Unit 5 Into the wild starting out测试题(含答案)新外研版必修一

文档属性

名称 Unit 5 Into the wild starting out测试题(含答案)新外研版必修一
格式 doc
文件大小 1.2MB
资源类型 试卷
版本资源 外研版(2019)
科目 英语
更新时间 2023-09-14 13:18:10

图片预览

文档简介

中小学教育资源及组卷应用平台
book 1 unit 5 starting out测试题
一、用单词的适当形式完成句子
1.It is an ________ discovery so we are ________ at it; to our greater ________, it was a disabled(有残疾的) man who made the discovery. (amaze)
2.We knew that he was ________ to take up the job, which needed great patience and ________. (determine)
3.Our government is taking________(effect) measures to promote scientific and technological innovation (创新).
4.The prices of milk and cereals are fixed ________(annual).
5.Their research centred on the key factors of the ________(solve) to environmental pollution.
6.The family survived ________growing seasonal plants and trees. Their life is totally surrounded by nature and beauty.
7.The new bridge under construction, ________(measure) twice as long as the old one, is due to be completed next month.
8.He ________ (eventual) escaped and made his way back to England.
9.The ________ (hard) you study at your English, the greater progress you’ll make.
10.Global warming is having a great effect ________hundreds of animal species around the world.
二、阅读理解
A
A tiny Alaska village has experienced a boom in tourism in recent years as polar bears spend more time on land than on Arctic sea ice.
More than 2,000 people visited the northern Alaska village of Kaktovik in 2017 to see polar bears in the wild. The far north community lies in an area where increasingly higher temperature has sped up the movement of sea ice, the primary habitat of polar bears. As ice has gradually moved to deep water beyond the continental shelf(大陆架), more bears remain on land to look for food.
Polar bears had always been a common sight on sea ice near Kaktovik, but villagers started noticing a change in the mid-1990s and reported to the local government. More bears seemed to stay on land, and researchers began taking note of more female bears making homes in the snow on land instead of on the ice to raise their babies. U.S. Fish and Wildlife Service biologists began hearing reports of the increasing number of polar bears in the area in the early 2000s. As more attention was given to the plight(困境) of polar bears about a decade ago, more tourists started heading to Kaktovik.
The village had fewer than 50 visitors annually before 2011, said Jennifer Reed, of the Arctic National Wildlife Refuge. “Today we’re talking about hundreds and hundreds of visitors, many from around the world each year,” Reed said. Most tourists visit in autumn, when bears are forced toward land because sea ice is farthest away from the shore. Bruce Inglangasak, who sometimes offers wildlife-viewing tours, said he’s been offering polar bear tours since 2003 or 2004. Most of his clients are from China and Europe, as well as from other states of the US. Many tourists stay several days in the village, which has two small hotels. The villagers have benefited a lot from that. In turn, they provide more effective protection for polar bears with financial support from tourism development.
11.What causes more polar bears to stay on land in Kaktovik
A.Water shortage.
B.Climate change.
C.Their preference for land.
D.Their habitats’ movement to shore.
12.How did common people feel at the sight of more bears on land
A.Excited.
B.Puzzled.
C.Concerned.
D.Shocked.
13.What can be inferred from the last paragraph
A.Tourism affects the balance of nature.
B.Kaktovik has about 50 visitors annually.
C.Inglangasak makes a living as a tour guide.
D.Hotels in Kaktovik are in demand in autumn.
14.Which saying can best describe the text
A.The fittest can survive.
B.Every coin has two sides.
C.After a storm comes a calm.
D.One man’s fault is another man’s lesson.
B
Do you want to explore the wild nature If you want to make your approaching holiday more adventurous, pay a visit to these natural parks,which are unlike any trip you've ever taken before.
Pensthorpe Natural Park
Pensthorpe Natural Park is a perfect goldmine for anyone who is looking for somewhere to take the whole family in summer. The park was voted as England's Best Large Attraction 2014&2015. The 700-acre woodland park has a mass of public places and eco-play areas for kids.
