14-15学年高中英语(必修2,北师大版)《Unit 5 Rhythm》课时作业+综合检测(4份,安徽卷)(4份打包)

文档属性

名称 14-15学年高中英语(必修2,北师大版)《Unit 5 Rhythm》课时作业+综合检测(4份,安徽卷)(4份打包)
格式 zip
文件大小 98.1KB
资源类型 教案
版本资源 北师大版
科目 英语
更新时间 2014-08-19 17:36:33

文档简介

综合检测(二)
Unit 5 Rhythm
(时间:100分钟;满分:120分)
Ⅰ.单项填空(共15小题;每小题1分,满分15分)
1.Charlie likes________folk music and plays ________guitar well.
A./;/          B.the;the
C.the;/ D./;the
2.We are interested in the weather because it ________ us so directly—what we wear,what we do,and even how we feel.
A.benefits B.guides
C.affects D.effects
3.The opening ceremony of our school sports meeting is impressed ________ my mind.
A.to B.over
C.by D.on
4.(2013·蚌埠高一检测)Mary ________ get up very late, but now she ________ getting up so early.
A.used to; is used to B.used to; used to
C.is used to; used to D.is used to; is used to
5.The boy's parents gave Tom 300 dollars as a(n)________for saving their son from the fire.
A.award B.reward
C.prize D.gift
6.—Have you ________with your old friend Garcia?
—No,after all we haven't seen each other for 20 years.
A.got in touch B.lost touch
C.got on D.got along
7.I'm not used to the way you speak to me.________,I don't want to continue our conversation.
A.In a word B.In other words
C.In word D.In words
8.Time will never come back once it passes, so please ________ it.
A.treasure B.save
C.waste D.spend
9.Jenny liked Fred________he was the most honest one.
A.because B.because of
C.as with D.for that
10.—Did your boss phone you again the next day?
—No,it was a fortnight________he gave me a second call.
A.that B.before
C.when D.since
11.Can you ________what happened in your childhood to your present state of mind?
A.connect to B.keep in touch with
C.relate D.join to
12.He has made up his mind to ________ smoking.
A.make B.give
C.do D.quit
13.—Does he often ask you for help?
—Oh,no,only ________.
A.all the time B.at one time
C.at a time D.at times
14.(2013·定远高一检测)I recommend that everyone ________this dictionary.
A.to buy B.buying
C.buy D.bought
15.The lady said she would buy a gift for her daughter with the________.
A.20 dollars remained
B.20 dollars to remain
C.remained 20 dollars
D.remaining 20 dollars
Ⅱ.完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)
Although Beethoven could sit down and make up music easily,his really great works did not come easily at all.They __16__ him a great deal of hard work.We know how often he wrote and __17__ his work because his notebooks are still __18__ in museums and libraries.He always found it hard to __19__ himself.
When he was 28,the worst difficulty of all came to him.He began to __20__ a strange humming(发出嗡嗡声) in his ears.At first he __21__ little attention;but it grew __22__.At last he went to the__23__,and they gave him the worst news that he would hear nothing.Later in his life he was __24__ going deaf.Beethoven was very sad,and he was __25__that he was going to die.
He went away to a country,__26__was called Heiligenstadt.There he wrote a long letter saying __27__ to his brothers.He told them how depressed and lonely his deafness had made him.He longed to die,and said,“Come when you will,and I shall meet you bravely.”
In fact,Beethoven did something braver than __28__.He gathered his __29__ and went on writing music,__30__ he could hear what he wrote less and less clearly.He wrote his best music,the music we remembered __31__ long after he became deaf.The music he wrote was very different from any that had been __32__ before.Instead of the elegant (优雅的) music that __33__ musicians had written for their wealthy listeners,Beethoven wrote stormy,__34__,revolutionary (革命的)music,which reminds us of his __35__ and courageous life.Because of his courage and determination to overcome his terrible disaster,his music has given joy and inspiration to millions of people.
16.A.spent B.cost
C.saved D.took
17.A.changed B.read
C.corrected D.copied
18.A.kept B.studied
C.used D.hidden
19.A.praise B.relax
C.pass D.satisfy
20.A.hate B.notice
C.like D.enjoy
21.A.found B.fixed
C.paid D.showed
22.A.worse B.better
C.wider D.smaller
23.A.workmates B.lawyers
C.advisers D.doctors
24.A.suddenly B.gradually
C.immediately D.unluckily
25.A.sure B.doubtful
C.angry D.frightened
26.A.where B.which
C.that D.it
27.A.welcome B.hello
C.goodbye D.safety
28.A.crying B.dying
C.hiding D.leaving
29.A.strength B.energy
C.courage D.power
30.A.as B.as if
C.before D.though
31.A.for B.with
C.after D.about
32.A.played B.performed
C.made D.sung
33.A.earlier B.foolish
C.older D.young
34.A.exciting B.sad
C.quiet D.sweet
35.A.rich B.happy
C.troubled D.successful
Ⅲ.阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)
A
There's a body of water in Israel that is actually below sea level.Water often runs into it,but,because of the law of gravity (重力),nothing can flow out of it.Do you know the name of this famous lake? It's called the Dead Sea.It's called this because no living thing could live there.The water is almost dead,compared to what happens with “living water”.
When you think of the words “living water”,in your mind is a rushing river that is flowing.It's filled with life and movement.It doesn't just “receive”,but is also “giving” simultaneously.
Many of us believe that we need to receive more of something in order to be happy.Whether what we strongly want is money or something else,we think we need more of it in order to be fulfilled.
As a result,we begin to operate in fear and therefore don't give anything because we're afraid that we won't have enough.The result? Like the Dead Sea,we become lifeless.Life is meant to flow. When a pool stops flowing,it becomes stagnant (停滞的).Stagnant water develops disease and death.It can't breathe.It can't receive any more.If nothing is flowing out,there's no room for anything else to come in.
The way out? Give.If so,you'll receive.It's an universal law.You see it everywhere.We've somehow been deceived (欺骗) into believing that if we don't give,we'll have more. Or we're afraid that if we do give,we won't have anything left.On one hand,this seems to make sense.But it doesn't work.Because when we don't give,we shut off the flow of what's coming in.
36.What can we learn from Paragraph 1?
A.The development of the Dead Sea.
B.The special parts of the Dead Sea.
C.The position of the Dead Sea.
D.The present situation of the Dead Sea.
37.The underlined word“simultaneously”in Paragraph 2 means________.
A.at the same time
B.all the way
C.in the end
D.at once
38.According to the passage,we don't give anything because________.
A.we are really poor in fact
B.we don't know how to give
C.we don't know who want
D.we are still not satisfied ourselves
39.What would be the BEST title for the passage?
A.Give and You'll Receive
B.Come In and Come Out
C.An Universal Law
D.The Dead Sea
B
New hand rocks
Imagine what you will be doing in seven years.Are you getting your first job or just studying in another country?
When the Taiwan Band Relax One (轻松玩) was formed in 1998,they wanted to release their own albums.And now they have.
When the four group members came to the mainland to promote their first album I Want Relax One,they told teens how they made their dream come true.
Guitarist Xiaomao set up his own music studio when he was only 17 after he graduated from Danjiang High School.This is the same high school from which other stars graduated,including Jay Chou and Monster from Mayday.
“It doesn't mean you are a loser simply because you don't like school,”Xiaomao believed.He had a good time hanging around with music lovers.Then he met drummer A-kui,who was rather rebellious at that time.
