PAGE
第 6 页 共 6 页
课时跟踪检测(二) Warm-up & Lesson 1 — Language Points
Ⅰ.单句语法填空
1.It was the middle of the night when my father woke me up and told me to watch the football game.
2.He wrote a letter where he explained what had happened in the accident.
3.Do you know the trouble I have buying (buy) the ticket for the concert
4.While shopping, people sometimes can't help being persuaded (persuade) into buying something they don't really need.
5.I must apologise for not having been able to write to you.
6.The moment he got home, the boy set about doing (do) his homework.
7.Large quantities of graduates go to the city in search of jobs.
8.When he came to, he found himself lying (lie) in the hospital.
9.The reason why he resigned is known to us.
10.The policeman with whom Mr.Henry is talking is a friend of mine.
Ⅱ.完成句子
1.不久你就会意识到是你错了。
It will not be long before you realize you are wrong.
2.他为让我们等待数小时而向我们道歉。
He apologized to us for having kept us waiting for hours.
3.有很多乘客正在公共汽车站等车。
There were many passengers waiting for the bus at the bus stop.
4.我们不得不求助于老师,因为只有老师才能说服他不再上网。
We had to turn to the teacher for help, because only the teacher can persuade him not to surf the Internet again.
5.地震中失去家园的人多达一万。
The number of people who lost homes reached as many as 10,000 in the earthquake.
6.他们没有钱因而被迫卖掉了农场。
They had so little money that they were forced to sell the farm.
Ⅲ.选词填空
in search of, make it to, get into trouble, fill out, set sail
1.Because the wind wasn't strong enough, they set sail for France.
2.Scientists are in search of a cure for the disease.
3.You will get into trouble if you drive after drinking.
4.We're too late; I don't think we'll make it to the station.
5.Fill out the application carefully, and keep copies of it.
Ⅳ.课文缩写语法填空
Eric the Red, whose ancestors came 1.from Scandinavia, was one of the Vikings who achieved achievements in his voyage all his life. According 2.to the old stories of Iceland and Norway, Eric the Red 3.was forced (force) to leave 4.where he lived because he was charged with murder.He left Iceland and then discovered Greenland where he persuaded some people 5.to go (go) to live.Following Eric, another man, 6.whose name was Biarni, 7.eventually (eventual) reached and landed on Greenland because of an unexpected storm.In the year 1002, Eric's son, Leif, also made great 8.contributions (contribute) in 9.discovering (discover) other lands such as present day Canada and Newfoundland.They are the first records we have of Europeans sailing 10.to the Americas.
Ⅴ.完形填空
A strange thing happened to me last Sunday. It was such a beautiful day 1 I drove to go for a look in the country.
On the way back home, my 2 stopped. It was out of gas on a 3 road far from a town! I decided to walk until I found someone 4 could sell some gas. I had walked almost a mile 5 I finally found a house near the 6 . I was glad to see it because it was getting dark.
I knocked at the door and a little old lady with long white hair 7 . She said, “I've been 8 for you here for a long e in. 9 is almost ready.”
“But I only came for some gas,” I answered. I couldn't 10 what she was talking about.
“Oh, Alfred! Gas You 11 tea,”said she.
I quickly 12 that my car was out of 13 , but she didn't seem to listen to me. She just kept 14 me Alfred and talking about how long it had been 15 she had seen me. She was acting very strangely and I was anxious to leave. As soon as she went to get tea, I went out of the house as fast as I 16 .
17 , there was another house down the road and I was able to buy the gas I needed. When I told the man about my 18 , he said, “Oh, that's Miss Emily. She lives by herself in that big house. She's strange, but she wouldn't 19 anybody. She is still waiting for the man she was going to marry thirty years ago. The day before their wedding he left home and 20 came back because of the war.”
语篇解读:本文讲述了“我”的汽车没有油了,“我”出去找油的时候,遇见的一件很奇怪的事情,一个女人把“我”错当成了她逃婚的丈夫。
1.A.and B.so
C.but D.that
解析:选D and“和”;so“因此”;but“但是”;that“这个”。句意:这是很不错的一天,我开车去乡下。such ...that“如此以至于”,故选D项。
2.A.car B.bus
C.bike D.truck
解析:选A car“车”;bus“公交车”;bike“自行车”;truck“卡车”。句意:在回家的路上,我的车抛锚了。根据“It was such a beautiful day I drove to go for a look in the country.”可知作者是开车去的,故选A项。
3.A.narrow B.lonely
C.crowded D.busy
解析:选B narrow“窄的”;lonely“孤独的”;crowded“拥挤的”;busy“忙的”。句意:在一条孤独的远离小镇的路上车没有油了。根据语境可知选B项。
4.A.what B.whom
C.who D.how
解析:选C 句意:我决定走着去找卖油的人。who引导someone的定语从句,故选C项。
5.A.before B.after
C.while D.as
