PAGE
第 1 页 共 6 页
课时跟踪检测(二) Word power, Grammar and usage & Task
Ⅰ.单词拼写
1.They are looking at ways of reducing (减少) the waste of natural resources.
2.Some students from Grade 3 volunteered (自愿) to do some cleaning for the elderly people yesterday.
3.The teacher tried to analyse (分析) the cause of our failure.
4.He recognized (辨认出) the coast of England through a veil of mist.
5.The student was puzzled (迷惑的) about what to do next.
6.If there's one meal that is ignored (忽视) nowadays, it is breakfast.
7.It was within easy walking distance (距离) of the hotel.
8.I'm not a fashion victim; I stick to what suits (适合) me.
9.You have to attach (把……附在……上) your photo to the application form.
10.He was disabled in the war and his disability (残疾) prevented him from holding any job.
Ⅱ.选词填空
1.Hardly had he heard my remarks when his expression turned_to extreme anger.
2.His failure to tell the difference is supposed to be_related_to his ignorance of these two words.
3.Our cash is limited, so it should be_made_the_most_of or we'll run out of it sooner or later.
4.The frightening screaming was still ring_out in my ears after I left the scene.
5.I hope that the cloudy sky will clear_up very soon.
Ⅲ.完成句子
1.人们相信当面交流有助于人们更好地了解对方。
It_is_believed_that communicating face to face helps people understand others better.
2.乒乓球是一项很有趣的运动,以至于全世界的人都参与这项运动。
Table tennis is such_an_interesting_game_that people all over the world play it.
3.你是怎样得到火箭被成功发射这个消息的呢?
How was it that you got the news that_the_rocket_was_sent_up successfully
4.他无法抵制甜食的诱惑,所以变得越来越胖了。
He can't resist sweet food, so he becomes_fatter_and_fatter.
5.她与她的同学们相处得很好,这是我们都知道的。
That_she_gets_on_well_with_her_classmates is known to us all.
Ⅳ.阅读理解
A
Have you ever suddenly felt that someone you knew was in trouble — and was he Have you ever dreamed something that came true later Maybe you have ESP (超感觉知觉).
ESP stands for Extrasensory Perception. It may be called a sixth sense. It seems to let people know about events before they happen, or events that are happening some distance away.
Here's an example. A woman was ironing clothes. Suddenly she screamed,“My father is dead! I saw him sitting in the chair!”Just then, a telegram came. The woman's father died of a heart attack. He died sitting in a chair. There are thousands of stories like this one on record. Scientists are studying them to find out what's behind these strange mental messages.
Here's another example — one of hundreds of dreams that have come true. A man dreamed he was walking along a road when a horse and carriage came by. The driver said,“There's room for one more.”The man felt the driver seemed dead, so he ran away. The next day, when the man was getting on a crowded bus, the bus driver said,“There's room for one more.”Then the man saw that the driver's face was the same face he had seen in the dream. He wouldn't get on the bus. As the bus drove off, it crashed and burst into flames. Everyone was killed!
Some people say stories like these are coincidences. Others, including some scientists, say that ESP is real. From studies of ESP, we may someday learn more about the human mind.
语篇解读:“第六感觉”能让人们感知未发生的事情或间隔不长就要发生的事情。你相信“第六感觉”吗?
1.By studying ESP, scientists may get to ________.
A.learn how people tell lies
B.know more about human dreams
C.know more about human mind
D.learn how strange things happen
解析:选C 细节理解题。根据最后一段最后两句可知答案是C项。
2.In the last paragraph the underlined word “coincidences” probably means “________”.
A.things that may not happen
B.things that happen in a dream
C.things that must happen
D.things that happen by accident
解析:选D 词义猜测题。根据最后一段可知,一些人认为上述故事的发生是一种偶然巧合,然而也有一些人,包括一些科学家却认为是真的,故选D。
3.According to the passage, the author believes that the sixth sense is ________.
A.in existence B.imaginative
C.not real D.impossible
解析:选A 推理判断题。从作者的叙述语气看,文章第一、二段点明主题“ESP”,第三、四段列举了生动的例子,最后一段对“ESP”的存在予以肯定,故选A。
4.This article is mainly about ________.
A.the human dream
B.the sixth sense
C.the human mind
D.a crowded bus
解析:选B 主旨大意题。根据文章第二段内容“ESP stands for Extrasensory Perception. It may be called a sixth sense.”及最后一段,可知本篇文章围绕ESP(the sixth sense)展开。
B
Eight years before his death in 1896, Alfred Nobel was surprised to read an obituary (讣告) in the local newspaper. This was a strange obituary, for it told Alfred Nobel, the man who was reading it, that he was dead. The newspaper had confused Alfred with his brother, Ludvig, who had recently died.
Nobel was shocked to read that he had passed away, and he was even more annoyed by the title of his obituary: The merchant of death is dead. Alfred was a very rich and successful armaments manufacturer (武器制造商).
This incident got him thinking about his reputation. What would people think of him after his real death Would they really say “That was a man who profited from killing”? It was this thought that led him to leave his money — a huge amount of it — for the founding of the famous Nobel prizes. His aim was for his money to be used to support the ongoing quest (追求) for excellence in the sciences and literature, and the ideal of peace. Thousands of men and women have been honored since the first awards were given out in 1901. The awards let the world know about the developments that may have a huge effect on our lives.
