PAGE
第 9 页 共 11 页
Unit 1 单元质量检测(一)
Ⅰ.阅读理解(共10小题;每小题2.5分,满分25分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。
A
My daughter was in Grade 10 in high school.Her life had been followed by her dyslexia (阅读障碍).
She battled with her schoolwork and her teachers in high school.Her math teacher, seemingly the only teacher who understood and empathized with her dyslexia, unexpectedly offered to read her the questions in a math exam.As a result, she got a previously unheard of B for math.The act of one thoughtful teacher had, perhaps for the first time in my daughter's public life, made her heart open to enjoy life to the full, and she could now start to believe in herself and her abilities.
I could of course want to contact and thank the math teacher.I phoned the school and when I asked to speak to the math teacher, I received a very guarded “why” from the receptionist who had long been the gatekeeper, fending off (抵 挡) angry parents for teachers.The surprise in her voice was obvious when I replied “I want to thank him”.“Oh ...of course, just a moment,” she responded.The teacher came on the line with the same sense of caution, knowing only that a parent was on the line.I said, “I just want to thank you for reading the questions to my daughter for her math exam.Not only did she get a B but you have no idea the positive impact your action has had on my daughter's self belief and hopes for her future.”
My daughter's struggles with dyslexia continue to this day.However, she is now an experienced fully qualified worker who believes in herself and has helped many people in Family and Youth Care Organization.Doing something positive to help a person will make you feel good.Of far greater importance, however, it might change the life of the person you helped and, through his/her renewal, impact positively on the lives of hundreds of other people.
1.What can we infer about the math teacher
A.He is brave and intelligent.
B.He is patient and sympathetic.
C.He is friendly and respectable.
D.He is generous and kind hearted.
2.What can we learn from the second paragraph
A.The author's daughter was only interested in math.
B.The author's daughter used to lack self confidence.
C.The author's daughter performed well in every exam.
D.The author's daughter didn't get her teachers into trouble.
3.Why was the receptionist cautious when the author telephoned
A.The author was a complete stranger.
B.The teachers were busy working then.
C.Some parents were unfriendly to teachers.
D.She had been disturbed by the author.
4.What would be the best title for the text
A.The power of one gesture
B.A thoughtful teacher
C.A girl's progress
D.My daughter's struggle with dyslexia
B
Have you ever heard the expression “when pigs fly”? It is a saying people use to express that something is very unlikely to happen — as unlikely as pigs growing wings and flying like a bird! For example, a person who hates riding roller coasters (过山车) might tell a friend, “I'll go on that ride with you when pigs fly.”
Well, one pig in San Francisco may not be flying, but she is helping people relax before they fly in a plane.
LiLou is a small pig working at the San Francisco airport. She is a therapy (理疗) animal. That means she is calm and likes to be touched by humans. She and other therapy animals aim to help travelers who get nervous about flying in planes. She was trained by the Society for the Prevention of Cruelty to Animals (SPCA).
This is LiLou's first week on the job as a member of the airport's “wag brigade”. She only works at the airport once a month, so not all travelers to the San Francisco airport will see her. But you might see some of her fellow therapy animals.
She works alongside a group of trained dogs. Their trainers walk around the airport with them. The animals wear signs that say “pet me”!
LiLou has been getting a lot of attention at the airport and on social media. One Twitter user said he made fun of the San Francisco airport's decision to provide a relaxing yoga room for travelers, but he “fully supports LiLou”.
Jennifer Henley is the manager of the SPCA's program. “It's wonderful to witness (看到) the surprise and delight that LiLou brings to people during therapy visits,” she said.
语篇解读:本文为说明文。动物保护协会训练了一只小猪,在旧金山机场作为医疗宠物出现,为坐飞机感到紧张的乘客缓解压力。
5.Why does the author mention an expression about pigs
A.To value animals.
B.To introduce the topic.
C.To explain its meaning.
D.To show its importance.
解析:选B 推理判断题。根据第一、二段的内容可知,作者提到习语“当猪会飞的时候”是为了引出本文的话题:一只能让乘客放松的小猪。
6.How does the small pig work
A.By taking the plane with passengers.
