Module 6 Unit 3 Language in use.—初中英语外研版八年级下册同步练习(含解析)

文档属性

名称 Module 6 Unit 3 Language in use.—初中英语外研版八年级下册同步练习(含解析)
格式 docx
文件大小 34.0KB
资源类型 教案
版本资源 外研版
科目 英语
更新时间 2023-09-12 10:35:18

图片预览

文档简介

Module 6 Unit 3 Language in use.
一、单选题
1.—How was your trip last week
—It ________ great. I had a great time ________ the mountain.
A. was; climbing B. is; climbing C. was; climbed D. were; climbed
2.— Your teammates look ________, boys. What's going on
— They expected us to win the game, but we lost.
A. sad B. sadly C. happy D. happily
3.—Look! It ________ outside.
—Yes. It's always ________ here in summer.
A. is raining; rainy B. raining; raining C. is raining; raining D. rains; rainy
4. "We call the baby panda Xi Wang." The structure of this sentence is "________".
A. S+V+P B. S+V+DO+IO C. S+V+O+OC D. S+V+IO+DO
5. Which of the following sentences has the same structure as "Lily gives me much help."
A. Lily is 13 years old. B. Lily is a member of the Reading Club.
C. Lily reads books every day. D. Lily's Dad will buy her a new book.
二、翻译
6.你不应该对自己太苛刻。(suppose)
__________________________________________________________
7.成功的学习者在有些好习惯方面是一致的。(in common)
__________________________________________________________
8.目前,许多动物正处于极大危险之中。(in danger)
__________________________________________________________
9.我们的老师们都对我们很友好。 (be nice to)
__________________________________________________________
10.我爸爸业余时间经常看书。 (in one's spare time)
__________________________________________________________
三、选词填空
all the time, look forward to, something to eat, close to, a sixteen-year-old boy
1. I'm hungry. Can you get __________ here
2. His parents are very busy on their farm__________.
3. Don't stand __________ that tiger. It's very dangerous.
4. He's only __________ and he can't help us to do the difficult work.
5. All the students are __________ going back to school.
四、阅读理解
Tom is ten years old. He loves watching TV. But for one year, he didn't watch TV at all. What was the reason Tom's parents said they would give him $600 if he didn't watch TV for a year. Tom's parents thought he watched too much TV.
One day his mother read a story in a newspaper about a boy who didn't watch TV for a year. She showed the story to Tom. Tom liked the idea. He turned off the TV right away, and said, "It doesn't trouble me not to watch TV. I just want the money." At first, Tom's parents were very happy. Tom read books and newspapers, played outside, and played computer games, but soon he got bored.
Every evening, he asked his parents, "What are we doing tonight Sometimes his mother and father wished he would watch TV just for one evening. Tom always said, "No, it would cost me money!" Finally the year was over. Then Tom started watching his favorite TV shows all day again. Tom got the money from his parents. What did he plan to do with the $ 600 " I want to buy myself a TV set!" he said.
1. Tom didn't watch TV for one year because _____.
A. he wanted the money
B. he wanted to study harder
C. he wanted to learn from the boy
D. he thought watching too much TV was bad
2. "It doesn't trouble me not to watch TV." means "_____ ".
A. It's no use watching TV.
B. It's a waste of time watching TV.
C. It's important for me to watch TV.
D. It doesn't matter not to watch TV.
