江西省抚州市资溪县2023-2024学年高一上学期期中考试英语试题(含解析,无听力音频有听力原文)

文档属性

名称 江西省抚州市资溪县2023-2024学年高一上学期期中考试英语试题(含解析,无听力音频有听力原文)
格式 docx
文件大小 47.1KB
资源类型 教案
版本资源 人教版(2019)
科目 英语
更新时间 2023-12-08 17:20:21

图片预览

文档简介

资溪县2023-2024学年高一上学期期中考试
英语
第一部分 听力(共两节,满分30分)
第一节(共5小题:每小题1. 5分,满分7. 5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
1.Who is probably the woman
A.A policewoman. B.A taxi driver. C.A passer-by.
2.What are the speakers talking about
A.A computer game. B.An imaginary situation. C.A vacation by the sea.
3.What’s wrong with the woman
A.She made the TV too loud.
B.She didn’t want to fall asleep.
C.She couldn’t fall asleep because of the loud TV.
4.Why does the woman move house
A.For friendly neighbors.
B.For a convenient location.
C.For a comfortable living environment.
5.Which door does the woman dislike
A.The one into the family room.
B.The one into the kitchen.
C.The one to the outside.
第二节(共15小题;每小题1. 5分,满分22. 5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
6.What is the man’s boss like
A.He’s creative. B.He’s easygoing. C.He’s perfect.
7.Why does the woman choose to stay at the Magic Pan
A.She can learn much there.
B.She enjoys the food they serve.
C.She likes the atmosphere in the kitchen.
听第7段材料,回答第8至10题。
8.How did the man injure himself
A.By biking. B.By playing soccer. C.By riding his skateboard.
9.Where will the woman take the man
A.To the hospital. B.To the school gate. C.To his coach's office.
10.What is the woman trying to do
A.Comfort the man. B.Make fun of the man. C.Check the man's injury.
听第8段材料,回答第11至14题。
11.Who is Macy?
A.Ed’s mother. B.Ed’s teacher. C.Ed’s friend.
12.How does Ed usually go to kindergarten?
A.By car. B.On foot. C.By bus.
13.What does Ed enjoy doing at the kindergarten?
A.Telling stories. B.Singing songs . C.Playing with others.
14.What do the teachers say about Ed?
A.He’s clever. B.He’s quiet. C.He’s brave.
听第9段材料,回答第15至17题。
15.Where did Tom get the idea of becoming a businessman
A.From the grown-ups around him.
B.From his high school teachers.
C.From his college friends.
16.How much does Tom own of the company he works for
A.60%. B.18%. C.6%.
17.What mistake did Tom and his company make in the past
A.Making all the products themselves.
B.Wasting lots of materials.
C.Producing simple things.
听第10段材料,回答第18至20题。
18.Who was from the farm
A.The duck. B.The fish. C.The dog.
19.Why did the little rabbit try swimming in the water
A.Other animals liked doing it.
B.He wanted to leave the farm.
C.He wanted to prove he was the best.
20.What did the rabbit say at the end
A.He liked to be outside the farm.
B.He didn’t like swimming.
C.He wanted to stay home.
第二部分 阅读理解(共两节,满分50分)
第一节(共15小题;每小题2. 5分,满分37. 5分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中选出最佳选项。并在答题卡上将该选项涂黑
A
Here are 5 actions you can take to make a difference to our environment.
1. Use fewer napkins.
The next time you’re eating, don’t take a bunch of napkins when you need only one. If every American used an average of one less napkin every day, it would prevent the use of more than a billion pounds of napkins — enough to fill the Empire State Building — from ending up in landfills. Use fewer napkins, and you’ll cut down on waste.
2. Think before flushing.
Don’t flush wastefully. By avoiding just one flush a day, you could save about 4.5 gallons of water. That’s as much water as the average person in Africa uses to bathe, drink, clean, and cook for an entire day.
3. Avoid wasting food.
Eat Thanksgiving leftover-Don’t let them spoil. If every US household reduced food waste by the weight of.one slice of bread, the money saved would be enough to pay for three meals a day for a year for every homeless child in the U.S.
4. Kick off the shoes
Leave your shoes at the door when you come into your home. Unwanted fertilizers, lead, and poisonous cleaners found on outdoor surfaces can hitch a ride on your shoes and track through your house.
5. Save energy
When you go out, try to use public transport. If you close the bathroom door when you take a bath, you will keep the room warmer, Your bath water’s heat stays trapped in the bathroom. The water also stays hotter and longer, so you don’t need to add more hot water. Save energy: Close the door.
21.Suppose you and your parents all reduce one flush a day, how much water will be saved
A.About 9 gallons of water. B.About 14 gallons of water.
C.About 16 gallons of water. D.About 11 gallons of water.
22.What do the underlined words “hitch a ride” mean in the passage
A.Be stuck. B.Ride on you. C.Follow you. D.Visit you.
23.What’s the main idea of this passage
A.Save energy can help to save money.
B.Wasting is shameful.
C.One can use some ways to protect the environment.
D.You may make a bigger difference than others.
B
Many teachers believe frequent quizzes(小测验) help students better grasp classroom material. Crede, an associate professor of psychology, was skeptical that something as simple as a quiz could positively affect students’ academic performance. He decided to dig deeper and conduct an analytic study of existing research to see if there was any proof to the idea. What he discovered truly surprised him.
Crede analyzed data from previously published studies that examined 52 classes with almost 8,000 students, primarily college-level courses, to determine if frequent quizzes improved the students’ academic performance. Laboratory settings were kept out of the study because Crede wanted to observe whether similar studies from labs would apply to general classrooms.
