PAGE
第 1 页 共 7 页
Module 2 单元加餐练
Ⅰ.阅读理解
Gregory Kloehn digs through dustbins every day, but not for the reason that most people would think. He isn't homeless. In fact he is trying to help the homeless.
Gregory began his life as a sculptor. But he often felt that his sculpture, which just stood in rich people's houses for years, lacked a meaningful purpose. So in 2011 he decided to put his artistic energies into creating homes to sell — not ordinary homes but small structures built entirely from recycled materials.
The thought of creating homes for the homeless didn't occur to him until the year 2013, when a homeless couple asked him for a tarp (防水布). Instead of a tarp, Gregory offered them something better: a small home with a water tank, a kitchen and a trap for waste. They were so grateful that Gregory decided to focus his efforts on helping house the homeless population in his city. And soon his “Homeless Homes Project” was started.
Before starting a new home, Gregory, goes hunting for materials by digging through dustbins. Everything he finds is usable — refrigerator doors become house doors; washing machine doors often serve as windows, and the tops of cars become strong roofs. He puts wheels at the bottom for users to move their homes around easily. Each home takes two to three days to make.
So far Gregory has donated dozens of homes to the city's most needy. While his small low cost mobile homes are not the final solution to the problem of homelessness, they are really practical and do provide a warm and safe place for the homeless to stay in. They are simply a way for one man to do something nice for those in need of some help.
Gregory has written a book titled Homeless Architecture, where he explains techniques to build those homes and he is now working on weekend workshops. “A lot of people who hear about what I'm doing want to get involved,” he said. “Maybe we can meet someplace and put a couple of homes together.”
1.Why did Gregory turn from making sculptures to creating homes
A.He had no home to live in.
B.He had to make more money.
C.He lost interest in sculpture.
D.He wanted to help the homeless.
2.The author mentions the story in Paragraph 3 to tell us ________.
A.Gregory's small homes were popular among the homeless
B.how Gregory got the idea of “Homeless Homes Project”
C.the homeless couple asked Gregory to produce more homes
D.housing the homeless in a city was not an easy task
3.What can we conclude from Paragraph 4
A.Gregory has great trouble hunting for materials for his small houses.
B.It takes Gregory a long time to produce a home.
C.Gregory's work requires imagination and creativity.
D.Everything in the dustbins will be used in Gregory's work.
4.What can we infer from the last paragraph
A.Gregory's project will help more homeless people.
B.Gregory doesn't need to make small homes now.
C.Gregory's work will completely solve the homelessness problem.
D.A single person can make no difference to social problems.
Ⅱ.阅读七选五
Most people use the weekends to kick back and relax. __1__ Because you're on duty, you have to focus on your work seven days a week. While you don't have to be at your desk every minute of every day, weekends make you free to structure your lifestyle so that you can get the most out of your busy schedule. Here are a few ways to make you more productive both at work and in life during the weekends.
Don't work 24/7. Though it's important to think about your business on the weekend, you shouldn't be plugged (填塞) in the way you are during the week. __2__ Instead, work on projects you enjoy or use the time to think about your business in a broader way. Ask yourself, “What do I want to accomplish this week, month or year?”Evaluate how your day to day activities are taking you closer to your long term goals.
Check your e mail once or twice a day. __3__ Read all your messages, arrange any activities, and then put your phone away. If you know you will be checking e mail at a specific (特定的) time, you'll be less likely to check it throughout the day.
__4__ You could go somewhere quiet to relax, or spend time with friends and family members. Since all your previous five days have been spent on your work, you deserve your own time to relax, and to strengthen your relationship with others. However, make sure you're prepared to walk into work on Monday while enjoying yourself.
Don't oversleep. Though some people enjoy sleeping until noon on the weekend, it's not beneficial to your health. __5__ So try not to sleep more than two or three extra hours on the weekend.
A.Find a hobby.
B.Set time for yourself.
C.Schedule a certain time in the day to check your e mail.
D.Regular exercise will make you healthier and less likely to fall ill.
E.Don't be glued to the computer or check your e mail continuously.
F.If you sleep too many hours, you'll likely feel weak throughout the day.
G.Unfortunately, if you own your own business, you don't always have that comfort.