解析:选A before“之前”;after“之后”;while“当……时候”;as“因为”。句意:在我发现道旁的小屋之前,我已经走了大约一公里。根据语境可知选A项。
6.A.street B.path
C.way D.road
解析:选D street“街道”;path“道路”;way“方式”;road“道路”。句意:在我发现道旁的小屋之前,我已经走了大约一公里。故选D项。
7.A.came B.answered
C.opened D.appeared
解析:选B come“来”;answer“回答”;open“打开”;appear“出现”。句意:我敲门,一个年长的白发的女士前来开门。根据语境可知选B项。
8.A.asking B.looking
C.calling D.waiting
解析:选D ask“问”;look“看”;call“打电话”;wait“等”。句意:我已经在这等你很久了,进来吧,茶已经准备好了。根据下文可知选D项。
9.A.Gas B.Coffee
C.Tea D.Lunch
解析:选C gas“汽油”;coffee“咖啡”;tea“茶”;lunch“午餐”。句意:我已经在这等你很久了,进来吧,茶已经准备好了。根据“‘Oh, Alfred! Gas You tea,’said she”可知选C项。
10.A.consider B.understand
C.accept D.think
解析:选B consider“考虑”;understand“理解”;accept“接受”;think“认为”。句意:我不能理解她说的话。根据语境可知选B项。
11.A.like B.love
C.used to like D.enjoy
解析:选C like“喜欢”;love“爱”;used to like“过去喜欢”;enjoy“享受”。句意:Alfred,汽油,你过去最喜欢茶了。根据语境可知这位女士把作者当作她的未婚夫了,故选C项。
12.A.answered B.explained
C.refused D.promised
解析:选B answer“回答”;explain“解释”;refuse“拒绝”;promise“承诺”。句意:我很快解释,我的车没有油了。根据语境可知选B项。
13.A.gas B.tea
C.strength D.energy
解析:选A gas“汽油”;tea“茶”;strength“力气”;energy“能量”。句意:我很快解释,我的车没有油了。根据语境可知作者的车没有油,故选A项。
14.A.calling B.call
C.to call D.called
解析:选A 句意:她继续叫我Alfred,跟我说自从上次见我已经很久了。keep doing“继续做某事”,故选A项。
15.A.until B.before
C.since D.when
解析:选C until“直到”;before“之前”;since“自从,因为”;when“当……时候”。句意:她继续叫我Alfred,跟我说自从上次见我已经很多久了。故选C项。
16.A.could B.can
C.would D.should
解析:选A could“能够”;can“能”;would“将会”;should“应该”。句意:当她上茶时,我已经尽快地离开她家了。根据语境可知选A项。
17.A.Unfortunately B.Absolutely
C.Fortunately D.Seriously
解析:选C unfortunately“不幸的是”; absolutely“绝对的”;fortunately“幸运地”; seriously“严重地”。句意:幸运的是,在另外一家我买到了汽油。根据语境可知选C项。
18.A.accident B.event
C.experience D.surprise
解析:选C accident“事故”;event“事件”;experience“经历”;surprise“惊喜”。句意:当我告诉那个人关于我的经历时,他说,那是艾米丽小姐,独自一个人住在一个大房子里,很奇怪,但不会伤害任何人。根据语境可知选C项。
19.A.hit B.injure
C.hurt D.frighten
解析:选C hit“打”;injure“伤害”;hurt“伤害”;frighten“害怕”。句意:当我告诉那个人关于我的经历时,他说,那是艾米丽小姐,独自一个人住在一个大房子里,很奇怪,但不会伤害任何人。故选C项。
20.A.never B.ever
C.yet D.still
解析:选A never“从不”;ever“曾经”;yet“然而”;still“仍然”。句意:在他们婚礼之前,丈夫离开家,因为战争,再也没有回来。根据语境可知选A项。
Ⅵ.阅读理解
Early in the 16th century men were trying to reach Asia by traveling west from Europe. In order to find Asia they had to find a way past South America. The man who eventually found the way from the Atlantic Ocean to the Pacific was Ferdinand Magellan.
Magellan sailed from Seville in August 1519 with five ships and about 280 men. Fourteen months later, after spending a severe winter on the coast of Patagonia, he discovered the channel which is now called Magellan's Strait. In November 1520, after many months of dangers from rocks and storms, during which two ships were lost, the three remaining ships entered the ocean on the other side of South America.
They then continued, hoping to reach Asia. But they did not see any land until they reached the islands off the coast of Asia. Before they arrived at these islands, later known as the Philippines, his men were dying of starvation. While they were staying in the Philippines, Magellan was killed in battle. The remaining officers then had to get back to Spain. They decided to sail round Africa. After many difficulties, one ship with eighteen men sailed into Seville three years after leaving. They were all that remained of Magellan's expedition. However, their achievement was great. They were the first men to sail round the world.
语篇解读:本文介绍了麦哲伦及其船队第一次从海上寻找水路去亚洲的探险之旅。
1.The purpose of Magellan's expedition was .
A.to sail round the world
B.to find a sea route to India
C.to make a voyage to Asia
D.to carry men to Philippines
解析:选C 细节理解题。根据第一段的内容, 我们可以知道, 欧洲人试图向西航行, 经大西洋到太平洋, 然后到达亚洲, 从而找到一条从海上去亚洲的路线。
2.The time Magellan Strait was discovered was .
A.in August 1519 B.in October 1520
C.in November 1520 D.not mentioned
解析:选B 细节理解题。根据第二段前两句内容可知, 麦哲伦是在1520年10月发现Magellan Strait“麦哲伦海峡”的。
3.Which of the following is NOT mentioned in the passage concerning the expedition
A.Lack of navigation equipment.
B.Severe winter in Patagonia.
C.The death of Magellan.
D.Dangers from rocks and storms.
解析:选A 细节理解题。通读全文我们可以发现, 全文没有提及navigation equipment“航海设备”方面的问题。故选A。
4.The best title of this passage is .
A.Magellan's Expedition
B.The Discovery of the Philippines
C.The Most Dangerous Expedition in Navigation
D.The First Expedition to Asia
解析:选D 标题归纳题。本文主要讲述的是麦哲伦及其船队第一次从海上寻找水路去亚洲的探险之旅。故D为最佳选项。PAGE
第 1 页 共 4 页
课时跟踪检测(三) Lesson 2 & Lesson 3
Ⅰ.单句语法填空
1.It's important to protect your skin against/from the harmful effects of the sun.
2.The government must deal with the problem of high unemployment (失业) now.
