B卷——高考仿真检测(时间90分钟,满分120分)
第一部分:阅读理解(共两节,满分40分)
第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)
A
Dear Kate,
It's really good to know you are covering for me while I'm away on the training course. Thanks so much. Knowing that you'll be teaching the kids has made me relaxed. I'm sure you'll get on fine with them. I thought I should leave you some notes on a couple of things that are planned for this week, and other advice that will hopefully see you through to next Friday!
Tuesday: The class is going to visit the Dinosaur Museum. Make sure they take their notebooks and remind them on Monday to bring a packed lunch and the entrance money.
Thursday: I've promised them they can watch a Disney DVD as a special treat. It's in my locker. There are some worksheets (活页练习题) to go with it. By the way, don't worry about marking them — I'll do it when I'm back.
You know, the head teacher is on the warpath about being late, so be warned! If you get to school even a minute past 8:15, she's likely to give you a real telling off.
Seriously, though, you'll have a great week — the kids are wonderful. Don't let Mark and Jack sit together and you shouldn't have any disciplinary (纪律的) problems! Which reminds me, if you do have any problems, just tell the head. She's very supportive when it comes to discipline. One last thing — could you leave notes on what you do, please
Best wishes,
Stef
1.Why did Stef write the letter to Kate
A.To talk about the training course.
B.To invite her to the Dinosaur Museum.
C.To tell her what to do when she's away.
D.To ask if she's ready to teach her students.
2.On Tuesday, students should take the following things EXCEPT ________.
A.a notebook B.a worksheet
C.a packed lunch D.the entrance money
3.We can infer from the letter that Mark and Jack ________.
A.always sit together
B.might not get along well
C.are very good students
D.don't like Disney movies
B
They shape our lives in many ways. Often when they get old, torn or fall apart, we're likely to throw them out or replace them. But one 85 year old man is devoted to bringing old books back to life.
“I know how to do this. I enjoy doing this,” said Paul Reeder, a book repair hobbyist.
Reeder is changing the face of our textbooks, one book at a time, said Skyview High School Principal, Deb Black.
It all started just three weeks ago.
“There was an article that came out about the bad shape our books were in,” said Black.
Reeder read the article in the newspaper, and he soon appeared in Black's office. It was the morning of April 5, 2016.
“He said, ‘I'm here to offer what I think may be a solution,’” Black recalled (回忆).
Reeder has been repairing books since the 1940s. Over the years, he's worn many hats, yet his interest in book repair remained unchanged.
In the year 1992 when Reeder retired (退休), he went all in. He has repaired books for a number of organizations including the Montana Historical Society and the Billings Public Library.
Skyview's students are not only thankful for Reeder's help, but inspired (鼓舞) by his work.
“They have made him thank you signs and cards. I have one girl who left me a note the other day. She wants to learn to do what Paul does. What he does is a lost art. He has done great things for our kids and for our books,” said Black.
The worn out books are brought to Reeder on Friday, and in most cases, he's able to return the books as good as new by the following Monday, according to Black.
4.What does Reeder think of his work
A.It is a pleasure.
B.It is very boring.
C.It is a lost art.
D.It is really difficult.
5.How did Reeder find out Skyview's books needed repairing
A.From Deb Black.
B.From some students.
C.From a newspaper.
D.From an organization.
6.What can we infer about Reeder
A.He likes collecting old books.
B.He repairs hats in his spare time.
C.He has a lifelong love for book repair.
D.He retired from Skyview High School.
7.What was the purpose of the schoolgirl's note
A.To express thanks to Black.
B.To have her books repaired.
C.To make friends with Reeder.
D.To learn Reeder's repair skills.
C
According to researchers at Yale University's Infant Cognition Center, babies can actually tell good from evil (恶), even as young as three months old.
Puppets (木偶) are used to show good and bad behavior. In one case, a puppet is trying hard to open a box. Another puppet, the “good” puppet, helps it open the box, while another, the “bad” puppet, shuts the box on purpose.
More than 80% of the time that experiment is done, babies will choose the “good” puppet when presented with both puppets and given the chance to choose either one.
Humans are born with a sense of good and evil, according to Paul Bloom, Yale's Brooks and Suzanne Ragen Professor of Psychology.
“We are naturally moral (道德的) beings, but our environment can improve — or sadly, weaken — this inborn moral sense,” Bloom said.
So now I'm wondering if, during those months when I thought my babies had no idea of the world around them, I did anything I should not have done.
