2014-2015学年高中英语选修8(人教版)《Unit 3 Inventors and inventions》课时作业+综合检测(3份,课标卷,含答案分析)

文档属性

名称 2014-2015学年高中英语选修8(人教版)《Unit 3 Inventors and inventions》课时作业+综合检测(3份,课标卷,含答案分析)
格式 zip
文件大小 356.0KB
资源类型 教案
版本资源 人教版(新课程标准)
科目 英语
更新时间 2014-08-21 17:57:17

文档简介

本资料来自于资源最齐全的21世纪教育网www.21cnjy.com
Unit 3 Inventors and inventions
课时作业(五) Warming Up & Reading
Ⅰ.单词拼写
1.You should not brake the car ________(猛然) on an icy road.
2.Noodles are ________ (方便的) to make in the morning for breakfast.
3.He has little ________ (希望) of winning a prize.
4.He told us to deal with the dangerous work with ________(谨慎).
5.What ________ (标准) are used for assessing a student's ability
6.It was hard to ________(辨别) one twin from the other.
7.Petrol is the ( http: / / www.21cnjy.com )most important ________(产品)of many Middle East countries.
8.The police________(抓住)an escaping convict.
9.Please________(归档)these letters under “Smith”.
10.The________(仁慈的)king saved the young officers from death.
Ⅱ.单项填空
1.(2013·西峰高二 ( http: / / www.21cnjy.com )质检)We call each other ________,even if there is not much to say.
A.by and by       B.now and then
C.step by step D.more or less
2.I'd like to have a word with you ________.
A.if you are convenient
B.if it is convenience for you
C.if you are at convenient
D.if it is convenient for you
3.The twins wer ( http: / / www.21cnjy.com )e so much alike that it was impossible to ________ one from the other.
A.distinguish B.separate
C.identify D.recognize
4.________,I managed to stop the car just in time.
A.Unfortunately B.Mercifully
C.Suddenly D.Merciful
5.(2013·开封高二调研) ( http: / / www.21cnjy.com )The government ________ the army to help put out the forest fire.2·1·c·n·j·y
A.called on B.called up
C.called in D.called out
6.Only when the war was over in 1918________get happily back to work.
A.did he able to B.was he able to
C.he was able to D.he did able to
7.The teacher's__ ( http: / / www.21cnjy.com )______ending speaking can make some students focus their attention on their listening.21·世纪*教育网
A.invaluable B.multiple
C.abrupt D.fast
8.The bird________an unusually big beetle and brought it to its nest.
A.filed B.seized
C.restored D.struck
9.He closed the windows________rain.
A.in the expectation of B.in expectations of
C.in the expectations D.in expectation of
10.What________do yo ( http: / / www.21cnjy.com )u use when judging the quality of a student's work
A.means B.process
C.level D.criteria
11.The boys stopped and ________ digging holes to plant the trees.
A.set off B.set out
C.set about D.set up
12.It is commonl ( http: / / www.21cnjy.com )y thought that a(n) ________ attitude towards life is beneficial to health.www.21-cn-jy.com
A.passive B.different
C.unique D.positive
13.When you go shop ( http: / / www.21cnjy.com )ping,you will find so much ________ cheap but useful.
A.produce B.product
C.production D.produces
14.Most train ticket ( http: / / www.21cnjy.com )s are ________ for two to five days depending on the distance you travel.21教育网
A.effective B.valid
C.efficient D.legal
15.(2012·四川高考) ( http: / / www.21cnjy.com )This is not my story,nor ________ the whole story.My story plays out differently.【出处:21教育名师】
A.is there B.there is
C.is it D.it is
Ⅲ.完形填空
There have b ( http: / / www.21cnjy.com )een many great inventions,which have changed the way we live.The first great invention was __1__ that is still very important today—the wheel.This made it easier to __2__ heavy things and to travel long distances.
For hundreds of year ( http: / / www.21cnjy.com )s after that there were few inventions that have as much __3__ as the wheel.Then in the early 1800's the world started to __4__.There was little unknown land in the world.People did not __5__ to explore any more.They began to work so as to __6__ life better.
In the second half ( http: / / www.21cnjy.com )of the 19th century many great inventions were made.__7__them were the camera,the electric light and the radio.These all became a big __8__ of our life today.2-1-c-n-j-y
The first part of t ( http: / / www.21cnjy.com )he 20th century saw more great __9__:the helicopter in 1909;movies with sound in 1926;the computer in 1928 ;and jet planes in 1930.This was also a time __10__ a new material was first made.Nylon came __11__ in 1935.It changed the __12__ of clothes people had been wearing.  21*cnjy*com
The middle part ( http: / / www.21cnjy.com )of the 20th century brought new ways to help people get over __13__.They worked very well.They made people healthier and let them live __14__lives.By the 1960's most people could __15__to live at least 60.
By this time ( http: / / www.21cnjy.com )most people had a very good life.Of course new inventions __16__ to be made.But man now had a desire to explore again.The world was __17__ to man but the stars were not.Man began to look for ways to go into __18__.Russia made the first step.Then the United States took a step.Since then other countries,__19__ China and Japan,have made their steps into space.
In 1969 man took ( http: / / www.21cnjy.com )his biggest step away from the earth.Americans first walked on the moon.This is certainly just a __20__ though.New inventions will someday allow us to do things we have never dreamed of.
1.A.the one B.that
C.one D.it
2.A.carry B.bring
C.find D.put
3.A.time B.knowledge
C.situation D.effect
4.A.appear B.mind
C.change D.rise
5.A.have B.want
C.decide D.like
6.A.work B.turn
C.make D.think
7.A.In B.Among
C.Between D.Above
8.A.sort B.part
C.step D.use
9.A.results B.jobs
C.things D.inventions
10.A.when B.which
C.if D.as
11.A.out B.in
C.away D.about
12.A.rest B.course
C.kind D.pattern
13.A.rules B.diseases
C.difficulties D.problems
14.A.more important B.longer
C.happier D.better
15.A.hope B.expect
C.start D.ask
16.A.go on B.begin
C.are able D.continue
17.A.useful B.popular
C.common D.known
18.A.space B.sky
C.air D.room
19.A.including B.except
C.but D.included
20.A.movement B.interest
C.beginning D.surprise
Ⅳ.阅读理解
Today I'll be ( http: / / www.21cnjy.com )talking about the invention of the camera and photography.The camera is often thought to be a modern invention,but as early as 1727,a German physicist discovered that light darkens silver salt.Used as a camera,a big box was set up,and a small hole was cut in one side to let the light in;he made temporary pictures on the salt.Silver salt is still the base of the photographic film today.Then a French scientist made the first permanent picture by using a special piece of metal which was covered with silver salt.A photograph he made in 1862 still exists.
