2023-2024学年北京市大兴区高一上学期期中英语检测试卷(原卷版+ 解析版)

文档属性

名称 2023-2024学年北京市大兴区高一上学期期中英语检测试卷(原卷版+ 解析版)
格式 zip
文件大小 69.1KB
资源类型 教案
版本资源 通用版
科目 英语
更新时间 2023-12-13 21:30:46

文档简介

大兴区2023~2024学年度第一学期期中检测
高一英语
考生须知
1. 本试卷共10页,满分100分。考试时间90分钟。
2. 在试卷和答题卡上准确填写学校名称、班级、姓名和准考证号。
3. 试题答案一律填涂在答题卡上,在试卷上作答无效。
4. 在答题卡上,选择题用2B铅笔作答,其他题用黑色字迹签字笔作答。
第一部分 知识运用(共两节,30分)
第一节(共10小题;每小题1.5分,共15分)
阅读下面短文,掌握其大意,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
I was in my early twenties. I had ___1___ from college with a degree in Education but still couldn’t find a full-time teaching job. ___2___ I worked as a substitute (代课) teacher. I was determined not to just slide by. I was responsible for my students and stayed positive. I congratulated the kids when they achieved something, and ___3___ them if they didn’t.
One day just as the students were leaving, a girl handed me a folded ___4___. It was a lovely drawing full of childlike wonder and read: “You are the best teacher I have ever had!” My mouth fell open in shock. It really ___5___ me that one of my kind comments had touched that girl’s heart so deeply. Anytime I was feeling down or ___6___ I would look at it and it always made me relieved. ___7___, I lost the note when I moved house, but it still ___8___ in my mind and heart.
That experience showed me the ___9___ of single kind words. I never did see that girl again, but I pray that her life has been full of kind words and loving people. And I continue to try my best each day to let the love and _____10_____ live through my life. May you do the same. You will create so much joy and your life will never be the same.
1. A. studied B. graduated C. worked D. expected
2. A. If B. So C. Although D. Unless
3. A. chatted B. supplied C. dragged D. inspired
4. A. equipment B. book C. note D. picture
5. A. amazed B. reminded C. defeated D. removed
6. A. moved B. stressed C. excited D. satisfied
7. A. Definitely B. Frequently C. Actually D. Unfortunately
8. A. existed B. recovered C. suffered D. disappeared
9. A. extent B. power C. energy D. principle
10. A. confidence B. benefit C. kindness D. desire
【答案】1. B 2. B 3. D 4. C 5. A 6. B 7. D 8. A 9. B 10. C
【解析】
【导语】本文是夹叙夹议文。作者通过自己的经历讲述了一句好话的力量。一个女孩对作者的感激让作者理解了一句好话的影响,并一直通过自己的生活让爱和善意传播下去,作者感悟到创造快乐,生活将会不一样。
【1题详解】
考查动词词义辨析。句意:我从大学毕业,获得了教育学位,但仍然找不到一份全职教学工作。A. studied学习;B. graduated毕业;C. worked工作;D. expected期待。根据下文“from college with a degree in Education but still couldn’t find a full-time teaching job”可知,作者从大学毕业,在找工作。故选B。
【2题详解】
考查连词词义辨析。句意:因此我做代课老师。A. If如果;B. So因此;C. Although尽管;D. Unless除非。根据上文“but still couldn’t find a full-time teaching job”可知,作者没有找到全职工作,因此去做代课老师。故选B。
【3题详解】
考查动词词义辨析。句意:当孩子们取得一些成就时,我向他们表示祝贺,如果他们没有,我会鼓舞他们。A. chatted闲聊;B. supplied供应;C. dragged拖拽;D. inspired鼓舞。根据上文“I congratulated the kids when they achieved something”和下文“if they didn’t”可知,如果孩子们取得了成就,作者就祝贺他们,如果没有,作者就鼓舞他们。故选D。
【4题详解】
考查名词词义辨析。句意:一天当学生们离开时,一个女孩递给我一张折叠起来的纸条。A. equipment设备;B. book书;C. note便条;D. picture图画。根据下文“It was a lovely drawing full of childlike wonder and read: “You are the best teacher I have ever had!”(这是一幅可爱的画,充满了孩子般的好奇,上面写着:“您是我遇到过的最好的老师!”)”可知,女孩递给作者一张纸条。故选C。
【5题详解】
考查形容词词义辨析。句意:令我惊讶的是,我的一句善意的评论如此深深地触动了那个女孩的心。A. amazed使惊奇;B. reminded提醒;C. defeated打败;D. removed除掉。根据上文“My mouth fell open in shock.”可知,作者感到吃惊。故选A。
【6题详解】
考查形容词词义辨析。句意:每当我感到沮丧或焦虑时,我都会看看它,它总是让我欣慰。A. moved感动的;B. stressed焦虑的;C. excited兴奋的;D. satisfied满意的。or表示选择,根据上文“I was feeling down”和下文“it always made me relieved”可知,作者感到沮丧和焦虑时,就会看看这张纸条,它让作者感到欣慰。故选B。
【7题详解】
考查副词词义辨析。句意:不幸的是,我在一次搬家的时候把它弄丢了,但它仍然存在于我的脑海和心里。A. Definitely肯定地;B. Frequently频繁地;C. Actually实际上;D. Unfortunately不幸地。根据下文“I lost the note when I moved house”可知,作者弄丢了珍贵的纸条,这是不幸的。故选D。
【8题详解】
考查动词词义辨析。句意:不幸的是,我在一次搬家的时候把它弄丢了,但它仍然存在于我的脑海和心里。A. existed存在;B. recovered发现;C. suffered遭受;D. disappeared消失。But表示转折,根据上文“I lost the note when I moved house”可知,尽管作者弄丢了纸条,但是纸条仍旧存在作者的脑海和心里。故选A。
【9题详解】
考查名词词义辨析。句意:那次经历也向我展示了一句好话的力量。A. extent程度;B. power力量;C. energy精力;D. principle原则。根据下文“And I continue to try my best each day to let the love and ____10____ live through my life.”可知,这段经历让作者体会到了一句好话的力量,作者因此一直尽量传播爱和善意。故选B。
【10题详解】
考查名词词义辨析。句意:我每天都在尽我最大的努力,让爱和善意贯穿我的生活。A. confidence自信;B. benefit好处;C. kindness善意;D. desire欲望。根据上文“single kind words”可知,此处说的是作者一直努力传播爱和善意。故选C。
第二节(共10小题;每小题1.5分,共15分)
A
阅读下面短文,根据短文内容填空。在未给提示词的空白处仅填写1个恰当的单词,在给出提示词的空白处用括号内所给词的正确形式填空。
As we know, sports activity can make people more energetic and ____11____ (healthy) physically and mentally. However, everything has two sides. Sports are no exception. If you are not careful or do excessive (过度的) training, you ____12____ (hurt) yourselves. Thus, make sure that you do sports ____13____ (regular) and do not overdo it.