B.By making passengers feel excited.
C.By helping passengers calm down.
D.By touching and looking after passengers.
7.What can we learn about the San Francisco airport
A.It has trained many therapy animals.
B.It will put LiLou in a relaxing yoga room.
C.It has great concerns about passengers' safety.
D.It thinks of more than one way to help passengers relax.
C
I heard a story recently about a friend's former boss.When employees would go into this person's office to discuss something like a pay rise or promotion, the boss had a habit of greeting their request with silence.Quiet, tense seconds went slowly by, and they'd often leave, willing to take a pay cut or demotion (降职) — anything to end the terrible silence.
Embarrassing silences can be unbearable.In 2017, a study found that silence in a talk starts to be unbearable after about four seconds.There's so much uncertainty in the air as those silent seconds went slowly by.Did I say something wrong Does this person hate me Am I going to get fired But it's worth remembering that if you don't know what to say or do, there is always the choice to do nothing.Uncomfortable silences aren't necessarily a bad thing, depending on how you use them.
For example, Katie Donovan is a supporter of the awkward silence negotiating (谈判) technique.As she said, “The first step is to be silent or shut up!” If, for example, you are offered a starting salary of $40,000 when you know that the median salary for this position is $48,000, you can say something like this, “Thank you for the offer. I'm a little surprised about the salary, though.Based on my research I would have expected it to be in the $50,000 range.”
It's a good start; there is no phrase more quietly deadly in the business world than “I'm a little surprised”.But it only works if you say this — and then say nothing.During this pause, Donovan explains, the hiring manager is likely trying to work out how serious you are and how much more to offer.“Remember,” Donovan writes, “the hiring manager most likely will increase the salary during the meeting.”
8.What would the employees often do when they met with the boss's silence
A.Keep silent. B.Get angry.
C.Fight back. D.Give in.
9.What does the author say about silence in Paragraph 2
A.It is a basic part of communication.
B.It gives people time for themselves.
C.You don't have to break it all the time.
D.The meaning of it varies among people.
10.What does the underlined word “median” mean in Paragraph 3
A.Average. B.Highest.
C.Final. D.Starting.
Ⅱ.阅读七选五(共5小题;每小题2分,满分10分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Giving advice is not one of the easiest tasks. You can be put under a lot of pressure especially if you generally give bad advice. With these tips, you'll be a professor at giving good advice!
__11__ Every situation is unique, so never assume (以为) you know all you need to know about a problem. Listen carefully to the person who wants advice, and learn as much as possible about this situation.
Put yourself in the advisee's shoes. __12__ If you've been in a similar situation, think about what you learned, but don't rely solely on your experiences to give advice — imagine that you are giving yourself advice for the unique circumstances (情况) that the other person is facing.
__13__ If you can have a few hours to think about the problem and possible solutions, take that time to really think about every possible solution. You could even take the opportunity to ask someone who's more knowledgeable for advice.
Think about the results of taking your advice and not taking your advice. If there's no obvious difference between the results, your advice might not be bad, but it's not useful either. __14__
Be honest. If your advised course of action has possible problems, tell the person about them. __15__ Your goal should not be to blindly lead the person, but rather to help him or her make a good decision, so don't act like a salesman.
A.Listen to the person asking you for advice.
B.Take time to think about the issue if you can.
C.Try to imagine yourself in the other person's situation.
D.Understand that the person may not take you advice.
E.If your advice leads to a worse result, your advice probably is bad.
F.You can never be sure that your advice is really the best for them.
G.Be honest about this fact if you don't really feel knowledgeable enough about the problem.
Ⅲ.完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)
阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。
A mother of a 12 year old boy visits us.She says, “Suresh is a nice and intelligent boy, __16__ we cannot stop him from watching television.Since he spends too much time on TV, he often __17__ doing homework.Nothing seems to be __18__, though we have tried our best.” This is the common __19__ from parents who ask for help.