Crede discovered that when students are quizzed over class material at least once a week, they tend to perform better on midterm and final exams compared to students who did not take quizzes. He also found that students who took frequent quizzes were less likely to fail the class, especially if they were struggling with the course content. Students who struggle the most in a class seem to benefit the greatest from frequent quizzes. The other surprising thing was how much quizzes helped reduce failure rates in classes. The chances of passing a class went through the roof where instructors used this. In addition to quiz frequency, another factor that seemed to positively affect students’ performance was immediate feedback from instructors. Also, quizzes that required students to answer with written responses proved more beneficial to their understanding of class material compared to multiple-choice questions.
Asking teachers to grade written quizzes daily or weekly may discourage some from carrying them out in their classes. Instead, it is recommended that instructors give online quizzes that can be automatically graded by a course management system. Quiz attributes(属性) proved insignificant in the study, including whether the tests were pop quizzes or planned, or if they were online or on paper.
24.What did Crede do to ensure his study’s accuracy
A.He focused on what happened in classrooms.
B.He researched as many students as he could.
C.He made laboratory settings as real as possible.
D.He gave easy quizzes to make every student do well.
25.What did Crede discover in his study
A.Frequent quizzes could remove students’ failure in classes.
B.Instructors’ feedback was more important than frequent quizzes.
C.Frequent quizzes were especially useful to the struggling students.
D.Multiple-choice questions shouldn’t be included in frequent quizzes.
26.What may be a disadvantage of frequent quizzes for teachers
A.Accessing the Internet less frequently.
B.Having too many exam papers to mark.
C.Being unable to get appropriate test materials.
D.Finding it hard to choose the right type of quiz.
27.Which of the following can be the best title for the text
A.Quizzes Stimulate a Passion for Creation B.Quizzes Improve Academic Performance
C.Quizzes Create a Heavy Burden D.Quizzes Increase Boredom
C
The traditional Chinese lunar calendar divides the year into 24 solar terms. Winter Solstice (冬至), the 22nd solar term of the year, begins this year on Dec 21.
On the first day of Winter Solstice, the Northern Hemisphere (北半球) experiences the shortest day and the longest night in the year, as the sun shines directly at the Tropic of Capricorn (南回归线). From then on, the days become longer and the nights become shorter. The Winter Solstice also marks the arrival of the coldest season in the year.
There was a saying in ancient China, “The Winter Solstice is as significant as the Spring Festival.”
As early as the Zhou Dynasty (c.11th century-256BC), people worshipped the gods on the first day of the Winter Solstice, which also was the first day of the new year. The Winter Solstice became a winter festival during the Han Dynasty (206 BC-220AD). The celebratory activities were officially organized. On this day, both officials and common people would have a rest.
During subsequent dynasties, such as the Tang (618-907), Song (960-1279) and Qing dynasties (1644-1911), the Winter Solstice was a day to offer sacrifices to Heaven and to ancestors.
During Winter Solstice in North China, eating dumplings is essential to the festival. There is a saying that goes “Have dumplings on the first day of Winter Solstice and noodles on the first day of Summer Solstice.” People in Suzhou, Jiangsu province, are accustomed to eating wontons in midwinter. In places such as Shanghai, people eat tangyuan, a kind of stuffed small dumpling ball made of glutinous rice flour, to celebrate Winter Solstice. In Yinchuan, Ningxia Hui autonomous region, people call midwinter the “Ghost Festival”. On that day, it is customary for people there to drink mutton and vermicelli soup and eat the dumplings in the soup. They give the midwinter soup a strange name “brain” and share it with their neighbors. During the Winter Solstice, Hangzhou residents traditionally eat rice cakes. In some regions south of the Yangtze River on the first day of Winter Solstice, the whole family gets together to have a meal made of red bean and glutinous rice to drive away ghosts and other evil things.
28.Which of the following is TRUE about Winter Solstice
A.The days are the shortest and the nights are the longest in the world.
B.The nights become longer after Winter Solstice in southern hemisphere.
C.The days become shorter after Winter Solstice in northern hemisphere.
D.The coldest season is approaching.
29.In ancient China, the Winter Solstice Festival ________.
A.originated from the Zhou Dynasty
B.was also the first day of the Spring Festival
C.was a day to worship the gods and ancestors
D.was a holiday for people to have a rest in Song dynasty
30.These are the traditional foods to celebrate the Winter Solstice except ________.
A.wontons and tangyuan B.mutton and vermicelli soup
C.peanuts and hazelnuts. D.rice cakes
31.What does the last paragraph mainly tell us
A.Winter Solstice in North China. B.The beginning of Winter Solstice.
C.Different customs of Winter Solstice. D.Reasons for eating dumplings in Winter Solstice.
D
“How do you explain the fact that even though you were both blind and deaf, you were able to accomplish so much ”Queen Victoria of England asked Helen Keller.
Ms Keller answered,“If it had not been for Anne Sullivan, the name of Helen Keller would have remained unknown.”
In fact,“Little Annie”, as she was called when she was young, was no stranger to hardship. She was almost sightless herself(due to a childhood fever)and was, at one time, diagnosed as hopelessly“insane(精神错乱的)”and locked in the basement of a mental institution. On occasion, Little Annie would even violently attack anyone who came near.
An elderly nurse believed there was hope, and she made it her mission(使命)to show love to the child. She still continued to visit for she believed Little Annie could recover, if she was shown love.
