UNIT 3 SPORTS AND FITNESS单元检测
第一部分 听力(共两节,满分30分)
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
1.Why can the man speak German?
A.His teacher taught him.
B.He used to live in Germany.
C.He is German.
2.What did the man do?
A.He acted in a movie.
B.He communicated with children.
C.He had a fight with others.
3.What does the man speaker think of the on-campus housing?
A.Bad.
B.Noisy.
C.Expensive.
4.What's the relationship between the man and Jane?
A.Close friends.
B.Strangers.
C.Teacher and student.
5.What does the woman think of her father's opinion?
A.Completely true.
B.Absolutely untrue.
C.Unreasonable.
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
6.What did the man do on the weekend?
A.He went shopping.
B.He arranged a party.
C.He visited Joe.
7.Why is Joe mentioned in the conversation?
A.He might agree to go shopping.
B.He often made silly mistakes.
C.He is looking for the man.
听第7段材料,回答第8至10题。
8.Where will the speakers go?
A.To the supermarket.
B.To the stadium.
C.To the movie theatre.
9.What do the speakers probably go to see?
A.Action movies.
B.Comic movies.
C.Scary movies.
10.Where does the conversation most probably take place?
A.In the shop.
B.At the theatre.
C.At the man's home.
听第8段材料,回答第11至13题。
11.Where does the conversation take place?
A.Over the telephone.
B.At the human resources office.
C.At Milford Insurance.
12.Where is Ms.Jenkins?
A.At her office.
B.At table.
C.At the telephone box.
13.What's Mr.Burton's advice for Tracy?
A.Leave a message for Ms.Jenkins.
B.Return to his office at 3 pm.
C.Contact him at 635-8799.
听第9段材料,回答第14至17题。
14.Why does the man make the call?
A.He dislikes his school.
B.He doesn't know who to talk to.
C.He had a quarrel with two friends.
15.Why don't the two friends like each other?
A.One friend doesn't like the man to help the other.
B.They don't have much in common with each other.
C.One dislikes the way the other behaves in class.
16.What's the woman's advice on the problem?
A.Meeting them at school.
B.Inviting them to the cafe on Sunday.
C.Writing a letter to either of them.
17.What is the woman?
A.A teacher. B.A host.
C.A reporter.
听第10段材料,回答第18至20题。
18.How many reasons does the speaker give?
A.Two. B.Three.
C.Four.
19.What can you find in the country?
A.Carriages.
B.Supermarkets.
C.Taxis.
20.Where will the speaker choose to live?
A.In his imagination.
B.In the country.
C.In the city.
听力原文
Text 1
W:You can speak German Where did you learn it
M:I used to live in Germany with my mother when I was little.
Text 2
W:John,what you did will make kids think fighting is a good thing!You were acting like a baby.
M:You're right.I'll talk to them that fighting is not the best way to solve problems.
Text 3
W:What is it like living in on-campus housing
M:It's not as bad as I thought it would be.The freshmen that live nearby are really loud,especially on weekends.But, the rent is much lower than private housing,so it's worth it.
Text 4
W:Alan, what do you know about Jane
M:She is friendly and kind,and often helps others.Everyone likes her.We met at an evening party,and then we saw each other quite often.We have the same interests.We enjoy studying together.
Text 5
W:I think text-messaging actually sort of has to do with your age.For example,people in high school text a lot.But I asked my father if he texted,and guess what he said
M:What
W:He said he'd never texted.He thinks it's very childish and unprofessional to text.
Text 6
W:Hold on.You are the one with bad milk in your fridge.
M:It's not my fault.I planned to go shopping on the weekend.
W:But
M:But I was too busy arranging a party.
W:Why didn't you ask Joe to go shopping
M:He will buy the wrong things.Papayas instead of pineapples,for example.
W:I don't think Joe's that stupid.
Text 7
W:I haven't got enough money to go shopping.How about going to the movie theatre That's not too expensive.Is there anything you want to see
M:There's a new movie with Sylvester Stallone.It has some action in it.That looks good.
W:I hate action movies.They're so violent.What are the other choices
M:There's also a comedy called My Chinese Girl.
W:What's it about
M:An English boy falls in love with a Chinese girl.
W:That sounds interesting.Who's in it
M:Nobody famous.
W:Well,we can watch that and then have dinner together.
M:Good idea.Let's leave my home.
Text 8
W:Hello,thank you for calling Bradford and Sons.This is Tracy speaking.Can I help you
M:Hello,I would like to speak to your human resources director,Ms.Jenkins,please.
W:Just a moment.I'll check to see if she is at her desk.May I tell her who is calling
M:This is Bill Burton from Milford Insurance.I'm calling in regards to our meeting next Tuesday.
W:Thank you,Mr.Burton.Could you please hold for a moment?I'll check to see if she is available.
M:No problem.
W:I'm sorry.Ms.Jenkins is away from her desk.She has already left for lunch.Would you like to leave a message for her
M:Yes,please have her return my call when she returns to the office.It's best if she can get in touch with me before 3 pm today.She can reach me at my office number,635-8799.
Text 9
W:Hello,Teen Talk.This is Linda speaking.How can I help you
M:I have a problem and I don't know who to talk to.I hope you can help me.This is the reason why I'm calling.
W:Could you tell me your problem
M:I have two friends who are very important to me,but they really don't like one another.I don't know what to do.
W:Do you know why they don't like each other
M:I think it is because one of my friends is a new student.I wanted to help her,so I became her friend.My other friend didn't like that.
W:How does that situation make you feel
M:I don't like it.I feel sad between the two.I just hope we could all be friends,the three of us.Do you think they might become friends if they meet outside of school
W:Yes,if they meet one another with an open mind.Then that's what you should do.Write a letter to each of your friends and explain how you feel.Let them know you want the three of you to meet outside of school.
M:You're right.I can ask them to meet me at our favourite cafe on Saturday.We can all talk and get to know each other better.I think they will understand then.
W:Sounds like a good idea.
M:Thanks for your advice.
W:You're welcome.Goodbye.
M:Bye.
Text 10
M:I come from the country,and I think living in the city is better than living in the country.There are some reasons for this.First,you could get more traffic facilities in the city.For example,there are buses,trains,subways and taxis in the city,but there are only carriages in the country.Second,you could get more shopping facilities in the city.There're shopping malls and supermarkets everywhere where you can get everything you need.It's not so convenient to buy something in the stores of the country.Last,there're more job opportunities in the city,for the city has more factories.If you want to find a job,the city is your best choice.But in the country,maybe it's just an imagination.So,now I am in a position to conclude that living in the city is better than living in the country.
第二部分 阅读(共两节,满分50分)
第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
If you truly want to live, you need to get out and see the world.Traveling and living different adventures may become your favorite lifestyle.Here is a brief introduction about the top three destinations to visit in the world.