However, the prizes are controversial sometimes. There is often protest (抗议) at the award of the Peace Prize when not everyone thinks that the award winners deserve the award. Even the award for literature has sometimes been criticized because the award committee often neglects important writers. The highly influential novelists James Joyce and Marcel Proust, for example, were never honored by the Swedish Academy.
Still, for the most part the awards don't cause many complaints. Alfred Nobel founded the prizes to recognize those who have had “the greatest benefit to mankind” and few would disagree that most of the prizewinners — among them, Albert Einstein and Martin Luther King Jr. — have made contributions that deserve to be honored and remembered.
语篇解读:本文是一篇人物故事类记叙文,作者主要讲述了诺贝尔奖设立的原因及人们对它的不同看法。
5.How did Alfred Nobel feel when he read the obituary in the newspaper
A.Sad and worried.
B.Shocked and upset.
C.Surprised and confused.
D.Amused and puzzled.
解析:选B 细节理解题。根据第一段首句“Eight years before his death in 1896, Alfred Nobel was surprised to read an obituary (讣告) in the local newspaper”可知,当Alfred Nobel看到报纸上的这则讣告的时候,非常吃惊。根据第二段首句“Nobel was shocked to read that he had passed away, and he was even more annoyed by the title of his obituary: The merchant of death is dead”可知,他不只是吃惊,而且还很生气,故答案选B。
6.What did Alfred Nobel decide to do after reading the obituary
A.Seek excellence in the sciences.
B.Donate all his money to the charity.
C.Stop producing any killing weapons.
D.Set up the Nobel prizes with his money.
解析:选D 细节理解题。根据第三段中的“It was this thought that led him to leave his money — a huge amount of it — for the founding of the famous Nobel prizes”可知,Alfred Nobel看到这则讣告之后,想了很多,最终决定把他大笔的钱用于设立著名的诺贝尔奖,故答案选D。
7.Why does the author mention James Joyce and Marcel Proust
A.To show the controversy of some Nobel prizes.
B.To give examples of influential Nobel prizewinners.
C.To explain the standard of giving out the Nobel prizes.
D.To prove the influence of the Nobel prizes on literature.
解析:选A 推理判断题。根据第四段第三句“Even the award for literature has sometimes been criticized because the award committee often neglects important writers”可知,作者提到这两个人,是为了说明有时诺贝尔奖是存在争议的。
8.What does the author think of the Nobel prizes
A.There should be more female winners.
B.There are too many controversial winners.
C.They have honored many worthy winners.
D.The committee should be more selective.
解析:选C 作者观点题。根据最后一段中的“few would disagree that most of the prizewinners — among them, Albert Einstein and Martin Luther King Jr. — have made contributions that deserve to be honored and remembered”可知,作者认为诺贝尔奖奖励了很多值得赞赏的人,故答案选C。
Ⅴ.语法填空
As you know, science plays __1__ very important role in our education. Do you want to keep up __2__ the latest research and discoveries in science There are many good websites __3__ you can check out the latest in the science world.
One great site is Science News for Kids. This site reports science news __4__ (cover) a wide range of subjects. The articles are intended for younger readers, but adults will find this site __5__ (suit) for them as well. Another wonderful site, one that I check out every day, __6__ (call) Science Daily. The site is __7__ (constant) updated with news, often about exciting __8__ (finding) that change how we view the world.
These sites post the latest stories and also keep all the past articles they __9__ (post) earlier. That way you can find articles just about anything that __10__ (be) related to the science fields you are interested in.
语篇解读:众所周知,科学在我们的教育中充当了一个很重要的角色。文章向我们介绍了几个方便查询最新科技信息的网站。
1.a 考查冠词。play an important role in ...为固定搭配,意为“在……中扮演重要角色(发挥重要作用)”,因为空后有发音以辅音音素开头的very,故填冠词a。
2.with 考查介词。你想跟上科技的最新研究和发现吗?keep up with为固定结构,意为“跟上,不落在……后面”。
3.where 考查定语从句。先行词为websites,空处在从句中作地点状语,所以用where,相当于on which。
4.covering 考查非谓语动词。提示词为动词,该句中已经有谓语动词(reports),提示词cover和其所修饰的名词news之间为逻辑上的主谓关系,所以用cover的v. ing 形式作后置定语,在此相当于which covers。
5.suitable 考查形容词。这里构成“find+宾语+形容词(宾补)”结构,所以用suit的形容词形式。
6.is called 考查语态和时态。另一个“我”每天查看的精彩的网站被称作Science Daily。one that I check out every day是主语Another wonderful site的同位语,且主语和call之间构成被动关系,再结合全文的时态,确定此处用一般现在时的被动语态。
7.constantly 考查副词。修饰动词updated,作状语,故用副词。
8.findings 考查名词的数。finding为可数名词,其前无限定词修饰,且定语从句中谓语动词为“change”,为复数概念,所以应用复数形式。
9.posted 考查动词的时态。这里指的是the past articles(以前的文章),也就是说是以前发布的,所以用一般过去时。
10.is 考查主谓一致。关系代词that指代的是先行词anything, 并在从句中作主语,再结合全文的时态可知,应填is。PAGE
第 4 页 共 5 页
课时跟踪检测(三) Grammar & Writing
Ⅰ.单句语法填空
1.That you don't like him is none of my business.