【答案】11. healthier
12. will hurt
13. regularly
【解析】
【导语】本文是说明文。主要讲述了确保有规律地做运动,但不要过度。
【11题详解】
考查形容词比较级。句意:正如我们所知,体育活动可以使人们精力充沛,身心健康。和前面的more energetic并列,所以用形容词比较级作宾补,说明宾语people,故填healthier。
【12题详解】
考查动词时态。句意:如果你不小心或过度训练,你会伤害自己。if引导的条件状语从句用一般现在时态,根据主将从现原则,主句用一般将来时态,故填will hurt。
【13题详解】
考查副词。句意:因此,确保你有规律地做运动,不要过度。修饰动词,所以用副词,故填regularly。
B
阅读下面短文,根据短文内容填空。在未给提示词的空白处仅填写1个恰当的单词,在给出提示词的空白处用括号内所给词的正确形式填空。
The fifteenth day of the eighth lunar month is the Mid-Autumn Festival. It is a festival ____14____ symbolizes (象征) reunion. ____15____ (enjoy) the beauty of the full moon has been a long-standing tradition Chinese custom for centuries. Eating moon cakes is an important custom during the Mid-Autumn Festival. Due ____16____ the different diet habits in different regions, moon cakes vary in taste including fillings of five kernel, egg yolk, jujube paste and bean paste.
【答案】14. which##that
15. Enjoying
16. to
【解析】
【导语】本文是说明文。介绍了中秋节的习俗和象征意义。
【14题详解】
考查定语从句。句意:这是一个象征团圆的节日。先行词为festival, 在定语从句中作主语,指物,所以用which或that引导,故填which/that。
【15题详解】
考查动名词。句意:几个世纪以来,赏月一直是中国悠久的传统习俗。作主语,所以用动名词,句首单词首字母大写,故填Enjoying。
【16题详解】
考查介词。句意:由于不同地区的饮食习惯不同,月饼的口味也各不相同,有五仁馅、蛋黄馅、枣泥馅和豆沙馅。due to“由于”,为固定短语,故填to。
C
阅读下面短文,根据短文内容填空。在未给提示词的空白处仅填写1个恰当的单词,在给出提示词的空白处用括号内所给词的正确形式填空。
The opening ceremony of the 19th Asian Games ____17____ (hold) in Hangzhou on September 23, bringing many ____18____ (athlete) gathering around. The ceremony was themed “Memories of Jiangnan”, using the element of water ____19____ (show) the natural beauty and cultural charm. The three mascots (吉祥物) )are a group of robots ____20____ (name) Congcong, Lianlian and Chenchen.
【答案】17. was held
18. athletes
19. to show
20. named
【解析】
【导语】本文是说明文。介绍了第19届亚运会开幕式在杭州举行的情况以及它的吉祥物。
【17题详解】
考查动词时态语态和主调一致。句意:9月23日,第19届亚运会开幕式在杭州举行,众多运动员齐聚一堂。描述已发生的事情,所以用一般过去时态,hold和主语The opening ceremony之间是被动关系,所以用被动语态,主语为名词单数The opening ceremony,所以be动词为was,故填was held。
【18题详解】
考查可数名词的复数。句意:9月23日,第19届亚运会开幕式在杭州举行,众多运动员齐聚-堂。前面有many, 所以用名词复数,故填athletes。
【19题详解】
考查动词不定式。句意:仪式以“忆江南”为主题,用水的元素来表现自然之美和文化魅力。use sth.to do sth.“用某物做某事”,动词不定式作宾补,故填to show。
【20题详解】
考查过去分词。句意:三个吉祥物是一组机器人, 名字分别是琮琮、莲莲和宸宸。name和它所修饰的词之间是被动关系,所以用过去分词作后置定语,故填named。
第二部分 阅读理解(共两节,38分)
第一节(共14小题;每小题2分,共28分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
A
Viator
Travel with an insider
What’s so great about Viator
Traveling like an insider starts here.
Rome City Bike Tour Enjoy the best of Rome on a five-hour bike tour with a good guide. Cycle through Rome and discover its beautiful churches and fancy shopping streets. The tour will provide a wonderful view of Rome’s main attractions, plus some squares that are less common among tourists. Duration: 5 hours Price: $56.93
Copenhagen Food Tour Explore Copenhagen on a food tour and discover the locals’ favourite restaurants with a guide. Food samples change with the season, but the tour includes enough treats to make a full meal, with foods like organic ice cream, home-brewed beer, rye-bread sandwiches and more. Duration: 2 hours 30 minutes Price: $120.28
Paris Louvre Museum Tour Make a booking and jump the queue (队) to make the most of your limited time inside the world’s largest museum. View some most famous artworks there, including Mona Lisa and Venus de Milo. After your guided tour, you can stay on if you want to continue exploring the museum. Duration: 3 hours Price: $67.05
Delphi Day Trip from Athens Visit Delphi on this full-day trip from Athens! Traveling with a guide you’ll explore the home to the Temple of Apollo, and walk around Delphi Archeological Museum. Learn about Greek history while seeing the monuments, and visit the pretty town of Arachova on the way back. Duration: 10 hours Price: $108.85
