Unit 5 Into the wild developing ideas 测试题(含答案)新外研版必修一

文档属性

名称 Unit 5 Into the wild developing ideas 测试题(含答案)新外研版必修一
格式 doc
文件大小 1.2MB
资源类型 试卷
版本资源 外研版(2019)
科目 英语
更新时间 2023-09-14 13:16:26

图片预览

文档简介

中小学教育资源及组卷应用平台
book 1 unit 5 developing ideas 测试题
一、用单词的适当形式完成句子
1.On such ________weather, all the rivers were ________and even fresh snow ________instantly, which made it rather difficult for us to move about. (freeze)
2.We all need _________(vary) in our diet. Fables can be understood on _________(vary) levels. The temperature _________(vary) from 30 degrees to minus 20.
3.If Tononi’s theory is right, it would explain why, when we miss a night’s sleep, we find it harder the next day ________(concentrate) and learn new information.
4._______ shocked us to learn that Louis was disabled, after an operation (手术) on his foot.
5.Zhang Fuqing is famous ________ every Chinese after his heroic deeds were discovered.
6.I hope you can take at least one hour’s exercise each day after you recover ________ your illness. I wish you would be well soon.
7.I have been left behind but I have a goal like all the other runners: I will run to the end. And it is my motherland that ________ (give) me the power to move on.
8.Older people should be forgiven for their difficulty in using electronic devices. ________all, they can’t accept new things quickly.
9.December in Michigan meant it was not only dark, but cold and snowy. ________this, I had an urge to take a walk along my favorite trail.
10.—Word came ________ Chinese Men's Football Team had lost again.
—The news ________ he told me was disappointing.
二、阅读理解
A
When dogs get lonely, they like keeping themselves busy by making a big mess around the house and that doesn’t really sit well with their owners. That’s why one German radio host, who also happens to be a dog owner came up with the idea for a programme designed to relax dogs and make them feel like they aren’t alone.
When 30 -year -old Stephan Stock, a radio host at RadioTon, in Germany’s Baden Württemberg region, announced the creation of a programme aimed at dogs, everyone thought it was just a clever April Fools trick. However, it wasn’t. For the past three and a half months, Hallo Hasso has been pumping out music for lonely dogs both on the radio and online.
Stock says he was inspired to create the special programme by his pet dog, Layla, who would sometimes get so bored when left alone that she would keep herself busy by making a big mess around the house. He and his colleagues at RadioTon started researching what kind of music usually appeals to dogs, and learnt that it should have as little drum and electric guitar as possible, and should be very slow.
“It’s not about keeping dogs quiet,” Stock said about Hallo Hasso. “It’s more about the dog feeling he’s not alone.” He adds that Layla isn’t as restless since listening to Hallo Hasso, and has become relatively quiet, even letting him take a nap (打盹儿) to the music from the radio.
Hallo Hasso is only available in Baden Württemberg, via radio, but if you’d like to see if it can calm your four legged pet, the programme can also be accessed online here. Just press the “play” arrow at the top of the page and let the music work its magic. If this doesn’t work, there’s always Dog TV.
11.What do lonely dogs usually do
A.Bark fiercely. B.Lie quietly.
C.Create surprise. D.Cause damage.
12.How did people respond to Stock’s announcement of a programme for dogs
A.They thought poorly of it.
B.They didn’t take it seriously.
C.They showed great interest in it.
D.They eagerly expected its broadcast.
13.What can we know about Hallo Hasso from the text
A.It’s accessible only by radio.
B.It aims at keeping dogs quiet.
C.It has no specific limit on music types.
D.It’s a product of Stock’s own life experience.
14.Where can we most probably read this text
A.On a webpage. B.In a newspaper.
C.In a pet magazine. D.In a research report.
B
On a Saturday morning in New York, Nina Roedeler walked to Astoria Park. It was a rainy day, and not many people were out. She enjoyed the quiet. But she didn’t stay for a long time. A little before 10 am, she walked over to a van (有篷货车), pulling the doors open and looking at those black boxes, which were the reason why she was there: the dogs.
Nina didn’t have dogs growing up. She had a rabbit for a short time, but that was all her family had room for in their small apartment in Germany. It wasn’t until she moved to New York City that the wish for raising a dog took root. She visited the adoption (收养) website every day after work, looking for a right dog. And soon she adopted a cute one.