2.I have no doubt that Laura will be able to get along well with her classmates.
3.(安徽高考)From space, the earth looks blue. This is because about seventy one percent of its surface is covered by water.
4.Whether he will come depends upon the weather.
5.I'm interested in what they have showed in the performance.
6.It matters much whether the headmaster supports our activity.
7.—I doubt if I'll be chosen for the team.
—The chance is one tenth that you will be chosen.
8.—Is there any possibility that you could pick me up at the airport
—No problem.
9.Do you know that Tom is getting on well with his classmates
10.The reason that he was ill that day was actually made up by his brother. In fact, the reason why he was absent is that he went to see a film.
Ⅱ.完成句子
1.据说,他不赞成(disapprove)我们的方案。
It's said that_he_disapproved_of our project.
2.真相是没有人敢再一次进入这个神秘的房子。
The truth is that_no_one_dared_to enter the mysterious house again.
3.你对我们应该先离开的提议是如何想的?
What do you think of the suggestion that_we_should_leave_first
4.他问我是否可以向他伸出援助之手。
He asked me if_I_would_like_to offer him a helping hand.
5.不管你是待在这里还是离开,你总是受欢迎的。
Whether_you'll_stay_or_leave,_you are always welcome.
Ⅲ.阅读理解
A
Last summer I went through a training program and became a literacy volunteer. The training I received, though excellent, didn't tell me how it was to work with a real student, however. When I began to discover what other people's lives were like because they could not read, I realized the true importance of reading.
My first student Marie was a 44 year old single mother of three children. In the first lesson, I found out she walked two miles to the nearest supermarket twice a week because she didn't know which bus to take. When I told her I would get her a bus schedule, she told me it would not help because she couldn't read it. She said she also had difficulty once she got to the supermarket because she couldn't always remember what she needed. Also, she could only recognize items by sight, so if the product had a different label, she would not recognize it as the product she wanted.
As we worked together, learning how to read built Marie's self confidence. She began to make rapid progress and was even able to take the bus to the supermarket. After this successful trip, she reported how self confident she felt. At the end of the program, she began helping her youngest son, Tony, a shy first grader, with his reading. I found that helping Marie to build her self confidence was more rewarding than anything I had ever done before.
As a literacy volunteer, I learned a great deal about teaching and helping others. In fact, I may have learned more from the experience than Marie did.
1.What did the writer do last summer
A.She worked in the supermarket.
B.She helped someone to learn to read.
C.She helped some single mothers.
D.She was trained by a literacy volunteer.
解析:选B 推理判断题。根据第一段“Last summer I went through a training program and became a literacy volunteer.”和第三段“As we worked together, learning how to read built Marie's self confidence.”可知作者是作为志愿者帮助别人读懂东西,故选B。
2.Why didn't Marie go to the supermarket by bus at first
A.Because she liked to walk to the supermarket.
B.Because she didn't have a bus schedule.
C.Because she couldn't afford the bus ticket.
D.Because she couldn't find the right bus.
解析:选D 细节理解题。根据第二段“she walked two miles to the nearest supermarket twice a week because she didn't know which bus to take”可知因为她不知道坐哪辆公交车,所以步行去超市,故选D。
3.How did Marie use to find the goods she wanted in the supermarket
A.She knew where the goods were in the supermarket.
B.She asked others to take her to the right place.
C.She managed to find the goods by their looks.
D.She remembered the names of the goods.
解析:选C 细节理解题。根据第二段“she could only recognize items by sight”可知在超市她识别物品靠的是外观,故选C。
4.Which of the statements is TRUE about Marie
A.She could do many things she had not been able to before.
B.She was able to read stories with the help of her son.
C.She decided to continue her studies in school.
D.She helped to build up my self confidence.
解析:选A 正误判断题。根据第三段“She began to make rapid progress and was even able to take the bus to the supermarket”可知Marie取得了很大进步,A正确;根据“she began helping her youngest son, Tony, a shy first grader, with his reading”可知B错误;根据内容可知这是一个假期培训班,C错误;根据“As we worked together, learning how to read built Marie's self confidence.”可知我帮助Marie树立了自信,D错误。故选A。
B
What do you think about the very first thing in the morning Your thoughts during the first half hour of the morning will greatly influence the entire day. You may not realize this, but it is a fact. If you set out with worry and depression, you are giving the key note to a day of discord (不和谐) and misfortunes. If you think about hope and happiness, you are sounding a note of harmony and success.
Control your morning thoughts. The first moment on waking, no matter what your mood is, say to yourself, “I will get all the comfort and pleasure possible out of this day, and I will do something to add to the pleasure of the world's happiness or well being (安乐). I will control myself when caused to be unhappy. I will look for the bright side of every event.” Once you say these things over to yourself in a calm way, you will begin to feel more cheerful. The worries and troubles of the coming day will give way.
Do not let it discourage you if the moment you leave your room you come across a trouble or a disaster which usually happens. When a schoolboy boasts (自夸) of his strength, and says he can “beat any boy in school in games”, he generally gets a chance to prove it. When we declare we are brave enough to overcome any fate, we find our strength put to the test at once.