21. When you take Rome City Bike Tour, you can discover ________.
A. small temples B. fine restaurants
C. famous artworks D. beautiful churches
22. If you are interested in delicious food, you’ll probably follow the tour to ________.
A. Rome B. Copenhagen C. Paris D. Delphi
23. You needn’t wait in a queue in Paris Louvre Museum if you ________.
A. provide an artwork B. book a ticket
C. know local guides D. join a tour group
24. What’s the advertisement mainly about
A. Guided tours. B. Fancy shops.
C. Famous buildings. D. New restaurants.
【答案】21. D 22. B 23. B 24. A
【解析】
【导语】本文是一篇应用文。本文介绍了Viator旅游平台提供的四个旅游线路,分别是罗马骑行游、哥本哈根美食游、巴黎卢浮宫游和雅典德尔斐日游,旨在让游客像当地人一样深度了解城市,提供专业的导游服务。
21题详解】
细节理解题。根据Rome City Bike Tour部分中“Cycle through Rome and discover its beautiful churches and fancy shopping streets. (在罗马骑行,探索美丽的教堂和别致的购物街。)”可知,在罗马骑行,可以探索美丽的教堂。故选D。
【22题详解】
细节理解题。根据Copenhagen Food Tour部分中“Explore Copenhagen on a food tour and discover the locals’ favourite restaurants with a guide. (在美食之旅中探索哥本哈根,在导游的带领下发现当地人最喜欢的餐馆。)”可知,如果对美食感兴趣,可以在哥本哈根食物之旅中实现。故选B。
【23题详解】
细节理解题。根据Paris Louvre Museum Tour部分中“Make a booking and jump the queue (队) to make the most of your limited time inside the world’s largest museum. (进行预订并不需要排队,以充分利用您在世界上最大的博物馆内有限的时间。)”可知,如果你在巴黎卢浮宫订了票,就不用排队了。故选B。
【24题详解】
主旨大意题。通读全文,本文介绍了Viator旅游平台提供的四个旅游线路,分别是罗马骑行游、哥本哈根美食游、巴黎卢浮宫游和雅典德尔斐日游,旨在让游客像当地人一样深度了解城市,提供专业的导游服务。故该旅游广告主要是关于旅游指南。故选A。
B
“The first prize for the bicycle race is $1,000,” said Mr. Hakansson.
“The judges won’t let you race,” said Mrs. Hakansson. “You’re 66 years old.”
“I am going to race,” said Mr. Hakansson. “And I am going to win!”
Mrs. Hakansson only smiled. She knew he couldn’t be in the race. He was 66 years old. But she also knew that he would try.
Mr. Hakansson went to see the judges. “I want to be in that race,” he said.
“Go home to your rocking chair!” said one of the judges. “You are too old. This race lasts for days. The men go from one end of Sweden to the other. That’s more than 1,000 miles. You would never make it.”
“We’ll see,” said Mr. Hakansson.
Over 1,000 men wanted to be in the race. The judges picked only 50. They were all strong young men. They went by train to the town where the race would begin. There they spent days getting ready.
Mr. Hakansson was not one of the 50. So he couldn’t ride on the train.
“Then I’ll ride my bicycle,” he said. And he did. He rode 1,000 miles just to get where the race was to start!
At last, the race began. The 50 strong young men climbed on their bicycles. One of the judges fired a gun. And the young men were off!
Close behind them came Mr. Hakansson. His long white beard waved in the wind. “You can keep me out of the race,” he said. “But you can’t keep me off the road!”
And then Mr. Hakansson moved in front of the 50 strong young men!
After a while he came to a small town. The street was lined with people. They cheered as Mr. Hakansson rode by.
“Look, Daddy,” said a small boy. “There goes Supergrandpa!” Everyone laughed.
A writer for a paper heard the boy. He took a picture of Mr. Hakansson and wrote a story about him. From then on everybody in Sweden was cheering for “Supergrandpa”.
Day after day the race went on. Each night the 50 strong men rested. But not Supergrandpa! He rode for three days and three nights without any sleep at all. Then he rested only three hours!
Supergrandpa didn’t even eat very much. He didn’t want to leave the road. But sometimes people brought him cake, coffee and berries. Then he would eat while sitting on his bicycle.
For more than six days Supergrandpa rode on. In all that time, he had only 10 hours of sleep.
At last he crossed the finish line — a day ahead of the strong men. All the town were there to meet him. Everybody cheered and cheered. A band from the fire station played. Dogs barked. Children danced around Supergrandpa.
25. Mr. Hakansson got to the town where the race began by ________.
A. running there B. taking the train
C. driving his car D. riding his bicycle
26. Mr. Hakansson crossed the finish line ________.
A. the day after he started the race B. a few minutes before another racer
C. a day before the other cyclists D. after ten hours of sleep
27. What might be the title of the story
A. An Admirable Supergrandpa B. An Exciting Riding Race
C. An Unbelievable Experience D. An Unforgettable Old Man
【答案】25. B 26. C 27. A
【解析】
【导语】本文是记叙文。文章讲述了一位66岁的老人Hakansson先生决定参加自行车比赛,尽管他的妻子和裁判都认为他太老了。裁判只选了50名年轻健壮的男子参加比赛,但Hakansson先生骑着自行车独自行驶1000英里,最终在比赛中超越了所有年轻选手,成为“超级爷爷”,受到了全城的欢迎和赞扬。
【25题详解】
细节理解题。根据第八段“They went by train to the town where the race would begin. (他们乘火车去了比赛开始的城镇。)可知他们是乘火车去的比赛开始的城镇。故选B。
【26题详解】
细节理解题。根据最后一段“At last he crossed the finish line — a day ahead of the strong men. (最后,他比那些强壮的人早一天冲过了终点线。)可知,Hakansson此其他选手早一天到达终点。故选C。
【27题详解】
主旨大意题。通读全文可知,本文讲述了66岁的Hakansson骑着自行车独自行驶1000英里,最终在比赛中超越了所有年轻选手,成为“超级爷爷”的故事。因此推断A项An Admirable Supergrandpa“令人敬佩的超级爷爷”为最佳标题。故选A。
C
In the dead of winter, we don’t typically think about spending time outdoors, but according to many physicians we should. The sun is our greatest source of a vitamin that is essential for good health — vitamin D.
This important nutrient (营养素) strengthens bones and teeth and is linked to the prevention of heart disease, cancer and many other life-threatening diseases.
The recommended daily requirement is 400-600 IU. In summer, people with dark brown eyes and darker skin convert sunlight from just 15 minutes outside without sunscreen into adequate amounts of vitamin D.
Even during winter just a 10-minute walk midday can keep the body’s vitamin D at healthy levels. During brief winter walks, we receive the greatest benefits when we wear no sunscreen and expose as much skin to the sun as
possible.
Vitamin D can also be obtained from foods. Salmon is one of the best sources of the vitamin. Egg yolks, cheese, mushrooms and beef liver contain smaller quantities of it.
To attract consumers, food companies add vitamin D to some of their milk products. The practice of putting the vitamin into milk began in the 1930s. At that time, many children were suffering from rickets, an illness that is caused by a vitamin D deficiency (不足). It made the children’s bones soft and weak. Adding Vitamin D to milk helped to solve the problem, and it has been available ever since.
For people who still need more vitamin D, there is another option: take vitamin D supplements. These products are widely sold in stores. However, anyone considering taking supplements should consult a physician first.