Both A-kui's parents are high school teachers.Born in such a family meant few choices for him—going to a good university and finding a decent (体面的) job seemed to be his future.A-kui was already on that road,being a top student in one of the top high schools in Taiwan.
“But I didn't want to be planned,”said A-kui.He took up drumming.The reason why he didn't choose guitar or bass (贝斯) was simply that they were too costly.
“To learn to play drums,all you need is a pair of drumsticks,”A-kui said with a smile.“My family didn't want me to do music,so I didn't have the money to buy a guitar.”
Xiao Renguo was A-kui's fellow student in Alethia University,majoring in information management.Infected by A-kui' enthusiasm for music,he began playing bass.
They formed a band.Parents' objections,financial pressure and changing of band members—nothing stopped their dream.
And then lead vocalist (主唱)Summer,who now writes all the songs,joined in 1998.Summer loved singing when she was a kid.After graduating from Fu Jen University,she began her exploration of music.
Her voice and talent for writing songs were acknowledged (得到承认) before she joined the band.She had written songs for other singers,such as China Dolls (中国娃娃).Some producers even tried to persuade her to develop a career on her own.
But Summer insisted on staying with the band.—“We are a family”,Summer explained.
40.Guitarist Xiaomao thinks that ________.
A.teenagers must be good at study at school
B.one can succeed in other areas even though he doesn't like studying
C.one will be able to play music only after graduation from high school
D.music lovers are all at the age of about 17
41.When A-kui said “But I didn't want to be planned”,he meant that ________.
A.he didn't like to do things as planned
B.he didn't like to take up what his parents wished him to
C.he liked to hang about in the street
D.he hadn't planned what he would be
42.A-Kui took up drumming because ________.
A.he loved it very much
B.he was good at it
C.he had learned how to play drums
D.he couldn't afford to buy expensive instruments
43.The attitude of the writer toward Band Relax One is________.
A.supportive B.objective
C.negative D.neutral
C
When we talk about learning a foreign language,we often talk about different methods—if you should go to school or not and how much time is ideal to spend on the target language each day.Of course,those are interesting questions to ask,but I think they're not as important as one thing—motivation.
Woody Allen once said,“80% of success in life is showing up.”When you're not motivated,you won't show up to learn your target language. Unfortunately,it's not possible to learn a language through osmosis(耳濡目染);you need to work,and you need to show up.It's possible to learn many things in a short amount of time,but to truly learn a language to fluency you need years of input,study and practice.
Ask yourself:Why do I want to learn this language? Can I actually use it? Are there enough materials to learn it from? If your answers to those questions are yes,you're probably motivated enough to go on and learn the language you want to learn.
Still,take your time to decide which language you want to learn.Make a plan to learn it;don't just rush in with a dream of “speaking it one day”.If you don't set your goals,you'll just fail.In any field of study you need to have a goal;otherwise you'll just give up and look for something else to do.
Methods,schools and the amount of time you put in all matter,but it's the motivation that can make or break your study.When all else fails,you need at least your motivation to get you through and continue learning.
Are you currently learning a language?If so,I'll give you some “homework”.Think about why you're learning the language.What are your long-term goals regarding your target language? Are you having fun learning it,or do you just see it as a daily chore? Sometimes it's not a shame to quit studying a language.If you are not enjoying it and have no real motivation for learning it,you'd better invest your time in another language.
44.According to the author,to learn a language________.
A.you must find a suitable learning method
B.you should be good at asking questions
C.you need to set a goal for yourself
D.you have to choose a good school
45.The author gives us some “homework” in the last paragraph to________.
A.aid us in choosing another language to learn
B.examine how well we are learning a foreign language
C.encourage us not to give up a language quickly
D.help judge if we should continue to learn a language
46.The author develops his argument by ________.
A.presenting questions and suggestions
B.providing examples and facts
C.analyzing causes and effects
D.offering the data and time
47.According to the text,if you don't really like the language,you________.
A.shouldn't give it up until you find your motivation
B.can try learning another language instead
C.should turn to your friends or teachers for help
D.can change your methods and spend more time on it
D
Ask people “What is country music?”and you are likely to get a wide variety of answers.With so many different theories about how the music has developed and who the best musicians are,everyone has their own definitions of the sound and style of country music.
Country music includes a range of musical styles from“hill-billy”and “honky-tonk”to traditional Irish folk music and modern pop. Even rock hands like the Rolling Stones have recorded songs which could be classified as country.
Although the traditions of country music can be traced back over centuries,the term “country”is a relatively modern invention.In 1944,the American magazine,Billboard,started listing the “most played folk records” on juke-boxes (自动点唱机) in America.By late 1940s,“folk” was replaced by “country and western”.The “western” part of the title was dropped in 1962 when the Billboard chart was renamed “Hot Country Singles”.In Britain the music is still referred to as “country and western”.But_if_you_were_to_use_this_term_in_Nashville,USA,the_home_of_country_music,people_would_wonder_where_you_had_been_all_these_years.
Country music owes a lot to the folk songs which were brought across the Atlantic by British emigrants and passed down the generations.These songs told stories about love,family life and tragedy.Country songs tell colorful stories about the trials of real life,tragic tales of heartbreak,marital problems,poverty,and even death.
Country stars like Patsy Cline,Tammy Wynette,Johnny Cash and Dolly Partton have close relationships with their audiences and they have taken country music to new fans all over the world.
48.According to the passage,when did the term “country music” probably appear?
A.In the 1940s.
B.In 1962.
C.Centuries ago.
D.In 1940.
49.The following are classified as country music EXCEPT________.
A.modern pop
B.traditional Irish folk music
C.modern Jazz
D.Patsy Cline's songs
50.What does the underlined sentence mean?
A.People in Nashville have dropped the “western”part for many years.
B.The term “country and western”is still popular now in Nashville.
C.Nashville is no longer the home of country music.
D.People in Nashville don't know about the term “country and western”at all.
51.From the passage,we can infer that ________.
A.folk music has a longer history than country music
B.rock hands cannot record country music
C.country music has nothing to do with real life
D.country music refers to the folk songs
E
Interestingly,a boy who never had any interest in singing would in the end turn out to be a world famous pop star.He Rundong is just a boy of this kind.“I didn't have any interest in singing until about four years ago.My first music teacher called me a music idiot(白痴).That made me quite angry.I practiced and practiced,and I just wanted to tell him I was not a music idiot.Now singing has become my full-time job.Naturally,I'm not as good at music as some people are,but I think hard work is just as important.”
Born in the United States and brought up in Taiwan,He Rundong's first love was drawing.He has always wanted to get a book of his cartoon published.And the three cartoons in his CD collection cover were his works first published.
He likes playing basketball and is a very good player.When he was in Senior High School in Canada,he was the only Chinese player on his school team which won the gold medal in the regional league games.
At first,singing was He Rundong's tenth job.And then his singing for the theme(主题)song Dreams Begin in an ad made him famous overnight.Thousands of his records of the theme song were sold out as soon as they were on market.Last August he had his songbook published and it has become quite a hit.
Though he had educational background both in the States and in Canada,he is still a quite typical Chinese. He likes listening to Chinese music and eating his meals with chopsticks.He likes gentle,considerate(体贴的)and faithful girls.
52.He Rundong took to singing because he wanted to ________.
