中小学教育资源及组卷应用平台
book 1 unit 5 understanding idea测试题
一、用单词的适当形式完成句子
1.In such dry weather, the flowers will have to be watered if they _______ (survive).
2.The stars and the moon hang bright in the night sky. Beneath this ________(amaze) sky, we see a ________(sleep) village and a dark, lonely tree.
3.What he did had a bad ________(affect) on children’s behaviour.
4.________ (eventual) your child will leave home to lead his or her own life as a fully independent adult.
5.There are some tall trees on the hill, some ________ (measure) 30 meters.
6.It is___(amaze) that a disabled person has made such great achievements.
7.It was reported that the plane hit a mountain and ________(crash) yesterday.
8.We knew that he was ________ to take up the job, which needed great patience and ________. (determine) .
9.After countless interviews, I managed ________(stand) out and survive the test alone.
10.For the refugee home exists in their ____________(imagine).
二、阅读理解
A
Scientists in Britain have managed to teach bees to pull strings (线) to get to food and then pass on what they have learned to others in their colony (群体) — showing a high level of intelligence despite their tiny brains.
Researchers at Queen Mary University of London said the experiments, often used to test the intelligence of apes (猿) and birds, showed for the first time that some insects are up to the task, and can also pass skills on through several generations.
The findings add to the evidence suggesting the ability for “culture spread”— the ability to learn and pass on knowledge and skills — may not be exclusive to humans.
In the research, published in the journal PLOS Biology on Tuesday, the scientists were able to train 23 out of a group of 40 bees to pull strings with their legs and feet.
The strings were attached to discs — or artificial “flowers”— containing food at their center but placed under a transparent (透明的) screen. The bees, spotting the food beneath the screen, learned to pull the “flowers” out by pulling the string with their legs and feet to be able to get to it.
From another group of bees given the chance to solve the task without any training, only two of 110 were successful.
Another group of bees was then allowed to observe the trained bees pulling the strings, and 60 percent of them successfully learned the skill. Finally, trained bees were put in colonies, and the scientists found the technique spread successfully to a majority of the colony's worker bees.
Lars Chittka, a Queen Mary University professor who guided the project, said the team is interested in figuring out the brain processes behind the bees' learning and teaching skills.
11.Which of the following can replace the underlined word “exclusive” in Paragraph 3
A.Ordinary. B.Limited. C.Beneficial. D.Widespread.
12.What did the researchers find about bees
A.Bees learn best in insects. B.Bees are as clever as birds.
C.Bees are born good learners. D.Bees can be trained to learn skills.
13.What may the research team focus on next
A.What else bees can do. B.Where bees learn skills.
C.How bees teach others. D.How bees' brains work.
14.What may be the best title for the text
A.Small Bees, Great Abilities B.Bees Can Learn and Teach
C.Bees Are Smarter D.Let Bees Learn
B
The International Union for Conservation of Nature (IUCN) added the Chinese paddlefish (白鲟) to its list of extinct species in July, 2022. People will never see a living Chinese paddlefish again as it has been declared extinct. For many people in China, this may have been the first time they heard the name of the fish that was once a denizen (常客) of the Yangtze River Basin.
The fish had lived in the Yangtze River Basin since about 200 million years ago. It was among the world’s biggest freshwater species and could grow up to 7.5 meters in length. The last time the fish was spotted was in 2003 in the upper reaches of the Yangtze River in Yibin, Sichuan Province. It was an injured female sturgeon (鲟鱼). After local people treated its wounds, it was released into the river.
According to the IUCN, the global sturgeon reassessment found that all remaining 26 sturgeon species in the world are now at risk of extinction, up from 85 in 2009. Their decline over the past three generations is steeper than previously thought.
“The extinction of the Chinese paddlefish should be a warning for everyone,” said Zhou Fei, China’s chief program officer at the World Wide Fund for Nature. “It has provided an opportunity for conservation experts to raise public awareness about the urgency of protecting freshwater species in the Yangtze River Basin and educate the public on the need for more efforts to save other species living in the region from extinction,” he added.
To prevent further loss of freshwater species in China, people must act urgently. There is no time to waste. Also, long-term threats to their life and habitats must be eliminated by taking systematic protection measures. The protection of biodiversity will delay the extinction of some species. It’s not something that can be achieved by certain departments. Instead, it requires joint efforts from all sectors of society.
15.What did the IUCN announce recently
A.The extinction of the Chinese paddlefish.
B.A new list of endangered wildlife in the world.
