稷山县稷山中学2023-2024学年高二上学期11月月考英语试卷(含答案)

文档属性

名称 稷山县稷山中学2023-2024学年高二上学期11月月考英语试卷(含答案)
格式 docx
文件大小 30.8KB
资源类型 教案
版本资源 通用版
科目 英语
更新时间 2023-12-13 20:30:27

图片预览

文档简介

稷山县稷山中学2023-2024学年高二上学期11月月考英语试卷
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
一、阅读理解
Watercolor Painting Classes
The following is something related to watercolor painting classes for people online.
What Is the Watercolor Academy
The Watercolor Academy is much more than just a painting course. Here,you will also become a member of a unique art community where you can exhibit your artworks, get professional opinions on your creative progress, have your art questions answered, and communicate with your academy visitors.
Contents
Learn how to paint watercolors in our fun and practical art classes taught by professional artists in London. Our lively, fun watercolor painting courses are designed to debunk (揭穿)the myth that painting with watercolors is difficult—through our tutors' lively instruction and encouragement, students will lose their depression and create lively artworks.
Schedule
Classes meet once a week on their scheduled day. Review our schedule to find out when course terms start and end, and please see the registration page for class days and times. We believe that with time, encouragement and the proper instruction, anyone can learn to draw and paint exceptionally well. Our school has served the Minneapolis & St. Paul community for over 25 years.
Fees
The price for a group of 2 to 5 people is $100 per person. For 6 or more participants, the cost is $60 per person. The price for a private class starts at $200 for an individual. If you choose the private class, you will be able to draw the painting of your choice and schedule the day and time that works well for you and the instructor. Call 970-429-2777 to book a private watercolor class.
1、What can students do in the Watercolor Academy
A.Give a lecture on painting.
B.Present their own good works.
C.Set up a unique art community.
D.Learn to give professional opinions.
2、What's the purpose of the watercolor painting courses
A.To show watercolor painting is fun.
B.To make students professional artists.
C.To make students more lively.
D.To make watercolor painting easy for students.
3、What is special about the private class
A.It can last for many hours.
B.The class is given by famous artists.
C.The students can schedule their class time.
D.It requires students to work well.
LaShenda Williams was a woman who had been sleeping in a parking lot for a year. It was a pity that she had been battling alcohol addiction and had been spending the nights in her car after driving around different locations during the day. Williams was really poor, and she would lean her seat in the car all the way back so that no one would see her because she wasn't supposed to be there.
At the end of last year, Jackie Vandal, a hiring manager at a Kroger grocery store, noticed Williams and encouraged her to attend an upcoming job fair.With some help from Vandal, Williams spent a few hours filling out the application. Once Vandal saw the message indicating she had successfully applied, Vandal hired her on the spot.
It became a great day! Williams was brimming with happiness and smiled from ear to ear. From then on, she loved her work and got excited every day. She couldn’t wait to see the workers who she worked with. She couldn't wait to see the customers. Her positive attitude had been a blessing to the staff, too.
Even Jackie Vandal thought that they were so lucky to have Williams as part of their team member. Her uplifting spirit was inspiring. She had made such a positive impact on her fellow team members, and so many customers as well.
Williams said it was easy to be enthusiastic after everything that had happened. She was sleeping in a parking lot and looking for something to eat last year. However, now, all Williams's colleagues there love her. No one laughs at her, and no one calls her dumb and stupid. For the first time in her life, she gets peace and happiness.
4、How was LaShenda Williams's life last year
A.Enthusiastic and happy. B.Poor and hard.
C.Peaceful but boring. D.Exciting but tough
5、What happened to Williams at the end of last year
A.She got a job with the help of Vandal.
B.She gained financial assistance from Vandal.
C.She helped Vandal work for a Kroger grocery store.
D.She attended a job fair organized by a Kroger grocery store.
6、Which can take the place of the underlined word "brimming"in paragraph 3
A.uncovered B.filled
C.increasing D.relieving
7、What can we know about Williams
A.She made her family members enthusiastic.
B.She won back the customers with her inspiring story.
C.She loved her work and felt satisfied with her new life.
