2023-2024学年陕西省西安市高一上学期12月月考英语试题(原卷版+ 解析版)

文档属性

名称 2023-2024学年陕西省西安市高一上学期12月月考英语试题(原卷版+ 解析版)
格式 zip
文件大小 70.3KB
资源类型 教案
版本资源 通用版
科目 英语
更新时间 2023-12-26 09:35:18

文档简介

2023—2024学年第一学期月考二
高一英语试题
第一部分 听力(共两节, 满分20分)
第一节(共5小题; 每小题1分, 满分5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
例: How much is the shirt
A. 19.15. B. 9.18. C. 9.15.
答案是C.
1. When did the man plan to meet the woman
A. At 6:30. B. At 6:50. C. At 7:00.
2 What does the woman mean
A. She spent a lot repairing her car.
B. Fixing a plane is expensive.
C. She likes riding a bicycle.
3. How can we describe the man
A. Careless. B. Polite. C. Generous.
4. What are the speakers doing
A. Waiting for friends. B. Looking after kids. C. Lining up.
5. What are the speakers discussing
A. How to divide chores.
B. What to have for dinner.
C. When to create a schedule.
第二节(共15小题; 每小题1分, 满分15分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题; 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟: 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍
听第6段材料, 回答第6、7题.
6. What probable relation is Tony to the man
A. His father. B. Ais classmate. C. His teacher.
7. What does the woman offer to do for the man
A Give him a lift. B. Make dinner for him. C. Help him with his interview.
听第7段材料,回答第8、9题。
8. What is the man unhappy with about his job
A. The benefits. B. The pay. C. The paperwork.
9. Why is the woman going to further her study
A. To get a promotion.
B. To manage a business.
C. To find a job in the government.
听第8段材料,回答第10至12题。
10. Why does the man suggest Majorca as a holiday destination
A. It’s quiet. B. It’s cheap. C. It’s exciting.
11. What attracts the man most about Torquay
A. The weather.
B. The coastal scenery.
C. The accommodation.
12. What do we know about the man
A. He doesn’t think Majorca was crowded.
B. He doesn’t like adventurous activities.
C. He is fond of walking along the coast.
听第9段材料, 回答第13至16题。
13. What is the woman probably doing
A. Conducting an interview.
B. Advertising a program.
C. Introducing an expert.
14. Why did Anna have an accident
A. She suddenly had a headache.
B. She couldn’t control her skis.
C. She was hit by someone.
15. How did Anna’s colleagues help her
A They broke the ice.
B. They called the rescue teams.
C. They tried to keep her legs warm.
16. How long was Anna trapped in the hole
A. About 13 minutes. B. About 36 minutes. C. About 80 minutes.
听第10段材料,回答第17至20题。
17. What is the purpose of World Tai Chi and Qigong Day
A. To educate people to care about others’ health.
B. To encourage people to do Tai Chi and Qigong.
C. To teach more people self-defense.
18. What do organizers do to celebrate the day
A. Organize competitions.
B. Hold lectures on health.
C. Give some classes.
19. When did World Tai Chi and Qigong Day start
A. In 1999. B. In 1965. C. In 1990.
20. What do traditionalists say about Tai Chi
A. It finds a balance between self-defense and health.
B. It benefits people with heart trouble.
C. It contains 42 movements in total.
第二部分 阅读理解(共两节, 满分30分)
第一节(共10小题; 每小题2分, 满分20分)
阅读下列短文, 从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中, 选出最佳选项。
A
Wisconsin’s Great Lakes are home to great lighthouses. Here are some lighthouses worth visiting along Lake Michigan, from south to north.
Wind Point, Racine
This 108-foot lighthouse on a point north of Racine was built in 1880. It’s open for tours and climbs up the tower from 9 a.m. to 3 p.m. the first Sunday of the month, June through October, and from 10 a.m. to 1:30 p.m. the Saturday before that Sunday, July through September. Admission is $10 for adults and $5 for kids aged between 6 and 11. The park and beach around the lighthouse are open daily from 6 a.m. to 10 p.m.
