2023届新高考英语高频考点专项练习:专题十二 阅读理解综合训练A卷(含答案)

文档属性

名称 2023届新高考英语高频考点专项练习:专题十二 阅读理解综合训练A卷(含答案)
格式 docx
文件大小 40.8KB
资源类型 教案
版本资源 通用版
科目 英语
更新时间 2022-12-24 21:42:27

图片预览

文档简介

专题十二 阅读理解综合训练(A卷)
1. Employers today tend to hire students who truly made the most of their time on campus. Getting involved in an extracurricular club could be one of your highlights.
Media & Publication Club
It focuses on publishing a campus newspaper, creating a website, or writing ads. The skill sets required to successfully create media today are incredibly varied. You may have a passion for the written word or love graphic design. Whatever the case, you are likely to find your place within the club.
Academic Club
This club is among the most popular on campus, which can be a great benefit to a degree-seeker, because it allows you to connect with other students in the same major and often even to network with professionals from industries in which you plan to seek employment after graduation.
Community Service Club
If you are eager to make a difference to the world, the club focusing on serving others might be the perfect match for you. This club is intended for children, seniors, animals, the environment, and so on. If you have a desire to help, the opportunity to serve is likely to exist on your campus.
Sports & Recreation Club
If you are passionate about the sport you're pursuing, it does not matter if you play at the National Collegiate Athletic Association (NCAA) level. Club sports are usually not regulated by the rules of the NCAA, and you have chances to travel to other colleges in order to compete. The level of competition is generally not quite as intense, which makes club sports an extremely popular option if you just want to play for fun.
1. Which club offers the chance to work with your potential colleagues
A. Media & Publication Club. B. Academic Club.
C. Community Service Club. D. Sports & Recreation Club.
2. What do we know about the Sports & Recreation Club
A. It must follow the NCAA rules.
B. It can hold interschool competitions.
C. It offers intense training from time to time.
D. It only admits members from the NCAA.
3. Who is the text targeted at
A. Employers. B. Professors. C. Undergraduates. D. Children.
2.Some Useful Majors To Get Your Degree In
College offers you many academic freedoms. You can develop existing hobbies and explore new interests-and find a major that will put you on the career path you want.
In this article, we explore several of the most useful college majors you can pursue to increase your chances of landing a high-paying job after graduation.
Medical and health preparatory programs
These programs prepare individuals for medical school or other health-related programs and careers. Healthcare occupations such as those pursued by medical and health preparatory majors are expected to grow by 14% through 2028 and bring in an annual average income of $66,440.
Statistics
A degree in statistics prepares individuals for careers as statisticians, finance professionals and other related fields. This career field is in high demand and is expected to grow by 30%through 2028, which is significantly faster than other occupations. The average annual income for statisticians and similar careers is $87,780.
Marine engineering(海事工程)
A Bachelor of Science in Marine Engineering prepares students with knowledge on various marine operating systems including offshore structurest(离岸结构), boats and submarines. This career field is projected to grow by 9%between 2018 and 2028, which is faster than most other occupations. The medium income after graduation is $92,560.
Economics
Economics majors learn how economic systems work and how they impact society. Common occupations for economics majors include financial analysts, actuaries(精算师)and market research analysts. This career field is expected to grow by 8%through 2028 with a medium annual income of $104,340.
1.Which major leads to occupations with the most job growth
A.Medical and health preparatory programs. B.Statistics.
C.Marine engineering. D.Economics.
2.What can you expect to learn about if you major in Economics
A.Health-related programs. B.Offshore structures.
C.Marine operating systems. D.Economic systems.
3.What do the listed majors have in common
A.They guarantee highest-paying jobs. B.They are available in all colleges.
C.They are welcomed in the job market. D.They equip students to work overseas.
3. Teenagers report higher levels of stress than adults, and refer to school as the highest contributing factor, according to the American Psychological Association's annual report. In response, recently some schools have turned to mindfulness-based programs as a way to relieve stress among their students.
