课件39张PPT。【美文阅读】
US volunteer travels across country to
help people in need
狄更斯曾说“世界上能为别人减轻负担的都不是庸庸碌碌之徒”。Drew Johnson用自己的行动向我们展现了一个普通的网页设计者助人为乐的伟大人格。Drew Johnson,a web designer,considers helping others his passion.He says it occurred to him one day that he should make a road trip to help the needy.
“As you travel,you can help people,and then use your knowledge and ability with technology to connect people,to motivate them to go out and serve their communities,”he said.
He began his journey last October and is documenting his experiences on a blog.“I wanted to invite people along with me,and I think some of the best ways to do that is through pictures,video and writing.”Peggy Toole of Meals on Wheels says Johnson is a wonderful surprise.“Johnson does the dirty jobs some volunteers don't want to do.I wish there are more people like him putting a spotlight on how important it is to volunteer,to just help someone and to put yourself in somebody else's position.”
“You can use your talents,your abilities in so many different areas out there to actually help people and make this world a better place,” Johnson said.【诱思导学】
1.What does the underlined word “it” in Paragraph 1 refer to ?
______________________________________________
2.Why does Drew Johnson document his experiences on a blog?
______________________________________________
【答案】 1.Johnson's intention to make a road trip to help people in need. 2.He wants to use this method to encourage more people to become volunteers.教师用书独具演示●教学目标
初步掌握本课文中的词汇,浅层次理解课文,了解相关的背景知识。
本课时主要是通过学生对学案所给出的内容的学习,了解本课文中所出现的词汇,初步了解课文以及相关的背景知识,对下一堂课对课文的全面理解起到一个铺垫作用。●教学地位
本单元是新高二的第一课,上好这一课至关重要,会给学生留下非常深刻的印象。高二是学生高中时期的重要阶段,而且此时的高中生正是富有理想和朝气的年龄,引导他们向伟人学习,树立远大理想,为报效祖国而努力学习。通过本节的教学,让学生了解伟人的生活和事迹,帮助学生培养探索、钻研、无畏的科学精神。俗话说“万事开头难”。那么就通过老师的智慧,开个好头吧。●新课导入建议
通过介绍科学家钱学森的事迹导入新课。让学生了解科学家的生活和工作 。
大家可能都知道一些钱学森的业绩和故事,让同学们自由发言,讲述最令他们感动和最值得他们学习的地方。最后老师做出总结。演示结束 Ⅰ.篇章结构
阅读P2的Reading部分,完成下列表格(每空不超过3个单词)【答案】 1.cause 2.Make a decision 3.Collect 4.Collect results 5.died 6.Analyse 7.Find supporting evidence 8.conclusion 9.polluted 10.blameⅡ.语篇理解
阅读P2的Reading部分,从每题所给的3个选项中选择最佳答案
1.What does the passage mainly talk about?
A.John Snow was a famous doctor in London.
B.The reason that caused the deadly disease cholera.
C.John Snow solved the problem of cholera.2.Which of the following theories did John Snow believe in?
A.A cloud of dangerous gas would float around until it found its victims.
B.People absorbed cholera into their bodies with their meals.
C.People got infected with cholera because of cold and hunger.3.Before 1854,when cholera broke out,________.
A.many thousands of people died
B.people with cholera could be cured
C.John Snow began to know its cause
4.How did he find out the cause of the disease?
A.By living in the area where cholera broke out.
B.By marking a map where all the dead people had lived.
C.By telling the terrified people how to prevent it.5.What do you think the Londoners would do with the unused pumps after defeating “King Cholera”?
A.They would destroy them.
B.They would reuse them after cleaning.
C.They would desert them for good.
【答案】 1-5 CBABBⅢ.课文缩写
阅读P2的Reading部分,完成下面课文缩写
pollute,announce,defeat,believe in,spread,mark,gather,cure,outbreak,blame
John Snow was a well-known doctor in London.Cholera was the most deadly disease of its day.Neither its cause nor its 1.________was understood.So many thousands of terrified people died every time there was an 2.________.At that time,there were two theories explaining how cholera killed people.John Snow 3.________the second one.As the disease 4.________quickly through the poor neighbourhoods,he began to 5.________the information.He 6.________on a map where all the dead people had lived.The map gave a valuable clue about the cause of the disease.That was,the water from Broad Street pump seemed to be to 7.________.Furthermore,he found the water came from the 8.________river from London.With another two cases,John Snow 9.________with certainty that polluted water carried the disease and suggested that the source of all water supplies be examined.Finally “King Cholera” was 10.________.【答案】 1.cure 2.outbreak 3.believed in 4.spread 5.gather 6.marked 7.blame 8.polluted 9.announced 10.defeatedⅡ.短语填空
put forward,link...to...,expose...to,suspect...of,draw a conclusion,be to blame,be absorbed in
1.No one has ________________a better plan than this one.
2.They shouldn't ________the news ________the old man.
3.The students sat in the classroom and ____reading English.
4.We consider that you ___________for the accident.5.They ________________from the fact at last.
6.People often ________lung cancer _____smoking.
【答案】 1.put forward 2.expose;to 3.were absorbed in 4.are to blame 5.drew a conclusion 6.link;toⅢ.句型背诵
1.John Snow was a famous doctor in London-so expert,indeed,that he attended Queen Victoria as her personal physician.
约翰·斯诺是伦敦一位著名的医生——他的确医术精湛,因而成了照料维多利亚女王的私人医生。
2.Neither its cause nor its cure was understood.
人们既不知道它的病源,也不了解对它的治疗。
3.So many thousands of terrified people died every time there was an outbreak.
每次爆发霍乱时就有成千上万惊恐的人病死。4.A woman,who had moved away from Broad Street,liked the water from the pump so much that she had it delivered to her house every day.
一位从宽街搬来的女士如此喜欢水泵里的水以至于她让人每天把水泵里的水送到她家。课件76张PPT。教师用书独具演示●教学目标
重点词汇的理解与应用。
(1)熟记学案中所列出的单词和短语。
(2)通过学案中所给出的重点单词和重点短语的学习,让学生能够正确理解和使用这些单词和短语,能够运用这些词语造句。
(3)通过对这些词汇的理解能够更深层次的理解课文,并通过课文加深对这些词汇的理解,更加熟练的运用这些词汇。●教学地位
单词和短语是构成句子的最小单位,在语言学习中起至关重要的作用,所以理解和正确使用英语单词和短语是英语学习的重点所在。●新课导入建议
As we all know that John Snow was a famous scientist, who helped people in London defeated “King Cholera” . Now I want to ask xxx to say something about John Snow.演示结束 1.put forward提出;将……提前
Who put forward a theory about black holes?(教材P1)谁提出了关于黑洞的理论?
Not long ago,he put forward a workable plan.
不久前他提出了一个切实可行的计划。
We've put the wedding forward by one week.
我们已把婚礼提前了一周。put aside搁在一边(不去理会);储存
put away收拾好;储存
put off延期
put on穿上;上演;打开
put out扑灭;使熄灭;生产
put up举起;建立;张贴
put down写下;记下;放下He put aside his work to spend more time with his son.
他把工作搁下以便有更多时间陪儿子。
Put away the tools after work,will you?
工作结束后请把工具收拾好,好吗?【教师备课资源】
put forward还可以表示把……向前拨;推荐
You ought to put your watch forward ten minutes.
你应该把手表拨快十分钟。
I put your name forward as a possible chairman of the committee.
我推荐你担任委员会主席。【对接高考】
(2012·课标全国卷)Mary is really good at taking notes in class.She can almost every word her teacher says.
A.put out B.put down
C.put away D.put together
【解析】 四个选项都是含有put的动词短语,意思分别是:put out熄灭;put down写下,记下;put away放好,储存;put together组合,放在一起。上文说“玛丽的确擅长在课堂上记笔记”,所以下文应是“她几乎能记下老师说的每一个字”,故选B项。
【答案】 B【解析】 句意:老师提出的这个建议很可行。put forward“提出”是过去分词作后置定语,put的过去分词还是put。put forward与suggestion之间是动宾关系,故不能用现在分词作定语;put on“穿上,上演”,与句意不符。
【答案】 A完成句子
②I the interview after Christmas.
我不得不把面试推迟到圣诞节之后。
③We the play again next week owing to its success.
由于这部戏剧的成功,我们将在下周再次上演这部戏。
④If you have finished with those tools,I wish you'd .
如果你用完了那些工具,我希望你把它们放好。
【答案】 ②had to put off ③are putting;on ④put them away2.conclusion n.[C.U]结论,结束
Draw a conclusion得出结论(教材P1)
They drew different conclusions from the facts.
他们从这些事实中得出了不同的结论。
I soon came to the conclusion that he was lying.
不久,我断定他在撒谎。①draw/reach/come to/arrive at a/the conclusion得出结论;告一段落
in conclusion最后;总之;总而言之(用于文章或讲话结尾)
②conclude vt.& vi.结束;推断出
conclude (sth.)with sth./by doing sth.以……结束(某事)
conclude that clause断定
conclude...from...从……中推断出……
to conclude最后;总之(常作插入语)The story concludes with the hero's death.
这则故事随着主人公的死亡而告终。
She concluded her performance with a poem.
她以一首诗结束了她的表演。
From the evidence I must conclude that you are wrong.
从证据看,我敢断定你错了。3.defeat vt.打败;战胜;使受挫n.失败
JOHN SNOW DEFEATS “KING CHOLERA”.(教材P2)约翰·斯诺战胜“霍乱王”
Zhang Jike defeated Wang Hao and won the champion at the 2012 London Olympic Games.在2012年伦敦奥运会上张继科战胜了王皓,获得了冠军。
Do you still remember the two defeats?
