外研版(2019)必修第一册Unit 5 Into the wild Using Language课时分层练(含答案)

文档属性

名称 外研版(2019)必修第一册Unit 5 Into the wild Using Language课时分层练(含答案)
格式 docx
文件大小 26.1KB
资源类型 教案
版本资源 外研版(2019)
科目 英语
更新时间 2023-09-04 16:39:13

图片预览

文档简介

Unit 5 Into the wild Using Language—2023-2024学年高一英语外研版(2019)必修第一册课时分层练
【夯实基础】
知识点1关系副词的用法
1. The reason _____ he was absent was that he was ill.
2. I will never forget the happy time _____ we worked together.
知识点2限制性定语从句
3. There was never a moment _____ I did not feel the care and warmth of our motherland.
4. These parks should be built in open spaces _____ sports facilities do not occupy too many green areas.
5. Researchers conducted a study _____ they showed hundreds of people some good news for two to four minutes.
【提升能力】
6.The bad event caused its share price to _____(暴跌).
7.It was a direct challenge to the _____(权威) of the government.
8.Please offer us some information about animal _____(慈善机构) in the UK.
9.It is high time that we should arouse people's _____(意识) of environmental protection.
10.The rainforest is an _____(了不起的) place, filled with plants and animals that can't be found anywhere else in the world.
【核心素养】
A
As the climate warms, birds are shrinking(缩小) and their wingspans are growing, according to a new study. Researchers analyzed 70,716 birds from 52 kinds of North American migratory(迁徙的) bird species collected over 40 years. The authors say the study is the largest of its kind and that the findings are important to understanding how animals will adapt to climate change.
"We found almost all of the species were getting smaller," said lead author Brian Weeks, an assistant professor at the University of Michigan. "The species were pretty diverse, but responding in a similar way," he said. "The consistency(一致性) was shocking." He said studies of animal responses to climate change often focus on shifts in the geographical range or timing of life events, like migration and birth. But this study suggests body morphology(形态) is a crucial third aspect.
"That's one major implication," he said. "It's hard to understand how birds will adapt without taking all three of these things into consideration."
The findings showed that from 1978 to 2016, the length of the birds' lower leg bone shortened by 2.4%. Over the same time, the wings lengthened by 1.3%.
The evidence suggests warming temperatures caused the decrease in body size, which in turn caused the increase in wing length.
"Migration is an incredibly taxing thing they do," Mr. Weeks said, explaining that the smaller body size means less energy available for the birds to complete their long journeys. He says the birds most likely to survive migration were the ones with longer wingspans and smaller bodies.
The scientists aren't exactly sure why warmer temperatures cause birds to shrink. One theory is that smaller animals are better at cooling off, losing body heat more quickly.
1. What's the best title for the text
A. All of the Birds Are Getting Smaller
B. Animals Are Adapting to Climate Change
C. Climate Change Is Causing Birds to Shrink
D. Scientists Are Finding Causes of Warm Climate
2. What made Brian Weeks feel astonished
A. It took 40 years to collect 70,716 birds from North America.
B. Many birds are shrinking when responding to the climate change.
C. All migratory bird species were collected to do the important research.
D. So many researchers take part in the largest study to work out the findings.
3. What does the underlined word "taxing" in Paragraph 6 most probably mean
A. Tiring. B. Important. C. Easy. D. Pleasant.
4. What can we infer from the last paragraph
A. The migratory birds aren't big.
B. The temperatures will be higher.
C. The scientists will go on further study.
D. The smaller animals will surely live longer.
B
Guam is a beautiful, small island in the Pacific Ocean. You'll find happy songbirds, clear blue water, and leafy forests there. But the small island has a big problem: snakes. There are about 2 million brown tree snakes living in Guam.
The snakes likely arrived in the 1940s. They probably slipped (滑行) unseen onto ships and planes heading to Guam. Once there, the snakes laid eggs. Snake families grew. The snakes have no natural enemies to eat them on Guam. Soon, the island was covered with these snakes.
The brown tree snake has had a devastating effect. The snakes eat birds. There used to be 12 kinds of birds on the island. But these snakes have killed off nine kinds of the birds. The snakes can grow to be 10 feet long. They often bite humans. They climb onto power lines and make the electricity go out. This causes millions of dollars in damage. Scientists have tried many different ways to control the number of snakes. They have used snake traps and snake-sniffing dogs. Nothing seemed to work. Nothing, that was, until they found a surprising secret weapon: killer mice.