Broads National Park
Broads National Park is one of the top attractions to England. Did you know the Broads are actually man-made They were created by the flooding of peat(煤泥)workings but over the years have become a protected landscape(风景,景致). They provide a home for more than a quarter of Britain's rare(珍稀的)plants and wildlife.
RSPB Titchwell Marsh Nature Reserve
Located bet ween two beautiful villages. RSPB Titchwell Marsh is a real heaven for bird lovers. Whether you're a bird-watcher or you simply love wildlife, you'll enjoy getting close to this area. Standing by freshwater and saltwater lakes, you can expect to see huge groups of birds flying in all day long. You can also choose watching hides to view wildlife in the distance.
Welney Wetland Centre
The UK's leading wetland charity provides one of the best places in the area to view birds in their natural living places and learn more about wetlands. Covering over 1,300 acres of wetlands, it's a perfect adventure-filled backyard. The centre offers bird and wildlife watching hides, play areas and lots of walks.
15.If you intend to take a family trip in summer, which one will be a good choice
A.Broads National Park. B.Pensthorpe Natural Park
C.Welney Wetland Centre. D.RSPB Titchwell Marsh Nature Reserve
16.What can you do in Broads National Park
A.View monkeys from hides. B.Visit the eco-play areas with kids
C.Observe the rare plants and wildlife D.Learn more about the wetlands.
17.What do RSPB Titchwell Marsh Nature Reserve and Welney Wetland Centre have in common
A.They are both man-made. B.They are natural living places for birds
C.They are home to rarest wildlife in the world. D.They are England's best large attractions.
三、七选五
Scientists have been surprised and impressed with the long-distance travel of two birds recently, a common cuckoo which flew from southern Africa to Mongolia, and an eastern curlew, which flew from Australia to China.
On one is a common cuckoo. It's one of 5 cuckoos who were tagged last summer in Mongolia far to the north of China. 18 However, scientists weren't sure that cuckoos from Mongolia flew to Africa for the winter.
In June, 2020, scientists attached tiny trackers to five cuckoos. 19 Sure enough, Onon spent the winter in southern Africa — in Zambia.
20 “It was one of the longest animal migrations which has been recorded for a land bird.” said Chris Hewson, one of the project s lead scientists.
At times, Onon stopped for a few hours or a few days. But some of the long stretches, like crossing the Indian Ocean, had to be done without stopping. 21 The birds have to travel through strong winds and storms, make sure they find enough to eat, and avoid being eaten themselves.
Luckily, cuckoos seem to have a good sense of weather patterns, allowing them to fatten up as much as possible right before they leave. They also seem to be good at finding helpful winds that allow them to travel long distances without getting too tired. 22 Onon is the only one of the five tagged cuckoos who made it all the way back to Mongolia.
A.All of them grew well.
B.Still, flying such long distances isn't easy.
C.Long migrations like this are dangerous.
D.Cuckoos originally came from Africa.
E.They broke previous records of animal migrations.
F.Long migrations are common among sea birds, but cuckoos are land birds.
G.These trackers allowed the scientists to follow the movements of the birds on a map.
四、完形填空
The family had had a cat for years. Then, one day, the children finally 23 to persuade their parents to get them a dog as well. So a little Labrador(拉布拉多犬)arrived.
The dog was so 24 that everyone wanted to hold him. The cat made it very clear she did not welcome another 25 in the house, but the dog just 26 the cat anyway. The little dog 27 her anywhere, trying to make friends with the angry cat.
The family thought the cat would 28 like the dog. Then, one day, the family heard horrible 29 from their back yard. They ran to the 30 to see what was happening. They lived in the suburbs and they saw a real lynx(猞猁)was just planning on 31 their cat for lunch. The poor cat had nowhere to run or hide. It would only be a matter of seconds and their cat would be 32 .