A.become famous B.prove his ability
C.try a new trade D.make more money
53.We can infer(推断)that He Rundong had no schooling in ________.
A.the USA B.Canada
C.Taiwan D.Mainland of China
54.The writer seems to be proud of He Rundong because he ________.
A.was born abroad
B.has foreign educational background
C.is a typical Chinese
D.sings Chinese pop songs
55.Which conclusion can we draw from the story?
A.Where there is a will,there is a way.
B.Practice makes perfect.
C.Failure is the mother of success.
D.Humans are born equal.
Ⅳ.任务型读写(共10小题;每小题1分,满分10分)
Every culture has its own ways to show friendship.On the islands of Hawaii,friendship is part of the “aloha spirit”.In the language of the Hawaiians who first settled the islands long ago,aloha had a very special meaning.That is “to be with happiness”.
Hawaiians believe that once somebody loves the land,they are ready to love their people or community (社区).This is the second most important sign of friendship.It is called “lokahi” in the Hawaiian language,which means “oneness with all people”.To enjoy the land you should not be selfish.The land is for everyone who lives on it.Today many different people call Hawaii their home.Indeed,Hawaii is a place where people make one big community from many smaller communities.Each person gives kokua (help) to other people so that all feel stronger.It is believed that the islands can be a paradise(天堂) when people live in peace.When problems happen,people are asked to solve them with understanding.So when the people of Hawaii talk about ohana (family),they are really talking about all those who live on the islands.
Living in peace,Hawaiians have developed a third sign of friendship.This personal friendship is shown by giving leis to another.The lei,a string of flowers,is put over a friend's neck.Then the friend is given a kiss on the cheek.Visitors to the islands are also given leis.When they hear aloha,visitors begin to feel at home.Aloha also means “goodbye”,so visitors will hear it again when they leave.It can also mean“our hearts sing together”.Perhaps this is how most visitors will remember their new friendship.
Title
56.______in Hawaii
The way of
57.________
friendship
To say “aloha” means to be 58.________with you.
The
59.________of Hawaiians
Love their people or community once they 60.________the land.
To enjoy the land you should not be 61.________.
Give “kokua” to other people so that all feel stronger.
Solve 62.________ with understanding when people are in trouble.
The third
63.________ of friendship
Giving leis to one another 64.________ their personal friendship.
65.________ a kiss on the cheek to friends.
Ⅴ.书面表达(满分25分)
最近,你班同学就“课间是否播放音乐”为主题展开了讨论。请你根据下表所提供的信息,写一篇短文,客观地介绍一下讨论情况。
有的同学认为
其他的同学认为
1.播放音乐能活跃气氛
2.能使大脑得到放松,减轻学习的疲劳
3.能给我们带来欢乐和美的感受
1.课间时间太短,播放音乐达不到预期的效果
2.课间需要的是安静,而不是嘈杂的声音
注意:1.开头已为你写好。2.词数:120左右。
3.参考词汇:atmosphere n. 气氛:tiredness n.疲劳
Our class held_________________________________________________________________
_________________________________________________________________
_________________________________________________________________
_________________________________________________________________
_________________________________________________________________
_________________________________________________________________
_________________________________________________________________
综合检测(二)
1.D folk music“民间音乐”,前不加定冠词;在表西方乐器的名词前要加定冠词the。
2.C 句意:我们对天气感兴趣,因为天气对我们穿衣、做事,甚至心情有直接的影响。benefit对……有利;affect影响;guide指导;effect 作名词才是“影响”的意思,常用have an effect on结构,其意思相当于affect。
3.D be impressed on one's mind/memory 表示“给某人留下印象”,是固定搭配。
4.A 句意:玛丽过去起床很晚,但是现在已经习惯起这么早了。used to do sth.过去常常做某事;be used to 习惯于,to为介词,其后跟名词、代词或动名词作宾语。
5.B 句意:这个孩子的父母给了汤姆300美元作为他从大火中救了他们孩子的报酬。reward报酬,酬金,奖赏;award奖品,奖金;prize奖品;gift礼物。
6.A 句意:——你和老朋友加西亚取得联系了吗?——没有,毕竟我们有20年没有见面了。get in touch with sb.与某人取得联系。lose touch with sb.和某人失去联系;get on和get along均指“相处;进展”。
7.B 句意:我不习惯你对我说话的方式。换句话说,我不想继续和你谈下去了。in a word“简而言之”;in other words“换句话说”;in word“在口头上”;in words“用语言来表达”。
8.A 句意:时间一去不复返,因此请珍惜时间。treasure“珍惜”,符合句意。
9.A because of是短语介词:as with 表示“和……一样”,也是短语介词,for that作状语不能引导从句。
10.B 考查时间状语从句引导词。句意:——你的老板第二天又给你打电话了吗?——没有,过了两周他才给我打的电话。It is/was...before过了多久才……,为固定句型。此题易误选A项,以为是强调句型。其实本题考查的是before的固定句型。
11.C connect 表示“联系”,后多用with,keep in touch with表示“与……保持联系”,join to 表示“连接”,relate...to把……联系起来,故选C。
12.D 句意:他已下定决心戒烟。quit doing sth.停止做某事,符合题意。
13.D 根据句意知对方并不经常找说话者帮忙,只是有时候,所以选D。A为“一直,始终”;B为“曾经,一度”;C为“一次,每次”;D为“有时”。
14.C 句意:我建议每个人都买这本词典。recommend当“建议”讲,后接从句时,从句要用虚拟语气,谓语要用“should+动词原形”,且should可省略,故答案为C。
15.D remain作不及物动词,无过去分词作定语用法,排除C;也无作宾语补足语的用法,排除A;B项不定式表示“将剩下”,也不符合句意。
16.B 那些作品让他付出了大量的辛勤劳动。spend“花费”主语应该指人;cost“花费(某人)多少钱;使(某人)付出(辛勤劳动或代价)”;save“节省;挽救”;take“花费(某人)多少时间去做某事”。
17.C 根据句意可知,他经常写了并且反复纠正。
18.A 他的笔记本还存放在博物馆和图书馆里。
19.D 他总是发现很难使自己满意。praise“表扬”;relax“使轻松”;pass“通过”;satisfy“使满意”。
20.B 他开始注意到在耳朵里有一种奇怪的嗡嗡声。hate“憎恨”;notice“注意到”;like“喜欢”;enjoy“享受”。
21.C 起初他不很在意。pay attention(to)“注意;在意”,属于固定短语搭配。
22.A 根据句子前半句的意思和转折连词but可知情况再糟糕,所以选worse。
23.D 既然耳朵有问题,当然是去看医生。
24.B 根据上下文可知,贝多芬逐渐失聪。suddenly“突然地”;gradually“逐渐地”;immediately“立即;马上”;unluckily“不幸地”。
25.A 根据前半句可知当时贝多芬很绝望,所以他确信自己会死。
26.B 本句是一个非限制性的定语从句并且要填的词在句中作主语,所以选which。
27.C 因为贝多芬确信自己要死,所以写了一封长信和他的兄弟告别。
28.B 事实上,贝多芬做了一些比死亡更勇敢的事情。
29.C 根据上下文可知,贝多芬快死之前还要坚持音乐创作,理所当然需要的是勇气。strength“力气”;energy“能量”;courage“勇气”;power“权力;力量”。
30.D 贝多芬继续创作,虽然他越来越听不清楚自己创作的音乐。
31.A 他失聪之后,很长时间我们还记得他所创作的音乐。for long“长时间地”,也是一个固定短语搭配。
32.C 他写的这些音乐和以前创作的音乐非常不同。play“演奏”;perform“表演”;make“制作”;sing“唱歌”。
33.A 贝多芬写的是一些豪放的、富有激情的革命音乐,而不是像早期的音乐家写的优雅音乐。
34.A 见上题解析。
35.C 根据句意可知,贝多芬的音乐使我们回忆起他艰难而勇敢的一生。rich“富裕的”;happy“高兴的;快乐的”;troubled“艰难的;困难的”;successful“成功的”。
36.B 主旨大意题。文章第一段介绍了死海的成因及特性,主要是告诉我们死海的特别之处,从而为下文的叙述作铺垫。