Eventually, doctors noticed a change in the girl.Where they witnessed anger and coldness they noted gentleness and love. They moved her to the upstairs where she continued to improve. Then the day finally came when this seemingly“hopeless”child was released.
Anne Sullivan grew into a young woman with a desire to help others as she, herself, was helped by the kind nurse. It was she who saw the great potential in Helen Keller. She loved her, disciplined(训练)her,played with her and worked with her until the weak candle became a beacon of light to the world. She worked wonders in Helen's life, but it was a loving nurse who first believed in Little Annie and lovingly transformed an uncommunicative child into a compassionate(充满同情心)teacher.
If it had not been for Anne Sullivan, the name of Helen Keller would have remained unknown. But if ithad not been for a kind and devoted nurse, the name of Anne Sullivan would have remained unknown. And so it goes. And how far forward will it lead
32.When she was young, Little Annie ______________ .
A.enjoyed being locked in the basement
B.complained about her loneliness
C.showed her friendly attitude to others
D.suffered from mental illness
33.Why did the“hopeless”Little Annie change into a helpful one
A.Because an efficient way was found by doctors to cure her illness.
B.Because a nurse who was concerned about her helped her constantly.
C.Because she was taken good care of by her relatives.
D.Because the illness was defeated by her own strong will.
34.How did Anne Sullivan help Helen Keller
A.She devoted all her time to dealing with everything for Helen Keller.
B.She promised Helen Keller she would never leave her.
C.She trained Helen Keller to control her behaviour.
D.She encouraged Helen Keller to make friends with others.
35.Which of the following might be the best title for the text
A.A caring nurse B.Chain of love
C.Without respect without success D.No pain, no gain
第二节(共5小题;每小题2. 5分,满分12. 5分)
根据下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
You don’t have to break your back to create a yard that’s both beautiful and kind to Mother Nature. These environmentally smart ideas will turn your home turf(草地)into a little slice of Eden. 36
Let the grass grow. Cut grass less often, so it gets a few inches longer than you’re used to. 37 That’s because roots will grow deeper and grass thicker, which means fewer pests, less disease, and a decreased need for chemical intervention.
Water the grass right way. Water before 10 a. m. , when the air is cool and not as much moisture will be lost to evaporation. 38 Water near the base of plants, slowly delivering the good stuff right to the roots. For lawns, water long and deep once a week.
Get keen on composting(制堆肥). Compost isn’t called gardener’s gold for nothing. It keeps kitchen leftover out of landfills and enriches soil with much-needed nutrients. 39 Veggie and tea bags, eggshells, dry leaves, and untreated grass clippings are all fair game.
40 Honeybees help pollinate(授粉) 75 percent of our flowering plants and nearly 75 percent of our food crops. There is increasing evidence that many of the vital pollinators are in decline. Creating a garden that includes plants that flower at different times of the year will benefit pollinators throughout the growing season. Whenever possible, choose native plants with a variety of flower colors and shapes.
A.Many will save your money, too.
B.Dry leaves add nutrients to the soil.
C.Give bees the green-carpet treatment.
D.Make the backyard as beautiful as possible.
E.Watering in late afternoon is the next best option.
F.It also reduces dependency on chemical fertilizers.
G.It will help it survive dry periods of time in warmer months.
第三部分 语言知识运用(共两节,满分30分)
第一节 完形填空(共15小题;每小题1分,满分15分)
阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。
A special lady lived on a farm in Grace,Idaho.To overcome every 41 or struggle that came her way,she went far beyond the call of duty.She was a widow (寡妇) with 9 children.Instead of complaining of her hard life,she accepted her fate (命运) and 42 the ordinary into the extraordinary (非凡的).
No matter how serious things seemed to be,she found a(n) 43 side and a ray of hope.She taught her family the value of hard work and the importance of education, 44 she only went as far as fourth grade.
Her children didn’ t have material 45 ,but they certainly received the necessary and important things in life:love,spiritual guidance,concern for others,appreciation for a table filled with food,and 46 for the law.She was truly a(n) 47 of all that is good.
I remember as a young man sitting at her feet while she 48 me.“If you can’ t say something nice,don’ t say anything at all.” And she said,“I’ ll 49 throw upon the floor a crust (面包皮) I cannot eat,for many a hungry one would think it quite a treat.Willful waste brings willful want,and I may live to say,’ Oh,I wish I had that crust that once I 50 .’ ”
This extremely courageous and 51 woman is my grandmother.My mother is a lot like her mother.Many times,my mother went 52 a new dress just so we could buy some great football shoes.Many times,my mother insisted that we should stay home instead of going on a summer vacation,just so we could 53 on a baseball all star team.My mother is the greatest cook on Earth,a spiritual 54 ,a church and community servant,and the very best mom who ever lived.I’ ve never 55 her complain about her difficulties,heartache,and pain.My dear,sweet mother truly is a perfect example.It’ s the way it was and still should be.
41.A.success B.task C.challenge D.job
42.A.sent B.put C.cheated D.changed
43.A.opposite B.positive C.wrong D.dark
44.A.if B.although C.unless D.since
45.A.needs B.comforts C.wealth D.hope
46.A.fear B.love C.demand D.respect
47.A.user B.speaker C.example D.corrector
48.A.taught B.charged C.encouraged D.judged
49.A.usually B.never C.even D.also
50.A.gave up B.picked up C.threw away D.took away
51.A.strong B.curious C.intelligent D.attractive
52.A.in B.beyond C.for D.without
53.A.go B.perform C.exchange D.play
54.A.engineer B.dancer C.guide D.worker
55.A.noticed B.heard C.discussed D.forgotten
第二节:(共10个小题;每小题1. 5分,满分15分)
阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。
What on earth does happiness mean I can’t give you its exact definition, but I am sure 56 you love and help others, you’ll get it.
