PAGE
第 12 页 共 12 页
单元质量检测(三)
(时间:100分钟 满分:120分)
Ⅰ.阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。
A
He went to church, watched the people, gave children money for sweets, and discovered that he had never been so happy in his life. In the afternoon he went to his nephew's house. He passed the door several times before he was brave enough to knock. But at last he did it, and was taken into the sitting room, where Fred and his pretty wife were waiting for their friends to arrive for dinner.
“Fred!” said Scrooge.“It's your uncle Scrooge. I've come to dinner. Will you let me stay, Fred?”
Fred almost shook his uncle's arm off. Scrooge felt at home in five minutes. Nothing could be merrier. And what a wonderful dinner they had!
But he was early at the office next morning. Oh, he was there early. He wanted to catch Bob Cratchit arriving late. And he did! He was eighteen and a half minutes late when he finally hurried in. Scrooge was sitting with his office door open.
“Hello!” said Scrooge in his old and hard voice. “What do you mean by coming here so late?”
“I'm very sorry, sir,” said Bob.“I am late. It's only once a year. We were rather merry yesterday, sir.”
“Now I'll tell you that, my friend,” said Scrooge, “I'm not going to have this any longer. And so,” he continued, jumping off his chair and shaking Bob's hand,“I'm going to pay you twice as much!”
Bob's face went white. For a second or two he thought that Scrooge had gone crazy.
“Merry Christmas, Bob!” said Scrooge, and it was clear that he meant it.
Scrooge did everything that he had promised. Some people laughed to see the change in him, but he did not care. His own heart laughed inside him, and that was good enough for him.
1.How did Fred react when his uncle came for dinner
A.He became very happy.
B.He became disappointed.
C.He was concerned about it.
D.He was completely confused.
2.Scrooge came to the office early the next morning because he wanted to ________.
A.punish Bob Cratchit
B.give someone a surprise
C.spend more time on his work
D.catch someone getting late
3.Hearing Scrooge's words about the pay raise, Bob Cratchit was ________.
A.surprised B.interested
C.relaxed D.moved
4.Before he changed, Scrooge was most probably very ________.
A.funny B.kind
C.mean D.shy
B
GreatCall, a leader in wireless products and services for aging consumers, announced that their new products called Jitterbug Touch 2 came onto the market. It is the latest version of GreatCall's original simplified smartphone. With the intuitive interface (直观界面) and advanced Android TM operating system, the Jitterbug Touch 2 is an ideal entry level smartphone for people looking to the changes from a basic feature phone.
GreatCall has done a lot of work to understand what aging consumers wanted and needed in order to make the changes from a basic phone to a smartphone. According to AARP Media Sales and GreatCall study, more than 40 percent of old people surveyed said that smartphones are too complex to use. The Jitterbug Touch 2 will help bridge this gap in the market by offering the features of a modern smartphone in a simplified version.
Jitterbug Touch 2 offers a customized, easy to use user interface, featuring the phone's main functions organized in a single list version with large letters. The home screen allows customers to access their favorite apps promptly,_without wandering through many screens and small icons (图标). Yet the phone's open environment provides full functionality and the ability to rapidly connect to apps, websites and more.
GreatCall determined that users want to approach all the technological advancements that a mainstream (主流) smartphone offers but they need a version that is easy to operate and simple to set up. For example, users thought traditional words and pictures are confusing because they lacked experience with smartphones. For this reason, GreatCall made intuitive changes specifically highlighted by their customers such as renaming confusing terms and signs like changing the name of the “Browser” to “Internet”. Additionally, the voicemail icon was not recognizable to the audience, so it was changed to the word “voicemail”. By listening to its customers. GreatCall was able to make the smartphone experience more intuitive with the Jitterbug Touch 2 for the audience of aging Americans.
5.Compared with modern smartphones, Jitterbug Touch 2 is ________.
A.easier to be used by people
B.more likely to be accepted by people
C.a good looking mobile phone
D.an outdated mobile phone
6.What's the meaning of the underlined word “promptly” in Paragraph 3
A.Luckily. B.Quickly.
C.Normally. D.Certainly.
7.What can we infer from the last paragraph
A.Jitterbug Touch 2 isn't available for some special users.
B.The mainstream smartphone is easier to operate and set up.
C.Users of Jitterbug Touch 2 can't experience advanced technology.
D.GreatCall attaches great importance to the demands of its customers.
8.The purpose of the passage is to ________.
