Module 4 Rules and suggestions
满分:100分
一、单选题(共15小题;每小题1分,满分15分)
1.—Why _____ we close that chemical factory
—Because it has caused lots of pollution. We need better environment.
A. must B. can C. may D. could
2.—You can only keep the books for two weeks, Tom. Remember _____ them on time.
—I will.
A. return B. returning C. to return D. returns
3. You _____ stop when the traffic lights turn red.
A. can't B. may C. must D. needn't
4.—Look! The man standing at the school gate _______ be our PE teacher.
—No, it _______ be him. He is having a meeting in the office now.
A. must; can't B. must; mustn't C. can't; mustn't D. mustn't; can
5.—If I want to be an astronaut, how will I get to be one
—You _____ do well in school and tame your fears.
A. may B. can C. must D. could
6.—Must we hand in our homework today, Miss Chen
—_____. You may hand it in tomorrow morning.
A. Yes, you must B. No, you needn't C. Yes, you need D. No, you mustn't
7.—_____ I swim here
—I'm sorry. Children _____ swim alone here. It's very dangerous.
A. Must; can't B. May; must C. Can; mustn't D. Can't; an
8.—May I be allowed to choose a summer course
—It's up to you. You're _____ to make your own decision.
A. too old B. enough old C. old enough D. old too
9. The photos that won the first prize in the competition will be _____ on the website.
A. put away B. put off C. put up D. put on
10.—How amazing this robot is!
—Wow, it has video cameras in its eyes, so it _____ "see" and interact with people.
A. may B. can C. must D. should
11. Mr. Li _____ be at home now. He went abroad on vacation last Saturday.
A. needn't B. mustn't C. can't D. must
12.—I saw John in the park this morning.
—It _____ be him. He has gone to Hong Kong.
A. can't B. can C. mustn't D. must
13. A primary school in England has _____ signs at its three entrances (入口), saying: Greet your child with a smile, not a mobile.
A. put into B. put off C. put on D. put up
14. Could you please speak a little louder I _____ hear you very well.
A. can't B. mustn't C. shouldn't D. needn't
15. The blue coat _____ be Tony's. He never wears blue clothes.
A. can B. must C. can't D. mustn't
二、完形填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
Ari's mother asked him to gather firewood for the fire. Instead of doing the chore right away, Ari thought he could play with his friends, Mitch and Joe, first.
Not long after, his mother began to wonder 1 he had not returned. It was already dark and she was worried. At the same time, Ari realised that he had not done as his mother had 2 and told his friends about this. The boys then began gathering the 3 .
Meanwhile, Ari's mother came looking for him. She soon 4 the boys' voices. She had mixed feelings. She was 5 to know that he was safe but angry at the same time because Ari had disobeyed her. She decided to 6 the boys a lesson.
She hid in the nearby bushes (树林). 7 she picked up a twig (树枝) and threw it. It hit the ground making a sharp noise. It caught the boys' 8 . They stopped what they were doing and looked at one another. She threw 9 twig in the opposite direction. The boys jumped. The mother cried in a low trembling voice, " 10 your mother!" Scared, the boys dropped everything and ran home. Ari's mother could not stop laughing. After picking up some pieces of firewood, she headed home, where she found Ari in tears.
"Mother, Mother, I'm sorry I didn't listen to you," he sobbed(哭诉).His mother held him with love. She knew he was truly sorry and would not repeat his mistake.
1.A. why B. how C. when
2.A. ordered B. noticed C. asked
3.A. firewood B. voice C. friends
4.A. felt B. followed C. heard
5.A. sad B. happy C. worried
6.A. teach B. give C. offer
7.A. So B. Then C. But
8.A. interest B. imagination C. attention
9.A. another B. other C. one
10.A. Look for B. Listen to C. Care for
三、阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)
A
"Depend on yourself." is the first step on the road to dreams. "Depend on yourself." is the first secret of good results." Depend on yourself." is what nature says to everyone. Parents can help you. Teachers can help you. But all these only help you to help yourself.
There have been many great men in history. But many of them were very poor in childhood, and had no uncles, aunts or friends to help them. Schools were few and not very good. They could not depend on them for education. They saw how it was, and began to work with their own efforts (努力)to know something. They worked their own way up to fame.
One of the most famous teachers in England used to tell his pupils, "I can't make worthy (优秀的)men of you, but I can help you make men of yourselves."
Some young men have the best of everything, but they are to be pitied (同情). They can never do things successfully if they don't see their weak points and change their attitudes (态度) to study. They can be somebody independent as long as (只要)they can learn to depend on their own efforts.
1."Depend on yourself." in this passage means "_____."