28. What is the main purpose of this article
A. To note risks associated with a nutrient.
B. To analyze a nutrient’s composition.
C. To introduce a valuable nutrient.
D. To explain how a nutrient was discovered
29. What does this article imply about people during the winter months
A. They aren’t able to meet their deadlines.
B. They often don’t dress warmly enough.
C. They generally tend to remain indoors.
D. They leave lots of work for others to do.
30. According to this article, what should people avoid doing with their skin to get the most benefit
A. Washing it with harsh cleaners.
B. Scratching it to relieve an itch.
C. Allowing it to become extremely dry.
D. Covering it with protective lotion.
31. How does the article define rickets
A. As a revolutionary drug. B. As a health problem.
C. As an economical treatment. D. As a mental disorder.
【答案】28. C 29. C 30. D 31. B
【解析】
【导语】本文是一篇说明文。文章主要讲述了一种对于我们的健康非常有益的维生素——维生素维生素D,对于我们的骨骼和牙齿的健康尤其至关重要。
【28题详解】
推理判断题。根据文章第二段内容“This important nutrient (营养素) strengthens bones and teeth and is linked to the prevention of heart disease, cancer and many other life-threatening diseases.(这种重要的营养物质可以增强骨骼和牙齿,并与预防心脏病、癌症和许多其他危及生命的疾病有关)”以及下文内容的介绍可推知,这篇文章的主要目的是介绍一种有价值的营养素。故选C。
【29题详解】
推理判断题。根据文章第一段“In the dead of winter, we don’t typically think about spending time outdoors, but according to many physicians we should. (隆冬时节,我们通常不会想到在户外度过时光,但根据许多医生的说法,我们应该这样做)”可推知,这篇文章暗示人们在冬季通常倾向于待在室内。故选C。
【30题详解】
细节理解题。根据文章第四段的“During brief winter walks, we receive the greatest benefits when we wear no sunscreen and expose as much skin to the sun as possible. (在短暂的冬季散步中,当我们不涂防晒霜并尽可能多地将皮肤暴露在阳光下时,我们会收到最大的好处)”可知,冬季散步的时候,我们应该不涂防晒霜,让皮肤暴露在阳光下,因此可知用保护性乳液覆盖皮肤是不正确的。故选D。
【31题详解】
推理判断题。根据文章倒数第二段“At that time, many children were suffering from rickets, an illness that is caused by a vitamin D deficiency (不足).(当时,许多儿童患有佝偻病,这是一种由维生素D缺乏引|起的疾病)”可推知,这篇文章把佝偻病定义为一个健康问题。故选B。
D
Teaming up with AI
First the robots came for our jobs. Now they’re coming for our hobbies. Google’s DeepMind AI has been busy the past few years, creating programs to take on human players across a variety of games. In 2016 its AlphaGo beat the best Go player in the world. Earlier this year, its AlphaStar defeated two middle — tier players at the popular online game StarCraft II. Now it’s learning to win at multiplayer games.
“Artificially intelligent agents are getting better and better at two-player games, but most real-world endeavors (努力) require teamwork,” DeepMind’s researchers wrote in a paper published in Science in June.
To be sure, computers have been proving their dominance over humans in one-on-one turn-based games such as chess ever since IBM’s Deep Blue beat Russian chess master Garry Kasparov in 1997.
However, successfully using teamwork to win in multiplayer games with complex environments was difficult to achieve.
For this purpose, DeepMind’s researchers designed AI agents that taught themselves how to play first-person game Quake III Arena. The team, led by Maz Jaderberg, worked on a modified version of Quake III Arena.
The game mode they chose was “Capture the Flag”. All the players must work together to steal the other team’s flag while safeguarding their own.
The AI agents “trained” with 12 hours of game data, then matched up against professional game testers. The AI won 75 percent of the time, even when its reaction time artificially slowed down to human levels and when their aiming ability was similarly reduced.
And in order to make improvements, the programmers used various kinds of “rewards” to help the AI players weigh their goals and actions to help them cooperate in the teamwork. They also used randomized maps for each new match.
“That meant the solutions that the agents find have to be general — they cannot just memorize a sequence of actions,” said co-author Wojciech Czarnecki.
The only time humans were able to beat the AI agents was when they teamed up together. A team of one human and one AI agent had a five percent greater win possibility than a team of just AI agents.
Ethan Gach said at the video game news website Kotaku, “It suggests that the AI program is able to play with non-AI teammates.” In the near future, AI may cooperate with human beings in some other fields, such as medicine and other branches of science.
32. What might be the most difficult task for AI agents in multiplayer games
A. Understanding the rules. B. Cooperating with other players
C. Memorizing complex actions. D. Increasing reaction speed.
33. How did the researchers of Google’s DeepMind train AI agents
A. They put them through different games.
B. They gave various “punishments” when AI agents lost the games.
C. They made AI agents team up with non-professional human players.
D. They limited the time for AI agents to complete difficult tasks.
34. What does Gach mean in the last paragraph
A. AI players perform better than humans in a team game.
B. AI programs should be offered more game data.
C. AI players are able to do well with human players.
D. AI programs have been successfully put into use in medicine.
【答案】32. B 33. A 34. C
【解析】
【导语】这一篇说明文。文章主要介绍了人工智能如何适应团队作战并取得胜利。
【32题详解】
细节理解题。根据第四段“However, successfully using teamwork to win in multiplayer games with complex environments was difficult to achieve.(然而,在复杂环境的多人游戏中,成功地利用团队合作赢得胜利是很难实现的)”可知,在多人游戏中对于人工智能代理最困难的任务是与他人合作。故选B。
【33题详解】
细节理解题。根据第七段中“The AI agents ‘trained’ with 12 hours of game data, then matched up against professional game testers.(人工智能代理使用12个小时的游戏数据进行‘训练’,然后与专业游戏测试人员进行匹配)”和第八段“And in order to make improvements, the programmers used various kinds of ‘rewards’ to help the AI players weigh their goals and actions to help them cooperate in the teamwork. They also used randomized maps for each new match.(为了进行改进,程序员使用各种‘奖励’来帮助AI玩家权衡他们的目标和行动,从而帮助他们在团队合作中进行合作。他们还为每一场新比赛使用随机地图)”可知,人工智能代理用12小时的游戏数据“训练”,然后与专业的游戏测试员匹配,程序员使用各种各样的奖励来帮助AI玩家权衡目标和行动来实现团队合作,还为每一场新比赛使用随机地图。由此可知,研究者利用各种不同的游戏来训练人工智能代理。故选A。
【34题详解】
推理判断题。根据最后一段中Ethan Gach说的话“It suggests that the AI program is able to play with non-AI teammates.(这表明人工智能程序能够与非人工智能队友一起玩)”可推知,Ethan Gach的意思是人工智能玩家能够与人类玩家进行良好的合作。故选C。
第二节(共5小题;每小题2分,共10分)
根据短文内容,从短文后的七个选项中选出能填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。选项中有两项为多余选项。
Some students get so nervous before a test. ____35____ Sian Beilock, a professor at the University of Chicago in Illinois, has studied these highly anxious test-takers. The students start worrying about the results. And when they worry, it actually uses up attention and memory resources (资源).