Lyz Lenz, mom of a nearly three year old daughter and seven month old son, wonders the same thing.
“After the birth of my daughter, I watched all of ‘Damages,’ a TV show where Glenn Close plays an evil lawyer,” she said.
Many women I talked with by e mail or on Facebook weren't really surprised to learn there's much more going on in the brains of our littlest ones.
Jessica McFadden, founder of the blog “A Parent in America” and mother of three, remembers when her daughter Alice was four months old.
“She would babble (talk quickly in a way that is hard to understand) worriedly in front of the large family photo hanging in our home,” said McFadden. The photo was taken before her daughter was born and included everyone in the family — except her.
“She truly seemed put_out that she was not in the picture! When the photo was replaced (替代) with a new one including her, she smiled, waved her hands and would happily look at it each time she passed it.” she said.
8.During the experiment, babies prefer the puppet that ________.
A.opens the box B.helps open the box
C.shuts the box D.presents the box
9.What did McFadden probably think of Bloom's findings
A.They came as no surprise.
B.They needed to be proved.
C.They were of very little importance.
D.They would help babies learn to speak.
10.The underlined phrase “put out” in the last paragraph can be understood as “________”.
A.proud B.nervous
C.excited D.unhappy
11.What is the main purpose of this text
A.To introduce a puppet game.
B.To improve humans' moral sense.
C.To report and discuss a research result.
D.To offer and share parenting experience.
D
Based on a true story, the novel Safe as Houses by Eric Walters is an amazing book. It is about a 13 year old girl named Elizabeth Hardy who babysits the McBride children David and Suzie. One rainy, stormy evening they walk home from school. When they arrive home, water floods (淹没) the backyard, cuts the power and floods roads, which stops Mr.and Mrs.McBride from coming home. Soon the flooding begins to invade the McBrides' home and Elizabeth, David, Suzie and their dog Daisy try very hard to escape and survive the flood.
My favorite character is David because I find him very funny and brave, and although he can be stubborn and rude at times, he is still a nice and friendly person. As much as I want to be like David I could never be like him. At least, I don't think I could ever do something as brave as he does.
I think Eric Walters does a great job in describing the characters and telling the story. I really feel like this all just happened in front of my eyes. Ever since I started reading Safe as Houses I never wanted to put the book down, and considering I was not a big fan of reading that did not happen very often. Safe as Houses changed my opinion in regard to reading and now I enjoy reading very much.
Eric Walters' writing career (生涯) all started in 1993 when Eric was teaching a grade 5 class. His students were not good readers and did not like reading, so Eric created a book called Stand Your Ground for his students and used some of the students' names to create the story. Ever since Eric published (出版) that book he has become a big time writer and has published many amazing different books like Camp X, Tiger Trap, Camp 30, We All Fall Down and Flyboy.
12.What happened on that particular evening
A.A 13 year old got lost.
B.A terrible rainstorm broke out.
C.Three children were trapped on the way home.
D.The McBrides' home was completely destroyed by floods.
13.What does the author like about David
A.His creativity. B.His great skill.
C.His personality. D.His good behavior.
14.What can we infer about the author
A.He is a man full of courage.
B.He used to enjoy reading very much.
C.He is very like David in Safe as Houses.
D.He has been greatly affected by Safe as Houses.
15.Why did Eric write Stand Your Ground
A.To record his students' stories.
B.To encourage his students to read.
C.To state the importance of reading.
D.To teach his students they can be writers.
第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Most people have big goals. Achieving these goals can make a person really happy. __16__ This is because, when you do a little thing you like, it helps you forget about the past and future for some time and enjoy your present moment.
__17__ For example, watch the comedy movie you like the best with your close friends, relax on the beach with the one you love and forget about the whole world, travel somewhere new for a few days, watching the sunset or any other natural scene, and listen to music you love in a place you like to stay at. All these little things can bring you happiness.
__18__ Worse still they even use them as an escapement method! Some people start putting off doing important things and avoid solving their life problems. They say they don't need to pursue (追逐) big goals because little things can make them happy.
Escaping from your problems by using such excuses only leads to ending up feeling terrible some time later. __19__ For example, find out the little things you enjoy and make a list of them. Whenever you find yourself feeling bad or disappointed, do one of these things to improve your feeling. __20__ By doing so, you will get the most out of life.
A.Therefore, you should take little things correctly.
B.There are always important things that can cheer you up.
