怀宁县2023-2024学年高一上学期期中考试
英语试题
第一部分 听力(共两节,满分30分)
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
1. How does the woman go to school every day
A. On foot. B. By bike. C.By car.
2. What does the woman want to do
A. Watch a CD. B. Attend a birthday party. C. See her presents.
3. What did the man want to be before he went to college
A. A teacher. B. A musician. C.An actor.
4. When will Jack’s train arrive
A. At about five. B. At about seven. C. At about nine.
5. Where does the conversation take place
A. In a library. B.In a bookstore. C.At an English corner.
第二节(共 15 小题;每小题 1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
6. Why did the girl call her roommates
A. To find her diary. B. To buy a gift. C.To play a joke.
7. What will Jim do next
A. Call the girl’s parents. B. Call the girl’s roommates. C. Call the girl back.
听第7段材料,回答第8、9题。
8. How is the woman probably going home for Christmas
A.By plane. B. By bus. C.By train.
9. What does the man suggest the woman do in the end
A. Go to Poland. B. Save money. C.Start to walk.
听第8段材料,回答第10至12题。
10. What’s the relation between the two speakers
A. Classmates. B. Colleagues. C.Boss and worker.
11. Who doesn’t work well
A. Zach. B. Lisa. C. Angela.
12. What do we know about the marketing manager
A. He never gets angry easily.
B. He enjoys working with others.
C.He always worries about everything.
听第9段材料,回答第13至16题。
13. What does the man do
A. A hotel manager. B. A shop assistant. C. A travel guide.
14. Whom is the hat for
A. The woman herself. B. The woman’s daughter. C. The woman’s sister.
15.Where is the kitchen section
A. On the fourth floor. B. On the third floor. C. On the second floor.
16. How many things will the woman buy
A. Three. B. Four. C. Five.
听第10段材料,回答第17至20题。
17.Why do American teenagers like to have a parttime job
A. They don’t like the boring school.
B. They want to make some money.
C. They want good jobs in the future.
18. What do teenagers think of working at camps
A. Boring. B.Stressful. C. Funny.
19. Which job can 13-year-old Mike do
A. Looking after babies. B. Teaching in schools. C. Doing police work.
20. What can a teenager do when he/she is babysitting
A. Play with the kid in the park.
B. Make a call outside the house.
C. Do his/her homework in the house.
第二部分 阅读(共两节,满分50分)
第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。
A
An old English saying says, “Laughter is the best medicine.” One person who certainly would have agreed with this is Norman Cousins.
Norman Cousins worked for a magazine called Saturday Re-view for almost forty years. He also wrote articles about peace, traveling to many different countries to share his ideas.
In the 1960s, after returning to the United States from a busy and tiring trip to Europe, Mr. Cousins got sick. In less than a week after he got back, he could not stand. Every move that he made was painful. He was not able to sleep at night. The doctors told Mr. Cousins that they did not know how to cure (治 疗) his problem and he might never get over the illness. Mr. Cousins, however, refused to give up hope.
Mr. Cousins thought that the illness could be caused by unhappy thoughts. He did not want to take medicine to cure himself. Instead, he felt that happy thoughts or laughter might cure his illness.
He began to experiment on himself while still in the hospital by watching comedy shows on television. Mr. Cousins quickly found that ten minutes of real laughter during the day gave him two hours of sleep without pain at night.
Deciding that the doctors could not help him, Mr. Cousins left the hospital and checked into a hotel room where he could continue his experiments with laughter. For eight days, Mr. Cousins rested in the hotel room watching comedy shows on television, reading funny books, and sleeping whenever he felt tired. Within three weeks, he felt well enough to have a holiday to Puerto Rico, where he began running on the beach for exercise. After a few months, Mr. Cousins was able to carry on his work. He had laughed himself back to health.