你还记得那两次失败吗?win/beat/defeat4.attend v.照顾;护理;出席;参加;陪同;陪伴;伴随发生
John Snow was a famous doctor in London—so expert,indeed,that he attended Queen Victoria as her personal physician.(教材P2)
约翰·斯诺是伦敦一位著名的医生——他的确医术精湛,因而成了维多利亚女王的私人医生。attend on/upon sb.伺候某人
attend to护理或(医生)治病;处理;注意;专心
attend school/church去上学/做礼拜
attend a meeting/a lecture参加会议/听演讲He did not attend the meeting yesterday.
昨天他没有参加会议。
They are ill.Please attend to them for me.
他们病了,请替我照顾他们。
I'll attend to the matter.
我来处理此事。
If you don't attend to work,you'll not succeed.
如果你不专心工作,你就不会成功。attend/join/join in/take part in选词填空:attend,join,join in,take part in
②My father a revolutionary organization in 1948.
③Why didn't you the talk last night?
④We'll social activities during the summer vacation.
⑤He will an important meeting tomorrow.
【答案】 ②joined ③join in ④take part in ⑤attend5.expose vt.暴露;揭露;使曝光
But he became inspired when he thought about helping ordinary people exposed to cholera.(教材P2)
当他一想到要帮助那些得了霍乱的普通百姓时,他就感到振奋。
Do not expose your babies to strong sunlight.
不要让婴儿受到强烈的日光照射。
The student has been exposed to English for about six years.这个学生接触英语六年左右了。expose sb./sth.to sb./sth.暴露某人/某事物给某人/某事物
expose oneself使自己面临危险;使自己暴露于
be exposed to遭受到
It is unwise to expose yourself by trying to perform music that is too difficult for you.演奏对自己来说太难的乐曲而使自己难堪是不明智的。
The baby was left exposed to the wind and rain.
婴儿被离弃于风雨之中。
The wolf opened its mouth to expose a row of sharp white teeth.狼张开嘴,露出一排白色的尖牙。6.cure n.治愈;痊愈vt.治愈;治疗;解决(问题)
Neither its cause nor its cure was understood.(教材P2)人们既不知道它的病源,也不知道它的治疗方法。
I hope the doctor can cure me of my disease.
我希望医生能治好我的病。
Attempts to cure unemployment have so far failed.
到目前为止,解决失业问题的种种努力都失败了。①cure sb.of...治愈某人的病;改掉某人的坏习惯
②a cure for a disease医治某种病的药/疗法Doctors are searching for a cure for AIDS.
医生们正在寻找艾滋病的治疗方法。
【教师备课资源】
注意:cure后不能直接跟双宾语,要用of引出其直接宾语,用法相似的词还有:
accuse sb.of sth.指控、指责某人某事
inform sb.of sth.通知某人某事
remind sb.of sth.使某人想起某事
rob sb.of sth.抢某人某物
warn sb.of sth.警告某人某事
convince sb.of sth.使某人相信某事
persuade sb.of sth.使某人相信某事
suspect sb.of sth.怀疑某人某事cure/treat【即时应用】
完成句子
①Nowadays malaria can drugs.
如今,疟疾可以用药物治疗。
②Only in this way can you your carelessness.
只有这样才能治好你粗心的毛病。
【答案】 ①be treated with ②be cured of7.So many thousands of terrified people died every time there was an outbreak.(教材P2)因此每次(霍乱)暴发,就有成千上万惊恐的人死去。
在这个句子中every time用作连词,引导时间状语从句。意为“每次……就”,与each time相同。
Every time he comes back to his hometown,he will call on his former teachers.
每次回到家乡,他都会去看望他以前的老师。
【提示】 在every/each time等引导的时间状语从句中,如果主句用将来时态,从句则用一般现在时表示将来。可充当连词的名词词组:
the+瞬间名词(minute,moment,instant)
the+序数词+time
不定代词(each,every,any)+time
the+day(week,month,year)He came out of the classroom the moment the class was over.一下课他就离开了教室。
Next/The next time you come in,please close the door.
下次进来的时候,请把门关上。
I thought her nice and honest the first time I saw her.
我第一次见到她就认为她是一个诚实的好人。
【教师备课资源】
表示“一……就……”的连词还有:
as soon as,immediately,instantly,directly8.absorb vt.吸收;吸引;吞并;使专心
The second suggested that people absorbed this disease into their bodies with their meals.(教材P2)
第二种看法是人们吃饭的时候把这种病毒带入体内。
The clever boy absorbed all the knowledge his teacher could give him.
那个聪明的男孩把老师教给他的所有的知识都理解了。 be absorbed by被……吞并;为……所吸收
be/get absorbed in全神贯注于……;一心从事;热衷于
absorb sb.'s attention吸引某人注意
absorb oneself in=be absorbed in全神贯注于……The surrounding villages have been absorbed by the growing city.
周围的村庄已经并入了这个不断扩展的城市。
He pretends to be absorbed in listening.
他假装在专心听讲。
Absorbed in his thoughts,the scientist didn't notice what had happened before him.
这位科学家陷入沉思中,没有注意到眼前所发生的事。【教师备课资源】
表示“集中注意力于……,致力于……”的常用短语还有:
①be devoted to
②be buried in
③be bent on
④focus...on/upon...
⑤concentrate...on...
⑥be applied to【即时应用】
(2012·山东临沂调研)She was so in her job that she didn't hear anybody knocking at the door.
A.attached B.absorbed
C.drawn D.focused
【解析】 be absorbed in“全神贯注于……”,符合句意。而attached与to连用,focus与on连用。
【答案】 B9.suspect vt.认为;怀疑n.被怀疑者;嫌疑犯adj.不可信的;靠不住的
John Snow suspected that the second theory was correct but he needed evidence.(教材P2)约翰·斯诺认为第二种说法是正确的,但是他需要证据。
The police arrested two suspects.
警察逮捕了两个嫌疑犯。
We all suspect the truth of the report.
我们对报告的真实性感到怀疑。
Some of the evidence they produced was highly suspected.他们出示的证据中有些相当不可靠。suspect+sb./sth.怀疑某人或某事
suspect sb.of doing sth.怀疑某人做某事
suspect sb.to be...怀疑某人是……
suspect that(从句)...怀疑……
They suspect him of giving false evidence.
他们怀疑他提供伪证。10.blame vt.责备;谴责n.过失;责备
It seemed that the water was to blame.(教材P2)
看来水是罪魁祸首。
You can't expect Terry to take all the blame.
你不能指望特里承担全部责任。
Don't blame me if it doesn't work—it's not my fault.要是它不灵可别怪我——那不是我的过错。①be to blame应负责任;该受责备
blame sb.for sth.因某事指责某人
blame sth.on sb./sth.
把某事怪到某人头上/某物上
②put/lay the blame (for sth.) on sb.
把某事归咎于某人
bear/take/accept/get the blame for sth.
对某事承担责任Mum blamed herself for Li Ping's problem.
李平出了问题,妈妈把责任归咎于自己。
When it comes to the financial crisis,many people blame it on the USA.
当谈到金融危机,人们都将之归咎于美国。
She will put/lay the blame on us if it turns out badly.
如果这事结果不好,她会怪我们的。
【提示】 be to blame(for sth.)“(应为……)受责备/负责”,主动形式表示被动意义。11.link vt.& vi.把……连起来;连接n.联系;连接物
In another part of London,he found supporting evidence from two other deaths that were linked to the Broad Street outbreak.(教材P3)
在伦敦的另一个地区,他从两个与宽街暴发的霍乱有关的死亡病例中又发现了有力的证据。
There is a link between smoking and heart disease.
心脏病和吸烟有关。
We should link theory with practice.
我们应该把理论和实践联系起来。link to 连接到……
link with和……连接起来
be linked to 和……连在一起
link up(使)连接,结合;汇合,集合The two towns are linked to each other by a railway.
这两个城市由一条铁路连接起来。
Arrangements are being made to link up the two firms so as to reduce the competition.
两家公司正筹备合并以减少竞争。
This old Silk Road linked China with the West in ancient times.这条古老的丝绸之路在古时候把中国和西方连接了起来。12.had it delivered让别人送(=get sth.done)
A woman,who had moved away from Broad Street,liked the water from the pump so much that she had it delivered to her house every day.(教材P3)
有一位妇女是从宽街搬来的,她特别喜欢那里的水,每天都要派人从水泵打水运到家里来。
He has had his hair cut.他(请人给他)理发了。
He had his wallet stolen in the street.
他的钱包在街上被偷走了。have sth.done请某人做某事
have sb.doing...使某人一直做……
have sth.to do有事情要做
have sb.do...让某人做……
have sth.to be done让某人去做Our manager is going to have a new factory built.
我们经理计划建一座新厂房。
He had me waiting for a long time.他让我等了好久。
I have a lot of things to do.
我有许多事情要(自己去)做。
I have a lot of things to be done.
我有很多事要(叫别人去)做。13.announce vt.宣布;发布;声称;播报
With this extra evidence,John Snow was able to announce with certainty that polluted water carried the virus.(教材P3)有了这个证据,约翰·斯诺就能够确定地宣布这种被污染了的水携带着病毒。
Mr.Wang,headteacher of Class 2,announced to the class that there would be no school tomorrow.
二班的班主任王老师向学生们宣布明天不上课。
The dark clouds announce rain.
