牛津译林版高一上册模块2 Unit 2 Wish you were here单元质量检测二(原卷板+解析版)

文档属性

名称 牛津译林版高一上册模块2 Unit 2 Wish you were here单元质量检测二(原卷板+解析版)
格式 zip
文件大小 563.0KB
资源类型 教案
版本资源 牛津译林版
科目 英语
更新时间 2023-01-06 19:52:28

文档简介

PAGE
第 页 共 12 页
单元质量检测(二)
(时间:100分钟 满分:120分)
Ⅰ.阅读理解(共10小题;每小题2.5分,满分25分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。
A
In Canada you can find dogs, cats, horses, etc. in almost every family. These are their pets. People love these pets and have them as their good friends.
Before they keep them in their houses, they take them to animal hospitals to give them injections so that they won't carry disease. They have special animal food stores, though they can get animal food in almost every kind of stores. Some people spend around two hundred Canadian dollars a month on animal food. When you visit people's houses, they would be very glad to show you their pets and they are very proud of them. You will also find that almost every family has a bird feeder in their garden. All kinds of birds are welcomed to come and have a good meal. They are free to come and go and nobody is allowed to kill any animal in Canada. They have a law against killing wild animals. If you killed an animal, you would be punished. If an animal happened to get run over by a car, people would be very sad about it.
People in Canada have many reasons to like animals. One of them might be: Their family ties are not as close as ours. When children grow up, they leave their parents and start their own life. Then the old will feel lonely. But pets can solve this problem. They can be good friends and never leave them alone.
1.The passage mainly talks about ________.
A.how to keep pets away from disease
B.pets in Canada
C.how to take good care of pets
D.life of the old in Canada
2.Canadians give their pets injections before keeping them at their houses because ________.
A.the pets are sick
B.the pets are wild
C.they want to stop them from carrying disease
D.they want them to sleep on the way home
3.In Canada, children leave their parents when they grow up because ________.
A.their parents' houses are too small
B.they don't love their parents any more
C.they can only find jobs far from their parents
D.they start thein own life and don't have to depend on their parents any more
B
Route 66 is home to some of the oldest roadside attractions.Here are some attractions you should see along the Mother Road:
Paul Bunyan and a Hot Dog
Route 66 travelers pass by many fiberglass giants right along the road.These giants, built in the 1960s, were a popular form of advertising.The first fiberglass giant was a “Paul Bunyan” figure.Paul Bunyan is a famous lumberjack (伐木工人).It originally advertised the Paul Bunyan Cafe.Paul Bunyan still stands there today, nearly six meters tall, with one giant hot dog in hand.
Crown Candy Kitchen
Crown Candy Kitchen has been serving Route 66 travelers from the very beginning.The family run shop opened more than 100 years ago.On weekends, people sometimes wait in line for a table for over an hour.Luckily there is free entertainment right outside.
The World's Largest Rocking Chair
Just off the road sits an almost 13 meter tall rocking chair.The structure was completed in 2008 on April Fools' Day.The same year, the Guinness Book of World Records awarded it the title of “World's Largest Rocking Chair”.People are not permitted to climb the chair.We suspect, however, that it probably happens once in a while when no one is watching.
Big Texan's Steak Challenge
Since 1960, it has appealed to travelers with a big love of beef.It is hard to miss the restaurant or the giant cow statue that sits out front.What has made this steak famous: a “free” 2 kilogram steak.There is one trick: the steak is only free if you can eat the entire thing in one hour.A special table is in the middle of the restaurant for the diners who accept the challenge.Since 1990, more than 9,000 diners have eaten the entire 2 kilogram steak.
4.What did the “Paul Bunyan” figure advertised
A.A farm.        B.A factory.
C.A cafe. D.A restaurant.
5.What can we inferred from the text
A.Paul Bunyan has a preference for hot dogs.
B.Crown Candy Kitchen is very popular with people.
C.The rocking chair is so large that no one can climb it.
D.There is a large cow statue in the Texan restaurant.
6.How can you get a free steak
A.By climbing the giant cow statue in one hour.
B.By advertising the restaurant for one hour.
C.By eating the large steak in one hour.
D.By attracting 9,000 diners in one hour.
7.Among all the attractions, which one has the longest history
A.Paul Bunyan and a Hot Dog.
B.Crown Candy Kitchen.
C.The World's Largest Rocking Chair.
D.Big Texan's Steak Challenge.
C
Are you dreaming of taking a trip on your own Here is some advice on how to make your once in a lifetime journey and how to stay safe when you get there.
Before you begin to look at places, activities and plane tickets, you must set a budget.When you search through the websites about travelling, it can be so easy to add another week here or there, or choose an extra activity.Setting a budget can avoid (避免) creating a huge bill, which starts very small.
With so many countries on this planet, it is difficult to decide where to go.By narrowing down your search to voluntary (自愿的) work or a relaxing holiday, you can save a lot of time looking through websites.
After deciding where to go, you need to research the country.Find out when each season is.It would be disappointing if you were taking part in an outdoor based activity and it rained most days.Look into medical information, as you may need certain medicine for certain countries.Above all, make sure you can afford to go to this country and take part in the activities you have dreamt about.Don't raise your hopes too high before you know for certain it is within your budget.
By carrying a credit (信用) card with you at all times, it is possible to stop yourself getting lost.Mobile phones are very important as well.However, do not depend completely on them, since electronic machines can break without warning.Therefore, always carry a list of emergency (紧急情况) phone numbers, names and addresses.Finally, learn a little of the language.Don't expect that the people there speak your own language.After all, you are in their country.