Regard the troubles you come across as the “punching_bags” of fate, given you to develop your spiritual muscle. Go at them with courage and strike them heavily. By and by the troubles will lessen, and you will find yourself the master of your fate.
语篇解读:早晨起床后半个小时的情绪会极大地影响你一天的心情,因此,你在早晨要尽量控制自己的情绪,把事情往好的一面想,认识到自己的优点,使自己有战胜困难的信心。
5.Why does the author say your thoughts in the morning are very important
A.Because morning is usually the best time of a day.
B.Because you are usually in high spirits in the morning.
C.Because your mood of a day lies in your morning thoughts.
D.Because your morning thoughts affect your fate greatly.
解析:选C 细节理解题。根据第一段中的“Your thoughts during the first half hour of the morning will greatly influence the entire day.”可知,一个人起床后半小时的思想会影响他一天的情绪。故C项正确。
6.What can we do to add to our pleasure
A.Avoid making any mistake in our work.
B.Watch comedy programs every day.
C.Avoid reading the book with a sad ending.
D.Look for the better side of every event.
解析:选D 细节理解题。第二段介绍了一些增加快乐的方法,根据“I will look for the bright side of every event.”可知,看到生活中好的一面是增加快乐的方法之一。
7.According to the author your trouble will lessen if you ________.
A.work hard every morning
B.say you'll be happy anyway
C.get up early in the morning
D.say you're an unlucky man
解析:选B 细节理解题。根据第二段的内容,特别是“Once you say these things over to yourself in a calm way, you will begin to feel more cheerful.”可知B项正确。
8.The underlined part in the last paragraph is used to refer to ________.
A.a tool used for practising boxing
B.a test in our daily life
C.a tool used for dealing with difficulty
D.the difficulties in our daily life
解析:选D 词义猜测题。根据画线词前的“the troubles you come across”和下文中的“Go at them with courage and strike them heavily.”可猜出,“punching bags”意为“沙袋”,此处指代我们生活中遇到的困难。所以D项正确。PAGE
第 1 页 共 7 页
课时跟踪检测(四) Project
Ⅰ.单词拼写
1.Contrary (相反的) to the old warning that time waits for no one, time slows down when you are on the move.
2. The professor began the lecture with an interesting English story, which attracted (吸引) the attention of all the students at once.
3. Self reflection means slowing down and calming (使镇静) yourself.
4.In addition, we are more likely (可能的) to make new friends on our journey.
5.He was in a great panic (恐慌) when he saw many people picking up the money.
6.The snow is very loose (松散的) and there is a lot of air in it.
7.Many graduates are employed (雇佣) in the electronics and computing industries.
8.Unlike (不像) his brother, he has a good sense of humor.
Ⅱ.完成句子
1.他突然举起拳头,打在我的眼睛上。
He raised his fist and hit_me_in_the_eye suddenly.
2.那个地区的人口是我们这个地区(人口)的两倍。
The number of people in that area is twice_as_many_as that in ours.
3.是什么让他变成今天这样的呢?
What_is_it_that has made him what he is today
4.尽管我们过着更好的生活,但是我们的健康现在正变得糟糕。
Though_we_lead_a_better_life,_our health is becoming worse now.
5.很多动物缩成一团来保暖。
Many animals roll_up_into_a_ball for warmth.
Ⅲ.完形填空
When middle aged Alex quit his job and made up his mind to become a freelance (self employed) writer, no one could tell for sure whether he would succeed or not.He found a cold storage room in a building, set up a(n) __1__ typewriter and settled down to work.
After a year or so, however, Alex began to __2__ himself. He found it was difficult to earn his living by __3__ what he wrote. But Alex determined to put his dream to the test — __4__ it meant living with uncertainty and fear of __5__.This is the shadowland of hope, and __6__ with a dream must learn to live there.
One day Alex got a call,“We need a(n) __7__, and we're paying D|S6,000 a year.”D|S6,000 was __8__ money in 1960. It would enable Alex to get a nice apartment, a used car and more. __9__, he could write on the side. __10__ the dollars were dancing in Alex's head, something __11__ his senses. He had dreamed of being a __12__ — full time. “Thanks but no,” Alex said __13__, “I'm going to stick it out and write.”
After Alex got off the phone, he __14__ everything he had:two cans of vegetables and 18 cents. Alex put the cans and cents into a __15__ bag, saying to himself,“There's everything you've made of yourself so far.”
Finally his work was __16__ in 1970. Instantly he had the kind of fame and success that __17__ writers ever experienced. The shadows had turned into limelight.
Then one day, Alex __18__ a box filled with things he had owned years before. __19__ was a paper bag with two cans and 18 cents. Suddenly he __20__ himself working in that cold storage room. It reminds Alex, and anyone with a dream, of the courage and persistence it takes to stay the course in the shadowland.