Parents feel helpless watching their children __20__ themselves with television.Does television __21__ one's growth Or is it a problem for children
The television has many roles to play, such as entertainment, education and so on.It also has some __22__ ones.This is not like alcohol or smoking where one can absolutely say it is bad and __23__ it.It is like a knife.To use it to cut an apple or to commit a crime __24__ the user.Start a dialogue and __25__ children's participation in the decision making process.By this, you are showing them that first you respect their opinions (which will __26__ that they respect your opinion) and second tell them they are __27__ for their behavior.
When this topic was brought up for discussion at our Parent Child Club meeting, both parents and children __28__ actively.Children said watching too much TV was __29__ not a good habit and that they were willing to work it out if their parents didn't push them too hard.With working parents, the __30__ study schedule and the lack of play, children are under a lot of __31__.They need catharsis (宣泄), so they __32__ TV.
So parents should __33__ these needs of children first while helping them use TV __34__. Children should learn to __35__ their time in a reasonable way.
16.A.and B.for
C.so D.but
17.A.regrets B.tolerates
C.delays D.risks
18.A.proper B.effective
C.practical D.attractive
19.A.explanation B.warning
C.complaint D.suggestion
20.A.provide B.equip
C.fill D.occupy
21.A.apply to B.lead to
C.contribute to D.refer to
22.A.difficult B.negative
C.unexpected D.unusual
23.A.ban B.forget
C.ignore D.disturb
24.A.belongs to B.replies to
C.depends on D.calls for
25.A.limit B.encourage
C.refuse D.observe
26.A.guarantee B.predict
C.require D.permit
27.A.anxious B.grateful
C.regretful D.responsible
28.A.worked B.participated
C.cooperated D.answered
29.A.similarly B.eventually
C.certainly D.nearly
30.A.heavy B.flexible
C.strange D.useless
31.A.attack B.control
C.examination D.pressure
32.A.turn down B.turn to
C.turn over D.turn around
33.A.express B.prove
C.satisfy D.create
34.A.simply B.naturally
C.frequently D.appropriately
35.A.arrange B.fix
C.cancel D.reduce
Ⅳ.语法填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。
The __36__ (express) “keeping up with the Joneses” was first used in 1913 by a young American called Arthur Momand.He began earning $125 a week at the age of 23, __37__ was a lot of money in those days.He and his wife moved to a very __38__ (wealth) neighborhood outside New York City.When he saw that rich people rode horses, Momand went __39__ (ride) every day.When he saw that rich people had servants, Momand also hired a servant and gave big __40__ (party) for their new neighbors.
It was like a race, __41__ the race ended when they could no longer pay for their new way of life.They moved back to __42__ apartment in New York City.
Momand looked around him and noticed that many people did all they could __43__ (keep) up with rich lifestyle of their neighbors.He called it “keeping up with the Joneses” because “Jones” is a very common name in the United States.He saw the funny side of it and started to write a series of short stories.The stories __44__ (sell) well and gradually “keeping up with the Joneses” became an idiom __45__ (common) used by many people.
Ⅴ.写作(共两节,满分40分)
第一节:应用文写作(满分15分)
假如你是王林,你听说好友陈辉因为压力太大想辍学。请你根据以下要点提示给他写一封信:
1.劝陈辉正确对待压力,并提出减轻压力的几个方法;
2.希望陈辉接受自己的建议。
注意:1.词数80左右;
2.可以适当增加细节,以使行文连贯。
第二节:概要写作(满分25分)
阅读下面短文,根据其内容写一篇60词左右的内容概要。
Colleges are attaching too much importance to tests. Students who receive higher scores on the SAT and the ACT are considered to be more intelligent and as a result they are usually admitted to better schools.
However, these tests don't necessarily ensure one's future success in life. To become better test takers than others, some students would like to have more preparations. Several SAT and ACT prep classes are offered by various companies and individual tutors, giving rich students a better chance to improve their scores. Some students even take medicine before their test. Although it is not proved that taking these drugs will increase a student's score, the nature of the drug is to increase alertness (敏捷), concentration, and mental processing speed.
In addition, these tests can't show some of the skills and characters that are a key part to success. According to Bob Schaeffer of the National Center for Fair and Open Testing, creativity, perseverance and self discipline (自律) are just a few basic qualities that are useful in the professional world that aren't measured by these tests. A high test score tells you nothing about how a student will handle the future life or how well they will adapt to their surroundings.
