外研版(2019)必修 第一册Unit 5 Into the wildUnit 5 Into the wild Understanding Ideas课时分层练(含答案)

文档属性

名称 外研版(2019)必修 第一册Unit 5 Into the wildUnit 5 Into the wild Understanding Ideas课时分层练(含答案)
格式 docx
文件大小 25.7KB
资源类型 教案
版本资源 外研版(2019)
科目 英语
更新时间 2023-09-04 16:38:02

图片预览

文档简介

Unit 5 Into the wild Understanding Ideas—2023-2024学年高一英语外研版(2019)必修第一册课时分层练
【夯实基础】
知识点1副词的用法
1. _____ (fortunate), I won’t be able to attend the meeting.
2. It is reported that this town attracts more than three million tourists _____(annual).
3. It is inspiring to know that the person that we had lost track of _____(eventual) turned up.
知识点2关系副词的用法
4.We don't know the reason _____ he was absent from the meeting,but we are sure he didn't mean it.
5. The old pictures bring the Greens to the days which they spent together, _____ life was hard but happy.
【提升能力】
6. We're talking about the piano and the pianist _____ were in the concert we attended last night.
7. He is the young scientist _____ name is known all over the country.
8. If you don't mind, I'd like to have the first two weeks' rent _____ advance.
9. I had made an appointment with Tom, but he didn't turn _____, which made me annoyed.
10. In the cafe, customers will enjoy themselves in the historical environment _____ is created for them.
【核心素养】
A
Mark Smith and Jarryd Haines are good friends. The two boys from Sydney have known each other for most of their lives. Both of them enjoy playing Australian football.
A few years ago, when Mark was nine, he developed brain cancer. The disease robbed(夺走) the boy of his sight, part of his hearing and his ability to play his favorite sport. However, throughout the years, Jarryd and Mark maintained the close relations. They still share their love of Australian football. And they still enjoy talking about the Sydney Swans, their favorite team.
Two weeks ago, I took my seat at the Sydney Cricket Ground to watch the Sydney Swans. The old stadium was crowded with fans. Shortly into the second quarter, I heard some great commentaries(现场解说) from a boy. Play by play, Jarryd was bringing the game to life. I turned and saw him. Mark was sitting next to him. Although he cannot see anymore, Mark still loves the Sydney Swans very much. Usually, he goes to the stadium and listens to the commentary on the radio. However, in the second quarter of that match, the radio system broke down. That was when his friend Jarryd stepped in.
I hardly looked at the Sydney Swans and Buddy, the team's star player. Instead, I was focusing on Jarryd and Mark. "What's happening now, mate " Mark asked. "Don't worry, Mark," Jarryd replied. "Okay. Buddy's got it. Will he go for it He's going for it! It's his tenth goal!" Mark listened carefully. He was lost in the magic of Australian football brought to life by his friend.
Sports can be competitive. However, they can also enable us to share wonderful moments with others. Here, Jarryd and Mark have moved me, and perhaps some other spectators, with the best commentary.
1. Why didn't Mark play Australian football any longer
A. He took up a new hobby.
B. He lost his interest in it.
C. He was unable to play it because of his disease.
D. His favorite team—the Sydney Swans lost the game.
2. What did Jarryd do for Mark at the stadium
A. Jarryd helped Mark step into the stadium.
B. Jarryd made Buddy score his tenth goal.
C. Jarryd was lost in the magic of Australian football.
D. He provided some commentaries for Mark when the radio system failed.
3. Which of the following words best describe Jarryd
A. Generous and active. B. Considerate and patient.
C. Diligent and ambitious. D. Competitive and smart.
4. What is the text mainly about
A. A lively commentary.
B. The Sydney Swans and Buddy.
C. An Australian football match.
D. The precious friendship between two boys.
B
I live in New York and my neighbours are people I don't know. My city, neighborhood and block are filled with people who don't know me, don't care to know me, and don't talk to me. I find that it's pretty hard to love people you don't even know. And sometimes, we all, myself included, use that as an excuse not to try. I read Brendan's story recently and was moved.
One day, Brendan, a young man in New York was on the way back to his Brooklyn apartment when a homeless woman called Jackie turned up and asked him for money. He said that he had no money. By the end of the week, she asked two more times, and each time he answered "No". The woman looked sad, so Brendan said, "I am on my way to a job interview. If I get the job, I'll take you out for lunch."