Professor Beilock and another researcher, Gerardo Ramirez, have developed a possible solution. Just before an exam, highly anxious test-takers spend ten minutes writing about their worries about the test.
____36____ They gave them two short maths tests. After the first one, they asked the students to either sit quietly or write about their feelings about the upcoming second test.
Professor Beilock says those who sat quietly scored an average of 12% worse on the second test. ____37____ Next, the researchers used younger students in a biology class. They told them before final exams either to write about their feelings or to think about things unrelated (不相关的) to the test. Professor Beilock says highly anxious students who did the writing got an average grade of B+, compared to a B- for those who did not.
“What we showed is that for students who are highly test-anxious, who’d done our writing intervention (干预), all of a sudden there was no relationship between test anxiety and performance. ____38____”
But what if students do not have a chance to write about their fears immediately before an exam ____39____
A. They were performing just as well as their classmates who don’t normally get nervous in these tests.
B. Researchers asked students to direct their attention from the test.
C. The researchers tested the idea on a group of twenty anxious college students.
D. But the students who had written about their fears improved their performance by an average of 5%.
E. They do poorly even if they know the material.
F. It doesn’t matter where we write about our worries before an exam.
G. Professor Beilock says students can try it themselves at home r in the library.
【答案】35. E 36. C 37. D 38. A 39. G
【解析】
【导语】本文是一篇说明文。文章介绍了一项针对紧张考试的学生的研究。研究表明,考试前表现出高度紧张的学生,写下担忧的事情可以减轻他们的焦虑并提高他们的考试成绩。这项干预可以帮助这部分学生克服他们的考试焦虑并提高他们的表现。如果学生没有机会在考试前写下他们的担忧,那么也可以尝试在平时减少考试压力。
【35题详解】
根据前文“Some students get so nervous before a test. (有些学生在考试前非常紧张。)”以及后文“The students start worrying about the results.( 学生们开始担心考试结果。)”可知,此处强调的是学生们考试前非常紧张。E选项“They do poorly even if they know the material.(即使他们知道材料,他们也做得很差。)”承接前文,指出即使学生们知道考试材料,依旧会在考试前非常紧张,符合语境。故选E。
【36题详解】
根据前文“Professor Beilock and another researcher, Gerardo Ramirez, have developed a possible solution. Just before an exam, highly anxious test-takers spend ten minutes writing about their worries about the test.(贝洛克教授和另一位研究员赫拉尔多·拉米雷斯(Gerardo Ramirez)提出了一种可能的解决方案。考试前,高度焦虑的考生会花十分钟写下他们对考试的担忧。)”可知,此处提出了解决学生焦虑的一种方案即考试前,让高度焦虑的考生会花十分钟写下他们对考试的担忧。C选项“The researchers tested the idea on a group of twenty anxious college students.(研究人员在一组20名焦虑的大学生身上测试了这个想法。)”中的the idea指代前文的让高度焦虑的考生会花十分钟写下他们对考试的担忧,形成呼应。故选C。
【37题详解】
根据前文“Professor Beilock says those who sat quietly scored an average of 12% worse on the second test. (贝洛克教授说,那些安静地坐着的学生在第二次测试中的平均得分要低12%。)”可知,为了解决学生焦虑的一种方案即考试前,让高度焦虑的考生会花十分钟写下他们对考试的担忧,那些安静地坐着的学生在第二次测试中的平均得分要低12%,设空处应该强调那些在第二次考试前写下自己紧张恐惧的学生们的成绩如何,由此形成对比,印证前文研究者们提出的方法。D选项“But the students who had written about their fears improved their performance by an average of 5%.(但是那些写下自己恐惧的学生的成绩平均提高了5%。)”与前文形成对比,指出那些在在第二次考试前写下自己恐惧的学生的成绩平均提高了5%,符合语境。故选D。
【38题详解】
根据前文“What we showed is that for students who are highly test-anxious, who’d done our writing intervention (干预), all of a sudden there was no relationship between test anxiety and performance. (我们发现,对于那些考试焦虑的学生,那些接受了写作干预的学生,突然之间,考试焦虑和表现之间没有任何关系。)”可知,此处描述了经过写作干预后,考试焦虑和成绩之间没有任何关系,设空处应该指出具体的研究结果。A选项“They were performing just as well as their classmates who don’t normally get nervous in these tests.(他们的表现和那些在这些测试中通常不紧张的同学一样好。)”指出,经过写作干预之后,那些焦虑学生的表现和这些测试中通常不紧张的同学一样好,承接前文,强调写作干预的作用,符合语境。故选A。
【39题详解】
根据前文“But what if students do not have a chance to write about their fears immediately before an exam (但是,如果学生没有机会在考试前立即写下他们的恐惧呢?)”可知,此处提出如果没有机会在考试前立即写下他们的恐惧的问题,后文应该就此问题进行回答。G选项“Professor Beilock says students can try it themselves at home r in the library.(贝洛克教授说,学生们可以在家或在图书馆自己尝试。)”指出,学生们可以在考试前,在家或者图书馆自己尝试写出自己的恐惧和焦虑,符合语境。故选G。
第三部分 书面表达(共两节,32分)
第一节(共4小题;第40、41题各2分,第42题3分,第43题5分,共12分)
阅读下面短文,根据题目要求用英语回答问题。
Do you have trouble finishing your work within a given time Do you find yourself having to scramble (艰难完成) through your work because time is running out It is important to manage your time properly.
First, you should write down your tasks on paper. This is to make sure that you do not miss any of them. Having them written down somewhere ensures that you will get the task completed even if you forget about it. Of course, you need to make sure that the task list is always within your sight. Make sure you have a clear view of your tasks. You can write them down in a diary.
After you have written down your tasks, it is time to plan your action. Which tasks need not be completed as urgently How much time are you going to give each task I suggest that you complete the urgent tasks first, but at the same time, be sure to include some time to take breaks in between. The breaks ensure that you have a moment to run away from stress until you return to continue from where you left off.
Above all, however, don’t procrastinate because it is your number one enemy. Procrastination can also mean that you will not be focused when you do your work. Time is valuable, so do not waste it by procrastinating. Focus on completing the task and get it over once and for all.
40. Where can you write your tasks down
______________________________________________________________________________________
41. Why should we take breaks between tasks
______________________________________________________________________________________
42. Please decide which part is false in the following statement, then underline it and explain why.
Our biggest enemy when we manage our time properly is that we will not be focused.
______________________________________________________________________________________
43. Do you think it is important to manage your time properly Why or why not (About 40 words)
______________________________________________________________________________________
【答案】40. On paper.
41. Because we can have a moment to run away from stress.
42. Our biggest enemy when we manage our time properly is that we will not be focused. Our biggest enemy is procrastination.