What colleges can do is weigh the students' academic track, such as what classes they took and how difficult they were, or what extra curricular activities the students were involved in over their test scores. These things don't necessarily predict what the students will do in college, but if the admissions would pay more attention to four years of hard work instead of three hours of filling in bubbles (泡状框), they might get more successful and well rounded group of graduates.
PAGE
第 9 页 共 11 页
Unit 1 单元质量检测(一)
Ⅰ.阅读理解(共10小题;每小题2.5分,满分25分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。
A
My daughter was in Grade 10 in high school.Her life had been followed by her dyslexia (阅读障碍).
She battled with her schoolwork and her teachers in high school.Her math teacher, seemingly the only teacher who understood and empathized with her dyslexia, unexpectedly offered to read her the questions in a math exam.As a result, she got a previously unheard of B for math.The act of one thoughtful teacher had, perhaps for the first time in my daughter's public life, made her heart open to enjoy life to the full, and she could now start to believe in herself and her abilities.
I could of course want to contact and thank the math teacher.I phoned the school and when I asked to speak to the math teacher, I received a very guarded “why” from the receptionist who had long been the gatekeeper, fending off (抵 挡) angry parents for teachers.The surprise in her voice was obvious when I replied “I want to thank him”.“Oh ...of course, just a moment,” she responded.The teacher came on the line with the same sense of caution, knowing only that a parent was on the line.I said, “I just want to thank you for reading the questions to my daughter for her math exam.Not only did she get a B but you have no idea the positive impact your action has had on my daughter's self belief and hopes for her future.”
My daughter's struggles with dyslexia continue to this day.However, she is now an experienced fully qualified worker who believes in herself and has helped many people in Family and Youth Care Organization.Doing something positive to help a person will make you feel good.Of far greater importance, however, it might change the life of the person you helped and, through his/her renewal, impact positively on the lives of hundreds of other people.
语篇解读:本文是夹叙夹议文。作者的女儿有阅读障碍,数学老师的一次善意举动使她考出了好成绩,并且获得了自信。现在,她开始传递爱心,在工作岗位上帮助更多的人。
1.What can we infer about the math teacher
A.He is brave and intelligent.
B.He is patient and sympathetic.
C.He is friendly and respectable.
D.He is generous and kind hearted.
解析:选B 推理判断题。根据第二段的“Her math teacher, seemingly the only teacher who understood and empathized with her dyslexia”可知,在学校只有数学老师理解并同情作者女儿的阅读障碍;并根据数学老师在一次考试中帮她读试卷上的问题这件事可以推知,数学老师是一位有耐心和同情心的人。
2.What can we learn from the second paragraph
A.The author's daughter was only interested in math.
B.The author's daughter used to lack self confidence.
C.The author's daughter performed well in every exam.
D.The author's daughter didn't get her teachers into trouble.
解析:选B 推理判断题。根据第二段最后一句可知,在数学老师的帮助下,作者的女儿考出了好成绩,而且开始自信了。由此推知,作者的女儿以前缺乏自信心。
3.Why was the receptionist cautious when the author telephoned
A.The author was a complete stranger.
B.The teachers were busy working then.
C.Some parents were unfriendly to teachers.
D.She had been disturbed by the author.
解析:选C 细节理解题。根据第三段的“fending off (抵挡) angry parents for teachers”可知,有些家长对老师不友好。因此,接待员并不是因为作者是陌生人而谨慎,而是为了帮老师挡住不友好的家长。
4.What would be the best title for the text
A.The power of one gesture
B.A thoughtful teacher
C.A girl's progress
D.My daughter's struggle with dyslexia
解析:选A 标题归纳题。综合全文,本文主要讲述数学老师对作者女儿小小的帮助和关爱,使患有阅读障碍的女儿考出了好成绩,而且获得了自信,并将这份爱心传递下去。所以,一次善意的举动会对人产生很大的影响,故A项适合作文章标题。
B
Have you ever heard the expression “when pigs fly”? It is a saying people use to express that something is very unlikely to happen — as unlikely as pigs growing wings and flying like a bird! For example, a person who hates riding roller coasters (过山车) might tell a friend, “I'll go on that ride with you when pigs fly.”