1.A.expensive B.priceless
C.excellent D.used
解析:选D 结合文章中的“cold storage room”等细节可知,他当时的打印机应该是旧的,即used“用过的”。
2.A.doubt B.trust
C.regret D.hate
解析:选A 通过下文内容可知他的写作生涯不是一帆风顺的,因此此处是他开始怀疑自己了,故用doubt。
3.A.buying B.selling
C.reading D.appreciating
解析:选B 文章一开始提到他想成为一名作家,作家要赚钱当然要通过卖自己的作品,故此处应该用selling。
4.A.what if B.now that
C.even though D.as if
解析:选C 此处是让步关系,因此应该用even though。
5.A.failure B.success
C.loss D.perspiration
解析:选A 由上文的怀疑自己和uncertainty可知选A。
6.A.someone B.nobody
C.anyone D.none
解析:选C anyone“任何人”,符合语境。文章最后一句中“anyone with a dream ...”。
7.A.writer B.boss
C.manager D.assistant
解析:选D 根据下文的内容可知此处是招聘,下文提到在业余时间才有机会写作,因此可以排除A项。
8.A.little B.real
C.false D.high
解析:选B 在1960年6 000美元可是一大笔钱。
9.A.Still B.Besides
C.However D.Therefore
解析:选B 根据上下文可知前文讲的是工作的待遇,此处是对前面叙述的补充,故用besides“而且”。
10.A.If B.Because
C.As D.But
解析:选C as表示“当……时”。
11.A.cleared B.destroyed
C.hurt D.struck
解析:选A 此处指的是“有件事使他理清了思绪”,clear“(使)变清晰”。
12.A.writer B.dancer
C.driver D.assistant
解析:选A 此处指的是他想成为一个全职的作家。
13.A.hurriedly B.slowly
C.firmly D.hesitantly
解析:选C 根据下面Alex说话的内容可知,此处应该用firmly“坚定地”。
14.A.pulled apart B.pulled out
C.pulled down D.pulled back
解析:选B Alex将自己所有的东西都拿了出来。pull out“拨出,拿出”。
15.A.plastic B.paper
C.cloth D.metal
解析:选B 由最后一段第二句中的paper bag可知此处Alex是将东西放到了一个纸袋里。
16.A.published B.completed
C.written D.punished
解析:选A 下文提到Alex功成名就,作家的成功应该是作品被出版了。
17.A.poor B.few
C.famous D.great
解析:选B Alex功成名就了,而这是极少数作家能体验到的。
18.A.picked B.searched
C.sought D.found
解析:选D 此处意为“Alex找到了一个满是自己旧物品的盒子”。此处不是有意地搜索,因此不用search。
19.A.Outside B.Below
C.Inside D.Above
解析:选C inside“在……里面”。
20.A.reminded B.called
C.described D.pictured
解析:选D Alex现在是一位成功的作家,当他看到自己当年的东西时,脑海中浮现出当时艰苦的情景。
Ⅳ.阅读理解
Twenty years ago, I drove the night shift for a living. Many passengers would like to tell me about their lives which amazed me and made me laugh and weep. But none touched me more than a woman I picked up late one August night.
When I arrived at 2:30 a. m., the building was dark except for a single light in a ground floor window. Under these circumstances, many drivers would just honk once or twice, wait a minute, and then drive away. But I always went to the door. “This passenger might be someone who needed my assistance,” I reasoned to myself.
So I walked to the door and knocked. “Just a minute,” answered a frail, elderly voice. I could hear something being dragged across the floor. After a long pause, the door opened. A small woman in her 80s stood before me. By her side was a small nylon suitcase. “Would you carry my bag out to the car?” she asked. I took the suitcase to the cab. She kept thanking me for my kindness. “It's nothing,” I told her. “I just try to treat my passengers the way I would want my mother treated.” “Oh, you're such a good boy,” she said.
When we got in the cab, she gave me an address, then asked, “Could you drive through downtown?” “It's not the shortest way,” I answered quickly. “Oh, I don't mind,” she said. “I'm in no hurry. I'm on my way to a hospice.” I looked in the rearview (后视的) mirror. Her eyes were glistening (泛着泪光的). “I don't have any family left,” she continued. “The doctor says I don't have very long.” I quietly reached over and shut off the meter.
For the next two hours, we drove through the city. She showed me the building where she had once worked. We drove through the neighborhood where she and her husband had lived when they were newlyweds. As the first hint of sun was creasing the horizon, she suddenly said, “I'm tired. Let's go now.” We drove in silence to the address she had given me. It was a low building and two orderlies (看护人) came out as soon as we pulled up. They must have been expecting her.
语篇解读:本文主要讲述了作者在20年前帮助一位孤寡老太太的经历。在作者看来,帮助别人不为什么,只是希望有人也能在自己的妈妈需要帮助的时候伸出援手。
1.During the night shift, the author would ________.
A.ask the passengers many questions
B.communicate with the passengers
C.encourage the passengers to tell some jokes
D.share his experiences with the passengers
解析:选B 细节理解题。根据第一段第二句“Many passengers would like to tell me about their lives which amazed me and made me laugh and weep.”可知,作者会和乘客交谈,故选B项。
2.The author waited at the door for a long while probably because the old woman ________.
A.couldn't open the door
B.didn't hear him at all
C.was doing some housework
D.walked slowly with a suitcase
解析:选D 推理判断题。根据第三段中的“I could hear something being dragged across the floor ... A small woman in her 80s stood before me. By her side was a small nylon suitcase.”可知,作者听到有人拖着行李箱行走的声音,而且她已经80多岁,因此作者在门口等待的原因是老太太拖着箱子走得很慢,故D项正确。
3.How would the author want his mother treated
A.Everyone could think highly of his mother.