3.The floods were responsible for the deaths of over one hundred people.
4.Drinking plenty of water is necessary to be energetic (energy).
5.Do you feel any attraction (attract) for this book
6.We all believe in good, free education (educate) for our children.
7.The length (long) of the bridge is 200 metres.
8.In that year, two important discoveries (discover) were made.
9.The store promised to discount prices by 10%.
10.I can't understand why he was so cruel to his brother.
Ⅱ.选词填空
watch out, at length, trick sb.into sth., up to date, on the one hand ...on the other hand, measure up to
1.We have discussed the matter at length.
2.On the one hand I have to work; on the other hand I have many visitors to see.
3.Her performance didn't measure up to the expectations of her boss.
4.A clever lawyer should be able to trick the prisoner into an admission of guilt.
5.Watch out for the dog!
6.This reference book, though published ten years ago, is still up to date.
Ⅲ.课文缩写语法填空
Welcome to Underwater World. You can watch the polar bear, a real iceberg, the acrobatic seals and meet the more 1.friendly (friend) penguins in the “Polar World”. If you go to the “Ocean Floor”, you can see the 2.most beautiful (beautiful) coral and the 3.most unusual (unusual) fish that appear to “fly” through the water. In the “Sea Theatre”, you can see our 4.intelligent (intelligence) dolphins. And in the “Discovery Pool”, younger children can touch crabs and other smaller creatures. And on the “Virtual Reality Voyage”, you can enjoy some of the 5.strangest (strange) fish in the world. You can see the prettiest fish that use a light on their body to attract other fish, the 6.noisiest (noisy) fish that can produce sounds almost twice 7.as loud as your speaking voice and the 8.tiniest (tiny) fish that is 9.smaller (small) than a fly. Here you can also swim with dolphins and face an attack by the most 10.dangerous (danger) creature in the sea — the great white shark.
Ⅳ.阅读理解
The world's stocks of seafood will have collapsed (暴跌) by 2050 at present rates of destruction by fishing, a scientist said. By 2048, to be exact, catches of all the presently fished seafoods will have decreased on average by more than 90 percent since 1950. The study says the loss of biodiversity (生物多样性) cuts down the ability of oceans to feed the world's growing human population — expected to rise by 50 percent to nine billion in 2050.
Over fishing also destroys the stability of ocean environments largely,reducing the ocean's ability to produce seafood, resist diseases, filter (过滤) pollutants and rebound (回升) from stresses such as climate change. And every species matters when it comes to the ocean's ability to repair itself, says the study.
Dr. Boris Worm, of Dalhousie University, Nova Scotia, the lead author, said, “This is what is projected, not predicted, to happen. I am confident we will not go there because we will do something about it. But if this trend continues in this predictable fashion, as it has for the last 50 years, the world's currently fished seafoods will have reached what we define (定义) as collapse by 2048.”
“Every year a higher percentage of the currently fished stocks collapse. We are losing it piece by piece.” Prof Callum Roberts, of the University of York, who was not involved in the study, said,“The animals and plants that inhabit the sea are not merely embellishments (装饰) to be wondered at. They are essential to the health of the oceans and well being of human society. We need to ban destructive fishing practices and create a network of large scale marine reserves around not just Britain, but globally.”
语篇解读:本文主要讲了过度捕捞造成的生物多样性消失最终将使海洋养活不了增长的世界人口。
1.According to the passage that all seafood will run out in 2050 will .
A.make the sea water much fresher and cleaner
B.make it impossible to support more people with the seafood
C.make the whole animals on land die away
D.make the fishermen have more free time to rest
解析:选B 推理判断题。由第一段“The study says the loss of biodiversity (生物多样性) cuts down the ability of oceans to feed the world's growing human population — expected to rise by 50 percent to nine billion in 2050.”可知,过度捕捞造成的生物多样性消失最终将使海洋养活不了增长的世界人口。
2.What bad result will over fishing bring to us
A.Destroying the stability of ocean environments.
B.Largely reducing the ocean's ability to produce fresh water.
C.Increasing the ocean's ability to filter pollutants.
D.Making the ocean have no more capability to repair itself.
解析:选A 细节理解题。由第二段“Over fishing also destroys the stability of ocean environments largely, reducing the ocean's ability ...”可知过度捕捞会破坏海洋环境的稳定性。
3.What is Dr. Boris Worm's idea about the future of the seafood in the world
A.All seafood will surely run out in 2050.
B.The seafood will become more than now in 2050.
C.Seafoods will not have collapsed if people try their best to protect the ocean.
D.The situation of the seafoods will get much worse than predicted even if people do something about it.
解析:选C 推理判断题。由第三段Dr. Boris Worm的话“I am confident we will not go there because we will do something about it.”可判断C项正确。
4.How should we do in order to protect the seafood from running out
A.We should encourage the destructive fishing practices around the world.
B.We should regard the animals and plants that inhabit the sea embellishments to be wondered at.
C.We should create a network of large range sea reserves around the whole world.
D.We should learn that the animals and plants that inhabit the sea are not necessary to the health of the oceans.
解析:选C 细节理解题。由最后一段“We need to ban destructive fishing practices and create a network of large scale marine reserves around not just Britain, but globally.”一句中,Callum Roberts教授提出了两个解决办法,C项与第二个办法吻合。
Ⅴ.阅读七选五
Although problems are a part of our lives, it certainly doesn't mean that we let them rule our lives forever. One day or the other, you'll have to stand up and say — problem, I don't want you in my life.
1 Problems with friends, parents, girlfriends, husbands, and children — the list goes on. Apart from these, the inner conflicts within ourselves work, too. These keep adding to our problems. Problems come in different shapes and colors and feelings.