C.A prohibition on overfishing in freshwater lakes.
D.The discovery of a rare species in the Yangtze River.
16.What is the purpose of paragraph 2
A.To present the diversity of freshwater species.
B.To stress the key role of sturgeon in the ecosystem.
C.To offer some information about the Chinese paddlefish.
D.To show the difficulty of protecting the Chinese paddlefish.
17.What can we learn from Zhou Fei’s words
A.The extinction of species is a wake-up call to mankind.
B.It is challenging for the public to save endangered species.
C.The global sturgeon has been declining sharply in recent years.
D.The loss of freshwater species results in serious consequences.
18.What does the underlined word “eliminated” in the last paragraph mean
A.Ignored. B.Removed. C.Estimated. D.Preserved.
三、七选五
Feeding bread to the ducks is a fond pastime for many of us, reminding us of happy childhood trips to the local park. 19 Eating it can cause our feathered friends to develop a condition called Angel Wing, which is when too much bread makes birds’ feathers grow too quickly. This additional weight puts a strain on their muscles, causing their wings to twist and drop open, and if not treated fast, they can lose the ability to fly.
“Angel Wing can be cured if we reach birds before it has developed too severely,” says Caroline Simpson, a trustee of UK charity Swan Lifeline. “ 20 ” Over the last 20 years UK charity Swan Lifeline has rescued and treated more than 30,000 birds. Adult birds can develop heart disease by eating much bread, so it’s important that we do our best to prevent this by feeding then with the right kind of food.
21 Rotten (腐烂的) bread at the bottom of rivers and lakes allows bacteria to produce, spreading disease and attracting rats and other pests to our waterways, which can result in the presence of a mould (霉菌) called Aspergillus. It has the potential to kill waterfowl (水禽) and other wildlife if it gets into their lungs.
22 Giving birds the right food — like frozen peas, sweetcorn and some other plants — is good for both them and the environment. They can float on the water surface, and birds can enjoy them. 23
A.So we must stop feeding the ducks.
B.But did you know that bread actually puts birds in danger
C.This doesn’t mean we have to stop fun trips to feed the ducks.
D.Bread can also cause harmful changes to the natural ecosystem (生态系统).
E.What a scene it is to watch ducks eating bread loating on the river.
F.Otherwise the results can be serious — such as the loss of the wing.
G.So next time take a healthier alternative and do your bit to protect our precious wildlife.
四、完形填空
The family had had a cat for years. Then, one day, the children finally 24 to persuade their parents to get them a dog as well. So a little Labrador(拉布拉多犬)arrived.
The dog was so 25 that everyone wanted to hold him. The cat made it very clear she did not welcome another 26 in the house, but the dog just 27 the cat anyway. The little dog 28 her anywhere, trying to make friends with the angry cat.
The family thought the cat would 29 like the dog. Then, one day, the family heard horrible 30 from their back yard. They ran to the 31 to see what was happening. They lived in the suburbs and they saw a real lynx(猞猁)was just planning on 32 their cat for lunch. The poor cat had nowhere to run or hide. It would only be a matter of seconds and their cat would be 33 .
Suddenly a black lightning ran to the rescue. The little dog attacked the big lynx with all his strength. He did not 34 or stop to think. He saw his 35 in trouble and did what had to be done. The family opened the window and started yelling. The lynx soon disappeared into the 36 .
And ever since that day the cat’s behavior toward the dog 37 totally. Now it was the cat that followed the hero dog everywhere. They 38 in the same basket. The cat even let the dog eat from her bowl.
24.A.tried B.managed C.failed D.refused
25.A.brave B.shy C.cute D.proud
26.A.pet B.visitor C.baby D.relative
27.A.ran B.amused C.loved D.respected
28.A.watched B.followed C.bit D.searched
29.A.never B.still C.really D.always
30.A.quarreling B.fighting C.laughing D.screaming
31.A.yard B.road C.window D.door
32.A.catching B.inviting C.attracting D.pulling
33.A.painful B.dead C.injured D.frightened
34.A.win B.hide C.argue D.hesitate
35.A.owner B.friend C.brother D.competitor
36.A.woods B.houses C.crowds D.shops
37.A.worsened B.changed C.stopped D.remained
38.A.slept B.ate C.played D.washed
五、用单词的适当形式完成短文
It is well known that a variety of animals migrate from one place to another to find food, a partner or warmer weather, among 39 is the monarch butterfly. From a 40 (science) research paper about the monarch butterfly’s 41 (migrate), people get to know that millions of them begin a long and tough journey every autumn. They manage to travel some 4,000 kilometres south. They determine which way 42 (fly) by telling the time of day and judging the position of the sun with their eyes. 43 (eventual) they reach the ideal destination — California or Mexico.