B.People would like to carry suitcase for his mother.
C.His mother would be helped when she was in need.
D.The old woman must do much for his mother in return.
解析:选C 推理判断题。根据第三段内容可知,作者帮助老太太把行李箱提到车上,并说他只是以希望自己的妈妈被对待的方式来对待自己的乘客,即他希望自己的妈妈在需要帮助的时候能够得到帮助,故选C项。B、D两项都只是理解了字面意思。
4.While the author drove through the city, the old woman was ________.
A.sad B.pleased
C.disappointed D.puzzled
解析:选B 推理判断题。根据最后一段第二、三两句可知,开车途中经过了老太太年轻时工作过的地方和她与她的丈夫新婚时曾住过的地方,她还给作者做了介绍,由此推断她当时的心情是高兴的,故选B项。
Ⅴ.阅读七选五
How to Prevent Near sightedness
Myopia (近视), or near sightedness, can be a severe inconvenience and may even cause big troubles when we operate cars or heavy machinery. Here are some tips that may help you to prevent myopia.
__1__
Whether it's for the love of books or because you are studying for a test that just happens to take place tomorrow, don't overdo it. This means either getting away from a page turner (引人入胜的书) or starting your studies a few days earlier. If prolonged (持续很久的;延长的) reading can't be avoided, try taking regular breaks to rest your eyes or take a nap.
Consume lots of eye protecting vitamins.
__2__ It's very meaningful to get kids to eat this healthy orange vegetable, which is rich in vitamins. Still good doses of multi vitamins will improve not only your eyesight but your health in general.
Do your reading or focusing in well lit room.
Weak light may cause damage to your eyes and result in the need for glasses. __3__ Buy a reading light or just turn on a bright lamp.
Be mindful of the distance between your eyes and the object you're focusing on.
__4__ It will also cause your head to ache and may dry out your eyes.
__5__
Early detection (察觉;发觉) of near sightedness can lead to quick treatment and less serious symptoms.
A.Try not to read for long lengths of time.
B.You should also eat a lot of other green vegetables.
C.Talk to an eye care doctor at the first signs of eye trouble.
D.Of course the first choice that comes to mind is the carrot.
E.It will also give you a headache and make you feel tired.
F.Encourage more outdoor activities, such as running, cycling and playing tennis.
G.Whether it's a book or the television, being too close is going to bother your eyes.
1.选A 由段落中的“don't overdo ..., getting away from ..., taking regular breaks ...”可知,本段主要内容是希望大家不要长时间读书。
2.选D 本段是从饮食方面给出的建议。第二空的下文指出要多吃富含维生素的橙色食物,D项中的carrot正好与之对应,故D项正确。
3.选E 在灯火昏暗的地方读书对眼睛有伤害,选项E也是伤害的具体表现,符合逻辑,也与前一句衔接自然,故选E。
4.选G 由第四条建议可知讲述的是用眼时的距离问题,只有G项中“being too close ...”提到了距离,故G项正确。
5.选C 本段主要讲述近视的早期预防,有最初的症状的时候要尽早就医诊治,故C项最能概括该段大意。PAGE
第 1 页 共 7 页
课时跟踪检测(一)Welcome to the unit & Reading — Language points
Ⅰ.单词拼写
1.I'm sorry to know that you feel confused (困惑) about making friends at your new class.
2.The teacher forecast (预测) that twenty of his pupils would pass the examination.
3.It was so foggy (有雾的) in the morning that the weather didn't clear up until noon.
4.The chairman glanced (瞥一眼) at his watch and announced the meeting was over.
5.The police have been observing (监视) his movements.
6.They discussed different approaches (方法) to English learning at the class meeting.
7.Hesitating (犹豫) for a minute, I stood up and offered my seat to her.
8.There was a terrible accident at the crossroads (十字路口) last night.
Ⅱ.单句语法填空
1.When I returned home, I found the windows open and something stolen (steal).
2.There was a confused look on his face when he met with the confusing problem. (confuse)
3.In the global economy, a new drug for cancer, wherever (where) it is discovered, will create many economic possibilities around the world.
4.Nine in ten parents thought there were differences in their approach to educating (educate) their children compared with that of their parents.
5.Please make my excuse at tomorrow's meeting — I've got too much work to_do (do) to come.
Ⅲ.完成句子
1.我们搜寻了整间屋子,但是到处都找不到钥匙。
We searched the whole room, but the key was nowhere_to_be_found.
2.路面上覆盖着冰,因此你要小心注意脚下。
The road is covered with ice, so you are supposed to_watch_out_for your steps.
3.梦中,她发觉自己站在一座荒芜的破庙前,笼罩在黑暗之中。
In her dream, she found_herself_standing in front of a deserted temple, covered in darkness.
4.环顾四周,这个水手发现视野之内没有任何生命迹象。
Looking around, the sailor found that there was no sign of life in_sight.
5.我知道我为父母做再多的事也不为过,没有他们的帮助,我不会取得如此大的成就。
I know I can't do too much to_pay_back_my_parents. Without their aid, I couldn't have achieved so much.
