living in China
D
解析:由最后一行的最后一句可知,Danny喜欢住在中国。
( )24. Daming,Betty and Jim are in the same _______.
A. class B. house C. grade D. family
( )25. They have a(n)_______ lesson in the same classroom.
A. English B. Chinese C. maths D. art
( )26. All of them like _______ very much.
A. maths B. PE C. history D. English
( )27. They sometimes play computer games _______.
A. at Betty’s home B. at Daming’s home
C. at Jim’s home D. at school
( )28. They do their homework _______.
A. at Daming’s home B. at Jim’s home
C. at Betty’s home D. at school
B
文意概说:吉姆、大明和贝蒂是好朋友,他们在同一个年级。本文介绍了三个人的日常学习和生活。
I’m Jim. Daming,Betty and I are good friends. We are in the same grade. They are in Class One,and I’m in Class Two. We get up at seven o’clock and then we go to school. They have English at ten o’clock in the morning and I have it at eleven o’clock. English is my favourite lesson. They like Chinese very much. But we all like having PE.
In the afternoon,at half past two we have an art lesson in the same classroom. After that we often play football in the playground. We all like playing football. Sometimes we play computer games at my home. We don’t watch TV. We do our homework at Daming’s home. We all help our mothers do the housework.
( )24. Daming,Betty and Jim are in the same _______.
A. class B. house C. grade D. family
C
解析:
由第一段中的“We are in the same grade. They are in Class One,and I’m in Class Two.”可知,大明、贝蒂和吉姆在同一个年级,但不在同一个班,故选C。
I’m Jim. Daming,Betty and I are good friends. We are in the same grade. They are in Class One,and I’m in Class Two. We get up at seven o’clock and then we go to school. They have English at ten o’clock in the morning and I have it at eleven o’clock. English is my favourite lesson. They like Chinese very much. But we all like having PE.
In the afternoon,at half past two we have an art lesson in the same classroom. After that we often play football in the playground. We all like playing football. Sometimes we play computer games at my home. We don’t watch TV. We do our homework at Daming’s home. We all help our mothers do the housework.
( )25. They have a (n)_______ lesson in the same classroom.
A. English B. Chinese C. maths D. art
D
解析:
由第二段第一句“...we have an art lesson in the same classroom.”可知他们在同一间教室里上美术课。
I’m Jim. Daming,Betty and I are good friends. We are in the same grade. They are in Class One,and I’m in Class Two. We get up at seven o’clock and then we go to school. They have English at ten o’clock in the morning and I have it at eleven o’clock. English is my favourite lesson. They like Chinese very much. But we all like having PE.
In the afternoon,at half past two we have an art lesson in the same classroom. After that we often play football in the playground. We all like playing football. Sometimes we play computer games at my home. We don’t watch TV. We do our homework at Daming’s home. We all help our mothers do the housework.
( )26. All of them like _______ very much.
A. maths B. PE C. history D. English
B
解析:由第一段最后一句“But we all like having PE.”可知,他们都非常喜欢上体育课。
I’m Jim. Daming,Betty and I are good friends. We are in the same grade. They are in Class One,and I’m in Class Two. We get up at seven o’clock and then we go to school. They have English at ten o’clock in the morning and I have it at eleven o’clock. English is my favourite lesson. They like Chinese very much. But we all like having PE.
In the afternoon,at half past two we have an art lesson in the same classroom. After that we often play football in the playground. We all like playing football. Sometimes we play computer games at my home. We don’t watch TV. We do our homework at Daming’s home. We all help our mothers do the housework.
( )27. They sometimes play computer games _______.
A. at Betty’s home B. at Daming’s home
C. at Jim’s home D. at school
C
解析:
由第一段第一句可知作者是吉姆,由第二段中的“Sometimes we play computer games at my home.”可知,他们有时在吉姆家里玩电脑游戏。
I’m Jim. Daming,Betty and I are good friends. We are in the same grade. They are in Class One,and I’m in Class Two. We get up at seven o’clock and then we go to school. They have English at ten o’clock in the morning and I have it at eleven o’clock. English is my favourite lesson. They like Chinese very much. But we all like having PE.