I’ll never forget an old lady, 57 lives in a small house alone. It’s said that her husband and her son 58 (die) in a road accident years ago. Her life is bitter, but she often helps others with a smile. Whenever it snows, she is always the first 59 (clean) the paths.
She looks after several children 60 (live) nearby. Perhaps she is unlucky, but I think she is a happy person. Her life is full of 61 (laugh) and love.
But I’m sad to see some people getting their happiness in bad ways. They talk 62 (noise) in cinemas and meeting rooms; they destroy trees to enjoy 63 (they) and they laugh at others’ shortcomings. Perhaps they feel happy 64 that time, but they will never get true happiness because they have lost their personality already.
Now I know 65 happiness is. It means kindness, love and unselfishness. Above all, I have come to understand that bringing happiness to others is getting ourselves happiness.
第四部分写作(共两节,满分40分)
第一节 应用文写作(满分15分)
66.假定你是李华,开学第一天为了让同学们更好的认识自己,可按以下内容进行介绍,可适当增加细节。
1.年龄;
2.爱好;
3.性格特点;
4. 未来的理想。
注意:
1.写作词数应为80左右;
2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。
3.可以适当增加细节,以使得行文连贯。
My self-introduction
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
第二节 读后续写(满分 25分)
67.阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
Grandma Agnes is ninety-nine years old and still live in the same house a he's lived in for more than sixty years. She was one of thirteen children raised on a farm. And now. she is rather set in her ways,
For twelve years, Grandma ages enjoyed the c or up any of her dog, Snoopy. The black and white spotted must was a constant presence in her home and her yard. During the time that she had Snoopy, Grandma Agnes started showing signs of dementia. My family worked together to keep her living independently but safe.
It was difficult for my dad the day he pulled the battery from her car to keep her from using her still valid driver's license, Every visit after that day, Grandma Agnes would insist that he buy her a new car battery because hers was dead again. Dad nodded and agreed to do it, knowing that the conversation would soon be forgotten.
Three years ago. Snoopy passed away, My dad. Aunt Carol and Uncle Ed thought of ways to ensure that Grandma Agnes would know that Snoopy was gone, They had burial service in the back yard with Grandma. Uncle Ed printed a picture of Snoopy with “Rest in Peace” written across the bottom and stuck it to the refrigerator, But on the daily visits. Grandma Agnes still asked about Snoopy, She accused the neighbors of taking her dog because she was sure that she heard bin barking from their yard.
Having a family member with dementia is heartbreaking and trying. For every visit I've made in the past five years, my dad has made a point to tell me that she probably won't remember who I am nor that my kids are her great grandchildren, I've sat through conversations where we patiently repeated answers to questions that were answered a few moment sago. Grandma Agnes is still there. and she's still her stubborn self. but she doesn't grasp the world around her, And yet she insists on living independently and asking about Snoopy constantly.
注意:
1.续写词数应为150左右;
2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答.
A few months ago, Uncle Ed came up with good idea and bought a robotic dog for Grandma Ages.
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Everyone in our family is pleased that Grandma Agnes has been so kind to Snoopy.
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
1.A
W: Excuse me, sir. Could you tell me where you and your wife were when the robbery happened
M: I was standing outside the door, and my wife was about to get on the bus .
2.B
M: Jane, suppose you lost all your money while taking a vacation overseas, what would you do
W: Well, I guess I’d sell my watch or computer or do some odd jobs till I could afford a return plane ticket.
3.C
W: I wish you wouldn’t have your TV so loud.
M: Sorry! Are you trying to sleep
W: Yes.
M: I really ought to have known better. Sorry!
4.B
M: I heard that you are moving to a new place. Why
W: To be honest, I really don’t want to leave the comfortable environment and friendly neighbors here. But it takes me a long time to take the subway here to work, and my new place is within easy walking distance of my office.
5.A
M: As you can see from the drawings, the kitchen has one door into the dining room, another into the family room, and a third to the outside.
W: The door into the family room isn’t big enough. Could it be made wider
6.A 7.C
W: So, I hear you’re working at Lorenzo’s.
M: Yeah.
W: What’s it like to work with him I heard he’s a real tough boss to work for.
M: Mm ... it isn’t easy working for such a perfectionist, but he is so creative, especially with his desserts. I feel like I’m learning a lot just by watching him. Besides, the money is good. How about you Are you still at the Magic Pan
W: Yeah. I like the atmosphere in the kitchen there, although the food they serve isn’t really the kind I want to be making, and I’m definitely not learning much.
8.C 9.B 10.A
W: Jack, your ankle!
M: Well, I fell off my skateboard just now.
W: Let me take you to the school gate. Mrs. Bee will call an ambulance.
M: Oh, man! Coach Jackson is going to kill me. I won’t be able to play soccer!
W: Don’t think about that now. Just take a deep breath.
M: How bad is it It’s bad, isn’t it
W: Well, it’s not good. Hey, remember that time I fell off my bike into the mud
M: Yeah, that was pretty funny.
W: Do you remember what you called me
M: The mud monster, ha-ha! Thanks, I feel better already.