Hurricane Sandy hit. Nina was shocked to learn that thousands of dogs had lost their homes. “What should I do ” she said to herself. One day she saw a post on Facebook. A dog needed to be picked up and driven to its new home. “I have a van and I can help,” Nina thought.
The organization she does the pickup for is Friends with Four Paws. It rescues dogs in Oklahoma, takes care of their medical needs, and then places them in homes across the country. Soon she spends her weekends transporting dogs all over New York; at times Nina has as many as five dogs in her van. She began calling herself “the dog transporter”.
She spends most of her time interviewing those families that want dogs and matching dogs with possible owners. Once a month she hosts Transport Day in Astoria Park, where the families can pick up their dogs. “It’s my favorite day of the month,” Nina says. “I feel like Santa Claus!”
15.What was the reason why Nina Roedeler didn’t raise a dog in Germany
A.She preferred a rabbit to a dog.
B.She lived in a small apartment.
C.She had no time raising pets then.
D.She feared dogs as she was young.
16.How does Nina Roedeler do her volunteer work
A.She helps the owners find their lost dogs.
B.She helps organize Friends with Four Paws.
C.She drives her van to transport homeless dogs.
D.She provides homeless dogs with medical help.
17.What can we infer from Nina Roedeler’s words in the last paragraph
A.She likes handing out gifts in the park.
B.She thinks it great to find dogs a home.
C.She thinks it interesting to interview people.
D.She likes helping people deal with problems.
18.Why did Nina Roedeler walk to Astoria Park
A.She enjoyed the quiet there.
B.She used to have a walk there.
C.She hosted Transport Day there.
D.She wanted to get a homeless dog.
三、完形填空
Some animals live in families. Some live in big groups. And others live mostly by themselves. Animals have to find the right 19 of living so they can stay safe, take 20 of their babies, and find food.
A giant panda 21 eats bamboo, and it takes lots of bamboo to fill up a panda! To make sure there’s enough bamboo for everyone, each panda has a territory where it lives alone, except during mating (交配) time or when a mother is 22 her baby.
Lions are hunters. 23 , they live in groups. On the African plains, finding enough animals to eat is no problem. But 24 them is not easy. Lions have better luck when they hunt 25 . Eagles live and hunt together in lifelong 26 . A male and a female both help to 27 a nest of sticks and twigs (小枝条), lined with 28 grass. When the eggs hatch, one parent 29 at home to protect the young eagles while the other searches for mice or fish to eat.
Tigers are stealthy hunters who sneak up on prey such as deer or wild pigs — then pounce! But hunting is 30 . It can take 10 tries before a tiger gets a meal. Living 31 means there’s enough prey to eat and makes quiet hunting easier.
Herds of musk oxen crowd together for 32 . If a wolf comes too close, cousins, aunts, and uncles form a tight 33 , with their sharp horns (角) facing outward and their young safe inside.
What brings ladybugs (瓢虫) together It’s time to hibernate for the winter by bunching together, and then the ladybugs keep each other warm.
19.A.road B.place C.way D.season
20.A.notice B.hold C.sight D.care
21.A.mainly B.originally C.finally D.hardly
22.A.searching B.following C.raising D.fighting
23.A.Therefore B.However C.Otherwise D.Besides
24.A.catching B.bringing C.taking D.cheating
25.A.alone B.lonely C.together D.separately
26.A.pairs B.groups C.numbers D.quantities
27.A.live B.move C.find D.build
28.A.hard B.soft C.cold D.green
29.A.stays B.leaves C.reaches D.hides
30.A.easy B.hard C.impossible D.necessary
31.A.together B.in groups C.alone D.nearby
32.A.food B.fun C.sale D.protection
33.A.circle B.square C.line D.wall
四、七选五
Photographer David J. Slater was following a group of monkeys through the forest when he had a bright idea. What would happen if he left them alone with his camera
34 The clever monkeys hit buttons (按钮) with their long, black fingers. They smiled and showed their teeth as they looked at the camera.
The monkeys played with the camera until — snap, snap, snap! Naruto, a 6-year-old with bright-orange eyes, took some selfies (自拍).