D.She was so lucky that she made a good impression on customers.
Port Lympne Reserve, which runs a breeding(繁育)programme, has welcomed the arrival of a rare black rhino calf(犀牛幼崽).When the tiny creature arrived on January 31, she became the 40th black rhino to be born at the reserve. And officials at Port Lympne were delighted with the new arrival, especially as black rhinos are known for being difficult to breed in captivity(圈养).
Paul Beer, head of rhino section at Port Lympne, said: "Obviously we're all absolutely delighted to welcome another calf to our black rhino family. She's healthy,strong and already eager to play and explore.Her mother, Solio, is a first-time mum and she is doing a fantastic job. It's still a little too cold for them to go out into the open,but as soon as the weather warms up. I have no doubt that the little one will be out and about exploring and playing every day."
The adorable female calf is the second black rhino born this year at the reserve, but it is too early to tell if the calves will make good candidates to be returned to protected areas of the wild. The first rhino to be born at Port Lympne arrived on January 5 to first-time mother Kisima and weighed about 32kg. His mother, grandmother and great grandmother were all born at the reserve and still live there.
According to the World Wildlife Fund, the global black rhino population has dropped as low as 5500, giving the rhinos a "critically endangered" status.
8、Which of the following best describes the breeding programme
A.Costly. B.Controversial.
C.Ambitious. D.Successful.
9、What does Paul Beer say about the new-born rhino
A.She loves staying with her mother.
B.She dislikes outdoor activities.
C. She is in good condition.
D. She is sensitive to heat.
10、What similar experience do Solio and Kisima have
A. They had their first born in January.
B. They enjoyed exploring new places.
C. They lived with their grandmothers.
D. They were brought to the reserve young.
11、What can be inferred about Port Lympne Reserve
A. The rhino section will be open to the public.
B. It aims to control the number of the animals.
C. It will continue to work with the World Wildlife Fund.
D. Some of its rhinos may be sent to the protected wild areas.
Johns Hopkins University researchers discovered precisely how spiders(蜘蛛) build webs in the dark. Their creation of a web-building playbook brings new understanding of how creatures with small brains are able to create elegant and complex structures.
Web-building spiders, which build blindly using only the sense of touch, have attracted humans for centuries."The first step to understand that is to study the behaviors and skills involved, " said Andrew Gordus, a Johns Hopkins behavioral biologist. "But until now it has never been done, mainly because of the challenge of detecting and recording the actions."
His team studied a spider native to the Western United States. To observe the spiders during their nighttime web-building work, the lab designed a stage with infrared(红外线的)cameras and infrared lights. They monitored and recorded six spiders every night and tracked millions of individual leg actions. "Even if you record it, there are a lot of legs to track, " said lead author Abel Corver. "It's just too much to go through every frame(帧)and mark the leg points by hand so we trained machine vision software to detect the actions of the spider, frame by frame, so that we could record everything the legs did to build an entire web."
They found that web-making behaviors were so similar across spiders that the researchers were able to predict the part of a web a spider was working on just from seeing the position of the legs."Even if the final structure is a little different, the rules they use to build the web are the same, "Gordus said, "which confirms the rules are in their brains.
Future work for the lab includes experiments with drugs to determine which circuits (回路) in the spider's brain are responsible for the various stages of web-building. Corver said, "The work could help us understand larger brain systems, including humans'."
12、What was the challenge in the previous studies on spiders’ web-building
A.Testing spiders' brains.
B.Tracking spiders' actions.
C.Observing spider webs at night.
D.Improving spiders' sense of touch.
13、What is a vital step in the study led by Gordus
A.Relying on the aid of special software.
B.Monitoring the safety of spiders.
C.Comparing varieties of spider webs.
D.Designing a set of infrared cameras.
14、What is contained in the future study according to Paragraph 5
A.The environment for humans.
B.The behavior of various spiders.
C.The drug for brain diseases.
D.The brain system of spiders.
15、What can be a suitable title for the text
A.Spiders, Elegant Creatures
B.Small Brains, Amazing Skills
C.Spider Webs' Secrets Uncovered
D.Spiders' Web-building Ability Developed
二、七选五
16、Changing your life can come in easy, small steps. You can transform yourself and live a better life by making positive changes along the way. Here are some choices that will lead to your transformation.