Ⅲ.完形填空
One fine afternoon I was walking along Fifth Avenue when I remembered it was necessary to buy a pair of socks. I__1__ the first sock shop that __2__ my eye, and a boy clerk, not more than seventeen, came forward. “I wish to buy a pair of socks.” His eyes __3__. “Do you know that you have come into the finest place in the world to buy socks ” I had not been aware of that, as my entrance had been __4__.
“Hold on, lad. I am going to buy only one pair!” “I know that, but I want you to see how marvelously __5__ these are.” There was on his face an expression of serious and holy joy, as if he were revealing to me the __6__ of his religion. I looked at him in __7__. “My friend,” I said, “if you can keep up this zeal (热情) and excitement day after day, in ten years you will __8__ every sock in the United States.”
My amazement at his __9__ and joy in salesmanship will be easily understood. In many shops the customer has to wait for someone to __10__ him. And when finally some clerk does __11__ you, you are made to feel as if you were __12__ him. He displays no interest either in you or in the goods he is __13__ to sell. __14__ possibly every clerk began his career with hope and __15__. The daily work was too much and dull for him; gradually his only pleasure was found __16__ of working hours. He became a __17__, not inspired salesman. After being mechanical, he became incompetent, then sour. That was the last __18__. His usefulness was over. I have observed this melancholy (可悲的) __19__ in the lives of so many men in so many occupations that I have come to the __20__ that the surest road to failure is to do things mechanically.
1.A.rushed into B.turned into
C.stole into D.changed into
2.A.hit B.caught
C.fixed D.focused
3.A.opened B.glared
C.brightened D.widened
4.A.accidental B.deliberate
C.considerate D.special
5.A.various B.strange
C.long D.beautiful
6.A.mystery B.opinion
C.idea D.thought
7.A.amazement B.interest
C.puzzle D.admiration
8.A.occupy B.buy
C.own D.attract
9.A.affection B.prejudice
C.success D.pride
10.A.wait upon B.care about
C.concern about D.take care
11.A.observe B.notice
C.view D.see
12.A.asking B.inviting
C.interrupting D.punishing
13.A.paid B.ordered
C.motivated D.permitted
14.A.And B.However
C.Therefore D.Yet
15.A.sadness B.enthusiasm
C.doubt D.consideration
16.A.outside B.beyond
C.inside D.full
17.A.mechanical B.strong
C.courageous D.demanding
18.A.procedure B.approach
C.stage D.pace
19.A.improvement B.decrease
C.increase D.decline
20.A.faith B.conclusion
C.summary D.intention
Ⅳ.语法填空
The __1__ (express) “keeping up with the Joneses” was first used in 1913 by a young American called Arthur Momand.He began earning $125 a week at the age of 23, __2__ was a lot of money in those days.He and his wife moved to a very __3__ (wealth) neighborhood outside New York City.When he saw that rich people rode horses, Momand went __4__ (ride) every day.When he saw that rich people had servants, Momand also hired a servant and gave big __5__ (party) for their new neighbors.
It was like a race, __6__ the race ended when they could no longer pay for their new way of life.They moved back to __7__ apartment in New York City.
Momand looked around him and noticed that many people did all they could __8__ (keep) up with rich lifestyle of their neighbors.He called it “keeping up with the Joneses” because “Jones” is a very common name in the United States.He saw the funny side of it and started to write a series of short stories.The stories __9__ (sell) well and gradually “keeping up with the Joneses” became an idiom __10__ (common) used by many people.
Ⅴ.短文改错
Dear Jeremy and Alice,
Although we've been delighted to have you as neighbors, we're hoping to settle something that bothers to us. In a word, your dog — Cleo.
We've called several time about Cleo's early morning barking. It is difficult to understanding why she barks every minute she's outside. The early morning barking have been disturbing us as we are often up all night with the baby. Beside, Cleo tends to bark a average of six hours a day. This morning she starts barking even before 5 o'clock. That is too much for us, considering how closely the houses are.
We appreciate our apologies and goodwill, but we hope which you can figure out a good way of settling the matter.PAGE
第 1 页 共 7 页
Module 2 单元加餐练
Ⅰ.阅读理解
Gregory Kloehn digs through dustbins every day, but not for the reason that most people would think. He isn't homeless. In fact he is trying to help the homeless.