21. What is the text mainly about
A. A funny person. B. An amazing life.
C. An interesting cure. D. A medical experiment.
22. How did the doctors respond to Mr. Cousins’ illness
A. They promised to cure him.
B. They didn’t think he was really sick.
C. They told him not to give up hope.
D. They said they were unable to help him.
23. Mr. Cousins thought that he could be cured by ________.
A. thinking happily and laughing
B. writing comedies and being positive
C. taking a holiday and taking good care of himself
D. running on the beach and relaxing
24. What did Mr. Cousins refuse to do in his experiments with laughter
A. Watch funny TV shows. B. Read funny books.
C. Steep whenever he feels tired. D. Take medicine.
B
About twenty of us had been fortunate enough to receive invitations to a film-studio to take part in a crowd-scene. Although our “act” would last only for a short time, we could see quite a number of interesting things.
We all stood at the far end of the studio as workmen prepared the scene, setting up trees at the edge of a winding path. Very soon, bright lights were turned on and the big movie-camera was wheeled into position. The director shouted something to the camera operator and then went to speak to the two famous actors nearby. Since it was hot in the studio, it came as a surprise to us to see one of the actors put on a heavy overcoat and start walking along the path. A big fan began blowing tiny white feathers down on him, and soon the trees were covered in “snow”. Two more fans were turned on, and a “strong wind” blew through the trees. The picture looked so real that it made us feel cold.
The next scene was as complete contrast. The way it was filmed was quite unusual. Pictures taken of an island in the Pacific were shown on a glass screen. An actor and an actress stood in front of the scene so that they looked as if they were at the water’s edge on an island. By a simple trick like this, palm trees, sandy beaches, and blue, clear skies had been brought into the studio!
Since it was our turn next, we were left wondering what scene would be prepared for us. For a full three minutes in our lives we would be experiencing the excitement of being film “stars”!
25. Who is the author
A. A cameraman. B. A film director.
C. A crowd-scene actor. D. A workman for scene setting.
26. What made the author feel cold
A. The heavy snowfall. B. The man-made scene.
C. The low temperature. D. The film being shown.
27. What would happen in the“three minutes” mentioned in the last paragraph
A. A new scene would be filmed. B. More stars would act in the film.
C. The author would leave the studio. D. The next scene would be prepared.
C
My daughter recently expressed interest in riding more. We live in a small city, and bicycles are a popular transportation choice here. I was excited at her choice. She would soon learn how easy it is to get around in this way, and how fast she can ride on two wheels. Bike tours are often quicker than bus or cab or car trips are.
Much to my surprise, none of this mattered to her. On one of our first trips together, I was fixing on the route ahead- turns, arrival time- when she said, “Hey Dad, wanna know a riddle ”
And then, before I explained how unsuitable this was, how we shouldn’t be telling jokes while riding, and how we should be focused on the road, on reaching our destination as soon as we could, she started, “What lasts forever but never dies ”
This is how it’s been. She has shared stories from the past, hopes for the future. I have been challenged to ride backward and to stretch legs out on both sides.
None of these have been dangerous, mind you. My daughter does not ride without proper care. She pulls even with me, for instance only on wide, empty streets. When the car appears, she quietly slips behind me and holds both eyes to the road. As soon as conditions of basic safety are met, though...
“Dad, slow down! Isn’t this a lovely neighborhood ” my daughter asks.
It is a lovely neighborhood. I’m surprised, I’ve come this way countless times, but never have I noticed any of this. Farther down the road, the laughter of children comes out from a game of ball.
I make a promise. From now on, I’m going to move more slowly on these rides. I’m going to notice the neighborhoods we move through. I’m going to enjoy this.
28. The writer had thought that riding would help her daughter _______.
A. go somewhere conveniently
B. have more bike excursions alone
C. do some tricks on the bike
D. learn the importance of time in traveling
29. According to the text, the writer’s daughter_______.
A. ignored the traffic while riding
B. had a good sense of safety
C. kept talking without looking ahead
D. enjoyed challenging any danger on the road
30. While looking at the neighborhood, the writer realized _______.
A. how easily his daughter was distracted
B. what a good neighborhood looked like
C. what he missed in the course of riding
D. why a neighborhood needed a garden
31. What promise did the writer make
A. To be conscious of time in riding.
B. To take his daughter to ride more often.
C. To focus his attention on the destination.
D. To ride slowly to enjoy the beauty along the road.
D
Why Camp Olympia, and what sets Camp Olympia apart from other camps
The beauty of our place and the ability to choose from over 40+FUN activities make us special. We feel it is the important things... Experienced Leadership, Staff Hiring and Training Practices, and our excellent Safety Record that clearly makes us one of the leading summer camps for kids in America.