那些乌云预示着有雨。①announce sth.(to sb.)(向某人)宣布、通告某事
announce that...宣布……;通知……
It is announced that...据宣布……
②announcement n.通知;通告
make an announcement发布通知,声明Guangdong police announced a reward for reporting crime clues.
广东警方宣布将给予提供犯罪线索者一笔赏金。
It is announced that there will be a celebration on National Day.据宣布,国庆节要举行庆祝会。
An announcement will be made soon on the bulletin board.通告将发布在布告栏上。
【提示】 announce后接双宾语时,常用announce sth.to sb.或announce to sb.sth.形式。announce/declare【即时应用】
选词填空:announce,declare
①The government has plans to create 10,000 new jobs.
②In April the Americans war on Germany and entered the war.
【答案】 ①announced ②declared14.instruct v.命令,指示,教导
The water companies were instructed not to expose people to polluted water any more.(教材P3)自来水公司也接到指令,不能再让人们接触被污染的水了。①instruct sb.to do sth.命令某人干某事
instruct sb.in(doing)sth.指导某人(做)某事
instruct sb.that sb.(should)do sth.命令……(宾语从句中用虚拟语气)
instruct (sb.)wh- to do教(某人)……做……
②instructive adj.指示性的,有教育意义的
③instruction n.(常用复数形式)用法说明,操作指南;指示,命令;讲授I instruct him how to do the work.
我教他怎样干这项工作。
He instructed that a wall be built around the city.
他下命令在城的周围筑一道城墙。
The instructions for assembling the toy are very clear.
如何组装玩具的说明非常清楚明了。
用instruct的适当形式填空
①I tried to follow the ,but I got confused.
②The Hollywood 3D film Avatar is very .
完成句子
③Greater effort is needed road safety.
指导孩子的交通安全是需要下大力气的。
④I've been here until the teacher arrives.
我被命令在这儿等候,一直到那位老师来后再走。
【答案】 ①instructions ②instructive ③to instruct children in ④instructed to wait多项选择
⑤(2012·山东兖州高二上学期期中)The local police were by their authorities to the situation as soon as possible.
A.instructed;handle B.ordered;manage
C.said to;control D.told;hold
【解析】 考查动词词义辨析。句意:当地警察接到命令尽快来处理此场面。instruct和order均有命令之意,且两个单词后都可以接动词不定式作宾语补足语;handle表示“处理;应对”;manage表示“设法完成”。
【答案】 A课时作业(一)课件49张PPT。教师用书独具演示●教学目标
重点词汇的理解与语法的掌握。
(1)熟记学案中所列出的单词和短语。
(2)通过学案中所给出的重点单词和重点短语的学习,让学生能够正确理解和使用这些单词和短语,能够运用这些词语造句。
(3)通过对语法的教学让学生能够理解并能够运用这些语法知识,体会过去分词做定语和表语的用法和不同。 ●教学地位
语法是学生感到比较难以掌握的东西。让学生正确理解和掌握语法知识是让学生学好英语的关键,所以应给学生创设一个语境,让学生理解该语法的应用,而不要让学生死记硬背语法条文,应从理解的基础上去运用这些语法。●新课导入建议
通过对学生作业的检查导入本堂新课。演示结束 1.construction n.结构;建设;建筑物;解释;意义
Look at these simple verbs and make another construction using make+a+noun.(教材P4)
看这些简单的动词,并用“make+a+名词”构成另一个结构。
The construction of a large bridge takes about two years.一座大型桥梁的建设花费大约两年时间。This construction will be used to store farm equipment.
这栋建筑物将用来贮存农场设备。
This sentence does not bear such a construction.
这句话并不含有那样的意思。①construct vt.建筑;建造;创建;组成
be constructed of/out of/from sth.由……建成
②constructive adj.建设性的;有助于的;积极的
③constructor n.建筑者;制造者
④(be)under construction正在建设中;在施工
put a construction on对……进行解释Most of the factories under construction have been designed by the Chinese designers.
这些建设中的大多数工厂都是由中国设计师设计的。
He made some constructive suggestions at the meeting.
他在会议上提出了一些建设性的建议。
What construction do you put on this letter(=what do you think it means)?你对这封信如何理解?【教师备课资源】
build,establish,set up,found和construct
build一般用于建造房屋、桥梁、道路等,也可以用于抽象的事物与body,career,theory等连用。
establish强调基础之坚实,侧重稳与持久,用于抽象事物时侧重“形成,确立”。
set up表示“建立,设立,竖起”,一般指建立机构设施,如学校、商店、医院等。
found主要用于创立机构,组织或理论,着重指打下基础。
construct着重指根据某一设计进行构造。2.contribute vt.& vi.捐献;贡献;捐助;导致;投稿;发表意见(教材P4)
Many warm-hearted people contributed some money to the sick girl.
许多热心肠的人为那个生病的女孩捐献了一些钱。
Various factors contributed to his downfall.
各种因素导致了他的倒台。
She contributed a number of articles to the magazine.
她给这家杂志撰写了一些稿件。①contribute...to...把……贡献给……
contribute to促进;有助于;发表意见
②contribution n.捐献;贡献;捐助
make a contribution to doing sth.对……做贡献
Fresh air and exercise contribute to good health.
新鲜空气和锻炼有益于健康。
He made an outstanding contribution to science.
他对科学做出了卓越的贡献。contribute/devote多项选择
③(2012·山东烟台月考)The teacher encouraged us all to to the discussion about how to protect the environment.
A.compare B.contribute
C.attend D.manage
【解析】 句意:老师鼓励我们积极参与讨论。contribute to“促进,有助于,发表意见,参与”,符合句意。
【答案】 B3.apart from除……之外;此外
Apart from the construction mentioned above,you have also learned the following phrases.(教材P4)
除了以上提到的结构,你们还学过以下短语。
It is a good article apart from a few slight faults.
除了有几个小毛病外,这是一篇好文章。
I've finished apart from the last question.
除了最后一道题,我全做完了。besides/except/apart from/except for【对接高考】
(2011·福建高考) good service,the restaurant offers different kinds of traditional Fujian dishes.
A.Far from B.Apart from
C.Instead of D.Regardless of
【解析】 句意:除了良好的服务,饭店还提供不同种类的传统闽菜。本题考查介词短语的辨析。apart from除了;far from完全不;instead of代替,而不是;regardless of不管,不顾。根据句意可知,正确答案为B项。
【答案】 B④ the injuries to his face and hands,he broke both his legs.
除了脸部和双手以外,他的双腿也断了。
【答案】 ①except ②except for ③besides/apart from ④Apart from/Besides观察下列从Reading中选取的句子,注意它们在语法形式和语意上的不同。
①But he became inspired when he thought about helping ordinary people exposed to cholera.
②So many thousands of terrified people died every time there was an outbreak.
③He became interested in two theories that possibly explained how cholera killed people.④From the stomach the disease quickly attacked the body and soon the affected person died.
⑤He found that it came from the river polluted by the dirty water from London.
⑥He immediately told the astonished people in Broad Street to remove the handle from the pump so that it could not be used.
[自我总结]
以上画线部分作定语的有 ;作表语的有 .
【答案】 exposed,terrified,affected,polluted,astonished;inspired,interested过去分词作定语和表语
1.过去分词的构成
规则动词的过去分词是在动词词尾加-ed,不规则动词的过去分词有不规则的变化,如know→known,keep→kept,fall→fallen等,这些不规则变化需要单独记忆。(2)单个的过去分词作定语时,一般放在被修饰词语之前(如上例),也可以放在所修饰词语的后面。但过去分词修饰something,anyone,everything,nobody等不定代词时,应放在其后。
Hurry up,there is only a little time left.
快点,剩下的时间不多了。
There is nobody injured in the accident.
这场事故中没有人受伤。(3)过去分词短语作定语时,须将分词放在被修饰的词语之后,功能相当于一个定语从句。
Near the window,there is a bookshelf filled with many books(=which is filled with many books).
靠近窗户,有一个装满书的书架。
Her daughter,brought up by me(=who was brought up by me),has begun to work now.
她的女儿由我带大的,现在已经开始工作了。3.过去分词作表语的功能
(1)当“人”作主语时用过去分词作表语表示主语的“状态或思想感情”等。
When we heard of it,we were deeply moved.
当听到这件事时,我们被深深地感动了。
He seemed quite delighted at the idea.
听到这个想法,他似乎很高兴。(2)过去分词作表语不要与被动语态混为一体。过去分词作表语表示主语的“状态”,而被动语态则表示被动的“动作”。
My glasses are broken.
我的眼镜碎了。(状态)
My glasses were broken by my son.
我的眼镜被我儿子摔碎了。(动作)
I was greatly surprised by a knock at the door.
敲门声使我大为吃惊。(状态)
On the earth,70% of the surface is covered with water.地球表面70%的面积被水覆盖着。(动作)4.现在分词和过去分词作定语的区别
(1)语态上不同:现在分词表示主动意义,过去分词多表示被动意义。
surprising news使人吃惊的消息
surprised listeners吃惊的听众
(2)时间关系上不同:现在分词表示正在进行的动作,而过去分词表示已经完成的动作。
the developing country发展中国家
the developed country发达国家5.现在分词和过去分词作表语的区别
现在分词作表语,表示的动作与句子的主语构成逻辑上的主谓关系;而过去分词作表语,其动作与句子的主语构成逻辑上的动宾关系。
The news was exciting and we were all excited.
消息令人兴奋,我们都很激动。
We were surprised at what he said at the meeting.