Gregory began his life as a sculptor. But he often felt that his sculpture, which just stood in rich people's houses for years, lacked a meaningful purpose. So in 2011 he decided to put his artistic energies into creating homes to sell — not ordinary homes but small structures built entirely from recycled materials.
The thought of creating homes for the homeless didn't occur to him until the year 2013, when a homeless couple asked him for a tarp (防水布). Instead of a tarp, Gregory offered them something better: a small home with a water tank, a kitchen and a trap for waste. They were so grateful that Gregory decided to focus his efforts on helping house the homeless population in his city. And soon his “Homeless Homes Project” was started.
Before starting a new home, Gregory, goes hunting for materials by digging through dustbins. Everything he finds is usable — refrigerator doors become house doors; washing machine doors often serve as windows, and the tops of cars become strong roofs. He puts wheels at the bottom for users to move their homes around easily. Each home takes two to three days to make.
So far Gregory has donated dozens of homes to the city's most needy. While his small low cost mobile homes are not the final solution to the problem of homelessness, they are really practical and do provide a warm and safe place for the homeless to stay in. They are simply a way for one man to do something nice for those in need of some help.
Gregory has written a book titled Homeless Architecture, where he explains techniques to build those homes and he is now working on weekend workshops. “A lot of people who hear about what I'm doing want to get involved,” he said. “Maybe we can meet someplace and put a couple of homes together.”
语篇解读:本文讲述了格雷戈里从雕塑工作转向为社会做更有意义的事情的故事,他利用可回收废弃物为无家可归者制造房子,他的举动感染了很多人,他们也想参与到这项公益活动中,使它日益壮大。
1.Why did Gregory turn from making sculptures to creating homes
A.He had no home to live in.
B.He had to make more money.
C.He lost interest in sculpture.
D.He wanted to help the homeless.
解析:选D 细节理解题。根据第一段的最后一句,并结合第二、三段的论述可知,他认为自己的雕塑品只能放到有钱人家中,这并没有太大的意义,他想要帮助无家可归者。
2.The author mentions the story in Paragraph 3 to tell us ________.
A.Gregory's small homes were popular among the homeless
B.how Gregory got the idea of “Homeless Homes Project”
C.the homeless couple asked Gregory to produce more homes
D.housing the homeless in a city was not an easy task
解析:选B 推理判断题。根据第三段的最后一句“And soon his ‘Homeless Homes Project’ was started.”可知,这个故事讲的是该项目启动的原因。
3.What can we conclude from Paragraph 4
A.Gregory has great trouble hunting for materials for his small houses.
B.It takes Gregory a long time to produce a home.
C.Gregory's work requires imagination and creativity.
D.Everything in the dustbins will be used in Gregory's work.
解析:选C 推理判断题。根据第四段中格雷戈里选用的各种搭建小房子的废弃物可知,搭建房子需要很好的想象力与创意,故选C项。
4.What can we infer from the last paragraph
A.Gregory's project will help more homeless people.
B.Gregory doesn't need to make small homes now.
C.Gregory's work will completely solve the homelessness problem.
D.A single person can make no difference to social problems.
解析:选A 推理判断题。根据最后一段最后一句“‘A lot of people who hear about what I'm doing want to get involved,’ he said. ‘Maybe we can meet someplace and put a couple of homes together.’”可知,许多听到格雷戈里所做的事情的人们都要求加入进来,一起搭建更多的房子,可知他的工程将会帮助更多无家可归的人们。Ⅱ.阅读七选五
Most people use the weekends to kick back and relax. __1__ Because you're on duty, you have to focus on your work seven days a week. While you don't have to be at your desk every minute of every day, weekends make you free to structure your lifestyle so that you can get the most out of your busy schedule. Here are a few ways to make you more productive both at work and in life during the weekends.
Don't work 24/7. Though it's important to think about your business on the weekend, you shouldn't be plugged (填塞) in the way you are during the week. __2__ Instead, work on projects you enjoy or use the time to think about your business in a broader way. Ask yourself, “What do I want to accomplish this week, month or year?”Evaluate how your day to day activities are taking you closer to your long term goals.
Check your e mail once or twice a day. __3__ Read all your messages, arrange any activities, and then put your phone away. If you know you will be checking e mail at a specific (特定的) time, you'll be less likely to check it throughout the day.