Camp Olympia offers summer camp terms from June ~ August with three-week, two-week, and oneweek terms available. All terms begin on a Sunday and end on a Saturday.
Sign up today to keep your bed for 2019!
2019 Summer Dates & Pricing
Term 1 June 4~June 17(14 days) $3,495
Term 2 June 18~July 8(21 days) $4,495
SPARK Week 1* June 18~ June 24(7 days) $1,795
Term 2 B June 25~July 8(14 days) $3,495
Term 3 July 9~July 29(21 days) $4,495
SPARK Week 2* July 23~Jul y 29(7 days) $1,795
Term 4 July 30~ August 12(14 days) $3,495
* SPARK Week Terms are for 6~ 9 years old campers only.
All other camp terms are for 7~16 years old campers.
A $300 NON-REFUNDABLE deposit is required to keep a space. Click here to REGISTER ONLINE.
32. When will be the right choice of a 6-year-old boy
A. June 4~June 17. B. June 25~ July 8.
C. July 30~ August 12. D. July 23~July 29.
33. Which camp term costs the campers most
A. Term 2. B. Term 2B. C. Term 4. D. Term 1.
34. If a teen chooses a three -week term, he needs to pay _.
A. $300 B. $4,495 C. $3,495 D. $1,795
35. Where can we read the text
A. On the Internet. B. In a newspaper.
C. At a magazine. D. In a travel guidebook.
第二节 阅读填句 (共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Last summer, over 12,000 fans were at Wembley Arena in London, shouting and cheering. Thousands more were watching online. 36 It was esports (电子竞技), or competitive computer gaming. The prize money for the winners: 3 million.
Millions of people in the UK play games for fun. Some of them have become professional games, playing games as their full-time job. 37 They practise for ten or more hours a day, five or six days a week. They do exercises like typing something and trying to type it faster and faster. They also study videos of other players and plan ways to beat them.
38 You can watch games on video sites. They can be exciting to watch. Sometimes online viewers can inter-act with the game. For example, some games rename characters in the game with the names of online viewers.
But are esports really sports Are players athletes Some say no. 39 At the moment, the UK government classifies esports as kinds of games, not as sports.
But others say yes: esports are sports. Players do need some physical skills, especially hand-eye coordination (协调) and timing. Snooker(斯诺克台球) and shooting are classified as sports. 40 In fact, the governments of China and ROK do classify esports as sports.
A. Then perhaps esports should be, too.
B. They prove popular throughout the world.
C. Instead, it has great influence on their health.
D. It’s not easy being a professional gamer, though.
E. But this wasn’t a football, basketball or tennis match.
F. As well as playing games, many people like watching them, too.
G. Esports players don’t need to run, jump, throw or do big physical actions.
第三部分 语言运用(共两节,满分30分)
第一节 完形填空(共15小题;每小题1分,满分15分)
阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。
“Daily Star”, sir, called Jason, carrying some newspapers under his arm. The little boy had been running up and down the street, but there were still twenty 41 left. His voice was almost gone and his heart was 42 . The shops would soon close, and all the people would go home. He would have to go home too, carrying the papers instead of money. He had hoped to sell more papers tonight to make more money to buy a 43 for his mother and some seeds for his bird. That was why he had bought the papers with all his money. He 44 as he thought of his failure to sell all his papers.
“You don’t know the 45 of selling papers. You must shout, ‘Hot news! Bomb bursting!’” another newsboy Chad told Jason.“But it’s not in the paper at all,” replied Jason.“Just run away quickly 46 they have time to see, and you’ll 47 out and get your money,” Chad said.