我们对他在会上所讲的很是惊讶。分词作定语口诀
“定分”位置有二条,词前词后定分晓。
单个分词在词前,有时此规有颠倒。
分词短语在词后,“定从”和它互对照。
“现分”动作进行时,“过分”动作完成了。(注:“定分”:做定语的分词;“定从”:定语从句;“现分”:现在分词;“过分”:过去分词。)Ⅰ.多项选择
1.(2012·山东高考)After completing and signing it,please return the form to us in the envelope .
A.providing B.provided
C.having provided D.provide
【解析】 句意:“填完并签字后,把表格装在提供的信封里给我们带回来。”本题只要把握住envelope与provide之间存在被动关系,问题就迎刃而解了。选项中只有B项为过去分词表被动作后置定语,故为正确答案。
【答案】 B2.(2012·浙江高考)“It's such a nice place,”Mother said as she sat at the table for customers.
A.to be reserved B.having reserved
C.reserving D.reserved
【解析】 句意:“‘这个地方真不错。’当妈妈坐在为顾客预留出来的桌子旁时说。”根据句意及对句子结构的分析可以看出, for customers为定语,修饰the table。the table与定语中动词reserve之间为被动关系,故应使用过去分词短语作定语。A选项作定语,表示动作尚未发生,与该语境不符;B选项一般不用作定语;C选项作定语时与被修饰词构成主动关系,与本句情况不符。
【答案】 D3.(2011·湖南高考)The players from the whole country are expected to bring us honor in this summer game.
A.selecting B.to select
C.selected D.having selected
【解析】 句意:人们期待着从全国范围内挑选出来的运动员们在今年的夏季运动会上给我们带来荣誉。本题考查非谓语动词作定语。select(挑选)与其逻辑主语the players之间为被动关系,故用过去分词,A、B、D三项是表示主动的非谓语动词形式,故排除。
【答案】 C4.(2012·泰安高二检测) being too large,the color and the style of the dress suit me well.
A.Apart from B.As well as
C.Besides D.Instead of
【解析】 考查同义词或短语的辨析。句意:除了太大,这件衣服的颜色和款式都适合我。 apart from除了;as well as也;besides除……外还;instead of代替。根据句意可知,正确答案为A项。
【答案】 A5.Take care during the holidays! Drinking too much can heart disease and cause high blood pressure.
A.contribute to B.deal with
C.attend to D.devote to
【解析】 contribute to促成,捐助;deal with处理;attend to照顾,处理;devote to致力于,根据句意可知A项正确。
【答案】 AⅡ.用所给动词的适当形式填空
1.The young girl at last passed the exam and this time she gave a smile.(satisfy)
2.It was such a job that I really felt .(tire)
3.Don't drink water because it can cause disease.(pollute)
4.Look!The student (seat)at the end of the classroom is (bury)in novels while the teacher is giving a lesson.5.I was rather when I was told about the accident.(surprise)
6.Who wrote a book how animals and plants developed as the environment changed?(explain)
7.The chairman announced the news in an voice.(excite)
8.The clock should be repaired as soon as possible.(break)
【答案】 1.satisfied 2.tiring;tired 3.polluted 4.seated;buried 5.surprised;surprising 6.explaining 7.exciting;excited 8.broken课件65张PPT。教师用书独具演示●教学目标
掌握本课文中的词汇,理解课文,熟练掌握用英语对人物的外貌,性格和品质等进行描述的词汇和技巧。 了解哥白尼是如何发现太阳中心学说的,帮助学生理解文章的主旨大意,学会寻求解决问题的办法,同时提高阐明自己观点的能力。 (1)掌握本学案中所给出的词汇,能够理解并能熟练运用。
(2)理解课文内容。
(3)听懂课文中所给出的听力材料。
(4)能够根据课文中所提出的问题,发表自己的看法和提出合理的建议。
(5)掌握写劝说信的格式和步骤及一些技巧。
本课时的写作部分内容是写一封劝说信。劝说信是高考作文中常见的一个文体,在高考中占有相当重要的地位。●教学地位
本文讲述了哥白尼日心说的面世过程,让我们了解哥白尼的理论和当时的一些情况。我们都生活在错综复杂的社会现实中,我们往往会遇到一些不顺心的事情。 我们怎样处理这些情况呢?那么我们就通过对本文的学习,了解并学好如何处理这种情况。●新课导入建议
通过介绍科学家王小谟的事迹导入新课。让学生了解科学家的生活和工作 。
大家可能都知道一些王小谟的业绩和故事,让同学们自由发言,讲述最令他们感动和最值得他们学习的地方。最后老师做出总结。演示结束 Ⅰ.判断正误
阅读P7课文,判断下列各题正误
1.Christian Church believed the earth must be the centre of the solar system.( )
2.In 1510 Nicolaus Copernicus showed his theory privately to his friends.( )
3.His friends were very angry and stopped him publishing his ideas.( )
【答案】 1-3 TFFⅡ.语篇理解
阅读P7课文,选择最佳答案
1.Copernicus felt confused and frightened,because .
A.his conclusion was against that of the Christian Church
B.his calculations were wrong
C.his findings were for the Christian Church2.The theory that the earth was the centre of the universe couldn't explain that .
A.God had made the world
B.all the planets moved around the earth
C.some planets appeared brighter at times and less bright at others3.From this passage,we know that the theories of Newton,Albert Einstein and Stephen Hawking about the universe Copernicus'theory.
A.are based on
B.have little with
C.are the same as4.Why does the writer say that it was right for Copernicus to be careful?
A.Because the Christian Church would have attacked him if he had published his ideas.
B.Because science needs one's caution and carefulness.
C.Because Copernicus needed further proofs before he announced his theories.
【答案】 1-4 ACAA1.(be) strict with...对……严格的
She's very strict with her children.
她对子女要求很/非常严格。
The teachers are strict with their pupils.
老师对学生严格要求。be strict with/be strict in2.Only if you put the sun there did the movements of the other planets in the sky make sense.(教材P7)只有当你把太阳放在中心位置上,天空中其他行星的运动才能说得清楚。
(1)only if只有
位于句首时,后接从句,主谓部分倒装。
I'll tell you,but only if you promise not to tell anyone else.如果你保证不告诉任何人,我就告诉你。
Only if we smile at others will we do everything smoothly.只要我们笑对别人,我们就会办事顺利。
Tell them only if they trust us would we like to trust them.
告诉他们,只有他们相信我们,我们才会相信他们。if only/only if(2)make sense有意义,讲得通
He doesn't talk much,but what he says makes sense.
他话不多,但言之有理。
It makes sense to save money while you can.
钱能节省就节省,这很明智。make no sense没有道理
make sense of明白,理解(主语通常是表示“人”的名词)
in a sense从某种意义上说
there's no sense in doing sth.做……是没有道理/作用的
a sense of...一种……感I can't make sense of this poem,but perhaps I will if I read it again.我弄不懂这首诗的意义,但如果再读一遍我或许就能明白。
【提示】 make sense的主语常是“物”;而make sense of的主语常是“人”。多项选择
②(2012·合肥高二检测)I don't think his reason for being late makes .
A.use B.sense
C.value D.cause
【解析】 句意:我认为他迟到的理由没有道理。make sense 在此处意为“有道理,讲得通”。
【答案】 BWith prices going up so fast,we can't afford luxuries.
由于物价上涨很快,我们买不起奢侈品。(原因状语)
I like to sleep with the windows open.
我喜欢开着窗户睡觉。(伴随状语)
With a lot of work to do,he wasn't allowed to go out.
因为有很多工作要做,他没有被允许外出。(原因状语)将下列句子中的画线部分改写成 with 的复合结构
①After our homework was finished,we went to play football.
,we went to play football.
②The children came running towards us and held some flowers in their hands.
The children came running towards us .
③Because I have a lot of work to do,I won't be able to go on holiday.
,I won't be able to go on holiday.4.His friends were enthusiastic and encouraged him to publish his ideas,but Copernicus was cautious.(教材P7)他的朋友们都很感兴趣并鼓励他发表他的理论,但是哥白尼很小心。
(1)enthusiastic adj. 热心的;热情的
All the staff are enthusiastic about the project.
所有员工都很热衷于这一项目。
The singer got an enthusiastic reception.
那个歌手受到了热情招待。be enthusiastic about 对……迷恋;狂热
enthusiastically adv. 热情地
enthusiasm n. 热情;热心
Although she's a beginner,she played with great enthusiasm.虽然她是个新手,但演奏时却充满了激情。
Mary seems very enthusiastic about pop music.
玛利热衷于流行音乐。(2)cautious adj.十分小心的;谨慎的
Her husband is cautious,never making a swift decision about anything.
她丈夫十分谨慎,从不草率作出任何决定。
She is very cautious of hurting his feelings.
她小心翼翼免得伤害他的感情。
He was cautious about committing himself.
他对作出承诺很谨慎。①be cautious of/about sth.小心……;提防……
②be cautious (not) to do小心(别)做……
③caution n. 小心;谨慎 vt. 告诫;警告
caution sb.of/about sth.警告某人当心某事
caution sb.against (doing) sth.警告某人不做某事
④cautiously adj.十分小心地;谨慎地I cautioned him not to be late.
我警告他不要迟到。
Mother cautioned me about the icy road.