A.show the popularity of smartphones
B.explain why people need smartphones
C.introduce a new type of smartphone and its features
D.tell us why Jitterbug Touch 2 is perfect for everyone
C
Four new books celebrate the unlimited possibilities of books. These books could inspire you to write down your own ideas and stories.
Books! Books! Books!
By Mick Manning and Brita Granstrom
This book mainly describes what the British Library holds, including the library's oldest book, its biggest, as well as the authors' original manuscripts (手稿) of such famous books as Alice's Adventures in Wonderland.
Schomburg: The Man Who Built a Library
By Carole Boston Weatherford. Illustrated (作插图) by Eric Velasquez.
Arturo Schomburg (1874-1938) was a treasure hunter who was interested in historical knowledge rather than money and jewels. He searched for the important but little known contributions that people of African heritage had made to the world. Carole Boston Weatherford's descriptions and Eric Velasquez's illustrations make clear how tirelessly Schomburg searched for books and art that could “tell our stories”. His library in New York City is a national historic landmark.
Our Story Begins
Edited by Elissa Brent Weissman
This fun book goes back to where all of these children's book legends started — a time when they were kids trying to get their ideas onto paper. The 26 entries, each of which features a childhood photograph, include the pages of a chapter book Marla Frazee wrote and illustrated when she was in third grade, and a book created by Grace Lin when she was in middle school.
Writing Radar
By Jack Gantos
With humorous pacing, the author shares all of his writing secrets about making stories out of everyday life. The key, he says, is writing ideas down as you have them and then giving them structure and emotion. He shares his early stories and explains how he developed into the observant author he has become. It will probably make you want to read Gantos' stories as well as to create your own.
9.Which book explores inside a great library
A.Books! Books! Books!
B.Schomburg: The Man Who Built a Library.
C.Our Story Begins.
D.Writing Radar.
10.What made Schomburg different from other treasure hunters
A.His legendary experience of searching for jewels.
B.His contributions to historical knowledge.
C.His unlimited wealth and heritage.
D.His crazy love of libraries.
11.What is special about Our Story Begins
A.It tells the history of children's books.
B.It's co authored.
C.It collects different writers' stories.
D.It's well illustrated.
D
True happiness lies in rewarding relationships, not material wealth, according to new research. Scientists have said that a close circle of friends and family is most important for happiness, and that owning things such as iPhones, computers, being wealthy and owning a sports car do not provide the same level of satisfaction.
The study was done by psychologists at the Sahlgrenska Academy and Lund University, in Sweden. The experts analyzed (分析) articles in Swedish newspapers published in 2010 and recorded which words most often occurred in the same articles as the Swedish word for happiness. In this way, they could know our common happiness.
Co author Dr Danilo Garcia, a researcher at the Sahlgrenska Academy's Centre for Ethics, Law and Mental Health, said,“It's relationships that are most important, not material things that we possess, and this is in line with other findings in happiness research.”
The study, which contained more than 1.5 million words, showed that terms such as “grandmother” and personal pronouns such as “you”,“me”,“us” and “them” often emerge in the same article as the Swedish word for happiness. Researchers found that words such as “iPhone”, “millions” and “Google” almost never appear with the word “happiness”.
The study is a part of a larger research project on how people describe both positive and negative events in their lives. The researchers believe that the word analysis reflects a common perception among the members of our society as to what should make us happy.
Dr Danilo Garcia said, “Just as the Beatles sang, most people understand that money can't buy you happiness or love. But even if we can understand the importance of close and warm relationships at a social level, it isn't certain that everyone is aware that such relationships are actually necessary for our own personal happiness.”
12.New research mainly shows that ________.
A.various things can lead to happiness in people
B.having some close friends is very important to us
C.owning expensive things can actually make us unhappy
D.rewarding relationships make us happy instead of material wealth
13.What Dr Danilo Garcia said in Paragraph 3 shows that the new findings ________.
A.explain something new
B.are unbelievable to many people
C.prove material things are unimportant
D.confirm previous findings in happiness research
14.What does the underlined word “emerge” in Paragraph 4 mean
A.Appear. B.Spread.
C.Start. D.Unite.
15.Dr Danilo Garcia doubts whether ________.
A.money really buys us happiness or love
B.rewarding relationships really lead to personal happiness
C.close and warm relationships are important at a social level
D.all people know rewarding relationships lead to personal happiness
Ⅱ.阅读七选五(共5小题;每小题2分,满分10分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Five secrets to living a sunshine life
Don't avoid or ignore negativity.
In order to conquer and overcome the negativity, it must be acknowledged. You are in control of your environment and if these negative situations keep making an appearance, it's up to you to handle them.
