Unit 9 Lesson 3 The Secrets of Your Memory
一、填空
1.The new ___________(技巧) used to produce power has little effect on the environment.
2.He insisted on driving straight to the apron where the ___________(直升机) was waiting.
3.Collect this ___________(定期地) during peak and off-peak hours.
4.I can't give my approval to such an ___________ (安排).
5.Each child in this area ___________________(invite) to the show last night.
6.令我们兴奋的是,一个新的小镇将在这个现在是片荒地的地方建成。(excitement)
_________________ _________________ _________________, a new town will be set up in what is now a wasteland.
7.时间应该被好好利用起来以提高我们的成绩。(use)
Time should _________________ _________________ _________________ _________________ _________________ to improve our grades.
8.大家普遍承认应该根据学生的综合素质来评价学生。(term)
It is widely acknowledged that students should be evaluated _________________ _________________ _________________ overall qualities.
9.他本月的收入总计多达1,000美元。
His income totalled _________________ _________________ 1,000 dollars this month.
10.结果证明,中国已经在航天业方面取得了巨大进步。(prove)
_________________ _________________ _________________ China has made great progress in its space industry.
11.由于你的粗心,这个计划至少要推迟一个月。
____________________, the plan should be put off at least one month.
12.因此,我们必须不遗余力地解决这个问题。
_________________________, we must spare no effort to solve this problem.
13.如果你能替我安排这事,我将非常感激。
I would appreciate it if you would ________________.
14.政府还将为第三次协调会做好安排。
The Government will also ____________________ the third time ACC.
15.我们大多数人并不具有像他们那样惊人的记忆力, 因此在记忆学习内容的细节时,只要把注意力放到概要方面,要对所学内容保持好奇。
__________________________________________________________________________________
二、阅读理解
A group of sweaty kids ran around a field last week at Total Soccer Arena in Landover, Maryland. They talked not only in English, but also in Pashto, Arabic and other languages.
What made them different is that all of the kids are refugees (难民). They were playing as part of a camp that gives them a chance to develop their soccer skills and to meet other kids who had to start over their lives in the United States. The camp is run by an organization called L. A. C. E. S. , which stands for Life And Change Experienced thru Sports. The group uses soccer to help bring together communities that have experienced hardships.
Seren Fryatt got the idea for L. A. C. E. S. while playing on a women's soccer team in Liberia, an African country that had been at war with itself for 14 years. Fryatt, who's from Muncie, Indiana, saw that soccer brought joy to the Liberian women on her team, even though their lives off the field were very difficult. After starting a soccer program for kids in Liberia , she decided to start a similar camp in Maryland, where she moved in 2015. Coaches volunteer their time, and the costs are paid mostly by donations. This year, 95 kids signed up.
The camp, for ages 9 to 14, is split (分开) between training that helps kids develop skills, such as passing and ball control, and meeting where they discuss life skills. One of the coaches, Louisa Pitney, said she likes seeing how the kids grow just from being together.
At the end of the camp's last day, all the kids gathered in the middle of the field. Fryatt asked them to raise their hands and say what they had learned that week. Some kids talked about soccer skills—one girl said she'd learned not to use her hands; a boy said he'd learned how to score a goal.
When a coach called one shy girl, she smiled before answering in a soft voice.
"Celebrate each other," she said.
1.What was special about the kids in the field
A.They couldn't speak English.
B.They had faced hardships.
C.They hadn't been to America before.
D.They were attending an international soccer match.
2.What encouraged Seren Fryatt to set up L. A. C. E. S.
A.A soccer program for kids. B.The long-term war in Liberia.
C.A women's soccer team in Liberia. D.Coaches' volunteer work.
3.What do we know about the soccer camp
A.It gives coaches great pay.
B.It was started for girls only.
C.It was organized in Liberia first.
D.It teaches life skills as well as soccer skills.
4.What did the shy girl get from the soccer camp
A.How to work with others. B.How to speak in public.
C.How to make friends. D.How to praise others.
三、七选五
Ask an adult, "What do teenagers do in their free time " A large number of adults' answers will probably include playing video games, watching movies and TV, and hanging out (闲逛) with friends. ① _____
Most of these answers are wrong. Fewer teenagers watch TV or go to the movies these days. They even hang out with friends less often than before. ②_____ They read all the time. As a matter of fact, they read more often than their parents. They aren't just reading books. Instead, many teenagers read e-mails and messages. They read articles on websites and post on social media. They get a lot of reading practice every day.