妈妈警告我当心结冰后的道路。
The students are cautious not to make any mistakes in spelling.学生们在拼写时非常小心,以避免出错。一句多译
③→ (cautiously)
→ (caution)
→ (cautious)
他开车一直很小心。
【答案】 He always drives cautiously.;He always drives with caution.;He is always cautious to drive.5.reject vt.拒绝;不接受;抛弃;n.次品
The Christian Church rejected his theory,saying it was against God's idea and people who supported it would be attacked.(教材P7)
基督教教会拒绝接受他的理论,说这种理论违背了上帝的旨意,而支持这种理论的人会受到打击。
We rejected his idea for a music club.
我们没有接受他关于成立音乐俱乐部的想法。
Choose the good apples and reject the bad ones.
挑好的苹果,把坏的扔掉。
We have very strict quality control,so any reject will be abandoned.我们实行非常严格的质量管理,所以任何次品都会被丢弃。reject/refuse如何用英文写劝说信
说服性信函首先要符合信函的格式。其次,要具备说服性议论文的特点。一般来说,说服性议论文分四个基本段落:第一段引出话题;第二、三段提出正反两方面的观点,陈述各自理由;第四段总结利弊,表明作者态度。在具体写作中要注意下列几点:
1.话题的提出要开门见山,不要拖泥带水;
2.正反对比论据要正确,条理要清楚,语言应准确、精炼;3.作者的观点必须鲜明,不能模棱两可;
4.议论文的主体时态多用一般现在时;
5.尽量避免同一单词、句型的重复使用,多采用同义词、相似结构以使表达多样化。
说服性信函的常用表达句式
①I am writing to express my views concerning...
②I don't think it is a very good way to...For example,...Worst of all,...
③In my opinion,it is wrong to...④As far as I am concerned,we should...
⑤The main disadvantages of...are as follows.First...;Second...;Third...;Finally...
⑥I would very much like to advise you to...[思路分析]
本篇作文可以从以下几个方面入手:
1.作者首先要陈述自己的担忧;
2.指出沉迷于电脑游戏的危害;
3.表达作者的希望并提出建议。【答案】 1.be addicted to 2.to begin with/first/first of all 3.in addition/what's more/besides 4.violence 5.break away from 6.expand/broaden/widen one's horizons 7.do harm to/be harmful to[句式温习]
1.虽然人们普遍认为电脑游戏有趣而且能激发想象力,但如果不加节制,他们会在许多方面对你造成危害。
Although computer games are interesting and can inspire our imagination,yet if you abuse them,they will in many ways.
2.更糟糕的是,一些游戏充满暴力,这对你的心理健康会造成危害。
,some games are full of violence, will be harmful to your mental health.3.越早越好。
The .
4.为了有意义的生活,你可以多读些好书,多锻炼或参加一些社会活动来开阔你的眼界。
a meaningful life,you can read more good books,take more exercise to build you up or some social activities to broaden your horizons.
【答案】 1.it's generally believed that;be harmful to you 2.Worse still;which 3.earlier,the better 4.In order to live;participate in【参考范文】
Dear Wang Qiang,
I felt worried when I heard that you are addicted to computer games.Although it's generally believed that computer games are interesting and can inspire our imagination,yet if you abuse them,they will be harmful to you in many ways.To begin with,they will waste too much valuable time which should be spent on your study or other beneficial things.In addition,playing games for a long time will do harm to your health,especially to your eyes.Worse still,some games are full of violence,which will be harmful to your mental health.Therefore,I strongly hope that you can break away from them.The earlier,the better.In order to live a meaningful life,you can read more good books,take more exercise to build you up or participate in some social activities to broaden your horizons.
Looking forward to your good news.
Yours,
Li Ping课时作业(二)课件23张PPT。Ⅰ.立体式复习单词
A.基础单词
1. vt.打败;战胜;使受挫n.失败
2. vt.照顾;护理;出席
3. vt.治愈
4. n.挑战vt.向……挑战
5. vt.吸收;吸引;使专心
6. vt.怀疑n.被怀疑者7. adj.严重的;剧烈的;严厉的
8. vt.预见;预知
9. vt.责备;谴责
10. n.柄;把手vt.处理;操纵
11. vt.拒绝;不接受;抛弃
【答案】 1.defeat 2.attend 3.cure 4.challenge 5.absorb 6.suspect 7.severe 8.foresee 9.blame 10.handle 11.rejectB.词汇拓展
12. adj.科学的→ n.科学→ n.科学家
13. v.结束;推断出→ n.结论
14. vt.污染;弄脏→ n.污染;污染物
15. vt.宣布;通告→ n.公告;布告;宣布
16. vt.命令;指示;教导→ n.命令;指示;教导
17. v.捐献;贡献→ n.捐献;贡献【答案】 12.scientific;science;scientist 13.conclude;conclusion 14.pollute;pollution 15.announce;announcement 16.instruct;instruction 17.contribute;contribution【答案】 1.put forward 2.draw a conclusion 3.expose...to 4.该受责备;应负责 5.将……和……连接或联系起来 6.除……之外;此外 7.对……严格的 8.讲得通;有意义B.用上面短语的适当形式完成下列句子
9.She a new plan at the meeting yesterday.
10.Not I but Mary for the accident.
11. her eyes,she is quite good looking.
12.We'd better discuss together before .
13.He didn't want to his fears anyone.
14.Scientists want to know how we works objects.
【答案】 9.put forward 10.was to blame 11.Apart from 12.drawing a conclusion 13.expose;to 14.link;to3.A woman,who had moved away from Broad Street,liked the water from the pump so much that she had it delivered to her house every day.
【句式仿写】 她有一个好方法使她的书面英语水平在短时间内得以提高。
She had a good way in a short period.
4.Only if you put the sun there did the movements of the other planets in the sky make sense.
【句式仿写】 你只有参加体育活动,才能保持身体健康。
be able to keep fit and stay healthy.5.He placed a fixed sun at the centre of the solar system with the planets going round it and only the moon still going round the earth.(P7)
【句式仿写】 由于房价上涨很快,很多人买不起房子。
,many people can't afford them.
【答案】 1.neither smokes nor drinks. 2.Every time I express my opinion 3.to have her written English improved 4.Only if you take part in physical activities will you 5.With house prices going up so fast阅读理解之推理判断题(一)
细节推断题
细节推断要求考生根据语篇内容,推断具体细节,如时间、地点、人物关系、人物身份、事件等。一般可根据短文提供的信息,或者借助生活常识进行推理判断。考生只有正确把握文章的内在关系,理解文章的真正含义,才可能作出准确的推断。题干主要包括六个动词:infer(推断),indicate(象征,暗示),imply(暗示),suggest(暗示),conclude(作出结论)和assume(假定,设想)。(2012·天津高考·B)
[1]...
[2]Some eyes rolled and there were a few low groans(嘟囔声)when Ms.Yates was about to speak.Many started looking at their watches and coming up with excuses to be anywhere instead of preparing to listen to a lecture from an old woman who had few kind words for her students and made them work harder than all the other teachers combined.
...42.What can be inferred from Paragraph 2?
A.Some graduates were too busy to listen to Ms.Yates' speech.
B.Many graduates disliked Ms.Yates' ways of teaching.
C.Some people got tired from the reunion activities.
D.Most people had little interest in the reunion. 【解析】 B。推理判断题。由Ms.Yates要讲话时,许多人发出嘟囔声并借故离开,因为她很少表扬学生,而且让学生付出的劳动是其他所有老师要求的总和。由此可以推出许多学生不喜欢她的教学方式,并不是同学们太忙,聚会活动使他们感到厌烦,或是对聚会不感兴趣。故选B。1.根据文章中的关键信息进行推断。考生不但要理解文章的字面含义,还要运用逻辑判断能力及写作技巧知识,推断出文章更深层的含义。
2.通过练习阅读某段或某几段内容,推断出一个结论,培养考生的推理判断能力。
3.要根据文章内容进行推断,不能凭空猜测。(2012·天津高考·B)
[1]...
[2]...
[3]Then Ms.Yates started to speak:
[4]“I can't tell you how pleased I am to be here.I haven't seen many of you since your graduation,but I have followed your careers and enjoyed your victories as well as crying for your tragedies.I have a large collection of newspaper photographs of my students.Although I haven't appeared in person,I have attended your college graduations,weddings and even the births of your children,in my imagination.”
[5]Ms.Yates paused and started crying a bit.Then she continued:
[6]“It was my belief that if I pushed you as hard as I could,some of you would succeed to please me and others would succeed to annoy me.Regardless of our motives,I can see that you have all been successful in your chosen path.”[7]“There is no greater comfort for an educator than to see the end result of his or her years of work.You have all been a great source of pleasure and pride for me and I want you to know I love you all from the bottom of my heart.”
...44.What was Ms.Yates' belief in teaching teenagers?
A.Teachers' knowledge is the key to students' achievements.
B.Pressure on students from teachers should be reduced.
C.Hard-pushed students are more likely to succeed.
D.Students' respect is the best reward for teachers.45.Which of the following can BEST describe Ms.Yates?
A.Reliable and devoted.
B.Tough and generous.
C.Proud but patient.
D.Strict but caring.【解析】 44.C。推理判断题。根据第六段对她的教学观点的描述可以推断,她的教学观点就是“Hard-pushed students are more likely to succeed.”。
45.D。推理判断题。根据第六段的描述可知Ms.Yates对学生要求很严格,她的教学理念足以说明她是一位严师。再根据第四段中的“but I have followed your careers and enjoyed your victories as well as crying for your tragedies...in my imagination”以及第七段的内容可以体现出她对学生的关心。故选D。综合检测(一)
(时间:100分钟;满分:120分)
Ⅰ.多项选择(共10小题;每小题1分,满分10分)
1.(2012·安徽蚌埠月考)Not everybody attending the meeting agreed to the suggestion by the chairman.