However, scientists have found that they are in serious trouble. Their population 44 (go) down by as much as ninety per cent in the past few years. Human activities do the most damage 45 the natural environment such as cutting down trees, using 46 (chemical) to kill plants that monarch caterpillars eat and so on. As 47 result, they are endangered. Therefore, 48 (have) a better understanding of the monarch butterfly’s behaviour can contribute to a greater awareness and appreciation of the creature. People have been working together to increase the number of monarch butterflies and hope that the monarch butterfly can keep its place in the natural world for a long time to come.
参考答案:
1.are to survive
【详解】考查不定式短语。句意:在这样干燥的天气里,这些花如果要存活就必须浇水。此处用不定式短语be to do表示将来,表示“注定,必须要做的事情”,主句为一般将来时,主语为they,所以if引导的条件状语从句be动词用are。故填are to survive。
2. amazing sleeping
【详解】考查形容词和非谓语动词。句意:星星和月亮明亮地挂在夜空中。在这令人惊叹的天空下,我们看到了一个沉睡的村庄和一棵黑暗而孤独的树。第一空应用形容词,作定语修饰指物的名词sky,amazing意为“惊人的,了不起的”,为-ing形式的形容词,符合题意。sleep和village之间是主谓关系,且这里表示正在沉睡中,所以应用现在分词的一般式,作定语。故填amazing;sleeping。
3.effect
【详解】考查名词。句意:他的所作所为对孩子们的行为产生了不良影响。分析句子结构和意思可知,这里需要名词effect,作宾语,前面有冠词a,名词用单数。故填effect。
4.Eventually
【详解】考查副词。句意:最终你的孩子会离开家,作为一个完全独立的成年人过他或她自己的生活。修饰后文句子应用副词eventually,作状语,首字母大写。故填Eventually。
5.measuring
【详解】考查非谓语动词。句意:山上有一些高大的树,有些有30米高。此处是独立主格结构,some“一些大树”与measure“(指尺寸、长短、数量等)量度为”是逻辑主谓关系,应用现在分词,表主动。故填measuring。
6.amazing
【详解】考查形容词。句意:一个残疾人取得如此伟大的成就,真是令人惊叹。空处应填形容词作表语,It是形式主语,that引导的是主语从句,故用形容词amazing“令人惊叹的”,说明事物的性质和特征。故填amazing。
7.crashed
【详解】考查时态。句意:据报道,飞机昨天撞山坠毁了。空处为上文hit并列作主语从句的谓语动词,根据后文yesterday可知为一般过去时。故填crashed。
8. determined determination
【详解】考查形容词和名词。句意:我们知道他决心从事这项工作,这项工作需要极大的耐心和决心。分析句子结构和意思可知,第一空需要形容词determined作表语,be determined to do sth.,意为“决心做某事”,故第一空填形容词determined;第二空和and前的名词patience一起作needed的宾语,应用名词determination。故填determined和determination。
9.to stand
【详解】考查动词不定式。句意:在无数次面试后,我成功脱颖而出,仅我一个人在测试中过关。manage后应跟不定式作宾语,故填to stand。
10.imagination
【详解】考查名词。句意:对于难民来说,家存在于他们的想象中。在介词in后作宾语应用名词imagination表示“想象”。故填imagination。
11.B 12.D 13.D 14.B
【分析】这是一篇说明文。文章介绍了大黄蜂经过训练可以习得某种技能,还会传播所学的技能。
11.词义猜测题。第二段中提出不仅猿和鸟类有学习和传播知识的能力,一些昆虫也有这样的能力。第二段和第三段中的关键词also和add to the evidence提示,这种能力并非人类独有的。故选B。
12.细节理解题。根据第四段中的…the scientists were able to train 23 out of a group of 40 bees to pull strings with their legs and feet.可知,科学家们训练了40只蜜蜂中的23只,用它们的腿和脚来拉绳子。由此可知,科学家发现大黄蜂经过训练可以获得技能。故选D。
13.推理判断题。根据文章最后一句…the team is interested in figuring out the brain processes behind the bees' learning and teaching skills.可知,科研团队对弄清蜜蜂学习和教学技能背后的大脑过程很感兴趣,因此,接下来他们应该会研究大黄蜂大脑的工作原理。故选D。