11.A 12.B 13.C 14.A
Text 9 W: How is little Ed doing at the kindergarten, Jack M: Oh, he's doing fairly well. It's been three weeks since he first started going, so Macy and I are pretty used to it now. You should have seen Macy cry when Ed was about to set off on the first day, though. W: I think that's a normal reaction for mothers. You live quite close to the kindergarten, don't you How does he get there M: Macy walks there with him every morning unless the weather is bad. When it rains, they'll drive. W: And is Ed enjoying kindergarten M: Yeah, he loves to have other kids to play with. He keeps telling us things they do together. W: What do the teachers at the kindergarten say about him M: They said he's bright, and that he's starting to learn how to tell time. Isn't that fantastic W: That is fantastic. It sounds like everything goes well.
15.A 16.C 17.A
W: Tom, as the manager of a company selling green products, you’re now quite a successful businessman. When did you know you wanted to have your own company
M: My family left Budapest in 1986 and settled in Canada, where a lot of my friends’ parents were highly successful businessmen. It seemed so cool! So, in high school, I started a web design company and learned a lot from that experience.
W: How did you find the money for your present company, then
M: We’ve raised 18 million dollars from about 50 people. We’re finally making money. I own six percent of the company, and all employees get their shares.
W: By the way, what aspects of your life are green
M: I’m only mildly green. I do simple things, and I’m a huge biker. I biked across Canada.
W: Do you think you have ever done anything wasteful
M: We’re always doing something wrong, but then, that’s what allows us to learn and grow. When I first started out, we made all the products ourselves. But that was a mistake. Now, we work with other companies. We provide the materials, the product development, and the design. They make the products, and.
18.C 19.A 20.C
W: Once upon a time, there was a farm with chickens, rabbits, cows, and even a dog. One day, a little rabbit found a hole in the fence, and he decided to see what was on the other side. He found a small river and saw a fish swimming in it. He asked the fish if swimming was fun, and the fish said that he liked it. Then a duck flew over and landed in the water. The little rabbit asked the duck if swimming was fun. The duck said that he liked it. So, the rabbit decided to try it for himself, and he jumped into the water.
But the little rabbit didn’t know how to swim. He tried his hardest, but it was too difficult and he got scared. The fish couldn’t help him and the duck flew away. But suddenly, the dog from the farm jumped in and pulled the little rabbit out of the water. "I think we’d better go home," said the dog. The rabbit thanked the dog and promised never to leave the farm again.
21.B 22.A 23.C
21.细节理解题。根据第3段的“By avoiding just one flush a day, you could save about 4.5 gallons of water.(通过避免一天一次冲洗,你可以节省大约4.5加仑的水)”可知,一个人可以“ save about 4.5 gallons of water.”那么本题三个人所节省的水,就是3乘以4.5等于13.5,因为是“ about”,所以选择B项,数字14最接近。故选B。
22.词句猜测题。根据第5段内容“Leave your shoes at the door when you come into your home. Unwanted fertilizers, lead, and poisonous cleaners found on outdoor surfaces can hitch a ride on your shoes and track through your house.( 当你走进你的家时,把你的鞋子放在门口。 在户外地面上可以被发现的不必要的肥料、铅和有毒清洁剂可以hitch a ride在你的鞋子上,进入你的房子)”可知,进屋前把鞋子放在门外,以免不必要的肥料,铅和有毒的清洁剂进入室内,那些东西自然是在外面鞋底粘回来的。故划线部分与A项“被粘贴”意思相近。故选A项。
23.主旨大意题。文章第一段就点明了主题“to make a difference to our environment.(对环境做出影响)”,其他部分仅仅是不同方面的措施。由此推断,本文主要讲述了人们可以用一些方法来保护环境。故选C项。
24.A 25.C 26.B 27.B
24.细节理解题。根据第二段中的“Laboratory settings were kept out of the study because Crede wanted to observe whether similar studies from labs would apply to general classrooms.”(实验环境被排除在研究之外,因为Crede想要观察从实验室进行的类似研究是否适用于普通教室。)可知,为确保实验的准确性,Crede排除了实验室环境下的研究资料,而关注学生在课堂上的表现。故选A项。