37.A 词义猜测题。根据上下文,作者所强调的是“接受”的同时还要“给予”,故答案为A项。
38.D 推理判断题。根据第四段第一句可知,我们往往觉得自己拥有的本来就不多,所以不能给予,故答案为D项。
39.A 标题概括题。整篇文章以死海作比喻,指出人只有学会给予,才能够有所收获,故A项为最佳标题。
40.B 细节理解题。根据第五段的开头“It doesn't mean you are a loser simply because you don't like school,”Xiaomao believed.可知此题答案选B项。
41.B 句意理解题。理解这句话,应该联系前文所说的情况。阿贵的父母希望他上名牌大学,找一份体面的职业,但是他没有这样做,而是作了乐队的鼓手。
42.D 细节理解题。根据第七段的“The reason why he didn't choose guitar or bass (贝斯) was simply that they were too costly.”可知。
43.A 推理判断题。根据作者在文章中的语气可知作者持赞同的态度。
44.C 细节理解题。根据第四段最后两句可知,作者认为学习语言时,设定目标是必要的。
45.D 推理判断题。作者给出“homework”的用意是,让你判断你是否适合继续学习现在正在学习的语言,你是否应该终止现在的学习。
46.A 篇章结构题。结合第一段中提出的问题、第三段中的问句、最后一段中的问句及作者给出的自己的观点可推知,本文作者是采用了先呈现问题然后给出建议的方式展开本文的。
47.B 细节理解题。根据文章最后两句可知,作者的观点是:如果你真的不喜欢现在正在学习的语言,就应该及时放弃,也可以试着去学习另外一种语言。
48.B 细节判断题。该题考查“乡村音乐”这一术语形成的年代,通过第三段第四句可知。
49.C 细节理解题。根据文章中的第二段“Country music includes a range of musical styles from hill-billy and honky-tonk to traditional Irish folk music and modern pop.”及最后一段“Country stars like Patsy Cline...”可知答案。
50.A 句意理解题。根据第三段country music 的叫法的由来可知答案。
51.A 推理判断题。根据第四段首句的“Country music owes a lot to the folk songs which were brought across the Atlantic by British emigrants and passed down the generations.”可知folk songs对乡村音乐的发展产生过重大作用,所以其形成时间比乡村音乐早。
52.B 细节理解题。根据第一段可知何润东练习唱歌是为了向他的音乐老师证明自己不是音乐白痴。
53.D 推理判断题。根据第二段和第三段可知何润东在美国、台湾和加拿大都上过学,惟独没有在中国大陆学习过。另外,最后一段的第一句也给出了答案。
54.C 细节理解题。根据最后一段可知何润东是个典型的中国人——喜欢中国音乐、喜欢用筷子吃饭、喜欢温柔体贴的女孩。
55.A 推理判断题。综合全文我们知道何润东最初不擅长音乐,但经过刻苦练习成为了一名著名歌手,他的成功经历恰恰印证了一句名言:有志者事竟成。
任务型读写
56.Friendship 57.showing/expressing 58.happy 59.belief 60.love 61.selfish 62.problems
63.sign 64.shows 65.Giving
【参考范文】
Our_class_held a discussion about whether music should be played during a class break or not.The opinions are divided.Most of us agree that music should be played.As we know,music can produce a lively and happy atmosphere.Besides,music brings us relaxation after hard study,which reduces the tiredness.Listening to music also makes us feel happy and nice.On the other hand,some students don't think so.In their opinion,we can't get the expected result by playing music,as the class break time is too short.What is needed most during the class break is peace instead of noise produced by the music.
Unit 5 Rhythm
课时作业(四) Warm-up & Performance
Ⅰ.单词拼写
1.He travelled________(遍及)the whole of Africa.
2.The ________(观众)enjoyed every minute of the performance.
3.This job is so boring,and I wish I could do something more________(创造性的).
4.Both the father and the son are football________(迷).
5.What are the differences between the American and British ________(系统)of government?
6.The medicine was starting to take________(作用).
7.I'm sorry to ________(使失望)you,but I can't come after all.
8.The sights of the city never fail to ________(使印象深刻)foreign tourists.
9.The evening ________(表演)begins at 8 o'clock.
10.His joy soon turned to ________(气愤)when he heard the full story.
Ⅱ.单项填空
1.(2013·宿州高一检测)We used to ________in the same workshop.
A.work         B.working
C.worked D.works
2.I'm sorry to ________you,but there aren't any tickets left.
A.disappoint B.surprise
C.please D.frighten
3.Actually,his new novel ________ more ________ his own experiences.
A.is based;on B.was based;at
C.based;on D.bases;at
4.The ________ of the children made the audience moved.
A.performance B.perform
C.active D.performer
5.Recently tourism has a great ________ on the wildlife in my hometown,which causes complaints.
A.effect B.effort
C.affect D.reflect
6.It ________ to us that he had been telling lies.
A.came along B.came about
C.came to D.came out
7.Playing on a frozen sports field sounds like a lot of fun.Isn't it rather risky, ________?
A.though B.also
C.either D.too
8.The children have ________ the local accent.
A.carried on B.gave up
C.went off D.picked up
9.When asked the reason,he remained silent ________.
A.through B.all over
C.whole D.throughout
10.The engine of the ship was out of order and the bad weather ________ the helplessness of the crew at sea.
A.added to B.resulted from
C.turned out D.made up
11.—Come on,please give me some suggestions about the project.
—Sorry,my mind ________ so much work,I almost break down.
A.is filled of B.is filled with
C.has full with D.has filled of
12.John was ________ with $5,000 for saving five children from the burning building.
A.offered B.awarded
C.rewarded D.praised
13.Mother is doing housework ________father is playing cards.
A.when B.while
C.where D.what
14.(2013·合肥高一检测)It was almost three years ________ I returned home.
A.when B.while
C.before D.since
15.Was it a ________ person you saw or a ghost?
A.true B.real
C.really D.truly
Ⅲ.阅读理解
A
As you research music,you will find music that is familiar to you.You will find music which tells of interesting places and exciting things to do. You will find music which expresses feelings that are often your own.
Music is an expression of the people.As you research,you will find music of people at work and play.You will find music expressing love of the country,love of nature,and love of home.
Music is also an expression of the composer(作曲家).The composer expresses his own musical ideas.He studies the materials of music and discovers ways of using them.He looks for new kinds of musical expression.
Music can suggest actions and feelings which we all share.We can enjoy playing and singing music,dancing and listening to the music of the people and the composers of different times and places.
1.In the first paragraph,the author tells us to________.
A.find entertainment in music
B.be friendly to music
C.express your feelings in music
D.discover the things and places in music
2.From the second paragraph,we know that________.
