人教版英语九年级下册unit5听力练习
一、听力题
听录音,从下列所给选项中选出最佳选项。
What did she buy for her daughter
A. B. C.
听录音,从下列所给选项中选出最佳选项。
What do we know about the new mobile phone
A.The man bought it himself.
B.It was a present from the man's uncle.
C.The man got it from a friend.
听录音,从下列所给选项中选出最佳选项。
A.The yellow one. B.The purple one.
C.The red one.
听录音,从下列所给选项中选出最佳选项。
What gift will the man give to Jerry
A.An English novel. B.A wallet.
C.A painting book.
听录音,从下列所给选项中选出最佳选项。
How much should the woman pay if she wants to buy the coat today
A.$40 B.$80 C.$60
A. B. C.
( )
A.In a bookstore. B.In a library.
C.At a police station. D.In a restaurant.
听录音,从下列所给选项中选出最佳选项。
What will the mother buy for the boy
A. B.
C.
听音辩词
A.class B.glass C.glasses
How much did Mary pay for the sunglasses
A. B.
C.
( )
A.Four yuan. B.Six yuan. C.Seven yuan. D.Eight yuan.
( )
A.25 dollars. B.12.5 dollars. C.50 dollars. D.100 dollars.
( )
A.Mother and daughter. B.Shop assistant and customer.
C.Conductor and passenger. D.Teacher and student.
What is Mr White like He is .
What do Mr White and his brothers look like They’re with hair.
What does Mr White’s sister look like She had hair.
What does Mr White think Americans are They’re cheerful and people.
(1) The club is good for and can be a lot of fun.
(2) The floor can for the club to play music.
(3) People who go there , by public transport or on foot can enter for free.
(4) When people wear a new kind of clothing, all their movements are electricity.
答案
一、听力题(共15题)
1. 【答案】B
【原文】M: What did you buy for your daughter on her birthday
W: A camera, of course. She likes taking photos.
【解析】此题考查学生对于对话的基本理解。对话中人物希望购买的生日礼物是相机。
因此,正确答案是B。
【知识点】商品与产品 (Goods and products)、购物、事实细节
2. 【答案】C
【原文】W: Oh, you have a new mobile phone. Did you buy it yourself
M: No, it was a present from a friend of mine.
【知识点】商品与产品 (Goods and products)、肯定和不肯定、事实细节
3. 【答案】C
【原文】M: Which sweater would you like
W: Although the yellow one and the purple one are cheaper than the red one, the red one is more beautiful. I'll take it.
Q: Which sweater does the girl want to buy
【知识点】商品与产品 (Goods and products)、偏爱和优先选择、事实细节
4. 【答案】A
【原文】W: Monday will be Jerry's birthday. I've bought a wallet for him. What gift have you got for him
M: He likes reading books, so I bought him an English novel.
【知识点】商品与产品 (Goods and products)、事实细节、询问信息
5. 【答案】A
【原文】W: How much is the coat
M: It was 80 dollars last week. But you can pay only half for it today.
【知识点】商品与产品 (Goods and products)、价格、数字与计算
6. 【答案】C
【原文】The jeans feel soft and comfortable.
【知识点】商品与产品 (Goods and products)、事实细节
7. 【答案】B
【原文】M: Excuse me, how long can I keep the books
W: Three weeks. Then you'll have to pay a fine for each day when you are overdue.
Q: Where does the conversation probably take place
【知识点】事实细节、日常生活 (Daily routines)、时段
8. 【答案】A
【原文】M: Mom, my sports shoes are out of style.
W: I will buy a new pair for you.
【知识点】商品与产品 (Goods and products)、购物 (Shopping)、事实细节
9. 【答案】B
【原文】Do you know who broke the glass
【知识点】glass
10. 【答案】A
【原文】M: Mary, how much did you pay for this pair of sunglasses
W: It was a bit expensive, 100 US dollars.
【知识点】商品与产品 (Goods and products)、事实细节、价格
11. 【答案】C
【原文】M: Daisy, you've got a nice cup. How much is it
W: Four yuan each. But if you buy two, it will be 7 yuan only.
M: OK. I will buy two cups then.
Q: How much will the man pay if he buys two cups at a time
【知识点】商品与产品 (Goods and products)、事实细节
12. 【答案】C
【原文】W: I'm looking for a coat for my daughter.
M: We have coats of all kinds and sizes. What do you like
W: My daughter is a child. We don't want any expensive ones.
M: This one is 50 dollars, and that one is 25 dollars.
W: I'll take two with 50 dollars.
Q: How much does the woman pay altogether
【知识点】商品与产品 (Goods and products)、事实细节
13. 【答案】B
【原文】M: Hi, young lady. What can I do for you
W: Well... yeah. I'm looking for a Mother's Day gift.
M: OK. How about getting your mother a new scarf That one's price is reasonable.
W: Oh, thanks. That's a good idea. I'll have this yellow silk one.
M: Could you pay at the Cashier's Desk first Then come back to fetch it.
Q: Who might be the two speakers
【知识点】商品与产品 (Goods and products)、关系
14. 【答案】friendly;tall;black;fair;lively
【原文】 Our new English teacher, Mr White, comes from America. He smiles a lot and he’s friendly but he speaks very fast. It’s difficult to understand his words. He asks us to speak English all the time in our English lessons.
At first, Mr White introduced himself and showed us photos of his family. He has got a big family, two brothers and a sister. His brothers both look like him. They are very tall and they have black hair. His sister has fair hair. Then he told us about America and Americans. He showed us how Americans say “Hi. How are you doing ” and shake hands when they meet people. We all practiced. That was fun. And he also told us that Americans are cheerful, lively people. They smile a lot and are usually friendly because Americans think it’s polite to be friendly.
【知识点】lively、事实细节、tall、fair、black、friendly
15. 【原文】 Britain's first environment-friendly club has opened in London. It is good for the environment and can be a lot of fun! The club has a huge dance floor.
A group of people dance on the special dance floor. The floor can produce electricity for the club to play music. The more you dance, the more electricity can be produced. Such a dance floor can produce about 60% of the building's electricity.
You pay 10 pounds to go into the club, but if you go there by bike, by public transport or on foot, you can enter for free. The club belongs to a very rich man named Andrew King. Mr King hopes to call on more young people to help to save the Earth.
The club is a new thing for young people. It is also different from other "grown-up" clubs. "There is no greater place than a club to attract young people," said Mr King. "Having a dance floor to produce electricity is a very exciting and interesting idea."
Besides the floor, scientists say that some people have invented a new kind of clothing that can also produce electricity. When people wear the clothes, all their movements are changed into electricity.
【答案】
(1) the;environment
(2) produce;electricity
(3) by;bike
(4) changed;into
【知识点】娱乐活动 (Entertainment)、change into、electricity、produce、environment