Take care of yourself and your needs.
In order to live a powerful and meaningful life, you must love yourself. __16__ And this will be reflected in your thoughts and emotional state of mind. Love yourself fully in order to love others fully.
__17__
Determine what is worth your time and effort and what is not. If situations are bad and beyond repair, it's time to let go. Are there relationships or friendships that remain damaged but you know are worth the time __18__ Do what you can to find love in situations where it may have been absent in the past.
Give.
Give our time, energy, love and sometimes money to others. __19__ So if you can, don't hesitate to do it.
Focus on things that make us smile, laugh and feel good.
This one is pretty simple. __20__ That is, do more of what makes you happy! I truly believe happiness may not come as easily as we wish. In order to go through work and boring responsibilities, we have to actively pursue and engage in beautiful acts of love and kindness. So let's have a try.
A.Just do MORE of it.
B.Fix them and find peace.
C.Always put yourself first.
D.Mend what's broken or get rid of it.
E.Determine what is important to you.
F.Mind your actions and how you live each day.
G.Everything we put out into the world comes back to us.
Ⅲ.完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)
阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。
My mom grew up in a traditional Chinese family in which open expressions of love were never __21__. When she had me and my three siblings, she treated us with the same __22__ hand.
It was not that she was a slave driver (苛责的上司) or anything, but she never __23__ showed love. Instead, she __24__ in more practical ways.
My parents couldn't have been more different __25__. My dad is a really open hearted person who __26__ showers us with hugs and kisses no matter the occasion. After much persuasion (劝说) from him, my mother did try to __27__, but it was clear that she never felt quite right __28__ her emotions. Eventually, she returned to her __29__ self.
Last year, I was called for an entrance interview at a private medical university in Kuala Lumpur. I desperately wanted to get __30__. Since we lived in Penang, two states away, I __31__ to go there by bus. My mum said it was not safe for me to take the five hour bus trip alone and insisted on __32__ along.
As soon as we __33__ the bus, I took a window seat and turned my back to my __34__. As the bus pulled into the highway, drowsiness (睡意) began to take over and I was __35__ in no time.
Not long afterwards, I was __36___ by rain on the window. Just as I was about to open my eyes, I felt her hand on my cheek and I heard her say __37__, “I love you.”
Never in all my life did I expect such a gesture from my “__38__ than stone” mom. It made me realize that she did __39__ me, even though she never made a big __40__ of it.
21.A.recorded B.formed
C.described D.encouraged
22.A.right B.hard
C.green D.clean
23.A.openly B.quickly
C.repeatedly D.quietly
24.A.worked B.cared
C.taught D.drove
25.A.physically B.creatively
C.intellectually D.emotionally
26.A.never B.seldom
C.always D.sometimes
27.A.help B.change
C.explain D.believe
28.A.hiding B.sharing
C.expressing D.controlling
29.A.normal B.inner
C.cheerful D.old
30.A.stopped B.forgotten
C.accepted D.thanked
31.A.refused B.agreed
C.regretted D.decided
32.A.studying B.coming
C.walking D.picnicking
33.A.called B.boarded
C.missed D.left
34.A.dad B.sister
C.mom D.classmate
35.A.hungry B.worried
C.asleep D.excited
36.A.invited B.inspired
C.welcomed D.awakened
37.A.loudly B.softly
C.patiently D.happily
38.A.smaller B.heavier
C.colder D.smoother
39.A.love B.trust
C.need D.understand
40.A.hug B.picture
C.show D.use
Ⅳ.语法填空 (共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
BookCrossing — the World's Library
If you are walking in your local park and you find a book with a small piece of paper inside 41.__________(say) “Read and Release (投放) me”, don't just treat it 42.__________a joke. You've probably come across an example of “bookcrossing”, a book sharing movement 43.__________(start) in 2001 by American Ron Hornbaker. The term comes from , a free online book club 44.__________ was founded to encourage the practice, aiming to “make the whole world a library”.
Bookcrossers “release” books either by passing them on to friends, 45.__________ else by leaving them in public places for others 46.__________ (pick) up, or “catch”, and then read, before they in turn release them back “into the wild”. Once a book has been “caught”, the person finding it 47.__________ (suggest) to record the event by logging on to the bookcrossing website and entering the book's ID number written on it. That way, both the 48.__________ (origin) owner and subsequent (随后的) readers of the book can keep track of 49.__________ (it) progress.
Over one million people worldwide take part in bookcrossing, “releasing” books in a wide range of 50.__________ (location), including cafes, airports, bus stations and telephone boxes.