In a study led by the University of Washington, researchers explored art-based mindfulness activities that schools could use to reduce headaches, a common side effect of stress in adolescent girls. After three weeks of twice-weekly mindfulness and art therapy (疗法) sessions, the girls reported experiencing significantly fewer headaches.
The team selected eight girls between the ages of 14 to 17 from a high school in Seattle. All of the participants reported experiencing three or more headaches not related to an injury within a two-week period, and five of the eight mentioned tension or stress as the main reason for headaches. During the program, the students met twice a week for a 50-minute session with the research team. Each session began with an activity in which students would map where they were feeling stressed on a drawing of a body. Then the teens would participate in mindfulness and art activities before closing the session with another body map.
While the teens experienced fewer headaches after the study, their overall stress levels didn't change much. But they reported feeling better, saying that they felt like they could handle whatever happened for the rest of the day.
"It's not just about this study," Bj rling said. "This problem of teen mental health and headaches is so big that I'm worried about what happens if we don't take it on. Teens will want nothing to do with art mindfulness. So we need to come at this in lots of different ways. We're going to need a group of people and a variety of options."
1.What did the students need to do at the beginning of each session during the program
A.Draw a map of a stressed body.
B.Explain their stress by drawing.
C.Report their health problem resulting from stress.
D.Locate the position of stress on a drawing of a body.
2.What does Bj rling intend to do
A.Consult more experts in the field.
B.Do more related research on more people.
C.Focus more on teenagers' mental problem.
D.Promote the research findings around the world
3.From the passage, we can learn that ______.
A.teens feel confident about their ability to handle the day
B.teens can handle whatever happens in their lives
C.teens can get rid of their headache completely
D.teens feel more puzzled after the study
4.What may be the best title for the passage
A.Teenagers' Mental Health Problem
B.Less Stress, More Happiness
C.Art Therapy Reduce Teens' Headache
D.What Is Mindfulness-based Program
4."Alexa, what's 5 minus 3 " A 6-year-old boy recently asked that question in a video, which was popular on Twitter. Alexa, Amazon's voice-started assistant, delivered a quick answer: 2.
It's cute, but it raises a question that's been on the minds of many parents and educators lately: How do virtual assistants like Alexa affect children's learning experiences
Clint Hill, an English teacher, says in his classrooms he often sees "children quietly talking into their phones and asking Google or other services to spell some complicated words that they don't know." But Hill says he doesn't mind. "I struggle with spelling, and spellcheck on my word processing has been a lifesaver for me." he says. "I think being able to use those technological aids is not hurting anybody," Hill adds.
But some experts say it's not just about learning basic math or spelling. "One of the best gifts we can give our children is doing that kind of problem-solving together," says Diane Levin, a professor of applied human development. Levin says it's important for children to learn to struggle– even just a little – with challenges. "They will use those skills that they're learning for all kinds of things that come along," Levin says.
How much concern should parents have over Alexa and their children Every new wave of technology, from calculators to TV sets, causes a panic about its effect on children, and nostalgia(怀旧) for the past, says Dimitri Christakis, an expert in child health, behavior and development.
But he says that a child watching television is having a completely passive experience. Because new technology is interactive, "it helps understand how the world works," Christakis says. "But while watching television, you play no role in the content," Christakis says.
Still, he agrees that this debate is about much more than knowing what 5 minus 3 is. It's also about developing the patience to solve problems. "That ability to stay focused," he says, "is one of the most important developmental skills that children acquire."
1. What can be inferred from Hill's words
A. Technological aids are helpful. B. His students don't use their brains.
C. His students aren't focused in class. D. Spelling is really difficult for small children.
2. What can we learn about technological aids in Levin's opinion
A. They fail to solve problems.
B. They give children challenges.
C. They present a threat to teachers at school.
D. They are harmful to children's development.
3. Which of the following would Christakis agree with
A. New technology affects children most. B. New technology tends to cause worries.
C. Television has been a thing of the past. D. Today's parents are too concerned.
4. What does Christakis stress about children in the last paragraph
A. Their ability to interact with others. B. Their ability to learn from the past.
C. Their ability to study technology. D. Their ability to pay attention.
5.Over the course of the pandemic, the landscape of education has greatly changed, but that hasn't kept one brilliant girl whose dreams have never been earthbound from reaching for the stars.