In the afternoon,at half past two we have an art lesson in the same classroom. After that we often play football in the playground. We all like playing football. Sometimes we play computer games at my home. We don’t watch TV. We do our homework at Daming’s home. We all help our mothers do the housework.
( )28. They do their homework _______.
A. at Daming’s home B. at Jim’s home
C. at Betty’s home D. at school
A
解析:
由第二段倒数第二句“We do our homework at Daming’s home.”可知,他们在大明家做家庭作业。
C
( )29. Where is Julia now
A. In China. B. In Canada. C. In England. D. In America.
( )30. How does Julia learn Chinese
①Speak Chinese in class. ②Read Chinese books.
③ Find a teacher. ④ Read letters in Chinese.
A. ①②③ B. ①②④ C. ①③④ D. ②③④
( )31. Which of the following is WRONG(下列哪一项是错误的)
A. Julia knows a lot about China.
B. Julia has many Chinese classmates.
C. Julia reads Chinese books every day.
D. Julia has a pen friend from China.
( )32. What is the main idea(大意)of the second paragraph(第二段)
A. Julia likes Chinese very much.
B. Julia helps her classmates learn English.
C. Julia can speak Chinese well.
D. Julia and her classmates help each other(互相).
文意概说:Julia Smith现在是北京国际学校的一名学生。本文主要介绍的是她现在在北京的学习生活情况。
(21-22·聊城东昌府区期中)My name is Julia Smith. I come from Canada,but I live in Beijing now. I live here with my family. I’m new here. I’m in Class Five,Grade Seven in Beijing International School.
In my class,many classmates are Chinese. Some of them can speak English very well,but the other(其他的)students can not. I often help them with some English problems(难题). I like Chinese and China a lot,but I don’t know much about them. My classmates are nice to help me. We often speak Chinese in class. I read Chinese books every morning. I have a Chinese pen friend. These letters are in Chinese. All of these help me a lot. I think my Chinese is good now.
( )29. Where is Julia now
A. In China. B. In Canada. C. In England. D. In America.
A
解析:根据第一段中的but I live in Beijing now可知Julia现在在中国北京生活。故选A。
(21-22·聊城东昌府区期中)My name is Julia Smith. I come from Canada,but I live in Beijing now. I live here with my family. I’m new here. I’m in Class Five,Grade Seven in Beijing International School.
In my class,many classmates are Chinese. Some of them can speak English very well,but the other(其他的)students can not. I often help them with some English problems(难题). I like Chinese and China a lot,but I don’t know much about them. My classmates are nice to help me. We often speak Chinese in class. I read Chinese books every morning. I have a Chinese pen friend. These letters are in Chinese. All of these help me a lot. I think my Chinese is good now.
( )30. How does Julia learn Chinese
①Speak Chinese in class. ②Read Chinese books.
③ Find a teacher. ④ Read letters in Chinese.
A. ①②③ B. ①②④ C. ①③④ D. ②③④
B
解析:
根据第二段中的描述可知,Julia学习汉语的方式有在课堂上说汉语,读汉语书和读中文写的信。故选B。
(21-22·聊城东昌府区期中)My name is Julia Smith. I come from Canada,but I live in Beijing now. I live here with my family. I’m new here. I’m in Class Five,Grade Seven in Beijing International School.
In my class,many classmates are Chinese. Some of them can speak English very well,but the other(其他的)students can not. I often help them with some English problems(难题). I like Chinese and China a lot,but I don’t know much about them. My classmates are nice to help me. We often speak Chinese in class. I read Chinese books every morning. I have a Chinese pen friend. These letters are in Chinese. All of these help me a lot. I think my Chinese is good now.
( )31. Which of the following is WRONG(下列哪一项是错误的)
A. Julia knows a lot about China. B. Julia has many Chinese classmates.
C. Julia reads Chinese books every day. D. Julia has a pen friend from China.
A
解析:
根据第二段中的“I like Chinese and China a lot,but I don’t know much about them.”可知,Julia喜欢汉语和中国,但了解得不多。故选项A说法“她非常了解中国”是错误的。
故选A。
(21-22·聊城东昌府区期中)My name is Julia Smith. I come from Canada,but I live in Beijing now. I live here with my family. I’m new here. I’m in Class Five,Grade Seven in Beijing International School.