A.if we love music,we will love the country,nature and home
B.music sings of the country,nature and home
C.you may listen to music at work or at party
D.music can express how people live,work and think
3.By means of music,the composer wishes that ________.
A.you would study with them
B.you would share his feelings and ideas
C.you would express your own feelings
D.you would help discover ways of using music and new kinds of musical expression
4.Which of the following statements is NOT true?Music expresses ______.
A.the feelings of our own
B.people's love of country
C.the composer's feelings
D.people'musical ideas
B
A friend is better than fortune;a friend is worse than poison in some cases.The two sentences above are opposite and seem to be unreasonable,but they can be explained as follows:the first refers to all good friends who drive us towards good while the second all bad ones who lead us to wrong ways.
My ideal(理想的)friend is of course a good friend whose goodness is shown below-he has no bad likings,such as smoking and drinking.He lives in frugality(节俭).He studies hard so as not to waste his golden time.At home he honors his parents and loves his brothers;at school he respects his teachers and shares feelings of his classmates. He treats those truly who are true to him.In a word,he has all the good characters better than mine.I can follow him as a model.With his help I am free from all difficulties.
Indeed,if I have such a person as my friend,I shall never fear difficulty and I shall never know the existence of the word “failure”.
5.This passage tells us ________.
A.how to make friends with others
B.how the writer's friend helps him
C.what kind of person the writer's friend is
D.what kind of person we should make friends with
6.An ideal friend means ______.
A.a true friend
B.a false friend
C.an imaginary friend
D.an excellent friend
7.From the passage we can learn that________.
A.the writer and his ideal friend have a lot to learn from each other
B.the writer has a lot to learn from his ideal friend
C.the writer's ideal friend has a lot to learn from him
D.the writer has only a little to learn from his ideal friend
8.From the second paragraph,we can infer the writer is sure that ______.
A.nothing can be done without friends
B.friendship means a great deal to him
C.he who does not smoke or drink must be a good
friend
D.good friends should always help each other
Ⅳ.翻译句子
1.他习惯把他所做的一切事情都记下来。(be used to doing)
_________________________________________________________________
2.我已经三年没见到他了。(it is...since)
_________________________________________________________________
3.我去游泳,其余的人都打网球去了。(while)
_________________________________________________________________
4.这种植物终年常青。(throughout)
_________________________________________________________________
5.工作结束后应该把工具收拾好。(pick up)
_________________________________________________________________
课时作业(四)
Ⅰ.1.throughout 2.audience 3.creative 4.fans 5.systems 6.effect 7.disappoint 8.impress 9.performance 10.anger
Ⅱ.1.A 句意:我们曾经在同一个车间工作。sb. used to do sth. 意思为“某人过去曾经/常常做某事”,而sb. be/get used to doing sth.表示“某人习惯于做某事”。本题中没有be或get,故答案为A。
2.A 句意:我很抱歉让你失望,但是票已经售完。disappoint“使失望”,disappoint sb.“使某人失望”,符合题意。surprise“使吃惊,使感到意外”;please“使高兴,使喜欢”;frighten“使惊恐”。
3.A 句意:实际上,他的新小说更多地是以他自己的亲身经历为基础的。be based on...“以……为基础/根据”,为固定短语,符合语境。
4.A 句意:孩子们的表演令观众很感动。B项意为“表演”,是动词,C项意为“主动的,积极的”,D项意为“表演者,演员”,故选择A项。
5.A 句意:最近旅游业在我们家乡对野生动物有很大的影响,这引起了抱怨。have an effect on...意为“对……有影响”,故选A。
6.D 句意:我们后来才知道他一直在撒谎。come along“到达,出现”;come about“发生”;come to“共计”;come out“(真相)被获知,传出”,符合句意。
7.A 句意:在结满冰的运动场上玩耍听起来很有意思,但是这样做不是很危险吗?though作为副词可以表示“然而,可是”,常用在句尾表示转折。其他选项无此用法。
8.D 句意:孩子们都学会了当地口音了。carry on“继续”;give up“放弃”;go off“(铃、爆竹等)响”;pick up“学会”,符合题意。
9.D 句意:当被问及原因时,他一直保持沉默。throughout在此处作状语。故选D。
10.A 原句列举了两个使人无助的原因:The engine of the ship was out of order和the bad weather,B、C、D三个选项都无法表达增添的意思,故选A。
11.B 句意:——过来,请给我一些关于这项工程的建议。——我现在满脑子里都是工作,都快垮了。短语“be filled with/be full of”都可以,故B项正确。
12.C award sb.sth.“颁发给某人某物”;offer“提供,供给”;reward“回报,酬谢”;praise“表扬”。结合句意可知此处表示“酬谢,回报”某人,故应用reward。
13.B 句意:我妈妈在做家务,而我爸爸在打牌。由句意可知此处强调两者的对比,故只有while有此用法,符合题意。
14.D 句意:回国差不多已经三年了。It's...years since...为固定句式,意为“自……后……年了”。
15.B real 表示“真的,真实的”,指的是事实上存在,不是想象的或虚构的。true真正的,真的,表示的是和事实及事实情况相符的,而不是编造的,故答案为B。
Ⅲ.1.A 事实细节题。从第一段的“You will find music which tells of interesting places and exciting things to do.”可知选项A正确。
2.D 归纳总结题。第二段第一句是总述,后几句是分述,通过总结段意可知答案为D项。B项只是细节之一。
3.B 推理判断题,从第三段可知作曲家通过音乐表达自己的感受,当然希望你能与他产生共鸣,接受他的音乐,因而选B项。
4.D 事实细节题。从第三段的“The composer expresses his own musical ideas”可知音乐是表达作曲家的音乐观点,而不是人们的音乐观点,因而选D项。
5.D 主旨大意题。文章开头作者说了好朋友是什么,坏朋友是什么,接着说了自己想交什么样的朋友。所以D项正确。
6.C 推理判断题。从第二段作者对理想朋友的描述,可知作者理想的朋友是完美的,是想象中的朋友。
7.B 推理判断题。从文章最后两段可知,如果作者拥有一位理想的朋友,他就可以不怕困难等,说明他要向他的朋友学习很多东西。文章中第二段倒数第二、三句已说明了这一点。
8.B 推理判断题。从第二段可知,作者确实很重视朋友,与B项意思相符。
Ⅳ.1.He is used to taking notes of everything he did.
2.It is three years since I saw him. 3.I went swimming while the others played tennis.
4.This plant has green leaves throughout the year.
5.You should pick up the tools after work.
课时作业(五) Beijing Opera & Experiment in Folk
Ⅰ.单词拼写
1.They put the musical ________(乐器)away and had a rest.
2.Sewing is considered a________(女性的)occupation.
3.The little boy was run over by a fast________(马车)yesterday.
4.We should ________(联合)the theory and practice in dealing with the matter.
5.As the story says,every one wears a ________(面具)every day.
6.I'd like to visit a quiet and undeveloped place to enjoy the ________(美景)of nature.
7.Your discovery will bring you ________(全世界)fame.
8.It is necessary to ________(转换)our education system.
9.My sister has a ________(天赋)for music.
10.I finally got to the ________(根源)of the problem.
Ⅱ.单项填空
1.Mr.Reed has been selected to________us on the committee.
A.show        B.describe
C.represent D.impress
2.The Whites have ________ their garage ________ a guest house.