Ⅳ.完形填空
An injured owl (猫头鹰) was rescued Wednesday from a Maryland highway during the morning rush hour. Just before 8 a.m., officials said __1__ headed east on MD 100 near Arundel Mills Boulevard in Hanover called with reports of a(n) __2__ owl near the right hand lane (行车道).
Within three minutes, officials said, Michael Lathroum — a Maryland Natural Resources Police (NRP) officer who __3__ be a birder — __4__. A detective with the Anne Arundel County police department __5__ came to the scene.
The owl __6__ in the right lane, police said, but __7__ to cross traffic and get almost to the middle of the road. The detective turned on her emergency lights to protect the owl from __8__. The bird was “spreading its wings to __9__ the perceived (所理解的) threat of the human __10__, but it did not attempt to __11__,” officials said.
Lathroum placed his coat over the bird to __12__ it so he could fasten the wings and feet, officials said. He held the owl in his car __13__ another NRP officer arrived to take it to a bird expert, where it could receive __14__ care. Officials said that traffic __15__ only briefly.
NRP spokeswoman Candy Thomson said the owl was likely __16__ by a car. It is not __17__ for birds to be struck by cars, wildlife experts said. As __18__ encroaches (侵占) on their habitat, birds are taking more __19__. According to experts, they often are hit by cars as they eat food __20__.
1.A.policemen B.drivers
C.runners D.walkers
解析:选B 根据文章首句中的“An injured owl was rescued Wednesday from a Maryland highway”可知,来往车辆的“驾驶员(drivers)”打电话告知警方高速路上滞留了一只“受伤的(injured)”猫头鹰。
2.A.injured B.annoyed
C.brave D.clever
解析:选A 参见上题解析。
3.A.hopes to B.tries to
C.happens to D.learns to
解析:选C 根据第一段中的“called with reports”及本句中的“Within three minutes”可知,接到报警电话后,Michael Lathroum警官很快“抵达(arrived)”现场,这位警官“碰巧(happens to)”还是一位鸟类研究爱好者。
4.A.stood up B.called back
C.arrived D.complained
解析:选C 参见上题解析。
5.A.also B.even
C.just D.yet
解析:选A 根据第三段中的“The detective turned on her emergency lights to protect the owl”可知,Anne Arundel County警察局的侦探“也(also)”来到了现场。
6.A.sang B.slept
C.waited D.started
解析:选D 根据本句中的“get almost to the middle of the road”可知,这只猫头鹰从右边的行车道“出发(started)”,“设法(managed to)”穿过来往的车辆,都快抵达道路中间了。
7.A.failed B.managed
C.pretended D.stopped
解析:选B 参见上题解析。
8.A.hunters B.animals
C.disease D.traffic
解析:选D 那位侦探打开故障信号灯,保护猫头鹰不受到“来往车辆(traffic)”的撞击。
9.A.accept B.understand
C.resist D.face
解析:选C 根据本句中的“spreading its wings”和“the perceived threat”可知,猫头鹰将人类“救援员(rescuers)”的行为视作了一种威胁,故而张开翅膀以示“防御(resist)”,但是它并没有“飞走(fly away)”的意思。
10.A.teachers B.rescuers
C.reporters D.doctors
解析:选B 参见上题解析。
11.A.give up B.show off
C.step back D.fly away
解析:选D 参见9题解析。
12.A.study B.hide
C.treat D.calm
解析:选D 根据上文中的“spreading its wings”及本句中的“so he could fasten the wings and feet”可知,Lathroum将自己的衣服盖在猫头鹰身上是为了使猫头鹰“平静(calm)”下来。
13.A.until B.so
C.unless D.if
解析:选A 根据本句中的“another NRP officer arrived to take it to a bird expert” 可知,猫头鹰一直待在Lathroum的车上,“直到(until)”另一名警官赶到将其带到一位鸟类专家处。
14.A.ordinary B.professional
C.gentle D.honest
解析:选B 根据expert 可知,在鸟类专家处,这只受伤的猫头鹰能受到“专业的(professional)”治疗。
15.A.passed B.moved
C.increased D.slowed
解析:选D 根据“only briefly”可知,交通只是短暂“变缓(slowed)”。
16.A.struck B.killed
C.frightened D.abandoned
解析:选A 根据下文中的“to be struck by cars”可知,这只猫头鹰可能是受到了一辆车的“撞击(struck)”。
17.A.unrealistic B.unnecessary
C.uncommon D.unimportant
解析:选C 根据下文中的“They often are hit by cars”可知,鸟儿受到车辆撞击的事情很“常见(not uncommon)”。
18.A.storms B.development
C.transportation D.enemies
解析:选B 根据“encroaches on their habitat” 及“they often are hit by cars as they eat food” 可知,随着人类“发展(development)”不断侵吞鸟儿们的栖息地,它们需要面对更多的“危险(risks)”,在“道路上(on roads)”觅食时,经常被车辆撞到。
19.A.time B.steps
C.risks D.change
解析:选C 参见上题解析。
20.A.quietly B.hurriedly
C.in place D.on roads
解析:选D 参见18题解析。
Ⅴ.阅读理解
Store Scent (香味)
What is the first thing you notice when you walk into a shop The products displayed (展示) at the entrance Or the soft background music
But have you ever noticed the smell Unless it is bad, the answer is likely to be no. But while a shop's scent may not be outstanding compared with sights and sounds, it is certainly there. And it is proving to be an increasingly powerful tool in encouraging people to purchase.