Well, one pig in San Francisco may not be flying, but she is helping people relax before they fly in a plane.
LiLou is a small pig working at the San Francisco airport. She is a therapy (理疗) animal. That means she is calm and likes to be touched by humans. She and other therapy animals aim to help travelers who get nervous about flying in planes. She was trained by the Society for the Prevention of Cruelty to Animals (SPCA).
This is LiLou's first week on the job as a member of the airport's “wag brigade”. She only works at the airport once a month, so not all travelers to the San Francisco airport will see her. But you might see some of her fellow therapy animals.
She works alongside a group of trained dogs. Their trainers walk around the airport with them. The animals wear signs that say “pet me”!
LiLou has been getting a lot of attention at the airport and on social media. One Twitter user said he made fun of the San Francisco airport's decision to provide a relaxing yoga room for travelers, but he “fully supports LiLou”.
Jennifer Henley is the manager of the SPCA's program. “It's wonderful to witness (看到) the surprise and delight that LiLou brings to people during therapy visits,” she said.
语篇解读:本文为说明文。动物保护协会训练了一只小猪,在旧金山机场作为医疗宠物出现,为坐飞机感到紧张的乘客缓解压力。
5.Why does the author mention an expression about pigs
A.To value animals.
B.To introduce the topic.
C.To explain its meaning.
D.To show its importance.
解析:选B 推理判断题。根据第一、二段的内容可知,作者提到习语“当猪会飞的时候”是为了引出本文的话题:一只能让乘客放松的小猪。
6.How does the small pig work
A.By taking the plane with passengers.
B.By making passengers feel excited.
C.By helping passengers calm down.
D.By touching and looking after passengers.
解析:选C 细节理解题。根据第二段的“...but she is helping people relax before they fly in a plane”可知,这只小猪能够让乘客平静下来。
7.What can we learn about the San Francisco airport
A.It has trained many therapy animals.
B.It will put LiLou in a relaxing yoga room.
C.It has great concerns about passengers' safety.
D.It thinks of more than one way to help passengers relax.
解析:选D 推理判断题。根据倒数第二段的“One Twitter user said he made fun of the San Francisco airport's decision to provide a relaxing yoga room for travelers ...”可知,除了利用小猪让乘客放松之外,机场还决定提供瑜伽放松室。
C
I heard a story recently about a friend's former boss.When employees would go into this person's office to discuss something like a pay rise or promotion, the boss had a habit of greeting their request with silence.Quiet, tense seconds went slowly by, and they'd often leave, willing to take a pay cut or demotion (降职) — anything to end the terrible silence.
Embarrassing silences can be unbearable.In 2017, a study found that silence in a talk starts to be unbearable after about four seconds.There's so much uncertainty in the air as those silent seconds went slowly by.Did I say something wrong Does this person hate me Am I going to get fired But it's worth remembering that if you don't know what to say or do, there is always the choice to do nothing.Uncomfortable silences aren't necessarily a bad thing, depending on how you use them.
For example, Katie Donovan is a supporter of the awkward silence negotiating (谈判) technique.As she said, “The first step is to be silent or shut up!” If, for example, you are offered a starting salary of $40,000 when you know that the median salary for this position is $48,000, you can say something like this, “Thank you for the offer. I'm a little surprised about the salary, though.Based on my research I would have expected it to be in the $50,000 range.”
It's a good start; there is no phrase more quietly deadly in the business world than “I'm a little surprised”.But it only works if you say this — and then say nothing.During this pause, Donovan explains, the hiring manager is likely trying to work out how serious you are and how much more to offer.“Remember,” Donovan writes, “the hiring manager most likely will increase the salary during the meeting.”
语篇解读:本文是议论文。人们往往难以忍受对话中出现的沉默,但有时候我们也可以学会利用这种沉默,来达到我们想要的目的。
8.What would the employees often do when they met with the boss's silence
A.Keep silent. B.Get angry.
C.Fight back. D.Give in.
