北师大版(2019)必修 第三册Unit 8 Green living Lesson 2 Greening the Desert随堂检测(6)(含答案)

文档属性

名称 北师大版(2019)必修 第三册Unit 8 Green living Lesson 2 Greening the Desert随堂检测(6)(含答案)
格式 doc
文件大小 40.5KB
资源类型 教案
版本资源 北师大版(2019)
科目 英语
更新时间 2023-05-11 13:07:34

图片预览

文档简介

Unit 8 Lesson 2 Greening the Desert
一、填空
1.The new washing machines are being turned out _____ the rate of 50 a day in this factory.
2.There is a chance _____ a good knowledge of English will enlarge your choices of employment.
3.What do you think of his proposal that the meeting _____(put) off to next week
4._____(found) in the early 20th century, the school keeps on inspiring children's love of art.
5.He finally managed to o_____ his fear of flying.
6.How do you manage to stay so s_____
7.He won't be c_____ until he's upset everyone in the office.
8.An accident involving over ten vehicles has o_____ in the east-bound lane.
9.他们表示希望她接受这笔奖金。
They expressed the wish __________.
10.认为有些民族优越于其他民族的想法简直荒谬。
The idea __________ is sheer nonsense.
11.她带着使她的儿子的梦想成为现实的决心,已经取得了巨大的改变。
________________________________________
12.虽然似乎树木可以生存下来的可能性很小,但是困难并没有阻止她尝试。
________________________________________
13.易女士生活如意,直到一个可怕的事件发生,改变了她的生活。
________________________________________
14.The difference between the impossible and the possible lies in a person's ______ (决心).
15.To my mind, this practice of pursuing _____ (利润) at the expense of all else is, in the current climate, highly questionable.
二、阅读理解
Engineers have launched a huge garbage collection device to gather plastic floating in the Pacific Ocean between California and Hawaii. The plastic makes up what is called the Great Pacific Garbage Patch. It is the world's largest spread of garbage, twice the size of the stale of Texas.
The organisation The Ocean Cleanup created the collection device. The group's founder is Boyan Slat, a 24-year-old inventor from the Netherlands. When Slat was 16, he went diving in Mediterranean Sea and saw more plastic bags than fish. Since then, he has made up his mind to clean up the ocean.
He told the Associated Press that researchers with his organisation have found plastic from the 1960s and 1970s among the materials in the Great Pacific Garbage Patch. It contains an estimated 1.8 trillion pieces of plastic in total. Most of them float on the surface of the water, or are within a few metres under the surface.
Last Saturday, a ship pulling the pipe-shaped floating barrier left San Francisco for the Garbage Patch. The barrier, called the floater, is 600 metres across. Attached to it is a screen (滤网) that hangs three metres down in the water. The screen is designed to collect the plastic as it moves through the water. Sea animals can safely swim under the barrier. The cleanup system also comes with lights powered by the sun, cameras, and other special devices. Slat said these enabled the system to report its position at all times.
Shipping containers will hold all the plastic gathered, including bottles and fishing equipment. Slat said the containers are expected to be back on land within a year. Then the plastic will be recycled. And they will also study how the system performs in severe ocean conditions, including huge waves.
1.How did Boyan Slat react to that diving in the Mediterranean Sea
A.He showed a great interest in diving.
B.He became worried about his safety.
C.He decided to remove the garbage in the ocean.
D.He became curious about underwater creatures.
2.What has the organisation The Ocean Cleanup found about the Great Pacific Garbage Patch
A.Most of its plastic is half a century old.
B.It covers almost the size of the state of Texas.