North Point, Milwaukee
This 74-foot lighthouse alongside a Queen Anne style keeper’s quarters is a landmark in the city’s Lake Park. After the coast guard decommissioned (停用) it in 1997, it stood vacant (空置的) until a friendly group restored the structure and opened it as a museum in 2007. Tours are now offered from 1 p.m. to 4 p.m. Saturday and Sunday year round, plus from 10 a.m. to 2 p.m. Thursday and Friday in the summer. Tours cost $8 for adults, $5 for seniors (65+) and $5 for students and kids (5-11).
Port Washington Breakwater (防波堤)
This Art Deco-style lighthouse replaced an older wooden structure in 1935 as part of a Works Progress Administration project. Tours aren’t available of the small structure, but visitors can walk along the 2,500-foot breakwater to get a closer look.
Rawley Point, Two Rivers
This lighthouse is worth a visit not only for its steel tower rising 113 feet above the beach, but also for its location in Point Beach State Forest. Tours are not available of the working lighthouse, but it’s viewable and photographable from the beach. In addition to six miles of Lake Michigan shoreline, the state forest has 17 miles of hiking trails to explore.
1. If a couple go to North Point with their 64-year-old mother and 10-year-old son, how much will they pay
A. $18. B. $26. C. $29. D. $32.
2. How can you appreciate the older wooden structure in Port Washington Breakwater
A. Take a sightseeing bus.
B. Take a walk along the breakwater.
C. Enter the structure on foot.
D. Ride a bike along the path.
3. What can NOT you do in Rawley Point
A. Take a photo from the beach.
B. Explore the hiking trails.
C. Look around in the working lighthouse.
D. Relax yourself along the shoreline.
B
One in five teens suffers from mental illness Parents of depressed (忧郁的) teens often think their child is just going through a certain stage, and don’t take the symptoms (症状) seriously. When I was 12 years old, I noticed something was not right with me. I told my mom, but she said I was just going through normal “teenage stuff”. I went on with everyday life, but was not able to function well. I felt depressed and seemed to be crying all the time. I never wanted to come out of my room or be around people. I even pushed people away who meant a lot to me.
I told my mother again what was going with me. Again, she explained away my symptoms by saying my hormones (荷尔蒙) were probably just acting up, but she did agree to take me to the doctor. I knew deep down that whatever was wrong with me was more than just hormones.
Parents need to take their children’s mental health seriously. Brushing it off as nothing will not make it go away. I want parents to understand that 20 percent of teens between the ages of 13 and 18 are suffering. Many of these teens feel like their voices won’t be heard if they tell their parents what they are experiencing. Parents and family members need to come together so that teens who suffer can get treatment.
I was very scared to tell my mom about what I was feeling, and it made me feel worse to be told I was just being a teen and that was hormonal. I truly believe that if teens were mere comfortable talking with their parents and telling them personal things, teen suicide and mental breakdowns would decrease. Teens will get treatment, feel more positive, and be able to live a more normal life.
4. What does the underlined phrase “Brushing it off” in paragraph 3 mean
A. Cutting it out. B. Concentrating on it.
C. Paying no attention to it. D. Making fun of it.
5 What is a proper way for parents to deal with children’s mental illness
A. Treating their symptoms as something normal.
B. Taking their children to hospital for treatment.
C. Staying with their children more often.
D. Leaving their children alone.
6. What is the purpose of this text
A. To criticize the writer’s mum.
B. To draw public attention to teenage problems
C. To introduce the writer’s suffering of teenage life.
D. To persuade parents to be serious about children’s mental illness.
C
Can exercise during childhood protect you against memory loss many years later Exercise early in life seems to have lifelong benefits for the brain, in rats at least.
“This is an animal study, but it shows that physical activity at a young age is very important — not just for physical development, but for the whole lifelong track of cognitive (认知) development during ageing,” says Martin of the University of Toronto, Canada. “In humans, it may put off the appearance of Alzheimer’s (阿兹海默症) symptoms, possibly to the point of preventing them.”