Paris
First on the list is Paris, France.For some people, this shouldn't be a surprise.For others, they might consider Paris overrated as it has a reputation for being dirty.Any major city in the world might be thought to be dirty by anyone not living in a city.It comes with the territory.The reason why Paris is at the top of this list is not because of its famous attractions but because of its charm.You can spend the day walking around cobblestone streets and enjoy elegant cafes and high-end shopping.When you finish satisfying your appetite, you can relax on the banks of the Seine River.
Glacier National Park
Glacier National Park comes in second on the list.It is located in Montana, America.It will be well worth the effort thanks to snow-capped mountains, crystal blue lakes, seventy miles of hiking trails, and thirteen camping areas.If you visit during the summer, you can go swimming or white-water rafting.If you visit during the winter, you can go skiing or snowshoeing.But the real allure (诱惑力) and what you will always remember is the breathtaking scenery and fresh mountain air.
Bora Bora
The reason Bora Bora is the third on this list is that it's expensive, which could limit your other travel plans.If you do make it to this small island paradise, you will find peaceful beaches, jungles, luxury accommodations, turquoise water, and some of the friendliest people you have ever met.
Other vacation destinations that should be on your list if you're living the adventurous lifestyle include London, the South Island of New Zealand, Maui, Tahiti, Tokyo, Barcelona and New York City.
21.Tourists can to appreciate the charm of Paris.
A.enjoy elegant cafes
B.visit its famous attractions
C.walk around crystal blue lakes
D.meet the friendliest people you have ever met
22.Which of the following points in Glacier National Park will really attract tourists?
A.Peaceful beaches.
B.White-water rafting.
C.The breathtaking scenery.
D.Snow-capped mountains.
23.What's the purpose of this passage?
A.To compare the top three destinations.
B.To introduce the top three destinations.
C.To encourage people to live an adventurous lifestyle.
D.To analyze the good and bad points of the three destinations.
B
It isn't easy to climb the Old Man of Hoy,one of the tallest in the United Kingdom.It is even more dangerous if you happen to be a blind climber, as Jesse Dufton is.The 34-year-old was born with a rare genetic disease(遗传病)that left him with less than 20 percent of his vision(视觉),which then kept dropping over the years.He chooses to climb,because“it's better than sitting at home feeling sorry for yourself,right?Climbing is not the most dangerous thing I do on an average day;crossing the road on the way to work is far more risky than Hoy.”
Dufton has been climbing mountains since childhood.As a skilled climber, his father would take him out at weekends.He was always physical then, always up for adventure.He played sports at school,though quickly grew frustrated(沮丧)with many of them.“Badminton was a joke for someone like me, and even blind cricket—with a ball with a bell in it—annoyed me.”Instead he was attracted to climbing and skiing, and insists that climbing is one of the safer activities for a blind person to undertake.“True,you can't see the handholds,or the footholds.You can't see where the opportunities are,or where to place your hands and your gear(齿轮), so you just have to take it slowly.You search around until you can feel for something to hold onto,and then basically repeat the process over and over again.To keep calm in these situations helps.”
It was Jesse himself who made a documentary happen.He told the filmmaker Alistair Lee about his pastime, believing it might be worth capturing on film.“I realized my story was quite unusual,”he says, adding that he felt almost duty-bound to share it.“If somebody like me watches it,and they find it inspirational,then it wouldn't be right for me to keep that from them,wouldn't it?”
24.What is more dangerous in Jesse Dufton's eyes?
A.Losing eyesight gradually.
B.Daily routines in his life.
C.Climbing the Old Man of Hoy.
D.Staying at home all day.
25.What's the second paragraph mainly about?
A.Dufton's passion for climbing.
B.Skills needed for climbing.
C.Father's influence on Dufton.
D.The limited choice for disabled people.
26.Jesse persuaded Alistair Lee to make a documentary to .
A.show his unique talent for climbing
B.inspire more people with disability
C.give credit to the brave climbers
D.educate people about risky sports
27.From the story, we may infer Jesse Dufton is .
A.responsible and helpful
B.caring and careful
C.patient and brave
D.adventurous and optimistic
C
Many people have difficulty in getting up in the morning.This might be called laziness,but Dr. Kleitman has a new explanation.He has proved that everyone has a daily energy cycle.
During the hours when you work,you may say that you're“hot”.That's true.The time of day when you feel most energetic is when your cycle of body temperature is at its peak(顶峰):For some people the peak comes during the morning.For others it comes in the afternoon or evening.No one has discovered why this is so, but it leads to such familiar words as:“Get up, John!You'll be late for work again!”The possible explanation for the trouble is that John is at his temperature-and-energy peak in the evening.Much family quarrelling ends when husbands and wives realize what these energy cycles mean,and which cycle each member of the family has.
You can't change your energy cycle,but you can learn to make your life fit it better.Habit can help, Dr. Kleitman believes.Maybe you're sleepy in the evening but feel you must stay up late anyway.If so,staying up later than you want to may counteract your cycle in some way.If our energy is low in the morning but you have an important job to do early in the day, rise before your usual hour.This won't change your cycle, but you'll get up steam and work better at your low point.
Get off to a slow start which saves your energy.Get up with a comfortable yawn and stretch.Sit on the edge of the bed for a minute before putting your feet on the floor.Avoid the troublesome search for clean clothes by laying them out the night before.
28.Dr. Kleitman explains that a person is difficult to get up in the morning probably because of .
A.his own laziness
B.his own energy cycle
C.his own habit
D.his bad rest at night
29.According to the passage,people's energy peak may come .
A.in the morning B.in the evening
C.in the afternoon D.at different hours
30.What does the underlined word“it”in the third paragraph refer to?
A.The life. B.The good habit.
C.The energy cycle. D.The change.
31.If the finding is true, it's best to .
A.do your work at the energy peak
B.manage to control your temper
C.work at the bottom of energy cycle
D.manage to keep you clean all day
D
A bicycle may be seen by most people as just another vehicle(交通工具), but for many Londoners, cycling is a way of life.According to an official UK government survey in 2017, about 570,000 bike journeys are made every day in London.In fact, almost half of the vehicles that pass over London Bridge each day are bikes.
London introduced a public bike-sharing system in 2010.“There can be no doubt that our trusty bicycles have changed the way people get around our great city,” Johnson told The Guardian in 2015.
In London, bikes are used for more than just taking short trips to and from the subway.No matter where you want to go in the city, taking a bike is usually the quickest and easiest choice.
And it's not just shared bikes that the government is encouraging people to ride.In many companies across the UK, the UK government's Cycle to Work scheme(骑行倡议) allows employees to buy a brand new bike without having to pay any tax(税).This means that it's common to see many people cycling to and from work, and some employers even provide workplace showers and lockers(储物柜) for their workers.More importantly, a cycle-friendly boss may let you off for being late if you rode a bike to work.