It was a new idea to Jason. He thought of his bird with no 48 and the cake he wanted to buy for his mother, but was 49 that he would not tell a lie. Though he was just a poor newsboy, he had been 50 some good things.
The next afternoon Jason went to the office for his papers 51 . Several boys were crowding around Chad, who declared with a 52 smile that he sold six dozen the day before. He added that Jason 53 money be-cause he would not tell a lie. The boys laughed at Jason. “You wouldn’t tell a lie yesterday, my boy ”A gentleman at the office came up and patted Jason’s shoulder 54 . “You’re just the boy I am looking for.”A week later Ja-son started his new 55 . He lost the sale of twenty papers because he would not tell a lie, but got a well-paid job because he told the truth.
41. A. shops B. coins C. people D. papers
42. A. open B. heavy C. pure D. weak
43. A. cup B. card C. comb D. cake
44. A. gave in B. broke down C. got away D. showed up
45. A. difficulty B. process C. goal D. secret
46. A. before B. since C. though D. unless
47. A. call B. drop C. sell D. reach
48. A. bread B. insects C. seeds D. water
49. A. concerned B. amazed C. excited D. determined
50. A. taught B. handed C. awarded D. allowed
51. A. at once B. by chance C. as usual D. on purpose
52. A. proud B. gentle C. warm D. polite
53. A. borrowed B. lost C. made D. saved
54. A. bravely B. gratefully C. fondly D. modestly
55. A. duty B. business C. job D. method
第二节 语法填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
I can well remember that I was once asked to give a speech titled “A Real Test in My Life” before the whole class at the age of 9! You can imagine how 56._____(terrible) shy I was the moment I thought of that—with so many eyes 57._____ (look) at me. I had no 58._____ (choose) but to prepare for it, though. First of all, I was to draft (草拟) the speech, 59._____ was just a piece of cake for me, a good writer. But the hardest part lay in my oral presentation from my memory, for to read from the paper was not allowed. The real moment began 60._____I stood on the platform with my legs trembling and my mind blank. But my listeners 61._____ (wait) patiently without any signs of rushing me. Gradually I found myself back,62._____ (give) my speech with difficulty. After what seemed to be a hundred years, I found my audience applauding—I made it! From then on, my fear of talking before a big audience disappeared. Actually, with my 63._____ (confident) building up, I now turn out to be a great speaker. Looking back, I know the greatest difficulty on our way 64._____success is our fear. Overcome(克服) it, and we will be able to achieve our 65.______(goal).
第四部分 写作(共两节,满分40分)
第一节 翻译(满分25分,每小题5分)
1.除了上网做作业,我还在网上购买各种各样的东西.
2.为了实现我想要的一切,我必须要善于利用时间.
3.我真正想要改变的一件事情是我花费在数字世界里的时间.
4.我对自己总是生病感到非常烦恼.
5.如果你是跑步新手,这里有一些建议给你.