The painter De Gear ( http: / / www.21cnjy.com ) improved the process by covering the metal also with placing the common salt which we can eat.That was in 1839,the official date of beginning of photographs.But the problem was the printing of the photographs.And it wasn't until other scientists developed the kind of photographic paper we now use that good prints were possible and photography became truly modern.In the 1870's,Matthew Bradey was able to take his famous pictures in American Civil War.In the 20's of this century,Georges Mann of the United States simplified film developing,and Dr.Edward Lane invented the so called “Instant Camera”,which uses self developing film.If we say photography came into existence in 1839,it follows that it took more than 100 years for the camera to reach its present condition of technical refinement(密度).21世纪教育网版权所有
1.What discovery was the basis of photography
A.Light darkens silver salt.
B.Light darkens natural salt.
C.Light darkens silver.
D.Light darkens self developing film.
2.How was the first permanent picture made
A.By making use of special paper.
B.By adding common salt to silver salt.
C.By giving a slight colour to the silver salt.
D.By using a special piece of metal.
3.Which does the auth ( http: / / www.21cnjy.com )or regard as the official date of the beginning of photography 21cnjy.com
A.1727. B.1826.
C.1839. D.1870.
4.According to the author,why is Matthew Bradey remembered today
A.He was a soldier.
B.He took war photographs.
C.He painted portraits.
D.He designed a portable camera.
Ⅴ.翻译句子
1.我从来没见到过这么漂亮的建筑。(倒装)
______________________________________________________________
2.只有这样我们才能按时解决这个问题。(倒装)
______________________________________________________________
3.他开车太大意了,差点丧命。(so...that)
______________________________________________________________
4.是我们着手解决这个问题的时候了。(set about)
______________________________________________________________
5.我现在不方便见他。(convenient)
______________________________________________________________
课时作业(五)
Ⅰ.1.abruptly ( http: / / www.21cnjy.com ) 2.convenient 3.expectation 4.caution 5.criteria 6.distinguish 7.product21·cn·jy·com
8.seized 9.file 10.merciful
Ⅱ.1.B 句意:我们有时给对方打电话,即使 ( http: / / www.21cnjy.com )没有太多话要说。by and by“不久,很快”;now and then“有时”;step by step“逐步地”;more or less“或多或少”。由句意可知答案为B项。【来源:21·世纪·教育·网】
2.D convenient不可以人作主语,故A项错误。B、C两项结构都是错误的,只有D项正确。
3.A 根据题意应是不可能把这 ( http: / / www.21cnjy.com )对双胞胎区分开,故选A项。distinguish...from...“把……和……区别开”。separate...from...“把……和……分隔开”;identify“识别”;recognize“认出”。www-2-1-cnjy-com
4.B mercifully adv.“幸运地,宽厚地”,同义词为fortunately,luckily。
5.C 句意:政府调集军队帮助扑灭森林大火。call in sb.“召集、请来某人”。
6.B only修饰时间状语从句,位于句首,主句要用部分倒装,排除C、D两项;be able to能,会;排除A项。故选B。【来源:21cnj*y.co*m】
7.C 句意:老师在课堂上突然停止讲课能够 使得一些学生把注意力集中到听课上。abrupt“突然的”。【版权所有:21教育】
8.B 句意:那只鸟抓住一只特别大的甲虫并把它带进窝。file“提交”;seize“抓住”;restore“修复”;strike“打”。21教育名师原创作品
9.D in expectation of“预计会有……,预料着……”,是固定搭配。
10.D 句意:你用什么标准来衡量学生的作业?means方法,手段; process过程;level水平;criteria标准,尺度。21*cnjy*com
11.C set off “出发,动身” ( http: / / www.21cnjy.com );set out to do sth.“开始做某事”;set about doing sth.“着手做某事”;set up“设置,创立”。根据digging holes可知应该选用set about。
12.D 句意:普遍认为积极的生 ( http: / / www.21cnjy.com )活态度有利于健康。passive“被动的”;different“不同的”;unique“独特的”;positive“积极的”。
13.A 句意:当你逛商店 ( http: / / www.21cnjy.com )时,你会发现很多产品物美价廉。produce“产物,农产品”,为不可数名词;product“产品”,为可数名词;production“生产”。因为much修饰不可数名司,所以要用produce。
14.B valid指依据某项法令、 ( http: / / www.21cnjy.com )规定而“有效的”;effective是指能产生预期效果意义下的“有效的”;efficient“效率高的”;legal“合法的”。根据句意,选B项。
15.C 本题考查倒装句。n ( http: / / www.21cnjy.com )or位于句首引起部分倒装,排除B、D;再根据句意“这并不是(关于)我的故事,它也不是故事的全部。我的故事的结局不同。”选代词it。故答案选C。
Ⅲ.1.C 此处用one代替上文提及的invention以避免重复。
2.A 此题可根据句意判断,便于人们携带东西应选carry。bring“带来”;find“发现”;put“放”,均不合句意。
3.D 此题是典型的as...as...结构。根据句意“没有哪些发明能像轮子的发明有那么大的效用”可知答案为D项。
4.C 世界开始发生变化了,而不是出现(appear)、介意(mind)或上升(rise)。
5.A 因为世界上已几乎没有未知的地方,所以人们不必再探索了,强调没必要而不是不想、不喜欢或决定不。
6.C make life better为习惯性搭配,意思是“使生活更加美好”。
7.B 三者以上的之间,应选among,两者之间选between。
8.B 根据句意,这一切已经成为我们今天生活的一部分,所以选part。
9.D 根据上下文可知,此处主要讲更多的发明创造,故选D项。
10.A 此处应是定语从句,先行词a time表示时间,因此选when。
11.A come out“出现”;com ( http: / / www.21cnjy.com )e in“进来”;come away“脱落,脱开”;come about“发生,转向”。此处为“出现”,故选A项。
12.C 此处的意思是改变人们的衣服种类。pattern形态,样式。
13.B 此题可从下文内容进行选择。下文讲人的健康、寿命,显然只有diseases与此有关。
14.B 人们身体更健康,寿命自然就更长,应选longer。身体健康并不一定生活就better或happier。
15.B 根据句意,大多数人 ( http: / / www.21cnjy.com )期望能活到至少60岁。expect可经常和can(could)搭配使用,并且expect含有“指望”的意思,比hope更易实现。
16.D continue t ( http: / / www.21cnjy.com )o do意为“继续做……”;go on to do意为“接着做另一件事”。根据句意,新发明会继续出现,应选D项。
17.D 根据but可知,前后句意相反。the world我们已经知道、了解,而stars我们还不了解,所以选known。
18.A 句意:人类开始寻找进入太空的方法。故答案为A项。
19.A 此处指“包括在内”应选including。but,except表示“除了……以外”;included位置不对,所以不选。
20.C 句意:虽然这只是一个开始。后文的New inventions...也给出了暗示。
Ⅳ.1.A 细节理解题。由文章第一段第二句可知,光能让银盐变暗这一发现是照相术的基础。
2.D 细节理解题。由第一段倒数第二句可知这张照片的制作方法。
3.C 细节理解题。作者在第二段第二句说照相术的正式开始时间为1839年。
4.B 细节理解题。由第二段第五句可知,马修·布瑞迪拍摄了许多著名的美国内战的照片,至今人们仍然怀念他。
Ⅴ.1.Never have I seen such a beautiful building.