Not only is it great for the environment and our body, cycling is also good for the mind.According to National Geographic Magazine, “Bike riding can improve people's happiness.”
32.How does the author show the popularity of cycling in London?
A.By making comparisons.
B.By giving examples.
C.By using numbers.
D.By using famous sayings.
33.What's Johnson's attitude toward the bike-sharing system in London?
A.Supportive. B.Doubtful.
C.Disappointed. D.Uninterested.
34.What can employees get from the government under the “Cycle to Work” scheme?
A.Free bike-sharing services.
B.A tax-free bike.
C.Shorter working hours.
D.Workplace showers and lockers.
35.What's the article mainly about?
A.Cycling as a healthy way of life.
B.London's public bike-sharing system.
C.Why Londoners are encouraged to ride bikes.
D.How cycling has become popular in London.
第二节(共5小题:每小题2.5分,满分12.5分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Spring and summer are the best seasons of the year for lots of activities especially jogging(慢跑).This kind of running is the choice of many people who live in the city,work in the office and want to keep healthy. 36.
1.Make good preparations before jogging.
37. There, you'll have an opportunity to find and buy all the necessary sportsware.Pay attention to the selection of jogging shoes, if you don't want to suffer from the feeling of heaviness,pain and leg swelling after the run.With all these pieces of wisdom, your body will be truly grateful to you.
2.Do fitting warming-up activities.
Every runner, especially the beginners should know that all physical activities without proper warming up can cause a terrible pain and result in harm to muscles.It will probably lead to a final discomfort in your body or even disease. 38. Actually, it usually just takes you 15 minutes to increase the range of motion of our joints and warm up every muscle of the body.
3. 39.
When running, you usually feel physical and mental pleasure.Sometimes this pleasure can be replaced by negative feelings or even some kind of pain.No matter how healthy you're,you should always pay attention to how your body reacts.If something is wrong during your jog or run, the body will certainly let you know by giving you some hints(暗示).Watchfulness can help you avoid all possible aftereffects of over exercise.
Every type of sport is special and useful in its own way.While jogging can sometimes bring pain and discomfort, it really offers you greater joy and satisfaction.So don't step back. 40. I hope these tips will help you prepare yourself for jogging and avoid any serious issues.
A.Listen to your body signals.
B.Never give in to difficulties while jogging.
C.However,jogging without preparation will bring great harm.
D.One of the best ways to prepare is to go to specialized(专门的)shops.
E.Just go in for jogging, but remember to follow the above rules.
F.Therefore, you should make it a habit to warm up before jogging.
G.Here are some basic rules to make jogging safe,useful and comfortable.
第三部分 语言运用(共两节,满分30分)
第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
There are too many fat people in America, so many Americans are fighting against overweight.But the 41. thing is that the French, who consume rich food, tend to stay thin.Now a 42. by Cornell University suggests 43. lifestyle and decisions about 44. may affect weight.Researchers concluded that the French tend to stop eating when they feel 45. .However, Americans tend to stop when their 46. are empty or their favorite TV show is over.
According to Dr. Joseph Mercola,a health expert, the French see eating 47. an important part of their lifestyle.They enjoy food and therefore spend a 48. time at the table, while Americans see eating as anything to be squeezed between the other daily activities.Mercola believes Americans 49. the ability to sense when they are actually full.So they keep eating long after the French would have stopped.In addition, he points out that Americans drive to huge supermarkets to buy canned and 50. foods for the week.The French, 51. tend to shop daily,walking to small shops and farmers' markets where they have a choice of fresh fruits,vegetables, and eggs as well as high-quality meats for each meal.
After a visit to the United States,Mireille Guiliano,author of French Women Don't Get Fat, decided to 52. about the importance of knowing when to stop rather than suggesting how to avoid 53. .Today she continued to stay slim and rarely goes to the gym.
In spite of all these differences, evidence shows that recent lifestyle 54. may be affecting French eating habits.Today the rate of obesity(肥胖)—or extreme overweight—among adults is only 6%.However, as American fast food gains 55. and the young reject older traditions,the obesity rate among French children has reached 17%—and is growing.
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
I was nine years old when I learnt to ride a bike.The bike was a birthday present from my uncle.You can imagine how excited I was when I saw the bike, and I 56. (beg) my uncle to teach me how to ride it right away.However, before I got on the bike, I felt 57. (extreme) nervous and I was afraid that I would fall off and hurt myself.My uncle held onto the seat and helped me to get on the bike.While I was riding, he was running along beside me, holding the seat 58. I would not fall over.I was so grateful to him for his help.
As I was practicing, I became more and more confident.Then, I heard my uncle 59. (shout), “You are riding it by 60. (you) now!” I was both excited and scared.I was really riding by myself, but what if I fell off Could I use the brakes 61. (stop) As I was wondering about this, my uncle ran after me and got hold of the bike.I slowed down and came to 62. stop.My heart was still beating fast when I got off the bike. 63. (late) that day, having learnt how to get on the bike and get off it, I felt like I was walking on air! I am still 64. (thank) to my uncle for teaching me to ride a bike 65. my ninth birthday.
第四部分 写作(共两节,满分40分)
第一节(满分15分)
学校将开设更多课外活动,假定你是高一(6)班班长李华,请你代表班级向学校学生会主席David推荐你们班级认为合理的运动项目,并给出理由。
内容提示如下:
1.推荐项目;
2.推荐理由。
注意:词数80左右,可以适当增加细节,以使行文连贯。
Dear David,
Yours,
Li Hua
第二节(满分25分)
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
Mike licked the last of the mint chocolate chip ice cream.It was almost time to leave.He jumped into the car with his parents and headed off to the Olympic-sized pool for the big swim meet.
When his race came up, Mike was confident.He was strong and swift.Mike climbed out the pool,smiling.He had just won first place, making him the fastest boy in his age group.
“Congratulations,son,”his father said.His mom gave him a hug, even though he was soaking wet.
A week later, it was time for another swim meet.Like before, Mike decided to enjoy his favorite ice cream flavor.Mike remembered that the last time he had won a race,he also ate mint chocolate chip ice cream first.Maybe he'd win again.
He took first place again in his race. Mike was feeling pretty good.As it turned out, Mike decided to have mint chocolate chip ice cream before every one of the next few swim meets.He began to think of it as his lucky charm.After several months of placing in the top positions of every race he swam, Mike was feeling unbeatable.And he wouldn't admit it, but all that ice cream was adding a few pounds to his athletic swimmer's build.
It didn't take long after that for Mike to start coming in second place—and then third—and then last place in his races.The lucky mint chocolate chip ice cream had lost its magic.
On the day of his next swim meet, his mother sat down at the table with him.“Mike, we all love ice cream,but it's not healthy for your body to eat so much of it.Maybe it's time to quit the sweet treats for a while,especially before you go swimming.”