第二节 根据下列要求,完成一篇短文(满分15分)
假如你是李华,13岁时经常生病,因要去看医生,所以经常旷课,偶观同学打篮球,跃跃欲试,逐渐产生兴趣,此后,打篮球不仅使你身强体壮,还在比赛期间结识了许多新朋友。
My Experience of Playing Basketball
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
高一英语答题卷
(
考生须知
1、考生答题前,在规定的地方准确填写考号和姓名。
2、选择题作答时,必须用2B铅笔填涂,如需要对答案进行修改,应使用绘图橡皮轻擦干净,注意不要擦破答题卷。
3、非选择题必须用 0.5毫米黑色墨水签字笔作答。严格按照答题要求,在答题卷对应题号指定的答题区域内答题,切不可超出黑色边框,超出黑色边框的答案无效。
4、作图题可先用铅笔绘出,确认后,再用 0.5毫米黑色墨水签字笔描清楚。
5、保持卷面清洁,不要将答题卷折叠,弄破。
)考号______________ 姓名_______________
(
考生须知
考生答题前,在规定的地方准确填写考号和姓名。
选择题作答时,必须用2B铅笔填涂,如需要对答案进行修改,应使用绘图橡皮轻擦干净,注意不要擦破答题卷。
非选择题必须用 0.5毫米黑色墨水签字笔作答。严格按照答题要求,在答题卷对应题号指定的答题区域内答题,切不可超出黑色边框,超出黑色边框的答案无效。
作图题可先用铅笔绘出,确认后,再用 0.5毫米黑色墨水签字笔描清楚。
保持卷面清洁,不要将答题卷折叠,弄破。
)
(
56______________ 57______________ 58______________ 59_______________
60______________ 61______________ 62______________ 63_______________
64______________ 65______________
)
第四部分 第一节 翻译(满分25分,每小题5分)
1.________________________________________________________________________________________________________________________________________
2.________________________________________________________________________________________________________________________________________3.______________________________________________________________________________________________________________________________________
4._______________________________________________________________________________________________________________________________________
5._______________________________________________________________________________________________________________________________________
第二节(满分15分)
My Experience of Playing Basketball
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
高一英语期中答案
1—20 CCBCB ABABB ACBCA ABCAC
21—40 CDAD CBA ABCD DABA EDFGA
21.C主旨大意题。Cousins生病后,医生对他的病无能为力,但他自己没有放弃,通过看喜剧表演、读有趣味的书等来缓解疼痛,直到痊愈。由此可知,文章在讲述一种非常规的治疗方法,即通过笑声治疗疾病。
22.D事实细节题。根据第三段中的“The doctors told Mr.Cousins that they did not know how to cure his problem”可知D项正确。
23.A推理判断题。文章开头点明了主题一笑声是良药,中间部分讲述了Cousins自我救治的过程,结尾提到“Hehad laughed himself back to health”可知,是笑声治愈了自己的疾病。
24.D事实细节题。根据最后一段中的“Mr. Cousins rested in the hotel room watching comedy shows on television, reading funny books, and sleeping whenever he felt tired”以及第四段中的“He did not want to take medicine to cure himself”可知D项正确。
25.C细节理解题。根据第一段第一句“About twenty of us had been fortunate enough to receive invitations to a film-studio to take part in a crowd-scene.”可知,作者是群众
演员。
26.B细节理解题。根据第二段倒数第二、三句“A big fan began blowing tiny white feathers down on him, and soon the trees were covered in ‘snow'. Two more fans were
turned on,and a ‘strong wind’blew through the trees.”可知,人造的雪景让“我们”感觉寒冷。
27.A推理判断题。根据最后一段可知,这three minutes 中将要拍摄新的场景。
28.A细节理解题。结合第一段的“learn how easy it is to get around in this way... than bus or cab or car trips are”可知,作者认为女儿学会了骑自行车后可以方便地去某地。
29.B细节理解题。根据第五段可知,作者的女儿虽然在骑车的过程中总是不断地看这看那,并且总是说话,但是实际上她却非常注意安全问题。
30.C细节理解题。根据倒数第二段的内容可知,作者意识到自己平时在骑车的时候忽视了周围的美。
31.D推理判断题。根据最后一段内容可知,作者发誓从那天起会骑得慢些,懂得欣赏周边,享受其中的美。
32.D细节理解题。根据图表中最后两行可知,所有的活动适合7到16岁的孩子,而带有*号的是适合6岁到9岁的孩子,因此本题选D。