C.Those people are too afraid to pursue their real goals.
D.In your daily life, there are many little things that can make you happy.
E.Enjoy little things as much as you can but stay centered on your long term plan.
F.However, little things you almost ignore can help you become happy as well.
G.However, though little things do matter, some people get these little things wrong.
第二部分:语言知识运用(共两节,满分45分)
第一节:完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)
Trying to get out the door on time every day is something that most parents are familiar with. It also __21__ them a lot.
I have three kids to __22__ on my own — clothes, shoes, breakfast, teeth, hair ... and then __23__ drop offs, as I drive by day care, primary school and high school. But imagine __24__ the threat of a $200 fine to the mix if you're running a bit __25__.
As a punctual (准时的) type myself, I __26__ my kids are never late, but that's only because I make them get up at 5 am and __27__ a lot when I can't control my anger. But parents in the UK have been __28__ that they stand to be fined £120 if their children are __29__ late for school.
The Sunday Times reported Warwickshire County Council will fine parents £60 if their kids are late to school repeatedly, and if they don't __30__ the fine within three weeks, it will be __31__ to £120. Parents will also be fined if their children don't show up for school __32__.
The __33__ of fining parents began at Winter Gardens Academy when the school __34__ that children who turned up late were interrupting (打扰) classes for other students.
I don't understand how parents get their kids to school late, __35__ when it happens over and over again. __36__ should they be fined
If a child coming in late to class is going to __37__ my punctual children's __38__, I think my children might need to __39__ to focus better. Life is full of distractions (分心的事物).
On the other hand, if a __40__ will help some parents to get their kids into class on time, maybe it's a good thing.
21.A.changes B.controls
C.teaches D.troubles
22.A.wake up B.bring up
C.get ready D.look for
23.A.two B.three
C.four D.five
24.A.adding B.making
C.lifting D.facing
25.A.fast B.late
C.hurriedly D.badly
26.A.think B.guess
C.make sure D.find out
27.A.run B.drive
C.watch D.shout
28.A.suggested B.told
C.shown D.expected
29.A.repeatedly B.suddenly
C.nearly D.hardly
30.A.refuse B.avoid
C.pay D.check
31.A.increased B.compared
C.returned D.fixed
32.A.in all B.after all
C.at all D.above all
33.A.story B.experience
C.discussion D.practice
34.A.imagined B.heard
C.doubted D.realised
35.A.especially B.surely
C.generally D.finally
36.A.And B.So
C.Or D.But
37.A.affect B.receive
C.continue D.waste
38.A.popularity B.freedom
C.education D.future
39.A.pretend B.remember
C.promise D.learn
40.A.lesson B.fine
C.warning D.message
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
It's well known that pound notes show the face of Queen Elizabeth Ⅱ. However, something __41__ (interest) about British money is that there are also faces on the back of the notes. Did you know that the picture changes every few __42__ (year) to show a different famous person from British history
At the moment, we can find the face of Charles Darwin on the £10 note. He is a(n) __43__ (science), famous for his theories about evolution (进化). From 1992 to 2003, Charles Dickens __44__ (be) on the banknote. He is one of the country's favourite authors, __45__ novels like Oliver Twist and David Copperfield were voted as some of Britain's best works of literature. __46__ (recent), it was announced that Jane Austen would replace Darwin on the £10 note. She is one of my favourite authors, __47__ (remember) for books like Pride and Prejudice and Sense and Sensibility. People think __48__ it was a very good choice to put Jane Austen on a banknote because most of the people on British money are men.
In addition to writers, other people such __49__ inventors and social reformers have also been on banknotes. By __50__ (put) their faces on banknotes, the UK shows that it is very proud of all these historical figures!
第三部分:写作(共两节,满分35分)
第一节:短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)
A survey has been carried out among the students in our school, about the sport they do frequent in their spare time.
According to the information above, about 10 percent of the students surveying take doing exercise with their first choice. And other 10 percent choose walking as their way exercise. Table tennis as the national ball game in China had a strong civil foundation, and about 13 percent of the students admit playing them now and then. However, the most popular sport is running, that is both easy and convenient.
I am glad to see that more and more students are taking a part in sports or that's beneficial for their health.