43. Yes, I do. Because time is precious and limited, managing our time properly can improve our efficiency, improve our quality of life and increase our productivity and contribute to our success.
【解析】
【导语】本文是说明文。文章讲述了如何合理的安排自己的时间,在给定的时间内完成工作。给了我们三点建议,首先列一张任务清单,并确保这张清单在自己的视野范围之内;其次完成紧要任务后给自己一个放松的时间;最后不要因为拖延而浪费时间。
【40题详解】
考查细节理解。根据第二段“First, you should write down your tasks on paper. (首先,你应该把你的任务写在纸上。)”可知,可以在纸上写下任务。故填On paper。
【41题详解】
考查推理判断。根据第三段“I suggest that you complete the urgent tasks first, but at the same time, be sure to include some time to take breaks in between. The breaks ensure that you have a moment to run away from stress until you return to continue from where you left off. (我建议你先完成紧急的任务,但与此同时,一定要留出一些休息的时间。休息确保你有时间逃离压力,直到你回到你离开的地方继续。)可知,任务之间要休息一下是因为这样做我们可以有时间逃离压力。故填Because we can have a moment to run away from stress。
【42题详解】
考查细节理解。根据最后一段“Above all, however, don’t procrastinate because it is your number one enemy. (但最重要的是,不要拖延,因为拖延是你的头号敌人。)可知,最大的敌人是拖延而不是没有关注,因此we will not be focused错误。故填Our biggest enemy when we manage our time properly is that we will not be focused. Because our biggest enemy is procrastination。
【43题详解】
开放回答题。答案不唯一, 表述合理恰当即可,例如我认为合理管理时间很重要,因为时间很宝贵也很有限,合理管理时间能提高我们的效率,增加我们的生产力,提高我们的生活质量,更有助于我们获得成功。故填Yes, I think so. Because time is precious and limited, managing our time properly can improve our efficiency, improve our quality of life and increase our productivity and contribute to our success。
第二节(20分)
44. 假设你是红星中学高一学生李华,你的英国朋友Tom在邮件中询问你的高中生活。请给他回邮件,内容包括:
1. 你遇到的挑战;
2. 你为此所做的努力;
3. 询问他的情况。
注意:1. 词数100左右;
2. 邮件的开头和结尾已给出,不计入总词数。
Dear Tom,
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Yours,
Li Hua
【答案】Dear Tom,
It’s great to hear from you! In your last email, you ask me about my high school life. Here are the following details I am eager to share.
As a high school student in Red Star School, I have faced various challenges. One of the biggest challenges for me is time management. With loads of assignments, homework, and extracurricular activities, managing my time becomes difficult. To overcome this challenge, I have set up a strict schedule and prioritize my tasks accordingly. I also make sure to take breaks and have enough rest to avoid burnout.
How about you How is your high school life in the UK Have you encountered any challenges I’m looking forward to hearing from you soon.
Yours,
Li Hua
【解析】
【导语】本篇书面表达属于应用文。要求考生给英国朋友Tom回信介绍自己的高中生活。
【详解】1.词汇积累
收到来信:hear from sb→receive the letter from sb
困难:challenge→ difficulty
克服/解决:overcome→solve
足够的:enough→ adequate
2.句式拓展
简单句变复合句
原句:With loads of assignments, homework, and extracurricular activities, managing my time becomes difficult.
拓展句:With loads of assignments, homework, and extracurricular activities, it becomes difficult to manage my time .
【点睛】【高分句型1】Here are the following details I am eager to share.(运用了省略了引导词that/which定语从句)
【高分句型2】To overcome this challenge, I have set up a strict schedule and prioritize my tasks accordingly.(运用了不定式结构作状语)大兴区2023~2024学年度第一学期期中检测
高一英语
考生须知
1. 本试卷共10页,满分100分。考试时间90分钟。
2. 在试卷和答题卡上准确填写学校名称、班级、姓名和准考证号。
3. 试题答案一律填涂在答题卡上,在试卷上作答无效。
4. 在答题卡上,选择题用2B铅笔作答,其他题用黑色字迹签字笔作答。
第一部分 知识运用(共两节,30分)
第一节(共10小题;每小题1.5分,共15分)
阅读下面短文,掌握其大意,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
I was in my early twenties. I had ___1___ from college with a degree in Education but still couldn’t find a full-time teaching job. ___2___ I worked as a substitute (代课) teacher. I was determined not to just slide by. I was responsible for my students and stayed positive. I congratulated the kids when they achieved something, and ___3___ them if they didn’t.
One day just as the students were leaving, a girl handed me a folded ___4___. It was a lovely drawing full of childlike wonder and read: “You are the best teacher I have ever had!” My mouth fell open in shock. It really ___5___ me that one of my kind comments had touched that girl’s heart so deeply. Anytime I was feeling down or ___6___ I would look at it and it always made me relieved. ___7___, I lost the note when I moved house, but it still ___8___ in my mind and heart.
That experience showed me the ___9___ of single kind words. I never did see that girl again, but I pray that her life has been full of kind words and loving people. And I continue to try my best each day to let the love and _____10_____ live through my life. May you do the same. You will create so much joy and your life will never be the same.
1. A. studied B. graduated C. worked D. expected
2. A. If B. So C. Although D. Unless
3 A. chatted B. supplied C. dragged D. inspired
4. A. equipment B. book C. note D. picture
5. A. amazed B. reminded C. defeated D. removed
6. A. moved B. stressed C. excited D. satisfied
7 A. Definitely B. Frequently C. Actually D. Unfortunately
8. A. existed B. recovered C. suffered D. disappeared
9. A. extent B. power C. energy D. principle
10. A. confidence B. benefit C. kindness D. desire
第二节(共10小题;每小题1.5分,共15分)
A
阅读下面短文,根据短文内容填空。在未给提示词的空白处仅填写1个恰当的单词,在给出提示词的空白处用括号内所给词的正确形式填空。
As we know, sports activity can make people more energetic and ____11____ (healthy) physically and mentally. However, everything has two sides. Sports are no exception. If you are not careful or do excessive (过度的) training, you ____12____ (hurt) yourselves. Thus, make sure that you do sports ____13____ (regular) and do not overdo it.
B
阅读下面短文,根据短文内容填空。在未给提示词的空白处仅填写1个恰当的单词,在给出提示词的空白处用括号内所给词的正确形式填空。
The fifteenth day of the eighth lunar month is the Mid-Autumn Festival. It is a festival ____14____ symbolizes (象征) reunion. ____15____ (enjoy) the beauty of the full moon has been a long-standing tradition Chinese custom for centuries. Eating moon cakes is an important custom during the Mid-Autumn Festival. Due ____16____ the different diet habits in different regions, moon cakes vary in taste including fillings of five kernel, egg yolk, jujube paste and bean paste.