Martin’s team divided 80 young male rats into two equal groups, and placed running wheels in the cages of one group for a period of six weeks. Around four months later — when the rats had reached middle age — the team taught all the rats to connect an electric shock with being in a specific box. When placed in the box, they froze with fear.
Two weeks later, the team tested the rats in three situations: exactly the same box in the same room, the same box with the room arranged differently, and a completely different box in a different room.
The rats without access (途径) to a running wheel when they were young now froze the same percentage of times in each of these situations, suggesting they couldn’t remember which one was dangerous. But those that had been able to run in their youth froze 40 to 50 percent less in both changed box settings.
“The results suggest the amount of physical activity when we’re young, at least for rats, has influence on brain and cognitive health — in the form of better memories — when we’re older,” says Arthur Kramer of Northeastern University in Boston, who has found that, in humans, exercise improves the growth of new brain cells.
7. The study shows that ______.
A. physical activity is important for physical health
B. exercise when young can prevent memory loss when older in rats
C. using the running wheels is of benefit to the rats’ growth
D. physical activity can prevent human’s Alzheimer’s symptoms
8. What does the underlined word “it” in Paragraph 2 refer to
A. Benefit. B. Development. C. Exercise. D. Study.
9. How are Paragraph 3 and 4 mainly developed
A By analyzing causes. B. By giving an example.
C. By showing differences. D. By describing the process.
10. What is the author’s attitude towards the animal study
A. Surprised. B. Critical (批判性的). C. Objective. D. Doubtful.
第二节(共5小题; 每小题2分, 满分10分)
阅读下面短文, 选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Easy Ways to Protect Your Eyes From The Harms of Digital Devices
Most people spend a large amount of time in front of digital devices without protective glasses. Unfortunately, they are simply unaware of the harmful effects that these digital devices have on the eyes. ___11___
1. Exercise your eyes
If you keep your eyes glued to a digital device without blinking or flexing them a bit, they will get accustomed to that device distance. ___12___ You should try to move your eyes around more, changing their position or flexing them every 20 minutes or less.
2. Adjust your screen lighting
___13___ If you are in a brightly lit room, you will need to increase your screen’s brightness setting. If you are working in a dim room, you will need to decrease your screen’s light settings.
3. ___14___
Your doctor may recommend you use specialized glasses to reduce glare and eyestrain from your digital device These glasses will help protect your eyes from harmful glare whenever you use them. Keep in mind that reading glasses don’t protect your eyes from this glare.
Never let an eye problem be a hindrance to your work or fun if you are a regular user of digital devices. ___15___
A. Expose your eyes to the daylight
B. Ask your doctor to recommend specialized glasses
C. Your screen lights should be adjusted in relation to your environment.
D. You will experience problems when trying to focus on anything farther or closer to the device.
E. Optometrists (验光师) recommend that you sit at least an arm’s length away from your digital screen.
F. By following the above tips, you will help protect your eyes from the problems brought about by digital devices.
G. Below are some easy tips that you can incorporate (使并入) into your daily routine without throwing away your digital devices.
第三部分 语言运用(共两节, 满分30分)
第一节(共15小题; 每小题1分, 满分15分)
阅读下面短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
Years ago,when we first went to Canada, we were driving through Montana to Colorado with our two children. We thought we’d find a hotel on the way without ____16____ ahead of time. As it was getting late, we started looking for a hotel, only to find that all the hotels were full.
____17____, around 9 p.m., we stopped at a gas station. My husband told the woman behind the counter that we were ____18____ to find a hotel. She told us it would be ____19____ at such late time in a busy season. Noticing that we were worried, she said we could spend the night at her home near.
Though surprised at her ____20____, we gladly accepted it. She then called her son to come and lead the way, since she had to work until midnight. Soon a pick-up vehicle arrived and we ____21____ it. When we reached her home, her husband ____22____ us. He invited us to have coffee and we chatted when ____23____ his wife. She came past 12. We asked if we could leave ____24____ in the morning so as not to disturb them. They said we were now guests and we’d have to have breakfast with them.
The next morning, around the table were a mass of people, and we were ______25______ that they were total ______26______ from different countries. After breakfast, when we were ______27______, my husband asked if he could offer some ______28______. But they said no. Then we left. We kept in ______29______ for many years. Later we lost contact, but over the years we have never forgotten their ______30______.