2.Only in this way ( http: / / www.21cnjy.com ) can we solve the problem on time. 3.He drove so carelessly that he almost lost his life. 4.It is time for us to set about solving this problem. 5.It is not convenient for me to see him now.
21世纪教育网 -- 中国最大型、最专业的中小学教育资源门户网站。 版权所有@21世纪教育网本资料来自于资源最齐全的21世纪教育网www.21cnjy.com
综合检测(三)
Unit 3 Inventors and inventions
(时间:100分钟;满分:120分)Ⅰ.单项填空(共15小题;每小题1分,满分15分)
1.(2013·周口高二调研)—What was it that________her from her classmates
—Her excellent spoken English.
A.aroused      B.differed
C.disagreed D.distinguished
2.—They________findi ( http: / / www.21cnjy.com )ng a solution to prevent the oil from polluting the ocean environment.【版权所有:21教育】
—They'll make a difference.
A.set up B.set about
C.set out D.set off
3.He is such a(n)________person that all of us can believe in him.
A.unbelievable B.valuable
C.stable D.uncomfortable
4.Because of being sc ( http: / / www.21cnjy.com )olded,the son________left home without saying anything,which made his parents anxious.
A.abruptly B.merely
C.shortly D.apparently
5.(2013·承德高二检测)A heal ( http: / / www.21cnjy.com )thy life is frequently thought to be ________with the open countryside and homegrown food.
A.associated B.bound
C.related D.tied
6.(2012·四川高考) ( http: / / www.21cnjy.com )Before driving into the city,you are required to get your car ________.
A.washed B.wash
C.washing D.to wash
7.He couldn't________being bothered by the loud noise,so he quit.
A.ignore B.conquer
C.bear D.suffer
8.(2012·山东高考)After ( http: / / www.21cnjy.com )completing and signing it,please return the form to us in the envelope ________.www-2-1-cnjy-com
A.providing B.provided
C.having provided D.provide
9.Hardly had the ( http: / / www.21cnjy.com )soldier suddenly seen the girl fall into the river when he________into the river to help her out.  21*cnjy*com
A.looked B.turned
C.burst D.dived
10.—The boss said we had only three days to finish the work.
—Don't worry.We have already________two thirds of it.
A.got down B.got through
C.given in D.given away
11.The pilot told ( http: / / www.21cnjy.com ) us that everything was OK. Only then________ how dangerous the situation had been.
A.I realized B.I had realized
C.did I realize D.have I realized
12.At the concert the ( http: / / www.21cnjy.com )singers will ________ everyone to protect the environment.
A.call up B.call for
C.call off D.call on
13.(2013·东营高二 ( http: / / www.21cnjy.com )质检)Out of ________ for the homeless,he gave them some food and clothing.【来源:21cnj*y.co*m】
A.pity B.shame
C.mercy D.friendship
14.—I'd better ________ now.The water is boiling in the kitchen.
—Goodbye.
A.ring off B.ring up
C.hold on D.ring back
15.Come and see me whenever ________.
A.you are convenient
B.you will be convenient
C.it is convenient to you
D.it will be convenient to you
Ⅱ.完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)
I was only 1 ( http: / / www.21cnjy.com )9 when I learned that my father was dying of a rare disease.The doctors didn't know what had caused his disease,nor did they know how to __16__ it.
I did much thin ( http: / / www.21cnjy.com )king in those last few months __17__ my father died.Dad meant more to me than __18__ else in the world.I remember sitting in the hospital's waiting room in the last days-a thousand __19__ coming into my mind:Why is he dying Why haven't I been closer to him Why haven't I __20__ more time with him?Why
I had no time to r ( http: / / www.21cnjy.com )eally get to know my dad.I loved him so much,but I hadn't told him that in years because I was too __21__ with my work.Now,more than anything,I wanted to tell Dad how I was __22__,and I wasn't even sure whether he would __23__ I was there.
I walked into t ( http: / / www.21cnjy.com )he room.Dad was very __24__.He was breathing hard,but very little oxygen was getting into his bloodstream.He hadn't __25__ to us in days.To my __26__,when I came in,he looked up and __27__ me.“Hello,Son,”he said gently.
“Hi,Dad”,I replied ( http: / / www.21cnjy.com )in joy.Now was my __28__,but I couldn't get the words “I LOVE YOU” out of my __29__.They stayed locked inside until I was about to explode.Why couldn't I get them out?But __30__,I said,“I love you,Dad.”After all that,the words seemed so __31__ to say as they softly left my lips.Those little words meant so much.He __32__ them and understood.
“I love you too,So ( http: / / www.21cnjy.com )n,”he __33__ as he touched my hand.That __34__ felt so good. He died just a few hours later.There were a million things I wished I had said to him and done with him.__35__,I had told him that I loved him.
16.A.judge       B.survive
C.treat D.describe
17.A.though B.before
C.as D.if
18. A.someone B.anyone
C.something D.nothing
19.A.feelings B.thoughts
C.decisions D.impressions
20.A.saved B.expected
C.lost D.spent
21. A.busy B.excited
C.happy D.young
22.A.feeling B.listening
C.missing D.experiencing
23.A.admit B.know
C.think D.hope
24.A.independent B.strict
C.weak D.serious
25.A.responded B.come
C.written D.shouted
26.A.regret B.sorrow
C.surprise D.disappointment
27.A.invited B.recognized
C.guided D.introduced
28.A.turn B.duty
C.attitude D.chance
29.A.control B.mind
C.sight D.mouth
30.A.finally B.shortly
C.luckily D.gradually
31.A.funny B.easy
C.proud D.strange
32.A.touched B.guessed
C.heard D.missed
33.A.whispered B.apologized
C.announced D.informed
34.A.belief B.moment
C.choice D.event
35.A.In fact B.At times
C.In short D.At least
Ⅲ.阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)
A
Steven Spielberg's ( http: / / www.21cnjy.com )2002 science fiction thriller Minority Report produced a world where computers could read minds and predict the future.It seemed fanciful at the time,but fantasy is edging closer to fact.21·世纪*教育网
On Jan. 31,a te ( http: / / www.21cnjy.com )am of scientists at the UC Berkeley,led by Robert Knight programmed computers to decode(解码) brain waves and replay them as words.Five months earlier,another group of Berkeley scientists showed their colleagues short movies and used computers to play back in color what people saw.
These experiments a ( http: / / www.21cnjy.com )re a big advance from 2006,when a French scientist first replayed images from a human mind,a black and white checkerboard pattern. The possibilities are great:a disabled person could “speak”;doctors could access the mind of a patient who fainted;you could re watch your dreams on an iPad.There are,of course,equally dark side,such as the involuntary take out of information from the brain.