C
阅读下面短文,根据短文内容填空。在未给提示词的空白处仅填写1个恰当的单词,在给出提示词的空白处用括号内所给词的正确形式填空。
The opening ceremony of the 19th Asian Games ____17____ (hold) in Hangzhou on September 23, bringing many ____18____ (athlete) gathering around. The ceremony was themed “Memories of Jiangnan”, using the element of water ____19____ (show) the natural beauty and cultural charm. The three mascots (吉祥物) )are a group of robots ____20____ (name) Congcong, Lianlian and Chenchen.
第二部分 阅读理解(共两节,38分)
第一节(共14小题;每小题2分,共28分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
A
Viator
Travel with an insider
What’s so great about Viator
Traveling like an insider starts here.
Rome City Bike Tour Enjoy the best of Rome on a five-hour bike tour with a good guide. Cycle through Rome and discover its beautiful churches and fancy shopping streets. The tour will provide a wonderful view of Rome’s main attractions, plus some squares that are less common among tourists. Duration: 5 hours Price: $56.93
Copenhagen Food Tour Explore Copenhagen on a food tour and discover the locals’ favourite restaurants with a guide. Food samples change with the season, but the tour includes enough treats to make a full meal, with foods like organic ice cream, home-brewed beer, rye-bread sandwiches and more. Duration: 2 hours 30 minutes Price: $120.28
Paris Louvre Museum Tour Make a booking and jump the queue (队) to make the most of your limited time inside the world’s largest museum. View some most famous artworks there, including Mona Lisa and Venus de Milo. After your guided tour, you can stay on if you want to continue exploring the museum. Duration: 3 hours Price: $67.05
Delphi Day Trip from Athens Visit Delphi on this full-day trip from Athens! Traveling with a guide, you’ll explore the home to the Temple of Apollo, and walk around Delphi Archeological Museum. Learn about Greek history while seeing the monuments, and visit the pretty town of Arachova on the way back. Duration: 10 hours Price: $108.85
21. When you take Rome City Bike Tour, you can discover ________.
A. small temples B. fine restaurants
C. famous artworks D. beautiful churches
22. If you are interested in delicious food, you’ll probably follow the tour to ________.
A. Rome B. Copenhagen C. Paris D. Delphi
23. You needn’t wait in a queue in Paris Louvre Museum if you ________.
A. provide an artwork B. book a ticket
C. know local guides D. join a tour group
24. What’s the advertisement mainly about
A. Guided tours. B. Fancy shops.
C. Famous buildings. D. New restaurants.
B
“The first prize for the bicycle race is $1,000,” said Mr. Hakansson.
“The judges won’t let you race,” said Mrs. Hakansson. “You’re 66 years old.”
“I am going to race,” said Mr. Hakansson. “And I am going to win!”
Mrs. Hakansson only smiled. She knew he couldn’t be in the race. He was 66 years old. But she also knew that he would try.
Mr. Hakansson went to see the judges. “I want to be in that race,” he said.
“Go home to your rocking chair!” said one of the judges. “You are too old. This race lasts for days. The men go from one end of Sweden to the other. That’s more than 1,000 miles. You would never make it.”
“We’ll see,” said Mr. Hakansson.
Over 1,000 men wanted to be in the race. The judges picked only 50. They were all strong young men. They went by train to the town where the race would begin. There they spent days getting ready.
Mr. Hakansson was not one of the 50. So he couldn’t ride on the train.
“Then I’ll ride my bicycle,” he said. And he did. He rode 1,000 miles just to get where the race was to start!
At last, the race began. The 50 strong young men climbed on their bicycles. One of the judges fired a gun. And the young men were off!
Close behind them came Mr. Hakansson. His long white beard waved in the wind. “You can keep me out of the race,” he said. “But you can’t keep me off the road!”
And then Mr. Hakansson moved in front of the 50 strong young men!
After a while he came to a small town. The street was lined with people. They cheered as Mr. Hakansson rode by.
“Look, Daddy,” said a small boy. “There goes Supergrandpa!” Everyone laughed.
A writer for a paper heard the boy. He took a picture of Mr. Hakansson and wrote a story about him. From then on everybody in Sweden was cheering for “Supergrandpa”.
Day after day the race went on. Each night the 50 strong men rested. But not Supergrandpa! He rode for three days and three nights without any sleep at all. Then he rested only three hours!
Supergrandpa didn’t even eat very much. He didn’t want to leave the road. But sometimes people brought him cake, coffee and berries. Then he would eat while sitting on his bicycle.
For more than six days Supergrandpa rode on. In all that time, he had only 10 hours of sleep.
At last he crossed the finish line — a day ahead of the strong men. All the town were there to meet him. Everybody cheered and cheered. A band from the fire station played. Dogs barked. Children danced around Supergrandpa.
25. Mr. Hakansson got to the town where the race began by ________.
A. running there B. taking the train
C. driving his car D. riding his bicycle
26. Mr. Hakansson crossed the finish line ________.
A. the day after he started the race B. a few minutes before another racer
C. a day before the other cyclists D. after ten hours of sleep
27. What might be the title of the story
A. An Admirable Supergrandpa B. An Exciting Riding Race
C. An Unbelievable Experience D. An Unforgettable Old Man
C
In the dead of winter, we don’t typically think about spending time outdoors, but according to many physicians we should. The sun is our greatest source of a vitamin that is essential for good health — vitamin D.
This important nutrient (营养素) strengthens bones and teeth and is linked to the prevention of heart disease, cancer and many other life-threatening diseases.
The recommended daily requirement is 400-600 IU. In summer, people with dark brown eyes and darker skin convert sunlight from just 15 minutes outside without sunscreen into adequate amounts of vitamin D.
Even during winter, just a 10-minute walk midday can keep the body’s vitamin D at healthy levels. During brief winter walks, we receive the greatest benefits when we wear no sunscreen and expose as much skin to the sun as
possible.
Vitamin D can also be obtained from foods. Salmon is one of the best sources of the vitamin. Egg yolks, cheese, mushrooms and beef liver contain smaller quantities of it.
To attract consumers, food companies add vitamin D to some of their milk products. The practice of putting the vitamin into milk began in the 1930s. At that time, many children were suffering from rickets, an illness that is caused by a vitamin D deficiency (不足). It made the children’s bones soft and weak. Adding Vitamin D to milk helped to solve the problem, and it has been available ever since.
For people who still need more vitamin D, there is another option: take vitamin D supplements. These products are widely sold in stores. However, anyone considering taking supplements should consult a physician first.