A.translated; into B.traded; with
C.transformed; into D.tried; with
3.The most important thing about cartoon in history is ________ part that it played in ________Industrial Revolution.
A./;/ B.the;/
C.the;the D.a;the
4.Mum found that my little brother had a talent________painting.
A.on B.in
C.at D.for
5.He hasn't much feeling for the________ of nature.
A.joy B.pleasure
C.beauty D.present
6.It is said that the robbers buried their________on this island.
A.prize B.treasure
C.award D.value
7.David can be really difficult________even though he's a nice person in general.
A.at times B.in time
C.at one time D.at all times
8.(2013·凤阳高一检测)He used to________;I had ________him to ________,though.
A.smoking;advised;give up it
B.smoke;persuaded;give it up
C.smoking;tried to persuade;give it in
D.smoke;tried to persuade;give it up
9.I considered her nice and honest ________I met her.
A.first time B.for the first time
C.the first time D.by the first time
10.Your performance in the driving test didn't reach the required standard,________,you failed.
A.in the end B.after all
C.in other words D.at the same time
11.(2013·铜陵高一检测)Not until he left his home ________to know how important the family was for him.
A.did he begin B.had he begun
C.he began D.he had begun
12.Don't quit________the problem,or you will feel regretful at last.
A.solving B.to solve
C.solve D.to solving
13.We consider it necessary________theory________practice.
A.combines;to B.combines;with
C.to combine;to D.to combine;with
14.—How do you deal with the agreement between the company and the customers?
—The key__________the problem is to meet the demand ________by the customers.
A.to solving;making B.to solving;made
C.to solve;making D.to solve;make
15.—What would some students like to do after finishing their education?
—They would like to start to work________they needn't depend on their parents completely.
A.as soon as B.so that
C.before D.while
Ⅲ.完形填空
I am a school music teacher.Robby said it was his mother's dream to hear him play the __1__.So I took him as a student.After each lesson he'd always say,“My mom's going to __2__me play someday.”But it seemed __3__.He just did not have any inborn ability.I only knew his mother from a distance as she dropped Robby off or waited in her car to __4__ him up. Then one day Robby __5__ coming to our lessons.I thought he couldn't see any hope in his lessons,__6__,he gave up.I also was __7__ that he left my class because he was a bad advertisement for my teaching.
Several weeks later we would hold a recital(独奏会).Robby phoned me to ask if he could __8__.He said his mother's illness stopped his piano lessons but he was still __9__ .“Miss Hondorf...I've just got to play!”he said.I don't know what __10__ me to allow him to play—it was his __11__.
The night came.I put Robby __12__in the program.It was in the end that Robby came up to the __13__.His clothes were wrinkled(起皱).“Why didn't he __14__ like the other students?”I thought.However,I was __15__when he chose Mozart's Concerto.Never had I heard such a difficult piece played so well.In __16__ I ran up to stage.“I've never heard you play like that,Robby! __17__could you do it?”Robby explained,“Well,Miss Hondorf...remember I told you my mom was __18__? And,well...she was born deaf,so tonight was the first time she ever heard me play.”There wasn't a __19__ eye.How rich my life had been for taking Robby as my __20__.
1.A.basketball B.violin
C.piano D.game
2.A.hear B.help
C.learn D.taste
3.A.helpless B.meaningless
C.useless D.hopeless
4.A.make B.pick
C.use D.fix
5.A.forgot B.stopped
C.continued D.hated
6.A.however B.although
C.since D.therefore
7.A.glad B.sad
C.upset D.content
8.A.join B.attend
C.turn D.stay
9.A.performing B.planning
C.practising D.regretting
10.A.led B.asked
C.afforded D.made
11.A.persistence B.love
C.confidence D.future
12.A.first B.second
C.last D.next
13.A.stage B.base
C.stadium D.classroom
14.A.get up B.show up
C.set up D.dress up
15.A.interested B.surprised
C.excited D.satisfied
16.A.relief B.rags
C.tears D.ruins
17.A.How B.Where
C.What D.Which
18.A.patient B.gentle
C.sick D.strong
19.A.big B.great
C.wet D.dry
20.A.friend B.teacher
C.pupil D.neighbor
Ⅳ.阅读理解
(2013·四川高考)On a sunny day last August,Tim heard some shouting. Looking out to the sea carefully, he saw a couple of kids in a rowboat were being pulled out to sea.
Two 12-year-old boys, Christian and Jack, rowed out a boat to search for a football. Once they'd rowed beyond the calm waters,a beach umbrella tied to the boat caught the wind and pulled the boat into open water. The pair panicked and tried to row back to shore. But they were no match for it and the boat was out of control.
Tim knew it would soon be swallowed by the waves.
“Everything went quiet in my head,” Tim recalls(回忆). “I was trying to figure out how to swim to the boys in a straight line.”
Tim took off his clothes and jumped into the water. Every 500 yards or so,he raised his head to judge his progress. “At one point, I considered turning back,”he says. “I wondered if I was putting my life at risk.” After 30 minutes of struggling, he was close enough to yell to the boys,“Take down the umbrella!”
Christian made much effort to take down the umbrella. Then Tim was able to catch up and climb aboard the boat. He took over rowing, but the waves were almost too strong for him.
“Let's aim for the pier(码头),”Jack said. Tim turned the boat toward it. Soon afterward, waves crashed over the boat,and it began to sink. “Can you guys swim?”he cried. “A little bit,”the boys said.
Once they were in the water, Tim decided it would be safer and faster for him to pull the boys toward the pier. Christian and Jack were wearing life jackets and floated on their backs. Tim swam toward land as water washed over the boys' faces.
“Are we almost there?” they asked again and again. “Yes,”Tim told them each time.
After 30 minutes, they reached the pier.
1.Why did the two boys go to the sea?
A.To go boat rowing.
B.To get back their football.
C.To swim in the open water.
D.To test the umbrella as a sail.
2.What does “it” in Paragraph 2 refer to?
A.The beach. B.The water.
C.The boat. D.The wind.
3.Why did Tim raise his head regularly?
A.To take in enough fresh air.
B.To consider turning back or not.
C.To check his distance from the boys.
D.To ask the boys to take down the umbrella.
4.How did the two boys finally reach the pier?
A.They were dragged to the pier by Tim.
B.They swam to the pier all by themselves.
C.They were washed to the pier by the waves.
D.They were carried to the pier by Tim on his back.
