《金版学案》2014-2015年高中英语(人教版·必修一)配套课件:Unit 3 Travel journal the world Using Language(共31张PPT)

文档属性

名称 《金版学案》2014-2015年高中英语(人教版·必修一)配套课件:Unit 3 Travel journal the world Using Language(共31张PPT)
格式 zip
文件大小 6.4MB
资源类型 教案
版本资源 人教版(新课程标准)
科目 英语
更新时间 2014-08-04 07:30:01

图片预览

文档简介

课件31张PPT。Unit 3 Travel journal                
第三学时 Using Language
Reading, listening and speaking 栏目链接 快速阅读Journey down the Mekong (Part 2 A night in the mountain)(p.22),以约30词写出课文的概要。
温馨提示:本文属记叙文。写记叙文的概要时要紧扣人物、事件、结果等要素。
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________?Task 1The writer tells us about his experience in the mountain in Tibet, including their cycling at high altitude,the changeable weather,the beautiful scenery and the night they spent in the mountain. 栏目链接仔细阅读Journey down the Mekong (Part 2 A night in the mountain)(p.22), 根据课文内容选择最佳答案。
1.We can infer from the text that the weather of the Tibetan mountain ________.
A.is very cold      B.is very warm
C.always changes D.never changes?Task 2C 栏目链接2.Where would Wang Kun and Wang Wei meet Dao Wei and Yu Hang?
A.In Qinghai Province.
B.In the Tibetan mountains.
C.In Dali,Yunnan Province.
D.In their college in Kunming.答案:C 栏目链接3.Wang Kun began to enjoy the trip because__________________________________________.
A.it became warmer and warmer
B.he saw snowmen ride bicycle
C.he saw his friend
D.he could sleep well at night答案:A 栏目链接4.Who is “I” in the passage?
A.Wangwei.
B.Wangkun.
C.Wangwei's cousin.
D.Daowei.答案:B 栏目链接5.According to the passage,the following statement is true except________.
A.Wangkun is starting to enjoy his trip
B.Wangkun has changed his attitude
C.the scene Wangkun seeing is beautiful
D.Wangkun feels lonelyD 栏目链接 栏目链接Part A Role Play情景:王薇向张华介绍自己的山中一宿。
角色:王薇和张华
任务:请你扮演张华,根据中文提示提问题;请你的朋友扮演王薇,根据课文内容回答问题。然后你们交换角色进行口语训练。 栏目链接Q1: 秋天的山里天气如何?
_______________________________________________ 答案:
Q1:What was the weather like in the mountain in autumn?
A1:We felt very cold because snow was already beginning to fall in Tibet although it was autumn.But the weather changed with the altitude and it was much warmer as we went down the hill. 栏目链接Q2: 在海拔那么高的地方骑车你害怕吗?
____________________________________________ 答案:
Q2:Were you afraid of cycling at high altitude?
A2:No.I was brave and I usually went in front of Wang Kun. 栏目链接Q3: 你们在哪里过夜?
_________________________________________ 答案:
Q3:Where did you spend the night?
A3:We put up our tents and spent the night in the valley. 栏目链接Q4: 在山里过夜你睡得着吗?
____________________________________________ 答案:
Q4:Could you fall asleep in the valley?
A4:Yes.I went to sleep soon, but Wang Kun stayed awake until midnight. 栏目链接Q5: 接下来你们去了什么地方?
____________________________________ 答案:
Q5:Where did you go next?
A5:We went to Dali in Yunnan Province where our cousins Dao Wei and Yu Hang joined us in the journey. 栏目链接Part B Retelling用自己的话复述课文,你可以参照上述问题及其答案。
关键词:weather (天气)  altitude (海拔)
cycle (骑自行车)  spend the night(过夜)
go to sleep(入睡)
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________ 栏目链接答案:It was autumn, and they felt very cold.Wang Wei was brave enough to go in front of Wang Kun as she usually did.In the mountain, they had to change their clothing as they climbed the mountain roads and went down the hills because the weather changed with the altitude.In the evening, after they had put up their tents and had supper, Wang Wei went to sleep.However, Wang Kun stayed awake until midnight, thinking of their travel.He couldn't wait to reach Dali in Yunnan Province where they would meet their cousins, Dao Wei and Yu Hang. 栏目链接 栏目链接 栏目链接1. Wang Wei rode in front of me as usual.(p.22)
像往常一样,王薇在我的前面。
as usual 像往常一样?即学即练完成下列句子。
(1)Although he felt uncomfortable, he________________________(像往常一样努力工作).
(2)This morning he________________________(像往常一样起得很早).worked hard as usualgot up very early as usual 栏目链接2. At one point we were so high that we found ourselves cycling through clouds.(p.22)
在某个时刻,我们发现自己置身高处,仿佛骑车穿越云层。
在 “find oneself +宾补”中,宾补可以是介词短语、形容词、 现在分词或过去分词, 意思是 “发觉自己不知不觉……” 栏目链接?即学即练 (1)The next morning they_____________________
_________________(发觉自己在山脚下).
(2)She ________________________(发觉自己很兴奋)at the news.
(3)I________________________________________
(发觉自己朝学校的方向走去). found themselves at the foot of a mountainfound herself very excitedfound myself walking in the direction of the school 栏目链接 栏目链接3. It was great fun especially as it gradually became much warmer.(p.22)
这非常有趣,特别是天气逐渐变得暖和多了。
fun, n.(不可数名词)欢乐,愉快;乐趣,有趣的人或事物
What fun it will be when we all go on holiday together.
我们大家一起去度假,那将多么愉快。
Sailing is good/great fun.航海是非常有趣的事。?词语链接fun adj.有趣的,令人愉快的 n.有趣的事;乐趣
funny adj.滑稽的,有趣的;稀奇的;稍感不适的
have fun = enjoy oneself 玩得开心,尽情玩
for fun 为了好玩
in fun 开玩笑
make fun of sb./sth.嘲笑,取笑 栏目链接?即学即练选用上述词语完成下列句子。
(1)We ____________(玩得很开心)at the fair day, that's to say, we enjoyed ourselves very much.
(2)I‘m learning to cook____________(只是为了好玩而已).
had lots of funjust for fun 栏目链接(3)He only said it ________(开开玩笑)—he didn't really mean it.
(4)James ______________________(取笑那个新来的学生)because her speech was not like the other pupils.in funmade fun of the new pupil 栏目链接4.similar adj. 类似的,相似的 栏目链接?词语链接be similar to = the same ...as...
类似于,与……相似
similarly adv.类似地;同样地
similarity n.(不可数)类似;
(可数)相似之处,相似的特色或方面 栏目链接?即学即练将下列句子译成英语。
(1)我的想法跟你的想法相似。
______________________________________________
(2)我们有相似的看法。
_______________________________________________
(3) 兄弟们看上去非常相似。
______________________________________________ 栏目链接My opinion is similar to yours.We have/share similar opinions.The brothers look very similar.5. Our dream to cycle along the Mekong River had finally come true.(p.59)
我们骑自行车沿湄公河旅游的梦想终于实现了。
come true (梦想)实现
To my great joy, my dream came true.
使我非常高兴的是,我的梦想实现了。 栏目链接