解析:选D 细节理解题。根据第一段最后一句可知,面对老板的沉默,下属往往会屈服,宁愿放弃自己的要求也想要结束这种沉默所带来的折磨。
9.What does the author say about silence in Paragraph 2
A.It is a basic part of communication.
B.It gives people time for themselves.
C.You don't have to break it all the time.
D.The meaning of it varies among people.
解析:选C 细节理解题。根据第二段最后两句可知,作者认为我们不必要总是试图打破沉默,因为沉默并不完全是一件坏事。
10.What does the underlined word “median” mean in Paragraph 3
A.Average. B.Highest.
C.Final. D.Starting.
解析:选A 词义猜测题。第三段给出了一个情境,当用人单位给你开出4万元的薪水,而你知道这个职位的平均薪水为4.8万,那么你就可以在谈话中提到自己期望的数目是5万左右。由此可推知该词意为“平均的”。
Ⅱ.阅读七选五(共5小题;每小题2分,满分10分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Giving advice is not one of the easiest tasks. You can be put under a lot of pressure especially if you generally give bad advice. With these tips, you'll be a professor at giving good advice!
__11__ Every situation is unique, so never assume (以为) you know all you need to know about a problem. Listen carefully to the person who wants advice, and learn as much as possible about this situation.
Put yourself in the advisee's shoes. __12__ If you've been in a similar situation, think about what you learned, but don't rely solely on your experiences to give advice — imagine that you are giving yourself advice for the unique circumstances (情况) that the other person is facing.
__13__ If you can have a few hours to think about the problem and possible solutions, take that time to really think about every possible solution. You could even take the opportunity to ask someone who's more knowledgeable for advice.
Think about the results of taking your advice and not taking your advice. If there's no obvious difference between the results, your advice might not be bad, but it's not useful either. __14__
Be honest. If your advised course of action has possible problems, tell the person about them. __15__ Your goal should not be to blindly lead the person, but rather to help him or her make a good decision, so don't act like a salesman.
A.Listen to the person asking you for advice.
B.Take time to think about the issue if you can.
C.Try to imagine yourself in the other person's situation.
D.Understand that the person may not take you advice.
E.If your advice leads to a worse result, your advice probably is bad.
F.You can never be sure that your advice is really the best for them.
G.Be honest about this fact if you don't really feel knowledgeable enough about the problem.
语篇解读:本文为说明文。其实给别人提一些好的意见并不是一件容易的事情,那么怎样才能让自己提一些好的意见呢?
11.解析:选A 根据下文“Listen carefully to the person who wants advice, and learn as much as possible about this situation”可知,要认真听听向你寻求意见的人的话。
12.解析:选C 根据空前的“Put yourself in the advisee's shoes”可知,试着想象一下你处在别人的位置上是什么样。
13.解析:选B 根据空后的“If you can have a few hours to think about the problem and possible solutions, take that time to really think about every possible solution”可知,如果可能的话花点时间想想这件事情。
14.解析:选E 根据空前的“If there's no obvious difference between the results, your advice might not be bad, but it's not useful either”可知,如果你的意见会导致不好的结果,那么这个意见就不好。
15.解析:选G 根据上文“Be honest”可知,如果你对这种事情了解得不多,请说真话。
Ⅲ.完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)
阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。
A mother of a 12 year old boy visits us.She says, “Suresh is a nice and intelligent boy, __16__ we cannot stop him from watching television.Since he spends too much time on TV, he often __17__ doing homework.Nothing seems to be __18__, though we have tried our best.” This is the common __19__ from parents who ask for help.
Parents feel helpless watching their children __20__ themselves with television.Does television __21__ one's growth Or is it a problem for children
The television has many roles to play, such as entertainment, education and so on.It also has some __22__ ones.This is not like alcohol or smoking where one can absolutely say it is bad and __23__ it.It is like a knife.To use it to cut an apple or to commit a crime __24__ the user.Start a dialogue and __25__ children's participation in the decision making process.By this, you are showing them that first you respect their opinions (which will __26__ that they respect your opinion) and second tell them they are __27__ for their behavior.