8.What is the best title for the passage
A.Take a Relaxing Trip
B.Save up to Travel Alone
C.Create a Pleasant Trip
D.Prepare for Travelling Alone
9.From the passage, we can know that ________.
A.travelling in a foreign country costs a lot
B.deciding on where to go is an easy job
C.a volunteer can help you choose where to go
D.you need to know what the weather of the county you travel is like
10.According to the passage, which of the following is true
A.You needn't research the country you'll travel before setting off.
B.Making a budget is important when making a travel plan.
C.It is funny to take medicines when travelling.
D.Bad weather can never influence your trip.
Ⅱ.阅读七选五(共5小题;每小题2分,满分10分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
People around the world use their computers to buy goods, communicate with others, listen to music, see pictures and learn about different places and ideas. In 2006, more people around the world used new ways to communicate and connect with each other through the Internet.
__11__ “Blog” is short for “web log”. Through these personal websites, people can share their experiences, ideas and opinions with anyone on the Internet.
People of all ages have their own blogs. For young people, they are a way to show their writings and other forms of self expression.
__12__ These sites include “MySpace” used mainly by teenagers and young adults. MySpace is an online community that lets people share messages and pictures with an increasing number of friends.__13__
YouTube is another Internet site that becomes more popular. This website lets anyone create, share and watch short videos. People can watch almost anything on YouTube: news, sports and entertainment events. __14__ These include videos of people singing or dancing, or animals doing funny things. Three young men created YouTube as a personal video sharing service. They sold it to Google for more than one and a half billion dollars.
Games and entertainment also become a larger part of the Internet. One Internet social site is called Second Life. __15__ They get married, build homes, operate businesses, buy and sell goods, work, play and attend school.
A.People of all ages use computers to express themselves.
B.It is the most popular social networking site on the Web.
C.There are music videos, and videos made by people in their own homes.
D.More and more people are buying computers because of the lower price.
E.The blog is one form of communication that enjoys growing popularity.
F.It is an online world in which computer users create a new self and live a different life.
G.Many websites offer free services to create personal Web pages and fill them with sites.
Ⅲ.完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)
阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。
Have you ever been sad because of failure Please remember, for often, achieving what you set out to do is not the most important thing.
A boy decided to dig a __16__ hole behind his house. As he was __17__, a couple of older boys stopped by to give a(n) __18__. “What are you doing?” asked one of the __19__. “I want to dig a hole all the way through the earth!” the boy __20__ excitedly. The older boys began to __21__, telling him that digging a hole all the way through the earth was __22__. After a while, the boy picked up a jar (罐子). He __23__ it to the visitors. It was full of all kinds of stones and insects. Then he said calmly and __24__, “Maybe I can't finish digging all the way through the earth, __25__ look at what I've found during this period!”
The boy's goal was far too __26__, but it did cause him to go on. And that is what a goal is __27__ — to cause us to move in the __28__ we have chosen, in other words, to cause us to keep working!
Not __29__ goal will be fully achieved. Not every job will __30__ up with a success. Not every dream will come true. But when you __31__ short of your aim, maybe you can say, “Yes, but look at __32__ I've found along the way! So many wonderful things have __33__ my life because I tried to do something!” __34__ is in the digging that life is lived. It is a joy on the __35__ that really makes sense.
16.A.small        B.big
C.deep D.wide
17.A.working B.playing
C.moving D.wondering
18.A.hand B.look
C.tool D.order
19.A.visitors B.girls
C.friends D.neighbors
20.A.dug B.answered
C.admitted D.debated
21.A.laugh B.shout
C.attack D.explain
22.A.dangerous B.illegal
C.impossible D.unnecessary
23.A.took B.gave
C.passed D.showed
24.A.excitedly B.happily
C.confidently D.successfully
25.A.but B.or
C.so D.and
26.A.good B.difficult
C.clear D.common
27.A.with B.on
C.for D.in
28.A.road B.way
C.path D.direction
29.A.every B.each
C.all D.both
30.A.begin B.end
C.start D.finish
31.A.reach B.fall
C.find D.set
32.A.whether B.when
C.where D.what
33.A.come into B.got into
C.devoted to D.turned to
34.A.That B.This
C.It D.There
35.A.life B.goal
C.failure D.journey
Ⅳ.语法填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。
Life is filled with regrets. As we get older, we often look back and wish that we __36__ (make) better choices in our life before. So what can we do __37__ (avoid) future regrets The following are a few tips that you might find __38__ (use).
Make plans in advance. If you start to do something, you need to make a plan before doing it. The __39__ (early), the better. You should know what comes first and what comes last. Even if something unexpected __40__ (happen), you can have more time to deal with it.
Live __41__ more active life. More outdoor __42__ (active) can keep you healthy, both physically and mentally.
Make good friends. Everyone needs friends. Friends are people with __43__ we share joys and sorrows. Make friends with optimistic people, and you'll also think __44__ (positive) if you are surrounded with them.
Never fear failure. Everybody fails, even the greatest people in the world. We should not fear failure. Instead, we should take failure as a chance to learn and improve __45__ (we).
Life is so good. Why should we always live in our past and regret what we have done
Ⅴ.写作(满分40分)
第一节:应用文写作(满分15分)
请根据以下提示,针对体育运动的益处,用英语写一篇短文,内容包括:
使身体强健,特别是能让脑力劳动者们放松;
观看或参加各种运动、比赛可以使生活变得多姿多彩;
对青少年的性格培养有益处,在运动场上学到的东西常常对学生们的性格有很深的影响。
注意:1.词数80左右;
2.可适当增加细节,以使行文连贯。
参考词汇:性格培养character building
 