第二节:书面表达(满分25分)
请你根据下面要点信息,以“My Favorite Novel”为题,用英语给你所在班级的英语板报写一篇稿件,介绍你最喜欢的一部小说。词数:100左右。
要点:
1.你喜欢的小说的名字及作者;
2.小说的主要内容;
3.你为什么喜欢这部小说。
My Favorite NovelB卷——高考仿真检测(时间90分钟,满分120分)
第一部分:阅读理解(共两节,满分40分)
第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)
A
Dear Kate,
It's really good to know you are covering for me while I'm away on the training course. Thanks so much. Knowing that you'll be teaching the kids has made me relaxed. I'm sure you'll get on fine with them. I thought I should leave you some notes on a couple of things that are planned for this week, and other advice that will hopefully see you through to next Friday!
Tuesday: The class is going to visit the Dinosaur Museum. Make sure they take their notebooks and remind them on Monday to bring a packed lunch and the entrance money.
Thursday: I've promised them they can watch a Disney DVD as a special treat. It's in my locker. There are some worksheets (活页练习题) to go with it. By the way, don't worry about marking them — I'll do it when I'm back.
You know, the head teacher is on the warpath about being late, so be warned! If you get to school even a minute past 8:15, she's likely to give you a real telling off.
Seriously, though, you'll have a great week — the kids are wonderful. Don't let Mark and Jack sit together and you shouldn't have any disciplinary (纪律的) problems! Which reminds me, if you do have any problems, just tell the head. She's very supportive when it comes to discipline. One last thing — could you leave notes on what you do, please
Best wishes,
Stef
语篇解读:本文是应用文。Stef通过这封信告诉了Kate帮自己代课期间的一些课程安排及注意事项。
1.Why did Stef write the letter to Kate
A.To talk about the training course.
B.To invite her to the Dinosaur Museum.
C.To tell her what to do when she's away.
D.To ask if she's ready to teach her students.
解析:选C 写作目的题。由第一段中的“I thought I should leave you some notes ... next Friday!”可知,Stef通过这封信主要是想告诉Kate帮自己代课期间的一些课程安排和应该注意的事情,故选C项。
2.On Tuesday, students should take the following things EXCEPT ________.
A.a notebook B.a worksheet
C.a packed lunch D.the entrance money
解析:选B 细节理解题。由第二段及第三段中的Thursday和worksheets可知,应选B项。
3.We can infer from the letter that Mark and Jack ________.
A.always sit together
B.might not get along well
C.are very good students
D.don't like Disney movies
解析:选B 推理判断题。由最后一段中的“you shouldn't have any disciplinary (纪律的) problems”可知,如果Mark和Jack不坐在一起的话就不会有什么纪律问题了,所以他们俩有可能是合不来,故选B项。
B
They shape our lives in many ways. Often when they get old, torn or fall apart, we're likely to throw them out or replace them. But one 85 year old man is devoted to bringing old books back to life.
“I know how to do this. I enjoy doing this,” said Paul Reeder, a book repair hobbyist.
Reeder is changing the face of our textbooks, one book at a time, said Skyview High School Principal, Deb Black.
It all started just three weeks ago.
“There was an article that came out about the bad shape our books were in,” said Black.
Reeder read the article in the newspaper, and he soon appeared in Black's office. It was the morning of April 5, 2016.
“He said, ‘I'm here to offer what I think may be a solution,’” Black recalled (回忆).
Reeder has been repairing books since the 1940s. Over the years, he's worn many hats, yet his interest in book repair remained unchanged.
In the year 1992 when Reeder retired (退休), he went all in. He has repaired books for a number of organizations including the Montana Historical Society and the Billings Public Library.
Skyview's students are not only thankful for Reeder's help, but inspired (鼓舞) by his work.
“They have made him thank you signs and cards. I have one girl who left me a note the other day. She wants to learn to do what Paul does. What he does is a lost art. He has done great things for our kids and for our books,” said Black.
The worn out books are brought to Reeder on Friday, and in most cases, he's able to return the books as good as new by the following Monday, according to Black.
4.What does Reeder think of his work
A.It is a pleasure.
B.It is very boring.
C.It is a lost art.
D.It is really difficult.
解析:选A 细节理解题。根据第二段中的“I know how to do this. I enjoy doing this”可知,Reeder喜欢修补图书的工作。
5.How did Reeder find out Skyview's books needed repairing
A.From Deb Black.
B.From some students.
C.From a newspaper.
D.From an organization.
解析:选C 细节理解题。根据第五段中的“There was an article that came out about the bad shape our books were in”和第六段中的“Reeder read the article in the newspaper”可知,Reeder通过报纸得知了Skyview中学的图书需要修补。
6.What can we infer about Reeder
A.He likes collecting old books.