When this topic was brought up for discussion at our Parent Child Club meeting, both parents and children __28__ actively.Children said watching too much TV was __29__ not a good habit and that they were willing to work it out if their parents didn't push them too hard.With working parents, the __30__ study schedule and the lack of play, children are under a lot of __31__.They need catharsis (宣泄), so they __32__ TV.
So parents should __33__ these needs of children first while helping them use TV __34__. Children should learn to __35__ their time in a reasonable way.
16.A.and B.for
C.so D.but
解析:选D 由本空前后“nice and intelligent”和“cannot stop”可知,Suresh是一个聪明的孩子,但是他的父母没办法阻止他沉迷于电视。
17.A.regrets B.tolerates
C.delays D.risks
解析:选C 由本空前“spends too much time on TV”可知,Suresh因为沉迷于电视总是拖延写作业。
18.A.proper B.effective
C.practical D.attractive
解析:选B 由本空后“though”可知,Suresh的父母试了很多办法,但是都没效果。
19.A.explanation B.warning
C.complaint D.suggestion
解析:选C 来寻求帮助的家长们经常有这样的抱怨。
20.A.provide B.equip
C.fill D.occupy
解析:选D 由上文内容可知,家长看到孩子沉迷于电视感到很无助。
21.A.apply to B.lead to
C.contribute to D.refer to
解析:选C 与下句“problem”构成对比。电视有利于孩子的成长吗?
22.A.difficult B.negative
C.unexpected D.unusual
解析:选B 与上句所列举的内容构成对比。除了娱乐、教育外,电视也有一些负面作用。
23.A.ban B.forget
C.ignore D.disturb
解析:选A 由本空前“alcohol or smoking”和“bad”可知,它不像酒或者烟,我们可以明确地断定它有害并且禁止它。
24.A.belongs to B.replies to
C.depends on D.calls for
解析:选C 由本空前所列举的“knife”的例子可知,究竟是用它干好事还是干坏事取决于使用者。
25.A.limit B.encourage
C.refuse D.observe
解析:选B 跟孩子们好好谈一谈,并且鼓励孩子们参与到这个决策的过程中来。
26.A.guarantee B.predict
C.require D.permit
解析:选A 由本空前“respect their opinions”可知,让孩子们知道你尊重他们的观点,这样可以保证他们也尊重你的意见,并且让他们知道要为自己的行为负责。
27.A.anxious B.grateful
C.regretful D.responsible
解析:选D 参见上题解析。
28.A.worked B.participated
C.cooperated D.answered
解析:选B 家长和孩子都很积极地参与了讨论。
29.A.similarly B.eventually
C.certainly D.nearly
解析:选C 孩子们说沉迷于电视确实不是一个好习惯,如果他们的父母别逼他们太紧,他们也愿意解决这个问题。
30.A.heavy B.flexible
C.strange D.useless
解析:选A 由本句中的“the lack of play”及下句中“They need catharsis”可知,双职工父母、繁重的课业安排、没时间玩耍,这些让孩子们压力很大。
31.A.attack B.control
C.examination D.pressure
解析:选D 参见上题解析。
32.A.turn down B.turn to
C.turn over D.turn around
解析:选B 他们需要宣泄,于是从电视中寻求帮助。
33.A.express B.prove
C.satisfy D.create
解析:选C 家长应该帮助孩子们合理使用电视以满足他们的需求。
34.A.simply B.naturally
C.frequently D.appropriately
解析:选D 参见上题解析。
35.A.arrange B.fix
C.cancel D.reduce
解析:选A 孩子们应该学会合理安排时间。
Ⅳ.语法填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。
The __36__ (express) “keeping up with the Joneses” was first used in 1913 by a young American called Arthur Momand.He began earning $125 a week at the age of 23, __37__ was a lot of money in those days.He and his wife moved to a very __38__ (wealth) neighborhood outside New York City.When he saw that rich people rode horses, Momand went __39__ (ride) every day.When he saw that rich people had servants, Momand also hired a servant and gave big __40__ (party) for their new neighbors.
It was like a race, __41__ the race ended when they could no longer pay for their new way of life.They moved back to __42__ apartment in New York City.