 
   
 
   
 
   
第二节:概要写作(满分25分)
阅读下面短文,根据其内容写一篇60词左右的内容概要。
Sometimes people complain that getting to work in a big city is no easy matter, just like the popular saying goes, “Taking a bus is too crowded, getting a taxi is too expensive, buying a car is not practical.” It seems that traffic jams and cities go hand in hand. Everyone complains about being stuck in traffic, however, like the weather, no one seems to do anything about it. Needless to say, traffic jam occurs where there are lots of people but limited spaces. However, there are indeed some things you can do to reduce the time you spend in traffic jams.
For example, the highway is not always the fastest way to get from Point A to Point B. Research the area and check online maps to see if you can find a shorter route to work, which usually flows more smoothly during rush hour and can help reduce much of your driving time. From the above you may know that alternative route is of great importance.
Let's take another example. Most of the population works from 8 a.m. to 5 p. m. , which means that the majority of traffic jams happen around 7 a.m. and 6 p.m. So if you want to avoid a traffic jam, talk to your manager about arriving at the office earlier and leaving earlier. If some of us and companies can do like this, the conditions of heavy traffic can be changed in a way.
Finally, you can take gymnastics, dance or yoga classes after work to avoid traffic jams. Actually, there are many reasons for us to take exercise classes and going to the gym, instead of shopping and entertaining friends after work. This is a clever solution that can also help people improve their health and meet others with similar interests.
 