In my class,many classmates are Chinese. Some of them can speak English very well,but the other(其他的)students can not. I often help them with some English problems(难题). I like Chinese and China a lot,but I don’t know much about them. My classmates are nice to help me. We often speak Chinese in class. I read Chinese books every morning. I have a Chinese pen friend. These letters are in Chinese. All of these help me a lot. I think my Chinese is good now.
( )32. What is the main idea(大意)of the second paragraph(第二段)
A. Julia likes Chinese very much.
B. Julia helps her classmates learn English.
C. Julia can speak Chinese well.
D. Julia and her classmates help each other(互相).
D
解析:
根据第二段中的“I often help them with some English problems.”和“All of these help me a lot.”可知本段主要介绍的是:Julia和她的同学之间互相帮助。故选D。
D
根据短文内容,从下列选项中选出能填入文中空白处的最佳选项,选项中有一项为多余选项。
A. There are five buildings in our school.
B. Is the library building next to the science lab building
C. Our teachers in our school are very great.
D. Our library building is next to the science lab building.
E. We have meals there.
33.__________
34.__________
35.__________
36.__________
A
C
B
E
A. There are five buildings in our school.
B. Is the library building next to the science lab building
C. Our teachers in our school are very great.
D. Our library building is next to the science lab building.
E. We have meals there.
(20-21·德州临邑期中改编)I’m Sarah. I’m a middle school student. I’m in Dingxin Middle School. I’m new here.
Look at the picture. This is our school. 33 There are thirty-two classrooms in the classroom building. Our playground is behind the classroom building. The teachers’ offices are in the office building. 34 There are many books and magazines(杂志)in the library.
35 No,it’s in front of the science building. There are seven labs in it. Behind the science lab is the dining hall. In the dining hall,there are many tables and chairs. 36
Welcome to our school.
E
( )37. There are some flowers on Linda’s desk.
A. Right. B. Wrong.
( )38. Linda’s English book is on the chair.
A. Right. B. Wrong.
( )39. There is a cat behind the door of Tom’s room.
A. Right. B. Wrong.
( )40. Sally’s computer is on the bed.
A. Right. B. Wrong.
( )41. Sally’s brother has four basketballs.
A. Right. B. Wrong.
文意概说:本文介绍了琳达、汤姆和萨莉三个人各自的房间的有关情况。
根据短文内容,判断文后所给句子对错,正确的选A,错误的选B。
The rooms of Linda’s,Tom’s and Sally’s
解析:
根据第一个方框中琳达的描述“Some flowers are on the desk.”可知本题说法“在琳达的书桌上有一些花”是正确的。
( )37. There are some flowers on Linda’s desk.
A. Right. B. Wrong.
A
I’m Linda. Welcome to my room. My English book is on the bed. My schoolbag is on the chair. Some flowers are on the desk. What are those on the wall Oh,they are two maps.
I’m Tom. This is my room. Look! There are some pictures on the wall. Behind the door,there is a cat. It’s black. Where is my green schoolbag Oh,it is under(在……下面)the chair.
Hi,I’m Sally. What can you see in my room My computer is on the desk. My schoolbag is on the bed. What are those under the bed Oh,they are three basketballs. They are my brother’s.
The rooms of Linda’s,Tom’s and Sally’s
解析:
根据第一个方框中的“My English book is on the bed. My schoolbag is on the chair.”可知,琳达的英语书在床上,她的书包在椅子上。故本题说法“琳达的英语书在椅子上”是错误的。
( )38. Linda’s English book is on the chair.
A. Right. B. Wrong.
B
I’m Linda. Welcome to my room. My English book is on the bed. My schoolbag is on the chair. Some flowers are on the desk. What are those on the wall Oh,they are two maps.
I’m Tom. This is my room. Look! There are some pictures on the wall. Behind the door,there is a cat. It’s black. Where is my green schoolbag Oh,it is under(在……下面)the chair.