In spite of these bre ( http: / / www.21cnjy.com )akthroughs,Jack Gallant,the neuroscientist who led the first Berkeley team,says current technology for decoding brain activity is still “relatively primitive”.The field is held back by its poor machinery,in particular the fMRI.
“Eventually,sa ( http: / / www.21cnjy.com )ys Gallant,someone will invent a decoding machine you can wear as a hat.”Such an advance into the human mind, he says,might take 30 years.
Still,the recent ad ( http: / / www.21cnjy.com )vances at Berkeley offer small answers,which scientists can use to begin unlocking the secrets of memory and consciousness.
36. What is the BEST title for the passage
A.New technology can read your mind
B.Fantasy is edging closer to fact
C.A new discovery in human brain
D.The intelligent computers in the future
37.What did scientists at the UC Berkeley do
A.They produced a fanciful world.
B.They made computers jump forward like a human.
C.They managed to translate brain waves into language.
D.They used computers to make short movies.
38.Which of the following is impossible for the research
A.It can help a disabled man recover his ability of speech.
B.Doctors can read a patient's mind even if he is unconscious.
C.People will know what happens in their dreams.
D.People's thoughts may be given away.
B
The science of phys ( http: / / www.21cnjy.com )ics today is as current as the morning newspaper.Indeed,as a result of new advances in physics and their rapid application to inventions designed to satisfy man's wants,the world itself has been changing rapidly.Space technology,industrial technology,and the technology of the home,the farm,the office,the bank,and the department store have all been revolutionized.
Clearly,every grown? ( http: / / www.21cnjy.com )up today would understand the world he lives in much better if he knew something about physics.Whether it is Congress voting huge sums of money for new warships,space exploration,or atomic energy;the office staff learning to use a new computer;Son Bobby wanting to know about going to the moon;or the housewife learning to operate a new electric stove,physics seems to be everywhere.
Teachers in thousands ( http: / / www.21cnjy.com )of schoolrooms in America are trying to communicate some of the excitement and importance of these new developments to their eager students.They know that some of their eager students will someday be scientists and will then contribute themselves to the development of new knowledge or its application to new things.
But in any case,th ( http: / / www.21cnjy.com )ey can be sure that if they bring a knowledge of science (any science) to their students in meaningful and stimulating ways,they have contributed much to helping each one live a more meaningful life.
39.The application of new advances in physics to inventions________.
A.is intended to meet people's needs
B.may solve all the problems in teaching
C.makes people understand the voting rules of the Congress
D.can help people understand the meaning of life
40.The underlined word “themselves” in Paragraph 3 refers to________.
A.some of the eager students
B.the students in the classroom
C.the teachers giving lessons
D.all the scientists in physics
41.The first two pa ( http: / / www.21cnjy.com )ragraphs of the passage mainly tell us about________.
A.new advances in physics
B.modern developments in science
C.the use of physics in our life
D.the science of physics
42.Which of the following can be the BEST title of this passage
A.Physics and Teaching
B.Physics and Inventions
C.Physics and Life
D.Physics and Newspapers
C
It is a sad fact of ( http: / / www.21cnjy.com )life that only one or two percent of invented items make money for their inventors.The author of this book believes this could be increased to ten percent if inventors were provided with and used the information available now.
Most inventors do ( http: / / www.21cnjy.com ) not have the qualities needed for creating successful businesses.Thomas Edison is a classic example.Though a brilliant inventor,he often failed when he tried to commercialize(利用……牟利)his inventions.
A frequent mistake ( http: / / www.21cnjy.com ) is that they didn't do basic market research at an early stage.They have spent much money on patenting and tooling,only to learn that the idea has already been patented!Without giving away details of his invention,an inventor can make a simple check using local library directories. A simple computer check may show incredible sources of information related to his item.
As children we were ( http: / / www.21cnjy.com ) told that Emerson had said,“If you build a better mousetrap,the world will beat a path to your door.”So many inventors think that they can sit back and wait for customers to arrive.He who thinks,in this day and age,that a product will sell itself is out of touch with the real world.21教育网
Inventors ofte ( http: / / www.21cnjy.com )n fail to realize that manufacturing costs are often only a small percent of the retail price(零售价).
The author al ( http: / / www.21cnjy.com )so devotes an entire chapter to “Ten Ways to Invention Suicide”.This chapter analyzes ten common ways in which inventors end their inventions' future.He talks about the “paranoid inventor” who cannot bring himself to trust anyone,“the omnipotent inventor” who thinks that without any resources he can take on an entire industry,and the “greedy inventor” who wants it all for himself.
The book concludes th ( http: / / www.21cnjy.com )at if the inventor thinks that there is some magic formula for the commercialization of his invention,his invention will probably end up among the 98 percent that fail.However,if the inventor makes an honest effort to understand the process of new product development,he can succeed.
43.What are Paragraphs 2-5 mainly about
A.Tips on how to become an inventor.
B.The qualities of a good inventor.
C.The similarities between inventors all around the world.
D.Reasons why inventors fail to make money from their inventions.
44.What mistakes do inventors often make
a.not doing basic market research beforehand
B.expecting products to sell themselves
c.knowing little about business
D.not caring about costs
A.abc        B.acd
C.ab D.cd
45.According to Paragraph 6,the “paranoid inventor” ________.
A.doesn't rely on any resources
B.has difficulty in believing others
C.is greedy and wants all the profits
D.is more likely to make money from his invention
46. Where can we most probably read the passage
A.In a book review.
B.In a research report.
C.In an interview with inventor
D.In a news report.
D
(2013·山东高考改编)You can't ( http: / / www.21cnjy.com ) always predict a heavy rain or remember your umbrella.But designer Mikhail Belyaev doesn't think that forgetting to check the weather forecast before heading out should result in you getting wet.That's why he created Lampbrella,a lamp post with its own rain sensing umbrella.
The designer says he c ( http: / / www.21cnjy.com )ame up with the idea after watching people get wet on streets in Russia.“Once,I was driving on a central Saint Petersburg street and saw the street lamps lighting up people trying to hide from the rain.I thought it would be appropriate to have a canopy(伞篷) built into a street lamp,” he said.
The Lampbrella ( http: / / www.21cnjy.com ) is a standard looking street lamp fitted with an umbrella canopy.It has a built in electric motor which can open or close the umbrella on demand.Sensors (传感器) then ensure that the umbrella offers pedestrians shelter whenever it starts raining.21cnjy.com
In addition to t ( http: / / www.21cnjy.com )he rain sensor,there's also a 360° motion sensor on the fiberglass street lamp which detects whether anyone is using the Lampbrella.After three minutes of not being used the canopy is closed.2·1·c·n·j·y
According to the desi ( http: / / www.21cnjy.com )gner,the Lampbrella would move at a relatively low speed,so as not to cause harm to the pedestrians.Besides,it would be grounded to protect from possible lightning strike.Each Lampbrella would offer enough shelter for several people.Being installed (安装) at 2 metres off the ground,it would only be a danger for the tallest of pedestrians.