Ⅴ.短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)
假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(/)划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
I grew up on a small farm. Work on the farm was never stopped. As a result, my father had to work very hard. Sometime he looked very tired. One morning, when Father was still at sleep, my brother Tom and I got up. First, we feed all the calves. Then we milked the cows. Milk the cows was not easy. Though thinking our father would sleep longer, we did the work happy. When all the work was finally finished, we went into the houses and woke up Father. He was really surprising and kissed both of us on the cheeks. It was great day for all of us.
Ⅵ.书面表达(满分25分)
假如你是一位来自非洲的交换生,现在在中国留学。你非常喜欢中国文学,特别是古典文学。请根据下面信息写一篇短文,谈谈学习中国古典文学的想法。
1.你读过哪些中国古代文学名著?
2.通过读这些名著,你学到了什么?
3.在阅读过程中,你遇到了哪些问题?
注意:词数100左右。
参考词汇:四大名著Four Great Classical Novels of Chinese Literature
PAGE
第 12 页 共 12 页
单元质量检测(三)
(时间:100分钟 满分:120分)
Ⅰ.阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。
A
He went to church, watched the people, gave children money for sweets, and discovered that he had never been so happy in his life. In the afternoon he went to his nephew's house. He passed the door several times before he was brave enough to knock. But at last he did it, and was taken into the sitting room, where Fred and his pretty wife were waiting for their friends to arrive for dinner.
“Fred!” said Scrooge.“It's your uncle Scrooge. I've come to dinner. Will you let me stay, Fred?”
Fred almost shook his uncle's arm off. Scrooge felt at home in five minutes. Nothing could be merrier. And what a wonderful dinner they had!
But he was early at the office next morning. Oh, he was there early. He wanted to catch Bob Cratchit arriving late. And he did! He was eighteen and a half minutes late when he finally hurried in. Scrooge was sitting with his office door open.
“Hello!” said Scrooge in his old and hard voice. “What do you mean by coming here so late?”
“I'm very sorry, sir,” said Bob.“I am late. It's only once a year. We were rather merry yesterday, sir.”
“Now I'll tell you that, my friend,” said Scrooge, “I'm not going to have this any longer. And so,” he continued, jumping off his chair and shaking Bob's hand,“I'm going to pay you twice as much!”
Bob's face went white. For a second or two he thought that Scrooge had gone crazy.
“Merry Christmas, Bob!” said Scrooge, and it was clear that he meant it.
Scrooge did everything that he had promised. Some people laughed to see the change in him, but he did not care. His own heart laughed inside him, and that was good enough for him.
语篇解读:本文摘自查尔斯·狄更斯的《圣诞颂歌》。Scrooge在圣诞前夜经历一些离奇的事之后,终于发生了很大的改变。
1.How did Fred react when his uncle came for dinner
A.He became very happy.
B.He became disappointed.
C.He was concerned about it.
D.He was completely confused.
解析:选A 推理判断题。根据第三段中的“Fred almost shook his uncle's arm off. Scrooge felt at home in five minutes. Nothing could be merrier.”可推断,Fred很高兴。
2.Scrooge came to the office early the next morning because he wanted to ________.
A.punish Bob Cratchit
B.give someone a surprise
C.spend more time on his work
D.catch someone getting late
解析:选D 细节理解题。根据第四段的“He wanted to catch Bob Cratchit arriving late.”可知,答案应选D项。
3.Hearing Scrooge's words about the pay raise, Bob Cratchit was ________.
A.surprised B.interested
C.relaxed D.moved
解析:选A 推理判断题。根据倒数第三段中的“Bob's face went white. For a second or two he thought that Scrooge had gone crazy.”可推断,Bob很惊讶。
4.Before he changed, Scrooge was most probably very ________.
A.funny B.kind
C.mean D.shy
解析:选C 推理判断题。根据第五段的“said Scrooge in his old and hard voice”以及末段内容可推断,Scrooge以前是一个很小气并尖酸刻薄的人。
B
GreatCall, a leader in wireless products and services for aging consumers, announced that their new products called Jitterbug Touch 2 came onto the market. It is the latest version of GreatCall's original simplified smartphone. With the intuitive interface (直观界面) and advanced Android TM operating system, the Jitterbug Touch 2 is an ideal entry level smartphone for people looking to the changes from a basic feature phone.