Years later, a newspaper paid Slater to post the photos online. Then another website posted them — and another. Within hours, Naruto’s selfies were seen everywhere. 35
People became interested in Naruto’s species, the crested black macaque (黑冠猴). These monkeys are often killed for their meat. 36 Humans have been cutting down the trees the monkeys live in to make way for farms and roads.
Soon a group of people fighting for animal rights had an idea: Naruto took the photos. Doesn’t that mean Naruto owns them — and the right to sell them
The group decided to take Slater to court (法庭). 37 They wanted that money to be used to protect Naruto’s species.
In September, the group made a deal with Slater. He will give away 25 percent of the money from Naruto’s selfies. That money will be used to protect crested macaques.
Naruto didn’t know what would happen when he snapped his silly selfies. 38 The attention might just save their lives.
A.The selfies made money.
B.Slater refused their suggestion.
C.The monkey took the photograph of itself.
D.But he’s lucky that he made his species famous.
E.But even those that avoid being killed are in danger.
F.You could even buy the pictures on T-shirts and postcards.
G.Slater placed the camera on a stand, and then stepped back to watch.
五、用单词的适当形式完成短文
In India, a lot of elephants aren’t wild. Instead, they are domesticated (驯养的). They aren’t kept as pets, 39 as working animals. Every working elephant has its own keeper. An elephant and its keeper meet for the first time when they are both young. 40 (develop) a strong and lasting relationship, the elephant and its keeper grow up together. In fact, 41 (they) relationship continues for the rest of the elephant’s life — perhaps 40 years. Lots of elephants work in the forest, 42 (move) heavy trees after they are cut down. Some give rides to tourists, or carry people during 43 (celebrate) and festivals. Keepers try to take good care of their elephants, feeding them well and giving them 44 bath at the end of the working day.
Another animal 45 is treated in a special way in India is the cow. Cows are 46 (protect) animals, so they aren’t kept on farms or killed 47 food, although people do use their milk. So in India you can often see cows walking around in a town or city, and nobody tries to control them. If they sit down in the middle of the road, people 48 (usual) try to keep away from them. Do you think it’s interesting
参考答案:
1. freezing frozen froze
【详解】考查词形转换和时态。句意:在这样一个极冷的天气里,所有河流都结冰了,甚至连新雪都瞬间结冰,这让我们很难四处走动。第一空作定语修饰weather,表示“极冷的”,故填形容词freezing;第二空作表语,表示“结冰的”,故填形容词frozen;第三空作谓语表示“冻结”,由句中的were和made可知,空处应用一般过去时;故填①freezing②frozen③froze。