14.主旨大意题。综合全文尤其第一段Scientists in Britain have managed to teach bees to pull strings (线) to get to food and then pass on what they have learned to others in their colony (群体) — showing a high level of intelligence despite their tiny brains.可知,文章主要介绍了一项科学发现,即大黄蜂经过训练可以学习并传播所学技能。故选B。
【点睛】做推理判断题时,要求考生在阅读时,要抓住文章的主题和细节,分析文章结构,根据上下文内在联系,挖掘文章的深层含义。在进行推理时,考生一定要仔细阅读短文,千万不可脱离原文而仅凭个人的看法,主观臆断。本题第3小题,根据文章最后一句…the team is interested in figuring out the brain processes behind the bees' learning and teaching skills. 可知,科研团队对弄清蜜蜂学习和教学技能背后的大脑过程很感兴趣,因此,接下来他们应该会研究大黄蜂大脑的工作原理。故选D。
15.A 16.C 17.A 18.B
【导语】本文是一篇说明文。文章解释了中华鲟灭绝的事实,同时该物种的灭绝给人类敲响了保护长江流域淡水物种的警钟。
15.细节理解题。根据第一段中“The International Union for Conservation of Nature (IUCN) added the Chinese paddlefish (白鲟) to its list of extinct species in July, 2022. People will never see a living Chinese paddlefish again as it has been declared extinct. (国际自然保护联盟(IUCN)于2022年7月将中国白鲟列入灭绝物种名单。人们将再也看不到活着的中国白鲟了,因为它已经被宣布灭绝)”可知,IUCN最近宣布了中华鲟的灭绝。故选A。
16.推理判断题。根据第二段中“The fish had lived in the Yangtze River Basin since about 200 million years ago. It was among the world’s biggest freshwater species and could grow up to 7.5 meters in length. The last time the fish was spotted was in 2003 in the upper reaches of the Yangtze River in Yibin, Sichuan Province.(这种鱼早在2亿年前就生活在长江流域。它是世界上最大的淡水物种之一,可以长到7.5米长。上一次发现这种鱼是在2003年四川省宜宾市长江上游)”可知,第二段从生存的年代,体长以及生存场所等方面提供一些有关中国白鲟的资料。故选C。
17.推理判断题。根据倒数第二段中“The extinction of the Chinese paddlefish should be a warning for everyone,(中国白鲟的灭绝应该给所有人一个警告)”以及“It has provided an opportunity for conservation experts to raise public awareness about the urgency of protecting freshwater species in the Yangtze River Basin and educate the public on the need for more efforts to save other species living in the region from extinction.(它为保护专家提供了一个机会,以提高公众对保护长江流域淡水物种的紧迫性的意识,并教育公众需要付出更多努力,以拯救生活在该地区的其他物种免于灭绝)”可知,中华鲟该物种的灭绝给人类敲响了保护长江流域淡水物种的警钟。故选A。
18.词句猜测题。根据划线词上文“To prevent further loss of freshwater species in China, people must act urgently. There is no time to waste.(为了防止中国淡水物种的进一步流失,人们必须紧急行动起来。没有时间可以浪费了)”可知,为了防止中国淡水物种的进一步流失,人们必须紧急行动起来,因此对淡水的生命和栖息地长期威胁应该被消除。由此推知,划线词与removed为同义词,意为“消除”。故选B。
19.B 20.F 21.D 22.C 23.G
【分析】本文是说明文。文章指出为了保护动物的健康和生态系统,要选择正确的食物喂动物。
19.上文“Feeding bread to the ducks is a fond pastime for many of us, reminding us of happy childhood trips to the local park.(给鸭子喂面包是我们大多数人都喜欢的消遣活动,提醒我们童年时去当地公园的欢乐旅程)”说明人们爱喂鸭子食物,把喂鸭子当乐趣。B项“But did you know that bread actually puts birds in danger (但你知道面包实际上会让鸟类处于危险之中吗?)”能承上启下。其中bread是关键词,“in danger”与下文描述一致。故选B。
