中小学教育资源及组卷应用平台
Unit 6 Keep our city clean (含答案)
第四课时 Checkout time-Ticking time
用“↑”或“↓”标出下列句子的语调。
( )1. Do you throw rubbish on the floor, Bobby
( )2. Wang Bing puts his rubbish in the bin.
( )3. Can we keep our city clean and beautiful
( )4. Yes, we can!
( )5. Did you visit your grandparents last weekend
从方框中选择合适的单词,并用其适当形式填空。
walk make be littering sit plant
1.My grandfather on the sofa and watching TV now.
2.What the river dirty
3.There many people in the playground yesterday.
4.Don’t rubbish in the classroom. We should keep it clean.
5.To keep the air clean, we can more trees.
6.My mother to work every morning.
根据所给首字母提示填空。
1. Be c !There is a banana skin on the g . Let me pick it up.
2. The rubbish and the toys m the bedroom messy and d .
3. The river was not clean. There were a lot of d fish in it.
4. P more trees can help keep the air clean.
5. Billy slips on a banana skin and f . He's in hospital now.
6. You s throw your rubbish on the floor, Willy.
7. We can see many old and interesting things in the m .
8. Go and ask Sam for help. He always has some good i .
用所给词的适当形式填空。
1. You cleaned the house, George. Well (do)!
2. There (not be) any rubbish in the bin yesterday.
3. We can put the rubbish in the bin (keep) our classroom clean.
4.—Who (make) the bedroom dirty
—The boy over there. He ate bananas in it just now.
5. Bobby often (throw) fruit skins on the floor.
单项选择。
( )1. We can plant more trees. They the air clean.
A. help keeping B. helps to keep C. help keep
( )2. Tim, you can't throw the banana skin on the ground. !
A. Pick up it B. Pick it up C. Throw it up
( )3. We should the secret file(秘密档案) in the right place.
A. put B. puts C. to put
( )4.I like the city. Would you like the city
A. living in; living in B. living in; to live in C. live in; to live in
( )5. Look! The hamsters(仓鼠) on the chairs.
A. is sitting B. are sitting C. sits
根据上下文及首字母提示完成短文。
Pollution is a very serious problem today. Look at the rivers. They are d and smelly (发出难闻气味的). The fish are d . Look at the sky. It is dark and dirty. There are many f a us. They m a lot of goods, but they make a lot of smelly and d water too. In Japan, some people sell clean air. Why Because there is less and less(越来越少) clean a in Japan. All of us s do something to h keep our city c .
阅读理解。
It's March 12th. It's Tree Planting Day. There are many people on the hill. They're planting trees. Plants are very important to people. They can make food from air, water and sunlight. Animals and people can get food from plants. Without plants, life(生命) will not go on. Plants can make air clean. They can keep the water from flowing away(流失). And they can stop the wind from blowing up sand and earth.
But some people are cutting down many trees. This brings about(引起) floods(洪水) and sandstorms(沙尘暴). Today more people know plants are important. They will plant more trees and other plants. They will do their best(尽力) to make our country more beautiful.
阅读短文,选择正确的答案。
( )1. Tree Planting Day is on the of March.
A. twentieth B. twelfth C. second
( )2. can make food from air, water and sunlight.
A. Plants B. Animals C. People
( )3. Life needs to go on.
A. food from plants B. animals C. sand
( )4. What can plants do
A. They can make the air clean and stop the wind from blowing up sand and earth.
B. They can keep the water from flowing away.
C. Both A and B.
( )5. people will do their best to make our country beautiful.
A. Few B. More and more C. No
参考答案
第四课时 Checkout time—Ticking time
一、1.↑ 2.↓ 3.↑ 4.↓ 5.↑
二、1.is sitting 2.makes 3.were 4.litter 5.plant 6.walks
三、1.careful, ground 2.make, dirty 3.dead 4.Planing 5.falls 6.shouldn’t
7.museum(s) 8.ideas
四、1. done 2. wasn't 3. to keep 4. made5. throws
五、1.C 解析:help (to) do sth.是固定搭配,意为“帮助某人做某事”;且词句的主语they是第三人称复数,后面的谓语动词要用原形。故选C。
2. B 3. A 4. B 5. B
六、dirty, dead, factories, around, make, dirty,air, should, help, clean
七、1.B解析:由第一段中“It’s March 12th. It’s Tree Planing Day.”可知,植树节在三月十二日。故选B。
2. A 解析: 由第一段中“Plants are very important to people. They can make food from
air, water and sunlight.”可知,植物可以从空气、水和阳光中制造出食物。故选 A。
3. A 解析:由第一段中“Without plants, life will not go on.”可知,没有植物,生命将难以继续。故选 A。
4. C 解析:由第一段中“Plants can make air clean ... from blowing up sand and earth.”可知,植物既可以净化空气,又可以防止水土流失。故选C。
5. B 解析:由第二段中“Today more people know plants are important ... They will do their best to make our country more beautiful.”可知,今天越来越多的人了解到植物的重要性,并将尽全力使我们的国家变得更漂亮。故选B。
HYPERLINK "http://21世纪教育网(www.21cnjy.com)
" 21世纪教育网(www.21cnjy.com)