A.put up B.put on
C.put forward D.put out
【解析】 put up意为“张贴,搭建”;put on意为“穿上”;put forward意为“提出”;put out意为“扑灭”。suggestion(建议)应是“被提出”,故选put forward。
【答案】 C
2.(2013·十堰调研)—In this day and age,women can have children and jobs as well.
—I can't agree more.It's great to have the two .
A.linked B.related
C.connected D.combined
【解析】 link意为“联系,连接”;relate意为“把……联系起来”;connect意为“连接”;combine意为“把……结合起来”。句意:——在如今这个时代,妇女既可以养孩子,又可以有工作。——我非常同意。把这二者结合起来真是太棒了。故选combined。
【答案】 D
3.China Japan five to three in the last football match.
A.beat B.won
C.beated D.defeat
【解析】 beat和defeat的宾语是人或竞争对手;win的宾语则是war,match,game,battle等词;beat的过去式是beat,defeat的过去式和过去分词都是加-ed。
【答案】 A
4.Many of the judges suspect her murder.
A.with B.for
C.of D.on
【解析】 suspect sb.of sth.为固定用法,意思是“疑心某人干某事”。句意:许多法官都怀疑她谋杀。
【答案】 C
5.She had her pocket on her way home.
A.pick B.picked
C.stolen D.stealing
【解析】 考查have sth.done结构,而pick one's pocket“扒窃”是固定用法。
【答案】 B
6.Calling an ambulance and the police is important when you find a
traffic accident.
A.severe B.common
C.usual D.special
【解析】 severe严重的;common普通的;usual平常的;special特殊的。根据常识,A项最佳。句意:当你发现一起严重的交通事故时,叫救护车和报警是非常重要的。
【答案】 A
7.Those who can difficulties on their way to success may keep calm when they really appear.
A.know B.say
C.foresee D.speak
【解析】 know知道;say说;foresee预见;speak讲,通常用来指讲某种语言。句意:在走向成功的路途中能够预见到困难的人在困难真正出现的时候常常能保持冷静。
【答案】 C
8.(2012·咸宁高二调研)The result of this discussion will be tomorrow.
A.published B.declared
C.announced D.opened
【解析】 句意:这次讨论的结果明天就要被宣布了。publish出版;open打开;declare侧重于当众发表,多用于宣战、议和、宣判等;announce 侧重于宣布人们所关心或感兴趣的事情。故选C项。
【答案】 C
9.(2013·宜昌高二检测)His letter was so confusing that I could hardly make any
of it.
A.use B.meaning
C.sense D.guess
【解析】 句意:他的信让人如此费解,我完全不明白信的含义。make sense of “明白,理解”,符合句意。故C项正确。
【答案】 C
10.It is widely believed that laughter has effect on physical and mental health.
A.positive B.popular
C.energetic D.sensitive
【解析】 考查形容词词义辨析。positive积极的;popular流行的;energetic精力充沛的;sensitive敏感的。句意:人们普遍认为笑对身体和精神健康有积极的影响。
【答案】 A
Ⅱ.完形填空(共20小题;每小题1分,满分20分)
Susanna looked into a large tank attentively in Clearwater,Florida.For two years,she'd been watching the injured dolphin(海豚) named Winter 11 around the tank.
In high school,Susanna's 12 was to become a professional athlete. 13 ,16-year-old Susanna was badly injured in an accident.
At a 14 ,her left leg was amputated(截肢) just below the knee.She 15 nearly two years in the hospital and was 16 by her parents.Then,Susanna 17 her first artificial leg.Because there was so little bone left, 18 was extremely painful.Even so,she 19 to graduate from high school.At 18,she 20 the hospital.After dozens of months,she was able to 21 the occasional round of golf or set of tennis.But she was 22 not used to her artificial leg,and each 23 left her in pain for days.
Susanna would watch the 24 play at Clearwater Marine Aquarium,where she felt much 25 .A young dolphin,Winter,who had lost her tail in a trap,caught Susanna's 26 .The trainers fitted Winter with a high-tech tail—a flexible steel joint(关节) 27 in special plastic.When they were done,Winter quickly moved around 28 the water.
Susanna was impressed.“If she can do this,there's no way I can't,” she thought.She approached 29 ,who put her in touch with the inventors,Hanger Prostheti and Orthoti in Bethesda,Maryland.Within ten days,she had a new leg.The new leg is so 30 that Susanna said,“For the first time in almost 16 years,I was pain-free.”
【语篇解读】 本文是一篇记叙文。文章讲述了Susanna在一次事故中受重伤并截掉了左肢,虽然她后来装上了假肢,但她依然无法适应用假肢行走。一只受伤的海豚Winter让Susanna深受鼓舞,并使得她很快适应了用假肢行走。
11.A.run B.jump
C.show D.swim
【解析】 考查动词辨析。根据语境可知,此处是指“名叫Winter的受伤的海豚在水槽里来回游泳。”swim意为“游泳”,符合语境。故答案选D。
【答案】 D
12.A.action B.dream
C.attempt D.performance
【解析】 考查名词辨析。句意:在高中,Susanna的梦想是要成为一名职业运动员。dream意为“梦想,理想”,符合语境。故答案选B。
【答案】 B
13.A.However B.Therefore
C.Besides D.Anyhow
【解析】 考查连词辨析。根据语境可知,上下两句之间为转折关系,所以用表示转折关系的连词however,意为“然而”,符合语境。therefore意为“因此,所以”,besides意为“除……之外”,anyhow意为“不管怎样”,均不符合语境。故答案选A。
【答案】 A
14.A.school B.factory
C.hospital D.office
【解析】 考查名词辨析。根据上文中的“was badly injured in an accident”以及下文中的“her left leg was amputated(截肢)just below the knee”可知,此处应该是指“在一家医院”。hospital符合语境,故答案选C。
【答案】 C
15.A.spent B.lived
C.studied D.slept
【解析】 考查动词辨析。根据语境可知,此处是指“她在医院里度过了几乎两年的时间”。spend意为“度过;消磨(时光)”,符合语境。故答案选A。
【答案】 A
16.A.thrown over B.brought over
C.pushed over D.watched over
【解析】 考查动词短语辨析。根据语境可知,此处是指“她被她的父母照看着”。watch over意为“看管,照看”,符合语境;throw over意为“放弃,抛弃”,bring over意为“说服,把……带来”,push over意为“推倒”,均不符合语境。故答案选D。
【答案】 D
17.A.bought B.accepted
C.needed D.received
【解析】 考查动词辨析。根据语境可知,此处是指“Susanna接受了她的第一只假肢”。receive意为“收到,接受”,表示被动地接受,符合语境。buy意为“买”;accept意为“承认,同意,接受”,表示主动且高兴地接受;need意为“需要”,均不符合语境。故答案选D。
【答案】 D
18.A.driving B.walking
C.acting D.running
【解析】 考查动词辨析。根据语境可知,此处是指“由于剩下的骨骼很少,所以走路相当痛苦”。walk意为“走路,行走”,符合语境;drive意为“开车,驾驶”,act意为“表演,行动”,run意为“跑步,经营”,均不符合语境。故答案选B。
【答案】 B
19.A.planned B.determined
C.managed D.demanded
【解析】 考查动词辨析。根据语境可知,尽管如此,她依然设法从高中毕业了。manage to do sth.意为“设法完成某事,尽力做某事”,符合语境。故答案选C。
【答案】 C
20.A.stayed at B.died in
C.left D.bought
【解析】 考查动词辨析。根据语境可知,此处是指“在18岁的时候,她离开了医院。”leave意为“离开”,符合语境。stay at意为“暂住在……,保留”,die in意为“在……死去,死于”,buy意为“买,购买”,均不符合语境。故答案选C。
【答案】 C
21.A.play B.watch
C.see D.grow
【解析】 考查动词辨析。根据语境可知,此处是指“她能够偶尔打几轮高尔夫球”。play golf为固定搭配,意为“打高尔夫球”,符合语境。故答案选A。
【答案】 A
22.A.ever B.still
C.even D.yet
【解析】 考查副词辨析。根据语境可知,此处是指“她依然没有适应她那只假肢”。still意为“仍然,依然,还是”,符合语境。故答案选B。
【答案】 B
23.A.waving B.person
C.leg D.activity
【解析】 考查名词辨析。根据语境可知,此处是指“每次活动都要让她疼好多天”。activity意为“活动,行动”,符合语境。故答案选D。
【答案】 D
24.A.teachers B.dolphins
C.classmates D.doctors
【解析】 考查名词辨析。根据下文中的“A young dolphin,Winter”可知,此处应选dolphins,意为“海豚”,符合语境。故答案选B。
【答案】 B
25.A.better B.worse
C.more worried D.happier
【解析】 考查形容词辨析。根据语境可知,此处是指“她感觉好多了”。much better意为“更好,好多了,好得多”,符合语境。故答案选A。
【答案】 A
26.A.hands B.feet
C.eyes D.arms
【解析】 考查名词辨析。根据语境可知,此处是指那只失去尾巴的海豚吸引了Susanna的注意。catch one's eyes为固定结构,意为“引起某人的注意;引人注目”。故答案选C。
【答案】 C
27.A.sent B.bent
C.buried D.covered
【解析】 考查动词辨析。根据语境可知,此处是指“一个灵活的钢关节被一种特殊的塑料覆盖着”。cover意为“覆盖”,符合语境。故答案选D。
【答案】 D
28.A.into B.across
C.through D.over
【解析】 考查介词辨析。根据语境可知,此处是指“Winter快速地穿过水里”。表示“通过,穿过”,应用介词through。故答案选C。
【答案】 C
29.A.the trainers B.inventors
C.teachers D.classmates
【解析】 考查名词辨析。根据语境可知,此处是指“她朝海豚训练员走去”。所以选the trainers最符合语境。故答案选A。
【答案】 A
30.A.advancing B.perfect
C.excited D.hard
【解析】 考查形容词辨析。根据语境可知,此处是指“这条‘新腿’是如此的完美”。perfect意为“完美的”,符合语境;advancing意为“前进的,年长的”,excited意为“兴奋的,激动的”,hard意为“努力的,困难的”,均不符合语境。故答案选B。
【答案】 B
Ⅲ.阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)
A
Mankind is still evolving(进化),according to a recent study by a team of scientists led by a Yale University evolutionary biologist.But research suggests that the natural selection process is no longer driven by survival,perhaps because of differences in women's fertility(能生育性).