33.A细节理解题。根据选项查找表格中的价格可知,Term2的价格最高。
34.B细节理解题。根据题干中的条件“three-week”可知,Term 2 和Term3都符合时间条件,而且两者都是4495美元。
35.A 推理判断题。根据文章的最后一句“Click here to REGISTER ONLINE.”可知,本文是一篇网络广告,故选 A。
36.E根据空后的“It was esports, or competitive computer gaming.”可判断,不是足球赛、篮球或网球比赛,所以选 E。
37.D根据空后的“They practise for ten or more hours aday, five or six days a week.”可知,D项“成为专业玩家不容易”符合语境。
38.F根据空后的“You can watch games on video sites.They can be exciting to watch.”可知,F项“除了玩游戏,很多人也喜欢看它们”可承接上文。
39.G根据空前的“But are esports really sports Are players athletes Some say no.”可判断,这里的句子用来解释原因、判断,电子竞技玩家不需要跑、跳、扔或做大的身体动作,所以选G。
40.A根据空前的“Snooker and shooting are classified as sports.”可知,A项“那么也许电子竞技也应该(归类为体育运动)”,故选A。
41—45 DBDBD 46—50 ACCDA 51—55CABCC
41.D根据第一段第一句中的carrying some newspapers 和后文中的carrying the papers instead of money可知,这个男孩在卖“报纸(papers)”。
42.B他的报纸没有卖完,结合本句中的“His voice was almost gone”可知,这时候他几乎说不出话来了,内心应该很“沉重(heavy)”。
43.D根据第三段第二句中的“the cake he wanted to buy for his mother”可知,这个小男孩赚钱的目的之一是给妈妈买“蛋糕(cake)”。
44.B根据第一段前三句可知,这个男孩没有把报纸都卖出去。结合本句中的“he thought of his failure”可知,这时候这个小男孩简直就要“崩溃(broke down)”了。
45.D联系本空后面的“You must shout. ..”可知,另外一个卖报纸的男孩在向Jason传授卖出所有报纸的“秘诀(secret)”。
46.A在传授“秘诀”的时候,Chad告诉Jason在买报人看内容“之前(before)”就要跑掉,以免被发现撒谎。
47.C根据第一段最后一句中的sell all his papers和第二段第一句话中的selling papers可知,Chad在教Jason 一个“卖光(sell out)”所有报纸的方法。
48.C由第一段倒数第三句中的some seeds for his bird 可知,Jason想赚钱的另外一个目的是给自己的小鸟买种子,这时候他想到了家中没有“种子(seeds)”的小鸟。
49.D根据第33空后的“You wouldn't tell a lie yesterday”可知,这个男孩“下定决心(was determined)”不通过撒谎的方式卖出更多的报纸。
50.A联系空后的some good things可知,Jason之所以能坚持不撒谎,是因为之前有人“教(taught)”给他一些美好的德行。
51.C联系上文可知,Jason并没有像Chad那样做。第二天下午,他“像往常一样(asusual)”来取报纸。
52.A联系句中的“he sold six dozen the day before”可知,Chad 用自己的方式卖出的报纸很多,所以他感到非常“骄傲(proud)”,
53.B联系第一段的内容可知,Jason因为没有卖出所有的报纸而“赔(lost)”钱了。
54.C根据后面的一句“You're just the boy I am looking for.”可知,这位绅士正要找像Jason一样诚实的人。他找到之后,当然是“慈爱地(fondly)”拍拍Jason 的肩膀。
55.C根据下一句中的got a well-paid job可知,Jason 因为自己的诚实而得到了一份新“工作(job)”。
56. terribly 57. looking 58.choice 59.which 60. when 61.were waiting
62. giving 63.confidence 64. to 65. goals
翻译:
66. Besides doing all my schoolwork, I shop for various things online.
67. To achieve all I want, I must use my time well.
68. One thing I really want to change is the time I spend in the digital world.
69. I’m a bit fed up with getting sick all the time.
70. If you are new to running, here is some advice for you.
My Experience of Playing Basketball
As you can see, I am stronger and taller than most of my classmates. However, it’s not the truth when I was 13.
When I was 13, I was in poor health so that I often went to see the doctor and missed many classes. One day, I saw my classmates playing basketball in the playground and I went to have a try. Gradually, I became interested in it. We often played basketball after class. As time went by, I was getting healthier and stronger. Also, I made many friends during the basketball matches.
In a word, exercise does good to our health. I strongly suggest that you give it a try!