期末阅读理解检测卷-小学英语四年级下册人教精通版(含答案)

文档属性

名称 期末阅读理解检测卷-小学英语四年级下册人教精通版(含答案)
格式 docx
文件大小 144.3KB
资源类型 试卷
版本资源 人教精通版(三年级起点)
科目 英语
更新时间 2023-06-13 20:51:16

图片预览

文档简介

期末阅读理解检测卷-小学英语四年级下册人教精通版
一、阅读选择
Hello, I’m Kate. I’m a girl. I’m a student. In my school there are fifty teachers. There are thirty classes. In my class there are forty-five children. Twenty boys and twenty-five girls. We have a beautiful English teacher. She is Miss Lin. We all like her.
1.How many teachers are there in Kate’s school ( )
A.There are fifty teachers. B.There are five teachers.
2.Are there twenty classes in Kate’s school ( )
A.Yes, there are. B.No, there aren’t.
3.How many girls are there in Kate’s class ( )
A.There are twenty girls. B.There are twenty-five girls.
4.Who is Kate’s English teacher ( )
A.Miss Lin. B.Mr Lin.
5.Do they like their English teacher ( )
A.No, they don’t. B.Yes, they do.
My name is Zhou Dan. I’m a Chinese girl. I’m twelve. I’m in Class 1, Grade 4. There are 49 students in our class-29 girls and 20 boys. We have six lessons every day. Today is Monday. We have Chinese, maths, English and PE in the morning, and science and music in the afternoon. I like English best. Mr Zhao is our English teacher. He is nice to us. We do all kinds of things in English in his class.
6.How old is Zhou Dan ( )
A.11. B.12. C.13.
7.There are __________ boys in her class. ( )
A.forty-nine B.twenty-nine C.twenty
8.Zhou Dan has __________ on Monday afternoon. ( )
A.science and music B.Chinese and maths C.English and music
9.How many lessons do they have on Monday morning. ( )
A.Six. B.Two. C.Four.
10.Mr Zhao is her __________ teacher. ( )
A.Chinese B.English C.PE
阅读理解。根据短文内容选择正确的选项。
Today is Sunday! On Sundays I usually play the flute(长笛). My father usually reads books. My mother usually cleans the house. But today my mother is in bed. She is ill. My father has to do the housework. Now, he is cleaning the house. “Sam, can you help me ” “Yes, Dad!” Now, we're washing the car. Where's my sister, Amy She is playing my flute. What a lucky girl!
11.What day is today ( )
A.Saturday. B.Sunday. C.Friday.
12.What does the father usually do on Sundays ( )
A.He usually does the housework.
B.He usually cleans the house.
C.He usually reads books.
13.What is Sam doing ( )
A.Playing the flute. B.Playing football. C.Washing the car.
14.What does the mother do this Sunday ( )
A.She is in bed. B.She cleans the house. C.She reads a book.
15.Which one is not true(正确的) ( )
A.Sam is helping his mother wash the car.
B.Father is very busy today.
C.Sam is not playing the flute today.
Hello, everyone! I’m Helen. Tomorrow is Sunday. I will have a picnic with my friends. We have so many things for our picnic. They are bread, sausages, cakes, Coke, chicken, hamburgers, pork and beef. I like sausages and beef very much. After the picnic, we will have a party. We will sing and dance at the party. We will be happy together!
16.Today is ________. (  )
A.Saturday B.Sunday
17.Helen will have a picnic with her ________. (  )
A.family B.friends
18.What does Helen like very much (  )
A.Beef and pork. B.Sausages and beef.
19.What will they do after the picnic (  )
A.They will have a party. B.They will go home.
20.They will ________ at the party. (  )
A.sing and read B.sing and dance
二、阅读判断
阅读理解,判断句子的正误。
Hello! I'm Victor. I have a bed, a desk, two chairs and a computer in my bedroom. My bed is small but very nice. It's blue because I like blue very much. My desk is big. It's white. You can see a computer and so many books on it. I do my homework here. I have two chairs. One is big and one is small. The big one is near the bed. The small one is near the window. I like my room.
21.We can see a bed, a desk, two chairs and a computer in Victor's bedroom. ( )
22.Victor's bed is big and very nice. ( )
23.Victor's desk is blue because he likes blue very much. ( )
24.Victor has two chairs. One is big and one is small. ( )
25.You can see a computer and so many books on the desk. ( )
阅读理解。根据对话内容判断下列说法的正(T)误(F)。
Amy: Hi, Chen Jie. What do you do on Saturdays