The team examined 2,238 women in Framingham,Massachusetts,the US and studied the medical histories of some 14,000 residents since 1948.
They found that strong,slightly fat women tend to have more children.And if this trend were to continue for the next 10 generations,by 2,409 the average woman would be 2 cm shorter,1 kg heavier,and have a healthier heart.
That rate of evolution is pretty similar to what we see in plants and animals.Humans don't seem to be any exception,the team said.
Other recent genetic research backs up that belief.One study by John Hawks,an anthropologist at the University of Wisconsin at Madison,found that some 1,800 human gene variations (变异) are common in recent generations because of evolution.Among the changes are mutations (突变) that allow people to digest milk or resist malaria(疟疾)and others that govern brain development.
Since the Industrial Revolution,modern humans have grown taller and stronger.It's easy to assume that evolution is making humans fitter.But according to anthropologist Peter McAllister,the contemporary male has evolved physically into “the sorriest example of male ever on the planet”.An average Neanderthal woman,McAllister notes,could have beat Arnold Schwarzenegger in an armwrestling (腕力) match.And early Australian Aborigines could easily defeat Usain Bolt in a 100-m dash.
However,Douglas Ewbank,of the University of Pennsylvania,says that cultural factors tend to have a much greater impact than natural selection on future generations,so people tend to ignore evolution's effects.
And,despite evidence indicating evolution still works,Steve Jones,an evolutionary biologist at University College London,thinks that the impact of evolution on humans is not the most important.“What makes humans what we are is in our minds,in our society,and not in our evolution,”said Jones.
【语篇解读】 科学家们发现人类还在不断地进化,但是他们认为自然选择对人类进化的影响已经没那么大了。
31.What does the underlined sentence “Humans don't seem to be any exception” imply?
A.Plants and animals are evolving faster than humans.
B.Evolution doesn't work in humans any longer.
C.The rate of evolution in plants and animals also applies to humans.
D.Humans are unique in their evolution.
【解析】 推理判断题。根据第四段内容可知,人类的进化速度和动植物的很相似,人类并不例外,由此可判断动植物的进化速度也适用于人类。
【答案】 C
32.Why is the recent genetic research quoted in the fifth paragraph?
A.To support the belief that mankind is still evolving.
B.To show human gene variations are common in recent generations.
C.To prove modern humans have grown fitter.
D.To suggest that the natural selection process is no longer driven by survival.
【解析】 细节理解题。根据第五段中的Other recent genetic research backs up that belief可知最近的其他基因研究也支持“人类还在进化”这一观点,和文章开头的主题句照应。
【答案】 A
33.According to the passage,we can infer that Arnold Schwarzenegger .
A.used to be a famous actor
B.is an American governor
C.is very weak
D.is very strong
【解析】 推理判断题。第六段中举施瓦辛格的例子是为了证明在人类越来越健壮的进化中,男性成为最令人遗憾的例子。由对施瓦辛格的了解和文段内容可判断阿诺德·施瓦辛格很强壮,力气很大。
【答案】 D
34.What is the main idea of the passage?
A.Mankind is still evolving.
B.Women will get fatter.
C.The history of human evolution.
D.Future women tend to have more children.
【解析】 主旨大意题。本文第一句就是主题句,后面都是围绕着“人类还在不断地进化”这一观点进行论述的。
【答案】 A
B
Providing a high-quality education for all children is important to America's economic future.President Obama has decided to provide every child with access to a complete and competitive education,from cradle (摇篮)through career.
The years before a child reaches kindergarten are among the most critical in his or her life to influence learning.The President will urge states to introduce high standards across all publicly funded early learning settings,develop new programs to improve opportunities and outcomes,engage parents in their child's early learning and development,and improve the early education workforce.
President Obama will reform America's public schools to deliver a 21st century education that will prepare all children for success in the new global workplace.He will push to end the use of ineffective,“off-the-shelf” tests,and support new,state-of-the-art assessment and responsibility systems that provide timely and useful information about the learning and progress of students.
Teachers are the single most important resource to children's learning.President Obama will invest in a national effort to reward outstanding teachers,while enlisting the best and brightest in the field of teaching.And he will challenge State and school districts to remove ineffective teachers from the classroom.
The President believes that investment in education must be accompanied by reform and innovation (创新).He supports the expansion of high-quality charter schools (特许学校).He has challenged States to lift limits that stop growth among successful charter schools and has encouraged strict responsibility for all charter schools.
President Obama has decided to ensure that America will regain its lost ground and have the highest proportion of students graduating from college in the world by 2020.The President believes that regardless of educational path after high school,all Americans should enroll in at least one year of higher education or job training to better prepare our workforce for the 21st century economy.
To reach these goals,the President has decided to increase higher education access and success by restructuring and greatly expanding college financial aid,while making federal programs simpler,more reliable,and more efficient for students.
【语篇解读】 本文报道了美国总统Obama关于振兴美国教育的一些想法和措施。
35.What's President Obama's idea about education?
A.To offer all children a full and good education.
B.To urge states to introduce high standards.
C.To enable every child to succeed in a global economy.
D.To increase higher education access.
【解析】 细节理解题。根据第一段...to provide every child with access to a complete and competitive education...可知,答案为A。
【答案】 A
36.What does the underlined word “critical” in Paragraph 2 mean?
A.Very formal. B.Very important.
C.Very difficult. D.Very ordinary.
【解析】 词义猜测题。根据第二段The President will urge states to introduce high standards across all publicly funded early learning settings...可推断,critical意为“非常重要的”。
【答案】 B
37.Which of the following things is NOT part of President Obama's decision?
A.Remove ineffective teachers from the classroom.
B.Reform America's public schools.
C.Enlist some teachers from other countries.
D.Expand high-quality charter schools.
【解析】 细节理解题。根据第三段...reform America's public schools...和第四段...remove ineffective teachers from the classroom及第五段He supports the expansion of high-quality charter schools可知,A、B、D三项都是Obama要采取的措施,而C项不是。
【答案】 C
38.What can we infer from the passage?
A.America has the largest number of college students.
B.All American children will receive higher education for free.
C.More and more American people intend to work as a teacher.
D.America's college education is worse than before.
【解析】 推理判断题。根据第六段...America will regain its lost ground...in the world by 2020可推断,答案为D。
【答案】 D
C
In her works Agatha Christie created two great characters.Hercule Poirot is a Belgian detective who appeared in 33 of Agatha Christie's novels.He is best-known for his moustache.Poirot thinks logically and likes order.He examines the crime scene in detail and claims that every crime can be solved.
David Suchet as Hercule Poirot
As time went on Agatha Christie became tired of her Belgian detective and wanted to get rid of him.But he was very popular among her readers.When he died in “Curtain” in 1978 he became the only fictional character to get an obituary (讣告) in the New York Times.
Agatha Christie's other well-known character was Miss.Marple,an old woman who wants to be an amateur (业余的) detective.She likes knitting,walking around the neighbourhood and she observes things very carefully.She became famous for solving cases where the police failed.In contrast to Hercule Poirot,Christie was very fond of Miss Marple.
Almost all of Agatha Christie's novels are detective novels.They focus on English people of the middle and upper classes.
Usually the detective comes across a murder scene by chance or is called by a friend who may be involved.He or she questions the suspects,examines the crime scene carefully and gives the reader clues so that they may have a chance to solve the crime themselves.In the course of the story one,or even a few,of the suspects usually die.
Finally the detective gets all the suspects together and gives away information that not everyone knows,until the real murderer is revealed.
In some of Agatha Christie's stories the murderer escapes justice;sometimes they get killed.Twice the murderer turns out to be the narrator (叙述者) of the story.
39.Which of the following is TRUE about the plots of Christie's novels?
A.Nearly all of Agatha Christie's novels are science fictions.
B.The readers may have a chance to solve the crime themselves.
C.In the course of the story usually all the suspects die.
D.The murderer escapes justice at times but they may be punished by law.
【解析】 细节理解题。根据文中末段的“In some of Agatha Christie's stories the murderer escapes justice;sometimes they get killed.”可知,谋杀者有时候会逃脱了法律,有时候会受到法律的制裁。
【答案】 D
40.The underlined word in the sixth paragraph probably means .
A.uncovered B.arrested
C.informed D.included
【解析】 词意猜测题。根据上下文语境可知,此处表示“直到最后真正的谋杀者被揭露出来”。
【答案】 A
41.What does the text mainly tell us?
A.The characters and the plots of Agatha Christie's novels.