A. Rely on (依靠)nature
B. Wait for others to help
C. Rely on your own efforts
D. Count on your parents' help
2. Many of the great men in history succeeded because they _____.
A. made great efforts to learn and work
B. wanted very much to become famous
C. were very poor in childhood
D. could not depend on schools for education
3. According to the famous teacher in England, a teacher can _____.
A. make his pupils worthy men
B. help his pupils find a way to fame
C. make his pupils strong and courageous
D. help his pupils make themselves become useful
4. If young people depend on their own efforts, _____.
A. they are to be pitied
B. they may succeed in their life
C. they are nothing forever
D. they can't change their attitudes
5. The best title for this passage is _____.
A. How to Be Famous
B. What Nature Says to Every Man
C. Depend on Yourself
D. Depend on Your Teachers and Parents
B
Bullying (欺凌)can happen to anyone. A great many children around the world are bullied every year, but there are things that can be done to help.
What is bullying
Bullying is when someone makes you feel bad or hurts you again and again. Bullying can happen at school, out of school and online. Bullying includes:
calling people mean (恶意的)names
laughing at people
telling lies about people
taking someone^ things without permission (允许)
not letting someone play in a group
hitting people.
What is cyberbullying
Cyberbullying includes:
sending bad messages online
sharing photos online without permission
not letting someone be part of an online group
spreading lies online.
What can you do
If someone is not kind to you, tell an adult that you know and like. For example, talk to a parent or a teacher.
If you get bad messages don't, reply. You should save them and give them to your teacher, your family, or the police. Ask an adult for help. Don't share something before you make sure it is true. That will help stop the cyberbullying.
Talk to your parents or teacher or an adult if you see bullying or if you are worried about a friend.
Say sorry if you are not kind to someone. You can write a message or talk to the person. And always remember: think about how to be kind in the future.
For more information, visit our home page at www. .
1. According to the passage, the following are bullying EXCEPT _____.
A. calling people mean names
B. hitting people
C. telling lies about people
D. laughing with people
2. Cyberbullying means bullying _____.
A. at school
B. at home
C. on the street
D. on the Internet
3. When you get bad messages online, you should _____.
A. share them with friends
B. give them to your teacher
C. reply to them at once
D. keep them as your secrets
4. If you are not kind to someone, you should _____.
A. say sorry to him
B. talk about it in public
C. ask your parents to say sorry
D. feel sad and keep quiet
5. This passage is mainly written for _____.
A. teachers
B. parents
C. children
D. the police
C
Every year on my birthday since I was 11, a white gardenia(栀子) was sent to my house. No card ever came with it. Calls to the flower shop were not helpful at all. After some time I stopped trying to find out the sender's name and was just pleased with the beautiful flower, in soft pink paper.
I couldn't stop imagining who the giver might be. Some of my happiest moments were spent daydreaming(幻想) about the sender. My mother encouraged these daydreams. She'd ask me if I had been especially kind to someone. Perhaps it was one of my classmates. Perhaps it was the old man who I once helped. As a girl, I had more fun imagining that it might be a boy that I had met.
A month before my high school graduation(毕业), my father died. I was so sad that I became completely uninterested in my coming graduation dance, and I didn't care whether I had a new dress or not. My mother, in her own sadness, would not let me miss any of those things. She wanted her children to feel loved. In fact, my mother wanted her children to see themselves much like the gardenia: lovely, strong and perfect.
My mother died ten years after I was married. That was the year the gardenia stopped coming.
1. The writer received _____ on her birthday since she was 11.
A. a white gardenia B. a card
C. a card and soft pink paper D. a gardenia and a card
2. The writer was very _____ when she was imagining who sent the flower.
A. happy B. sad C. worried D.nervous
3. It can be inferred(推断) from the passage that _____.
A. the writer didn't get a new dress for the dance
B. the writer probably joined in the graduation dance
C. the writer's father died ten years earlier than her mother
D. the writer's father received a gardenia on each of his birthdays
4. The writer got the gardenias from _____ on her birthdays.
A. her classmate B. the old man C. the boy D. her mother
5. The passage mainly talks about _____.
A. what a gardenia meant B. what a girl dreamt about
C. how a mother loved her children D. how a daughter missed her father
四、根据汉语提示写出单词(共5小题;每小题1分,满分5分)
1.You should always wear _____(合适的) clothes.
2.You mustn't walk too close to the _____(边缘) of the hill path.
3.Daming, please help _____ (你自己) to some fish.
4.The bridge is made of _____(石头).
5.It's a _____(直的) path, not bent.
五、补全对话(有两项多余)(共5小题;每小题2分,满分10分)
A. You mean the museum of our city B. How did you go there C. How was your weekend D. No photos for visitors. E. Where is the museum F. Why did you go to the museum G. When did you visit it
A: Hi, Tony! ①_____
B: Rather good. I visited the City Museum during the weekend.