Hi,I’m Sally. What can you see in my room My computer is on the desk. My schoolbag is on the bed. What are those under the bed Oh,they are three basketballs. They are my brother’s.
The rooms of Linda’s,Tom’s and Sally’s
解析:
根据第二个方框中的“Behind the door,there is a cat.”可知本题说法“在汤姆的房间的门的后面有一只猫”是正确的。
( )39. There is a cat behind the door of Tom’s room.
A. Right. B. Wrong.
A
I’m Linda. Welcome to my room. My English book is on the bed. My schoolbag is on the chair. Some flowers are on the desk. What are those on the wall Oh,they are two maps.
I’m Tom. This is my room. Look! There are some pictures on the wall. Behind the door,there is a cat. It’s black. Where is my green schoolbag Oh,it is under(在……下面)the chair.
Hi,I’m Sally. What can you see in my room My computer is on the desk. My schoolbag is on the bed. What are those under the bed Oh,they are three basketballs. They are my brother’s.
The rooms of Linda’s,Tom’s and Sally’s
解析:
根据第三个方框中的“My computer is on the desk.”可知,萨莉的电脑在书桌上,故本题说法“萨莉的电脑在床上”是错误的。
( )40. Sally’s computer is on the bed.
A. Right. B. Wrong.
B
I’m Linda. Welcome to my room. My English book is on the bed. My schoolbag is on the chair. Some flowers are on the desk. What are those on the wall Oh,they are two maps.
I’m Tom. This is my room. Look! There are some pictures on the wall. Behind the door,there is a cat. It’s black. Where is my green schoolbag Oh,it is under(在……下面)the chair.
Hi,I’m Sally. What can you see in my room My computer is on the desk. My schoolbag is on the bed. What are those under the bed Oh,they are three basketballs. They are my brother’s.
The rooms of Linda’s,Tom’s and Sally’s
解析:
根据第三个方框中的“Oh,they are three basketballs. They are my brother’s.”可知,萨莉的房间里床下有三个篮球,它们是她哥哥的。故本题说法“萨莉的哥哥有四个篮球”是错误的。
( )41. Sally’s brother has four basketballs.
A. Right. B. Wrong.
B
I’m Linda. Welcome to my room. My English book is on the bed. My schoolbag is on the chair. Some flowers are on the desk. What are those on the wall Oh,they are two maps.
I’m Tom. This is my room. Look! There are some pictures on the wall. Behind the door,there is a cat. It’s black. Where is my green schoolbag Oh,it is under(在……下面)the chair.
Hi,I’m Sally. What can you see in my room My computer is on the desk. My schoolbag is on the bed. What are those under the bed Oh,they are three basketballs. They are my brother’s.
Ⅲ. 完形填空(每小题1分,满分10分)
阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
Hello! My name is Frank. I am twelve 42 old. I am a middle school 43 . I have a beautiful schoolbag. There are many books in 44 . What color is it It’s black. I like the 45 . My telephone number is 211-8945. I have 46 old friend. Her first name is Dale,and her 47 is Miller. She likes yellow 48 she has a yellow T-shirt.
I have 49 new friends,too. They are Dave,Eric Brown,and Alan. Dave is 50 England. His telephone number is 232-8572. He likes 51 ,so(所以)he buys a blue bike. Eric Brown is from 52 ,too. His telephone number is 281-6287. He likes white and he has a white jacket. Alan is from America. The 53 of his country is Washington D.C. His 54 number is 226-7892. He likes green and he has a green coat.
I like my 55 very much. I often play football with 56 after school. Do you have any friends Please let me know.
文意概说:Frank有一个老朋友和三个新朋友。Frank分别从他们的出生地、喜爱的颜色和电话号码等方面进行了具体介绍。
( )42. A. months
B. years
C. weeks
D. days
B
解析:
由第一段中的“I have a beautiful schoolbag.”可推出“我”12岁,故选years。
Hello! My name is Frank. I am twelve 42 old. I am a middle school 43 . I have a beautiful schoolbag. There are many books in 44 . What color is it It’s black. I like the 45 . My telephone number is 211-8945. I have 46 old friend. Her first name is Dale,and her 47 is Miller. She likes yellow 48 she has a yellow T-shirt.