B.Miss Marple and Hercule Poirot are famous characters in Agatha's novels.
C.How is Agatha's novels designed.
D.Why Agatha's novels are popular among the readers.
【解析】 主旨大意题。本文主要描述了Agatha的小说的两个主要人物角色和主要的情节构思等情况。
【答案】 A
D
A prosperous money-lender bought a house located right next door to the house of a tanner(鞣皮匠).From morning till evening the tanner change hide(兽皮) into leather by treating it with tannin(单宁).From day one the money-lender was put off by the unpleasant smells of the tannery.
So,he visited the tanner's house and offered to buy his house.“I would love to sell the house if you buy it,” said the tanner.He didn't want to do any such thing but he liked to play tricks.“Give me a week or so to deal with some things,will you?”The money-lender agreed and went away.
A week later,the overpowering smell coming from the tannery brought the money-lender to the tanner's doorstep again.“I understand sir,” said the tanner with wide-eyed sympathy.“But my mother is visiting me this week.I can't sell the house until she goes away.Please wait for a month.”
The money-lender agreed with great reluctance.He began to wait eagerly for the guest's departure.In the beginning he counted each day,impatiently waiting for one to finish and the other to begin.After a while,he found he was no longer so interested in the month coming to an end.He had simply forgotten about it.
He did not ask the tanner to leave when they met next,either.You see,by then the money-lender had become accustomed to the tan-yard's smell.“What have you done to drive away that terrible smell?” he asked the tanner.“Have you reduced the solution?”
The tanner smiled and nodded.He had been waiting for the day the money-lender would get used to the smells from the tannery and stop bothering him.That was why he had asked the money-lender to wait in the first place.
【语篇解读】 这是一个有着深刻寓意的故事,从放债人的要求购买鞣皮匠发出令人难以忍耐的气味的房子,到最终放弃,正是鞣皮匠的聪明做法使得自己最终还是保住了自己的生意,也给邻居也适应这种环境留足了时间。
42.How many times did the money-lender ask the the tanner to leave?
A.1. B.2.
C.3. D.4.
【解析】 细节理解题。从第二段的第一句话和第三段的第一句话可以看出这个放款人共有两次要求这个鞣皮匠离开。
【答案】 B
43.Why did the tanner asked the money-lender to wait? Because .
A.he wanted to make some repairs to his house
B.he wanted to do some cleaning to his house
C.his mother would live in his house for a month
D.he wouldn't sell his house from the bottom of his heart
【解析】 推理判断题。从最后一段的最后一句话可以推断出这个鞣皮匠根本就不想把自己的房子卖掉。
【答案】 D
44.At last the money-lender .
A.moved to another place
B.was adapted the smell
C.went to quarrel with the tanner
D.managed to buy the house
【解析】 细节理解题。从最后一段的“...would get used to the smells from the tannery and stop bothering him.”可以判断出正确的答案为B。
【答案】 B
45.From the passage we can know the tanner was .
A.a funny man B.a wise man
C.an honest man D.a friendly man
【解析】 推理判断题。从故事中鞣皮匠的做事方式到最终的结局可以看出这个人是一个很有办法的人。
【答案】 B
E
Harvard researchers have created a tough,low-cost,bio-degradable(可生物降解的)material inspired by insects' hard outer shells.The material's inventors say it has a number of possible uses and someday could provide a more environmentally friendly alternative to plastic.The material,made from shrimp(虾)shells and proteins produced from silk,is called “shrilk”.It is thin,clear,flexible and strong.
A major benefit of the material is its biodegradability.Plastic's toughness and flexibility represented a revolution in materials science during the 1950s and '60s.Decades later,however,plastic's very durability(耐用性)is raising questions about how appropriate it is for one-time products such as plastic bags,or short-lived consumer goods,used in the home for a few years and then cast into a landfill where they will degrade for centuries.What is the point of making something that lasts 1,000 years?
Shrilk not only will degrade in a landfill,but its basic components are used as fertilizer(肥料),and so will enrich the soil.
Shrilk has great potential,the inventors said.Materials from which it is made are plentiful in nature,found in everything ranging from shrimp shells,insect bodies to living plants.That makes shrilk low cost,and its mass production possible should it be used for products demanding a lot of material.
Work on shrilk is continuing in the lab.The inventors said the material becomes flexible when wet,so they're exploring ways to use it in wet environments.They're also developing simpler production processes,which could be used for non-medical products,like for computer cases and other products inside the home.They're even exploring combining it with other materials,like carbon fibers,to give it new properties.
【语篇解读】 本文为一篇科技说明文。文章就科学家发明的一种新材料为切入点,就该材料的特点、使用该材料的好处、新材料的发展潜力及其研发等各方面进行了简要的介绍说明。
46.Paragraph 1 of the passage is mainly about shrilk's .
A.remarkable design B.interesting name
C.major features D.basic elements
【解析】 段落大意题。第一段中的众多字眼,如tough,low-cost,bio-degradable,thin,clear,flexible和strong等均是用来描述这种新材料特点的。而关于它的设计并未提及;这种材料的名字在本段中有所涉及,但并非本段的中心;此外,本段简单介绍了制作这种材料的物质,并未大篇幅进行讲解,也不是本段的中心。
【答案】 C
47.What has become a concern about plastic?
A.Using it properly.
B.Producing it cheaply.
C.Developing its properties quickly.
D.Evaluating its contributions fairly.
【解析】 细节理解题。根据第二段的第三句话可知,塑料的耐用性让人们对如何合理、恰当地使用诸如塑料袋等一些一次性产品的问题开始关注。A项意为“恰当地使用”,是人们所关注的问题,符合题目要求。B项意为“便宜地生产”;C项意为“迅速发展其性能”,D项意为“公平地评估它的贡献”均未在文中提及。
【答案】 A
48.According to the inventors,shrilk has great potential partly because .
A.it can help plastic degrade
B.it can be found in living things
C.its mass production has been realized
D.its raw materials are abundant in nature
【解析】 细节理解题。从第四段中的“Materials from which it is made are plentiful in nature...”一句可以看出,新材料的发明者之所以说这种材料很有潜力,主要是因为制作它的原材料在自然界中很容易找到,有大量的原材料可供使用。
【答案】 D
49.What are the inventors doing in the lab?
A.Replacing carbon fibers with shrilk.
B.Testing shrilk's use in wet conditions.
C.Making shrilk out of used household goods.
D.Improving shrilk's flexibility for medical purposes.
【解析】 细节理解题。根据文章最后一段中的“...they're exploring ways to use it in wet environments.”可知,现在研究者正在实验室对该种材料在潮湿环境下的应用进行探索和研究。
【答案】 B
50.Which of the following can be the best title for the passage?
A.Recent Progress in Environmental Protection
B.Benefits of Insects in Scientific Research
C.The Harm of One-time Products
D.A Possible Alternative to Plastic
【解析】 主旨大意题。A选项意为“在环境保护方面的最新进展”,题目太宽泛;B选项意为“科研中昆虫的好处”,并未提到新材料;C选项意为“一次性产品的危害”,尽管文章中有所涉及,但文章大部分的笔墨都是围绕这种新材料进行的描述,故该标题太片面;D选项意为“塑料的一种可替代品”,符合文章主旨。
【答案】 D
Ⅳ.完成句子(共10小题;每小题2分,满分20分)
51.I wonder when the bad relation between them will .(end)
我想知道他们之间糟糕的关系什么时候结束。
52.Getting up early and having enough exercise will one's health.(contribute)
早起和充足的锻炼有助健康。
53. two valuable books he offered me some money.(apart)
除了两本有价值的书外,他还给了我一些钱。
54.Can you on the shelf new books?(make)
你能在架子上腾出放新书的地方吗?
55.The bus driver the passengers'safety.(responsible)
公共汽车司机对乘客的安全负责。
56.The worker advised me to drink more water.(retire;boil)
那位退休工人建议我多喝开水。
57.The look on his face suggested that the trip for next month was called off.(disappoint,plan)
他脸上失望的表情表明计划在下个月的旅行被取消了。
58.To my mother's great worry,I in the right leg in the football match yesterday.(hurt)
令母亲非常担心的是,我昨天在足球比赛中摔伤了右腿。
59.We can from what he said.(conclusion)
根据他所说的,我们可以得出结论。
60.I a book,and didn't hear you call me.(absorb)
我当时在专心读一本书,没有听到你喊我。
【答案】 51.come to an end 52.contribute to 53.Apart from 54.make room;for 55.is responsible for 56.retired;boiled 57.disappointed;planned 58.got hurt
59.draw a conclusion 60.was absorbed in
Ⅴ.短文写作(满分30分)
作为高中学生,在学生时代养成的行为和思维方式对你将来的发展会产生重要影响。请根据以下要点写一篇短文,描述要成为一个科学家必须养成的习惯,发表到校英语报上。
1.崇尚科学,掌握各学科知识;
2.保持好奇心,发展创造性思维;
3.勤于动手,不断尝试;
4.相信自己,不要放弃。
注意:1.词数100左右;
2.可适当增加细节,以使文章连贯。
【参考范文】
What we are today decides what we will be in the future.As senior high school students,we are more likely to become scientists if we do as follows:
First of all,be interested in science and lay a solid base of scientific knowledge.That is what we will need in order to carry out research later.
Secondly,be curious and develop creative thinking.Don't always follow the old ideas.Creativity is the soul of scientific spirit.Thirdly,don't stop trying.
Solutions can finally be found when you have attempted different ways.Last but not least,believe in yourself and never give up.