2. variety various/varied varies
【详解】考查名词、形容词和动词。句意:我们的饮食都需要多样化。寓言可以从不同的层面理解。温度从30度到零下20度不等。第一空应填名词作动词need的宾语,variety多样化,不可数名词;第二空应填形容词作定语,修饰名词levels,various/varied各种各样的,形容词;第三空是谓语动词,句子是描述一个事实,应用一般现在时,主语temperature是不可数名词,故谓语动词用第三人称单数形式。故填①variety②various/varied③varies。
3.to concentrate
【详解】考查非谓语动词。句意:如果托诺尼的理论是正确的,它将解释为什么当我们一夜没睡好,第二天就很难集中精力学习新信息。分析句子,find it+形容词 to do为固定句型,该结构中it形式宾语,真正的宾语是不定式短语。故填to concentrate。
4.It
【详解】考查it作形式主语。句意:得知路易斯的脚动了手术后残疾了,我们感到震惊。分析句子可知,空格处应用“it”作形式主语,句子真正的主语为不定式短语“o learn that Louis was disabled, after an operation on his foot”,句首单词首字母大写。故填It。
5.to
【详解】考查固定短语。句意:从张富清的英雄事迹被发现后,他就为每个中国人所熟知。分析句子可知,句中涉及固定短语“be famous to…”,意为“对于……来说很出名,为……所熟知”,故空格处应用介词“to”。故填to。
6.from
【详解】考查介词。句意:我希望你康复后每天至少锻炼一个小时,祝你早日康复。recover from为固定搭配,表示“从……恢复”。故填from。
7.gives
【详解】考查主谓一致和动词时态 。句意: 我被甩在了后面,但我和其他跑步者一样有一个目标:我会跑到底。是祖国给了我继续前进的动力。空格处所在句子含有一个强调句式,被强调部分是主语my motherland ,第三人称单数 ,空格处是谓语动词 ,根据句子中的is判断句子时态是一般现在时 ,主语my motherland和give之间是主动关系 ,谓语动词使用第三人称单数形式gives 。故填gives。
8.After
【详解】考查固定短语。句意:老年人在使用电子设备方面遇到困难,应该得到原谅。毕竟,他们不能很快接受新事物。after all为固定短语,意为“毕竟”符合语境,单词位于句首,首字母大写。故填After。
9.Despite
【详解】考查介词。句意:密歇根的12月不仅意味着黑暗,也意味着寒冷和多雪。尽管如此,我还是很想沿着我最喜爱的小径散散步。“     this”在此处表示让步,所以要用介词despite,意为“尽管”,首字母大写。故填Despite。
10. that that/which
【详解】考查同位语从句和定语从句。句意:——消息传来,中国男足又输了。——他告诉我的消息令人失望。第一空说明word的具体内容,为同位语从句,从句不缺少成分,句意完整,应用that引导;第二空修饰先行词news,先行词在从句中作宾语,指物,故用关系代词that或which。故填①that;②that/which。
11.D 12.B 13.D 14.A
【导语】这是一篇说明文。介绍了一个针对狗的广播节目。
11.细节理解题。根据第一段第一句“When dogs get lonely, they like keeping themselves busy by making a big mess around the house and that doesn’t really sit well with their owners. (当狗感到孤独时,它们喜欢把家里弄得一团糟,让自己忙碌起来,这对主人来说并不好。)”可知,当狗孤独时,它常会制造混乱,造成一些破坏。故选D项。
12.细节理解题。根据第二段第一句“When 30 -year- old Stephan Stock, a radio host at RadioTon, in Germany’s Baden Württemberg region, announced the creation of a programme aimed at dogs, everyone thought it was just a clever April Fools trick. (当30岁的Stephan Stock,德国巴登符腾堡州RadioTon的电台主持人,宣布创建一个针对狗的节目时,所有人都认为这只是一个聪明的愚人节把戏。)”可知,在刚开始时,人们认为创办这个节目只是一个愚人节玩笑,可见人们没有把它当回事。故选B项。
13.细节理解题。根据第三段第一句“Stock says he was inspired to create the special programme by his pet dog, Layla, who would sometimes get so bored when left alone that she would keep herself busy by making a big mess around the house. (Stock说,他的宠物狗Layla启发他制作了这个特别节目。Layla一个人呆着有时会感到无聊,以至于她会把家里弄得一团糟,让自己忙碌起来。)”可知,Stock创建这个节目是源于他在自己的生活经历,即自己的宠物狗。故选D项。