__4__ You could go somewhere quiet to relax, or spend time with friends and family members. Since all your previous five days have been spent on your work, you deserve your own time to relax, and to strengthen your relationship with others. However, make sure you're prepared to walk into work on Monday while enjoying yourself.
Don't oversleep. Though some people enjoy sleeping until noon on the weekend, it's not beneficial to your health. __5__ So try not to sleep more than two or three extra hours on the weekend.
A.Find a hobby.
B.Set time for yourself.
C.Schedule a certain time in the day to check your e mail.
D.Regular exercise will make you healthier and less likely to fall ill.
E.Don't be glued to the computer or check your e mail continuously.
F.If you sleep too many hours, you'll likely feel weak throughout the day.
G.Unfortunately, if you own your own business, you don't always have that comfort.
答案:1~5 GECBF
Ⅲ.完形填空
One fine afternoon I was walking along Fifth Avenue when I remembered it was necessary to buy a pair of socks. I__1__ the first sock shop that __2__ my eye, and a boy clerk, not more than seventeen, came forward. “I wish to buy a pair of socks.” His eyes __3__. “Do you know that you have come into the finest place in the world to buy socks ” I had not been aware of that, as my entrance had been __4__.
“Hold on, lad. I am going to buy only one pair!” “I know that, but I want you to see how marvelously __5__ these are.” There was on his face an expression of serious and holy joy, as if he were revealing to me the __6__ of his religion. I looked at him in __7__. “My friend,” I said, “if you can keep up this zeal (热情) and excitement day after day, in ten years you will __8__ every sock in the United States.”
My amazement at his __9__ and joy in salesmanship will be easily understood. In many shops the customer has to wait for someone to __10__ him. And when finally some clerk does __11__ you, you are made to feel as if you were __12__ him. He displays no interest either in you or in the goods he is __13__ to sell. __14__ possibly every clerk began his career with hope and __15__. The daily work was too much and dull for him; gradually his only pleasure was found __16__ of working hours. He became a __17__, not inspired salesman. After being mechanical, he became incompetent, then sour. That was the last __18__. His usefulness was over. I have observed this melancholy (可悲的) __19__ in the lives of so many men in so many occupations that I have come to the __20__ that the surest road to failure is to do things mechanically.
语篇解读:作者通过在一个袜子店购物的经历告诉我们:对待工作要充满热情与信心,而不能敷衍了事,机械地应付差事是离失败最近的路。
1.A.rushed into B.turned into
C.stole into D.changed into
解析:选B turn into意为“进入,(使)变成”;rush into意为“冲进”,不合题意。
2.A.hit B.caught
C.fixed D.focused
解析:选B catch sb.'s eye为固定搭配,意为“引起某人的注意”;fix sb.'s eyes on/upon意思是“眼睛盯住……”。
3.A.opened B.glared
C.brightened D.widened
解析:选C brighten意思是“明亮,(使)高兴,(使)兴奋”,此处指这个店员听到作者要买袜子,非常高兴。
4.A.accidental B.deliberate
C.considerate D.special
解析:选A accidental意为“意外的,无意中的”。根据句意“我倒没有意识到那一点,我不过是无意中进来的”。可知A项正确;deliberate“故意的”;considerate“考虑周到的”;special“专门的”。
5.A.various B.strange
C.long D.beautiful
解析:选D “但我想让你瞧瞧这些袜子是多么好”,店员在认真、投入地向作者介绍袜子。
6.A.mystery B.opinion
C.idea D.thought
解析:选A 此句的意思是“他的脸色庄严而虔诚,就像是在向我透露他的信仰的奥秘似的”。此处强调他对工作的执着、热情。
7.A.amazement B.interest
C.puzzle D.admiration
解析:选A 作者对此非常惊讶,下一段第一句话提示了答案。
8.A.occupy B.buy
C.own D.attract
解析:选C own意为“拥有”,此句话是说“……不出十年,全美国的每一双袜子都将是从你手中卖出去的”。(本意:美国所卖出的每一双袜子都会是你的)。occupy意为“占领,占用”,与文章题意不符。