While most pre-teens are facing the challenges of middle school, at age 12, Alena Analeigh has already earned her high school diploma and is set to attend Arizona State University via remote learning.
With a planned double major in astronomical science and chemistry, Alena's goal is to become a NASA engineer by the time she's 16, where she hopes to employ her extraordinary skills to build rovers (火星车) like the ones sent to Mars on missions.
"I'll be driving one of those future space mobiles by the time I graduate from college," she told ABC News. A distant goal, perhaps. But according to Alena's mother, Daphne, her daughter had already set her sights on a career with the space agency when she was a little girl. "She would always say, ‘Mom, I'm going to work for NASA,'" Daphne told ABC News. "Then she would start saying, ‘I'm going to be the youngest black girl to ever work for NASA.'"
Alena's space journey began with her early interest in Lego building toys, from which she built complex models of everything from the Taj Mahal and the Disney castle to the Apollo II rover and a NASA rocket. While building Lego toys, she learned to bring her imaginations to completion. That is mainly what enables this talent to get closer and closer to her life goal, and her smart scientific mind has led Alena to be a sharp observer in other fields of life as well.
Alena sees different opportunities in STEM (short for science, technology, engineering and math) for women and people of color. She hopes to serve as an example to other girls—they shouldn't let the opinions of others keep them from going after their own dreams. "It doesn't matter what your age is or what you're planning to do," she told ABC News. "Go for it; dream and then achieve it."
1. How is Alena different from most pre-teens
A. She attends high school via remote learning.
B. She is already qualified for higher education.
C. She has got the chance to set foot on Mars.
D. She teaches her friends to build rover models.
2. What does Alena's mother say about Alena's career goal
A. It took root very early. B. It sounds unrealistic.
C. It was once destroyed. D. It proves challenging.
3. What can we learn about Alena from paragraph 5
A. She has designed best-selling toys. B. Her enthusiasm for Lego toys fades.
C. She likes traveling around the world. D. Her interest prepares her for her life goal.
4. What message does the story seem to convey
A. Fame is a great thirst of the young. B. Success means seizing opportunities.
C. Interest and ambition urge one forward. D. Experience helps to promote excellence.
6. Give yourself a test. Which way is the wind blowing How many kinds of wildflowers can be seen from your front door If your awareness is as sharp as it could be, you'll have no trouble answering these questions.
Most of us observed much more as children than we do as adults. A child's day is filled with fascination, newness and wonder. Curiosity gave us all a natural awareness. But distinctions that were sharp to us as children become unclear; we are numb(麻木) to new stimulation, new ideas. Relearning the art of seeing the world around us is quite simple, although it takes practice and requires breaking some bad habits.
The first step in awakening senses is to stop predicting what we are going to see and feel before it occurs. This blocks awareness. One chilly night when I was hiking in the Rocky Mountains with some students, I mentioned that we were going to cross a mountain stream. The students began complaining about how cold it would be. We reached the stream, and they unwillingly walked ahead. They were almost knee-deep when they realized it was a hot spring. Later they all admitted they'd felt cold water at first.
Another block to awareness is the obsession(痴迷) many of us have with naming things. I saw bird watchers who spotted a bird, immediately looked it up in field guides, and said, a "ruby-crowned kinglet" and checked it off. They no longer paid attention to the bird and never learned what it was doing.
The pressures of "time" and "destination" are further blocks to awareness. I encountered many hikers who were headed to a distant camp-ground with just enough time to get there before dark. It seldom occurred to them to wander a bit, to take a moment to see what's around them. I asked them what they'd seen. "Oh, a few birds," they said. They seemed bent on their destinations.
Nature seems to unfold to people who watch and wait. Next time you take a walk, no matter where it is, take in all the sights, sounds and sensations. Wander in this frame of mind and you will open a new dimension to your life.