( )43. A. teacher
B. student
C. worker
D. player
B
解析:
本题可用“联系上下文法”解答。由上一句可知,“我”12岁了,又由本句中的a middle school可推知,“我”是一名中学生。
Hello! My name is Frank. I am twelve 42 old. I am a middle school 43 . I have a beautiful schoolbag. There are many books in 44 . What color is it It’s black. I like the 45 . My telephone number is 211-8945. I have 46 old friend. Her first name is Dale,and her 47 is Miller. She likes yellow 48 she has a yellow T-shirt.
( )44. A. it
B. they
C. we
D. you
A
解析:
由空前的“I have a beautiful schoolbag.”可知此处所填内容代指上一句提到的schoolbag,因此应用代词it。
Hello! My name is Frank. I am twelve 42 old. I am a middle school 43 . I have a beautiful schoolbag. There are many books in 44 . What color is it It’s black. I like the 45 . My telephone number is 211-8945. I have 46 old friend. Her first name is Dale,and her 47 is Miller. She likes yellow 48 she has a yellow T-shirt.
( )45. A. book
B. color
C. schoolbag
D. football
B
解析:
上句意为“它是黑色的”。由此推出本句意为“我喜欢这种颜色”。
Hello! My name is Frank. I am twelve 42 old. I am a middle school 43 . I have a beautiful schoolbag. There are many books in 44 . What color is it It’s black. I like the 45 . My telephone number is 211-8945. I have 46 old friend. Her first name is Dale,and her 47 is Miller. She likes yellow 48 she has a yellow T-shirt.
( )46. A. a
B. an
C. the
D. /
B
解析:
句意为“我有_______老朋友”。friend为单数,表泛指,且old的读音以元音音素开头,故填an。
Hello! My name is Frank. I am twelve 42 old. I am a middle school 43 . I have a beautiful schoolbag. There are many books in 44 . What color is it It’s black. I like the 45 . My telephone number is 211-8945. I have 46 old friend. Her first name is Dale,and her 47 is Miller. She likes yellow 48 she has a yellow T-shirt.
( )47. A. first name
B. given name
C. last name
D. full name
C
解析:
此处要填的内容应该与上一句的first name相对应,first name 与given name同义,可排除A、B两项,空后只给出姓名中的一部分Miller,故排除D项;last name意为“姓”,与上文first name相对应,符合句意。
Hello! My name is Frank. I am twelve 42 old. I am a middle school 43 . I have a beautiful schoolbag. There are many books in 44 . What color is it It’s black. I like the 45 . My telephone number is 211-8945. I have 46 old friend. Her first name is Dale,and her 47 is Miller. She likes yellow 48 she has a yellow T-shirt.
( )48. A. but
B. so
C. if
D. and
D
解析:
本题可用“语意分析法”解答。空格前后为并列关系。and意为“和”,连接两个并列成分,符合句意。
Hello! My name is Frank. I am twelve 42 old. I am a middle school 43 . I have a beautiful schoolbag. There are many books in 44 . What color is it It’s black. I like the 45 . My telephone number is 211-8945. I have 46 old friend. Her first name is Dale,and her 47 is Miller. She likes yellow 48 she has a yellow T-shirt.
I have 49 new friends,too. They are Dave,Eric Brown,and Alan. Dave is 50 England. His telephone number is 232-8572. He likes 51 ,so(所以)he buys a blue bike. Eric Brown is from
52 ,too. His telephone number is 281-6287. He likes white and he has a white jacket. Alan is from America. The 53 of his country is Washington D.C. His 54 number is 226-7892. He likes green and he has a green coat.
I like my 55 very much. I often play football with 56 after school. Do you have any friends Please let me know.
( )49. A. two
B. three
C. four
D. five
B
解析:
由下句句意“他们是Dave,Eric Brown和Alan”可推出“我”有三个新朋友。
I have 49 new friends,too. They are Dave,Eric Brown,and Alan. Dave is 50 England. His telephone number is 232-8572. He likes 51 ,so(所以)he buys a blue bike. Eric Brown is from
52 ,too. His telephone number is 281-6287. He likes white and he has a white jacket. Alan is from America. The 53 of his country is Washington D.C. His 54 number is 226-7892. He likes green and he has a green coat.
