(共29张PPT)
模块三 人与自然 极速提分小卷十九
(语法选择+阅读理解A+阅读理解C)
分值:30分 限时:20分钟 得分:
一、语法选择(本大题共10小题,每小题1分,共10分)
Do you want to check whether you can see the Great Wall of China from space yourself Company World View is trying to let you see 1 in a hot air balloon.
( A )1.A.it B.its C.itself
A
解析:1.考查代词。这里指代的是上一句中的“the Great Wall”。故选A。
The company plans 2 its first flights in early 2024.The flights will take travelers up to 100,000 feet, or at 3 30,000 meters into the stratosphere(平流层).Each 4 will take eight passengers and two workers. 5 total, the experience will last 6 to 12 hours.
( B )2.A.begun B.to begin C.beginning
( C )3.A.little B.less C.least
( B )4.A.tour's B.tour C.tours
( A )5.A.In B.At C.On
B
C
B
A
解析:2.考查非谓语动词。plan to do sth.是固定搭配,意为“计划做某事”。故选B。
解析:3.考查形容词的比较等级。at least是固定搭配,意为“至少”。故选C。
解析:4.考查名词。each后面用名词的单数形式。故选B。
解析:5.考查介词。in total是固定搭配,意为“总共”。故选A。
And 6 you thought this was just going to be a flight to space, you were wrong.Guests will start their journey at one of World View's spaceports(宇航基地) located around the world.And they will take part in a five day trip ahead of their flight that 7 them to the Grand Canyon in the United States, the
( C )6.A.whether B.though C.if
( A )7.A.will take B.takes C.was taking
C
A
解析:6.考查连词。该句是条件状语从句。故选C。
解析:7.考查动词的时态。根据本句“And they will take part in…”可知,此处用一般将来时。故选A。
Giza Pyramids in Egypt, the Great Barrier Reef in Australia, the Amazon Rainforest in Brazil, and the Great Wall in China.And the trips 8 at ?$50,000 every seat.
“We decide to build 9 different type of space travel
( C )8.A.price B.priced C.are priced
( B )9.A.the B.a C.an
C
B
解析:8.考查被动语态。旅行是被定价,所以应用被动语态,且描述的是一般事实。故选C。
解析:9.考查冠词。泛指一次不同类型的太空体验,且different是辅音音素开头,故用a。故选B。
experience.The experience will allow more humans to enjoy the Earth against the darkness of space,” said Ryan Hartman, World View's president and CEO.
10 great travel it will be! Do you want to have a try
( C )10.A.How B.What a C.What
C
解析:10.考查感叹句。被感叹的词是不可数名词travel。故选C。
短文大意:本文是一篇记叙文。讲述了一家名为World View的公司计划在2024年让大众体验一种不同的太空之旅——乘热气球从平流层看地球。
二、阅读理解A(本大题共5小题,每小题2分,共10分)
An Experiment Report on Growing Potato Plants
Things prepared:
*A potato with some sprouts(芽)
*A flower pot with soil
*A camera to record progress
Observation(观察)
Day 1
The color of the soil looks darker because I just watered it.In the center of the pot, I can see a little sprout that grows from the potato under the soil.I'll call it Buddy.Buddy is green and yellow.I wonder how fast it will grow.
Day 6
Without much change in the past six days, I finally see some new progress on Buddy as it grows taller.I'm interested to see new life like this.I hope Buddy can grow faster.
Day 11
Buddy is getting larger! Three more new sprouts grow around Buddy! Green leaves grow on the new sprouts, but they don't fully grow yet.I guess I need to be a little more patient.
Day 13
Buddy keeps on growing taller.The leaves on the new sprouts grow a little.It's also exciting to see more new sprouts that grow from under the soil.
Day 15
Finally the leaves on the other sprouts are 3 cm tall.They're so green.I hope new potatoes under the soil will soon grow.
( B )1.Which of the following pictures can match the underlined word “pot”?
A. B.
C. D.
解析:1.词义猜测题。“A flower pot with soil”指一个有土壤的花盆。故选B。
B
( B )2.When does Buddy start to grow taller
A.On Day 1. B.On Day 6.
C.On Day 11. D.On Day 13.
解析:2.细节理解题。根据“Without much change in the past six days, I finally see some new progress on Buddy as it grows taller.”可知,第六天Buddy开始长得更高了。故选B。
B
( C )3.Which is the right order of the potato plant growth according to the passage
①New potatoes might be under the soil.
②More new sprouts grow around Buddy.
③A green and yellow sprout grows out of the soil.