16. A. ordering B. booking C. seeking D. exchanging
17. A. Eventually B. Incredibly C. Typically D. Luckily
18. A. managing B. struggling C. deciding D. failing
19. A. unnecessary B. informal C. improper D. impossible
20. A. employment B. request C. offer D. admission
21. A. followed B. made C. took D. embraced
22. A. joined B. accepted C. greeted D. assisted
23. A. talking about B. waiting for C. cheering up D. picking up
24. A. absolutely B. definitely C. originally D. secretly
25. A. aware B. angry C. amazed D. anxious
26. A. consumers B. strangers C. relatives D. neighbors
27. A. insisting B. wandering C. approaching D. leaving
28. A. payment B. service C. advice D. food
29. A. line B. check C. touch D. mind
30. A. passion B. eagerness C. kindness D. encouragement
第二节(共10小题: 每小题1.5分, 满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
A Bite of China
No trip would be complete without ___31___(experience) the local food culture. Actually, China has various kinds of delicious food, including a wide variety of local snacks.
Without a doubt, for the majority of the foreigners I contacted, and myself included, Peking Duck, Dim Sum, Mongolian Hot Pot were the favorite Chinese___32___(dish). China is a place___33___the food is not only delicious, but the ___34___(cheap) I’ve ever found.
___35___my last night in Beijing before returning to the States, I went to a Peking Duck restaurant that had been suggested for me to try. What ___36___beautiful place! Splendid woodblock prints on the walls, fresh flowers in the vases on the table, ___37___(attract) silverware (镀银餐具) and beautiful chopsticks. I was handed a menu and found most of the prices___38___(be) especially low for the high quality of the food. The duck came in whole or half, along with all the little decorations that you know if you’ve ever eaten Peking duck--a little tortilla (玉米饼) to put the sliced duck and vegetables in chopped onion, sauce.
Anyway, I ended up ordering a whole duck and thought I’d just take the rest back to my hotel ___39___(eat) later if I couldn’t finish it. Unbelievably, in the end there was none of the whole duck ___40___(leave) on the plate. Umm, yummy!
第四部分 写作(共两节, 满分40分)
第一节(满分15分)
41. 近日,你们班就“学校每天清晨开展冬季跑操活动”进行了一次讨论,请根据以下内容,给学校英文报编辑写一篇短文。
(1)64%的学生支持,他们认为跑操可以增强体质,激励精神。
(2)近三分之一的学生持反对观点,认为天气寒冷,学业繁重,没必要非得坚持。
(3)你的看法。
注意:(1)词数80左右;
(2)可适当增加细节,以使行文连贯。
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
第二节 读后续写(满分25分)
42. 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
Karl walked to the back of the classroom to put his book away. There, lying on the carpet in front of the bookcase, was a golden ticket! He picked it up. His heart beat faster when he saw that the name line was blank.
The boys and girls in Karl’s class could earn golden tickets by doing well in their work or by being extra helpful or kind. Once a week his teacher, Miss Evans, drew a ticket out of a jar, and let the winner choose a prize. Karl couldn’t believe his luck.
The golden ticket was going to be drawn, and here was another ticket, just for him. He looked around, but no one else was near the ticket. All his classmates were at their desks, laughing and talking with each other.
Karl decided to write his name on the blank line. Then he could put it into the prize jar with the tickets he’d already earned. With so many chances, at least one of his tickets would be picked! Then he could choose the pink pig as his sister’s birthday present, just like what he had been hoping for.
He smiled and reached for the pencil in his pocket. Suddenly his fingers stopped. There was a strange feeling in his chest, and it wasn’t his heartbeat.
He looked out of the window and tried to figure it out. He did find the ticket, but he hadn’t earned it. Maybe whoever lost it was looking for it. But he needed this extra ticket for his great plan!
He remembered what Dad had told him and his sister. “When you make a right choice, you can feel peaceful inside. You never have to feel bad about your choice later.”
Paragraph 1:
He put the pencil back in his pocket.