1.According to Paragraph 2, compared with adults, children are more ________.
A.anxious to do wonders
B.sensitive to others' feelings
C.likely to develop unpleasant habits
D.eager to explore the world around them
2.What idea does the author convey in Paragraph 3
A.To avoid jumping to conclusions.
B.To stop complaining all the time.
C.To follow the teacher's advice.
D.To admit mistakes honestly.
3.Why do the hikers take no notice of the surroundings during the journey
A.The natural beauty isn't attractive to them.
B.They focus on arriving at the camp in time.
C.The forest in the dark is dangerous for them.
D.They are keen to see rare birds at the destination.
4.In the passage, the author intends to tell us we should ________.
A.fill our senses to feel the wonders of the world
B.get rid of some bad habits in our daily life
C.open our mind to new things and ideas
D.try our best to protect nature
7. A good education is an excellent way to land a successful career and develop your personality. But can education also have a positive effect on our brains as we get older A team of researchers under the University Research Priority Program "Dynamics of Healthy Aging" led by Lutz Jancke, professor of neuropsychology at the University of Zurich, has now explored this question in a long-term study.
The researchers followed more than 200 senior citizens for over seven years. The study participants are not affected by dementia(痴呆), have average to above-average intelligence and lead highly active social lives. Based on complex statistical analyses, the researchers were able to show that academic education had a positive effect on age-related brain degeneration(衰退).
The findings revealed that over the course of seven years, senior citizens with an academic background showed a significantly lower increase in typical signs of brain degeneration. "In addition, academics also processed information faster and more accurately—for example, when matching letters and numbers of patterns. The decline in their mental processing performance was lower overall, "summarizes Lutz J ncke.
The findings add to initial findings of other research groups, who have found that education has a positive effect on brain aging. Previous studies also suggest that mental processing speed depends on the integrity(完整性)of neural networks in the brain. I these networks are affected, mental processing speed decreases.
"Even though no one can explain the causal link between education and reduced natural brain degeneration so far, the following at least seems likely: We suspect that a high level of education leads to an increase in neural and cognitive networks over the course of people's lives, and that they build up reserves, so to speak. In old age, their brains are then better able to make up for any injury that occurs, "says Lutz J ncke.
1.From the first paragraph, we know a good education ______.
A.contributes to one's career success B.changes one's appearance
C.can ensure one's physical health D.helps one get whatever he needs
2.How did researchers draw their conclusion
A.By referring to other research. B.By reasonable prediction.
C.Through doing experiments. D.Through data studies.
3.Which of the following may researchers agree with
A.Academics are not good at matching letters.
B.High academic level slows brain degeneration.
C.Academics experience fast brain degeneration.
D.Brain degeneration has no connection with education.
4.What is unclear about the findings
A.How a good education affects our brains.
B.What effects education has on our brains.
C.Why education positively affects our brains.
D.Whether education has a positive effect on our brains.
8. A joint research team recently have developed a new electronic skin that is similar to human skin in strength, durability and sensitivity. The skin or e-skin may play an important role in next-generation personalized medicine, soft robotics and artificial intelligence (AI).
"The ideal e-skin will mimic (模仿) the many natural functions of human skin, such as sensing temperature and the touch, accurately and in real time," says leading researcher Yichen Cai. However, making suitably flexible electronics that can perform such delicate tasks while also used repeatedly is challenging, and each material involved must be carefully engineered.
Most e-skins are made by putting an active sensor on the surface that is attached to human skin. However, the connection between them is often too weak, which reduces the durability and sensitivity of the material; otherwise, if it is too strong, it won't be flexible enough, making it more likely to break the circuit.
"The landscape of skin electronics keeps shifting at a remarkable pace," says Cai. ''The discovery of 2-D sensors has accelerated efforts to turn these quite thin but strong materials into functional, durable and artificial skins."
"The new man-made skin built by the researchers could sense objects from 20 centimeters away. It could further make a quick response when touched in less than one tenth of a second. "It is a striking achievement for an e-skin to maintain toughness after repeated use," said Shen, another researcher, "which mimics the softness and rapid recovery of human skin."