B.He repairs hats in his spare time.
C.He has a lifelong love for book repair.
D.He retired from Skyview High School.
解析:选C 推理判断题。根据倒数第五段中的“Reeder has been repairing books since the 1940s.”和“his interest in book repair remained unchanged”可知,Reeder一生热爱图书修补。
7.What was the purpose of the schoolgirl's note
A.To express thanks to Black.
B.To have her books repaired.
C.To make friends with Reeder.
D.To learn Reeder's repair skills.
解析:选D 细节理解题。根据倒数第二段中的“She wants to learn to do what Paul does.”可知,那名女生给Black留便条是想学习Reeder的图书修补技术。
C
According to researchers at Yale University's Infant Cognition Center, babies can actually tell good from evil (恶), even as young as three months old.
Puppets (木偶) are used to show good and bad behavior. In one case, a puppet is trying hard to open a box. Another puppet, the “good” puppet, helps it open the box, while another, the “bad” puppet, shuts the box on purpose.
More than 80% of the time that experiment is done, babies will choose the “good” puppet when presented with both puppets and given the chance to choose either one.
Humans are born with a sense of good and evil, according to Paul Bloom, Yale's Brooks and Suzanne Ragen Professor of Psychology.
“We are naturally moral (道德的) beings, but our environment can improve — or sadly, weaken — this inborn moral sense,” Bloom said.
So now I'm wondering if, during those months when I thought my babies had no idea of the world around them, I did anything I should not have done.
Lyz Lenz, mom of a nearly three year old daughter and seven month old son, wonders the same thing.
“After the birth of my daughter, I watched all of ‘Damages,’ a TV show where Glenn Close plays an evil lawyer,” she said.
Many women I talked with by e mail or on Facebook weren't really surprised to learn there's much more going on in the brains of our littlest ones.
Jessica McFadden, founder of the blog “A Parent in America” and mother of three, remembers when her daughter Alice was four months old.
“She would babble (talk quickly in a way that is hard to understand) worriedly in front of the large family photo hanging in our home,” said McFadden. The photo was taken before her daughter was born and included everyone in the family — except her.
“She truly seemed put_out that she was not in the picture! When the photo was replaced (替代) with a new one including her, she smiled, waved her hands and would happily look at it each time she passed it.” she said.
8.During the experiment, babies prefer the puppet that ________.
A.opens the box B.helps open the box
C.shuts the box D.presents the box
解析:选B 细节理解题。根据第二段中的“the ‘good’ puppet, helps it open the box”以及第三段中的“babies will choose the ‘good’ puppet”可知,实验中婴儿们主要选择的是那个“善良的”木偶,即帮着打开盒子的木偶。
9.What did McFadden probably think of Bloom's findings
A.They came as no surprise.
B.They needed to be proved.
C.They were of very little importance.
D.They would help babies learn to speak.
解析:选A 推理判断题。根据倒数第四段中的“Many women ... weren't really surprised to learn ... ”以及最后三段以McFadden为例说明此观点可知,McFadden应该对Bloom的研究发现并不感到意外。
10.The underlined phrase “put out” in the last paragraph can be understood as “________”.
A.proud B.nervous
C.excited D.unhappy
解析:选D 词义猜测题。根据倒数第二段中的“She would ... worriedly in front of the large family photo”可知,McFadden的女儿虽小,但她不喜欢看到全家福里没有自己,故选D项。
11.What is the main purpose of this text
A.To introduce a puppet game.
B.To improve humans' moral sense.
C.To report and discuss a research result.
D.To offer and share parenting experience.
解析:选C 写作目的题。本文报道了一项关于婴儿道德意识的研究,并对它进行了讨论,故选C项。
D
Based on a true story, the novel Safe as Houses by Eric Walters is an amazing book. It is about a 13 year old girl named Elizabeth Hardy who babysits the McBride children David and Suzie. One rainy, stormy evening they walk home from school. When they arrive home, water floods (淹没) the backyard, cuts the power and floods roads, which stops Mr.and Mrs.McBride from coming home. Soon the flooding begins to invade the McBrides' home and Elizabeth, David, Suzie and their dog Daisy try very hard to escape and survive the flood.
My favorite character is David because I find him very funny and brave, and although he can be stubborn and rude at times, he is still a nice and friendly person. As much as I want to be like David I could never be like him. At least, I don't think I could ever do something as brave as he does.