Chen Jie: I often do my homework, read books and watch TV.
Amy: What do you do on Sundays
Chen Jie: I often play computer games and go swimming. What about you, Amy
Amy: I often do my homework, play ping-pong and watch TV on Saturdays. I often read books and play the piano on Sundays.
26.Amy and Chen Jie often do their homework on Saturdays.( )
27.Amy and Chen Jie often read books on Saturdays.( )
28.Amy often plays the piano on Saturdays.( )
29.Chen Jie often goes swimming on Sundays.( )
30.Amy and Chen Jie often watch TV on Saturdays.( )
根据短文内容判断下列句子对(T)错(F)。
This is Mark's bedroom. There is a bed in it. On the bed there is a ball and a pen. Under the bed there is a basketball. Beside the bed there is a table. There are four kites, four bananas and two pears on the table. There is a picture on the wall and there are some hills and a river in it, a boat is on the river.
Who's in the bedroom Nobody.
31.There is a table, a bed and a chair in Mark's bedroom. ( )
32.There are three kites, four bananas and two pears on the table. ( )
33.There is a ball and a pen on the bed. ( )
34.Under the bed there is a basketball. ( )
35.There is a picture on the wall. ( )
Hi! My name is John. I like my new school. There is a big hall, a playground, a music room, a library and an art room in our school. The library is not big, but there are lots of books in it. I can study and read there.
36.John is a student. ( )
37.John likes his school. ( )
38.There is a gym in John’s school. ( )
39.There is a small library in John’s school. ( )
40.John can play in the library. ( )
中小学教育资源及组卷应用平台
中小学教育资源及组卷应用平台
试卷第4页,共4页
试卷第3页,共4页
参考答案:
1.A 2.B 3.B 4.A 5.B
【分析】1.句意:凯特的学校有多少位老师?A有五十位老师。B有五位老师。根据In my school there are fifty teachers.在我们学校有五十位老师。故选A。
2.句意:凯特的学校有二十个班级吗?A是的,有。B不,没有。根据There are thirty classes.有30个班级。故选B。
3.句意:凯特班有多少个女孩?A有20个女孩。B有25个女孩。根据Twenty boys and twenty-five girls.二十个男孩和二十五个女孩。故选B。
4.句意:凯特的英语老师是谁?A林小姐。B林先生。根据We have a beautiful English teacher. She is Miss Lin.我们有一位漂亮的英语老师。她是林小姐。故选A。
5.句意:他们喜欢他们的英语老师吗?根据We all like her.我们都喜欢她。答语为肯定回答,故选B。
【点睛】
6.B 7.C 8.A 9.C 10.B
【分析】略
6.从文中第三句话:I’m twelve.可以知道她12岁。选B。
7.从文中二行第一句话:There are 49 students in our class—29girls and 20 boys.可以知道他们班有49名学生。选A。
8.从文中第三行第二句话:We have Chinese, maths, English and PE in the morning, and science and music in the afternoon.可以知道下午有语科学和音乐课。选A。
9.从文中第三行第二句话:We have Chinese, maths, English and PE in the morning, and science and music in the afternoon.可以知道上午有语文,数学,英语和体育课四节课。选C。
10. 从文中第四行第三句话:Mr Zhao is our English teacher.可以知道Mr Zhao是她的英语老师。选B。
【点睛】略
11.B 12.C 13.C 14.A 15.C
【解析】略
16.A 17.B 18.B 19.A 20.B
【导语】本文讲了明天是星期天,海伦要和朋友去野餐和开派对
16.句意:今天是______。A星期六,B星期天,根据“Tomorrow is Sunday.”,可知明天是星期天,那么今天是星期六,故选A。
17.句意:海伦将要和她的______去野餐。A家人,B朋友,根据“I will have a picnic with my friends.”,可知海伦将要和她的朋友去野餐,故选B。
18.句意:海伦非常喜欢什么?A牛肉和猪肉。B香肠和牛肉。根据“I like sausages and beef very much.”,可知海伦非常喜欢香肠和牛肉,故选B。
19.句意:野餐后他们将要做什么?A他们将要举办聚会。B他们将要回家。根据“After the picnic, we will have a party.”,可知野餐后他们将要举办聚会,故选A。
20.句意:他们将要在聚会上_______。A唱歌和读,B唱歌和跳舞。根据“We will sing and dance at the party.”,可知他们将要在聚会上唱歌和跳舞,故选B。
21.T 22.F 23.F 24.T 25.T
【解析】21.文章第一行 Hello! I'm Victor. I have a bed, a desk, two chairs and a computer in my bedroom你好我是Victor。我的卧室里有一张床、一张书桌、两把椅子和一台电脑,故答案为T。
22.文章第一行My bed is small but very nice我的床很小,但很好,故答案为F。
23.文章第二行My desk is big. It's white我的桌子很大。是白色的,故答案为F。
24.文章第二行I have two chairs. One is big and one is small.我有两把椅子。一个大,一个小。故答案为T。
25.文章第二行My desk is big. It's white. You can see a computer and so many books on it.我的桌子很大。是白色的。你可以看到一台电脑和许多的书在桌子上。故答案为T。
26.T 27.F 28.F 29.T 30.T
【解析】略
31.F 32.F 33.T 34.T 35.T
【解析】略
36.T 37.T 38.F 39.T 40.F
【分析】短文大意:介绍约翰的学校。
36.句意:约翰是一名学生。根据I like my new school.可知他是学生,故答案为T。
37.句意:约翰喜欢他的学校。根据 I like my new school.可知他喜欢他的新学校,故答案为T。
38.句意:在约翰的学校有一个体育馆。根据There is a big hall, a playground, a music room, a library and an art room in our school. 可知没有图书馆,故答案为F。
39.句意:在约翰的学校有一个小图书馆。根据The library is not big. 可知图书馆不大,故答案为T。
40.句意:约翰可以在图书馆里玩。根据 I can study and read there.可知他可以在那学习,故答案为F。
【点睛】
答案第2页,共3页
答案第1页,共3页
同课章节目录