课时作业(五)
Ⅰ.1.instruments 2.female 3.carriage 4.combine
5.mask 6.beauty 7.worldwide 8.transform
9.talent 10.root
Ⅱ.1.C 句意:里德先生代表我们已被选入委员会。represent代表,符合句意。show展示;describe描绘;impress使(人)印象深刻。
2.C 句意:怀特家把他们的车库改成了客房。transform...into把……改变成……,符合句意。translate...into将……翻译为……;trade...with与……交易……;try尝试,努力,搭配错误。
3.C 第一个空是固定短语play the part in...“在……中起作用,在……中扮演角色”,为固定短语;第二个空是特指“在工业革命时”,故用定冠词the,即C项正确。
4.D 句意:母亲发现我弟弟有画画的天赋。have a talent for sth.为固定搭配,意为“在某方面有天赋/才能。”
5.C 句意:他对大自然的美缺少鉴赏力。分析句子结构可知,此处应填入beauty“美”,为抽象概念,是不可数名词。joy高兴,乐事;pleasure愉快,乐事;present礼物,赠品。
6.B 句意:据说强盗把他们的金银财宝埋藏在这个岛上。treasure作“财宝,财富”讲时是不可数名词,故B项符合题意。prize奖品,奖金;award奖,奖品,二者为可数名词;value价值,为抽象概念。
7.A 句意:戴维有时真的比较固执,尽管他总体是比较随和的一个人。at times“有时,不时”,符合语境。in time“及时”;at one time“曾经,一度”;at all times“随时,总是”。
8.B 句意:他过去常常吸烟;然而我已经劝说他戒烟了。used to do sth.过去常常做某事,而现在不做了;persuade sb.to do sth.说服某人做某事;try to do sth.竭尽全力做某事;give up放弃;give in 屈服。
9.C 名词词组the first time 用作连词,引导时间状语从句。for the first time 只能作状语;by the time“到……为止”,主句要用完成时态。
10.C 由语境可知,选项之后是对前面所说内容的解释,故选in other words“换句话说”。句意:驾驶考试中你的表现没达到要求的水平,换句话说,你没通过。
11.A 句意:只有当他离开家的时候,他才开始意识到这个家对于他来说是何等地重要。not until引导的句子放于句首,主句需用部分倒装。主从句动词基本同时发生,故用一般过去时。
12.A 句意:解决这个问题,要永不言弃,不然的话你将来会后悔莫及的。quit doing sth.意为“放弃做某事”。
13.D 题意:我们认为有必要把理论和实践结合。combine...with...“把……与……结合起来”;consider it necessary to do sth.“认为有必要做某事”。
14.B 第一空处key to中的to为介词,后应接v-ing形式;第二空处为过去分词作后置定语。句意:解决问题的关键是满足顾客提出的要求。
15.B 答句句意:他们想开始工作,这样他们就不需要完全依赖父母了。so that在此引导目的状语从句。as soon as一……就……;before在……之前;while当……时。
Ⅲ.1.C 由第9空前面的“his mother's illness stopped his piano lessons”可知,此处指他母亲的梦想是要听他弹“钢琴”。
2.A 由第18空后面的“she was born deaf,so tonight was the first time she ever heard me play”可知,Robby想让母亲有一天能“听到”他的演奏。
3.D 由下文的“He just did not have any inborn ability.”及第6个空前的提示词hope可知,在作者看来,Robby的梦想是没有希望的,故应用hopeless。
4.B 从上文的dropped Robby off可知,此处与之相对,故应用pick up“(开车)接人”。
5.B 从第6空后面的“he gave up”可知,Robby不来上课了,故应用stopped。
6.D 作者认为,因为Robby看不到希望,所以就放弃了,故应用therefore。
7.A 根据下文的“because he was a bad advertisement for my teaching”可知,作者对他的离开也感到高兴,所以应用glad。
8.B 参加演奏会要用attend“出席,参加”。join指加入某个组织,不适用于此处。
9.C 上文说他停止上课了,再根据but可以推出,他仍然在“练习”,所以应用practising。
10.A 从该句的意思来看,作者自己也不知道是什么让她同意Robby参加演出。lead sb. to do sth.意为“导致某人做某事”。
11.A Robby的“坚韧”打动了作者,故该题的正确答案为persistence。
12.C 从下文的“It was in the end that Robby came up”可知,作者让Robby最后一个上场,故此处应用last。
13.A 要表演当然是上“舞台”;另外第16空后面的“I ran up to stage”也是明确的提示,该题的正确答案为stage。
14.D 上文提到了Robby的衣服起皱,故作者心里暗自埋怨他上台前不“打扮”一下,故应用dress up“打扮”。
15.B 由下文“Never had I heard such a difficult piece played so well.”可知,作者从没有听到有人将如此高难度的乐章弹得如此熟练,因此感到很“惊讶”。
16.C 作者特别地感动,“含着眼泪”跑上舞台,故用in tears。
17.A 询问做事的方式,应用how。
18.C 由第8空后面的“his mother's illness stopped his piano lessons”可知,他的母亲生病了,故此处要用sick。
19.D 大家都被感动得哭了,即“There wasn't a dry eye”。
20.C 由文章开头的“I am a school music teacher.”及第一段第三句“So I took him as a student.”可知,Robby是作者的学生,故该题的正确答案为pupil。
Ⅳ.【语篇解读】 本文是一篇记叙文。全文记叙了Tim成功地从海中解救了两个12岁男孩的故事。
1.B 细节理解题。由第二段的Two 12-year-old boys...search for a football.可知B项正确。
2.D 词义猜测题。文中第二段后三句意为:他们一把船划出静水区,绑在船上的沙滩伞就遇到了风,然后把船拖进了开阔的水域。这两个男孩慌了,尽力想划回海岸。但是他们不是大风的对手,船失去了控制。此处的it指的是the wind。本题易误选B和C,但water和boat都是在wind的作用下才产生力量,所以与两个男孩对抗的是the wind。
3.C 细节理解题。由第四段I was trying to figure out how to swim to the boys in a straight line.“我在尽力弄清楚如何以最近的路线游到男孩们那里”可知,此处Tim抬头是为了确认他与孩子们之间的距离。A项“吸入足够的新鲜空气”文章未提及,B项“考虑是否要返回去”,由下文可知只是作者一时的想法,而不是每次抬头都会考虑,D项“要求男孩们把伞放下来”是他游到男孩附近才说的,故均排除。
4.A 细节理解题。由倒数第三段中的...Tim decided...to pull the boys toward the pier.可知男孩们是被Tim拖到码头边的。所以A项符合题意。
课时作业(六) Let's Dance & Communication Workshop
Ⅰ.单词拼写
1.They cannot leave the country without________(许可).
2.He was surprised that his answer should have caused such a strong________(反应).
3.I strongly suspect that most________(普通的)people would agree with me.
4.The older________(一代)prefer a darker and more traditional kind of clothing.
5.If any of the children got hurt,I should feel________(有责任的).
6.If you want to keep healthy,you'd better________(停止)smoking now.
7.He likes music very much and he wants to be a ________(音乐家)when he grows up.
8.His opinion________(代表) that of the majority.
9.I should ________(珍视)the gift my father bought for me on my birthday.
10.________ (混合) all the ingredients in a bowl.
Ⅱ.单项填空
1.(2013·安庆高一检测)We 10 people,________Tom,have been admitted into this university.
A.includes       B.including
C.include D.included
2.(2013·芜湖高一检测)It was impossible to avoid________.
A.affecting B.being much affected
C.to affect D.to be affected
3.People can ________ badly to certain food additives.
A.reactionary B.react
C.reaction D.reactor
4.________in a white uniform,he looks more like a cook than a doctor.
A.Dressed B.To dress
C.Dressing D.Having dressed
5.Try this blue one on and I think it will__________you.
A.fit B.suit
C.match D.do
6.This new __________ of machine was made two years ago.
A.variety B.kinds
C.type D.number
7.The custom of girls eating eggs before a marriage ceremony is unique ______China.
A.to B.on
C.in D.at
8.She refused to give her ________.
A.impression B.permission
C.relation D.destruction
9.Free medical treatment in his country covers sickness of mind as well as ________sickness.
A.normal B.regular
C.average D.ordinary
10.They will be ________for designing the entire project.
A.response B.responsible
C.respond D.responsibly
Ⅲ.阅读理解
A
Today we explain a very old saying that has had a big influence on rock-and-roll music.That saying is a rolling stone gathers no moss (滚石不生苔).It has several meanings.One meaning is that a person who never settles down in one place will not be successful.