Momand looked around him and noticed that many people did all they could __43__ (keep) up with rich lifestyle of their neighbors.He called it “keeping up with the Joneses” because “Jones” is a very common name in the United States.He saw the funny side of it and started to write a series of short stories.The stories __44__ (sell) well and gradually “keeping up with the Joneses” became an idiom __45__ (common) used by many people.
语篇解读:本文是记叙性说明文。在英语中,keeping up with the Joneses意为“与他人攀比”。本文讲述了这个表达的由来。
36.expression 空格中所填单词在句中作主语,需用express的名词形式。“keeping up with the Joneses”为expression的同位语。
37.which 此处为关系代词which引导的非限制性定语从句,which指代先行词$125 a week,并在从句中作主语。
38.wealthy 空格中所填单词在句中作定语,修饰名词neighborhood,故用wealth的形容词形式。
39.riding go riding意思是“去骑马”。
40.parties 此处party意为“派对”,是可数名词。因为big前没有冠词,所以party需用复数形式。
41.but 句意:这就像是一场赛跑,但是这场赛跑最终以Momand 夫妇不再能够负担起这种新生活方式而结束。本空前后两句为转折关系。
42.an 这里泛指纽约市的一家公寓。
43.to keep 此处为动词不定式作目的状语。
44.sold 这里是描述过去的事,用一般过去时。sell well意思是“畅销”,无被动语态。
45.commonly 空格中所填单词在句中修饰动词use,需用common的副词形式commonly。
Ⅴ.写作(共两节,满分40分)
第一节:应用文写作(满分15分)
假如你是王林,你听说好友陈辉因为压力太大想辍学。请你根据以下要点提示给他写一封信:
1.劝陈辉正确对待压力,并提出减轻压力的几个方法;
2.希望陈辉接受自己的建议。
注意:1.词数80左右;
2.可以适当增加细节,以使行文连贯。
参考范文:
Dear Chen Hui,
I'm sorry to learn that you intend to drop out for high stress. As one of your friends, I hope that you can give up the idea.
First of all, you should have a right attitude towards stress. Stress is a small part in our normal life. Second, I suggest you calm down and find out the cause of your stress and manage to come up with ways of dealing with it. As to how to reduce stress, you may take exercise, listen to music or turn to your teachers or classmates for help.
I hope that you can take my suggestion into account and I'm convinced that you will make a right decision.
Yours truly,
Wang Lin
第二节:概要写作(满分25分)
阅读下面短文,根据其内容写一篇60词左右的内容概要。
Colleges are attaching too much importance to tests. Students who receive higher scores on the SAT and the ACT are considered to be more intelligent and as a result they are usually admitted to better schools.
However, these tests don't necessarily ensure one's future success in life. To become better test takers than others, some students would like to have more preparations. Several SAT and ACT prep classes are offered by various companies and individual tutors, giving rich students a better chance to improve their scores. Some students even take medicine before their test. Although it is not proved that taking these drugs will increase a student's score, the nature of the drug is to increase alertness (敏捷), concentration, and mental processing speed.
In addition, these tests can't show some of the skills and characters that are a key part to success. According to Bob Schaeffer of the National Center for Fair and Open Testing, creativity, perseverance and self discipline (自律) are just a few basic qualities that are useful in the professional world that aren't measured by these tests. A high test score tells you nothing about how a student will handle the future life or how well they will adapt to their surroundings.
What colleges can do is weigh the students' academic track, such as what classes they took and how difficult they were, or what extra curricular activities the students were involved in over their test scores. These things don't necessarily predict what the students will do in college, but if the admissions would pay more attention to four years of hard work instead of three hours of filling in bubbles (泡状框), they might get more successful and well rounded group of graduates.
参考范文:
Colleges are too dependent on tests in admitting their new students. (要点1) Nevertheless, these tests, in which students can get high scores by taking extra prep classes or medicines, cannot guarantee them a rosy future. (要点2) Besides, these tests are not able to give an accurate picture of students' full potential. (要点3) Therefore, to make sure they can get all round top graduates, colleges should take the students' academic track into consideration. (要点4)