14.推理判断题。根据最后一段第一句“Hallo Hasso is only available in Baden Württemberg, via radio, but if you’d like to see if it can calm your four legged pet, the programme can also be accessed online here. (Hallo Hasso仅在巴登符腾堡州通过广播提供,但如果你想看看它是否能让你的四条腿的宠物平静下来,也可以在这里在线访问该节目。)”可推知,可以通过点击该页面在线收听广播节目,故改短文最可能来自于网页。故选A项。
15.B 16.C 17.B 18.C
【导语】本文是一篇记叙文。文章讲述了小女孩尼娜在了解到许多小狗因为飓风桑迪无家可归之后,加入公益组织帮助流浪狗寻找新主人的故事。
15.细节理解题。根据第二段“Nina didn’t have dogs growing up. She had a rabbit for a short time, but that was all her family had room for in their small apartment in Germany. (尼娜从小到大没有养狗。她曾经养过一只兔子,但那是她在德国的小公寓里唯一的空间。)”可知,妮娜·罗德尔在德国不养狗的原因是她住在一个小公寓里。故选B。
16.细节理解题。根据第三段““I have a van and I can help,” Nina thought. (“我有一辆货车,我可以帮忙,”妮娜想。)”和第四段“Soon she spends her weekends transporting dogs all over New York; at times Nina has as many as five dogs in her van. She began calling herself “the dog transporter”. (很快,她就利用周末在纽约各地运送狗狗;有时妮娜的货车里有多达五只狗。她开始称自己为“狗狗搬运工”)”可知,妮娜·罗德尔的志愿者工作是开着货车运送无家可归的狗。故选C。
17.推理判断题。根据最后一段““It’s my favorite day of the month,” Nina says. “I feel like Santa Claus!”(“这是一个月里我最喜欢的一天,”尼娜说,“我感觉自己像圣诞老人!”)”可推断,妮娜·罗德尔认为给狗狗找个家很棒。故选B。
18.细节理解题。根据最后一段“Once a month she hosts Transport Day in Astoria Park, where the families can pick up their dogs. (她每月在阿斯托里亚公园举办一次交通日,在那里,家庭可以接他们的狗。)”可知,妮娜·罗德勒步行去阿斯托里亚公园,是因为她在那里举办了交通日活动。故选C。
19.C 20.D 21.A 22.C 23.B 24.A 25.C 26.A 27.D 28.B 29.A 30.B 31.C 32.D 33.A
【导语】这是一篇说明文。文章介绍了不同动物群体的生活方式。
19.考查名词词义辨析。句意:动物必须找到正确的生活方式,这样它们才能保持安全,照顾自己的孩子,找到食物。A. road道路;B. place地方;C. way方法、路;D. season季节。根据前面的“Some animals live in families. Some live in big groups. And others live mostly by themselves.”可知,不同的动物有不同的生活方式,所以它们需要找到正确的生活方式,才能保证安全,way符合语境。故选C项。
20.考查名词词义辨析。句意:动物必须找到正确的生活方式,这样它们才能保持安全,照顾自己的孩子,找到食物。A. notice通知、注意;B. hold拿、抓;C. sight视线、注意;D. care照料、小心。根据“take ___2___ of their babies,”可知,此处指照顾孩子,take care of为固定短语,表示“照顾”。故选D项。
21.考查副词词义辨析。句意:大熊猫主要吃竹子,一只熊猫要吃很多竹子才能吃饱!A. mainly主要地;B. originally起初、原来;C. finally最终、最后;D. hardly几乎不。根据“A giant panda ___3___ eats bamboo”及常识可知,大熊猫主要吃竹子,mainly符合语境。故选A项。
22.考查动词词义辨析。句意:为了确保每只熊猫都有足够的竹子,每只熊猫都有自己的领地,除了交配时间或熊猫妈妈抚养孩子的时候。A. searching搜寻、寻找;B. following跟随;C. raising提升、举起、抚养;D. fighting战斗、斗争。根据“each panda has a territory where it lives alone, except during mating(交配) time or when a mother is ___4___ her baby”可知,大熊猫是独居动物,除了交配期和养育孩子的时候,其他时间都是自己独居,此处指熊猫妈妈在“养育”孩子的时候,raising符合语境。故选C项。
23.考查副词词义辨析。句意:然而,它们是群居的。A. Therefore因此;B. However然而;C. Otherwise否则;D. Besides除……以外(还)。根据前面的“Lions are hunters.”和后面的“they live in groups”可知,狮子虽然擅长狩猎,但由于是群居,有时候捕猎也不太容易,此处前后存在转折关系,应用however。故选B项。
24.考查动词词义辨析。句意:但要抓住它们并不容易。A. catching抓住;B. bringing带来;C. taking带走;D. cheating欺骗。根据前面的“On the African plains, finding enough animals to eat is no problem.”和“But ___6___ them is not easy.”可知,狮子找到猎物没什么问题,但要“抓住”它们也是不太容易的,catching符合语境。故选A项。