Mike unwillingly agreed.He went to the swim meet,and didn't perform well.His father offered to go running with him a few days a week to help him feel better and strengthen his muscles.The extra weight soon disappeared, and Mike found himself breathing easier at swim practices.
注意:1.续写词数应为150左右;
2.请按如下格式作答。
Paragraph 1:
It was the last meet of the season, and Mike was not sure what to expect.
Paragraph 2:
Finally came the end of the race.
UNIT 3 SPORTS AND FITNESS单元检测
第一部分 听力(共两节,满分30分)
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
1.Why can the man speak German? B
A.His teacher taught him.
B.He used to live in Germany.
C.He is German.
2.What did the man do? C
A.He acted in a movie.
B.He communicated with children.
C.He had a fight with others.
3.What does the man speaker think of the on-campus housing? B
A.Bad.
B.Noisy.
C.Expensive.
4.What's the relationship between the man and Jane? A
A.Close friends.
B.Strangers.
C.Teacher and student.
5.What does the woman think of her father's opinion? C
A.Completely true.
B.Absolutely untrue.
C.Unreasonable.
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
6.What did the man do on the weekend? B
A.He went shopping.
B.He arranged a party.
C.He visited Joe.
7.Why is Joe mentioned in the conversation? A
A.He might agree to go shopping.
B.He often made silly mistakes.
C.He is looking for the man.
听第7段材料,回答第8至10题。
8.Where will the speakers go? C
A.To the supermarket.
B.To the stadium.
C.To the movie theatre.
9.What do the speakers probably go to see? B
A.Action movies.
B.Comic movies.
C.Scary movies.
10.Where does the conversation most probably take place? C
A.In the shop.
B.At the theatre.
C.At the man's home.
听第8段材料,回答第11至13题。
11.Where does the conversation take place? A
A.Over the telephone.
B.At the human resources office.
C.At Milford Insurance.
12.Where is Ms.Jenkins? B
A.At her office.
B.At table.
C.At the telephone box.
13.What's Mr.Burton's advice for Tracy? C
A.Leave a message for Ms.Jenkins.
B.Return to his office at 3 pm.
C.Contact him at 635-8799.
听第9段材料,回答第14至17题。
14.Why does the man make the call? B
A.He dislikes his school.
B.He doesn't know who to talk to.
C.He had a quarrel with two friends.
15.Why don't the two friends like each other? A
A.One friend doesn't like the man to help the other.
B.They don't have much in common with each other.
C.One dislikes the way the other behaves in class.
16.What's the woman's advice on the problem? C
A.Meeting them at school.
B.Inviting them to the cafe on Sunday.
C.Writing a letter to either of them.
17.What is the woman? B
A.A teacher. B.A host.
C.A reporter.
听第10段材料,回答第18至20题。
18.How many reasons does the speaker give? B
A.Two. B.Three.
C.Four.
19.What can you find in the country? A
A.Carriages.
B.Supermarkets.
C.Taxis.
20.Where will the speaker choose to live? C
A.In his imagination.
B.In the country.
C.In the city.
听力原文
Text 1
W:You can speak German Where did you learn it
M:I used to live in Germany with my mother when I was little.
Text 2
W:John,what you did will make kids think fighting is a good thing!You were acting like a baby.
M:You're right.I'll talk to them that fighting is not the best way to solve problems.
Text 3
W:What is it like living in on-campus housing
M:It's not as bad as I thought it would be.The freshmen that live nearby are really loud,especially on weekends.But, the rent is much lower than private housing,so it's worth it.
Text 4
W:Alan, what do you know about Jane
M:She is friendly and kind,and often helps others.Everyone likes her.We met at an evening party,and then we saw each other quite often.We have the same interests.We enjoy studying together.
Text 5
W:I think text-messaging actually sort of has to do with your age.For example,people in high school text a lot.But I asked my father if he texted,and guess what he said
M:What
W:He said he'd never texted.He thinks it's very childish and unprofessional to text.
Text 6
W:Hold on.You are the one with bad milk in your fridge.
M:It's not my fault.I planned to go shopping on the weekend.
W:But
M:But I was too busy arranging a party.
W:Why didn't you ask Joe to go shopping
M:He will buy the wrong things.Papayas instead of pineapples,for example.
W:I don't think Joe's that stupid.
Text 7
W:I haven't got enough money to go shopping.How about going to the movie theatre That's not too expensive.Is there anything you want to see
M:There's a new movie with Sylvester Stallone.It has some action in it.That looks good.
W:I hate action movies.They're so violent.What are the other choices
M:There's also a comedy called My Chinese Girl.
W:What's it about
M:An English boy falls in love with a Chinese girl.
W:That sounds interesting.Who's in it
M:Nobody famous.
W:Well,we can watch that and then have dinner together.
M:Good idea.Let's leave my home.
Text 8
W:Hello,thank you for calling Bradford and Sons.This is Tracy speaking.Can I help you
M:Hello,I would like to speak to your human resources director,Ms.Jenkins,please.
W:Just a moment.I'll check to see if she is at her desk.May I tell her who is calling
M:This is Bill Burton from Milford Insurance.I'm calling in regards to our meeting next Tuesday.
W:Thank you,Mr.Burton.Could you please hold for a moment?I'll check to see if she is available.
M:No problem.
W:I'm sorry.Ms.Jenkins is away from her desk.She has already left for lunch.Would you like to leave a message for her
M:Yes,please have her return my call when she returns to the office.It's best if she can get in touch with me before 3 pm today.She can reach me at my office number,635-8799.
Text 9
W:Hello,Teen Talk.This is Linda speaking.How can I help you
M:I have a problem and I don't know who to talk to.I hope you can help me.This is the reason why I'm calling.
W:Could you tell me your problem
M:I have two friends who are very important to me,but they really don't like one another.I don't know what to do.
W:Do you know why they don't like each other
M:I think it is because one of my friends is a new student.I wanted to help her,so I became her friend.My other friend didn't like that.
W:How does that situation make you feel
M:I don't like it.I feel sad between the two.I just hope we could all be friends,the three of us.Do you think they might become friends if they meet outside of school
W:Yes,if they meet one another with an open mind.Then that's what you should do.Write a letter to each of your friends and explain how you feel.Let them know you want the three of you to meet outside of school.
M:You're right.I can ask them to meet me at our favourite cafe on Saturday.We can all talk and get to know each other better.I think they will understand then.
W:Sounds like a good idea.
M:Thanks for your advice.
W:You're welcome.Goodbye.
M:Bye.
Text 10
M:I come from the country,and I think living in the city is better than living in the country.There are some reasons for this.First,you could get more traffic facilities in the city.For example,there are buses,trains,subways and taxis in the city,but there are only carriages in the country.Second,you could get more shopping facilities in the city.There're shopping malls and supermarkets everywhere where you can get everything you need.It's not so convenient to buy something in the stores of the country.Last,there're more job opportunities in the city,for the city has more factories.If you want to find a job,the city is your best choice.But in the country,maybe it's just an imagination.So,now I am in a position to conclude that living in the city is better than living in the country.