A: ②_____
B: Yes, you are right. It opened last Monday.
A: ③_____
B: By bus.
A: Have you taken any photos there
B: Oh, I didn't take any pictures. ④_____
A: You did well. We can't be against the rules. ⑤_____
B: Because Miss Jing asked me to write a report about a museum.
A: Have you finished the report now
B: Yes, of course.
六、书面表达(共1小题;满分25分)
假定你是李华, 你的英国笔友Mike最近因视力减退而感到不安, 请你用英文给他写封电子邮件, 谈谈你在保护视力方面的一些做法。要点如下:
1.经常做户外活动;
2.很少用电子产品;
3.坚持做眼保健操;
4.……
注意:1.词数80~100;
2.可适当增加细节, 以使行文连贯;
3.文中不能出现与本人相关的信息;
4.开头和结尾已为你写好, 不计入总词数。
Dear Mike,
I'm sorry to learn that your eyesight is getting weaker. ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Yours,
Li Hua
答案以及解析
一、单选题
1.答案:A
解析:考查情态动词的用法。句意: —我们为什么必须关闭化工厂 —因为它已经造成了大量污染。我们需要更好的环境。must必须。根据答语可知, 化工厂已经造成了大量的污染, 所以必须关掉化工厂。故选A。
2.答案:C
解析:考查非谓语动词。句意: —Tom, 这些书你只可以借两个星期。记得及时归还。—我会的。 remember to do sth.记得去做某事(事情还没做); remember doing sth.记得做过某事(所做事情已完成)。 根据语境可知, 书还没还。故选C。
3.答案:C
解析:考查情态动词辨析。句意:当交通灯变成红色的时候你必须停下来。故选C。
4.答案:A
解析:考查情态动词。情态动词表示推测时,must表示肯定推测;can't表示否定推测。故选A。
5.答案:C
解析:考查情态动词辨析。句意:—如果我想成为一名宇航员, 我应该怎样做呢 —你必须在学校里好好表现并且消除你的恐惧心理。故选C。
6.答案:B
解析:考查情态动词。根据语境You may hand it in tomorrow morning.可知, 对方不要求立即交, needn't不必要。故选B。
7.答案:C
解析:考查情态动词。句意: —我可以在这儿游泳吗 —抱歉, 孩子们绝对不能独自在这里游泳, 那样做太危险了。由答语可知, 问句应该是请求允许; 由dangerous可知, 答语应该"禁止, 绝对不能"。故选C。
8.答案:C
解析:句意: —可以允许我选择夏天的课程吗 —取决于你自己。你足够大了, 可以自己做决定。adj.+enough to do sth.足够......做某事。故选C。
9.答案:C
解析:考查动词短语辨析。句意: 在比赛中获得一等奖的照片将张贴在网站上。put off推迟, 拖延; put away收起来, 放好; put on穿上; put up张贴, 建造。根据句意可知选C。
10.答案:B
解析:考查情态动词。句意: —多么神奇的机器人啊!—哇, 有摄影机在它眼睛里, 所以它能"看见"人, 和人互动。may可能; can能; must必须; should应该。因为机器人眼睛里有摄像机, 所以机器人可以"看见"人。此处的can表示能力。故选B。
11.答案:C
解析:考查情态动词表示推测的用法。句意: 李先生现在不可能在家, 他上周六去国外度假了。can't表示有把握的否定推测。故选C。
12.答案:A
解析:考查情态动词。can't"不可能"; can"可以, 会", 表示一种能力; mustn't"禁止", 表示否定命令; must"必须"。由答语 He has gone to Hong Kong.可知 John 不在这里, 去了香港。故那个人不可能是John, 表示否定推测, 故选A。
13.答案:D
解析:考查动词短语辨析。put into放入; put off推迟, 拖延; put on上演, 穿上, 增加; put up搭建, 张贴, 举起。 根据句意"英国的一所小学在它的三个入口处贴上了指示牌……"可知选D。
14.答案:A
解析:考查情态动词辨析。can't"不能, 不可能"; mustn't"不允许, 禁止"; shouldn't"不应该"; needn't"不必, 不需要"。根据句意"请你大一点儿声讲话好吗 我听不清你(说的话)"可知选A。
15.答案:C
解析:考查情态动词词义辨析。句意: 那件蓝色的大衣不可能是Tony的。他从来不穿蓝色衣服。从第二句, Tony从不穿蓝色衣服, 可以判断这件大衣"不可能"是他的。故选C。
二、完形填空
答案:1-5ACACB 6-10BBCAB
解析:1.考查宾语从句连接词辨析。句意: 不久后, 妈妈开始好奇Ari为什么还没回来。
2.考查动词辨析。Ari意识到他没有按他妈妈要求的去做。order命令; notice意识到; ask要求。
3.考查词语复现。前面提到妈妈要他去收集柴火。
4.考查动词辨析。由语境可知, 此处应该指"听到孩子们的声音"。
5.考查形容词辨析。注意后面的but angry, 所以空处的词的感彩要与angry相反。妈妈看到他是安全的, 很开心。
6.考查固定搭配。give sb. a lesson给某人一个教训。
7.考查语境理解。由句意可知, 妈妈先躲在附近的树林里, 然后......