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Paragraph 2:
“Karl, I’d like you to have another ticket,” Miss Evans said.
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________2023—2024学年第一学期月考二
高一英语试题
第一部分 听力(共两节, 满分20分)
第一节(共5小题; 每小题1分, 满分5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
例: How much is the shirt
A. 19.15. B. 9.18. C. 9.15.
答案C.
1. When did the man plan to meet the woman
A. At 6:30. B. At 6:50. C. At 7:00.
2 What does the woman mean
A. She spent a lot repairing her car.
B. Fixing a plane is expensive.
C. She likes riding a bicycle.
3. How can we describe the man
A. Careless. B. Polite. C. Generous.
4. What are the speakers doing
A. Waiting for friends. B. Looking after kids. C. Lining up.
5. What are the speakers discussing
A. How to divide chores.
B. What to have for dinner.
C. When to create a schedule.
第二节(共15小题; 每小题1分, 满分15分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题; 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟: 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍
听第6段材料, 回答第6、7题.
6. What probable relation is Tony to the man
A. His father. B. Ais classmate. C. His teacher.
7. What does the woman offer to do for the man
A Give him a lift. B. Make dinner for him. C. Help him with his interview.
听第7段材料,回答第8、9题。
8. What is the man unhappy with about his job
A. The benefits. B. The pay. C. The paperwork.
9. Why is the woman going to further her study
A. To get a promotion.
B. To manage a business.
C. To find a job in the government.
听第8段材料,回答第10至12题。
10. Why does the man suggest Majorca as a holiday destination
A. It’s quiet. B. It’s cheap. C. It’s exciting.
11. What attracts the man most about Torquay
A. The weather.
B. The coastal scenery.
C. The accommodation.
12. What do we know about the man
A. He doesn’t think Majorca was crowded.
B. He doesn’t like adventurous activities.
C He is fond of walking along the coast.
听第9段材料, 回答第13至16题。
13. What is the woman probably doing
A. Conducting an interview.
B. Advertising a program.
C. Introducing an expert.
14. Why did Anna have an accident
A. She suddenly had a headache.
B. She couldn’t control her skis.
C. She was hit by someone.
15. How did Anna’s colleagues help her
A. They broke the ice.
B. They called the rescue teams.
C. They tried to keep her legs warm.
16. How long was Anna trapped in the hole
A. About 13 minutes. B. About 36 minutes. C. About 80 minutes.
听第10段材料,回答第17至20题。
17. What is the purpose of World Tai Chi and Qigong Day
A. To educate people to care about others’ health.
B. To encourage people to do Tai Chi and Qigong.
C. To teach more people self-defense.
18. What do organizers do to celebrate the day
A. Organize competitions.
B. Hold lectures on health.
C. Give some classes.
19. When did World Tai Chi and Qigong Day start
A. In 1999. B. In 1965. C. In 1990.
20. What do traditionalists say about Tai Chi
A. It finds a balance between self-defense and health.
B. It benefits people with heart trouble.
C. It contains 42 movements in total.
第二部分 阅读理解(共两节, 满分30分)
第一节(共10小题; 每小题2分, 满分20分)
阅读下列短文, 从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中, 选出最佳选项。
A
Wisconsin’s Great Lakes are home to great lighthouses. Here are some lighthouses worth visiting along Lake Michigan, from south to north.
Wind Point, Racine
This 108-foot lighthouse on a point north of Racine was built in 1880. It’s open for tours and climbs up the tower from 9 a.m. to 3 p.m. the first Sunday of the month, June through October, and from 10 a.m. to 1:30 p.m. the Saturday before that Sunday, July through September. Admission is $10 for adults and $5 for kids aged between 6 and 11. The park and beach around the lighthouse are open daily from 6 a.m. to 10 p.m.
North Point, Milwaukee
This 74-foot lighthouse alongside a Queen Anne style keeper’s quarters is a landmark in the city’s Lake Park. After the coast guard decommissioned (停用) it in 1997, it stood vacant (空置的) until a friendly group restored the structure and opened it as a museum in 2007. Tours are now offered from 1 p.m. to 4 p.m. Saturday and Sunday year round, plus from 10 a.m. to 2 p.m. Thursday and Friday in the summer. Tours cost $8 for adults, $5 for seniors (65+) and $5 for students and kids (5-11).