第二部分 阅读(共两节,满分50分)
第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
If you truly want to live, you need to get out and see the world.Traveling and living different adventures may become your favorite lifestyle.Here is a brief introduction about the top three destinations to visit in the world.
Paris
First on the list is Paris, France.For some people, this shouldn't be a surprise.For others, they might consider Paris overrated as it has a reputation for being dirty.Any major city in the world might be thought to be dirty by anyone not living in a city.It comes with the territory.The reason why Paris is at the top of this list is not because of its famous attractions but because of its charm.You can spend the day walking around cobblestone streets and enjoy elegant cafes and high-end shopping.When you finish satisfying your appetite, you can relax on the banks of the Seine River.
Glacier National Park
Glacier National Park comes in second on the list.It is located in Montana, America.It will be well worth the effort thanks to snow-capped mountains, crystal blue lakes, seventy miles of hiking trails, and thirteen camping areas.If you visit during the summer, you can go swimming or white-water rafting.If you visit during the winter, you can go skiing or snowshoeing.But the real allure (诱惑力) and what you will always remember is the breathtaking scenery and fresh mountain air.
Bora Bora
The reason Bora Bora is the third on this list is that it's expensive, which could limit your other travel plans.If you do make it to this small island paradise, you will find peaceful beaches, jungles, luxury accommodations, turquoise water, and some of the friendliest people you have ever met.
Other vacation destinations that should be on your list if you're living the adventurous lifestyle include London, the South Island of New Zealand, Maui, Tahiti, Tokyo, Barcelona and New York City.
文章大意:本文是一篇应用文。文章主要介绍三大旅游目的地以及它吸引游客的要素。
21.Tourists can A to appreciate the charm of Paris.
A.enjoy elegant cafes
B.visit its famous attractions
C.walk around crystal blue lakes
D.meet the friendliest people you have ever met
解析: 细节理解题。根据第二段“You can spend the day walking around cobblestone streets and enjoy elegant cafes and high-end shopping.(你可以花一整天的时间漫步在鹅卵石街道上,享受优雅的咖啡馆和高端购物。)”可知,游客可以在优雅的咖啡馆里欣赏巴黎的魅力。故选A。
22.Which of the following points in Glacier National Park will really attract tourists? C
A.Peaceful beaches.
B.White-water rafting.
C.The breathtaking scenery.
D.Snow-capped mountains.
解析: 细节理解题。根据第三段“But the real allure (诱惑力) and what you will always remember is the breathtaking scenery and fresh mountain air.(但真正吸引你的是令人窒息的风景和新鲜的山间空气。)”可知,冰川国家公园那迷人的景色会真正吸引游客。故选C。
23.What's the purpose of this passage? B
A.To compare the top three destinations.
B.To introduce the top three destinations.
C.To encourage people to live an adventurous lifestyle.
D.To analyze the good and bad points of the three destinations.
解析: 写作意图题。根据第一段“Here is a brief introduction about the top three destinations to visit in the world.(以下是世界三大旅游目的地的简要介绍。)”及全文可知,这篇文章的目的是介绍三大旅游目的地。故选B。
B
It isn't easy to climb the Old Man of Hoy,one of the tallest in the United Kingdom.It is even more dangerous if you happen to be a blind climber, as Jesse Dufton is.The 34-year-old was born with a rare genetic disease(遗传病)that left him with less than 20 percent of his vision(视觉),which then kept dropping over the years.He chooses to climb,because“it's better than sitting at home feeling sorry for yourself,right?Climbing is not the most dangerous thing I do on an average day;crossing the road on the way to work is far more risky than Hoy.”
Dufton has been climbing mountains since childhood.As a skilled climber, his father would take him out at weekends.He was always physical then, always up for adventure.He played sports at school,though quickly grew frustrated(沮丧)with many of them.“Badminton was a joke for someone like me, and even blind cricket—with a ball with a bell in it—annoyed me.”Instead he was attracted to climbing and skiing, and insists that climbing is one of the safer activities for a blind person to undertake.“True,you can't see the handholds,or the footholds.You can't see where the opportunities are,or where to place your hands and your gear(齿轮), so you just have to take it slowly.You search around until you can feel for something to hold onto,and then basically repeat the process over and over again.To keep calm in these situations helps.”
It was Jesse himself who made a documentary happen.He told the filmmaker Alistair Lee about his pastime, believing it might be worth capturing on film.“I realized my story was quite unusual,”he says, adding that he felt almost duty-bound to share it.“If somebody like me watches it,and they find it inspirational,then it wouldn't be right for me to keep that from them,wouldn't it?”
文章大意:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了盲人攀岩者Jesse Dufton(杰西·迪夫东)坚持攀岩的励志故事。
24.What is more dangerous in Jesse Dufton's eyes? B
A.Losing eyesight gradually.
B.Daily routines in his life.
C.Climbing the Old Man of Hoy.
D.Staying at home all day.
解析: 细节理解题。根据第一段中的“crossing the road on the way to work is far more risky than Hoy”可知,Jesse Dufton认为在上班的路上过马路比攀登危险得多,即他的日常活动更危险。故选B。
25.What's the second paragraph mainly about? A
A.Dufton's passion for climbing.
B.Skills needed for climbing.
C.Father's influence on Dufton.
D.The limited choice for disabled people.
解析: 段落大意题。根据第二段中的“Dufton has been climbing mountains since childhood.(Dufton从小就一直爬山。)”以及“he was attracted to climbing and skiing, and insists that climbing is one of the safer activities for a blind person to undertake(他被攀岩和滑雪所吸引,坚持认为对于盲人来说,攀岩是一项更安全的活动)”可知,本段主要讲述了Dufton对攀岩的热情。故选A。
26.Jesse persuaded Alistair Lee to make a documentary to B .
A.show his unique talent for climbing
B.inspire more people with disability
C.give credit to the brave climbers
D.educate people about risky sports
解析: 细节理解题。根据最后一段中的“If somebody like me watches it,and they find it inspirational,then it wouldn't be right for me to keep that from them(如果像我这样的人看了这部纪录片,觉得很鼓舞人心,那我就不应该对他们隐瞒)”可知,Jesse说服Alistair Lee(阿利斯泰尔·李)拍摄一部纪录片是为了激励更多残疾人。故选B。
27.From the story, we may infer Jesse Dufton is D .
A.responsible and helpful
B.caring and careful
C.patient and brave
D.adventurous and optimistic
解析: 推理判断题。从第一段可知,盲人攀岩者Jesse Dufton虽然面临比常人更危险的困境,还是去攀岩,说明他敢于冒险;Jesse希望把自己的事迹拍成一部纪录片来鼓励残疾人,说明他态度乐观。故选D。
C
Many people have difficulty in getting up in the morning.This might be called laziness,but Dr. Kleitman has a new explanation.He has proved that everyone has a daily energy cycle.