Suddenly a black lightning ran to the rescue. The little dog attacked the big lynx with all his strength. He did not 33 or stop to think. He saw his 34 in trouble and did what had to be done. The family opened the window and started yelling. The lynx soon disappeared into the 35 .
And ever since that day the cat’s behavior toward the dog 36 totally. Now it was the cat that followed the hero dog everywhere. They 37 in the same basket. The cat even let the dog eat from her bowl.
23.A.tried B.managed C.failed D.refused
24.A.brave B.shy C.cute D.proud
25.A.pet B.visitor C.baby D.relative
26.A.ran B.amused C.loved D.respected
27.A.watched B.followed C.bit D.searched
28.A.never B.still C.really D.always
29.A.quarreling B.fighting C.laughing D.screaming
30.A.yard B.road C.window D.door
31.A.catching B.inviting C.attracting D.pulling
32.A.painful B.dead C.injured D.frightened
33.A.win B.hide C.argue D.hesitate
34.A.owner B.friend C.brother D.competitor
35.A.woods B.houses C.crowds D.shops
36.A.worsened B.changed C.stopped D.remained
37.A.slept B.ate C.played D.washed
五、用单词的适当形式完成短文
It is well known that a variety of animals migrate from one place to another to find food, a partner or warmer weather, among 38 is the monarch butterfly. From a 39 (science) research paper about the monarch butterfly’s 40 (migrate), people get to know that millions of them begin a long and tough journey every autumn. They manage to travel some 4,000 kilometres south. They determine which way 41 (fly) by telling the time of day and judging the position of the sun with their eyes. 42 (eventual) they reach the ideal destination — California or Mexico.
However, scientists have found that they are in serious trouble. Their population 43 (go) down by as much as ninety per cent in the past few years. Human activities do the most damage 44 the natural environment such as cutting down trees, using 45 (chemical) to kill plants that monarch caterpillars eat and so on. As 46 result, they are endangered. Therefore, 47 (have) a better understanding of the monarch butterfly’s behaviour can contribute to a greater awareness and appreciation of the creature. People have been working together to increase the number of monarch butterflies and hope that the monarch butterfly can keep its place in the natural world for a long time to come.
参考答案:
1. amazing amazed amazement 