I think Eric Walters does a great job in describing the characters and telling the story. I really feel like this all just happened in front of my eyes. Ever since I started reading Safe as Houses I never wanted to put the book down, and considering I was not a big fan of reading that did not happen very often. Safe as Houses changed my opinion in regard to reading and now I enjoy reading very much.
Eric Walters' writing career (生涯) all started in 1993 when Eric was teaching a grade 5 class. His students were not good readers and did not like reading, so Eric created a book called Stand Your Ground for his students and used some of the students' names to create the story. Ever since Eric published (出版) that book he has become a big time writer and has published many amazing different books like Camp X, Tiger Trap, Camp 30, We All Fall Down and Flyboy.
12.What happened on that particular evening
A.A 13 year old got lost.
B.A terrible rainstorm broke out.
C.Three children were trapped on the way home.
D.The McBrides' home was completely destroyed by floods.
解析:选B 细节理解题。根据第一段中的“One rainy, stormy evening”和“water floods (淹没) the backyard, cuts the power and floods roads”可知,那天晚上有一场可怕的暴风雨。
13.What does the author like about David
A.His creativity. B.His great skill.
C.His personality. D.His good behavior.
解析:选C 推理判断题。根据第二段中的“I find him very funny and brave, and although he can be stubborn and rude at times, he is still a nice and friendly person”可知,作者喜欢戴维的性格特点。
14.What can we infer about the author
A.He is a man full of courage.
B.He used to enjoy reading very much.
C.He is very like David in Safe as Houses.
D.He has been greatly affected by Safe as Houses.
解析:选D 推理判断题。根据第三段中的“Safe as Houses changed my opinion in regard to reading and now I enjoy reading very much.”可知,这本书改变了作者对阅读的看法并使他从此爱上了阅读,因此该书对他的影响颇深。
15.Why did Eric write Stand Your Ground
A.To record his students' stories.
B.To encourage his students to read.
C.To state the importance of reading.
D.To teach his students they can be writers.
解析:选B 细节理解题。根据最后一段中的“His students were not good readers and did not like reading, so Eric created a book called Stand Your Ground for his students and used some of the students' names to create the story.”可知,埃里克创作Stand Your Ground这本书是为了鼓励他的学生阅读。
第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Most people have big goals. Achieving these goals can make a person really happy. __16__ This is because, when you do a little thing you like, it helps you forget about the past and future for some time and enjoy your present moment.
__17__ For example, watch the comedy movie you like the best with your close friends, relax on the beach with the one you love and forget about the whole world, travel somewhere new for a few days, watching the sunset or any other natural scene, and listen to music you love in a place you like to stay at. All these little things can bring you happiness.
__18__ Worse still they even use them as an escapement method! Some people start putting off doing important things and avoid solving their life problems. They say they don't need to pursue (追逐) big goals because little things can make them happy.
Escaping from your problems by using such excuses only leads to ending up feeling terrible some time later. __19__ For example, find out the little things you enjoy and make a list of them. Whenever you find yourself feeling bad or disappointed, do one of these things to improve your feeling. __20__ By doing so, you will get the most out of life.
A.Therefore, you should take little things correctly.
B.There are always important things that can cheer you up.
C.Those people are too afraid to pursue their real goals.
D.In your daily life, there are many little things that can make you happy.
E.Enjoy little things as much as you can but stay centered on your long term plan.
F.However, little things you almost ignore can help you become happy as well.
G.However, though little things do matter, some people get these little things wrong.
语篇解读:生活中有很多可以让你开心的小事,尽可能地享受和对待这些小事,同时勿忘初心,专注于你的长期计划,实现更大的目标,才会更开心。
16.选F 根据上文“Most people have big goals. Achieving these goals can make a person really happy.”可知,大多数人有大的目标,实现这些目标能让一个人感到开心,故可知,此处是说然而,你所忽视的小事也可以让你感到开心。
17.选D 根据下文对可以让你开心的小事的具体介绍可知,此处是说在你的生活中,有很多可以让你开心的小事。
18.选G 根据下文“Worse still they even use them as an escapement method!”可知,更糟的是他们甚至用它们作为逃避的方式,故可知,此处是说然而,虽然这些小事很重要,但是一些人错误地做着这些小事。
19.选A 根据上文“Escaping from your problems by using such excuses only leads to ending up feeling terrible some time later.”可知,使用这样的借口逃避你的问题只会导致在一段时间后感到糟糕,故可知,此处是说因此,你应该正确对待这些小事。
20.选E 根据下文“By doing so, you will get the most out of life.”可知,这样做,你会充分享受生活,故可知,此处是说尽可能地享受这些小事,但是要专注于你的长期计划。
第二部分:语言知识运用(共两节,满分45分)
第一节:完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)
Trying to get out the door on time every day is something that most parents are familiar with. It also __21__ them a lot.