I like my 55 very much. I often play football with 56 after school. Do you have any friends Please let me know.
( )50. A. by
B. from
C. in
D. at
B
解析:
be from意为“来自”,为固定搭配。
I have 49 new friends,too. They are Dave,Eric Brown,and Alan. Dave is 50 England. His telephone number is 232-8572. He likes 51 ,so(所以)he buys a blue bike. Eric Brown is from
52 ,too. His telephone number is 281-6287. He likes white and he has a white jacket. Alan is from America. The 53 of his country is Washington D.C. His 54 number is 226-7892. He likes green and he has a green coat.
I like my 55 very much. I often play football with 56 after school. Do you have any friends Please let me know.
( )51. A. blue
B. white
C. black
D. green
A
解析:
由下文句意“所以他买了一辆蓝色的自行车”可知,他喜欢蓝色。
I have 49 new friends,too. They are Dave,Eric Brown,and Alan. Dave is 50 England. His telephone number is 232-8572. He likes 51 ,so(所以)he buys a blue bike. Eric Brown is from
52 ,too. His telephone number is 281-6287. He likes white and he has a white jacket. Alan is from America. The 53 of his country is Washington D.C. His 54 number is 226-7892. He likes green and he has a green coat.
I like my 55 very much. I often play football with 56 after school. Do you have any friends Please let me know.
( )52. A. England
B. China
C. Japan
D. America
A
解析:
由第二段的第三句可知,Dave来自英国。结合本句中的too可知,Eric Brown也来自英国。故选A。
I have 49 new friends,too. They are Dave,Eric Brown,and Alan. Dave is 50 England. His telephone number is 232-8572. He likes 51 ,so(所以)he buys a blue bike. Eric Brown is from
52 ,too. His telephone number is 281-6287. He likes white and he has a white jacket. Alan is from America. The 53 of his country is Washington D.C. His 54 number is 226-7892. He likes green and he has a green coat.
I like my 55 very much. I often play football with 56 after school. Do you have any friends Please let me know.
( )53. A. capital
B. city
C. home
D. village
A
解析:
众所周知,华盛顿特区是美国的首都。capital意为“首都”,符合句意。
I have 49 new friends,too. They are Dave,Eric Brown,and Alan. Dave is 50 England. His telephone number is 232-8572. He likes 51 ,so(所以)he buys a blue bike. Eric Brown is from
52 ,too. His telephone number is 281-6287. He likes white and he has a white jacket. Alan is from America. The 53 of his country is Washington D.C. His 54 number is 226-7892. He likes green and he has a green coat.
I like my 55 very much. I often play football with 56 after school. Do you have any friends Please let me know.
( )54. A. telephone
B. ID
C. class
D. school
A
解析:
226-7892为电话号码。故选A。
I have 49 new friends,too. They are Dave,Eric Brown,and Alan. Dave is 50 England. His telephone number is 232-8572. He likes 51 ,so(所以)he buys a blue bike. Eric Brown is from
52 ,too. His telephone number is 281-6287. He likes white and he has a white jacket. Alan is from America. The 53 of his country is Washington D.C. His 54 number is 226-7892. He likes green and he has a green coat.
I like my 55 very much. I often play football with 56 after school. Do you have any friends Please let me know.
( )55. A. classmates
B. parents
C. friends
D. brothers
C
解析:
上文主要讲的是“我”的朋友们。friends意为“朋友们”,符合句意。
I have 49 new friends,too. They are Dave,Eric Brown,and Alan. Dave is 50 England. His telephone number is 232-8572. He likes 51 ,so(所以)he buys a blue bike. Eric Brown is from
52 ,too. His telephone number is 281-6287. He likes white and he has a white jacket. Alan is from America. The 53 of his country is Washington D.C. His 54 number is 226-7892. He likes green and he has a green coat.
I like my 55 very much. I often play football with 56 after school. Do you have any friends Please let me know.