【详解】考查名词和形容词。句意:这是一个惊人的发现,所以我们对此感到很惊讶;使我们更惊奇的是,是一个残疾人有了这一发现。第一空修饰后面的名词discovery,要用形容词,表示“令人惊讶的发现”,故填形容词amazing;第二个空需要形容词作表语,be amazed at,表示“对……感到惊讶”,故第二空填形容词amazed;第三个空前面是形容词,所以后面需要名词,to one’s amazement,表示“令某人惊讶的是”,故第三空填名词amazement。故答案为amazing,amazed和amazement。
2. determined determination 
【详解】考查形容词和名词。句意:我们知道他决心从事这项工作,这项工作需要极大的耐心和决心。分析句子结构和意思可知,第一空需要形容词determined作表语,be determined to do sth.,意为“决心做某事”,故第一空填形容词determined;第二空和and前的名词patience一起作needed的宾语,应用名词determination。故填determined和determination。
3.effective 
【详解】考查形容词。句意:我国政府正在采取有效的措施来促进科技创新。设空处作定语修饰后面的名词measures,应用形容词effective。故填effective。
4.annually
【详解】考查副词。句意:牛奶和谷物的价格每年都是固定的。此处应用副词annually作状语,修饰谓语are fixed,故填annually。
5.solution
【详解】考查名词。句意:他们的研究集中在解决环境污染的关键因素上。此处应用名词solution作宾语,且指解决环境污染的这个办法,为单数意义,应用单数。故填solution。
6.on
【详解】考查介词。句意:这家人靠种植应季植物和树木为生。他们的生活完全被自然和美丽所包围。分析句子结构可知,此处考查固定搭配:survive on意为“靠……生存”。故填on。
7.measuring
【详解】考查非谓语动词。句意:在建的新桥是旧桥的两倍长,预计下个月完工。分析句子结构可知,本句已有谓语动词is,所以measure应该用非谓语形式,逻辑主语是new bridge,两者间是主动关系,描述的是客观属性,应该用现在分词形式。故填measuring。
8.eventually
【详解】考查副词。句意:他最后终于逃走了,并且回到了英格兰。分析句子结构和意思可知,这里考查副词eventually,意为“最后”,做状语,修饰后面的动词escaped。故填eventually。
9.harder
【详解】考查固定句型。句意:你越努力学习英语,你取得的进步就越大。“The+比较级...,the+比较级...”为固定句型,意为“越……,越……”,所以此处应用副词hard的比较级harder,故填harder。
10.on/upon
【详解】考查介词。句意:全球变暖正在对世界各地数百种动物产生巨大影响。have an effect on/upon...是固定短语,意为“对……有影响”。故填on/upon。
11.B 12.C 13.D 14.B
【导语】本文是一篇说明文。主要介绍的是由于气温的不断升高,北极熊到陆地上的时间增加,这反而促进了当地的旅游业的发展,旅游业的发展,反过来为北极熊提供了更有效的保护。
11.细节理解题。根据第二段中的“The far north community lies in an area where increasingly higher temperature has sped up the movement of sea ice, the primary habitat of polar bears. As ice has gradually moved to deep water beyond the continental shelf(大陆架), more bears remain on land to look for food.(最北部的群落所处的地区,气温越来越高,加速了海冰的移动,海冰是北极熊的主要栖息地。随着冰逐渐移动到大陆架以外的深水,更多的熊留在陆地上寻找食物。)”可知,气温上升加速了海冰的移动,破坏了北极熊的主要栖息地,因此导致更多北极熊留在陆地以寻找食物。故选B项。
12.推理判断题。根据第三段中的“Polar bears had always been a common sight on sea ice near Kaktovik, but villagers started noticing a change in the mid-1990s and reported to the local government.(北极熊在卡克托维克附近的海冰上一直很常见,但村民们在20世纪90年代中期开始注意到这种变化,并向当地政府报告了情况。)”以及“As more attention was given to the plight (困境) of polar bears about a decade ago, more tourists started heading to Kaktovik.(大约十年前,随着人们越来越关注北极熊的困境,越来越多的游客开始前往卡克托维克。)”可知,村民们注意到越来越多的北极熊出现在陆地上,并向当地政府报告,研究人员和生物学家也开始关注北极熊所处的困境由此可推知,大众对更多北极熊生活在陆地这一现象很关注。故选C项。