25.考查副词词义辨析。句意:狮子一起捕猎时运气会好一些。A. alone独自;B. lonely孤单的;C. together一起、共同;D. separately各自的、分别地。根据前面的“they live in groups”以及“Lions have better luck when they hunt ___7___ .”可知,狮子是群居动物,单独捕猎可能不太容易,但“一起”捕猎时运气会好一些,together符合语境。故选C项。
26.考查名词词义辨析。句意:鹰一生成对生活和捕食。A. pairs一对、一双;B. groups组、团体;C. numbers数字、许多;D. quantities数量。根据后面的“A male and a female”可知,鹰是成对生活的,in pairs为固定短语,表示“成对”。故选A项。
27.考查动词词义辨析。句意:一只雄性和一只雌性都帮助用小树枝筑巢,上面铺着柔软的草。A. live居住、生活;B. move移动、搬动;C. find找到、发现;D. build建造。根据“A male and a female both help to ___9___ a nest of sticks and twigs(小枝条), lined with ___10___ grass.”可知,此处指用小树枝“筑巢”,build符合语境。故选D项。
28.考查形容词词义辨析。句意:一只雄性和一只雌性都帮助用树枝和小树枝筑巢,上面铺着柔软的草。A. hard坚硬的;B. soft柔软的;C. cold寒冷的;D. green绿色的。根据“A male and a female both help to ___9___ a nest of sticks and twigs(小枝条), lined with ___10___ grass.”可知,鹰巢里应该是铺着“柔软的”草,soft符合语境。故选B项。
29.考查动词词义辨析。句意:当蛋孵化时,父母中的一方呆在家里保护雏鹰,而另一方则寻找老鼠或鱼来吃。A. stays停留、保持;B. leaves离开;C. reaches抵达;D. hides隐藏。根据“When the eggs hatch, one parent ___11___ at home to protect the young eagles”可知,一方待在家里保护雏鹰,stay at home为固定短语,表示“待在家里”。故选A项。
30.考查形容词词义辨析。句意:但是打猎很难。A. easy容易的;B. hard艰难的;C. impossible不可能的;D. necessary必要的。根据后面的“It can take 10 tries before a tiger gets a meal.”可知,老虎打猎也要试十次才能成功吃上一顿,说明老虎打猎也很难,hard符合语境。故选B项。
31.考查副词词义辨析。句意:独自生活意味着有足够的猎物可以吃,也让安静的捕猎变得更容易。A. together一起、共同;B. in groups成群;C. alone独自;D. nearby附近。根据“Living ___13___ means there’s enough prey to eat and makes quiet hunting easier.”可知,有足够的猎物吃,能安静的捕猎,说明是独居的,alone符合语境。故选C项。
32.考查名词词义辨析。句意:成群的麝牛聚集在一起寻求保护。A. food食物;B. fun乐趣;C. sale销售;D. protection保护。根据“Herds of musk oxen crowd together for ___14___ .”可知,麝牛聚在一起是为了寻求“保护”,protection符合语境。故选D项。
33.考查名词词义辨析。句意:如果狼靠得太近,堂兄弟姐妹、阿姨和叔叔们就会围成一个圈,用他们的尖角朝外,把幼崽藏在里面。A. circle圆、圈子;B. square广场、正方形;C. line线条;D. wall墙。根据“If a wolf comes too close, cousins, aunts, and uncles form a tight ___15___ , with their sharp horns(角) facing outward and their young safe inside.”可知,麝牛群遇到狼时,会围城一个“圈”,circle符合语境。故选A项。
34.G 35.F 36.E 37.A 38.D
【导语】本文是一篇记叙文。文章讲述了摄影师Slater让猴子和相机单独待在一起的灵感让一只名为Naruto的黑冠猴拍下了自拍,后来这些自拍广为传播,人们开始关注这一物种,并有一群人为这一物种争取到了一部分自拍赚来的钱,用于保护他们。
34.前文“What would happen if he left them alone with his camera ”(如果他让他们单独和他的相机在一起会发生什么?)说明摄影师Slater的主意:让猴子和相机单独待在一起,后文“The clever monkeys hit buttons (按钮) with their long, black fingers. They smiled and showed their teeth as they looked at the camera.”(聪明的猴子用又长又黑的手指按按钮。他们看着镜头,微笑着露出牙齿。)描述猴子们拿到相机后做的事情,G项“Slater placed the camera on a stand, and then stepped back to watch.”(Slater把相机放在一个架子上,然后退后观看。)符合语境,说明Slater的举动,承接前文他的主意,引起后文猴子们的举动。故选G。