3. Why did his parents promise to give him $ 600 if he didn't watch TV for a year
A. Because they were very rich.
B. Because they wanted to play with him.
C. Because they wanted him to buy a new TV.
D. Because they didn't want him to watch too much TV.
4. What didn't Tom do instead of watching TV for one year
A. He played outside.
B. He did his homework.
C. He played computer games.
D. He read books and newspapers.
5. Tom's last words would most probably make his parents _____.
A. happy B. interested C. surprised D. excited
五、书面表达
红星中学打算在下学期增设新的课后活动,学校对八年级200名学生开展了“My Hobby”的问卷调查,请你根据右图中的数据,写一篇报告,并谈谈你的爱好及原因。
要求:
1. 要点齐全,可适当发挥,条理清楚,书写规范;
2. 文中不得出现真实姓名、校名;
3. 80词左右,开头已给出,不计入总词数。
4. 参考词汇:half; teamwork; colorful
This is a survey about hobbies of the students in Grade 8, Hongxing Middle School.
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
答案以及解析
一、单选题
1.答案:A
解析:句意:—— 你上周的旅行怎么样 ——很棒。我爬山玩得很开心。考查一般过去时和固定搭配。根据“How was your trip last week ”可知,时态是一般过去时,因此第一空was符合句意;再者根据“have a great time doing sth.”可知,climbing符合句意。故选A。
2.答案:A
解析:句意:——你们的队友看起来很伤心,孩子们。发生什么事了? ——他们希望我们赢得比赛,但我们输了。考查系表结构和形容词词义辨析。sad伤心的,形容词;sadly伤心地,副词;happy高兴的,形容词;happily高兴地,副词。结合句意及句中look可知,空格处所在句子为系表结构,所以这里应用形容词;又根据“They expected us to win the game, but we lost.”可知,此处是指看起来很伤心,故选A。
3.答案:A
解析:句意:—看外面在下雨。—对。这里夏天总是下雨。考查时态和句子结构。根据“Look!”可知,第一空应用现在进行时,结构是“be doing”,排除B/D选项;第二句中动词是is,后接形容词作表语,构成“主系表”结构, rainy形容词。故选A。
4.答案:C
解析:句意:“我们管这个熊猫宝宝叫希望。”这个句子的结构是“主+谓+宾+宾补”。考查句子结构。We“我们”,作主语;call“称呼”,作谓语;the baby panda“这个熊猫宝宝”,作宾语;Xi Wang“希望”,作宾补。因此句子结构是“主+谓+宾+宾补”,故选C。
5.答案:D
解析:句意:以下哪个句子的结构与“莉莉给了我很多帮助”相同 考查句子结构。Lily is 13 years old莉莉13岁,是主系表结构;Lily is a member of the Reading Club莉莉是读书俱乐部的成员,是主系表结构;Lily reads books every day莉莉每天读书,是主谓宾结构;Lily's Dad will buy her a new book莉莉的爸爸将给她买一本新书,是主谓+间宾+直宾结构。题干句子“Lily gives me much help”是主谓+间宾+直宾结构。故选D。
二、翻译
6.答案:You're not supposed to be too hard on yourself.
7.答案:Successful learners have some good habits in common.
8.答案:Now many animals are in great danger.
9.答案:Our teachers are all nice to us.
10.答案:My father often reads in his spare time.
三、选词填空
答案:something to eat; all the time; close to; a sixteen-year-old boy; looking forward to
四、阅读理解
答案:1-5ADDBC
解析:1.细节理解题。根据第二段中的"It doesn't trouble me not to watch TV. I just want the money."可知Tom一年不看电视是因为他想得到父母许诺的600美元。故选A。
2.细节理解题。根据关键词"trouble"能推知题干表达的意思与D 项"不看电视不要紧"相符。故选D。
3.推理判断题。根据第一段最后一句"Tom's parents thought he watched TV too much."可推知, 父母不想让他看那么多电视。故选D。
4.细节理解题。根据第二段的"Tom read books and newspapers, played outside, and played computer games"可知, Tom 没看电视的一年里, 他读书看报、出去玩、玩电脑游戏, 但没有提到做作业这一条。 故选B。
5.推理判断题。happy开心的; interested感兴趣的; surprised惊讶的; excited兴奋的。首先弄懂题意"Tom最后的话极有可能让他父母……"。听到Tom要用600美元买一台电视, 父母会是什么反应呢 此题可以使用排除法。开心 感兴趣 兴奋 都不可能。最可能的反应是非常惊讶。故选C。
四、书面表达
答案:
This is a survey about hobbies of the students in Grade 8, Hongxing Middle School. Half of the students prefer reading. 48 students enjoy drawing. 32 students like swimming. And the rest are interested in other things, like cooking, singing, and sports.
As for me, I am fond of playing soccer. Soccer is a popular sport all over the world. Because it is a good way to keep my heart and lungs healthy. And it can make me know the importance of teamwork, too.
I hope we will have more colorful activities in our school.
2