While there are no ( http: / / www.21cnjy.com )plans to take the Lampbrella into production,Belyaev says he recently introduced his creation to one Moscow Department,and insists his creation could be installed on any street where a lot of people walk but there are no canopies to provide shelter.
47.For what purpose did Belyaev create the Lampbrella
A.To predict a heavy rain.
B.To check the weather forecast.
C.To protect people from the rain.
D.To remind people to take an umbrella.
48.Which of the following shows how the Lampbrella works
A.motor→canopy→sensors
B.sensors→motor→canopy
C.motor→sensors→canopy
D.canopy→motor→sensors
49.What does Paragraph 5 mainly tell us about the Lampbrella
A.Its moving speed. B.Its appearance.
C.Its installation. D.Its safety.
50.What can be inferred from the last paragraph
A.The designer will open a company to promote his product.
B.The Lampbrella could be put into immediate production.
C.The designer is confident that his creation is practical.21*cnjy*com
D.The Lampbrella would be put on show in Moscow.
Ⅳ.阅读填句(共5小题;每小题2分,满分10分)
Americans are pro ( http: / / www.21cnjy.com )ud of their variety and individuality(个性),yet they love and respect few things more than a uniform,whether it is the uniform of a lift operator or the uniform of a five star general(将军).51.________
Among the argume ( http: / / www.21cnjy.com )nts for uniforms,one of the first is that in the eyes of most people they look more professional than civilian (百姓的) clothes.People expect higher quality from a man who wears a uniform.52.________ Faith in the skill of a garage mechanic is increased by a uniform.What easier way is there for a nurse,a policeman,a hairdresser,or a waiter to lose professional identity(职业身份) than to step out of uniform
53.________They are ( http: / / www.21cnjy.com ) often more comfortable and more lasting than civilian clothes.
Among the argumen ( http: / / www.21cnjy.com )ts against uniforms is their lack of variety and the loss of individuality experienced by people who must wear them.Though there are many types of uniforms,the wearer of any particular type is generally stuck with it,without change,until retirement.54.________
55.________Though ( http: / / www.21cnjy.com )they are long lasting,often their initial(最初的) expense is greater than the cost of civilian clothes.Some uniforms are also expensive to maintain,requiring professional dry cleaning rather than the home laundering possible with many types of civilian clothes.
A.Americans think highly of uniforms.
B.Why are uniforms so popular in the United States
C.When people wear ( http: / / www.21cnjy.com )the same uniforms, they are likely to think,speak,and act similarly on the job at least.
D.Uniforms also have many practical good points.
E.Some practical problems with uniforms arise.
F.The televi ( http: / / www.21cnjy.com )sion repairman who wears a uniform is likely to inspire more trust than one who appears in civilian clothes.【来源:21·世纪·教育·网】
G.People's identity can be recognized more easily by their uniforms.
Ⅴ.短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)
Dear Mary,
I'm writing to as ( http: / / www.21cnjy.com )k some advice.You know,I have the habit of keep a diary.I've already have four diaries.I'm currently on my five one,but I don't know what to write about any more.It seems what all I've written about is my day,such as go to a film last Wednesday,playing basketball with all my friends yesterday.Sometimes I like to read it,because it make me feel fulfilled.But now I want write down my thoughts and feelings,which I think it is hard.Could you give us some advice
Yours,
Lily
Ⅵ.书面表达(满分25分)
假如你是某中学的高二学生 ( http: / / www.21cnjy.com )李明。你从朋友处得知英国某发明公司将在暑假期间招聘一名整理最新发明信息的实习生。请你根据以下要点提示,给该公司的人事经理写一封求职信。21教育名师原创作品
要点如下:
1.擅长英语;平时喜欢搞小发明,已获得两项专利;
2.希望能得到这份工作。
注意:1.词数:100左右;
2.增加细节,以使行文连贯;
3.信的开头和结尾已给出,不计入总词数。
Dear Sir or Madam,
______________________________________________________________
______________________________________________________________
______________________________________________________________
______________________________________________________________
______________________________________________________________
Yours sincerely,
Li Ming
综合检测(三)
1.D 句意:——是什么使她比别的 ( http: / / www.21cnjy.com )同学更优秀?——她出色的英语口语。distinguish显示……的差别,使……有所不同,符合句意。arouse激发,唤醒;differ不同,相异;disagree不同意。
2.B 考查动词短语。句意:—— ( http: / / www.21cnjy.com )他们着手寻找方法阻止漏油污染海洋环境。——他们会有所作为。set about开始,着手,后接动名词。set out开始(做),后接不定式;set up设立,建立;set off出发,动身,使爆炸。由句意可知B项正确。
3.C 考查形容词词义。句意:他是 ( http: / / www.21cnjy.com )一个如此稳重的人,我们都可以相信他。stable“稳重的”,符合句意。unbelievable“难以置信的”;valuable“贵重的,有价值的”;uncomfortable“不舒服的,不安的,不自在的”。
4.A 句意:由于受到责备 ( http: / / www.21cnjy.com ),孩子突然离家,什么话也没有留下,这使他的父母很着急。abruptly突然地,唐突地,符合句意。merely只,不过;shortly立刻,不久;apparently显然地,显而易见地。
5.A 考查形容词短语。be ( http: / / www.21cnjy.com )associated with,be bound up with,be related to,be tied up with均表示“和……有联系”的意思。