GreatCall has done a lot of work to understand what aging consumers wanted and needed in order to make the changes from a basic phone to a smartphone. According to AARP Media Sales and GreatCall study, more than 40 percent of old people surveyed said that smartphones are too complex to use. The Jitterbug Touch 2 will help bridge this gap in the market by offering the features of a modern smartphone in a simplified version.
Jitterbug Touch 2 offers a customized, easy to use user interface, featuring the phone's main functions organized in a single list version with large letters. The home screen allows customers to access their favorite apps promptly,_without wandering through many screens and small icons (图标). Yet the phone's open environment provides full functionality and the ability to rapidly connect to apps, websites and more.
GreatCall determined that users want to approach all the technological advancements that a mainstream (主流) smartphone offers but they need a version that is easy to operate and simple to set up. For example, users thought traditional words and pictures are confusing because they lacked experience with smartphones. For this reason, GreatCall made intuitive changes specifically highlighted by their customers such as renaming confusing terms and signs like changing the name of the “Browser” to “Internet”. Additionally, the voicemail icon was not recognizable to the audience, so it was changed to the word “voicemail”. By listening to its customers. GreatCall was able to make the smartphone experience more intuitive with the Jitterbug Touch 2 for the audience of aging Americans.
语篇解读:本文主要介绍了GreatCall开发的一款供老年人使用的智能手机,其操作简单、功能齐全。
5.Compared with modern smartphones, Jitterbug Touch 2 is ________.
A.easier to be used by people
B.more likely to be accepted by people
C.a good looking mobile phone
D.an outdated mobile phone
解析:选A 细节理解题。根据第一段第二句和第二段的最后一句可知,与现代普通的智能手机相比,Jitterbug Touch 2是一款简化了的手机,它使用起来更便捷。
6.What's the meaning of the underlined word “promptly” in Paragraph 3
A.Luckily. B.Quickly.
C.Normally. D.Certainly.
解析:选B 词义猜测题。根据画线词下文的“without wandering through many screens and small icons (图标)”可知,这款手机可以帮助用户很快地进入他们需要的程序,而不用浏览很多的页面和图标。
7.What can we infer from the last paragraph
A.Jitterbug Touch 2 isn't available for some special users.
B.The mainstream smartphone is easier to operate and set up.
C.Users of Jitterbug Touch 2 can't experience advanced technology.
D.GreatCall attaches great importance to the demands of its customers.
解析:选D 推理判断题。根据最后一段的内容可知,GreatCall公司会尽力满足用户的需求。
8.The purpose of the passage is to ________.
A.show the popularity of smartphones
B.explain why people need smartphones
C.introduce a new type of smartphone and its features
D.tell us why Jitterbug Touch 2 is perfect for everyone
解析:选C 写作意图题。通读全文可知,文章主要介绍了一款供老年人使用的智能手机,并介绍了其功能与优势。
C
Four new books celebrate the unlimited possibilities of books. These books could inspire you to write down your own ideas and stories.
Books! Books! Books!
By Mick Manning and Brita Granstrom
This book mainly describes what the British Library holds, including the library's oldest book, its biggest, as well as the authors' original manuscripts (手稿) of such famous books as Alice's Adventures in Wonderland.
Schomburg: The Man Who Built a Library
By Carole Boston Weatherford. Illustrated (作插图) by Eric Velasquez.
Arturo Schomburg (1874-1938) was a treasure hunter who was interested in historical knowledge rather than money and jewels. He searched for the important but little known contributions that people of African heritage had made to the world. Carole Boston Weatherford's descriptions and Eric Velasquez's illustrations make clear how tirelessly Schomburg searched for books and art that could “tell our stories”. His library in New York City is a national historic landmark.
Our Story Begins
Edited by Elissa Brent Weissman
This fun book goes back to where all of these children's book legends started — a time when they were kids trying to get their ideas onto paper. The 26 entries, each of which features a childhood photograph, include the pages of a chapter book Marla Frazee wrote and illustrated when she was in third grade, and a book created by Grace Lin when she was in middle school.
Writing Radar
By Jack Gantos
With humorous pacing, the author shares all of his writing secrets about making stories out of everyday life. The key, he says, is writing ideas down as you have them and then giving them structure and emotion. He shares his early stories and explains how he developed into the observant author he has become. It will probably make you want to read Gantos' stories as well as to create your own.
语篇解读:本文是应用文。文章介绍并对比了能够激发创作灵感的四本书。
9.Which book explores inside a great library
A.Books! Books! Books!
B.Schomburg: The Man Who Built a Library.
C.Our Story Begins.
D.Writing Radar.