Choose to change bad habits.
Some bad habits seem to exist without us realizing it. ①_________You can overcome them, find better alternatives, and become a better you through your struggle! Do it for yourself more than anything.
Choose to grow.
It's easy to get stuck in a fixed way of life. ②_________In choosing to grow, you build your character, develop your strengths, become aware of what needs improvement, and turn into the well-rounded person you need to be to succeed.
Choose to seek a balanced life.
Where do you need balance Are you all work and no play Or the opposite ③_________If you spend too much time working or lock yourself away alone, find the time for social interaction and having fun. If you haven't been committed to a schedule in a while, make the decision to start the following one.
④_________
This is vital to human existence. We need the loving bonds created by family members and friends. Personal relationships are key to emotional growth and social stability.
Choose to live passionately.
Whatever your dream is, you can have it. The person you wish to be and the things you wish to achieve are within you. Make the choice to pursue those passions at whatever cost. It may mean clearing out your schedule or doing something you've never done. ⑤_________
A. Choose to spend time with those you love.
B. Choose to organize your schedule flexibly.
C. Make the choice today so that you won't be ruled by them.
D. Neither extreme will lead you to a pleasant life for very long.
E. However, with a reevaluation and growth comes a beautiful freedom.
F.It's good to change, and you've only got so many years to refresh yourself.
G.However, the reward from success and personal accomplishment will be worth it.
三、完形填空(15空)
I fell in love with Yosemite National Park the first time I saw it.When I was 13,my parents took me there for camping. On the way out, I asked them to wait while I ran up to El Capitan, a ___1___ rock of over 3,00 feet straight up.I touched that giant rock and knew ___2___ I wanted to climb it. That has been my life's passion ever since—___3___ the rocks and mountains of Yosemite. I've long made Yosemite my home.
About 15 years ago I started seeing a lot of ___4___, like toilet paper, beer cans, and empty boxes, around the area. It was beyond me why visitors started respecting the place less and treated such a beautiful homelike place this way.
I tried ___5___ trash myself, but the job was too big. I would spend an hour or two on the job, only to find trash lying all over the area again weeks later. Finally, I got so ___6___it that I decided something had to change.
As a rock climbing guide, I knew ___7___ about organizing any big event. But in 2004, together with some climbers, I set a date for a ___8___. On that day, more than 300 people ___9___ Over three days we collected about 6,000 pounds of trash. It was amazing how much we were able to ___10___. I couldn't believe the ___11___ we made—the park looked clean!
Each year volunteers come for the clean-up from everywhere. In 2007 alone, 2, 945 people picked up 42, 330 pounds of trash and ___12___ 132 miles of roadway.
I often hear people ___13___ about their surroundings. If you are one of them, I would say the only way to change things is by ___14___ them rather than by complaining. We need to lead by ___15___. You can't blame others unless you start with yourself.
17、A. distant B.loose C.narrow D. huge
18、A.immediately B.finally C.gradually D.recently
19、A.imagining B.painting C.describing D.climbing
20、A.materials B.resources C.wastes D.goods
21、A.throwing away B.picking up C.breaking down D.digging out
22、A.satisfied with B.delighted at C.tired of D.used to
23、A.something B.anything C.everything D.nothing
24、A.party B.clean-up C.picnic D.concert
25、A.dropped out B.showed up C.looked around D.called back
26、A.demand B.receive C.achieve D.overcome
27、A.plan B.visit C.contact D.difference
28、A.crossed B.measured C.covered D.designed
29、A.complain B.talk C.argue D.quarrel
30、A.doing B.thinking about C.questioning D.watching
31、A.method B.explanation C.example D.research
四、短文填空
32、Vertical(垂直的) gardening isn't new, but an example from India shows how this inventive technique is①__________ (true) changing lives.
The Mehra family from Amritsar were locally hot news last June when they showed off the vertical garden②__________they had created at their home. The family used over 175,000 plastic bottles to create③__________garden, fixing the bottles to the outside walls of their home and filling them with④__________ ( variety) of plants. The plants are irrigated by ⑤__________ (use)a simple drip system(滴灌系统) and amazingly, this⑥__________ (lower) the temperature of their home by nearly a cool five degrees Celsius so far.