I have three kids to __22__ on my own — clothes, shoes, breakfast, teeth, hair ... and then __23__ drop offs, as I drive by day care, primary school and high school. But imagine __24__ the threat of a $200 fine to the mix if you're running a bit __25__.
As a punctual (准时的) type myself, I __26__ my kids are never late, but that's only because I make them get up at 5 am and __27__ a lot when I can't control my anger. But parents in the UK have been __28__ that they stand to be fined £120 if their children are __29__ late for school.
The Sunday Times reported Warwickshire County Council will fine parents £60 if their kids are late to school repeatedly, and if they don't __30__ the fine within three weeks, it will be __31__ to £120. Parents will also be fined if their children don't show up for school __32__.
The __33__ of fining parents began at Winter Gardens Academy when the school __34__ that children who turned up late were interrupting (打扰) classes for other students.
I don't understand how parents get their kids to school late, __35__ when it happens over and over again. __36__ should they be fined
If a child coming in late to class is going to __37__ my punctual children's __38__, I think my children might need to __39__ to focus better. Life is full of distractions (分心的事物).
On the other hand, if a __40__ will help some parents to get their kids into class on time, maybe it's a good thing.
语篇解读:本文是议论文。作者针对一些学校因学生迟到处罚家长的做法提出了自己的观点。
21.A.changes B.controls
C.teaches D.troubles
解析:选D 由第三、四段的内容可知,每天试图按时送孩子到学校令很多父母感到“烦扰(troubles)”。
22.A.wake up B.bring up
C.get ready D.look for
解析:选C 根据破折号后的“clothes, shoes, breakfast, teeth, hair”可知,作者每天早上需要让孩子们都“准备妥当(get ready)”。
23.A.two B.three
C.four D.five
解析:选B 由下文中的“day care, primary school and high school”可知,作者需要到“三(three)”个地方送孩子,把孩子们放下。
24.A.adding B.making
C.lifting D.facing
解析:选A 参见下题解析。
25.A.fast B.late
C.hurriedly D.badly
解析:选B 上文提到的是家长们每天需要应付的事。由下文中的“But parents in the UK have been ________ that they stand to be fined £120 if their children are ________ late for school”可知,现在又“加了(adding)”一项——“迟到(late)”会被罚款。
26.A.think B.guess
C.make sure D.find out
解析:选C 由上文中的“a punctual (准时的) type myself”可知,作者会“确保(make sure)”自己的孩子不迟到。
27.A.run B.drive
C.watch D.shout
解析:选D 根据下文中的“when I can't control my anger”,再结合作者早上忙碌的情形可知,作者会朝孩子“叫嚷(shout)”。
28.A.suggested B.told
C.shown D.expected
解析:选B 结合语境,此处表示家长们被“告知(told)”:若孩子迟到,他们会被罚款。
29.A.repeatedly B.suddenly
C.nearly D.hardly
解析:选A 下文中的“their kids are late to school repeatedly”是提示。
30.A.refuse B.avoid
C.pay D.check
解析:选C 设空处所在句具体描述一些学校因学生迟到对家长进行罚款的几种情况。此处表示如果家长没有在三周之内“缴(pay)”罚款。
31.A.increased B.compared
C.returned D.fixed
解析:选A 与上文中的£60相比,£120显然是“增加了(increased)”。
32.A.in all B.after all
C.at all D.above all
解析:选C 迟到与根本就不来上学的行为都会受到处罚。not ... at all“一点也不,根本不”。
33.A.story B.experience
C.discussion D.practice
解析:选D 此处指处罚家长的“做法(practice)”。
34.A.imagined B.heard
C.doubted D.realised
解析:选D 校方处罚家长是因为他们“发现(realised)”迟到的孩子会干扰到班里的其他孩子。
35.A.especially B.surely
C.generally D.finally
解析:选A 由上文可知,作者的孩子不迟到,因此她不明白有些孩子为什么会迟到,“尤其是(especially)”一而再,再而三地迟到。
36.A.And B.So
C.Or D.But
解析:选D 尽管作者无法理解迟到的行为,“但是(But)”也质疑罚款的做法。
37.A.affect B.receive
C.continue D.waste
解析:选A 参见下题解析。
38.A.popularity B.freedom
C.education D.future
解析:选C 根据上文中的“interrupting (打扰) classes”和下文中的“distractions (分心的事物)”可知,此处指“影响(affect)”准时到校的孩子的“教育(education)”。
39.A.pretend B.remember
C.promise D.learn
解析:选D 根据下文中的“Life is full of distractions (分心的事物)”可知,作者觉得需要做的事情是让自己的孩子“学会(learn)”更好地集中精力。
40.A.lesson B.fine
C.warning D.message