Port Washington Breakwater (防波堤)
This Art Deco-style lighthouse replaced an older wooden structure in 1935 as part of a Works Progress Administration project. Tours aren’t available of the small structure, but visitors can walk along the 2,500-foot breakwater to get a closer look.
Rawley Point, Two Rivers
This lighthouse is worth a visit not only for its steel tower rising 113 feet above the beach, but also for its location in Point Beach State Forest. Tours are not available of the working lighthouse, but it’s viewable and photographable from the beach. In addition to six miles of Lake Michigan shoreline, the state forest has 17 miles of hiking trails to explore.
1. If a couple go to North Point with their 64-year-old mother and 10-year-old son, how much will they pay
A. $18. B. $26. C. $29. D. $32.
2. How can you appreciate the older wooden structure in Port Washington Breakwater
A. Take a sightseeing bus.
B. Take a walk along the breakwater.
C. Enter the structure on foot.
D. Ride a bike along the path.
3. What can NOT you do in Rawley Point
A. Take a photo from the beach.
B. Explore the hiking trails.
C. Look around in the working lighthouse.
D. Relax yourself along the shoreline.
【答案】1. C 2. B 3. C
【解析】
【导语】这是一篇应用文。威斯康星州的五大湖是大灯塔的家园。文章介绍了一些沿着密歇根湖从南到北值得参观的灯塔。
【1题详解】
细节理解题。根据“North Point, Milwaukee”部分中“Tours cost $ 8 for adults, $ 5 for seniors (65+) and $ 5 for students and kids (5-11).”(成年人8美元,老年人5美元(65岁以上) ,学生和儿童5美元(5-11岁)。)可知,一对夫妇带着他们64岁的母亲和一个10岁的儿子参观的话,需要付3个大人和一个小孩的费用,即:$3*8+$5=$29,故选C。
【2题详解】
细节理解题。根据“Port Washington Breakwater(防波堤)”部分“This Art Deco-style lighthouse replaced an older wooden structure in 1935 as part of a Works Progress Administration project. Tours aren’t available of the small structure, but visitors can walk along the 2, 500-foot breakwater to get a closer look.”(这个Art Deco风格的灯塔在1935年取代了一个旧的木结构作为工程Works Progress Administration的一部分。这个小建筑没有旅游线路,但是游客可以沿着2500英尺高的防波堤走近一看。)可知,游客要参观Port Washington Breakwater 的话,需要步行。故选B。
【3题详解】
细节理解题。根据“Rawley Point, Two Rivers”部分“Tours are not available of the working lighthouse, but it’s viewable and photographable from the beach. In addition to six miles of Lake Michigan shoreline, the state forest has 17 miles of hiking trails to explore.”(虽然不能参观工作中的灯塔,但是可以在海滩上观赏和拍照。除了6英里的密歇根湖海岸线,该州森林还有17英里的徒步旅行小径可供探索。)可知,游客在Rawley Point, Two Rivers可以在海滩拍照,可以沿着海岸线放松自己,也可以探险17英里的森林小径。但是不能参观工作中的灯塔,故选C。
B
One in five teens suffers from mental illness Parents of depressed (忧郁的) teens often think their child is just going through a certain stage, and don’t take the symptoms (症状) seriously. When I was 12 years old, I noticed something was not right with me. I told my mom, but she said I was just going through normal “teenage stuff”. I went on with everyday life, but was not able to function well. I felt depressed and seemed to be crying all the time. I never wanted to come out of my room or be around people. I even pushed people away who meant a lot to me.
I told my mother again what was going with me. Again, she explained away my symptoms by saying my hormones (荷尔蒙) were probably just acting up, but she did agree to take me to the doctor. I knew deep down that whatever was wrong with me was more than just hormones.