The idea caught on quickly. Many local schools now have green vertical gardens on their walls, ⑦__________so does Punjab Agricultural University, and even Ludhiana railway station, the first station in India⑧__________ (adopt) this initiative. The railway notes that the plants not only cool the station, but also help absorb the noise, and seem to have a calming and anti-littering effect⑨__________travelers. Moreover, every vertical garden created this way is recycling plastic which would otherwise be a pollutant, actively reducing local⑩__________( pollute).
五、书面表达
33、你校将以六月八日世界海洋日为主题,举办征文比赛。请你写一篇短文投稿。内容包括:
1.海洋的重要性;2.保护海洋的倡议。
注意:
1.写作词数应为80左右;
2.短文的题目和首句已为你写好。
Our oceans, Our Responsibility
June 8th was officially named by the UN in 2009 as World Oceans Day.___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
六、读后续写
34、It was just another busy day until I met the boy on the bus. He was not a passenger like me. He was an 8-10-year-old street child with a worn T-shirt. These poorly dressed kids were seen almost everywhere in Dhaka city. But what was special about that boy was his face. There was "something" in him that caught my attention. That was an angelic(天使般的) baby face with little care.
He got straight into the bus as it stopped at a stop. The bus helper shouted at him in the first place. But instead of talking back, the boy kept silent and started handing out a piece of paper to all the passengers. What was written in the paper was, in short, that his father died a couple of years ago. His mother worked at houses. He badly needed money to help his family, so he wished someone warm-hearted to buy chocolates from him.
This was nothing new to people who took a bus every day and I was no different. I had my earphones on, listening to some relaxing music to kill time. When he came to me to get the paper back, I casually gave him some money. Thankfully, it brought some smiles on his face. He was about to give me ten chocolates in return for the money I gave to him when I stopped him.
"I don't like chocolates, brother. So there is no need for chocolates. You can have the money, "I said.
All of a sudden, the smile on his face disappeared.
"I'm not a beggar. Please take the chocolate, or take your money back."
His straight answer greatly surprised me. I even felt he was slightly angry. I had given money to many kids before, without taking their chocolates. But this time something seemed different. I realized his angelic baby face was not the only special thing about him.
注意:续写词数应为150左右。
Paragraph 1:
The boy put ten chocolates on my seat and got off the bus._____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Paragraph 2:
Having got the boy's name, I decided to help him.____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
参考答案
1、答案:B
解析:细节理解题。根据What is the Watercolor Academy部分中的Here,you will also become a member of a unique art community where you can exhibit your artworks,get professional opinions on your creative progress,have your art questions answered,and communicate with your academy visitors.(在这里,你也将成为一个独特的艺术社区的一员,在那里你可以展示你的艺术作品,获得关于你的创作进展的专业意见,回答你的艺术问题,并与你的学院访客交流。)可知,学员可以展示自己的艺术作品。故选B。