During the hours when you work,you may say that you're“hot”.That's true.The time of day when you feel most energetic is when your cycle of body temperature is at its peak(顶峰):For some people the peak comes during the morning.For others it comes in the afternoon or evening.No one has discovered why this is so, but it leads to such familiar words as:“Get up, John!You'll be late for work again!”The possible explanation for the trouble is that John is at his temperature-and-energy peak in the evening.Much family quarrelling ends when husbands and wives realize what these energy cycles mean,and which cycle each member of the family has.
You can't change your energy cycle,but you can learn to make your life fit it better.Habit can help, Dr. Kleitman believes.Maybe you're sleepy in the evening but feel you must stay up late anyway.If so,staying up later than you want to may counteract your cycle in some way.If our energy is low in the morning but you have an important job to do early in the day, rise before your usual hour.This won't change your cycle, but you'll get up steam and work better at your low point.
Get off to a slow start which saves your energy.Get up with a comfortable yawn and stretch.Sit on the edge of the bed for a minute before putting your feet on the floor.Avoid the troublesome search for clean clothes by laying them out the night before.
文章大意:本文是一篇说明文。每个人每天都有一个能量周期,而不同人的能量峰值达到最高的时间不同,我们不能改变自己的能量周期,但可以学着适应它。
28.Dr. Kleitman explains that a person is difficult to get up in the morning probably because of B .
A.his own laziness
B.his own energy cycle
C.his own habit
D.his bad rest at night
解析: 细节理解题。根据第一段中的“Many people have difficulty in getting up in the morning.”和“but Dr. Kleitman has a new explanation.He has proved that everyone has a daily energy cycle”可知,Dr. Kleitman(克莱特曼博士)认为一个人早上很难起床,可能是因为他有自己的能量周期。故选B。
29.According to the passage,people's energy peak may come D .
A.in the morning B.in the evening
C.in the afternoon D.at different hours
解析: 推理判断题。根据第二段中的“For some people the peak comes during the morning.For others it comes in the afternoon or evening.(对一些人来说,高峰出现在早上。对其他人来说,它在下午或晚上到来。)”可推知,人们的能量顶峰可能会在不同的时间出现。故选D。
30.What does the underlined word“it”in the third paragraph refer to? C
A.The life. B.The good habit.
C.The energy cycle. D.The change.
解析: 指代判断题。根据画线词所在句“You can't change your energy cycle,but you can learn to make your life fit it better.(你不能改变你的能量周期,但你可以学习让你的生活更适合它。)”可知,此处代词it指代前面提到的“能量周期”。故选C。
31.If the finding is true, it's best to A .
A.do your work at the energy peak
B.manage to control your temper
C.work at the bottom of energy cycle
D.manage to keep you clean all day
解析: 推理判断题。根据第二段中的“The time of day when you feel most energetic is when your cycle of body temperature is at its peak(顶峰).(一天中你感到精力最充沛的时候是你的体温周期达到峰值的时候。)”可推知,如果这个发现是真的,那么最好在能量顶峰时期做你的工作。故选A。
D
A bicycle may be seen by most people as just another vehicle(交通工具), but for many Londoners, cycling is a way of life.According to an official UK government survey in 2017, about 570,000 bike journeys are made every day in London.In fact, almost half of the vehicles that pass over London Bridge each day are bikes.
London introduced a public bike-sharing system in 2010.“There can be no doubt that our trusty bicycles have changed the way people get around our great city,” Johnson told The Guardian in 2015.
In London, bikes are used for more than just taking short trips to and from the subway.No matter where you want to go in the city, taking a bike is usually the quickest and easiest choice.
And it's not just shared bikes that the government is encouraging people to ride.In many companies across the UK, the UK government's Cycle to Work scheme(骑行倡议) allows employees to buy a brand new bike without having to pay any tax(税).This means that it's common to see many people cycling to and from work, and some employers even provide workplace showers and lockers(储物柜) for their workers.More importantly, a cycle-friendly boss may let you off for being late if you rode a bike to work.
Not only is it great for the environment and our body, cycling is also good for the mind.According to National Geographic Magazine, “Bike riding can improve people's happiness.”
文章大意:本文是一篇说明文。文章主要讲了在伦敦骑自行车很流行,这得益于各方给予的支持。
32.How does the author show the popularity of cycling in London? C
A.By making comparisons.
B.By giving examples.
C.By using numbers.
D.By using famous sayings.
解析: 细节理解题。根据第一段中“According to an official UK government survey in 2017, about 570,000 bike journeys are made every day in London.In fact, almost half of the vehicles that pass over London Bridge each day are bikes.”可知,作者在文中用数字来说明伦敦自行车的流行。故选C。
33.What's Johnson's attitude toward the bike-sharing system in London? A
A.Supportive. B.Doubtful.
C.Disappointed. D.Uninterested.
解析: 推理判断题。根据第二段“There can be no doubt that our trusty bicycles have changed the way people get around our great city”可知,毫无疑问,我们可靠的自行车改变了人们绕过这座伟大城市的方式。故约翰逊对共享自行车是支持的。故选A。
34.What can employees get from the government under the “Cycle to Work” scheme? B
A.Free bike-sharing services.
B.A tax-free bike.
C.Shorter working hours.
D.Workplace showers and lockers.
解析: 细节理解题。根据第四段中“In many companies across the UK, the UK government's Cycle to Work scheme(骑行倡议) allows employees to buy a brand new bike without having to pay any tax(税).”可知,在“骑自行车上班计划中”,员工从政府获得的福利是购买自行车免税。故选B。
35.What's the article mainly about? D
A.Cycling as a healthy way of life.
B.London's public bike-sharing system.
C.Why Londoners are encouraged to ride bikes.
D.How cycling has become popular in London.
解析: 主旨大意题。全文主要讲了在伦敦骑自行车很流行,这得益于各方给予的支持。故选D。
第二节(共5小题:每小题2.5分,满分12.5分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Spring and summer are the best seasons of the year for lots of activities especially jogging(慢跑).This kind of running is the choice of many people who live in the city,work in the office and want to keep healthy. 36.G
1.Make good preparations before jogging.
37.D There, you'll have an opportunity to find and buy all the necessary sportsware.Pay attention to the selection of jogging shoes, if you don't want to suffer from the feeling of heaviness,pain and leg swelling after the run.With all these pieces of wisdom, your body will be truly grateful to you.
2.Do fitting warming-up activities.
Every runner, especially the beginners should know that all physical activities without proper warming up can cause a terrible pain and result in harm to muscles.It will probably lead to a final discomfort in your body or even disease. 38.F Actually, it usually just takes you 15 minutes to increase the range of motion of our joints and warm up every muscle of the body.