13.推理判断题。根据最后一段中的““Today we’re talking about hundreds and hundreds of visitors, many from around the world each year,” Reed said. Most tourists visit in autumn, when bears are forced toward land because sea ice is farthest away from the shore.(里德说:“今天我们谈论的是数以百计的游客,每年有许多来自世界各地。”大多数游客都是在秋天来的,因为那时海冰离海岸最远,熊被迫向陆地移动。)”以及“Many tourists stay several days in the village, which has two small hotels.(许多游客在村里呆了几天,村里有两家小旅馆。)”可知,大多数游客会选择在秋季去Kaktovik游览,而且很多游客会在这个小村庄待上几天,而这个小村庄只有两个小旅馆,由此可推知,在秋季Kaktovik的旅馆很抢手。 故选D项。
14.推理判断题。根据第二段中的“As ice has gradually moved to deep water beyond the continental shelf(大陆架), more bears remain on land to look for food.(随着冰逐渐移动到大陆架以外的深水,更多的熊留在陆地上寻找食物。)”和最后一段中的““Today we’re talking about hundreds and hundreds of visitors, many from around the world each year,” Reed said. Most tourists visit in autumn, when bears are forced toward land because sea ice is farthest away from the shore.(里德说:“今天我们谈论的是数以百计的游客,每年有许多来自世界各地。”大多数游客都是在秋天来的,因为那时海冰离海岸最远,熊被迫向陆地移动。)”和“Many tourists stay several days in the village, which has two small hotels. The villagers have benefited a lot from that. In turn, they provide more effective protection for polar bears with financial support from tourism development.(许多游客在村里住几天,村里有两家小旅馆。村民们从中受益良多。反过来,他们通过旅游业发展的资金支持为北极熊提供了更有效的保护。)”可知,由于气温的上升,北极熊在陆地上的时间增加,这引来很多游客从而促进了旅游业的发展,转而旅游业的收入又为北极熊提供了更有效的保护,由此可知,“事物都有两面性”可以描述本文讲述的情况。故选B项。
15.B 16.C 17.B
【分析】这是一篇说明文。主要介绍了几个值得参观的自然公园,去欣赏自然的美。
15.细节理解题。由第一个小标题的内容“Pensthorpe Natural Park is a perfect goldmine for anyone who is looking for somewhere to take the whole family in summer.”(彭斯索普自然公园是一个完美的金矿,适合任何想在夏天带全家去的地方的人。)可知,如果全家想在夏天度假,就可以选择Pensthorpe Natural Park。故选B项。
16.细节理解题。由第二个小标题的内容“They provide a home for more than a quarter of Britain's rare(珍稀的)plants and wildlife.”(它们为英国四分之一以上的稀有植物和野生动物提供了栖息地。)可知,在Broads National Park你能观察到珍稀动植物。故选C项。
17.细节理解题。由第三个小标题的内容“RSPB Titchwell Marsh is a real heaven for bird lovers.”(RSPB Titchwell Marsh 是鸟类爱好者的真正天堂。)和第四个小标题的内容“The UK's leading wetland charity provides one of the best places in the area to view birds in their natural living places and learn more about wetlands.”(英国领先的湿地慈善机构提供了该地区最好的地方之一,可以在自然生活的地方观察鸟类并了解更多关于湿地的信息。)可知,这两个地方都是天然的鸟类生活地。故选B项。
18.D 19.G 20.F 21.C 22.B
【分析】本文是一篇说明文。文章主要介绍了科学家对于布谷鸟长途迁徙的研究。
18.下文“However, scientists weren't sure that cuckoos from Mongolia flew to Africa for the winter.(然而,科学家们并不确定来自蒙古的布谷鸟是否会飞往非洲过冬。)”说明布谷鸟与非洲有一定的关系。D选项Cuckoos originally came from Africa.(布谷鸟最初来自非洲。)符合下文文意。故选D项。