2、答案:D
解析:推理判断题。根据Contents部分第二句Our lively,fun Watercolor Painting Courses are designed to debunk(揭穿) the myth that painting with watercolors and inks is difficult-through our tutors' lively instruction and encouragement,students will lose their depression and create lively artwork.(我们开设生动有趣的水彩画课程,旨在揭开水墨画难的神秘面纱----通过老师的生动教导和鼓励,学生将不再沮丧,而是创造出生动活泼的艺术作品。)可知,开设水彩画培训班的目的是使学习水彩画变得更加简单。故选D。
3、答案:C
解析:细节理解题。根据文章最后一段中的If you choose the private class,you will be able to select the painting of your choice and schedule the day and time that works well for you and the instructor.(如果你选择的是私人课程,你将能够选择你所选择的绘画,并安排适合你和导师的日期和时间。)可知,对于私教课,学员可以选择适合自己的上课时间。故选C。
4、答案:B
解析:推理判断题。根据文章第一段第一、二句 LaShenda Williams was a woman who had been sleeping in a parking lot for a year. It was a pity that she had been battling alcohol addiction and had been spending the nights in her car at a Nashville Kroger after driving around different locations during the day. 可知,LaShenda Williams 是一个在停车场睡了一年的女人。遗憾的是,她一直在与酒精成瘾作斗争,白天开着车在不同的地方转了一圈,晚上都在 Nashville Kroger 的车里度过。B项“贫穷和艰苦的”,符合文意。A项“热情和快乐的”,C项“宁静但无聊的”,D项“令人兴奋但艰苦的”,均不符合文意。故正确答案为B。
5、答案:A
解析:细节理解题。根据文章第二段最后一句 Once Vandal saw the message indicating she had successfully applied, Vandal hired her on the spot. 可知,Vandal 一看到她成功申请的信息后,就当场聘用了她。由此可知,去年年底 Williams 在 Vandal 的帮助下找到了一份工作。故正确答案为A。
6、答案:B
解析:词义猜测题。根据文章第三段第一、二句 It became a great day! Williams was brimming with happiness and smiled from ear to ear. 可知,这真是美好的一天!Williams ……幸福,笑得合不拢嘴。由此可知,Williams 充满着幸福。B项“充满”,符合文意。A项“揭露”,C项“增加”,D项“减轻”,均不符合文意。故正确答案为B。
7、答案:C
解析:细节理解题。根据文章最后一段第一句和最后一句 Williams said it was easy to be enthusiastic after everything that had happened. For the first time in her life, she gets peace and happiness. 可知,Williams 说,发生的一切都很容易引起人们的热情。这是她一生中第一次得到宁静与幸福。由此可知,Williams 热爱自己的工作,并对自己的新生活感到满意。故正确答案为C。
8、答案:D
解析:推理判断题。根据文章第一段第一句 Port Lympne Reserve, which runs a breeding (繁育) programme, has welcomed the arrival of a rare black rhino calf (犀牛幼崽). 和最后一句 And officials at Port Lympne were delighted with the new arrival, especially as black rhinos are known for being difficult to breed in captivity (圈养). 可知,开展繁育项目的林彭港保护区迎来了一头罕见的黑犀牛幼崽。林彭港的官员们对新到来的犀牛感到高兴,特别是在黑犀牛以难以圈养繁育而闻名的情况下。在黑犀牛难以圈养繁育的情况下,该项目却繁育出一头幼崽,由此可见项目很成功。故正确答案为D。
9、答案:C
解析:推理判断题。根据文章第二段中 She's healthy, strong and already eager to play and explore. 可知,这只雌性小犀牛很健康且很强壮,已经渴望玩耍和探索了。由此可知她的身体状况很好。C项符合文意。故正确答案为C。
10、答案:A
解析:推理判断题。根据题干信息 Solio 可定位至文章第二段中 Her mother, Solio, is a first-time mum and she is doing a fantastic job. 可知,她的母亲索里奥是第一次当妈妈,她的工作做得很棒。且根据第一段第二句中 the tiny creature arrived on January 31 可知,这只雌性小犀牛出生在一月。再根据题干中的 Kisima 可定位至第三段第二句 The first rhino to be born at Port Lympne arrived on January 5 to first-time mother Kisima and weighed about 32kg.,可知,1月5日,第一头在林彭港出生的犀牛降生了,重约32千克,他的妈妈 Kisima 第一次当妈妈。由此可推知,Solio 和 Kisima 两只犀牛都是在一月份第一次当妈妈。故正确答案为A。
11、答案:D