This type of e-skin could monitor a range of biological information, such as changes in blood pressure, which can be detected from movements of arms and legs. This data can then he shared and stored in the cloud via Wi-Fi.
"One remaining problem of the widespread use of e-skins lies in mass production of high-resolution -sensors," adds group leader Vincent Tung, "however, the latest technology offers new promise."
1. What's the feature of the new e-skin
A. It's flexible and sensitive. B. It is almost the same as human skin.
C. It has fragile electronics. D. It has proved important in areas like AI.
2. What can the new e-skin do
A. It can rapidly react to the touch.
B. It can change humans, blood pressure.
C. It can heal the wounded skin quickly.
D. It can adjust humans, temperature.
3. What does the underlined word "striking" in paragraph 5 probably mean
A. Slight. B. Noticeable. C. Well-known. D. Insignificant.
4. What is the best title for the text
A. A Breakthrough in High Technology B. Man-made Skin Improved
C. The Types of E-skin D. The Widespread Use of E-skin
答案以及解析
1.答案:1-3 BBC
解析:1.细节理解题。根据Academic Club部分的because it allows you to connect with other students…industries in which you plan to seek employment after graduation可知,学术俱乐部可以让你和其他同专业的学生,甚至和你毕业后打算从事的行业的专业人士经常沟通。由此可知,学术俱乐部为你提供了与未来同事一起工作的机会。故选B。
2.细节理解题。根据Sports & Recreation Club部分的and you have chances to travel to other colleges in order to compete可知,运动和娱乐俱乐部可以举办校际比赛。故选B。
3.推理判断题。根据第一段中的Employers today tend to hire students who truly made the most of their time on campus.可知,这篇文章的目标读者是大学生。故选C。
2.答案:1-3 BDC
解析:1.细节理解题。题干问哪个专业相关岗位增长最多的一些职业,根据第二个小标题下的This career field is in high demand and is expected to grow by 30%,可知,该专业相关岗位的就业增长率为30%,高于其它三个专业的14%、9%和8%。故选B。
2.细节理解题。题干问如果以经济学为专业,预期会学到关于什么的内容,定位到最后一段的Economics majors learn how economic systems work,可知,会学和经济体系相关的内容,而其它三个选项内容均来自其它专业。故选D。
3.推理判断题。题干问文中所列几个专业有何共同点,由后面四段中的相关数据可知,所有专业相关的岗位在未来都预计增长,由此推论C项所说"在职业市场都受到欢迎"是合理的,而A项的guarantee highest-paying jobs"保证最高薪酬的工作",B项的available in all colleges"所有大学均有开设"和D项的equip students to work overseas"让学生为海外工作做好准备"均依据不足。故选C。
3.答案:1.D; 2.B; 3.A; 4.C
解析:1.细节理解题。根据第四段第二句"Each session began with an activity in which students would map where they were feeling stressed on a drawing of a body.(每节课都以一项活动开始,学生们将在绘制身体的图画上绘制出他们感到有压力的地方。)"可知,在实验的开始阶段,学生们要在一幅身体的图画上画出自己感到有压力的地方。故选D。
2.推理判断题。根据最后一段最后两句"So we need to come at this in lots of different ways. We're going to need a group of people and a variety of options.(所以我们需要以很多不同的方式来解决这个问题。我们需要一群人和各种选择。)"可知,Bjorling想对更多的人做更多的相关研究。故选B。
3.推理判断题。根据第五段最后一句"But they reported feeling better, saying that they felt like they could handle whatever happened for the rest of the day.(但他们报告说感觉好多了,说他们觉得他们可以处理一天剩下的任何事情。)"可知,学生在处理当天接下来发生的问题时更加乐观。故选A。