This proverb was said to be first used in the 1500.But in the 1960s, the expression “rolling stone” became famous in the world of rock-and-roll music.It became the name of a rock group, a song and a magazine.
Experts say it all started with a song by the American singer and guitarist Muddy Waters.His music influenced rockstar like Elvis Presley (猫王) and Bob Dylan.In 1950, Muddy Waters recorded a song called Rollin' Stone.In 1965, Bob Dylan released his song Like a Rolling Stone to the public.
A British rock group is said to have taken its name from Muddy Waters' song.The Rolling Stones performed for the first time in 1962.The group's members called themselves “the world's greatest rock and roll band”.
In 1967, a young man named Jann Wenner started a magazine he named Rolling Stone.The magazine reported on rock music and the popular culture that the music created.By 1971, Rolling Stone has become the leading rock music and counterculture publication.It is still popular today.
1.Which of the following did not use the expression “rolling stone” as its name?
A.A song. B.A pop club.
C.A rock group. D.A magazine.
2.The expression first became the name of a song in
________.
A.1500 B.1950
C.1962 D.1965
3.Who had a great influence on the British rock group?
A.Muddy Waters. B.Elvis Presley.
C.Bob Dylan. D.Jan Wenner.
4.What is likely to be the BEST title of the passage?
A.Rolling Stone
B.Rock-and-roll Music
C.What Rolling Stone Means
D.An Old Saying
B
Are you having a problem going to sleep? Try drinking a glass of warm milk. Still no luck? Try thinking about sheep jumping over a fence.Count them to yourself.“One,two,three,four...”It is late at night and you are still awake.Should you take a sleeping pill? People who take pills often come to depend on the drugs.So you lie awake knowing that the new workday will soon arrive.
A new study has found that you might fall asleep quicker and stay asleep longer if you try“cerebral hypothermia”.No,cerebral hypothermia is not a complex medical process.It just means cooling down your brain.Eric Nofzinger and Daniel Buysse of the University of Pittsburgh Medical School led the study.They examined twelve people who had insomnia.Twelve others had no sleep problems.Each of them wore a soft plastic cap at bed time,which had tubes inside filled with water.
The first two nights of testing,the patients wore no water caps.During the next two nights,the caps were worn,but the water was not cooled.Then the researchers cooled the water a little for two nights.On the final two nights of the study,the temperature of the water was made much cooler.
The researchers found that the water caps did not help the insomnia patients until the temperature was about 14℃.Most of the patients fell asleep faster and slept better when the coolest water was moving around their heads.
Dr Nofzinger and Dr Buysse noted that this is only the beginning of the brain temperature study.But they believe they have discovered something important that needs more research.They presented their test results in June at a meeting of the Associated Professional Sleep Societies in Minneapolis,Minnesota.
5.What do we know about the study?
A.The study lasted six nights.
B.The caps were made of cloth.
C.The researchers wore the cap every night.
D.Half of the people studied had no trouble in sleeping.
6.The underlined word “insomnia” in Paragraph 2 probably means ________.
A.loneliness B.tiredness
C.carelessness D.sleeplessness
7.Dr Nofzinger and Dr Buysse agreed that ________.
A.more research should be done
B.the researchers finished the study in June
C.the results of the study had been published
D.the water caps worked if the water was frozen
8.What is the main idea of the passage?
A.Water helps people get up easily.
B.Many people can't sleep well at night.
C.Cooling the brain may help people sleep.
D.Taking sleeping pills is not good for health.
Ⅳ.翻译句子
1.听不到消息,他在房间里踱来踱去。(not doing)
_________________________________________________________________
2.穿红衣服的女孩是她的女儿。(dressed in)
_________________________________________________________________
3.我会慢慢说以便你能听懂。(so that)
_________________________________________________________________
4.为了能看到日出,我们很早就出发去了山顶。(in order that)
_________________________________________________________________
5.他挣这么少钱,以至于不能维持家庭生活。(so...that...)
_________________________________________________________________
课时作业(六)
Ⅰ.1.permission 2.reaction 3.ordinary 4.generation 5.responsible 6.quit 7.musician 8.represents 9.treasure 10.Combine
Ⅱ.1.B 句意:包括汤姆在内,我们十人已经被这所大学录取。句子已有谓语,故排除A、C项;included放在被修饰词的后边;including放在被修饰词的前面。
2.B 根据avoid的用法,avoid后接动名词或名词,故应排除C、D两项。A项affecting后应有宾语,故A项不对。故答案为B。
3.B react为动词,意为“作出反应、回应,有不良反应,过敏”等。句意:人们对某些食品添加剂会严重过敏。reactionary为形容词,意为“反动的”;reaction为名词,意为“反应”;reactor为名词,意为“反应器”。根据句意,故选B。
4.A 句意:穿上白色的制服,他看上去更像是一个厨师,而不像是一个医生。be dressed in...“穿……衣服”,为固定短语,此处为过去分词短语作伴随状语。
5.B 句意:试试这件蓝色的,我认为它将适合你。suit常指(时间、场合、颜色等)适合,fit常指(大小、尺寸)适合,故选B。
6.C 句意:这种新型机器是两年前制造的。
7.A be unique to“独有的,独特的”,为固定短语,故A项正确。
8.B 她拒不同意。impression“印象”;permission“准许,允许”,符合句意,relation“关系”;destruction“破坏”。
9.D 句意:他的国家的免费医疗包括精神病和一般的疾病。ordinary“普通的,一般的”,符合语境。normal“正常的,平常的”;regular“通常的,常规的”;average“平均的,普通的”。
10.B 根据题意“他们将负责设计全部工程”。be responsible for 对……负责,故答案为B。
Ⅲ.1.B 细节理解题。由文章第二段最后一句可知,“滚石”成为一首歌、一个摇滚乐队和一家杂志的名字,故答案为B项。
2.B 细节理解题。由第三段第三句可知,1950年马迪·沃特斯首次录制了名为“滚石”的歌曲。
3.A 细节理解题。由第四段首句可知,文中提到的英国滚石摇滚乐队声称其名字取自马迪·沃特斯的歌,故选A项。
4.A 主旨大意题。本文围绕与摇滚乐息息相关的“rolling stone”这一词组,介绍了与之相关的歌手、乐队和杂志,故能概括所有内容的只有rolling stone,即A项。
5.D 细节理解题。根据第二段倒数第二、三句可知,共24人参加该项试验,其中有12人并无失眠问题,因此D项正确。
6.D 词义猜测题。联系文章主要介绍了如何治疗失眠及画线词后面的no sleep problem可推知,画线词所在句是指12名患有失眠症的人也参与了试验,因此画线词意为“失眠”。
7.A 细节理解题。最后一段第一、二句说明,研究员Dr Nofzinger和Dr Buysse都认为该研究需要进一步的研究证实。
8.C 主旨大意题。本文主要介绍了通过降低大脑温度解决失眠问题的这一方法。研究发现降低大脑温度可以帮助人们睡眠,但还需要进一步的研究进行证实。
Ⅳ.1.Not hearing the news,he walked back and forth in the room. 2.The girl dressed in red is her daughter. 3.I'll speak slowly so that you can understand me. 4.In order that we might see the sunrise,we started for the peak early. 5.He earned so little money that he couldn't support his family.