解析:推理判断题。根据第三段第一句 The adorable female calf is the second black rhino born this year at the reserve, but it is too early to tell if the calves will make good candidates to be returned to protected areas of the wild. 可知,这头可爱的雌性小犀牛是保护区今年出生的第二头黑犀牛,但现在判断这些小犀牛是否能很好地被送回野生保护区还为时过早。由此可推知,该项目的一些犀牛可能会被送到野生保护区,符合文意,故D项正确。故正确答案为D。
12、答案:B
解析:细节理解题。根据第二段中的"‘The first step to understanding that is to study the behaviors and skills involved,' said Andrew Gordus,a Johns Hopkins behavioral biologist, ‘But until now it has never been done,mainly because of the challenge of detecting and recording the actions.'"(约翰霍普金斯大学行为生物学家Andrew Gordus说,"理解这一点的第一步就是要研究相关的行为和技能,但迄今为止还没有人做到这一点,主要是因为检测和记录行为具有挑战性。")可知,在以前蜘蛛织网的研究中,跟踪蜘蛛的行为是一项挑战,故选B。
13、答案:A
解析:细节理解题。根据第三段中的"It's just too much to go through every frame (帧) and mark the leg points by hand so we trained machine vision software to detect the actions of the spider,frame by frame,so that we could record everything the legs do to build an entire web."(每一帧都要仔细检查,手工标记腿部位置,这太难了,所以我们培训研究人员使用机器视觉软件,一帧一帧地检测蜘蛛的动作,这样我们就可以记录腿部所做的一切,来构建一个完整的网。)可知,依靠特殊软件的帮助是Gordus领导的这项研究的关键步骤,故选A。
14、答案:D
解析:细节理解题。根据第五段中的"Future work for the lab includes experiments with drugs to determine which circuits (回路) in the spider's brain are responsible for the various stages of web-building."(该实验室未来的工作包括用药物进行实验,以确定蜘蛛大脑中的哪些回路负责蜘蛛网形成的各个阶段。)可知,未来会对蜘蛛的大脑系统进行研究,故选D。
15、答案:C
解析:标题判断题。通读全文,尤其是第一段"Johns Hopkins University researchers discovered precisely how spiders (蜘蛛) build webs in the dark.Their creation of a web-building playbook brings new understanding of how creatures with small brains are able to create elegant and complex structures."(约翰 霍普金斯大学的研究人员精确地发现了蜘蛛在黑暗中是如何结网的。它们织的网,使人们对这些有小脑袋的生物如何能够创造出优雅而复杂的结构有了新的理解。)可知,文章主要介绍了约翰 霍普金斯大学的研究人员精确地发现了蜘蛛在黑暗中是如何结网的,所以C选项"Spiders' Web Secrets Uncovered"(蜘蛛网的秘密被发现)适合做文章标题,故选C。
16、答案:①-⑤CEDAG
解析:①结合上文 Some bad habits seem to stick around without us even realizing it. 及下文中 You can overcome them, find better alternatives 可知,一些坏习惯在我们没有意识到的情况下依然存在,而我们可以克服它们,找到更好的选择。C项意为“今天就做出选择,不要被它们所支配”,承上启下,符合语境。故正确答案为C。
②结合下文 In choosing to grow, you build character, develop your strengths, become aware of what needs improvement, and turn into the well-rounded person you need to be to succeed. 可知,在选择成长的过程中,塑造性格,培养自己的长处,意识到需要改进的地方,即是对自我的重新评价以及成长。E项意为“然而,重新评价和成长将带来美丽的自由”,引出下文,符合语境。故正确答案为E。
③结合上文 Are you all work, no play Or the opposite 可知,完全工作和完全玩乐是两种极端的生活方式。D项意为“这两种极端都不会给你带来长久的幸福生活”,承接上文,符合语境。故正确答案为D。
④根据文章结构可知此处应填写小标题,且格式应与其他小标题保持一致。结合文章此小标题下第二句 We need the loving bonds created by family members and friends. 可知,我们需要家庭成员和朋友建立的爱的纽带。A项意为“选择与你所爱的人共度时光”,引出下文,符合语境。故正确答案为A。
⑤结合上文 Make the choice to pursue those passions at whatever cost. It may mean clearing out your schedule or doing something you've never done. 可知,无论付出什么代价,都要选择去追求那些激情。这可能意味着你要清空你的日程表,或者做一些你从未做过的事情。横线处应描述这样行为的意义。G项意为“然而,成功和个人成就的回报是值得的”,承接上文,符合语境。故正确答案为G。
17、答案:D
解析:由空后的3,300 feet和that giant rack可知,岩石很巨大。distant 遥远的;loose松的;narrow狭窄的;huge巨大的。
18、答案:A
解析:根据下文That has been my life's passion ever since 可知,从那以后,那是作者一生的钟爱。所以immediately用在这里表示作者立即知道自己想要攀登这块岩石,表达了作者对于这块巨石以及攀岩的喜爱。immediately 立即;finally最终;gradually 逐渐地;recently最近。