6.A 本题考查非谓语动词。考查过去分词作宾 ( http: / / www.21cnjy.com )语补足语。此题中使役动词get后接的宾语car与作宾语补足语的动词wash之间为被动关系,构成短语get sth.done。故答案选A。句意:在驱车进城之前,你必须将你的车洗了。
7.C 句意:他无法忍受噪音,因此他 ( http: / / www.21cnjy.com )辞职了。bear“忍受,忍耐”,bear doing“耐得住……”,符合句意。ignore“不理睬,忽视”;conquer“征服,占领”;suffer“遭受,忍受,经历”。
8.B 考查非谓语动词。 ( http: / / www.21cnjy.com )句意:完成并签名后,请把表格放入我们提供的信封内送回。动词provide与其逻辑主语envelope之间是被动关系,在句中作定语,相当于which is provided。
9.D 考查动词词义。句 ( http: / / www.21cnjy.com )意:这名战士一看到那女孩落入河里,他就潜入水里把她救起。dive into跳水,潜水,俯冲,符合句意。look into研究,调查;turn into变成;burst into突然爆发。
10.B 句意:——老板说我们必须在 ( http: / / www.21cnjy.com )三天内完成这项任务。——别担心,我们已完成了三分之二。get down下来,离开,使悲伤;get through用完,完成,顺利通过;give in屈服,勉强同意,交纳;give away赠送,分发。
11.C only+副词位于句首应用倒装句型。根据从句的时态,可以确定主句应用一般过去时。
12.D 考查短语辨析。call up ( http: / / www.21cnjy.com )打电话;call for要求,提倡,为……叫喊;call off取消;call on号召,呼吁,正式邀请。句意:在音乐会上,歌手们将号召大家保护环境。故答案应为D项。
13.C 考查名词辨析。句意:出于对那些无家可归的人们的同情,他给他们提供了一些食物和衣服。故应选择mercy。
14.A 根据语境应是“挂断电话”,故答 ( http: / / www.21cnjy.com )案为A。ring up意为“打电话”;hold on意为“不挂断”;ring back意为“回复电话”。
15.C 先排除B、D两项,因为状语从 ( http: / / www.21cnjy.com )句中一般将来时须用一般现在时代替。另外,“对于某人来说方便的话”用be convenient to sb.。故选C。
语篇解读:一句很普通的“我爱你”,在爸爸弥留之际,作者经过自己的反复斗争终于说出了口。
16.C 根据The doctors did ( http: / / www.21cnjy.com )n't know what had caused his disease以及He died just a few hours later可知我父亲的病是无法“治疗”的。【出处:21教育名师】
17.B 根据后文的叙述可知,我是在爸爸病故“之前”想了很多。
18.B 根据句意可知爸爸对我来说比任何人都重要。
19.B 根据后文的coming into my mind和后面一连串的问题可知,应该是成千上万的“想法”涌入脑海。
20.D 根据后文I had no time可知,作者在责怪自己为什么没有和父亲一起“度过”更多的时间。
21.A 根据I had no time可知,作者太忙了,没来得及说这些话。
22.A 父亲病危,此时作者最想告诉父亲自己的感受,即“我爱你”。
23.B 那时的爸爸已经病重,我不确定他能否“知道”我在那里。
24.C 根据下文的He was breathing hard可知,爸爸现在是“虚弱的”。
25.A 根据上下文的叙述可知,爸爸一直没有“回应”我们。
26.C 根据下文的叙述,他看了我,而且还说话了,这使我“太吃惊了”。
27.B 下文“Hello,Son,”说明爸爸是“认出”了我。
28.D 爸爸醒来了,而且能和我说话了,这应该是我对他说话的“机会”。
29.D 根据前面的I couldn't get the words可知,这时的我太激动,这些字根本说不出“口”。21·cn·jy·com
30.A 根据此处的but可知,我“终于”说出了“我爱你”这句话。
31.B 根据下文的as they softly left my lips可知,我现在觉得这些话是看似“很容易地”出了我的口。2-1-c-n-j-y
32.C 根据后面的and understood可知,爸爸“听到了”我的话而且理解了。
33.A 病重的爸爸太虚弱了,现在只能“低语”了。
34.B “在那一刻”作者感到无比高兴。
35.D 我此时稍感欣慰,“至少”我已经告诉爸爸我爱他。
语篇解读:2002年的科幻惊险 ( http: / / www.21cnjy.com )片Minority Report讲述了电脑能够读取人类大脑的信息并能预测未来。在当时这只是一个幻想,但现在这种幻想正逐步变成现实。本文主要讲述了科学家们在这方面取得的研究成果。
36.A 主旨大意题。本文的中心话题是科学家在利用计算机读取人类大脑想法方面所取得的突破性进展,由此可知,A项做标题最恰当。故答案选A。
37.C 细节理解题。根据文章第二 ( http: / / www.21cnjy.com )段中的“...decode brain waves and replay them as words.”可知,科学家们把脑波以文字的形式再现。故答案选C。
38.A 推理判断题。根据文 ( http: / / www.21cnjy.com )章第三段第二句话中的“The possibilities are great:a disabled person could ‘speak’;doctors could access the mind of a patient who fainted;you could re watch your dreams”,由此可知,这种研究并不能够帮助残疾人说话,只是获取他们大脑中的信息并了解他们的想法。故答案选A。
39.A 细节理解题。根据第一段第二句中的“ ( http: / / www.21cnjy.com )...designed to satisfy man's wants...”可知,物理学的发展和发明成果的快速运用满足了人们的需要。
40.A 词义猜测题。themselves ( http: / / www.21cnjy.com )所在的宾语从句的主语是some of their eager students,所以是指那些好奇的学生。
41.C 细节理解题。前两段主要讲了物理学在人们生活中的应用。由于物理学新的发展和发明成果的快速使用,使世界发生了快速的变化,所以选C。
42.C 主旨大意题。本文主要讲述了物理学在社会生活各个方面的应用,故选C。
语篇解读:大约98%的发明没有给发明家带来经济利益,这是为什么呢?
43.D 主旨大意题。这四段告诉我们发明家没有从自己的发明中获利的原因。
44.A 细节理解题。根据第三段可知a对;根据第四段可知b对;根据第二段可知c对;d没提到,因此选A。
45.B 细节理解题。根据第六段的He ta ( http: / / www.21cnjy.com )lks about the“paranoid inventor”who cannot bring himself to trust anyone可知答案。
46.A 推理判断题。根据第一 ( http: / / www.21cnjy.com )段的The author of this book...和第六段的The author also devotes an entire chapter to...等都可看出本文摘自书评。
语篇解读:本文为一篇科普文章。主要介绍了Mi ( http: / / www.21cnjy.com )khail Belyaev发明的一种雨伞。生活中我们常用的雨伞各种各样,那Mikhail Belyaev发明的雨伞又会是怎样的呢?让我们一起来一睹为快吧! 21世纪教育网版权所有
47.C 推理判断题。根据 ( http: / / www.21cnjy.com )第三段中的最后一句Sensors(传感器)then ensure that the umbrella offers pedestrians shelter whenever it starts raining.知Mikhail Belyaev发明的这种雨水感应式路灯伞是为了下雨时给行人提供遮蔽,因此选项C符合题意。www.21-cn-jy.com
48.B 细节理解题。根据 ( http: / / www.21cnjy.com )文中第三段的叙述,canopy是用来为行人遮蔽雨的,它应该排在最后;再根据本段中的It has a built in electric motor which can open or close the umbrella on demand.可知motor控制canopy,而motor的运动是受sensors的控制,故三者的排列关系是sensors→motor→canopy。
49.D 主旨大意题。根据第五段中的 ( http: / / www.21cnjy.com )关键信息so as not to cause harm to the pedestrians,to protect from possible lightning strike和it would only be a danger for the tallest of pedestrians可知第五段主要描述了这种伞的安全性,故选项D为正确答案。
50.C 推理判断题。根据最后一段中的第 ( http: / / www.21cnjy.com )一句While there are no plans to take the Lampbrella into production...可知还没有计划要把雨水感应式路灯伞投入生产,故B项错误;文中提到虽然没计划投入生产,但设计者把它介绍给了一个莫斯科的部门,而且他认为他的发明可以安装在行人多而无遮挡的灯柱上,可知设计者对自己的发明充满信心,因此答案为C;文中未提及选项A“发明者将自己开办公司来推广他的产品”以及选项D“灯伞将在莫斯科举行展览”。
51-55 B F D C E
短文改错
第一句:ask后加for 第二句: ( http: / / www.21cnjy.com )keep→keeping 第三句:第二个have→had 第四句:five→fifth 第五句:what→that;go→going 第六句:make→makes 第七句:want后加to;去掉think后的it 第八句:us→me
【参考范文】 
Dear_Sir_or_Madam,
When I talked wit ( http: / / www.21cnjy.com )h my friend last week,I learned that your company needed a person to sort out the latest information on inventions during the summer holiday.I am writing to apply for this position.