35.前文“Years later, a newspaper paid Slater to post the photos online. Then another website posted them — and another. Within hours, Naruto’s selfies were seen everywhere.”(几年后,一家报纸付钱给Slater,让他把这些照片上传到网上。然后另一个网站又发布了这些照片——紧接着另一个。几个小时之内,Naruto的自拍就随处可见。)讲述Slater相机中的Naruto自拍在网上传播,随处可见,F项“You could even buy the pictures on T-shirts and postcards.”(你甚至可以买到T恤和明信片上的照片。)符合语境,说明Naruto的自拍传播非常广泛,承接前文,进一步说明照片随处可见。故选F。
36.前文“These monkeys are often killed for their meat.”(这些猴子经常因为他们的肉被杀死。)说明这些猴子面临被杀死的困境,后文“Humans have been cutting down the trees the monkeys live in to make way for farms and roads.”(人类一直在砍伐猴子居住的树木,为农场和道路让路。)说明猴子的居住地受到威胁,E项“But even those that avoid being killed are in danger.”(但即使是那些避免被杀的也处于危险之中。)符合语境,说明即使猴子不被杀,也有危险,其中的“being killed”呼应前文的“are often killed”,句意和前文形成转折,突出猴子们的生存之难,后文居住地受到威胁是其中的“in danger”的原因。故选E。
37.后文“They wanted that money to be used to protect Naruto’s species.”(他们想用这笔钱来保护Naruto的物种。)说明主张动物权利的这群人的诉求:用自拍赚取的钱保护动物,A项“The selfies made money.”(这些自拍赚钱了。)符合语境,引出自拍赚取的钱,其中的“money”和后文的“money”是同词复现,过渡到后文。故选A。
38.前文“Naruto didn’t know what would happen when he snapped his silly selfies.”(Naruto不知道他傻傻的自拍会发生什么。)说明Naruto当时自拍是无心之举,后文“The attention might just save their lives.”(这种关注可能会挽救他们的生命。)解释关注可能挽救动物的生命,D项“But he’s lucky that he made his species famous.”(但他很幸运,他让他的物种出名了。)符合语境,说明Naruto让该物种的猴子获取关注,和前文形成转折,引出后文的因为关注而被挽救。故选D。
39.but 40.To develop 41.their 42.moving 43.celebrations 44.a 45.that/which 46.protected 47.for 48.usually
【导语】本文为一篇说明文。文章主要介绍了印度两种特别的动物:大象和牛。
39.考查连词。句意:它们不是作为宠物饲养的,而是作为工作动物。此处考查not...but...,是习惯搭配,意思是“不是……而是……”。故填but。
40.考查非谓语动词。句意:为了发展一种牢固而持久的关系,大象和它的饲养员一起成长。句子的谓语为grow,设空处为非谓语动词,作目的状语,应用动词不定式to develop,设空处在句首,to的首字母大写。故填To develop。
41.考查形容词性物主代词。句意:事实上,他们的关系会持续到大象的余生——也许40年。修饰名词relationship,原因形容词性物主代词,作前置定语。故用their。
42.考查非谓语动词。句意:许多大象在森林里工作,搬运被砍倒的沉重的树木。句子谓语为work,设空处为非谓语动词,move与逻辑主语elephants之间为主谓关系,应用现在分词moving,作状语。故填moving。
43.考查名词复数。句意:有些人会载游客,或者在庆祝和节日期间载人。celebration为可数名词,空前没有不定冠词,故用名词复数,作介词during的宾语。故填celebrations。
44.考查冠词。句意:饲养员尽力照顾好他们的大象,在一天的工作结束时给它们喂好饭,给它们洗澡。此处考查动词短语give sb a bath,意为“给某人洗澡”,设空处应填不定冠词,空后bath以辅音音素开头,应用a。故填a。
45.考查定语从句。句意:在印度,另一种受到特殊对待的动物是牛。此处考查限制性定语从句,先行词为Another animal,指物,关系词在从句中作主语,应用关系代词that或which引导从句。故填that或which。
46.考查形容词。句意:奶牛是受保护的动物,所以它们不会被养在农场里,也不会被杀作食物,尽管人们确实会喝它们的奶。修饰名词animals,应用形容词protected,意为“受保护的”,作前置定语。故填protected。
47.考查介词。句意:奶牛是受保护的动物,所以它们不会被养在农场里,也不会被杀作食物,尽管人们确实会喝它们的奶。kill sth for...,意为“为了……杀了……”,介词for表目的,作状语。故填for。
48.考查副词。句意:如果它们坐在路中间,人们通常会试图远离它们。修饰谓语动词短语,应用副词usually,作状语。故填usually。
试卷第1页,共3页
试卷第1页,共6页