 
 
   
 
   
 
   PAGE
第 页 共 12 页
单元质量检测(二)
(时间:100分钟 满分:120分)
Ⅰ.阅读理解(共10小题;每小题2.5分,满分25分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。
A
In Canada you can find dogs, cats, horses, etc. in almost every family. These are their pets. People love these pets and have them as their good friends.
Before they keep them in their houses, they take them to animal hospitals to give them injections so that they won't carry disease. They have special animal food stores, though they can get animal food in almost every kind of stores. Some people spend around two hundred Canadian dollars a month on animal food. When you visit people's houses, they would be very glad to show you their pets and they are very proud of them. You will also find that almost every family has a bird feeder in their garden. All kinds of birds are welcomed to come and have a good meal. They are free to come and go and nobody is allowed to kill any animal in Canada. They have a law against killing wild animals. If you killed an animal, you would be punished. If an animal happened to get run over by a car, people would be very sad about it.
People in Canada have many reasons to like animals. One of them might be: Their family ties are not as close as ours. When children grow up, they leave their parents and start their own life. Then the old will feel lonely. But pets can solve this problem. They can be good friends and never leave them alone.
语篇解读:本文主要讲述了宠物在加拿大人心中的重要地位以及加拿大人热爱动物的具体表现。
1.The passage mainly talks about ________.
A.how to keep pets away from disease
B.pets in Canada
C.how to take good care of pets
D.life of the old in Canada
解析:选B 主旨大意题。文章第一段就概括出了本文的主要内容:加拿大人喜欢养宠物。故选B。
2.Canadians give their pets injections before keeping them at their houses because ________.
A.the pets are sick
B.the pets are wild
C.they want to stop them from carrying disease
D.they want them to sleep on the way home
解析:选C 细节理解题。根据第二段第一句“Before they keep them ... so that they won't carry disease”.可知选C。
3.In Canada, children leave their parents when they grow up because ________.
A.their parents' houses are too small
B.they don't love their parents any more
C.they can only find jobs far from their parents
D.they start thein own life and don't have to depend on their parents any more
解析:选D 推理判断题。根据最后一段“When children grow up, they leave their parents and start their own life.”可以推断出选D。
B
Route 66 is home to some of the oldest roadside attractions.Here are some attractions you should see along the Mother Road:
Paul Bunyan and a Hot Dog
Route 66 travelers pass by many fiberglass giants right along the road.These giants, built in the 1960s, were a popular form of advertising.The first fiberglass giant was a “Paul Bunyan” figure.Paul Bunyan is a famous lumberjack (伐木工人).It originally advertised the Paul Bunyan Cafe.Paul Bunyan still stands there today, nearly six meters tall, with one giant hot dog in hand.
Crown Candy Kitchen
Crown Candy Kitchen has been serving Route 66 travelers from the very beginning.The family run shop opened more than 100 years ago.On weekends, people sometimes wait in line for a table for over an hour.Luckily there is free entertainment right outside.
The World's Largest Rocking Chair
Just off the road sits an almost 13 meter tall rocking chair.The structure was completed in 2008 on April Fools' Day.The same year, the Guinness Book of World Records awarded it the title of “World's Largest Rocking Chair”.People are not permitted to climb the chair.We suspect, however, that it probably happens once in a while when no one is watching.
Big Texan's Steak Challenge
Since 1960, it has appealed to travelers with a big love of beef.It is hard to miss the restaurant or the giant cow statue that sits out front.What has made this steak famous: a “free” 2 kilogram steak.There is one trick: the steak is only free if you can eat the entire thing in one hour.A special table is in the middle of the restaurant for the diners who accept the challenge.Since 1990, more than 9,000 diners have eaten the entire 2 kilogram steak.