解析:选A 细节理解题。由第一本书介绍中的“This book mainly describes what the British Library holds”可知,该书中主要介绍了大英图书馆的藏书。
10.What made Schomburg different from other treasure hunters
A.His legendary experience of searching for jewels.
B.His contributions to historical knowledge.
C.His unlimited wealth and heritage.
D.His crazy love of libraries.
解析:选B 细节理解题。由第二本书介绍中的“who was interested in historical knowledge”及“the important but little known contributions that people of African heritage had made to the world”可知,Schomburg热爱历史文化知识,并将非洲的文化遗产介绍给世人。
11.What is special about Our Story Begins
A.It tells the history of children's books.
B.It's co authored.
C.It collects different writers' stories.
D.It's well illustrated.
解析:选C 细节理解题。由第三本书介绍中的“a time when they were kids trying to get their ideas onto paper”可知,这本书讲述了众多作家迸发灵感后如何开始创作的故事。
D
True happiness lies in rewarding relationships, not material wealth, according to new research. Scientists have said that a close circle of friends and family is most important for happiness, and that owning things such as iPhones, computers, being wealthy and owning a sports car do not provide the same level of satisfaction.
The study was done by psychologists at the Sahlgrenska Academy and Lund University, in Sweden. The experts analyzed (分析) articles in Swedish newspapers published in 2010 and recorded which words most often occurred in the same articles as the Swedish word for happiness. In this way, they could know our common happiness.
Co author Dr Danilo Garcia, a researcher at the Sahlgrenska Academy's Centre for Ethics, Law and Mental Health, said,“It's relationships that are most important, not material things that we possess, and this is in line with other findings in happiness research.”
The study, which contained more than 1.5 million words, showed that terms such as “grandmother” and personal pronouns such as “you”,“me”,“us” and “them” often emerge in the same article as the Swedish word for happiness. Researchers found that words such as “iPhone”, “millions” and “Google” almost never appear with the word “happiness”.
The study is a part of a larger research project on how people describe both positive and negative events in their lives. The researchers believe that the word analysis reflects a common perception among the members of our society as to what should make us happy.
Dr Danilo Garcia said, “Just as the Beatles sang, most people understand that money can't buy you happiness or love. But even if we can understand the importance of close and warm relationships at a social level, it isn't certain that everyone is aware that such relationships are actually necessary for our own personal happiness.”
语篇解读:研究发现,跟朋友和亲人之间良好的关系而不是物质上的东西能够让我们有幸福感。
12.New research mainly shows that ________.
A.various things can lead to happiness in people
B.having some close friends is very important to us
C.owning expensive things can actually make us unhappy
D.rewarding relationships make us happy instead of material wealth
解析:选D 细节理解题。根据第一段中的“True happiness lies in rewarding relationships, not material wealth, according to new research.”可知,这个研究主要表明跟朋友和亲人之间良好的关系而不是物质上的财富能够让我们有幸福感。
13.What Dr Danilo Garcia said in Paragraph 3 shows that the new findings ________.
A.explain something new
B.are unbelievable to many people
C.prove material things are unimportant
D.confirm previous findings in happiness research
解析:选D 细节理解题。根据第三段中的“It's relationships that are most important, not material things that we possess, and this is in line with other findings in happiness research.”可知,这些新发现跟以往与幸福相关的研究的发现一致。
14.What does the underlined word “emerge” in Paragraph 4 mean
A.Appear. B.Spread.
C.Start. D.Unite.
解析:选A 词义猜测题。根据文章内容可知,与朋友和亲人之间有良好的关系而不是物质上的财富能够让我们有幸福感,故可知这些词会跟“幸福”一词出现在同一篇文章里。
15.Dr Danilo Garcia doubts whether ________.
A.money really buys us happiness or love
B.rewarding relationships really lead to personal happiness
C.close and warm relationships are important at a social level
D.all people know rewarding relationships lead to personal happiness
解析:选D 推理判断题。根据末段中的“it isn't certain that everyone is aware that such relationships are actually necessary for our own personal happiness.”可推断,Danilo Garcia怀疑是否所有人都知道与朋友和亲人之间有良好的关系能够让我们有幸福感。
Ⅱ.阅读七选五(共5小题;每小题2分,满分10分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Five secrets to living a sunshine life
Don't avoid or ignore negativity.
In order to conquer and overcome the negativity, it must be acknowledged. You are in control of your environment and if these negative situations keep making an appearance, it's up to you to handle them.
Take care of yourself and your needs.
In order to live a powerful and meaningful life, you must love yourself. __16__ And this will be reflected in your thoughts and emotional state of mind. Love yourself fully in order to love others fully.