28. What is the main purpose of this article
A. To note risks associated with a nutrient.
B. To analyze a nutrient’s composition.
C. To introduce a valuable nutrient.
D. To explain how a nutrient was discovered
29. What does this article imply about people during the winter months
A. They aren’t able to meet their deadlines.
B. They often don’t dress warmly enough.
C. They generally tend to remain indoors.
D. They leave lots of work for others to do.
30. According to this article, what should people avoid doing with their skin to get the most benefit
A. Washing it with harsh cleaners.
B. Scratching it to relieve an itch.
C. Allowing it to become extremely dry.
D. Covering it with protective lotion.
31. How does the article define rickets
A. As a revolutionary drug. B. As a health problem.
C. As an economical treatment. D. As a mental disorder.
D
Teaming up with AI
First the robots came for our jobs. Now they’re coming for our hobbies. Google’s DeepMind AI has been busy the past few years, creating programs to take on human players across a variety of games. In 2016 its AlphaGo beat the best Go player in the world. Earlier this year, its AlphaStar defeated two middle — tier players at the popular online game StarCraft II. Now it’s learning to win at multiplayer games.
“Artificially intelligent agents are getting better and better at two-player games, but most real-world endeavors (努力) require teamwork,” DeepMind’s researchers wrote in a paper published in Science in June.
To be sure computers have been proving their dominance over humans in one-on-one turn-based games such as chess ever since IBM’s Deep Blue beat Russian chess master Garry Kasparov in 1997.
However, successfully using teamwork to win in multiplayer games with complex environments was difficult to achieve.
For this purpose DeepMind’s researchers designed AI agents that taught themselves how to play first-person game Quake III Arena. The team, led by Maz Jaderberg, worked on a modified version of Quake III Arena.
The game mode they chose was “Capture the Flag”. All the players must work together to steal the other team’s flag while safeguarding their own.
The AI agents “trained” with 12 hours of game data, then matched up against professional game testers. The AI won 75 percent of the time, even when its reaction time artificially slowed down to human levels and when their aiming ability was similarly reduced.
And in order to make improvements, the programmers used various kinds of “rewards” to help the AI players weigh their goals and actions to help them cooperate in the teamwork. They also used randomized maps for each new match.
“That meant the solutions that the agents find have to be general — they cannot just memorize a sequence of actions,” said co-author Wojciech Czarnecki.
The only time humans were able to beat the AI agents was when they teamed up together. A team of one human and one AI agent had a five percent greater win possibility than a team of just AI agents.
Ethan Gach said at the video game news website Kotaku, “It suggests that the AI program is able to play with non-AI teammates.” In the near future, AI may cooperate with human beings in some other fields, such as medicine and other branches of science.
32. What might be the most difficult task for AI agents in multiplayer games
A. Understanding the rules. B. Cooperating with other players
C. Memorizing complex actions. D. Increasing reaction speed.
33. How did the researchers of Google’s DeepMind train AI agents
A. They put them through different games.
B. They gave various “punishments” when AI agents lost the games.
C. They made AI agents team up with non-professional human players.
D. They limited the time for AI agents to complete difficult tasks.
34. What does Gach mean in the last paragraph
A. AI players perform better than humans in a team game.
B. AI programs should be offered more game data.
C. AI players are able to do well with human players.
D. AI programs have been successfully put into use in medicine.
第二节(共5小题;每小题2分,共10分)
根据短文内容,从短文后的七个选项中选出能填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。选项中有两项为多余选项。
Some students get so nervous before a test. ____35____ Sian Beilock, a professor at the University of Chicago in Illinois, has studied these highly anxious test-takers. The students start worrying about the results. And when they worry, it actually uses up attention and memory resources (资源).
Professor Beilock and another researcher, Gerardo Ramirez, have developed a possible solution. Just before an exam, highly anxious test-takers spend ten minutes writing about their worries about the test.
____36____ They gave them two short maths tests. After the first one, they asked the students to either sit quietly or write about their feelings about the upcoming second test.
Professor Beilock says those who sat quietly scored an average of 12% worse on the second test. ____37____ Next, the researchers used younger students in a biology class. They told them before final exams either to write about their feelings or to think about things unrelated (不相关的) to the test. Professor Beilock says highly anxious students who did the writing got an average grade of B+, compared to a B- for those who did not.
“What we showed is that for students who are highly test-anxious, who’d done our writing intervention (干预), all of a sudden there was no relationship between test anxiety and performance. ____38____”
But what if students do not have a chance to write about their fears immediately before an exam ____39____
A. They were performing just as well as their classmates who don’t normally get nervous in these tests.
B. Researchers asked students to direct their attention from the test.
C. The researchers tested the idea on a group of twenty anxious college students.
D. But the students who had written about their fears improved their performance by an average of 5%.
E They do poorly even if they know the material.
F. It doesn’t matter where we write about our worries before an exam.
G. Professor Beilock says students can try it themselves at home r in the library.
第三部分 书面表达(共两节,32分)
第一节(共4小题;第40、41题各2分,第42题3分,第43题5分,共12分)
阅读下面短文,根据题目要求用英语回答问题。
Do you have trouble finishing your work within a given time Do you find yourself having to scramble (艰难完成) through your work because time is running out It is important to manage your time properly.
First, you should write down your tasks on paper. This is to make sure that you do not miss any of them. Having them written down somewhere ensures that you will get the task completed even if you forget about it. Of course, you need to make sure that the task list is always within your sight. Make sure you have a clear view of your tasks. You can write them down in a diary.
After you have written down your tasks, it is time to plan your action. Which tasks need not be completed as urgently How much time are you going to give each task I suggest that you complete the urgent tasks first, but at the same time, be sure to include some time to take breaks in between. The breaks ensure that you have a moment to run away from stress until you return to continue from where you left off.
Above all, however, don’t procrastinate because it is your number one enemy. Procrastination can also mean that you will not be focused when you do your work. Time is valuable, so do not waste it by procrastinating. Focus on completing the task and get it over once and for all.
40. Where can you write your tasks down
______________________________________________________________________________________
41. Why should we take breaks between tasks
______________________________________________________________________________________
42. Please decide which part is false in the following statement, then underline it and explain why.
Our biggest enemy when we manage our time properly is that we will not be focused.
______________________________________________________________________________________
43. Do you think it is important to manage your time properly Why or why not (About 40 words)
______________________________________________________________________________________
第二节(20分)
44. 假设你是红星中学高一学生李华,你的英国朋友Tom在邮件中询问你的高中生活。请给他回邮件,内容包括:
1. 你遇到的挑战;
2. 你为此所做的努力;
3. 询问他的情况。
注意:1. 词数100左右;
2. 邮件的开头和结尾已给出,不计入总词数。
Dear Tom,
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Yours,
Li Hua
同课章节目录