语篇解读:在美国66号公路 Route 66 的路边,有许多古老并且吸引人眼球的景点,文章介绍了其中的四处。
4.What did the “Paul Bunyan” figure advertised
A.A farm.        B.A factory.
C.A cafe. D.A restaurant.
解析:选C 细节理解题。根据第二段中的“It originally advertised the Paul Bunyan Cafe.”可知,它是为一家咖啡厅做广告。
5.What can we inferred from the text
A.Paul Bunyan has a preference for hot dogs.
B.Crown Candy Kitchen is very popular with people.
C.The rocking chair is so large that no one can climb it.
D.There is a large cow statue in the Texan restaurant.
解析:选B 推理判断题。根据第三段中的“On weekends, people sometimes wait in line for a table for over an hour.”可知,这家餐馆非常受欢迎,在周末,有时候人们要排队等候一个多小时才能就餐。
6.How can you get a free steak
A.By climbing the giant cow statue in one hour.
B.By advertising the restaurant for one hour.
C.By eating the large steak in one hour.
D.By attracting 9,000 diners in one hour.
解析:选C 细节理解题。根据最后一段中的“ ...the steak is only free if you can eat the entire thing in one hour.”可知,如果你能在一个小时之内吃掉这块2千克的牛排,那么牛排将会免费,故C项正确。
7.Among all the attractions, which one has the longest history
A.Paul Bunyan and a Hot Dog.
B.Crown Candy Kitchen.
C.The World's Largest Rocking Chair.
D.Big Texan's Steak Challenge.
解析:选B 推理判断题。第一处景点建于20世纪60年代;第二处景点是在100多年前开张的;第三处景点于2008年愚人节完成;第四处景点建于1960年。由此可知第二处景点历史最为悠久。
C
Are you dreaming of taking a trip on your own Here is some advice on how to make your once in a lifetime journey and how to stay safe when you get there.
Before you begin to look at places, activities and plane tickets, you must set a budget.When you search through the websites about travelling, it can be so easy to add another week here or there, or choose an extra activity.Setting a budget can avoid (避免) creating a huge bill, which starts very small.
With so many countries on this planet, it is difficult to decide where to go.By narrowing down your search to voluntary (自愿的) work or a relaxing holiday, you can save a lot of time looking through websites.
After deciding where to go, you need to research the country.Find out when each season is.It would be disappointing if you were taking part in an outdoor based activity and it rained most days.Look into medical information, as you may need certain medicine for certain countries.Above all, make sure you can afford to go to this country and take part in the activities you have dreamt about.Don't raise your hopes too high before you know for certain it is within your budget.
By carrying a credit (信用) card with you at all times, it is possible to stop yourself getting lost.Mobile phones are very important as well.However, do not depend completely on them, since electronic machines can break without warning.Therefore, always carry a list of emergency (紧急情况) phone numbers, names and addresses.Finally, learn a little of the language.Don't expect that the people there speak your own language.After all, you are in their country.
8.What is the best title for the passage
A.Take a Relaxing Trip
B.Save up to Travel Alone
C.Create a Pleasant Trip
D.Prepare for Travelling Alone
解析:选D 标题归纳题。根据第一段中的“Here is some advice on how to make your once in a lifetime journey and how to stay safe when you get there.”可知,本文主要给出了一些独自旅行的建议。故选D项。
9.From the passage, we can know that ________.
A.travelling in a foreign country costs a lot
B.deciding on where to go is an easy job
C.a volunteer can help you choose where to go
D.you need to know what the weather of the county you travel is like
解析:选D 细节理解题。由第四段可知,在决定去哪儿后,你需要研究一下这个国家。找出每一个季节是什么时候。如果你参加一项户外活动,大多数天都下雨,那将是令人失望的。因此可以推断出在出行之前需要了解那个国家的天气状况。故选D项。
10.According to the passage, which of the following is true
A.You needn't research the country you'll travel before setting off.
B.Making a budget is important when making a travel plan.
C.It is funny to take medicines when travelling.
D.Bad weather can never influence your trip.
解析:选B 细节理解题。根据第二段中“Before you begin to look at places, activities and plane tickets, you must set a budget.”可知,在你开始看地点、活动和机票之前,你必须制订一个预算,选项B正确。