20.上文““Angel Wing can be cured if we reach birds before it has developed too severely,” says Caroline Simpson, a trustee of UK charity Swan Lifeline. (如果我们能在鸟儿的翅膀发育得过于严重之前找到它们,它们的天使之翼是可以治愈的,”英国慈善机构Swan Lifeline的受托人Caroline Simpson表示)”说明Caroline Simpson有办法在天使之翼发育得过于严重之前,治愈鸟类。F项“Otherwise the results can be serious — such as the loss of the wing.(否则,结果可能会很严重——比如失去翅膀)”是上文的反例,如果不治愈天使之翼,会产生的坏结果。故选F。
21.下文“Rotten (腐烂的) bread at the bottom of rivers and lakes allows bacteria to produce, spreading disease and attracting rats and other pests to our waterways, which can result in the presence of a mould (霉菌) called Aspergillus. (在河湖底腐烂的面包会滋生细菌,传播疾病,吸引老鼠和其他害虫进入我们的河道,这可能导致一种叫做曲霉的霉菌的存在)”说明腐烂的面包对水源有危害。D项“Bread can also cause harmful changes to the natural ecosystem (生态系统). (面包也会对自然生态系统造成有害的变化)”是对本段的概括,说明面包也会产生危害。故选D。
22.下文“Giving birds the right food — like frozen peas, sweetcorn and some other plants — is good for both them and the environment.(给鸟儿正确的食物——如冷冻豌豆、甜玉米和其他一些植物——对它们和环境都有好处)”说明为了保护动物和环境,不是要禁止喂食物,而是要选择正确的食物。C项“This doesn’t mean we have to stop fun trips to feed the ducks.(这不意味着我们要停止喂鸭子,不意味着要结束快乐的旅行)”是对本段的概括,承上启下,目的是要我们选择合适的食物。故选C。
23.上文“They can float on the water surface, and birds can enjoy them.(它们能浮在水面上,然后鸟儿就可以吃它们了)”解释了前文所说的为什么要选择正确的食物。G项“So next time take a healthier alternative.(因此下次要带更健康的食物)”与上文一致。故选G。
24.B 25.C 26.A 27.C 28.B 29.A 30.D 31.C 32.A 33.B 34.D 35.B 36.A 37.B 38.A
【导语】本文是一篇记叙文。文章讲述了一只小猫不欢迎新来的宠物小狗,有一天,猫遭到猞猁攻击,差点丧命,小狗勇敢保护了它,这让小猫改变了对小狗的态度。
24.考查动词词义辨析。句意:然后有一天,孩子们终于说服了他们的父母也给他们买了一条狗。A. tried试图;努力;B. managed设法做成;C. failed失败;D. refused拒绝。根据“So a little Labrador(拉布拉多犬)arrived.(于是一只小拉布拉多犬来了)”可知,孩子们成功说服了父母,manage to do意为“设法做成”。故选B项。
25.考查形容词词义辨析。句意:这只狗太可爱了,每个人都想抱它。A. brave勇敢的;B. shy害羞的;C. cute可爱的;D. proud自豪的。根据下文“everyone wanted to hold him”可知,大家都想抱这只小狗,“cute可爱的”符合句意,它一定很可爱。故选C项。
26.考查名词词义辨析。句意:这只猫明确表示它不欢迎家里的另一只宠物,但这只狗还是喜欢这只猫。A. pet宠物;B. visitor访问者;C. baby婴儿;D. relative亲戚。猫和小狗都是宠物,小猫不希望家里多一只宠物。故选A项。
27.考查动词词义辨析。句意:同上。A. ran跑;B. amused娱乐;C. loved喜爱;D. respected尊重。根据后文“trying to make friends with the angry cat”可知,这只狗想跟猫交朋友,说明它是喜欢这只猫的。故选C项。
28.考查动词词义辨析。句意:小狗到处跟着它,想和那只愤怒的猫交朋友。A. watched观察;B. followed跟着;C. bit咬;D. searched搜索。根据下文“everywhere”和“trying to make friends with the angry cat”可知,小狗跟着小猫,想跟它做朋友。故选B项。
29.考查副词词义辨析。句意:这家人认为猫永远不会喜欢狗。A. never决不;B. still还;C. really真正地;D. always总是。根据前文这只猫对狗表现出来的不欢迎可知,这家人认为猫永远不会喜欢狗。故选A项。