4.标题归纳题。根据第二段"In a study led by the University of Washington, researchers explored art-based mindfulness activities that schools could use to reduce headaches, a common side effect of stress in adolescent girls. After three weeks of twice-weekly mindfulness and art therapy(疗法) sessions, the girls reported experiencing significantly fewer headaches.(在华盛顿大学领导的一项研究中,研究人员探索了学校可以用来减少头痛的基于艺术的正,念活动,头痛是青春期女孩压力的常见副作用。经过三周每周两次的正念和艺术治疗课程,女孩们报告头痛明显减少。)"通读全文可知,本文主要介绍了一项新的研究:艺术疗法可以缓解青少年的压力。C项概括了本文的主旨,是文章的最佳标题。故选C。
4.答案:1-4 ADBD
解析:1.推理判断题。根据第三段内容可知,希尔老师也经常遇到拼写困难的问题,所以他并不介意学生使用谷歌搜索一些复杂单词,他认为使用这些技术设备对任何人来说都是无害的,即这些科技设备是有帮助的。故选A。
2.推理判断题。根据第四段中的One of the best gifts we can give our children is doing that kind of problem-solving together 可知,莱文认为我们可以给予孩子的最好的礼物是与他们一起面对挑战,解决问题,然而技术设备并不能帮助孩子获得自己解决问题的能力,即危害孩子的发展。故选D。
3.细节理解题。根据第五段中的"Every new wave of technology, from calculators to TV sets, causes a panic about its effect on children, and nostalgia for the past..."可知,从计算器到电视机, 每一次新的技术浪潮都会引起一阵恐慌,人们会担心新技术给孩子们带来的影响,也会唤起对过去的怀念。由此可推知,克里斯塔基斯认同新的技术会引起忧虑和担心。故选B。
4.细节理解题。根据最后一段中的" 'That ability to stay focused, 'he says, 'is one of the most important developmental skills that children acquire. ' "可知,保持专注的能力是儿童获得的最重要的发展技能之一。由此可知,在本段中,克里斯塔基斯强调了儿童专注能力的重要性。故选D。
5.答案:1-4 BADC
解析:1.细节理解题。 根据第二段"While most pre-teens are facing the challenges of middle school, at age 12,Alena Analeigh has already earned her high school diploma and is set to attend Arizona State University via remote learning in May.(当大多数十几岁的孩子都在面临初中的挑战时,12岁的阿丽娜·阿娜莉已经获得了高中文凭,并将在5月份通过远程学习进入亚利桑那州立大学)"可知,和大多数十几岁的孩子不同,12岁的Alena已经获得高中文凭并拥有了上大学的资格。故选B。
2.细节理解题。 根据第四段"But according to Alena's mother, Daphne, her daughter had already set her sights on a career with the space agency when she was a little girl.(但据阿菜娜的母亲达芙妮所说,她的女儿还是个小女孩的时候就已经把目光投向了航天局)"可知,Alena很早之前就有了自己的职业目标。故选A。
3.推理判断题。根据第五段"Alena's space journey began with her early interest in Lego building toys. from which she built complex models of everything from the Taj Mahal and the Disney castle to the Apollo 1I rover and a NASA rocket. While building Lego toys, she learned to bring her imaginations to completion. That is mainly what enables this talent to get closer and closer to her life goal,(问菜娜的太空之旅始于她早期对乐高积木玩具的兴趣,她用乐高积木建造了各种复杂的模型,从泰姬陵、迪士尼城堡到阿波罗11号火星车和美国宇航局的火箭。在制作乐高玩具时,她学会了将自己的想象力发挥到极致。那是主要的让这个天赋越来越接近她的人生目标的原因)"可推知,Alena的兴趣爱好让她为自己的人生目标作好了准备。故选D。