Ⅱ.阅读七选五(共5小题;每小题2分,满分10分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
People around the world use their computers to buy goods, communicate with others, listen to music, see pictures and learn about different places and ideas. In 2006, more people around the world used new ways to communicate and connect with each other through the Internet.
__11__ “Blog” is short for “web log”. Through these personal websites, people can share their experiences, ideas and opinions with anyone on the Internet.
People of all ages have their own blogs. For young people, they are a way to show their writings and other forms of self expression.
__12__ These sites include “MySpace” used mainly by teenagers and young adults. MySpace is an online community that lets people share messages and pictures with an increasing number of friends.__13__
YouTube is another Internet site that becomes more popular. This website lets anyone create, share and watch short videos. People can watch almost anything on YouTube: news, sports and entertainment events. __14__ These include videos of people singing or dancing, or animals doing funny things. Three young men created YouTube as a personal video sharing service. They sold it to Google for more than one and a half billion dollars.
Games and entertainment also become a larger part of the Internet. One Internet social site is called Second Life. __15__ They get married, build homes, operate businesses, buy and sell goods, work, play and attend school.
A.People of all ages use computers to express themselves.
B.It is the most popular social networking site on the Web.
C.There are music videos, and videos made by people in their own homes.
D.More and more people are buying computers because of the lower price.
E.The blog is one form of communication that enjoys growing popularity.
F.It is an online world in which computer users create a new self and live a different life.
G.Many websites offer free services to create personal Web pages and fill them with sites.
语篇解读:网络成为了生活中不可或缺的一部分,人们可以利用网络看电视、听音乐、交友等,有了更多的娱乐方式。
11.选E 后面提到“‘Blog’ is short for ‘web log’. Through these personal websites, people can share their experiences, ideas and opinions with anyone on the Internet.”,故选择E项。
12.选G 由下文“These sites include ‘MySpace’...”可知选择G项。
13.选B 根据前文“MySpace is an online community that lets people share messages and pictures with an increasing number of friends.”可知选择B项。
14.选C 由下文“These include videos of people singing or dancing, or animals doing funny things.”可知选择C项。
15.选F 根据网站名字Second Life及下文“They get married, build homes, operate businesses, buy and sell goods, work, play and attend school.”可知选择F项。
Ⅲ.完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)
阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。
Have you ever been sad because of failure Please remember, for often, achieving what you set out to do is not the most important thing.
A boy decided to dig a __16__ hole behind his house. As he was __17__, a couple of older boys stopped by to give a(n) __18__. “What are you doing?” asked one of the __19__. “I want to dig a hole all the way through the earth!” the boy __20__ excitedly. The older boys began to __21__, telling him that digging a hole all the way through the earth was __22__. After a while, the boy picked up a jar (罐子). He __23__ it to the visitors. It was full of all kinds of stones and insects. Then he said calmly and __24__, “Maybe I can't finish digging all the way through the earth, __25__ look at what I've found during this period!”
The boy's goal was far too __26__, but it did cause him to go on. And that is what a goal is __27__ — to cause us to move in the __28__ we have chosen, in other words, to cause us to keep working!
Not __29__ goal will be fully achieved. Not every job will __30__ up with a success. Not every dream will come true. But when you __31__ short of your aim, maybe you can say, “Yes, but look at __32__ I've found along the way! So many wonderful things have __33__ my life because I tried to do something!” __34__ is in the digging that life is lived. It is a joy on the __35__ that really makes sense.