19、答案:D
解析:由前文的climb可知,此处为原词再现,说明攀登约塞米蒂的岩石和山脉是作者的最爱。
20、答案:C
解析:由下文的like toilet paper,beer cans,and empty boxes 可知,这些属于垃圾。
21、答案:B
解析:句意:我尝试自己动手捡垃圾,但这项工作实在太庞大了。由 trash 可知,pick up“拾起”符合句意。throw away 扔掉;pick up拾起;break down出故障dig out 挖出。
22、答案:C
解析:由前文的only to find the area trashed all over again weeks later可知,几周后作者发现这个地方又被扔垃圾了,因此,作者厌倦了。satisfied with 对……满意;delighted in高兴做……;tired of 厌倦……;used to 过去常常……。
23、答案:D
解析:根据常识可以判断出,作者是一名攀岩向导,因此对组织任何重大活动一无所知。something某事;anything任何事情;everything 每件事情;nothing 没有什么。
24、答案:B
解析:由下文come for the cleanup可知,作者和其他登山者定下了一个清理日。
25、答案:B
解析:句意:在那一天,有超过300人到来。drop out辍学;showup出现;look around环顾四周;call back回电话。
26、答案:C
解析:由上文Over three days we collected about 6,000 pounds of trash.可知,三天内“我”们捡了大约6,000磅的垃圾。所以作者对于取得的成就感到惊讶。demand要求;receive接受;achieve 取得;overcome克服。
27、答案:D
解析:由下文the park looked clean 可知,作者简直不敢相信他们所做的改变。
28、答案:C
解析:由下文132 miles of roadway可知,covered“覆盖”符合句意,以此说明垃圾的数量巨大。cross穿过;measure测量;cover覆盖;design设计。
29、答案:A
解析:由下文complaining可知,作者经常听到有人抱怨自己身处的环境。complain抱怨;talk谈话;argue争论;quarrel争吵。
30、答案:A
解析:句意:如果你是其中之一,我想说的是只有动手去做才能有所改变,而不是抱怨。
31、答案:C
解析:句意:我们需要以身作则。作者告诫他人,不要一直抱怨,要有所行动,且要以身作则,因为他自己和很多人就是这么做的。method方法;explanation解释;example例子;research研究。
32、答案:①truly②that/which③the④varieties⑤using⑥has lowered⑦and⑧to adopt⑨on⑩pollution
33、答案:
Our Oceans, Our Responsibility
June 8th was officially named by the UN in 2009 as World Oceans Day. It was set up to raise people's awareness of ocean c5onservation.
Undoubtedly, it is oceans that offer us humans abundant resources. Plus, they also shoulder the responsibility of maintaining the balance of nature. However, the past decades have witnessed countless marine creatures are dying out and marine pollution is becoming increasingly serious. It's high time that we should reflect on our own behavior and make changes. Firstly, start from the trivial issues. For example, stop overfishing; garbage can't be dumped into oceans. What's more, call on more people to join hands to preserve the ocean.
Whatever the difficulties, nothing can arrest our steps because protecting the ocean is protecting ourselves.
34、答案:
Paragraph 1:
The boy put ten chocolates on my seat and got off the bus. Seeing his small figure disappear in the busy street, I felt at a loss. "I know the boy." A voice flew through the frozen air and drew me back to life. Then a man told all of us that the boy was a top student in a primary school nearby, whose mother fell ill due to the heavy work. In order to raise some money for his mother, the boy had been selling chocolates for several weeks.
Paragraph 2:
Having got the boy's name, I decided to help him. I got off the bus at the next stop and took a taxi to his school. Upon arrival, I managed to find the headmaster and handed him $1000, asking him to secretly give the money to the boy who I met selling chocolates on the bus. The headmaster promised to make everything perfect and thanked me on behalf of the boy and his mother. Now, I knew I could go home without shame and regret.
同课章节目录