4.推理判断题, 根据第三段"...Alena's goal is to become a NASA engineer by the time she's 16. (阿菜娜的目标是在16岁时成为美国宇航局的一名工程师)"可知,Alena是一个有抱负,有雄心壮志(ambitious)的青年;根据最后一段"She hopes to serve as an example to other girls — they shouldn't let the opinions of others keep them from going after their own dreams. 'It doesn't matter what your age is or what you're planning to do.' she told ABC News. 'Go for it, dream and then achieve it'(她希望为其他女孩树立一个榜样—她们不应该让别人的意见阻碍她们追求自己的梦想。她告诉ABC新闻:"这与你的年龄或你打算做什么无关。大胆去做,梦想,然后实现它。")"可推断,Alena是鼓舞人心的,有激励作用的(inspiring)人。故选C。
6.答案:1.D; 2.A; 3.B; 4.A
解析:1.推理判断题。根据文章第二段Most of us observed much more as children than we do as adults. A child's day is filled with fascination, newness and wonder.可知,与成人相比较,孩子观察得更多,孩子的一天充满了魔力、新奇和惊奇。从而可以推断出孩子更急于探索他们周围的世界。故选D。
2.推理判断题。根据文章第三段作者叙述在一个寒冷的夜晚,作者和学生徒步旅行穿过一条小溪的时候,学生们抱怨水太冷而不愿往前走,结果事实上那是一个温泉。作者举这样一个事例是为了向读者传递这样的观念:避免过早下结论。故选A。
3.细节理解题。根据文章第五段I encountered many hikers who were headed to a distant camp-ground with just enough time to get there before dark. It seldom occurred to them to wander a bit, to take a moment to see what's around them.可知,徒步旅行者只关心能够及时到达目的地,而很少关心周围的事物。故选B。
4.推理判断题。文章作者想要通过此文要告诉我们:大自然只展现给那些善于观察和等待的人,带着我们所有的感官来感受周围世界的奇妙吧。故选A。
7.答案:1.A; 2.D; 3.B; 4.C
解析:1.细节理解题。根据第一段第一句"A good education is an excellent way to land a successful career and develop your personality.(良好的教育是事业成功和个性发展的绝佳途径。)可知,良好的教育有助于一个人的事业成功。故选A。
2.细节理解题。根据第二段最后一句"Based on complex statistical analyses, the researchers were able to show that academic education had a positive effect on age-related brain degeneration(衰退).(根据复杂的统计分析,研究人员能够证明学术教育对年龄相关的大脑退化有积极的影响。)可知,研究人员是通过数据分析得出结论的。故选D。
3.推理判断题。根据第三段的"The findings revealed that over the course of seven years, senior citizens with an academic background showed a significantly lower increase in typical signs of brain degeneration.(研究结果显示,在7年的时间里,具有学术背景的老年人大脑退化典型症状的增长明显较低。)"可知,研究人员可能会同意高学术水平可以减缓大脑退化。故选B。
4.推理判断题。根据最后一段的"Even though no one can explain the causal link between education and reduced natural brain degeneration so far, the following at least seems likely(尽管到目前为止还没有人能解释教育和减少自然大脑退化之间的因果关系但以下几点至少看起来是有可能的)"可知,到目前为止还没人能解释教育和大脑自然退化之间的因果关系,也就是不清楚为什么教育会对大脑有积极的影响。故选C。
8.答案:1-4 AABB
解析:1.细节理解题。根据第一段中的that is similar to human skin in strength, durability and sensitivity和第二段中的making suitably flexible electronics that can perform such delicate tasks可知,这种新型电子皮肤的特点是具有灵活性和敏感性。故选A。
2.细节理解题。根据第五段中的It could further make a quick response when touched in less than one tenth of a second.可知,当人们触摸这种电子皮肤时,它能在不到十分之一秒的时间内快速做出反应。故选A。
3.词义猜测题。根据第三段及第五段内容可知,与大多数电子皮肤相比,这种新型电子皮肤能够在反复使用后仍保持韧性,这是很大的成就和进步。由此可推知,striking与noticeable意思相近,意为“显著的”。故选B。
4.主旨大意题。根据文章首句A joint research team recently have developed a new electronic skin that is similar to human skin in strength, durability and sensitivity.可知,文章以一种新型电子皮肤为话题,介绍了它在强度、耐用性和敏感性方面的特点,而这种新型电子皮肤在新技术的推动下有望大量生产。故B项(人造皮肤实现改进)最适合作文章标题。故选B。
2