But good news is that all problems can be dealt with. Now read on to know how to solve your problems.
Talk, it really helps. What most of us think is that our problem can be understood only by us and that no talking is going to help. 2 Talking helps you move on and let go.
Write your problems. 3 When you write down your problems, you are setting free all the tension from your system. You can try throwing away the paper on which you wrote your problems. By doing this, imagine yourself throwing away the problems from your life.
Don't lose faith and hope. No matter what you lose in life, don't lose faith and hope. Even if you lose all your money, family ... you should still have faith. 4
Your problems aren't the worst. No matter what problem you get in life, there're another one million people whose problems are huger than yours. 5 Your problems might just seem big and worse, but in reality they can be removed.
Go about and solve your problems because every problem, however big or small, always has a way out.
A.But the truth is that when you talk about it, you're setting free the negative energies that have been gathering within you.
B.When we have a problem, a pressing, critical, urgent, life threatening problem, how do we try and solve it
C.Tell yourself: when they can deal with them, why can't I
D.Of course, we've been fighting troubles ever since we were born.
E.We can often overcome the problem and achieve the goal by making a direct attack.
F.Having a personal diary can also be of huge help if you don't want a real person to talk with.
G.With faith and hope, you can rebuild everything that you lose.
答案:1~5 DAFGC
Ⅵ.短文改错
Mary was an university student. She didn't have much money and her parents were not rich, and she had an uncle who had been fortunately enough to collect great wealth.
He always give her valuable Christmas and birthday presents. When her uncle's birthday came round, Mary wanted buy him something really special, but because he was rich, she did not know how to get him. She went into the best shop in her town and explained what her problem was to one of helpful shop assistant. Finally she asked, “What do you have for someone that has already got everything he wants or needs?”
The assistant sighed deep and answered, “Envy, only envy.”
答案:第一句:an→a
第二句:第二个and→but
第二句:fortunately→fortunate
第三句:give→gave
第四句:buy前加to; how→what
第五句:helpful前加the; assistant→assistants
第六句:that→who
第七句:deep→deeplyPAGE
第 5 页 共 5 页
课时跟踪检测(四) Lesson 4
Ⅰ.单词拼写
1.The baby was born with a heart problem and only survived for a few hours.
2.Lisa! I'm sorry. I didn't recognise you — you've had your hair cut!
3.The interruption of electricity made us unable to do anything.
4.The two men were complete opposites. Simon was tall and fair, while Clive was short and dark.
5.Water was leaking (渗漏) from a pipe in the bathroom.
6.The Titanic sank (下沉) after hitting an iceberg.
7.You can float (飘浮) very easily in the Dead Sea because it's so salty.
8.The children were screaming (尖叫) with laughter at the news.
Ⅱ.选词填空
rather than, manage to do sth., up to, escape from, bring back, be opposite to, scream out, recover from, dive into, pick up
1.What he did was opposite to what he said.
2.Now let's figure out whose car will stop to pick us up.
3.He brought back some books when he came back from America.
4.Rather than allow the vegetables to go bad, he sold them at half price.
5.The big ship can carry up to 1,000 people every time.
6.He screamed out a warning not to touch the electric wire.
7.He managed to get the work done with very little help.
8.He wanted to escape from being punished, but failed.
9.How long does it take you to recover from actions that upset you
10.He dived into the river fully clothed and rescued the children.
Ⅲ.课文缩写语法填空
About three years ago, something terrible happened 1.to me.Those six hours of terror have broken my body and soul.One day, my two brothers and I were coming back from the islands.All at 2.once, the sky was covered with dark clouds and in less than a minute we were in a terrible storm. An enormous wave covered our boat and my younger brother fell into the sea. Our boat 3.survived (survive), and I was trying to recover 4.when my elder brother put his mouth close to my ear, and screamed 5.out the terrifying word “Whirlpool!”
It may seem strange, but at that moment, when we were on the edge 6.of the whirlpool, I felt calmer than when we were moving towards it.I noticed that the heavier objects went down more quickly than the smaller, 7.lighter (light) ones. So I tied myself to a barrel to help me float. And 8.without waiting, I dived into the sea to try and escape.
As you can see, I did escape.In the end a boat picked me 9.up. I was very tired. The fishermen were my old friends, but they were unable 10.to recognise (recognise) me. When I told them the story, they did not believe it.
Ⅳ.阅读理解
A
Do you like chocolate Maybe most people do. A box of it can be a great gift. Buy one for a friend and give it as a surprise. See how happy that person gets.
Say you just got a box of chocolate. Which piece do you pick first A man has studied people's choices. He says they tell something about the person. Did you choose a round piece You are a person who likes to party. Did you choose an oval shape You are a person who likes to make things. Picking a square shape shows something else. The person is honest and truthful. You can depend on him or her.
What kind of chocolate do you pick Maybe you like milk chocolate. This shows you have warm feelings about the past. Dark chocolate means something else. A person who chooses it looks toward the future. What about white chocolate Would you choose it If so, you may find it hard to make up your mind. Some people like chocolate with nuts (果仁). These are people who like to help others.
Do you believe these ideas Can candy tell all these things It doesn't really matter. There is one sure thing about eaters of chocolate. They eat it because they like it.
语篇解读:本文主要谈论了巧克力有不同的颜色、形状以及口味。选择不同,人的个性特征也不同,也就是说选择不同的巧克力表现出不同的性格特征。
1.This passage mainly tells us .
A.why people like chocolate
B.almost everyone likes chocolate
C.about different kinds of chocolate
D.different choices may show different characters
解析:选D 主旨大意题。本文主要谈论了巧克力有不同的颜色、形状以及口味。选择不同,人的个性特征也不同,也就是说选择不同的巧克力表现出不同的性格特征。故选D项。
2.Picking a round shape of chocolate shows that a person .