解析:选B 上文提到作者不赞成因孩子迟到进行罚款。根据“On the other hand”可知,她认为如果“罚款(fine)”有用的话,也是件好事。
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
It's well known that pound notes show the face of Queen Elizabeth Ⅱ. However, something __41__ (interest) about British money is that there are also faces on the back of the notes. Did you know that the picture changes every few __42__ (year) to show a different famous person from British history
At the moment, we can find the face of Charles Darwin on the £10 note. He is a(n) __43__ (science), famous for his theories about evolution (进化). From 1992 to 2003, Charles Dickens __44__ (be) on the banknote. He is one of the country's favourite authors, __45__ novels like Oliver Twist and David Copperfield were voted as some of Britain's best works of literature. __46__ (recent), it was announced that Jane Austen would replace Darwin on the £10 note. She is one of my favourite authors, __47__ (remember) for books like Pride and Prejudice and Sense and Sensibility. People think __48__ it was a very good choice to put Jane Austen on a banknote because most of the people on British money are men.
In addition to writers, other people such __49__ inventors and social reformers have also been on banknotes. By __50__ (put) their faces on banknotes, the UK shows that it is very proud of all these historical figures!
41.interesting 设空处作定语修饰something,表示“有趣的”,故填interesting。
42.years “every few+复数名词”意为“每隔几……”。every few years意为“每隔几年”。
43.scientist 设空处作表语,其前有不定冠词限定,表示“科学家”,故填scientist。
44.was 由“From 1992 to 2003”可知,此处表示过去的一种情况,故填was。
45.whose 设空处引导非限制性定语从句补充说明He,且在从句中作定语,故填whose。
46.Recently 设空处作时间状语,修饰“it was announced ... on the £10 note”一句,故填Recently。
47.remembered 设空处作定语修饰She,因remember与She之间是逻辑上的动宾关系,故填remembered。
48.that 设空处引导宾语从句,作think的宾语,因从句结构和意义均完整,故填that。
49.as such as意为“例如”。
50.putting 设空处作介词By的宾语,且the UK与put之间是逻辑上的主谓关系,故填putting。
第三部分:写作(共两节,满分35分)
第一节:短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)
A survey has been carried out among the students in our school, about the sport they do frequent in their spare time.
According to the information above, about 10 percent of the students surveying take doing exercise with their first choice. And other 10 percent choose walking as their way exercise. Table tennis as the national ball game in China had a strong civil foundation, and about 13 percent of the students admit playing them now and then. However, the most popular sport is running, that is both easy and convenient.
I am glad to see that more and more students are taking a part in sports or that's beneficial for their health.
答案:第一句:frequent→frequently
第二句:surveying→surveyed; with→as
第三句:other→another; exercise前加to
第四句:had→has; them→it
第五句:that→which
第六句:去掉a; or→and
第二节:书面表达(满分25分)
请你根据下面要点信息,以“My Favorite Novel”为题,用英语给你所在班级的英语板报写一篇稿件,介绍你最喜欢的一部小说。词数:100左右。
要点:
1.你喜欢的小说的名字及作者;
2.小说的主要内容;
3.你为什么喜欢这部小说。
My Favorite Novel
参考范文:
My Favorite Novel
My favorite novel is Gone with the Wind written by Margaret Mitchell, a well known American female author. The book tells a story about a beautiful girl named Scarlett who experienced a lot and fought with her fate bravely during her life. I like Scarlett in this novel. Growing up in a southern farm, Scarlett was a self willed girl who ran after what she wanted bravely. She went through kinds of difficulties including her husband's death and the horrible war. But she knew what she wanted and tried her best to get it. Never did she lose her hope. I like the last sentence of the book best, “Tomorrow is another day”. It encourages me not to lose my hope too.