语篇解读:小男孩试着挖穿地球,虽然这一做法在许多人看来是可笑的,甚至根本是不可能的,但是他在挖洞过程中却发现了许多东西,他很高兴他有目标并朝着目标而努力。
16.A.small        B.big
C.deep D.wide
解析:选C 根据下文“all the way through the earth”可知,小男孩要挖一个深坑。deep“深的”。
17.A.working B.playing
C.moving D.wondering
解析:选A 既然决定要挖深坑,小男孩就开始挖起来。此处句意为:当他正挖的时候。
18.A.hand B.look
C.tool D.order
解析:选B 几个大点的孩子跑过来看。
19.A.visitors B.girls
C.friends D.neighbors
解析:选A 根据下文的visitor可知,这是其中一个来看的孩子问的,所以用visitor“参观的人”。
20.A.dug B.answered
C.admitted D.debated
解析:选B 上文提到有个年龄大的孩子问他,所以这里是回答。
21.A.laugh B.shout
C.attack D.explain
解析:选A 听到这个男孩的回答,那些年龄大的孩子开始笑起来。
22.A.dangerous B.illegal
C.impossible D.unnecessary
解析:选C 那些年龄大的孩子告诉他“一直挖到地球里面是不可能的”。
23.A.took B.gave
C.passed D.showed
解析:选D 根据下文“罐子里装满了石头和昆虫”可知这个男孩把罐子给那些年龄大的孩子们看。show sth. to sb.“把某物拿给某人看”。
24.A.excitedly B.happily
C.confidently D.successfully
解析:选C 下文说到这个男孩认为他也许不能挖穿地球,可是他挖到了很多东西。这表明这个男孩还是有些信心的,但不能表明这个男孩是高兴的。故选confidently“有信心地”。
25.A.but B.or
C.so D.and
解析:选A 男孩认为他也许不能挖穿地球,可是他挖到了很多东西。上下分句之间是转折关系。
26.A.good B.difficult
C.clear D.common
解析:选B 根据我们的知识,我们知道地球是根本不可能被挖穿的。所以说,小男孩的目标是十分困难的。
27.A.with B.on
C.for D.in
解析:选C 小男孩的目标虽然很难实现,但是它能让他继续努力,这就是目标所能做到的——让我们继续前进。for用来表示目的。
28.A.road B.way
C.path D.direction
解析:选D 目标让我们朝着我们选择的方向而努力前行。in the direction“朝……方向”。
29.A.every B.each
C.all D.both
解析:选A 根据下文not every 可知答案。并不是每一个目标都能彻底实现。
30.A.begin B.end
C.start D.finish
解析:选B 根据上下文可知,此处是指目标的实现与成功。故用end up with“以……结束,最终……”。
31.A.reach B.fall
C.find D.set
解析:选B fall short of“缺乏”。
32.A.whether B.when
C.where D.what
解析:选D 根据句意和语法知识可知,此处用what,what引导的是宾语从句。
33.A.come into B.got into
C.devoted to D.turned to
解析:选A 由于我试图做事,所以许多美好的东西就会到我美好的生活中来。come into“进入”,指自然地进入;get into “进入”,指主动地进入;devote to“奉献”;turn to“转向”。
34.A.That B.This
C.It D.There
解析:选C 此处与下文的“It is a joy ...”一句结构相同。
35.A.life B.goal
C.failure D.journey
解析:选D 小男孩试着挖穿地球,虽然这一做法在许多人看来是可笑的,甚至根本是不可能的,但是他在挖洞过程中却发现了许多东西,他很高兴他有目标并朝着目标而努力。这个故事告诉我们,人生中有意义的不是结果,而是去做事情的过程。
Ⅳ.语法填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。
Life is filled with regrets. As we get older, we often look back and wish that we __36__ (make) better choices in our life before. So what can we do __37__ (avoid) future regrets The following are a few tips that you might find __38__ (use).
Make plans in advance. If you start to do something, you need to make a plan before doing it. The __39__ (early), the better. You should know what comes first and what comes last. Even if something unexpected __40__ (happen), you can have more time to deal with it.
Live __41__ more active life. More outdoor __42__ (active) can keep you healthy, both physically and mentally.
Make good friends. Everyone needs friends. Friends are people with __43__ we share joys and sorrows. Make friends with optimistic people, and you'll also think __44__ (positive) if you are surrounded with them.
Never fear failure. Everybody fails, even the greatest people in the world. We should not fear failure. Instead, we should take failure as a chance to learn and improve __45__ (we).
Life is so good. Why should we always live in our past and regret what we have done
语篇解读:本文为说明文。文章介绍了几种能帮助我们做出正确选择,避免将来后悔的方法。
36.had made 考查虚拟语气。这里是对过去情况的虚拟假设,因此wish后的从句用过去完成时。
37.to avoid 考查动词不定式。to avoid future regrets是不定式短语作目的状语。
38.useful 考查词形变化。空格中所填单词在句中作宾语补足语,需用use的形容词形式。
39.earlier 考查比较级。该句使用了“the+比较级,the+比较级”句型,意思是“越……,越……”。
40.happens 考查主谓一致。不定代词作主语时,谓语动词用单数。
41.a 考查冠词。live a ... life是习惯搭配,意思是“过着……样的生活”。
42.activities 考查词形变化。空格中所填单词在句中作主语,故用active的名词形式activity;由于activity前有More修饰,故用其复数形式。
43.whom 考查定语从句。with whom we share joys and sorrows是“介词+关系代词”引导的定语从句,限制先行词people。
44.positively 考查副词。空格中所填单词在句中修饰谓语动词,需用positive的副词形式。
45.ourselves 考查反身代词。该句意思是“我们应该把失败看成学习和自我提升的好机会”,故用we的反身代词。
Ⅴ.写作(满分40分)
第一节:应用文写作(满分15分)
请根据以下提示,针对体育运动的益处,用英语写一篇短文,内容包括:
使身体强健,特别是能让脑力劳动者们放松;
观看或参加各种运动、比赛可以使生活变得多姿多彩;
对青少年的性格培养有益处,在运动场上学到的东西常常对学生们的性格有很深的影响。
注意:1.词数80左右;
2.可适当增加细节,以使行文连贯。
参考词汇:性格培养character building
 