19.上文“In June, 2020, scientists attached tiny trackers to five cuckoos.(2020年6月,科学家在五只布谷鸟身上安装了微型追踪器。)”说明布谷鸟身上有微型追踪器。下文“Sure enough, Onon spent the winter in southern Africa — in Zambia.(果然,Onon在非洲南部的赞比亚过冬。)”说明科学家可以根据追踪器追踪到鸟类的活动。G选项These trackers allowed the scientists to follow the movements of the birds on a map.(这些追踪器可以让科学家在地图上追踪鸟类的活动。)符合上下文意。故选G项。
20.下文“It was one of the longest animal migrations which has been recorded for a land bird.(这是有记录以来陆地鸟类最长的动物迁徙之一)”说明陆地鸟类不擅长长途迁徙。F选项Long migrations are common among sea birds, but cuckoos are land birds.(海鸟经常长途迁徙,但布谷鸟是陆鸟。)符合文意。故选F项。
21.下文“The birds have to travel through strong winds and storms, make sure they find enough to eat, and avoid being eaten themselves.(这些鸟必须穿越强风和风暴,确保它们能找到足够的食物,并避免自己被吃掉。)”说明长途迁徙对于鸟类是危险的。C选项Long migrations like this are dangerous.(像这样的长途迁徙是危险的。)符合文意。故选C项。
22.上文“They also seem to be good at finding helpful winds that allow them to travel long distances without getting too tired.(它们似乎也善于寻找有利的风,使它们在长途飞行时不会感到太累。)”说明长途迁徙会让鸟类感觉很累。下文“Onon is the only one of the five tagged cuckoos who made it all the way back to Mongolia.(Onon是五只带标签的布谷鸟中唯一一只成功返回蒙古的。)”说明实际上远距离飞行对鸟类不易。B选项Still, flying such long distances isn't easy.(不过,飞这么远的距离并不容易。)符合上下文意。故选B项。
23.B 24.C 25.A 26.C 27.B 28.A 29.D 30.C 31.A 32.B 33.D 34.B 35.A 36.B 37.A
【导语】本文是一篇记叙文。文章讲述了一只小猫不欢迎新来的宠物小狗,有一天,猫遭到猞猁攻击,差点丧命,小狗勇敢保护了它,这让小猫改变了对小狗的态度。
23.考查动词词义辨析。句意:然后有一天,孩子们终于说服了他们的父母也给他们买了一条狗。A. tried试图;努力;B. managed设法做成;C. failed失败;D. refused拒绝。根据“So a little Labrador(拉布拉多犬)arrived.(于是一只小拉布拉多犬来了)”可知,孩子们成功说服了父母,manage to do意为“设法做成”。故选B项。
24.考查形容词词义辨析。句意:这只狗太可爱了,每个人都想抱它。A. brave勇敢的;B. shy害羞的;C. cute可爱的;D. proud自豪的。根据下文“everyone wanted to hold him”可知,大家都想抱这只小狗,“cute可爱的”符合句意,它一定很可爱。故选C项。
25.考查名词词义辨析。句意:这只猫明确表示它不欢迎家里的另一只宠物,但这只狗还是喜欢这只猫。A. pet宠物;B. visitor访问者;C. baby婴儿;D. relative亲戚。猫和小狗都是宠物,小猫不希望家里多一只宠物。故选A项。
26.考查动词词义辨析。句意:同上。A. ran跑;B. amused娱乐;C. loved喜爱;D. respected尊重。根据后文“trying to make friends with the angry cat”可知,这只狗想跟猫交朋友,说明它是喜欢这只猫的。故选C项。
27.考查动词词义辨析。句意:小狗到处跟着它,想和那只愤怒的猫交朋友。A. watched观察;B. followed跟着;C. bit咬;D. searched搜索。根据下文“everywhere”和“trying to make friends with the angry cat”可知,小狗跟着小猫,想跟它做朋友。故选B项。
28.考查副词词义辨析。句意:这家人认为猫永远不会喜欢狗。A. never决不;B. still还;C. really真正地;D. always总是。根据前文这只猫对狗表现出来的不欢迎可知,这家人认为猫永远不会喜欢狗。故选A项。
29.考查动词词义辨析。句意:后来有一天,这家人听到后院传来一声可怕的尖叫。A. quarreling争吵;B. fighting打架;C. laughing笑;D. screaming尖叫。根据后文的叙述可知,小猫被猞猁逼得无处藏身,发出尖叫。故选D项。