25.推理判断题。根据第三段中的“students who took frequent quizzes were less likely to fail the class, especially if they were struggling with the course content”( 经常参加测验的学生不及格的可能性更小,尤其是在他们纠结于课程内容的时候)以及“Students who struggle the most in a class seem to benefit the greatest from frequent quizzes. ”(在课堂上挣扎得最厉害的学生,似乎也能从频繁的测验中获益最多。)可知,频繁的小测验尤其让学习有困难的学生受益。故选C项。
26.推理判断题。根据最后一段中“Asking teachers to grade written quizzes daily or weekly may discourage some from carrying them out in their classes.”可知,要求老师每天或每周给笔试打分,会让一些老师不愿在课堂上再去批阅,因此推断因为那样的话,需要批改的作业就太多了,工作量太大了,这是一课堂测验的不利之处。故选B项。
27.主旨大意题。根据第一自然段中“He decided to dig deeper and conduct an analytic study of existing research to see if there was any proof to the idea.”(他决定深入挖掘,并对现有的研究进行分析研究,看看是否有任何证据证明这一观点。)和“Crede discovered that when students are quizzed over class material at least once a week, they tend to perform better on midterm and final exams compared to students who did not take quizzes.”(Crede发现,当学生每周至少接受一次课堂材料的测验时,他们在期中和期末考试中的表现往往比没有参加测验的学生更好。)可知,本文主要讲述了Crede经过研究证明经常进行小测验会对学生成绩有积极的影响,故B项“小测验可以提高学习成绩”最适合作文章的标题。故选B项。
28.B 29.C 30.C 31.C
28.细节理解题。根据文章第二段“On the first day of Winter Solstice, the Northern Hemisphere (北半球) experiences the shortest day and the longest night in the year, as the sun shines directly at the Tropic of Capricorn (南回归线). From then on, the days become longer and the nights become shorter. (在冬至的第一天,北半球经历了一年中最短的白天和最长的夜晚,因为太阳直射南回归线。从那时起,白天变长,夜晚变短。)”可知,北半球从冬至开始,白天变长,夜晚变短。由此可推测,南半球冬至后夜晚变长白天变短。故选B。
29.细节理解题。根据文章第五段“During subsequent dynasties, such as the Tang (618-907), Song (960-1279) and Qing dynasties (1644-1911), the Winter Solstice was a day to offer sacrifices to Heaven and to ancestors.(在后来的朝代,如唐(618-907)、宋(960-1279)和清(1644-1911),冬至是祭天和祭祖的日子。)”可知,在古时候,人们会在冬至这一天祭天和祭祖。故选C。
30.细节理解题。根据文章最后一段“People in Suzhou, Jiangsu province, are accustomed to eating wontons in midwinter. In places such as Shanghai, people eat tangyuan, a kind of stuffed small dumpling ball made of glutinous rice flour, to celebrate Winter Solstice. In Yinchuan, Ningxia Hui autonomous region, people call midwinter the “Ghost Festival”. On that day, it is customary for people there to drink mutton and vermicelli soup and eat the dumplings in the soup. They give the midwinter soup a strange name “brain” and share it with their neighbors. During the Winter Solstice, Hangzhou residents traditionally eat rice cakes. In some regions south of the Yangtze River on the first day of Winter Solstice, the whole family gets together to have a meal made of red bean and glutinous rice to drive away ghosts and other evil things.(江苏苏州人习惯在隆冬吃馄饨。在上海等地,人们会吃汤圆来庆祝冬至。汤圆是一种用糯米粉做成的馅团。在宁夏银川,人们把冬至称为“鬼节”。在那一天,那里的人们习惯喝羊肉粉丝汤,吃汤里的饺子。他们给冬至汤起了一个奇怪的名字“脑”,并与邻居分享。冬至期间,杭州居民有吃年糕的传统。在长江以南的一些地区,在冬至的第一天,全家人聚在一起吃一顿红豆糯米饭,以驱除鬼魂和其他邪恶的东西。)”可知,选项C“peanuts and hazelnuts.(花生和榛子。)”不是冬至的传统食物。故选C。
31.主旨大意题。根据文章最后一段“During Winter Solstice in North China, eating dumplings is essential to the festival. There is a saying that goes “Have dumplings on the first day of Winter Solstice and noodles on the first day of Summer Solstice.” People in Suzhou, Jiangsu province, are accustomed to eating wontons in midwinter. In places such as Shanghai, people eat tangyuan, a kind of stuffed small dumpling ball made of glutinous rice flour, to celebrate Winter Solstice. In Yinchuan, Ningxia Hui autonomous region, people call midwinter the “Ghost Festival”. On that day, it is customary for people there to drink mutton and vermicelli soup and eat the dumplings in the soup. They give the midwinter soup a strange name “brain” and share it with their neighbors. During the Winter Solstice, Hangzhou residents traditionally eat rice cakes. In some regions south of the Yangtze River on the first day of Winter Solstice, the whole family gets together to have a meal made of red bean and glutinous rice to drive away ghosts and other evil things.(在中国北方,冬至期间吃饺子是必不可少的节日。俗话说:“冬至第一天吃饺子,夏至第一天吃面条。”江苏苏州人习惯在隆冬吃馄饨。在上海等地,人们会吃汤圆来庆祝冬至。汤圆是一种用糯米粉做成的馅团。在宁夏银川,人们把冬至称为“鬼节”。在那一天,那里的人们习惯喝羊肉粉丝汤,吃汤里的饺子。他们给冬至汤起了一个奇怪的名字“脑”,并与邻居分享。冬至期间,杭州居民有吃年糕的传统。在长江以南的一些地区,在冬至的第一天,全家人聚在一起吃一顿红豆糯米饭,以驱除鬼魂和其他邪恶的东西。)”可知,最后一段主要讲述了在冬至这一天全国各地的不同的风俗。故选C。