A.①②③ B.①③②
C.③②① D.②③①
C
解析:3.细节理解题。根据“Day 1… Buddy is green and yellow.”和“Day 11… Three more new sprouts grow around Buddy!”以及“Day 15… I hope new potatoes under the soil will soon grow.”可知,第1天Buddy变绿变黄,第11天的时候发芽了,第15天的时候有新的土豆快要长出来了。正确顺序为③②①。故选C。
( A )4.How does the writer feel when more new sprouts grow from under the soil
A.Excited. B.Bored.
C.Worried. D.Afraid.
解析:4.细节理解题。根据“It's also exciting to see more new sprouts that grow from under the soil.”可知,作者看到新的芽长出来很激动。故选A。
A
( D )5.Where can the passage be from
A.A history book. B.A travel magazine.
C.A storybook. D.A science magazine.
解析:5.推理判断题。本文主要介绍了新土豆的生长过程,所以应该出现在科学杂志上。故选D。
D
短文大意:是一篇记录土豆生长过程的实验报告。
三、阅读理解C(本大题共5小题,每小题2分,共10分)
配对阅读。左栏是五个研究所人员的外出计划,右栏是对七个地方的描述。请为每个人选择一个合适的地方。
( C )1.Michelle: I plan to go to an area where storms may happen so that I can collect some information for my research. ( F )2.Richard: I love travel.I plan to go to some places in the US to see glaciers(冰川) before it's too late. ( A )3.William: I love the sea, so do my family.I'd like to stay in a place for some time with my family to experience the sea. ( G )4.Angela: I want to get some information that will be helpful to see the harm that pollution has done to corals(珊瑚礁).And we may have some ideas to prevent them from disappearing completely. ( E )5.Allen: I think any place in nature is worth protecting.However, more and more lands are becoming deserts.I'd like to go to a place before it becomes a desert. A.Maldives is the lowest lying country in the world.If sea level rises too much, the country would be the first nation to be covered by the ocean.
B.Patagonia is a land of untouched beauty that lies in South America.Many of its glaciers are disappearing because of rising temperatures and reduced rainfall.
C.Bangladesh lies in the low lying Ganges Brahmaputra River Delta.Bangladesh sits in a perfect condition of storms.About 50 percent of the area would be hit by storms every year.
D.Victoria Falls, one of the largest waterfalls in the world, is on the Zambezi River in southern Africa.But now it is at risk of drying up because of global warming.
E.Much like the Sahara in Africa, many lands in South Australia are in danger of becoming deserts.Across the areas, fresh water supplies are rapidly drying up.
F.100 years ago, there were about 150 glaciers in Glacier National Park in the north of the USA.By 2005, only 27 were left, and those are expected to disappear by 2030.
G.Great Barrier Reef is so large that it can be seen from space, but it is disappearing because of water pollution, which has caused mass(大规模的) coral bleaching(褪色).
C
F
A
G
E
( C )1.Michelle: I plan to go to an area where storms may happen so that I can collect some information for my research.
( F )2.Richard: I love travel.I plan to go to some places in the US to see glaciers(冰川) before it's too late.
( A )3.William: I love the sea, so do my family.I'd like to stay in a place for some time with my family to experience the sea.
C
F
A
( G )4.Angela: I want to get some information that will be helpful to see the harm that pollution has done to corals(珊瑚礁).And we may have some ideas to prevent them from disappearing completely.
( E )5.Allen: I think any place in nature is worth protecting. However, more and more lands are becoming deserts.I'd like to go to a place before it becomes a desert.
G
E
A.Maldives is the lowest lying country in the world.If sea level rises too much, the country would be the first nation to be covered by the ocean.
B.Patagonia is a land of untouched beauty that lies in South America.Many of its glaciers are disappearing because of rising temperatures and reduced rainfall.
C.Bangladesh lies in the low lying Ganges Brahmaputra River Delta.Bangladesh sits in a perfect condition of storms.About 50 percent of the area would be hit by storms every year.
D.Victoria Falls, one of the largest waterfalls in the world, is on the Zambezi River in southern Africa.But now it is at risk of drying up because of global warming.
E.Much like the Sahara in Africa, many lands in South Australia are in danger of becoming deserts.Across the areas, fresh water supplies are rapidly drying up.
F.100 years ago, there were about 150 glaciers in Glacier National Park in the north of the USA.By 2005, only 27 were left, and those are expected to disappear by 2030.
G.Great Barrier Reef is so large that it can be seen from space, but it is disappearing because of water pollution, which has caused mass(大规模的) coral bleaching(褪色).