Scientists found out that there was one easy way to kill brown tree snakes. They could give them a medicine called Tylenol. People take Tylenol for headaches and other pains. Even a little bit of Tylenol can kill a brown tree snake.
But how would scientists get the tree snakes to eat Tylenol They came up with a plan. First, the experts put the medicine into dead mice. Then they attached each mouse to a mini paper parachute (降落伞). Planes dropped the mice over Guam. The parachutes got caught in the trees. The mice became dinner for the snakes that live there.
Has it worked So far, research shows that there are fewer snakes because of the mice. The worry is that it may be too late to clear the snakes, but Mr. Vice from Guam's Department of Agriculture says this should not stop the islanders from trying. "Our long-term goal is to kill the snake off completely," he says.
1. What can we learn about the brown tree snakes
A. They were shipped to Guam on purpose.
B. They were not native to Guam.
C. They were at risk in the 1940s.
D. They grew very slowly.
2. What does the underlined word "devastating" in Paragraph 3 mean
A. Magical. B. Amazing. C. Short-term. D. Damaging.
3. What was a more workable way to kill the brown tree snakes
A. Using snake traps.
B. Putting Tylenol in the trees.
C. Bringing in their enemies.
D. Letting them eat Tylenol carried by mice.
4. What does Mr. Vice think of solving this snake problem
A. He is proud of it.
B. He is hopeful of it.
C. He is doubtful about it.
D. He is unconcerned about it.
答案以及解析
【夯实基础】
1.答案:why
解析:句意: 他缺席的原因是他生病了。先行词为reason,表原因,且从句不缺主语和宾语, 故设空处应填关系副词why, 在定语从句中作原因状语。
2.答案:when
解析:句意:我将永远不会忘记我们在一起工作的美好时光。先行词是time, 从句不缺主语,且work是不及物动词,其后不用接宾语,故设空处应填when, 在定语从句中作时间状语。
3.答案:when
解析:考查定语从句。句意:我每时每刻都感受到祖国的关怀和温暖。分析句子结构可知,"_____ I did not feel the care and warmth of our motherland"是修饰moment的定语从句,moment表示时间,则设空处在从句中作时间状语,故此处应用when引导定语从句。
4.答案:where
解析:考查定语从句。句意:这些公园应建在运动设施不会占用太多的绿地的空地上。分析句子结构可知,"sports facilities do not occupy too many green areas"是修饰名词spaces的定语从句,spaces表示地点,则设空处在从句中作地点状语,故此处应用where引导定语从句。
5.答案:where
解析:考查定语从句。分析句子结构可知,"they showed...four minutes"是修饰名词study的定语从句,study在此处表示抽象地点,且设空处在从句中作地点状语,故此处应用where引导定语从句。
【提升能力】
6.答案:crash
解析:句意:这个糟糕的事件导致其股价暴跌。
7.答案:authority
解析:句意: 这是对政府权威的直接质疑。
8.答案:charities
解析:句意:请向我们提供一些英国动物慈善机构的信息。
9.答案:awareness
解析:句意:该到唤醒人们保护环境的意识的时候了。
10.答案:amazing
解析:句意:雨林是一个了不起的地方,充满了世界上其他任何地方都找不到的动植物。
【核心素养】
A
答案:1-4 CBAC
解析:文章标题题。根据第一段中"As the climate warms, birds are shrinking(缩小) and their wingspans are growing, according to anew study.(一项新的研究显示,随着气候变暖,鸟类在缩小,翼幅也在增长。)"和最后一段中"The scientists aren't exactly sure why warmer temperatures cause birds to shrink.(科学家们还不完全清楚为什么温度升高会导致鸟类缩小。)"可知,本文主要介绍了随着气候变暖,鸟的体型在缩小,翅膀在增长,原因未知。因此本文最好的题目是C项"气候变化正导致鸟类缩小"。本题易误选A项"所有的鸟都在变得更小",注意本选项未表明造成鸟变小的原因,故排除A项。
2.细节理解题。根据第二段中" 'We found almost all of the species were getting smaller,' said lead author Brian Weeks, an assistant professor at the University of Michigan.(作为主要作者的密歇根大学助理教授Brian Weeks说:“我们发现几乎所有的物种都在变小。”)"和" 'The species were pretty diverse, but responding in a similar way,' he said. 'The consistency(一致性) was shocking.'(他说:“这些物种非常多样化,但它们的反应是相似的。这种一致性令人震惊。”)"可知, Brian Weeks认为许多鸟类在应对气候变化时都在缩小是令人震惊的,故选B项。
3.词义猜测题。根据画线词后文中"explaining that the smaller body size means less energy available for the birds to complete their long journeys"可知,画线词所在部分语境为:迁徙是它们做的一件非常疲劳的事情,故画线词taxing意为“疲劳的”。tiring使人疲劳的;important重要的;easy轻松的;pleasant令人愉快的。故选A项。
4.推理判断题。根据最后一段中"The scientists aren't exactly sure why warmer temperatures cause birds to shrink.(科学家们还不完全确定为什么温度升高会导致鸟类缩小。)"可知,科学家还不知道气温升高导致鸟类缩小的原因。由此可推断出,科学家们将继续深入研究,故选C项。
B
答案:1-4 BDDB
解析:1. 推理判断题。根据第二段中的 "The snakes likely arrived in the 1940s. They probably slipped (滑行) unseen onto ships and planes heading to Guam. "可知,蛇可能是在20世纪40年代到达的.它们可能趁人不注意溜上了前往关岛的船只和飞机.由此推断出,棕树蛇不是关岛的本地物种.
2. 词义猜测题。根据下文 "The snakes eat birds. There used to be 12 kinds of birds on the island. But these snakes have killed off nine kinds of the birds. The snakes can grow to be 10 feet long. They often bite humans. They climb onto power lines and make the electricity go out. This causes millions of dollars in damage. "可知,棕树蛇吃鸟,岛上曾经有12 种鸟类,但是这些蛇已经杀死了九种鸟类。蛇可以长到10英尺长,它们经常咬人。它们爬上电线,使电力中断,这造成了数百万美元的损失.以上说明了这种蛇的危害性很大.由此可以推断出画线词 "devastating" 意思是 "有破坏性的"。magical 有魔力的;amazing 惊人的;short-term 短期的;damaging 造成破坏的。 故选D项。
3. 推理判断题。根据最后一段中的"Has it worked So far, research shows that there are fewer snakes because of the mice. "可知,杀死棕树蛇的一个有效的方法是让它们吃老鼠携带的Tylenol。
4. 推理判断题。根据最后一段中的 "but Mr. Vice from Guam's Department of Agriculture says this should not stop the islanders from trying. 'Our long-term goal is to kill the snake off completely, 'he says"可知, Guam 岛农业部的 Vice 先生认为这不应该阻止岛民的尝试.他说: "我们的长期目标是彻底消灭这种蛇。" 由此推断出, Vice 先生对解决蛇的问题满怀希望。
2