I am a sen ( http: / / www.21cnjy.com )ior two middle school student and I am good at English.I also like inventing.I spend most of my free time inventing things.So far I have obtained two patents.All my teachers and classmates have praised my inventions.They all say my inventions are good.In the future I hope to invent many new things.
I believe my qua ( http: / / www.21cnjy.com )lifications and my interest make me suitable for this position.If you require further information on my qualifications,please let me know.
I look forward to your reply.
Yours_sincerely,
Li_Ming
21世纪教育网 -- 中国最大型、最专业的中小学教育资源门户网站。 版权所有@21世纪教育网本资料来自于资源最齐全的21世纪教育网www.21cnjy.com
课时作业(六) Using Language
Ⅰ.单词拼写
1.She has an ________ (电话分机)in the kitchen.
2.We are looking for ________ (充满活力的) persons to be salesmen.
3.This ladder isn't very ________ (稳固的).
4.The compan ( http: / / www.21cnjy.com )y's main problem is the shortage of skilled ________ (人力资源).
5.How did you come by that wound in the ________ (前额)
6.No one doubts her ________ (能力)as a teacher.
7.Three men were lifted by ________ (直升机) from the burning ship.
8.He watched the train ( http: / / www.21cnjy.com ) away until it was only a ________ (点) in the distance.
9.This dictionary is available in electronic ________ (版本).
10.What do you ________ (联想;联系) with such a heavy snow
Ⅱ.单项填空
1.At the railway st ( http: / / www.21cnjy.com )ation,the mother waved goodbye to her daughter until the train was ________.21教育网
A.out of sight      B.out of reach
C.out of order D.out of place
2.—I'm afraid Mary isn't in.
—Oh well,I'll________later.
A.ring back B.ring off
C.ring up D.ring out
3.________ I heard someone calling for help,I rushed out.
A.Immediately B.At the time
C.For the first time D.Immediate
4.Tom failed but his sister ________ the exam.
A.went through B.passed through
C.got through D.succeeded through
5.(2013·邯郸高二质检)The res ( http: / / www.21cnjy.com )earch shows there are many serious health problems ________ smoking.www.21-cn-jy.com
A.associating with B.associated with
C.associated to D.associating to
6.When we plan our vacation,Mother often offers ________ suggestions.
A.careful B.practical
C.effective D.acceptable
7.You should ( http: / / www.21cnjy.com )try to catch several English expressions________you see an English film.2·1·c·n·j·y
A.in case B.so that
C.every time D.so soon as
8.Water can a ( http: / / www.21cnjy.com )bsorb and give off a lot of heat without big changes in temperature,this creating a________environment.21·世纪*教育网
A.peaceful B.sensitive
C.common D.stable
9.(2013·酒泉高二检测)She________her bag and took out an old photograph.
A.went into B.looked into
C.got into D.dived into
10.We ________ to pain ( http: / / www.21cnjy.com )t the house at dawn but finished only the front part till dark.【来源:21cnj*y.co*m】
A.set out B.set off
C.set about D.set aside
Ⅲ.阅读理解
A
The name of Alexander ( http: / / www.21cnjy.com ) Graham Bell strikes a “bell” as the inventor of the telephone.What most people do not know,however,is that this great scientist,engineer,inventor,and innovator was amongst the first advocates of renewable energy as a solution to the decreasing coal and oil resources.After his research in acoustics(声学) that led to the invention of the telephone in 1876,Alexander Graham Bell started to take a keen interest in the greenhouse effect.【出处:21教育名师】
The history of ( http: / / www.21cnjy.com )renewable energy started long before Alexander Graham Bell's time. Camphene (莰烯),the most popular lamp fuel of the 1850s, sold for 50 cents a gallon.Alcohol powered irons,coffee roasters,hot water heaters and stoves,and even alcohol fueled cars were common in those days.21教育名师原创作品
The discovery of “roc ( http: / / www.21cnjy.com )k oil” soon changed the scene.The lower costs of kerosene(煤油),the tax benefits of kerosene,taxed at 10 cents a gallon as opposed to D|S 2 per gallon of camphene,and the marketing and expansion efforts of oil companies soon made gasoline and kerosene cheaper and easily available.
Alexander Graham B ( http: / / www.21cnjy.com )ell was amongst the first to understand that increasing use of fossil fuels would harm the environment and that the day was not far away when the sources of such non renewable forms of energy would dry up.He introduced the term “greenhouse effect” to explain the phenomenon of the world becoming warmer due to the burning of fossil fuels.
By 1914,Alexander ( http: / / www.21cnjy.com )Graham Bell started exploring various renewable energy sources as possible alternative fuel options.He considered the available alternatives of waterpower,wood, and direct use of the sun's rays,but soon identified alcohol as the best substitute for fossil fuels able to meet the demands of the future.
In his articl ( http: / / www.21cnjy.com )e in the National Geographic Magazine,Volume 31 of February 1917,Alexander Graham Bell suggested alcohol as a “clean,beautiful,and efficient fuel”.The big advantage of alcohol was clean burning without any harmful emissions and the possibility of a guaranteed continuous supply by the production of an annual supply of alcohol.2-1-c-n-j-y
1.From the first paragraph, we can know that Bell ________.
A.wasn't well known for advocating the use of renewable energy
B.was more interested in the greenhouse effect than in acoustics
C.started to study renewable energy sources before 187621cnjy.com
D.started the time of using renewable energy
2.What did Bell think of the fossil fuels according to the passage
A.They had done harm to people's health.
B.They would be used up after a few years.
C.They would harm the environment.
D.They should be taxed highly.
3. According to Bel ( http: / / www.21cnjy.com )l,what's the outstanding benefit of alcohol as a substitute for fossil fuels 21·cn·jy·com
A.Clean burning.      B.Low costs.
C.Low tax. D.Easy production.
4.What is the BEST title for this passage
A.Alexander Graham Bell and his inventions
B.Alexander Graham Bell and renewable energy
C.Alexander Graham Bell's success in scientific researchwww-2-1-cnjy-com
D.Alexander Graham Bell's stories of protecting the environment
B
It has happened to al ( http: / / www.21cnjy.com )most everyone.You're sitting on a train or a bus, and someone right next to you is annoyingly shouting into his or her mobile phone.