32.D 33.B 34.C 35.B
32.细节理解题。根据第三段中的“and was, at one time, diagnosed as hopelessly‘insane(精神错乱的)’”可知,D项正确。
33.细节理解题。根据第四段和第五段内容以及第六段中提到的“Anne Sullivan grew into…by the kind nurse”可知,一位年长的护士帮助了年幼的Anne Sullivan。故选B。
34.细节理解题。根据第六段中的“She loved her, disciplined(训练)her, played with her and worked with her until…to the world”可知Anne 深爱着Keller,她跟Keller一起玩,一起努力,训练她,使凯勒掌握自己的人生,所以C项和原文的表达一致。故选C。
35.主旨大意题。通读全文可知,本文讲述了Anne Sullivan的转变过程。在一位年长的护士的关爱下,她成了一名老师,并帮助了海伦·凯勒。由文章最后一段可知,作者希望这种爱将一直得以延续。由此可知B项既概括了全文,又升华了主题。
36.A 37.G 38.E 39.F 40.C
36.根据上一句These environmentally smart ideas will turn your home turf(草地)into a little slice of Eden. 这些环保聪明的想法将把你家的草坪变成一片小小的伊甸园。可知,此处内容与这些想法带来的好处有关,选项A“很多想法还会帮你省钱。”符合题意。故选A项。
37.根据下一句That’s because roots will grow deeper and grass thicker, which means fewer pests, less disease, and a decreased need for chemical intervention. 这是因为根长得更深,草长得更厚,这意味着有更少的害虫,更少的疾病,需要更少的化学干预。可知,此处内容与解释草长长了有好处有关,选项G“它将帮助它在温暖月份的干燥时期存活下来。”符合题意。故选G项。
38.根据上一句Water before 10 a. m. , when the air is cool and not as much moisture will be lost to evaporation. 上午10点以前浇水,当空气凉爽时,没有那么多的水分会蒸发掉。可知,此处内容与浇水的时间有关,选项E“下午晚些时候浇水是下一个最好的选择。”符合题意。故选E项。
39.根据上一句It keeps kitchen leftover out of landfills and enriches soil with much-needed nutrients. 它使厨房剩余物免于被填埋,并使土壤富含急需的营养物质。可知,此处内容与堆肥的好处有关,选项F“它还减少了对化肥的依赖。”符合题意。故选F项。
40.根据下一句Honeybees help pollinate(授粉) 75 percent of our flowering plants and nearly 75 percent of our food crops. 蜜蜂帮助75%的开花植物和近75%的粮食作物授粉。可知,此处内容与草地需要蜜蜂有关,选项C“给蜜蜂铺上绿地毯。”符合题意。故选C项。
41.C 42.D 43.B 44.B 45.C 46.D 47.C 48.A 49.B 50.C 51.A 52.D 53.D 54.C 55.B
41.考查名词词义辨析。句意:一位特殊的女士住在格蕾丝的农场里,为了克服遇到的每一次挑战或斗争,她远远超出了职责的要求。A. success 成功;B. task 任务;C. challenge 挑战;D. job 工作。根据该句中“struggle that came her way,she went far beyond the call of duty”可知,她在生活中会遇到很多“挑战(challenge)”和困难。故选C项。
42.考查动词词义辨析。句意:她是个寡妇,有9个孩子。她没有抱怨自己的艰苦生活,而是接受了自己的命运,把平凡变成了非凡。A. sent 发送;B. put放;C. cheated 作弊;D. changed 改变。根据“No matter how serious things seemed to be,she found a(n)  3  side and a ray of hope.”可推知,无论生活中欧么严重的事情,她都能够发现积极的一面,将平凡的事改变(change)成非凡的事。故选D项。
43.考查形容词词义辨析。句意:不管事情看起来有多严重,她都发现了积极的一面和一线希望。A. opposite相反的;B. positive 积极的;C. wrong 错的;D. dark 黑暗的。根据“and a ray of hope”可知,不论事情看起来多么严重,她总能看到“积极的(positive)”一面和希望的曙光。故选B项。
44.考查连词词义辨析辨析。句意:尽管她只上了四年级,但她还是教会了家人努力工作的价值和教育的重要性。A. if 如果;B. although 尽管;C. unless 除非;D. since 自从。根据句意,前后句“她只上了四年级”与“但她还是教会了家人努力工作的价值和教育的重要性”之间是让步关系,因此用连词 “尽管(although)”构成让步关系。故选B项。
45.考查名词词义辨析。句意:她的孩子们没有物质财富,但他们肯定得到了生活中必要和重要的东西:爱、精神指引、关心他人、欣赏一桌丰盛的食物、尊重法律。A. needs 需要;B. comforts 舒适;C. wealth 财富;D. hope 希望。根据第一段“She was a widow (寡妇) with 9 children.Instead of complaining of her hard life”可知,她的孩子们没有多少物质“财富 (wealth)”。故选C项。
46.考查名词词义辨析。句意:她的孩子们没有物质财富,但他们肯定得到了生活中必要和重要的东西:爱、精神指引、关心他人、欣赏一桌子的食物、尊重法律。A. fear 恐惧;B. love 爱;C. demand 需求;D. respect 尊重。根据“love,spiritual guidance,concern for others,appreciation for a table filled with food”可知,她教给孩子的都是正能量的有积极意义的东西,可推知,此处指对法律的“尊重(respect)”。故选D项。
47.考查名词词义辨析。句意:她真是一个好榜样。A. user用户;B. speaker演讲者;C. example 榜样,例子;D. corrector纠正者。根据“but they certainly received the necessary and important things in life:love,spiritual guidance,concern for others,appreciation for a table filled with food,and   6   for the law”可知,她教给孩子的都是正能量的有积极意义的东西,因此,她是所有美好的典型“榜样(example)”。故选C项。
48.考查动词词义辨析。句意:我记得年轻时,她教我的时候,我坐在她的脚边。A. taught 教;B. charged指控;C. encouraged 鼓励;D. judged 判断。 由下文中的“If you can’t say something nice,don’t say anything at all.” And she said, “I’ll   9   throw upon the floor a crust (面包皮) I cannot eat,for many a hungry one would think it quite a theat..”可知,这是她“教给(taught)”“我”的道理。故选A项。