A.likes singing, dancing and drinking
B.likes to do something for others
C.is good at making things
D.can be depended on
解析:选A 细节理解题。本文第二段“Did you choose a round piece You are a person who likes to party.” 所表示的意思为选择圆形的巧克力表示的意思是你是一个喜欢聚会的人,也就是说你是一个喜欢唱歌、跳舞的人,故选A项。
3.From this passage we can see that a helpful man may choose chocolate .
A.in oval shape B.in square shape
C.with nuts D.with coffee
解析:选C 细节理解题。本文第三段“Some people like chocolate with nuts (果仁). These are people who like to help others.”所表示的含义为喜欢果仁巧克力的人乐于帮助别人,故本题选C项。
4.The last paragraph suggests that the writer .
A.believes all the information about chocolate
B.does not believe the information about candy
C.is trying to get you to believe false information
D.doesn't think it important whether you believe the ideas
解析:选D 推理判断题。本文最后一段所表示的含义为你喜欢什么种类的巧克力无关紧要;只要你喜欢吃就行了,也就是你信不信作者的话都不重要,故本题选D。
B
“The noise made by boats of whale watching tourists may be causing communication problems for the animals,” British researchers said last week.
Whale watching is a popular tourist activity in places where groups of killer whales (虎鲸) live.Every day, dozens of boats filled with tourists go to watch the beautiful animals.Unfortunately, the engines of the boats make a lot of noise, and that may be causing problems for the whales, according to a report in the US science magazine Nature.
The whales travel in groups, and communicate with each other through sonic (声波的) calls that some scientists refer to as singing.The sounds of the boat engines may be creating too much background noise for the whales to be able to hear each other.
The researchers listened to recordings of whale calls made between 15 and 25 years ago, before whale watching became popular.These were compared to more recent recordings.
They found that the animals have started to sing for longer than they used to, like a person shouting to a friend across a noisy room.
It is believed that the whales are trying to communicate hunting or breeding information.Scientists said that, if this is prevented, the future of the world's whale population could be in danger.
“Animals become slow in mind and repeat themselves in noisy areas,”said Volker Deecke, a Canadian biologist.“They have to say things twice or three times in order to be understood.”
The killer whales studied were living off the coast of northwestern America.The number of killer whales in this area has been falling for several years, but scientists are not sure why.
语篇解读:本文主要讲了观鲸船的噪音对虎鲸的信息交流产生不利影响。
5.What does the underlined word in Paragraph 6 mean
A.Singing to others.
B.Producing young.
C.Caring about the old.
D.Hunting for food.
解析:选B 词义猜测题。由第六段第二句可知,科学家说如果这件事情被阻止的话,世界上鲸的数量将会处于危险中,因此推断breeding指的是“繁殖”。
6.The passage mainly tells us .
A.the problems of whale watching
B.how killer whales communicate with each other
C.the reduced population of killer whales caused by whale watching
D.hearing problems of the killer whales caused by whale watching
解析:选D 主旨大意题。文章讲述了观鲸船的噪音给虎鲸的信息交流造成了麻烦。
7.Now in a noisy background, the killer whales have to .
A.sing in a louder voice
B.sing longer
C.travel in smaller groups
D.get nearer to each other
解析:选B 细节理解题。由第五段可知,因为受噪音干扰,现在虎鲸“唱”的时间比原来长。
8.From the passage, we can feel that the author is .
A.angry B.hopeful
C.worried D.disappointed
解析:选C 推理判断题。文章介绍观鲸船的噪音给虎鲸的交流造成了困难,而且虎鲸数量在下降,科学家也不明白其中原因,因此显然作者对此感到“担忧”。
Ⅴ.语法填空
If you want a job interview with Li Fan, head of engineering at Pinterest (a company that operates a software system designed to discover information on the World Wide Web, mainly using images), you'll need to wait until Friday. Fan categorizes the 1 (type) of meetings she takes by days of the week.Mondays are for large group meetings and Tuesdays are for 2 (speak) with people one on one. Wednesdays and Thursdays are for requests or various monthly meetings. The reason She's eager to cut down the time 3 takes to readjust to working on a new task.
For Fan, the strategy (策略) is important. With pressing deadlines for a site 4 (fill) with billions of images, Fan works hard to be accessible to a team of more than 450 software engineers at the company's San Francisco headquarters (总部). She's 5 (constant) pulled into progress updates on dozens of projects, so she schedules blocks of uninterrupted time each day, along with 6 monthly “ask me anything” period for her staff. She never wants to appear too busy 7 (have) conversations about the product, business or professional development.
Fan is not alone in carrying out strategies to keep 8 (she) daily routine on track. For some of the world's busiest people, having an easy way to plan the day 9 (be) important for performance. While some may have assistants, their complex scheduling systems can help the rest of us make the most 10 a jam packed workday.
答案:1.types 2.speaking 3.it 4.filled 5.constantly
6.a 7.to have 8.her 9.is 10.ofPAGE
第 5 页 共 5 页
课时跟踪检测(五) Communication Workshop, Culture Corner & Bulletin Board
Ⅰ.单词拼写
1.After a long debate (争论), Congress approved the proposal.
2.She seemed to disagree (不同意) with her mother.
3.Where is your local (当地的) address
4.The shopkeeper (店主) struggled with the thief.
5.Development of the area would endanger wildlife (野生动物).
6.Wherever (无论到哪里) she goes, there are crowds of people waiting to see her.
Ⅱ.选词填空
in one's opinion, in addition to, on board, so that, care for
1.Who will care for your children while you are away
2.In addition to English, my younger sister has to study French.