A brand store has become famous for its distinctive scent which floats through the fairly dark hall and out to the entrance, via scent machines. A smell may be attractive but it may not just be used for freshening air. One sports goods company once reported that when it first introduced scent into its stores, customers' intention to purchase increased by 80 percent.
When it comes to the best shopping streets in Paris, scent is just as important to a brand's success as the quality of its window displays and goods on sale. That is mainly because shopping is a very different experience to what it used to be.
Some years ago, the focus for brand name shopping was on a few people with sales assistants, disproving attitude and don't touch what you can't afford displays. Now the rise of electronic commerce (e commerce) has opened up famous brands to a wider audience. But while e shops can use sights and sounds, only bricks and mortar stores (实体店) can offer a full experience from the minute customers step through the door to the moment they leave. Another brand store seeks to be much more than a shop, but rather a destination. And scent is just one way to achieve this.
Now, a famous store uses complex man made smell to make sure that the soft scent of baby powder floats through the kid department, and coconut (椰子) scent in the swimsuit section. A department store has even opened a new lab, inviting customers on a journey into the store's windows to smell books, pots and drawers, in search of their perfect scent.
语篇解读:本文为说明文。文章告诉我们商店都是有它们独特的气味的,这种气味可以让顾客更加喜欢在商店购物。
1.According to the passage, what is an increasingly powerful tool in the success of some brand stores
A.Friendly assistants.
B.Unique scents.
C.Soft background music.
D.Attractive window display.
解析:选B 细节理解题。根据文章第二段第三句和第四句“But while a shop's scent may not be outstanding compared with sights and sounds, it is certainly there. And it is proving to be an increasingly powerful tool in encouraging people to purchase.”可知本题选择B项。
2.E shops are mentioned in the passage to ________.
A.show the advantages of bricks and mortar stores
B.urge shop assistants to change their attitude
C.push stores to use sights and sounds
D.introduce the rise of e commerce
解析:选A 推理判断题。文章第五段第三句“But while e shops can use sights and sounds, only bricks and mortar stores (实体店) can offer a full experience from the minute customers step through the door to the moment they leave.”指出实体店相对于网店更能给顾客提供全方位的体验,目的是体现实体店的优势,故选择A项。
3.The underlined word “destination” in Paragraph 5 means “________”.
A.a platform that exhibits goods
B.a spot where travelers like to stay
C.a place where customers love to go
D.a target that a store expects to meet
解析:选C 词义猜测题。整篇文章都在说商店中的味道可以让顾客喜欢这个商店并促进购物,destination所在句的前半句中也提到品牌店希望自己不只是个商店,因此可以推断destination是顾客愿意去的地方,故选择C项。
4.The main purpose of the passage is to ________.
A.compare and evaluate
B.examine and assess
C.argue and discuss
D.inform and explain
解析:选D 写作意图题。本文为说明文,作者告诉我们商店里的味道在人们购物时也很重要,并对此进行了解释,因此选择D项inform and explain“告知并解释”。
Ⅵ.阅读七选五
The importance of first impressions in a job interview
When it comes to a job interview, first impressions mean everything. First impressions also mean that not everyone is treated equally, and people who look and sound the part are received better than people who make a poor first impression. __1__
Timing
It only takes 30 seconds to make a lasting impression, and this is true even when you're not there. This means don't be late! __2__ Being late shows that you don't have respect for other people's time. This is not the impression you want to give to your employer, so make sure you are at least 5 10 minutes early.
Handshake
Your handshake can say a lot about you. __3__ Too tight, you're domineering (盛气凌人的). A warm and firm (坚定而有力的) handshake is perfectly acceptable.
Body Language
Your body movements are part of both your personality and appearance. Use them wisely. Carry yourself with confidence, like you're very successful, even if you're not. Walking in with purpose and power will give you an air of confidence. __4__
Knowledge
If your interviewer asks what you think of the company's recent efforts, the last thing you want to do is just stare back. Do your research. __5__ Who founded it?What is their goal You want to show the employer that you care enough to read up on who they are.
Doing your research and putting it all together confidently and knowledgeably is exactly what the interviewers look for in an employee.
A.When was the company founded
B.You may not be able to recover from it.
C.Too loose, you're weak or not confident.
D.You're expected to ask intelligent questions.
E.Here are a few tips to help you make your first impression.
F.By doing this, you can leave a good impression in your interview.
G.Being late will ruin your first impression in the eyes of your interviewer.
1.选E 由下文中列举的四项可知,E项内容“如下是帮你留下美好的第一印象的几条建议”符合此处语境。
2.选G 由该空前的“This means don't be late!”和该空后的“Being late shows that you don't have respect for other people's time.”可知,设空处指“迟到会毁了你在面试官眼中的第一印象”。
3.选C 由该空后的“Too tight, you're domineering (盛气凌人的).”可知,设空处是说,如果你的握手无力的话,会显得柔弱和不自信。
4.选F 由该空前的“Carry yourself with confidence ... give you an air of confidence.”可知,这样做可以在面试时留下一个好印象。
5.选A 由该空后的“Who founded it?What is their goal?”可知,设空处也是对该公司信息的提问,故A项符合此处语境。