30.考查名词词义辨析。句意:他们跑到窗口去看发生了什么事。A. yard院子;B. road公路;C. window窗;D. door门。根据第四段“The family opened the window and started yelling and the father ran to the yard.”中的提示词window可知,这家人跑到窗口去看院子里发生了什么事情。故选C项。
31.考查动词词义辨析。句意:他们住在郊区,所以他们看到一只真的猞猁正打算抓他们的猫当午餐。A. catching捕获;B. inviting邀请;C. attracting吸引;D. pulling拉。根据“for lunch”可知,猞猁想抓小猫当午餐。故选A项。
32.考查形容词词义辨析。句意:只要几秒钟,他们的猫就会死。A. painful疼痛的;B. dead死的;C. injured受伤的;D. frightened害怕的。根据上文“The poor cat had nowhere to run or hide.”可知,小猫无处躲避,马上就要被当午餐吃了,就会死掉。故选B项。
33.考查动词词义辨析。句意:他没有犹豫,也没有停下来思考。A. win赢得;B. hide躲藏;C. argue争论;D. hesitate犹豫。根据“or stop to think”可知,小狗没有停下来犹豫就冲出来攻击猞猁,保护朋友。故选D项。
34.考查名词词义辨析。句意:它看到朋友有麻烦,做了必须做的事。A. owner物主;B. friend朋友;C. brother兄弟;D. competitor竞争者。根据前文“trying to make friends with the angry cat.”可知,小狗把猫看作朋友。故选B项。
35.考查名词词义辨析。句意:猞猁很快就消失在树林里了。A. woods树林;B. houses住宅;C. crowds人群;D. shops商店。根据前文“They lived in the suburbs and so they saw a real lynx (猞猁)”可知,猞猁来自郊外的树林,受到小狗攻击又逃了回去。故选A项。
36.考查动词词义辨析。句意:从那天起,猫对狗的态度完全改变了。A. worsened恶化;B. changed改变;C. stopped停止;D. remained保持不变。根据下文“Now it was the cat that followed the hero dog everywhere”可知,以前是狗跟着猫,现在是猫到处跟着狗,说明猫对小狗的态度发生了变化。故选B项。
37.考查动词词义辨析。句意:它们睡在同一个篮子里。A. slept睡觉;B. ate吃;C. played玩耍;D. washed洗。根据“in the same basket”可知,它们睡在同一个篮子里。故选A项。
38.which 39.scientific 40.migration 41.to fly 42.Eventually 43.has gone 44.to 45.chemicals 46.a 47.having
【导语】这是一篇说明文,文章主要讲述了帝王蝶的迁徙及其濒临灭绝的现状。
38.考查定语从句。句意:众所周知,各种各样的动物从一个地方迁徙到另一个地方去寻找食物、伴侣或温暖的天气,帝王蝶就是其中之一。分析句子结构可知,此处是“介词+关系代词”引导的非限制性定语从句,先行词为a variety of animals,指物,关系词在从句中作介词among的宾语,应用关系代词which,故填which。
39.考查形容词。句意:从一篇关于帝王蝶迁徙的科学研究论文中,人们了解到,每年秋天,数百万只帝王蝶开始了漫长而艰难的旅程。根据空前的冠词a和空后的名词词组research paper可知,此处应用形容词作定语,scientific科学的,形容词。故填scientific。
40.考查名词。句意同上。根据语境以及空前的monarch butterfly’s可知,此处应填名词作介词about的宾语,migration迁徙,不可数名词。故填migration。
41.考查动词不定式。句意:它们通过判断一天中的时间和太阳的位置来决定飞行的方向。分析句子结构可知,此处为“特殊疑问词+动词不定式”结构作determine的宾语,故填to fly。
42.考查副词。句意:最终,它们会到达理想的目的地——加利福尼亚或墨西哥。此处应用副词作状语,修饰整个句子。首字母应大写。故填Eventually。
43.考查时态和主谓一致。句意:在过去的几年里,它们的人口减少了90%之多。根据句中的时间状语“in the past few years”可知,此处应用现在完成时,主语population表示单数意义,助动词用has。故填has gone。
44.考查介词。句意:人类活动对自然环境的破坏最大,如砍伐树木,使用化学物质杀死帝王蝶吃的植物等等。do damage to...意为“对……造成损害”,是固定搭配。故填to。
45.考查名词复数。句意同上。chemical作名词时是可数名词,此处表泛指,其前没有限定词,应用复数形式。故填chemicals。
46.考查不定冠词。句意:因此,它们濒临灭绝。as a result结果,固定短语。故填a。
47.考查动名词。句意:因此,更好地了解帝王蝶的行为有助于更好地了解和欣赏这种生物。分析句子结构可知,空处作主语,且表示抽象的、一般的行为,故应用动名词作主语。故填having。
试卷第1页,共3页
试卷第1页,共6页