__17__
Determine what is worth your time and effort and what is not. If situations are bad and beyond repair, it's time to let go. Are there relationships or friendships that remain damaged but you know are worth the time __18__ Do what you can to find love in situations where it may have been absent in the past.
Give.
Give our time, energy, love and sometimes money to others. __19__ So if you can, don't hesitate to do it.
Focus on things that make us smile, laugh and feel good.
This one is pretty simple. __20__ That is, do more of what makes you happy! I truly believe happiness may not come as easily as we wish. In order to go through work and boring responsibilities, we have to actively pursue and engage in beautiful acts of love and kindness. So let's have a try.
A.Just do MORE of it.
B.Fix them and find peace.
C.Always put yourself first.
D.Mend what's broken or get rid of it.
E.Determine what is important to you.
F.Mind your actions and how you live each day.
G.Everything we put out into the world comes back to us.
答案:16~20 FDBGA
Ⅲ.完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)
阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。
My mom grew up in a traditional Chinese family in which open expressions of love were never __21__. When she had me and my three siblings, she treated us with the same __22__ hand.
It was not that she was a slave driver (苛责的上司) or anything, but she never __23__ showed love. Instead, she __24__ in more practical ways.
My parents couldn't have been more different __25__. My dad is a really open hearted person who __26__ showers us with hugs and kisses no matter the occasion. After much persuasion (劝说) from him, my mother did try to __27__, but it was clear that she never felt quite right __28__ her emotions. Eventually, she returned to her __29__ self.
Last year, I was called for an entrance interview at a private medical university in Kuala Lumpur. I desperately wanted to get __30__. Since we lived in Penang, two states away, I __31__ to go there by bus. My mum said it was not safe for me to take the five hour bus trip alone and insisted on __32__ along.
As soon as we __33__ the bus, I took a window seat and turned my back to my __34__. As the bus pulled into the highway, drowsiness (睡意) began to take over and I was __35__ in no time.
Not long afterwards, I was __36___ by rain on the window. Just as I was about to open my eyes, I felt her hand on my cheek and I heard her say __37__, “I love you.”
Never in all my life did I expect such a gesture from my “__38__ than stone” mom. It made me realize that she did __39__ me, even though she never made a big __40__ of it.
语篇解读:本文是记叙文。文章描述了一位表象冷漠实则深爱着子女的母亲。
21.A.recorded B.formed
C.described D.encouraged
解析:选D 由下文作者描述不擅长公开表达爱的母亲可知,母亲成长在一个不“被鼓励(encouraged)”公开表达爱的传统中国家庭里。
22.A.right B.hard
C.green D.clean
解析:选B 由下文的解释“a slave driver”可知,作者的母亲对待他们四个兄妹都一样看似冷漠。这里用“hard hand”来描述看似硬心肠的母亲。
23.A.openly B.quickly
C.repeatedly D.quietly
解析:选A 由上文的“open expressions of love”可知,作者的母亲不会“公开(openly)”表达爱。
24.A.worked B.cared
C.taught D.drove
解析:选B 由Instead一词的转折和下文描述母亲用自己的方式表达爱可知,母亲用更加实际的方式来“关心(cared)”子女。
25.A.physically B.creatively
C.intellectually D.emotionally
解析:选D 由下文的“My dad is a really open hearted person”可知,相较于母亲不会公开表达爱,父亲在“情感表达上(emotionally)”与母亲完全不同。
26.A.never B.seldom
C.always D.sometimes
解析:选C 由“open hearted”一词可知,父亲不论是什么场合,“总是(always)”给予孩子们拥抱和亲吻。
27.A.help B.change
C.explain D.believe
解析:选B 由上文的“After much persuasion (劝说) from him”可知,在父亲的劝说下,母亲尝试“改变(change)”她“表达(expressing)”情感的方式。
28.A.hiding B.sharing
C.expressing D.controlling
解析:选C 解析见上题。
29.A.normal B.inner
C.cheerful D.old
解析:选D 由上文的“but it was clear that she never felt quite right”可知,试图改变的母亲总也感觉不到正确的表达方式,于是她又回到了“原来的(old)”自己。
30.A.stopped B.forgotten
C.accepted D.thanked
解析:选C 由上文的“an entrance interview”和“desperately”可知,作者渴望能通过那所私立医学院的面试并被“录取(accepted)”。
31.A.refused B.agreed
C.regretted D.decided
解析:选D 由下文作者和母亲一起坐大巴可知,由于大学离家远,于是他“决定(decided)”乘坐大巴前往。
32.A.studying B.coming