3. 39.A
When running, you usually feel physical and mental pleasure.Sometimes this pleasure can be replaced by negative feelings or even some kind of pain.No matter how healthy you're,you should always pay attention to how your body reacts.If something is wrong during your jog or run, the body will certainly let you know by giving you some hints(暗示).Watchfulness can help you avoid all possible aftereffects of over exercise.
Every type of sport is special and useful in its own way.While jogging can sometimes bring pain and discomfort, it really offers you greater joy and satisfaction.So don't step back. 40.E I hope these tips will help you prepare yourself for jogging and avoid any serious issues.
A.Listen to your body signals.
B.Never give in to difficulties while jogging.
C.However,jogging without preparation will bring great harm.
D.One of the best ways to prepare is to go to specialized(专门的)shops.
E.Just go in for jogging, but remember to follow the above rules.
F.Therefore, you should make it a habit to warm up before jogging.
G.Here are some basic rules to make jogging safe,useful and comfortable.
文章大意:本文是一篇说明文。文章主要说明了慢跑需要遵守的三个规则。
解析:
36. 本句为段尾句,起承上启下的作用,下文列举了三点关于慢跑的规则,G项(这里有一些基本的规则,使慢跑安全,有用和舒适。)符合语境。故选G。
37. 下文提到要买所有必需的运动物品,且下文中的“There”指代D项中的“specialized(专门的)shops”,D项(最好的准备方法之一就是去专门的商店。)符合语境,故选D。
38. 下文提到实际上,你只需要15分钟来增加关节的活动范围,让身体的每块肌肉都活动起来。F项(因此,你应该养成慢跑前热身的习惯。)符合语境,故选F。
39. 设空处为本段小标题。根据下文“No matter how healthy you're, you should always pay attention to how your body reacts.(不管你有多健康,你都应该注意你身体的反应。)”可知,本段主要讲述的是在慢跑时关注自我身体的反应和身体信号。A项(倾听你的身体信号。)符合语境,故选A。
40. 上文具体说明了慢跑时应遵守的规则;下文提到作者希望这些建议能帮助你为慢跑做好准备,避免任何严重的问题。E项(去慢跑吧,但要记住遵守以上规则。)符合语境。故选E。
第三部分 语言运用(共两节,满分30分)
第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
There are too many fat people in America, so many Americans are fighting against overweight.But the 41.B thing is that the French, who consume rich food, tend to stay thin.Now a 42.B by Cornell University suggests 43.C lifestyle and decisions about 44.C may affect weight.Researchers concluded that the French tend to stop eating when they feel 45.B .However, Americans tend to stop when their 46.D are empty or their favorite TV show is over.
According to Dr. Joseph Mercola,a health expert, the French see eating 47.A an important part of their lifestyle.They enjoy food and therefore spend a 48.A time at the table, while Americans see eating as anything to be squeezed between the other daily activities.Mercola believes Americans 49.B the ability to sense when they are actually full.So they keep eating long after the French would have stopped.In addition, he points out that Americans drive to huge supermarkets to buy canned and 50.A foods for the week.The French, 51.B tend to shop daily,walking to small shops and farmers' markets where they have a choice of fresh fruits,vegetables, and eggs as well as high-quality meats for each meal.
After a visit to the United States,Mireille Guiliano,author of French Women Don't Get Fat, decided to 52.A about the importance of knowing when to stop rather than suggesting how to avoid 53.C .Today she continued to stay slim and rarely goes to the gym.
In spite of all these differences, evidence shows that recent lifestyle 54.B may be affecting French eating habits.Today the rate of obesity(肥胖)—or extreme overweight—among adults is only 6%.However, as American fast food gains 55.D and the young reject older traditions,the obesity rate among French children has reached 17%—and is growing.
文章大意:本文是一篇说明文。文章介绍了“同吃油腻食品,美国人肥胖率极高而法国人则不然”这一现象及其背后的原因,并做出预测。
41.A.formal B.strange
C.natural D.modern
解析: formal “正常的”;strange “奇怪的”;natural“自然的”;modern“现代的”。美国人喜欢吃油腻食品,肥胖率很高,而这事到了法国人身上却不成立,显得很奇怪。故选B。
42.A.novel B.research
C.strategy D.newspaper
解析: novel“小说”;research“研究”;strategy“策略”;newspaper“报纸”。由大学开展的,能揭示科学规律的活动应是研究,且下一句句首的researchers也是提示。故选B。
43.A.that B.what
C.how D.when
解析: 此处表示生活方式和饮食选择这两个因素是如何影响体重的,设空处应用表示方式的连接副词。故选C。
44.A.working B.living
C.eating D.studying
解析: 根据下文“tend to stop eating”可知,此处指对于饮食做出的决定。故选C。
45.A.sensitive B.full
C.happy D.annoyed
解析: 句意:研究人员得出结论,当法国人感到饱的时候,他们就会倾向于停止饮食。sensitive“敏感的”;full“饱的”;happy“开心的”;annoyed“生气的”。故选B。
46.A.pockets B.refrigerators
C.houses D.plates
解析: pocket“口袋”;refrigerator“冰箱”;house“房子”;plate“盘子”。此处表示美国人只有当他们的盘子空了或者最喜欢的电视节目结束了的时候,他们才会停止饮食。故选D。
47.A.as B.into
C.inside D.to
解析: 句意:按照健康专家约瑟夫·麦克拉教授的看法,法国人把饮食视作生活格调的重要一部分。see...as...“把……当成……”,故选A。
48.A.fairly long B.fairly short
C.very exciting D.rather fast
解析: 根据上文“They enjoy food”可知,法国人把吃饭当作享受,在餐桌上花相当长的时间来慢慢品味,故选A。
49.A.bring B.lose
C.get D.receive
解析: 此处指Mercola认为美国人“不知饱”,失去了相关的感知能力。故选B。
50.A.frozen B.cool
C.warm D.hot
解析: 根据下文“foods for the week”可知,去超市买的是易于存放的罐头食品和冷冻食品,故选A。
51.A.therefore B.instead
C.however D.merely
解析: 句意:法国人则相反,他们每天都去购物,走着去小商店或者农贸市场,在这些地方,他们为每顿饭选购新鲜的水果、蔬菜、鸡蛋和高质量的肉类。therefore“因此”;instead“相反,反而”;however“然而,但是”;merely“仅仅是,只不过”。故选B。
52.A.write B.read
C.speak D.think
解析: 根据上文“author of French Women Don't Get Fat”可知,对于作家来说,自然是写东西。write “写”;read“读”;speak“说”;think“想”。故选A。
53.A.fruit B.oil
C.food D.egg
解析: 句意:《法国女人不会变胖》一书的作者米雷莱·朱利安诺访问美国后,决定写一篇关于知道什么时候停止进食的重要性的文章,而不是建议如何避免进食。故选C。
54.A.examples B.changes
C.designs D.stories
解析: 句意:尽管存在这些差异,但有证据表明,最近生活方式的改变可能正在影响法国人的饮食习惯。后文提到快餐正被法国人认可、接受,法国儿童的肥胖率正急剧上升,这反映了生活方式的变化。故选B。
55.A.failure B.success
C.confidence D.acceptance
解析: 句意:然而,随着美国快餐逐渐被人们接受,年轻人开始摒弃传统,法国儿童的肥胖率已经达到了17%,而且还在增长。failure“失败”;success“成功”;confidence“自信”;acceptance“接受”。故选D。
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
I was nine years old when I learnt to ride a bike.The bike was a birthday present from my uncle.You can imagine how excited I was when I saw the bike, and I 56.begged (beg) my uncle to teach me how to ride it right away.However, before I got on the bike, I felt 57.extremely (extreme) nervous and I was afraid that I would fall off and hurt myself.My uncle held onto the seat and helped me to get on the bike.While I was riding, he was running along beside me, holding the seat 58.so I would not fall over.I was so grateful to him for his help.