Brendan got the job. He took Jackie out for lunch. That was when their friendship began. They built a strong friendship by supporting each other and spending their birthdays, holidays and difficult times together over a period of eight years. They became the staunchest partners. When Brendan's heater broke, Jackie made a blanket for him. Two days later when he told her that he had lost his job, she left and returned minutes later, bringing him food to eat. She continued to do that during the whole winter.
Over these years, Jackie moved from the streets and subway stations into a halfway house, and is now moving into an apartment. To celebrate it, Brendan wanted to do something special for Jackie. He went with her and helped her to pick out everything she would need for her new apartment.
May Brendan's story prove that we can find a new way to honour, serve and love the people around us.
1. What can we learn about the author from Paragraph 1
A. He often stays indoors. B. He cares about his neighbours.
C. He is good at making friends. D. He hardly talk to his neighbours.
2. What did Brendan do when Jackie asked him for money
A. He was angry with her. B. He didn't give her any.
C. He offered her some food. D. He gave her some spare change.
3. What happened after Brendan and Jackie had lunch together
A. They developed a new friendship. B. They helped each other to find work.
C. They fell in love with each other. D. They discovered they were classmates.
4. What does the underlined word "it" in Paragraph 4 refer to
A. Jackie's finding work. B. Jackie's moving from the streets.
C. Jackie's moving into an apartment. D. Jackie's moving into a halfway house.
答案以及解析
【夯实基础】
1.答案: Unfortunately
解析:句意: 很遗憾我不能参加这次会议。副词Unfortunately位于句首做状语。
2.答案:annually
解析:考查副词。句意:据报道,这个城镇每年吸引三百多万游客。本空修饰动词attracts,故应用副词作状语。
3.答案:eventually
解析:考查副词。句意:得知我们失去联系的那个人终于出现了,真是令人鼓舞。本空作状语,故应用副词形式。
4.答案:why
解析:句意为:我们不知道他缺席会议的原因,但我们确信他不是有意的。____ he was absent from the meeting是定语从句,修饰先行词reason,关系词在定语从句中作原因状语,所以应用关系副词why。故填why。
5.答案:when
解析:句意:这些旧照片把格林一家带回了他们一起度过的日子,那时生活虽然艰苦,但很快乐。life was hard but happy是定语从句,修饰先行词days,关系词在定语从句中作时间状语, 所以应用关系副词when。
【提升能力】
6. 答案:that
解析:句意:我们在讨论昨晚去听的那场音乐会里的钢琴和钢琴家。定语从句中缺少主语成分,且先行词既有人又有物,故用that。
7. 答案:whose
解析:句意为:他就是那位闻名全国的年轻科学家。定语从句中缺少定语成分,scientist与name之间是所属关系,故填whose。
8. 答案:in
解析:句意为:如果你不介意的话,我想提前收前两周的租金。in advance意为“提前”,故填in。
9. 答案:up
解析:句意为:我本来和汤姆约好了,但是他没有出现,这让我很恼火。根据句意可知填up, turn up意为“出现;露面”。
10. 答案:that/which
解析:设空处引导限制性定语从句,修饰先行词environment,关系词在从句中作主语,故填that/which。
【核心素养】
A
答案:1-4 CDBD
解析:1.细节理解题。根据第二段中"A few years ago, when Mark was nine, he developed brain cancer. The disease robbed(夺走) the boy of his sight, part of his hearing and his ability to play his favorite sport.(几年前,当Mark九岁的时候,他患上了脑癌,这种疾病夺走了这个男孩的视力和部分听觉,并使他无法进行他最喜欢的运动。)"可知, Mark不再踢澳式足球是因为他的疾病。
2.推理判断题。根据第三段中"Usually, he goes to the stadium and listens to the commentary on the radio...his friend Jarryd stepped in."可知,通常,他会去体育场听电台的解说。然而,在这场比赛中,无线电广播系统出现了故障。这时,他的朋友Jarryd挺身而出。由此可推知,当无线电广播系统出 现故障时, Jarryd为Mark提供了现场解说,故选D项。A项"Jarryd帮助Mark走进了体育场。"在文中未提及;根据第四段中"Okay. Buddy's got it. Will he go for it He's going for it! It's his tenth goal!"可知, Jarryd只是对比赛进行了解说,B项"Jarryd使Buddy进了他的第十个球。"错误;根据第四段中"Mark listened carefully. He was lost in the magic of Australian football brought to life by his friend."可知, Mark仔细听着,他沉浸在朋友给他带来的澳式足球的魔力中。故C项“Jarryd沉浸在澳式足球的魔力中。”错误。
3.推理判断题。根据第四段中"What's happening now, mate " Mark asked. "Don't worry, Mark," Jarryd replied. "Okay. Buddy's got it. Will he go for it He's going for it! It's his tenth goal!"可知,Jarryd一直在给Mark耐心讲解比赛,由此可推知, Jarryd是个体贴、有耐心的人。故选B项。A项“慷慨且活跃的”、C项“勤奋且有雄心的”和D项“有竞争力且聪明的”均不符合文意。
4.主旨大意题。本文讲述了一对来自悉尼的好朋友Jarryd和Mark,他们都喜欢踢澳式足球。Mark在9岁时患上了脑癌,病魔夺去了他的视力和部分听觉,他再也不能进行自己最喜欢的运动了,但Jarryd一直陪伴着他。他们一起去看球赛,当无线电广播系统出现故障时, Jarryd为Mark提供了现场解说。由此可知,这篇文章主要讲两个男孩之间珍贵的友谊。故选D项。本题易误选A项"一场生动的现场解说。",注意本文的重点不是描述解说有多么精彩,而是通过Jarryd给他的朋友Mark解说这件事来呈现两人之间的友谊。
B
答案:1-4 DBAC
解析:1. 细节理解题。根据第一段中"I live in New York...and don't talk to me.(我住在纽约,我的邻居都是我不认识的人。我所在的城市、社区和街区都住满了不认识我、无意认识我、也不和我说话的人。)"可知,作者几乎不和他的邻居们说话。故选D。
2. 细节理解题。根据第二段中"He said that he had no money. By the end of the week, she asked two more times, and each time he answered 'No'."可知,Jackie向Brendan要钱时,他并没有给她。故选B。
3. 细节理解题。根据第三段中"He took Jackie out for lunch. That was when their friendship began...They became the staunchest partners."可知,Brendan 和Jackie一起吃饭之后,建立了深厚的友谊。故选A。
4. 词义猜测题。根据第四段中"Over these years, Jackie moved from the streets and subway stations into a halfway house, and is now moving into an apartment.(这些年来,Jackie从街头和地铁站搬到了中途之家,现在搬进了一间公寓。)"可知,画线词“it”指代Jackie搬进了公寓这件事。故选C。
2