C.walking D.picnicking
解析:选B 由上文的“My mum said it was not safe for me to take the five hour bus trip alone”可知,母亲不放心作者独自一人出门,于是坚持要跟他“同行(coming along)”。
33.A.called B.boarded
C.missed D.left
解析:选B 由下文的“As the bus pulled into the highway”可知,“上了(boarded)”大巴以后,作者找了个靠窗的位置坐下,并背对着“母亲(mom)”。
34.A.dad B.sister
C.mom D.classmate
解析:选C 解析见上题。
35.A.hungry B.worried
C.asleep D.excited
解析:选C 由上文的“drowsiness (睡意) began to take over”可知,上了车,困意袭来,作者立刻“睡着了(asleep)”。
36.A.invited B.inspired
C.welcomed D.awakened
解析:选D 由上文的“drowsiness (睡意) began to take over”和下文的“I was about to open my eyes”可知,作者被窗外的雨声“弄醒(awakened)”。
37.A.loudly B.softly
C.patiently D.happily
解析:选B 由上文的“I felt her hand on my cheek”可知,母亲在作者睡着的时候轻抚他的脸颊,并“温柔地(softly)”说了一句“我爱你”。
38.A.smaller B.heavier
C.colder D.smoother
解析:选C 不擅长公开表达爱的母亲在作者眼里比石头“还冰凉(colder)”。
39.A.love B.trust
C.need D.understand
解析:选A 由上文的“I heard her say ________ ‘I love you.’”可知,作者意识到母亲是“爱(love)”他的,只是不太会“表达(show)”爱。
40.A.hug B.picture
C.show D.use
解析:选C 解析见上题。
Ⅳ.语法填空 (共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
BookCrossing — the World's Library
If you are walking in your local park and you find a book with a small piece of paper inside 41.saying (say) “Read and Release (投放) me”, don't just treat it 42.as a joke. You've probably come across an example of “bookcrossing”, a book sharing movement 43.started (start) in 2001 by American Ron Hornbaker. The term comes from , a free online book club 44.that/which was founded to encourage the practice, aiming to “make the whole world a library”.
Bookcrossers “release” books either by passing them on to friends, 45.or else by leaving them in public places for others 46.to_pick (pick) up, or “catch”, and then read, before they in turn release them back “into the wild”. Once a book has been “caught”, the person finding it 47.is_suggested (suggest) to record the event by logging on to the bookcrossing website and entering the book's ID number written on it. That way, both the 48.original (origin) owner and subsequent (随后的) readers of the book can keep track of 49.its (it) progress.
Over one million people worldwide take part in bookcrossing, “releasing” books in a wide range of 50.locations (location), including cafes, airports, bus stations and telephone boxes.
Ⅴ.短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)
假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(/)划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
I grew up on a small farm. Work on the farm was never stopped. As a result, my father had to work very hard. Sometime he looked very tired. One morning, when Father was still at sleep, my brother Tom and I got up. First, we feed all the calves. Then we milked the cows. Milk the cows was not easy. Though thinking our father would sleep longer, we did the work happy. When all the work was finally finished, we went into the houses and woke up Father. He was really surprising and kissed both of us on the cheeks. It was great day for all of us.
答案:第二句:去掉was
第四句:Sometime→Sometimes
第五句:at→in
第六句:feed→fed
第八句:Milk→Milking
第九句:Though→But; happy→happily
第十句:houses→house
第十一句:surprising→surprised
第十二句:great前加a
Ⅵ.书面表达(满分25分)
假如你是一位来自非洲的交换生,现在在中国留学。你非常喜欢中国文学,特别是古典文学。请根据下面信息写一篇短文,谈谈学习中国古典文学的想法。
1.你读过哪些中国古代文学名著?
2.通过读这些名著,你学到了什么?
3.在阅读过程中,你遇到了哪些问题?
注意:词数100左右。
参考词汇:四大名著Four Great Classical Novels of Chinese Literature
参考范文:
I take a special interest in Chinese literature, especially ancient Chinese literature. So far I have read the Four Great Classical Novels of Chinese Literature, Romance of the Three Kingdoms, Water Margin, Journey to the West and Dream of the Red Chamber. Those novels reflect the real life of ancient Chinese people from many different angles. As a result, I have gained a better understanding of Chinese culture and people's lifestyle in ancient times. However, I still met many problems related with cultures and the Chinese language in those stories. Therefore, I am trying to learn Chinese harder so that I can understand China better.