 
   
 
   
 
   
参考范文:
Sports are good for our health. They can make us strong, prevent us from getting too fat and keep us fit. Especially they can be of great value to people who work with their brains most of the day because sports can make them relax.
At the same time, they make our life richer and more colourful. We can enjoy ourselves by watching or taking part in all kinds of sports or matches, such as swimming, skating, ball games and so on.
Sports are also very useful in teenagers' character building. For boys and girls, what is learned on the playground often has a deep influence on their character.
第二节:概要写作(满分25分)
阅读下面短文,根据其内容写一篇60词左右的内容概要。
Sometimes people complain that getting to work in a big city is no easy matter, just like the popular saying goes, “Taking a bus is too crowded, getting a taxi is too expensive, buying a car is not practical.” It seems that traffic jams and cities go hand in hand. Everyone complains about being stuck in traffic, however, like the weather, no one seems to do anything about it. Needless to say, traffic jam occurs where there are lots of people but limited spaces. However, there are indeed some things you can do to reduce the time you spend in traffic jams.
For example, the highway is not always the fastest way to get from Point A to Point B. Research the area and check online maps to see if you can find a shorter route to work, which usually flows more smoothly during rush hour and can help reduce much of your driving time. From the above you may know that alternative route is of great importance.
Let's take another example. Most of the population works from 8 a.m. to 5 p. m. , which means that the majority of traffic jams happen around 7 a.m. and 6 p.m. So if you want to avoid a traffic jam, talk to your manager about arriving at the office earlier and leaving earlier. If some of us and companies can do like this, the conditions of heavy traffic can be changed in a way.
Finally, you can take gymnastics, dance or yoga classes after work to avoid traffic jams. Actually, there are many reasons for us to take exercise classes and going to the gym, instead of shopping and entertaining friends after work. This is a clever solution that can also help people improve their health and meet others with similar interests.
 
 
 
   
 
   
 
   
参考范文:
Some people often complain about traffic jams in big cities, but you do have some ways to avoid it. (要点1) You can find an alternative route. (要点2) You also can persuade your boss to change your work schedule. (要点3) Besides, after work, you can take part in fun activities (social amusement activities) to avoid traffic jams. (要点4)