( )56. A. us
B. him
C. them
D. her
C
解析:
联系上下文可知要填的内容指代上一句中的friends,them意为“他们”,指代名词复数。
Ⅳ. 词汇运用(每小题1分,满分5分)
用所给单词的适当形式填空。
57. There’s no drink in the fridge. Let’s go __________(shop).
58. There aren’t any __________(tomato)on the table.
59. Lily is the _______(one)student to get to school this morning.
60. I have nothing to do. How about __________(play)football
61. Rice and meat _______(be)my favourite food.
shopping
tomatoes
first
playing
are
This is our school. There are thirty classes in our school. There are ten science
62 (lab). They 63 (be)next to the office building. The playground is behind the classroom 64 (build). Many students 65 (play)sports on it. The dining hall is on the left of the sports hall.
There are two 66 (library)in front of the classroom building. In our classroom, there 67 (be)a computer, two blackboards and twenty-four desks. There are some pictures on the wall of 68 (we)classroom, but there aren’t 69 (some)maps. Students play happily between 70 (class). Our school is very big and beautiful. I like 71 (its)very much.
Ⅴ.语法填空(每小题1.5分,满分15分)
阅读下面短文,用括号内所给单词的适当形式填空。
62. __________
This is our school. There are thirty classes in our school. There are ten science 62 (lab). They 63 (be)next to the office building. The playground is behind the classroom 64 (build). Many students 65 (play)sports on it. The dining hall is on the left of the sports hall.
There are two 66 (library)in front of the classroom building. In our classroom, there 67 (be)a computer, two blackboards and twenty-four desks. There are some pictures on the wall of 68 (we)classroom, but there aren’t 69 (some)maps. Students play happily between 70 (class). Our school is very big and beautiful. I like 71 (its)very much.
63. __________
64. __________
65. __________
66. __________
labs
are
building
play
libraries
67. __________
This is our school. There are thirty classes in our school. There are ten science 62 (lab). They 63 (be)next to the office building. The playground is behind the classroom 64 (build). Many students 65 (play)sports on it. The dining hall is on the left of the sports hall.
There are two 66 (library)in front of the classroom building. In our classroom, there 67 (be)a computer, two blackboards and twenty-four desks. There are some pictures on the wall of 68 (we)classroom, but there aren’t 69 (some)maps. Students play happily between 70 (class). Our school is very big and beautiful. I like 71 (its)very much.
68. __________
69. __________
70. __________
71. __________
is
our
any
classes
it
Ⅵ. 翻译句子(每小题1分,满分4分)
72. 公共汽车站在学校的右边。(on the right of)
___________________________________________
73. 我的弟弟大约九点上床睡觉。(go to bed)
___________________________________________
74. 大明擅长打篮球。(be good at)
___________________________________________
75. 你的新汽车是什么样的?(be like)
___________________________________________
The bus station is on the right of the school.
My brother goes to bed at about nine o’clock.
Daming is good at playing basketball.
What’s your new car like
用括号内所给的短语,将下列句子翻译成英语。
Ⅶ.阅读表达(每小题2分,满分10分)
阅读下面短文,根据短文后的要求答题。
76.将文中画线部分(A)改写为:so I always go to school _________.
77.在文中(B)(D)空白处填入适当的单词:__________
78.将文中画线部分(C)译为英语:___________________________
79.文中画线部分(E)指代的是:__________
80.从文中找出能说明文章主旨大意的句子:
_____________________________________________________
A day at school
By Sam
I am a junior high school student. I love going to school.
My school is close to my home,(A)so I always walk to school. Classes start at
8:00 am,and I(B)________ seldom late.(C)我最喜爱的科目是地理。 I enjoy learning about different places in the world. In the morning, we usually study Chinese,maths and English. We have our morning break at 9:50. When the bell rings,I run to the playground(D)________ my best friends Tom and Jack. We often play games. Break ends at 10:10. How short(E)it is!
Lunch is from 11:50 am to 12:30 pm. In the afternoon,classes end at 3:30. Then Tom,Jack and I take part in the school band practice(乐队训练). We make great music together.
I always have a good time at school.