C.Altogether there are about 1. 8 billion pieces of plastic.
D.The majority of its plastic floats on or near the surface.
3.Why was a screen attached to the floater
A.To power lights in the ship. B.To protect sea animals near it.
C.To tell the position of the ship. D.To collect plastic along the way.
4.What is the text mainly about
A.Approaches to removing garbage in the ocean.
B.The problem of garbage in the Pacific Ocean.
C.A young man who does well in classifying garbage.
D.A huge device made to clean garbage in the ocean.
三、语法填空
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
After her son died, Ms Yi Jiefang worked through her sadness by ①_____(make) her son's dream come true, ②_____ proved a great love between a mother and a son. Because Yi's son's dream was to make the desert green, Yi determined to bring it into ③_____ (real). Her son's dream became the meaning of her life. When Yi came to the desert ④_____ (refer) to as "the Sea of Death", she was surprised at its lack of greenness. ⑤_____ (immediate), she took action and founded NPO-Greenlife, aiming to turn a desert into a grassland. With the help of the local people, she and her organisation made great efforts to make sandy soil green by planting trees. As ⑥_____ result, now the farmers can grow watermelons and the local ⑦_____ (river) run with fish.
Yi didn't stop but continued to devote herself to anew project, whose purpose is ⑧_____ (plant) more trees in Inner Mongolia, because its sandstorms often have a bad influence ⑨_____ Beijing and other places.
What Yi ⑩_____ (achieve) proves that everyone can make a difference. As an ordinary woman, she encouraged more people to work for the benefit of others.
答案以及解析
一、
1.答案:at
解析:句意为:这家工厂正以每天50台的速度生产着这种新型洗衣机。at the rate of为固定搭配,意为“以……的速度”,故填at。
2.答案:that
解析:句意为:英语好很可能会增加就业的选择机会。There is a chance that…为固定句型,意为“有可能会……”,that引导同位语从句。
3.答案:be put
解析:句意为:你认为他那把会议推迟到下周的提议如何?proposal意为“提议,建议”,后面的名词性从句应用虚拟语气,即从句谓语动词用should do形式,should可以省略。设空处与从句主语meeting为被动关系,故填be put。
4.答案:Founded
解析:句意为:建于20世纪早期,这所学校一直在激发学生对艺术的热爱。found是及物动词,意为“建立”,此处应用非谓语动词作状语,设空处与其逻辑主语the school为被动关系,故填过去分词形式表示完成和被动。
5.答案:overcome
6.答案:slim
7.答案:contented
8.答案:occurred
9.答案:that she accept the award
10.答案:that some peoples are superior to others
11.答案:She has made a huge difference with her determination to make her son's dreams a reality.
12.答案:Although there seemed only a slim chance that the trees could survive, the difficulty did not prevent her from trying.
13.答案:Ms Yi had a contented life until a terrible event occurred which changed her life.
14.答案:determination
15.答案:profit
二、
答案:1-4.CDDD
解析:1.细节理解题。根据第二段最后两句话When Slat was 16, he went diving in Mediterranean Sea and saw more plastic bags than fish. Since then, he has made up his mind to clean up the ocean.可知,斯雷特在潜水时发现水中的垃圾比鱼都多,所以他下定决心清除海洋中的垃圾。故选C项。
2.细节理解题。根据第三段最后一句话Most of them float or the surface of the water, or are within a few metres under the surface.可知,大太平洋垃圾带的大部分垃圾都漂浮在海洋的表面或水面以下几米深的地方。故选D项。
3.细节理解题。根据第四段第四句话The screen is designed to collect the plastic as it moves through the water.可知,滤网是该设备在水中移动时用来收集塑料垃圾的。故选D项。
4.主旨大意题。纵观全文可知,本文主要向我们介绍了一个最新的大型垃圾收集装置在清理海洋垃圾方面的作用和工作原理,故选D项。
三、
答案:① making ② which ③ reality ④ referred ⑤ Immediately
⑥ a ⑦ rivers ⑧ to plant ⑨ on ⑩ has achieved
解析:①考查动名词。根据前面的介词by可知,此处应用动名词形式。
②考查定语从句。此处which引导非限制性定语从句,作主语,指代前面整个句子的内容。
③考查名词。根据前面的介词into可知,此处应用名词,故填reality。
④考查过去分词。本句已有谓语,故此处应为非谓语形式,refer与前面的desert 构成逻辑动宾关系,故填referred。
⑤考查副词。修饰整个句子,使用副词作状语,故填immediately,注意首字母大写。
⑥考查冠词。as a result“结果”,是固定短语。
⑦考查名词复数。根据后面的谓语动词 run可知,此处应用名词的复数形式。
⑧考查不定式。此处是动词不定式作表语,故填to plant。
⑨考查介词。have an effect on“对……有影响”,是固定短语。
⑩考查时态。根据句意可知,她已经取得了很大的成就,故填has achieved。