49.考查副词词义辨析。句意:她说:“我从来不会把我吃不下的面包皮扔到地上,许多饥饿的人会认为这是一种享受”。A. usually通常;B. never从来没有;C. even 甚至;D. also 也。由下文中“for many a hungry one would think it quite a treat.”可知,此处指“我永远也不会(never)把不吃的面包皮扔到地上”。故选B项。
50.考查动词短语辨析。句意:我可能会说,“哦,我希望我有那些我曾经扔掉的面包皮。”A. gave up 放弃;B. picked up 捡起;C. threw away 扔掉;D. took away 拿走。由上文中的“throw upon the floor”可知,此处指“我真希望我有那些我曾经’ 扔掉(throw away)’ 的面包皮。故选C项。
51.考查形容词词义辨析。句意:这个非常勇敢坚强的女人是我的祖母。A. strong坚强的;B. curious好奇的;C. intelligent有智力的;D. attractive有吸引力的。由该空前“courageous”可知,坐着的外祖母非常勇敢和“坚强(strong)”。故选A项。
52.考查介词词义辨析。句意:有好几次,我妈妈不穿新衣服,只是为了买给我们双漂亮的足球鞋。A. in 在……里面;B. beyond ……之外;C. for为了,因为……;D. without 没有。由下文中的“just so we could buy some great football shoes”可知,很多次,我的母亲都“没有(without)”新衣服穿,为的是能让我们买上足球鞋。短语 go without sth..表示“忍受某事物的缺乏”。故选D项。
53.考查动词词义辨析。句意:很多次,我妈妈坚持我们应该呆在家里而不是去度暑假,这样我们就可以在全明星棒球队打球了。A. go 去;B. perform 执行;C. exchange 交换;D. play 玩。根据“on a baseball allstar team”可知应该是在一个全明星队里打(play)棒球。故选D项。
54.考查名词词义辨析。句意:我母亲是地球上最伟大的厨师,一位精神导师。她是教会和社区的负责人,也是有史以来最棒的母亲。A. engineer 工程师;B. dancer 舞者;C. guide 导师,向导;D. worker 工人。根据由第三段的“but they certainly received the necessary and important things in life:love,spiritual guidance,concern for others”可知,母亲是一位精神“导师(guide)”。故选C项。
55.考查动词词义辨析。句意:我从未听她抱怨过她的困难、心痛和痛苦。A. noticed注意到;B. heard 听到;C. discussed讨论;D. forgotten 遗忘。结合上文及下文中的“complain”可知,“我”从未“听到(hear)”她抱怨生活中的艰难和痛苦。故选B项。
56.if 57.who 58.died 59.to clean 60.living 61.laughter 62.noisily 63.themselves 64.at 65.what
56.考查状语从句。句意:我不能给你它的确切定义,但我相信,如果你爱和帮助别人,你会得到它。引导条件状语从句,表示“如果”应用if。故填if。
57.考查定语从句。句意:我永远不会忘记一位独自住在小房子里的老太太。此处为非限制性定语从句修饰先行词an old lady,先行词在从句中作主语,指人,故用关系代词who引导。故填who。
58.考查动词时态。句意:据说她的丈夫和儿子几年前死于一场交通事故。根据后文years ago可知用一般过去时。故填died。
59.考查非谓语动词。句意:每当下雪的时候,她总是第一个清理小路。结合句意表示“第一个做某事”短语为the first to do sth.。故填to clean。
60.考查非谓语动词。句意:她照顾住在附近的几个孩子。分析句子结构可知live在句中应用非谓语动词形式,与逻辑主语children构成主动关系,故用现在分词作定语。故填living。
61.考查名词。句意:她的生活充满了欢笑和爱。作宾语,表示“笑声”应用名词laughter,结合后文and love可知用单数。故填laughter。
62.考查副词。句意:他们在电影院和会议室里大声交谈,他们毁树自娱自乐,嘲笑别人的缺点。修饰动词talk应用副词noisily,作状语。故填noisily。
63.考查代词。句意:他们在电影院和会议室里大声交谈,他们毁树自娱自乐,嘲笑别人的缺点。结合句意表示“自娱自乐”可知短语为enjoy oneself。故填themselves。
64.考查介词。句意:也许他们在那个时候感到幸福,但他们永远不会得到真正的幸福,因为他们已经失去了他们的个性。结合句意表示“在那个时候”可知短语为at that time。故填at。
65.考查宾语从句。句意:现在我知道幸福是什么了。空处引导宾语从句,从句中缺少表语,表示“什么”应用what。故填what。
66.My self-introduction
Hello everyone, my name is Li Hua. I am a 16-year-old boy. I have a passion for reading and writing, and I am always curious about the world around me. I am also a shy person who takes time to get to know people, but once you get to know me, you will find that I am a trustworthy friend. In the future, my dream is to become a writer and inspire people through my words.
I hope that we can get along well in the coming days and share our love for life together.
67.A few months ago, Uncle Ed came up with a good idea and bought a robotic dog for Grandma Agnes. It has soft fur and barks when it senses motion nearby. Grandma quickly adopted the dog as her new Snoopy. Her condition has led her to believe that he is an animal and not a robot. She got used to Snoopy's barks and regarded them as requests for food or a nap. The food disappearing every night helped convince Grandma that Snoopy was a real dog. We found from the camera that the neighbor cat climbed over the fence and ate all the dog food.
Everyone in our family is pleased that Grandma Agnes has been so kind to Snoopy. She would pet him gently and carefully prepare food and water for him. Once, when the dog didn't move, eat and bark, she anxiously phoned Uncle Ed. She was afraid Snoopy was ill, Uncle Ed found he just needed changing battery. Our family is grateful that the robotic dog has brought Grandma Agnes companionship and someone to love. It's beautiful that her love of dogs can continue through this time in her life.
答案第6页,共7页
同课章节目录