76. 将文中画线部分(A)改写为:so I always go to school ________.
on foot
77. 在文中(B)(D)空白处填入适当的单词:__________
am;with
A day at school
By Sam
I am a junior high school student. I love going to school.
My school is close to my home,(A)so I always walk to school. Classes start at 8:00 am,and I(B)________ seldom late.(C)我最喜爱的科目是地理。 I enjoy learning about different places in the world. In the morning, we usually study Chinese,maths and English. We have our morning break at 9:50. When the bell rings,I run to the playground(D)________ my best friends Tom and Jack. We often play games. Break ends at 10:10. How short(E)it is!
Lunch is from 11:50 am to 12:30 pm. In the afternoon,classes end at 3:30. Then Tom,Jack and I take part in the school band practice(乐队训练). We make great music together.
I always have a good time at school.
78. 将文中画线部分(C)译为英语:________________________________
My favourite subject is geography.
A day at school
By Sam
I am a junior high school student. I love going to school.
My school is close to my home,(A)so I always walk to school. Classes start at 8:00 am,and I(B)________ seldom late.(C)我最喜爱的科目是地理。 I enjoy learning about different places in the world. In the morning, we usually study Chinese,maths and English. We have our morning break at 9:50. When the bell rings,I run to the playground(D)________ my best friends Tom and Jack. We often play games. Break ends at 10:10. How short(E)it is!
Lunch is from 11:50 am to 12:30 pm. In the afternoon,classes end at 3:30. Then Tom,Jack and I take part in the school band practice(乐队训练). We make great music together.
I always have a good time at school.
79. 文中画线部分(E)指代的是:__________
break
A day at school
By Sam
I am a junior high school student. I love going to school.
My school is close to my home,(A)so I always walk to school. Classes start at 8:00 am,and I(B)________ seldom late.(C)我最喜爱的科目是地理。 I enjoy learning about different places in the world. In the morning, we usually study Chinese,maths and English. We have our morning break at 9:50. When the bell rings,I run to the playground(D)________ my best friends Tom and Jack. We often play games. Break ends at 10:10. How short(E)it is!
Lunch is from 11:50 am to 12:30 pm. In the afternoon,classes end at 3:30. Then Tom,Jack and I take part in the school band practice(乐队训练). We make great music together.
I always have a good time at school.
A day at school
By Sam
I am a junior high school student. I love going to school.
My school is close to my home,(A)so I always walk to school. Classes start at 8:00 am,and I(B)________ seldom late.(C)我最喜爱的科目是地理。 I enjoy learning about different places in the world. In the morning, we usually study Chinese,maths and English. We have our morning break at 9:50. When the bell rings,I run to the playground(D)________ my best friends Tom and Jack. We often play games. Break ends at 10:10. How short(E)it is!
Lunch is from 11:50 am to 12:30 pm. In the afternoon,classes end at 3:30. Then Tom,Jack and I take part in the school band practice(乐队训练). We make great music together.
I always have a good time at school.
80. 从文中找出能说明文章主旨大意的句子:
________________________________
I always have a good time at school.
Ⅷ. 书面表达(满分14分)
下面是Jim Green的个人档案。请根据所提供的资料,帮他写一篇自我介绍的短文。词数80左右。
姓名 Jim Green
年龄 12
学校 Apple Tree School
城市 London,England
家庭 父亲(宾馆经理)、母亲(医生)、姐姐 (教师)
最喜欢的课程 数学、体育
学校生活 繁忙、有趣
最喜欢的食物 鸡肉、汉堡包
最喜欢的运动 游泳、打乒乓球
One possible version:
____________________________________________________________
____________________________________________________________
____________________________________________________________
____________________________________________________________
____________________________________________________________
____________________________________________________________
____________________________________________________________
My name is Jim Green. Green is my family name. I’m twelve years old. I’m from London,England. I am at Apple Tree School now. There are four people in my family. They are my parents,my sister and me. My father is a hotel manager. My mother is a doctor. My sister is a teacher. My favourite subjects are maths and PE. My school day is busy but interesting. I like chicken and hamburgers best. My favourite sports are swimming and playing table tennis.