As I was practicing, I became more and more confident.Then, I heard my uncle 59.shouting (shout), “You are riding it by 60.yourself (you) now!” I was both excited and scared.I was really riding by myself, but what if I fell off Could I use the brakes 61.to stop (stop) As I was wondering about this, my uncle ran after me and got hold of the bike.I slowed down and came to 62.a stop.My heart was still beating fast when I got off the bike. 63.Later (late) that day, having learnt how to get on the bike and get off it, I felt like I was walking on air! I am still 64.thankful (thank) to my uncle for teaching me to ride a bike 65.on my ninth birthday.
文章大意:本文是一篇记叙文。讲述了作者九岁生日那天叔叔教他骑自行车的故事。
解析:
56.考查时态。句意:我央求叔叔教我骑自行车。讲述的是过去的事情,应该用一般过去时。故填begged。
57.考查副词。句意:在上自行车之前,我感到非常紧张,怕会掉下来伤到自己。修饰形容词nervous用副词。故填extremely。
58. 考查连词。句意:在我骑车的时候,他在我旁边跑着,扶着车座,所以我就不会摔倒。此处表示结果。故填so。
59.考查非谓语动词。句意:然后,我听到叔叔大喊:“你现在正自己骑呢!” hear sb.doing sth.表示“听见某人正在做某事”。故填shouting。
60. 考查反身代词。by oneself为固定短语“独自”。故填yourself。
61. 考查非谓语动词。句意:我可以刹车么?use sth.to do sth.固定短语“用某物做某事”。故填to stop。
62. 考查冠词。句意:我减速,停了下来。stop作名词“停止”时是可数名词,此处用不定冠词表泛指。故填a。
63. 考查副词。句意:那天晚些时候,学会了如何上自行车和下自行车,我觉得自己像在空中漫步。later是副词,表示“晚些时候,后来”。故填Later。
64. 考查形容词。句意:我仍然感激叔叔在我九岁生日时教我骑自行车。此处thank作表语应用形容词。故填thankful。
65. 考查介词。句意:我仍然感激叔叔在我九岁生日时教我骑自行车。on one's birthday“在某人生日那天”。故填on。
第四部分 写作(共两节,满分40分)
第一节(满分15分)
学校将开设更多课外活动,假定你是高一(6)班班长李华,请你代表班级向学校学生会主席David推荐你们班级认为合理的运动项目,并给出理由。
内容提示如下:
1.推荐项目;
2.推荐理由。
注意:词数80左右,可以适当增加细节,以使行文连贯。
Dear David,
Yours,
Li Hua
参考范文:
Dear David,
I am Li Hua, the monitor of Class 6 Grade 1.Knowing more sports events will be carried out in our extra-curricular activities, I'd like to recommend two events on behalf of my class.
Most of us consider jogging is suitable for both boys and girls.Not only will it benefit our health but also is helpful to shape our body.As for the group game, football is much more popular than others especially among boys.All the members learn to cooperate with each other so that they build up important qualities like responsibility and teamwork.For these reasons, I recommend jogging and football.
Hopefully, our recommendation will be taken into consideration.
Yours,
Li hua
第二节(满分25分)
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
Mike licked the last of the mint chocolate chip ice cream.It was almost time to leave.He jumped into the car with his parents and headed off to the Olympic-sized pool for the big swim meet.
When his race came up, Mike was confident.He was strong and swift.Mike climbed out the pool,smiling.He had just won first place, making him the fastest boy in his age group.
“Congratulations,son,”his father said.His mom gave him a hug, even though he was soaking wet.
A week later, it was time for another swim meet.Like before, Mike decided to enjoy his favorite ice cream flavor.Mike remembered that the last time he had won a race,he also ate mint chocolate chip ice cream first.Maybe he'd win again.
He took first place again in his race. Mike was feeling pretty good.As it turned out, Mike decided to have mint chocolate chip ice cream before every one of the next few swim meets.He began to think of it as his lucky charm.After several months of placing in the top positions of every race he swam, Mike was feeling unbeatable.And he wouldn't admit it, but all that ice cream was adding a few pounds to his athletic swimmer's build.
It didn't take long after that for Mike to start coming in second place—and then third—and then last place in his races.The lucky mint chocolate chip ice cream had lost its magic.
On the day of his next swim meet, his mother sat down at the table with him.“Mike, we all love ice cream,but it's not healthy for your body to eat so much of it.Maybe it's time to quit the sweet treats for a while,especially before you go swimming.”
Mike unwillingly agreed.He went to the swim meet,and didn't perform well.His father offered to go running with him a few days a week to help him feel better and strengthen his muscles.The extra weight soon disappeared, and Mike found himself breathing easier at swim practices.
注意:1.续写词数应为150左右;
2.请按如下格式作答。
Paragraph 1:
It was the last meet of the season, and Mike was not sure what to expect.
Paragraph 2:
Finally came the end of the race.
参考范文:
Paragraph 1:
It was the last meet of the season, and Mike was not sure what to expect.He'd been training hard with his dad,and staying away from the rich desserts he enjoyed so much.As he jumped into the water, he kicked his legs and stretched his arms as far as he could.Whenever he came up for a breath,he could see he was gaining on the boy ahead of him in the next lane.Feeling determined to pass him, Mike found the power in his muscles to push ahead.
Paragraph 2:
Finally came the end of the race. His jaw dropped as he realized he had beaten his own best time, and everyone else's too.Mike had won his race.The audience and his teammates cheered loudly,and his parents were grinning from ear to ear.“Hey champ, let's go grab some of your favorite ice cream and celebrate!”said his father.“Thanks, Dad, but I'll pass on the ice cream; it's not such a lucky charm after all!”