Parents worry that it's not the right kind of reading practice, though. ③_____ Actually, any kind of reading is good for teenagers, helping them develop skills that they will need in their later life. Their memories will become stronger, and their vocabularies will become wider.
Online, they can search for many different things to read. ④_____ However, books are still better. They are easier to focus on. Teenagers understand and remember more from them. Also, reading books helps teenagers to stay away from social media. Using social media too much causes stress and depression.
⑤_____ First, they should make books available around the house. Then, they should read to their kids as often as possible or give them time to read. Finally, they can form good reading habits by reading books. Kids copy the habits that they see.
A. They believe that books are better.
B. However, they don't read less often.
C. Reading good books makes us happy.
D. They probably won't include reading.
E. They can find the latest information fast.
F. Parents can help their kids read books more often.
G. Bedtime is an especially good time to read together.
答案以及解析
一、
1.答案:technique
2.答案:helicopter
3.答案:periodically
4.答案:arrangement
5.答案:was invited
解析:句意为:这个地区的每一个孩子都被邀请观看昨天的演出。本句考查主谓一致,“each+可数名词单数”作主语时,谓语用第三人称单数形式。又由last night可知,时态应为一般过去时。
6.答案:To our excitement
7.答案:be made good use of
8.答案:in terms of
9.答案:up to
10.答案:It proves that
11.答案:As a result of your carelessness
12.答案:As a result
13.答案:arrange this for me
14.答案:make arrangements for
15.答案:As most of us do not have amazing memories like them, when memorising detailed learning materials, we simply need to focus on the important ideas and be curious about what we learn.
二、
答案:1-4.BCDD
解析:1.细节理解题。根据第二段中的What made them different is that all of the kids are refugees.可知,这些孩子的不同之处在于他们都是难民,即他们面临困难。故选B项。
2.细节理解题。根据第三段中的Seren Fryatt got the idea for L. A. C. E. S. while playing on a women's soccer team in Liberia, an African country that had been at war with itself for 14 years,利比里亚的一支女子足球队鼓励了塞伦创办该组织。故选C项。
3.细节理解题。根据第四段中的camp, for ages 9 to 14, is split between training that helps kids develop skills, such as passing and ball control, and meeting where they discuss life skills.可知,这个训练营一方面帮助孩子发展传球、控球等技能,一方面培养他们的生活技能。故选D项。
4.细节理解题。根据文章最后的When a coach called one shy girl, she smiled before answering in a soft voice. "Celebrate each other," she said.可知,这个害羞的女孩认为自己学会了赞美彼此,即表扬别人。故选D项。
三、
答案:①-⑤ DBAEF
解析:① 根据第一段内容可知,问一问成年人:"青少年空闲时都做什么 "大部分成年人的回答不外乎是玩电子游戏、看电影、看电视和跟朋友闲逛。据此可以推断,接下来继续讲述成年人的回答可能不包括什么。选项D意思是"它们可能不会包括阅读",符合语境。
② 根据第二段第五句"They read all the time."可知,他们一直在阅读。选项B意思是"但是,他们的阅读并没有减少",与关键句意义一致,符合语境。
③ 根据第三段第一句"Parents worry that it's not the right kind of reading practice, though."可知,然而,家长们担心这不是正确的阅读方式。空格这一句应该指出,在家长看来,什么才是正确的阅读方式。选项A意思是"他们认为书更好",与关键句自然衔接。
④ 根据第四段第一句"Online, they can search for many different things to read."可知,在网上,他们可以搜索很多不同的东西来阅读。这里说的是在网上阅读的好处。选项E意思是"(在网上)他们能很快找到最新的信息",与关键句意义一致,符合语境。
⑤ 根据设空处后面的内容可知,首先,他们要让家里的书垂手可得;然后尽可能地经常念书给孩子听或是让他们有时间看书;最后,父母可以养成好的阅读习惯,让孩子以他们为榜样。空格这一句是该段的主题句,根据本段描述可知,这一段说的是"父母可以帮助他们的孩子经常读书"。选项F能概括本段大意,故选F。