But those days could ( http: / / www.21cnjy.com )soon be over due to “silent sounds”,a new technology shown at the CEBIT fair this week that transforms lip movements into a computer generated voice for the listener at the other end of the phone.
The device,develope ( http: / / www.21cnjy.com )d by the Karlsruhe Institute of Technology(KIT),uses electromyography(肌动电流描记术) to monitor the tiny muscle movements that occur when we speak and transform them into electrical pulses that can then be turned into speech,without a sound being uttered.21*cnjy*com
“We currently use ( http: / / www.21cnjy.com ) electrodes(电极) glued to the skin.In the future,such electrodes might be included into cell phones,”says Michael Wand of the KIT.
The technology opens ( http: / / www.21cnjy.com ) up a large number of applications,from helping people who have lost their voices due to illness or accidents to telling a trusted friend your PIN number over the phone without anyone eavesdropping (偷听)-assuming no lip readers are around.
The technolog ( http: / / www.21cnjy.com )y can also turn you into an instant polyglot.Because the electrical pulses are universal,they can be immediately transformed into the language of the user's choice.
“Native speaker ( http: / / www.21cnjy.com )s can silently utter sentences in their own languages,and the receivers hear the sentences translated into their languages,”says Wand.
The translat ( http: / / www.21cnjy.com )ion technology works for languages like English,French and German,but for languages like Chinese,where different tones convey different meanings,may be a problem,he adds.
Noisy people in your o ( http: / / www.21cnjy.com )ffice?Not any more.“We're also working on technology to be used in an office environment,”the KIT scientist told AFP.
The engineers ha ( http: / / www.21cnjy.com )ve got the device working to 99 percent efficiency,which means the mechanical voice at the other end of the phone gets only one word in 100 wrong,explains Wand.21世纪教育网版权所有
“We're working to o ( http: / / www.21cnjy.com )vercome the remaining technical difficulties.In five,maybe ten years,this will be useable,everyday technology,”he says.
5.According to the text, the new technology ________.
A.can imitate the human voice
B.can produce human muscle movements
C.can turn lip movements into a conversation
D.can change voices into electrical pulses
6.We can conclude from Paragraph 5 that the device ________.
A.will have a big market
B.may lead to illegal use
C.is of little use
D.can help promote friendship
7.The underlined ( http: / / www.21cnjy.com ) word “polyglot” probably means a person who ________.
A.knows a lot
B.understands several languages
C.has great mental ability
D.is good at doing research
8.The purpose of the text is to ________.
A.encourage better mobile phone manners
B.show the technical difficulties involved in communications
C.promote a new mobile phone
D.introduce a new mobile phone technology
Ⅳ.翻译句子
1.我不希望把我自己和他所说的话联系在一起。(associate)
______________________________________________________________
2.他把手迅速地伸进书包,拿出一支钢笔。(dive)
______________________________________________________________
3.昨天我给你打了好几次电话都没接通。(get)
______________________________________________________________
4.电话占线,接线员让我稍等。(hang)
______________________________________________________________
5.保持课堂秩序很重要。(order)
______________________________________________________________
课时作业(六)
Ⅰ.1.extension 2.dynamic 3.stable 4.personnel
5.forehead 6.competence 7.helicopter 8.dot 9.version 10.associate
Ⅱ.1.A 句意:在火车站,母亲挥 ( http: / / www.21cnjy.com )手向女儿告别,直到火车看不见为止。out of sight看不见;out of reach够不着;out of order出故障;out of place不适当的。
2.A ring back(=phon ( http: / / www.21cnjy.com )e sb.again)再打电话来;ring off挂断电话;ring up给……打电话;ring out发出响亮而清晰的声音。句意:——恐怕玛丽不在家。——好吧,我晚会儿再打来。【来源:21·世纪·教育·网】
3.A 句意:我一听到有人求助,我就 ( http: / / www.21cnjy.com )跑出去了。此处为副词immediately当做连词使用,引导时间状语从句。at the time“在那时”;for the first time“第一次”,都不引导从句;immediate立刻的,马上的,是形容词。
4.C 无D项搭配;pass ( http: / / www.21cnjy.com )through经过,路过;go through通过(某物),穿过,受苦,仔细检查;get through完成,顺利通过(考试等)。  21*cnjy*com
5.B 句意:研究表明有许多重大健康问题与吸烟有关。(be) associated with与……有联系。【版权所有:21教育】
6.B 句意:当我们计划如何 ( http: / / www.21cnjy.com )度假时,母亲经常提出实用的建议。careful仔细的;practical实际的,实用的;effective有效的;acceptable可接受的。
7.C 句意:每次看英文电影时,你应该尽力掌握几个英语短语。every time引导时间状语从句,意为“每次……”。
8.D 句子表示“创造了一个稳定的环境”,所以应用stable。
9.D 句意:她迅速把手伸入提包,取出一张 ( http: / / www.21cnjy.com )旧照片。dive into迅速把手伸进……内(以寻找或拿取东西)。go into进入;look into调查;get into进入,都不合句意。
10.A set out to do st ( http: / / www.21cnjy.com )h.“开始做某事”。相当于begin to do sth;set about后需接动名词;set off出发,引发;set aside留出,储存。
Ⅲ.语篇解读:众所周知,亚历山大·格雷厄姆·贝尔是电话的发明者,但鲜为人知的是,他也是最早提出“温室效应”并提倡使用可再生能源的人。
1.A 细节理解题。根据第一段What ( http: / / www.21cnjy.com )most people do not know,however,is that this great scientist,engineer,inventor,and innovator was amongst the first advocates of renewable energy可知应选A。
2.C 细节理解题。根据第四段fossil fuels would harm the environment可知,应选C。
3.A 细节理解题。根据最后 ( http: / / www.21cnjy.com )一段The big advantage of alcohol was clean burning可知,酒精作为矿物燃料的替代品,最突出的优点是清洁燃烧。
4.B  主旨大意题。通读全文,主要介绍了Bell及他对可再生能源的研究。
5.C 根据第二段中的“ ( http: / / www.21cnjy.com )...a new technology...that transforms lip movements into a computer generated voice for the listener at the other end of the phone.”可知,这项新技术可以把唇部的运动转化成电脑发声,使对方能够听到。C项简略地概括了此意,故选C项。
6.A 根据“The t ( http: / / www.21cnjy.com )echnology opens up a large number of applications...”可推断,这个装置将会有很大的市场。
7.B 根据第六、七两段可知,通过这个装置,收听者可以听懂多种语言,故选B项。
8.D 本文介绍了一种新的手机技术——“无声电话”。故选D项。
Ⅳ.1.I don't wish to a ( http: / / www.21cnjy.com )ssociate myself with what he has said. 2.He dived into his school bag and took out a pen. 3.I tried ringing you several times yesterday,but I couldn't get through. 4.The line was engaged and the operator asked if I'd like to hang on. 5.It is very important to keep classes in order.
21世纪教育网 -- 中国最大型、最专业的中小学教育资源门户网站。 版权所有@21世纪教育网