8.考查语境理解。声响引起了孩子们的注意。故选C。
9.考查语境理解。由语境可知, 此句句意为"她向相反方向扔另一个树枝"。故选A。
10.考查动词短语辨析。根据下文"Mother, Mother, I'm sorry I didn't listen to you. "he sobbed.可知选B。
三、阅读理解
A
答案:1-5CADBC
解析:1.词义猜测题。根据短文第一段的"But all these only help you to help yourself."可知, "Depend on yourself."的意思是“依靠自己的努力。"故选C项。
2.细节理解题。由第二段的"They saw how it was, and began to work with their own efforts to know something."可知,许多历史上成功的伟人之所以成功是因为他们付出了巨大的努力来学习和工作。故选A项。
3.细节理解题。根据第三段中的"I can't make worthy men of you, but I can help you make men of yourselves."可知选D 项。
4.细节理解题。根据短文最后一段第二句可知,如果不依靠自己的努力,他们将一事无成。 所以如果年轻人依靠自己,他们的人生才有可能成功。故选B项。
5.主旨大意题。这篇文章主要说明了依靠自己才是通向梦想的第一步。故选C项。
B
答案:1-5DDBAC
解析:1.细节理解题。由"What is bullying "下的信息可知,"与别人一起笑"不属于欺凌现象。故选 D项。
2.词义猜测题。由"What is cyberbullying "下的四条信息可知,每条信息都涉及online。由此可知,cyberbullying是指"网络欺凌"。故选D项。
3.细节理解题。由“What can you do ”下的信息 "If you get bad messages, don't reply. You should save them and give them to your teacher, your family, or the police."可知,你如果收到不良信息,不要回复,而是应该告诉你的老师、家人或警察。故选 B项。
4.细节理解题。由“What can you do "下的信息"Say sorry if you are not kind to someone."可知, 你如果对别人不友好,要向他人道歉。故选 A项。
5.推理判断题。本文主要是对现实欺凌和网络欺凌进行了解释和界定,并告诉孩子们如何应对欺凌。由此推知,这篇文章是写给孩子们的。故选C项。
C
答案:1-5 AABDC
解析:1.细节理解题。根据文章第一段内容可知, 作者收到的是用柔和的粉色纸包着的白色栀子, 没有卡片。故选A项。
2.细节理解题。根据文章第二段第二句可知, 作者猜想是谁送的花时, 心情是高兴的。故选A项。
3.推理判断题。根据文章第三段第二句和第三句可知, 作者因伤心而对毕业舞会不感兴趣, 但是母亲不想让她错过这些事情。故选B项。
4.推理判断题。根据文章最后一段"My mother died ten years after I was married. That was the year the gardenia stopped coming."可知, 母亲去世后作者就没有收到过栀子, 因此可推知栀子是母亲送的。故选D项。
5.主旨大意题。本文主要讲了母亲在孩子生日时送栀子给孩子, 给予她勇气、爱和希望, 是母亲爱孩子的体现。故选C项。
四、根据汉语提示写出单词
1.答案:proper
2.答案:edge
3.答案:yourself
4.答案:stones
5.答案:straight
五、补全对话(有两项多余)
答案:①-⑤CABDF
解析:①根据答语中的"Rather good."和during the weekend可知,设空处应是询问对方周末过得怎么样。故选C项。
②根据答语中的Yes可知,设空处是一般疑问句;根据"It opened last Monday."可知,A 项(你是说我们市的博物馆吗 )符合语境。
③根据答语"By bus."可知,设空处应是询问交通方式。故选B项。
④根据语境可知,此处是说“禁止游客拍照。"故选D项。
⑤根据答语的内容可知,此处应是询问对方去博物馆的原因,故选F项。
六、书面表达
答案:
Dear Mike,
I'm sorry to learn that your eyesight is getting weaker. I'd like to share with you some ways of protecting eyesight in my daily life.
At school, I often go out of the classroom to play with my classmates or do physical exercise during the breaks. In my free time. I also try hard to avoid using the mobile phone or computer. You know, the light they give off is harmful to our eyes. Besides, doing eye exercises plays an important role in relaxing my tired eyes. Lastly, I usually have my eyes examined every term to make sure my eyes stay healthy.
I hope you'll find my ways helpful.
Yours,
Li Hua
2