3.I have a bad cold, so that I can't attend the meeting this afternoon.
4.There were 216 passengers on board when the plane crashed.
5.In my opinion, what you have done is quite right.
Ⅲ.完成句子
1.水上世界是个新公园,坐落在湖的中部。
The Underwater World is a new park, which is located in the middle of the lake.
2.那个提议还在讨论中。
The proposal is still under debate.
3.我认为西湖是个好去处。
I think the West Lake is a great place to go.
4.这个港湾再也不是十年前的港湾了。
This bay is no longer the one it used to be ten years ago.
5.他们轮流照看病床上的父亲。
They took turns to take care of their sick father.
6.要采取措施来净化空气,改善环境。
Something must be done to make the air clean and improve environment.
7.科学家利用特种设备来测量这种鱼的长度和宽度。
The scientists used special equipment to measure the length and width of the fish.
Ⅳ.完形填空
Two businessmen, Jehdi and Hassan, had a rest on their way to Touria. Soon Jehdi 1 . Hassan was afraid for someone robbing (抢劫) them and thought they should be 2 .
Hassan didn't sleep all night because he was worried about their 3 . After Jehdi woke up, he said,“Hassan, I had a wonderful 4 . There was a big tree, 5 like the one behind you. A wasp (黄蜂) told me to dig and I found a pot full of coins.”
“It's surely a 6 dream,” replied Hassan.“If I were you, I would have 7 around the tree.”
“I would never take it 8 . It's just a dream. Let's 9 our journey.”
Since the tree looking like the one in Jehdi's dream was just behind him, Hassan 10 , “Jehdi, if you don't want to dig, I will. 11 your dream to me.”
Hassan began 12 .“This is a good piece of business for me!”
“Tell me how much you 13 your dream,” said Hassan. After a brief 14 , they agreed on the sum of 300 coins.
Jehdi said,“Never have I made such a 15 . So much money for a simple dream of no 16 .”
They went to the tree and Jehdi was amused to see Hassan digging around. What a 17 for them when Hassan uncovered a pot full of gold coins! Hassan saw a note, which read“the first of seven”. It meant there should be six more pots 18 . Jehdi saw the note, too and he began 19 the deal. They found the other six pots. Later on, Jehdi often came to visit Hassan but every time he returned home 20 , for he knew that he could never buy back his dream.
语篇解读:本文主要讲述了两个商人之间的一笔交易。
1.A.fell asleep B.went home
C.showed up D.set off
解析:选A 根据下一段说明Hassan整晚没有睡可知Jehdi很快就睡着了。
2.A.useful B.helpful
C.awful D.careful
解析:选D Hassan没有睡的原因是他害怕他们遭抢劫,觉得他们应该“小心”。
3.A.business B.safety
C.money D.food
解析:选B Hassan整夜没睡是担心他们的“安全”。
4.A.idea B.plan
C.dream D.suggestion
解析:选C 根据下文可知此处Jehdi醒来向Hassan说自己的梦。
5.A.exactly B.mainly
C.specially D.hardly
解析:选A Jehdi描述梦中的场景和他们所处的场景相同,故用exactly表示“确切地,完全地”。
6.A.true B.wrong
C.strange D.funny
解析:选C Jehdi在梦中梦到了和现实相似的场景,故Hassan认为这是一个十分“奇怪的”梦。
7.A.rested B.dug
C.left D.watered
解析:选B 根据下文可知Hassan认为如果他是Jehdi的话他就会在那棵树周围“挖”。第五段给出了暗示。
8.A.seriously B.physically
C.peacefully D.quietly
解析:选A take ... seriously“认真考虑……”。
9.A.change B.begin
C.continue D.stop
解析:选C Jehdi认为只是一个梦,不必过多考虑它,建议“继续”他们的旅程。
10.A.insisted B.thought
C.ordered D.agreed
解析:选A 根据后面Hassan对Jehdi所说的话可知Hassan坚持要去挖。
11.A.Connect B.Sell
C.Carry D.Return
解析:选B 由下面两个商人之间的对话可知此处Hassan要Jehdi把梦“卖”给他。
12.A.crying B.asking
C.shouting D.laughing
解析:选D 根据“This is a good piece of business for me!”可知Hassan是笑着告诉对方这是一笔好生意。
13.A.cost B.pay for
C.charge for D.afford
解析:选C Hassan询问对方这个梦“要价”多少,charge for“要价”。
14.A.discussion B.interview
C.experiment D.survey
解析:选A 经过“讨论”,双方就梦的价格达成了一致。
15.A.deal B.parcel
C.choice D.mistake
解析:选A 谈妥之后Jehdi认为自己很划算,从来没有进行过这样的一笔“交易”。
16.A.title B.quality
C.value D.reward
解析:选C Jehdi认为这笔交易划算的原因就是他觉得梦不“值钱”。
17.A.disappointment B.mess
C.surprise D.fear
解析:选C 当真正挖出金币时,这两个商人自然感到十分“惊喜”。
18.A.buried B.gone
C.lost D.broken
解析:选A 因为第一个罐子是挖出来的,故另六个罐子应该是埋在下面。
19.A.forgetting B.enjoying
C.regretting D.appreciating
解析:选C Jehdi看到Hassan果真挖出了金币自然对自己和其做的那笔交易感到后悔。
20.A.richer B.healthier
C.later D.sadder
解析:选D Jehdi因买不回自己的梦而感到“伤心”。
Ⅴ.阅读理解
Many gardeners believe that“talking”to their plants helps them grow — it turns out that they may not be crazy after all. According to the scientists from the University of Exeter, plants may keep communicating with each other through a secret “unseen” language.