30.考查动词词义辨析。句意:后来有一天,这家人听到后院传来一声可怕的尖叫。A. quarreling争吵;B. fighting打架;C. laughing笑;D. screaming尖叫。根据后文的叙述可知,小猫被猞猁逼得无处藏身,发出尖叫。故选D项。
31.考查名词词义辨析。句意:他们跑到窗口去看发生了什么事。A. yard院子;B. road公路;C. window窗;D. door门。根据第四段“The family opened the window and started yelling and the father ran to the yard.”中的提示词window可知,这家人跑到窗口去看院子里发生了什么事情。故选C项。
32.考查动词词义辨析。句意:他们住在郊区,所以他们看到一只真的猞猁正打算抓他们的猫当午餐。A. catching捕获;B. inviting邀请;C. attracting吸引;D. pulling拉。根据“for lunch”可知,猞猁想抓小猫当午餐。故选A项。
33.考查形容词词义辨析。句意:只要几秒钟,他们的猫就会死。A. painful疼痛的;B. dead死的;C. injured受伤的;D. frightened害怕的。根据上文“The poor cat had nowhere to run or hide.”可知,小猫无处躲避,马上就要被当午餐吃了,就会死掉。故选B项。
34.考查动词词义辨析。句意:他没有犹豫,也没有停下来思考。A. win赢得;B. hide躲藏;C. argue争论;D. hesitate犹豫。根据“or stop to think”可知,小狗没有停下来犹豫就冲出来攻击猞猁,保护朋友。故选D项。
35.考查名词词义辨析。句意:它看到朋友有麻烦,做了必须做的事。A. owner物主;B. friend朋友;C. brother兄弟;D. competitor竞争者。根据前文“trying to make friends with the angry cat.”可知,小狗把猫看作朋友。故选B项。
36.考查名词词义辨析。句意:猞猁很快就消失在树林里了。A. woods树林;B. houses住宅;C. crowds人群;D. shops商店。根据前文“They lived in the suburbs and so they saw a real lynx (猞猁)”可知,猞猁来自郊外的树林,受到小狗攻击又逃了回去。故选A项。
37.考查动词词义辨析。句意:从那天起,猫对狗的态度完全改变了。A. worsened恶化;B. changed改变;C. stopped停止;D. remained保持不变。根据下文“Now it was the cat that followed the hero dog everywhere”可知,以前是狗跟着猫,现在是猫到处跟着狗,说明猫对小狗的态度发生了变化。故选B项。
38.考查动词词义辨析。句意:它们睡在同一个篮子里。A. slept睡觉;B. ate吃;C. played玩耍;D. washed洗。根据“in the same basket”可知,它们睡在同一个篮子里。故选A项。
39.which 40.scientific 41.migration 42.to fly 43.Eventually 44.has gone 45.to 46.chemicals 47.a 48.having
【导语】这是一篇说明文,文章主要讲述了帝王蝶的迁徙及其濒临灭绝的现状。
39.考查定语从句。句意:众所周知,各种各样的动物从一个地方迁徙到另一个地方去寻找食物、伴侣或温暖的天气,帝王蝶就是其中之一。分析句子结构可知,此处是“介词+关系代词”引导的非限制性定语从句,先行词为a variety of animals,指物,关系词在从句中作介词among的宾语,应用关系代词which,故填which。
40.考查形容词。句意:从一篇关于帝王蝶迁徙的科学研究论文中,人们了解到,每年秋天,数百万只帝王蝶开始了漫长而艰难的旅程。根据空前的冠词a和空后的名词词组research paper可知,此处应用形容词作定语,scientific科学的,形容词。故填scientific。
41.考查名词。句意同上。根据语境以及空前的monarch butterfly’s可知,此处应填名词作介词about的宾语,migration迁徙,不可数名词。故填migration。
42.考查动词不定式。句意:它们通过判断一天中的时间和太阳的位置来决定飞行的方向。分析句子结构可知,此处为“特殊疑问词+动词不定式”结构作determine的宾语,故填to fly。
43.考查副词。句意:最终,它们会到达理想的目的地——加利福尼亚或墨西哥。此处应用副词作状语,修饰整个句子。首字母应大写。故填Eventually。
44.考查时态和主谓一致。句意:在过去的几年里,它们的人口减少了90%之多。根据句中的时间状语“in the past few years”可知,此处应用现在完成时,主语population表示单数意义,助动词用has。故填has gone。
45.考查介词。句意:人类活动对自然环境的破坏最大,如砍伐树木,使用化学物质杀死帝王蝶吃的植物等等。do damage to...意为“对……造成损害”,是固定搭配。故填to。
46.考查名词复数。句意同上。chemical作名词时是可数名词,此处表泛指,其前没有限定词,应用复数形式。故填chemicals。
47.考查不定冠词。句意:因此,它们濒临灭绝。as a result结果,固定短语。故填a。
48.考查动名词。句意:因此,更好地了解帝王蝶的行为有助于更好地了解和欣赏这种生物。分析句子结构可知,空处作主语,且表示抽象的、一般的行为,故应用动名词作主语。故填having。
试卷第1页,共3页
试卷第1页,共6页