9.A.affection B.prejudice
C.success D.pride
解析:选D 根据上下文,应该是“我对他推销时的自豪和欣喜感到的诧异”。pride意为“自豪”,符合题意。affection意为“感情,友爱,倾向”;prejudice意为“偏见,成见”;success意为“成功”。
10.A.wait upon B.care about
C.concern about D.take care
解析:选A wait upon意为“服侍,服务”;care about意为“关心”;concern about意为“担心,关注”;take care意为“当心”。
11.A.observe B.notice
C.view D.see
解析:选B observe意为“观察,观测”,有认真研究之意;view通常暗示以一种特殊的方式或带有特定目的去“观察”;see强调看到的结果,也经常暗示“发现、理解或明白”;notice表示“注意到,留意到”,常有不经意间发现之意。这里表示一般店员的漫不经心。
12.A.asking B.inviting
C.interrupting D.punishing
解析:选C 这里提到这类店员对工作和顾客的冷漠,让你感觉好像你打断和影响了他们。其余选项皆不符合句意。
13.A.paid B.ordered
C.motivated D.permitted
解析:选A 句意:他显示出对你和他拿着工资去卖的东西毫无兴趣。
14.A.And B.However
C.Therefore D.Yet
解析:选D 根据上下文,此处应为转折关系。yet意为“然而,但是”;however要用逗号隔开。
15.A.sadness B.enthusiasm
C.doubt D.consideration
解析:选B enthusiasm意为“狂热,积极性,热情”,这里与hope并列。全句意思是“然而或许每个售货员当初都是满怀希望和热情开始工作的”。
16.A.outside B.beyond
C.inside D.full
解析:选A outside of意为“在……的外面”。
17.A.mechanical B.strong
C.courageous D.demanding
解析:选A mechanical意为“机械的,呆板的”,照应全句,恰好与inspired对应。
18.A.procedure B.approach
C.stage D.pace
解析:选C 这里表示的意思是“到了他职业生涯的最后阶段”,stage有“(发展的)进程、阶段或时期”之意。procedure意为“手续,程序”;approach表示“方法”;pace表示“速度”。
19.A.improvement B.decrease
C.increase D.decline
解析:选D decline意思是“下降,衰落,衰败”。此句的意思是“我观察到,很多职业中的太多人在人生道路上都有这种可悲的堕落”。improvement“改进,进步”;decrease一般指“减少,减少的数量”。
20.A.faith B.conclusion
C.summary D.intention
解析:选B come to a conclusion“得出结论”;faith “信任,信仰”;summary “概要,摘要”;intention “目的,意图”。
Ⅳ.语法填空
The __1__ (express) “keeping up with the Joneses” was first used in 1913 by a young American called Arthur Momand.He began earning $125 a week at the age of 23, __2__ was a lot of money in those days.He and his wife moved to a very __3__ (wealth) neighborhood outside New York City.When he saw that rich people rode horses, Momand went __4__ (ride) every day.When he saw that rich people had servants, Momand also hired a servant and gave big __5__ (party) for their new neighbors.
It was like a race, __6__ the race ended when they could no longer pay for their new way of life.They moved back to __7__ apartment in New York City.
Momand looked around him and noticed that many people did all they could __8__ (keep) up with rich lifestyle of their neighbors.He called it “keeping up with the Joneses” because “Jones” is a very common name in the United States.He saw the funny side of it and started to write a series of short stories.The stories __9__ (sell) well and gradually “keeping up with the Joneses” became an idiom __10__ (common) used by many people.
答案:1.expression 2.which 3.wealthy 4.riding
5.parties 6.but 7.an 8.to keep 9.sold 10.commonly
Ⅴ.短文改错
Dear Jeremy and Alice,
Although we've been delighted to have you as neighbors, we're hoping to settle something that bothers to us. In a word, your dog — Cleo.
We've called several time about Cleo's early morning barking. It is difficult to understanding why she barks every minute she's outside. The early morning barking have been disturbing us as we are often up all night with the baby. Beside, Cleo tends to bark a average of six hours a day. This morning she starts barking even before 5 o'clock. That is too much for us, considering how closely the houses are.
We appreciate our apologies and goodwill, but we hope which you can figure out a good way of settling the matter.
答案:第一句:去掉bothers后面的to
第三句:time→times
第四句:understanding→understand
第五句:have→has
第六句:Beside→Besides; 第一个a→an
第七句:starts→started
第八句:closely→close
第九句:our→your; which→that