For their experiment, the scientists picked a cabbage plant that is known to send out a gas when its surface is cut. In order to get video evidence of the communication, they changed the cabbage gene by adding the protein — luciferase (虫荧光素酶), which is what makes fireflies (萤火虫) glow in the dark.
When the changed cabbage plant was in full bloom, they cut a leaf off with a pair of scissors, and almost immediately, thanks to the luciferase, they could see the plant sending out “methyl jasmonate (茉莉酸甲酯)”.
While this was a known fact, what was surprising was the fact that the minute this gas began to give out, the nearby cabbage plants seemed to sense some kind of danger and started to send out a gas that they normally have to keep predators (捕食者) like caterpillars (毛虫) away.
What the scientists are not sure is whether the plants are trying to warn the other leaves or the near plants about the danger — something that will require further research. However, the team, which is led by Professor Nick Smirnoff, is quite excited about the findings because this is the first time it has been proved that plants do not live a passive life, but actually move, sense and even communicate with each other.
However, before you get all concerned, they are quite sure that plants do not feel the pain when they are cut, since they do not have nerves — so go ahead and bite into that juicy carrot!
语篇解读:本文讲述的是植物也有自己的语言。
1.What's the best title of the passage
A.Plants Can Send Some Gas
B.Plants Can Communicate with Each Other
C.The “Unseen” Language of Plants
D.Plants Can't Feel Pain
解析:选C 标题归纳题。本文讲述的是以前园丁认为与植物说话,会让他们长得更好,现在科学表明植物之间也是有语言的,可以进行沟通和交流,故选C项。
2.What does the underlined word “they” in Paragraph 1 mean
A.Gardeners. B.Plants.
C.Scientists. D.Fireflies.
解析:选A 代词指代题。根据第一段提到“Many gardeners believe that‘talking’to their plants helps them grow — it turns out that they may not be crazy after all”可知许多的园丁说与植物说话,能帮他们生长,这些园丁没有在说谎,故选A项。
3.When the plant sent out methyl jasmonate, which of the following statements is NOT true
A.The nearby cabbage plants seemed to sense some kind of danger.
B.The nearby cabbage plants started to send out a gas.
C.The nearby cabbage plants tried to warn the near plants.
D.The nearby cabbage plants communicated through a secret language.
解析:选C 细节理解题。根据第四段提到“the nearby cabbage plants seemed to sense some kind of danger and started to send out a gas that they normally have to keep predators (捕食者) like caterpillars (毛虫) away”附近的圆白菜会发出一种危险气体,使捕食者远离,故选C项错误。
4.According to the experiment, plants .
A.don't live a passive life
B.can feel pain when they are cut
C.can warn the other leaves about danger
D.can talk with each other
解析:选A 推理判断题。根据倒数第二段提到“this is the first time it has been proved that plants do not live a passive life, but actually move, sense and even communicate with each other”证明植物不会过着被动的生活,而是会移动、感觉甚至彼此交流,故选A项。PAGE
第 5 页 共 5 页
课时跟踪检测(一) Warm-up & Lesson 1 — Pre-reading
阅读理解
A
Satellites in space measure temperatures over large areas of the ocean. They are, however, less specific when it comes to measuring temperatures along the coast. However, there is a new solution.
Scientists want people who do water sports to help them gather coastal climate data. This includes surfers, divers and fishermen. The idea came from new data collected by scientists who are also surfers. The group was led by a scientist in England named Bob Brewin. The group designed a surfboard that could be their laboratory. The results show different water temperatures than what the satellites have shown.
Coastlines are important to the economy. Large amounts of people use them for business and fun. Coastlines are also important for the environment because they are home to many different plants and animals.
Brewin says satellite data alone cannot be trusted. So, his team wants volunteers to gather data during their water activities. The information the volunteers find will be used along with satellite readings. The scientists think this will result in more accurate information.“We can begin to understand how our coastal environment is responding to climate change,” Brewin said.
They want surfers to check water surfaces and divers to measure temperatures deeper in the water. The information would then go into the scientists' database. Meanwhile, a group of scientists from Europe had another idea. The group is interested in boots that some fishermen use. These boots sense water temperatures. The scientists think the fishermen who wear those boots could be connected to a data collection system.
Many water sports take place in areas that are important for sea life. These locations can be difficult to check, Brewin says. For example, ocean waves can ruin data collection floats and boats. So, coastal sea surface temperature records are poor.
语篇解读:本文是一篇说明文。科学家依靠冲浪者、潜水者和渔民获取有关海岸线温度的信息。
1.What's the problem with satellites
A.They can't measure temperatures over the ocean.
B.They can't locate coasts very accurately.
C.They might provide unreliable data.
D.They break down frequently.
解析:选C 细节理解题。根据第一段中的“They are, however, less specific when it comes to measuring temperatures along the coast”可知,当涉及到海岸线温度时,卫星提供的信息不可靠。
2.What did Brewin's team do
A.They turned a surfboard into a lab.
B.They did research on water sports.
C.They made efforts to learn surfing.
D.They made friends with fishermen.
解析:选A 细节理解题。根据第二段中的“The group designed a surfboard that could be their laboratory”可知,以Brewin为首的科学家们把冲浪板改成了实验室。
3.How can volunteers help Brewin
A.Analyze satellite readings.
B.Compare data from different sources.
C.Wear boots designed by Brewin's group.
D.Go into waters of different depths to collect data.
解析:选D 细节理解题。根据第五段中的“They want surfers to check water surfaces and divers to measure temperatures deeper in the water”可知,科学家希望志愿者们进入不同深度的海水中进行数据收集。
4.Why is it difficult to check the temperature of coastlines
A.Surfers face great danger.
B.Beaches cover huge areas.
C.Data collection boats are too big.
D.Waves damage the measuring equipment.
解析:选D 推理判断题。根据最后一段中的“For example, ocean waves can ruin data collection floats and boats”可知,海浪会毁掉测量设备,这使得对海岸线温度的监测变得异常困难。
B
There are eight species of dolphins in Hawaii. The bottle nosed dolphin is the most common type of dolphin. This name came from its longer upper and lower jaws. This dolphin is a very loving and friendly animal. There are cases of dolphins that rescue injured divers in the ocean.
In Hawaii, you can experience swimming with dolphins. There are several companies on Oahu and the Big Island that offer a swim with these animals in the wild. These kinds of tours usually are combined with water sports such as snorkel (水下呼吸管) or scuba diving.
Dolphins are protected by the Marine Mammal Protection Act and it is against the law to become closer than 50 yards (45 m)to them. But these friendly animals can approach to check you out. You have to consider that if dolphins prefer to keep away, you should not try to swim close to them. If dolphins come close while you are swimming in the ocean, don't attempt to touch them and don't make aggressive or sudden movements.
At the Sea Life Park on Oahu, they have special dolphin programs that allow you to swim and hug dolphins, besides, you'll learn about these mammals' habits. The Dolphin Quest program will explain to you why dolphins are considered one of the most intelligent creatures.
Swimming with dolphins is one of the most attractive activities if you come to Hawaii. But Hawaii's underwater world is amazing and has many other species to watch:Humpback whales,Green sea turtles,Monk seals and so on.
While you get in touch with this underworld,always have in mind the main rule of the ocean respect: Look but don't touch.
语篇解读:本文向读者介绍在夏威夷和海豚一起游泳时需要注意的几点事项。
5.What's the main idea of Paragraph 1
A.Dolphins in Hawaii have long bottle noses.
B.Dolphins in Hawaii love friends.
C.Dolphins in Hawaii always save the divers.
D.Dolphins in Hawaii are explained in brief.
解析:选D 段落大意题。第一段简单地介绍了夏威夷海域里海豚的情况。
6.According to the Marine Mammal Protection Act, when you swim in the ocean you .
A.have to follow the dolphins
B.must stay close to the dolphins
C.should keep a distance from the dolphins
D.can't move with the dolphins
解析:选C 细节理解题。由第三段第一句 “Dolphins are protected ... to them.” 可知,人们要与海豚保持一定的距离,否则就触犯了法律。
7.If you want to know something about dolphins' life, you can .
A.travel to the Big Island now and then
B.obey the Marine Mammal Protection Act
C.turn to the dolphin programs at the Sea Life Park
D.live with the dolphins for a long time on Oahu
解析:选C 细节理解题。由第四段可知,从这些节目中可以了解海豚的生活习性。
8.When travelling around Hawaii's underwater world, you can do all of the following EXCEPT .
A.swim with dolphins
B.have a hug with dolphins
C.watch other animals besides dolphins
D.touch every animal
解析:选D 推理判断题。由文章最后一句可知,在夏威夷海底世界有些动物不能触摸。
C
Far from the land of Antarctica, a huge shelf of ice meets the ocean. At the underside of the shelf there lives a small fish, the Antarctic cod.
For forty years scientists have been curious about that fish. How does it live where most fish would freeze to death It must have some secret. The Antarctic is not a comfortable place to work and research has been slow. Now it seems we have an answer.
Research was begun by cutting holes in the ice and catching the fish. Scientists studied the fish's blood and measured its freezing point.
The fish were taken from seawater that had a temperature of -1.88℃ and many tiny pieces of ice floating in it. The blood of the fish did not begin to freeze until its temperature was lowered to -2.05℃. That small difference is enough for the fish to live at the freezing temperature of the ice salt mixture.
The scientists' next research job was clear: Find out what in the fish's blood kept it from freezing. Their search led to some really strange things made up of a protein (蛋白质) never before seen in the blood of a fish. When it was removed, the blood froze at seawater temperature. When it was put back, the blood again had its anti freeze quality and a lowered freezing point.
Study showed that it is an unusual kind of protein. It has many small sugar molecules (分子) held in special positions within each big protein molecule. Because of its sugar content, it is called a glycoprotein. So it has come to be called the anti freeze fish glycoprotein or AFGP.
语篇解读:本文主要讲述了对一种能够生活在南极冰冷海洋中的鱼的研究。
9.What is the text mainly about
A.The terrible conditions in the Antarctic.
B.A special fish living in freezing waters.
C.The ice shelf around Antarctica.
D.Protection of the Antarctic cod.
解析:选B 主旨大意题。本文主要讲述了对一种能够生活在南极冰冷的海水中的鱼的研究,因此B项是文章的中心意思。
10.Why can the Antarctic cod live at the freezing temperature
A.The seawater has a temperature of -1.88℃.
B.It loves to live in the ice salt mixture.
C.A special protein keeps it from freezing.
D.Its blood has a temperature lower than -2.05℃.
解析:选C 细节理解题。根据文中第五段的说明可以 知道:正是这种特殊的蛋白质使得这种鱼在南极海水中生活而不至于被冰冻。
11.What does the underlined word “it” in Paragraph 5 refer to
A.A type of ice salt mixture.
B.A newly found protein.
C.Fish blood.
D.Sugar molecule.
解析:选B 代词指代题。根据文中的叙述可以判断出该物质就是帮助这种鱼生活在南极海水中的神奇的蛋白质。
12.What does “glyco ” in the underlined word “glycoprotein” in the last paragraph mean
A.sugar B.ice
C.blood D.molecule
解析:选A 词义猜测题。根据“Because of its sugar content, it is called a glycoprotein.”这句话可以推断出前缀“glyco ”应该和sugar有关。