Parents need to take their children’s mental health seriously. Brushing it off as nothing will not make it go away. I want parents to understand that 20 percent of teens between the ages of 13 and 18 are suffering. Many of these teens feel like their voices won’t be heard if they tell their parents what they are experiencing. Parents and family members need to come together so that teens who suffer can get treatment.
I was very scared to tell my mom about what I was feeling, and it made me feel worse to be told I was just being a teen and that was hormonal. I truly believe that if teens were mere comfortable talking with their parents and telling them personal things, teen suicide and mental breakdowns would decrease. Teens will get treatment, feel more positive, and be able to live a more normal life.
4. What does the underlined phrase “Brushing it off” in paragraph 3 mean
A. Cutting it out. B. Concentrating on it.
C. Paying no attention to it. D. Making fun of it.
5. What is a proper way for parents to deal with children’s mental illness
A. Treating their symptoms as something normal.
B. Taking their children to hospital for treatment.
C. Staying with their children more often.
D. Leaving their children alone.
6. What is the purpose of this text
A. To criticize the writer’s mum.
B. To draw public attention to teenage problems
C. To introduce the writer’s suffering of teenage life.
D. To persuade parents to be serious about children’s mental illness.
【答案】4. C 5. B 6. D
【解析】
【导语】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了作者患有精神疾病,他希望能得到父母的认真对待,青少年患有精神疾病的几率很高,他呼吁父母重视孩子的心理健康。
【4题详解】
词句猜测题。根据划线部分上文“Parents need to take their children’s mental health seriously. (父母需要认真对待孩子的心理健康。)”以及下文“as nothing will not make it go away (把它当作没事不会让它消失)”可推知,此处指不去理会孩子的精神疾病,认为孩子没事并不会让疾病消失,父母需要多关注孩子的心理健康问题。划线部分“Brushing it off”意为“不注意它、不理会它”,与“Paying no attention to it”表达意思一致。故选C项。
【5题详解】
推理判断题。通过文章倒数第二段“Parents and family members need to come together so that teens who suffer can get treatment. (父母和家庭成员需要团结起来,这样遭受痛苦青少年才能得到治疗。)”可知,父母和家庭成员团结起来,让遭受痛苦的青少年得到治疗;由此可知,作者认为父母处理孩子精神疾病的正确方式是带孩子去医院治疗。故选B项。
【6题详解】
推理判断题。通读全文,再根据文章第三段“I want parents to understand that 20 percent of teens between the ages of 13 and 18 are suffering. Many of these teens feel like their voices won’t be heard if they tell their parents what they are experiencing. Parents and family members need to come together so that teens who suffer can get treatment. (我想让父母明白,在13岁到18岁的青少年中,有20%的人正在遭受痛苦。这些青少年中的许多人觉得,如果他们告诉父母他们正在经历的事情,他们的声音就不会被听到。父母和家庭成员需要团结起来,这样受害的青少年才能得到治疗。)”以及最后一段中的“I truly believe that if teens were mere comfortable talking with their parents and telling them personal things, teen suicide and mental breakdowns would decrease. Teens will get treatment, feel more positive, and be able to live a more normal life. (我真的相信,如果青少年能自在地与父母交谈,告诉他们个人的事情,青少年自杀和精神崩溃就会减少。青少年将得到治疗,感觉更积极,能够过更正常的生活。)”可知,作者结合自己经历阐述有很多青少年正遭受心理问题困扰,但却被家人忽视,作者在文中呼吁父母和家人需要认真关注此问题,才能让青少年得到治疗过上正常生活;由此可知本文的目的是说服父母重视孩子的精神疾病。故选D项。
C
Can exercise during childhood protect you against memory loss many years later Exercise early in life seems to have lifelong benefits for the brain, in rats at least.
“This is an animal study, but it shows that physical activity at a young age is very important — not just for physical development, but for the whole lifelong track of cognitive (认知的) development during ageing,” says Martin of the University of Toronto, Canada. “In humans, it may put off the appearance of Alzheimer’s (阿兹海默症) symptoms, possibly to the point of preventing them.”
Martin’s team divided 80 young male rats into two equal groups, and placed running wheels in the cages of one group for a period of six weeks. Around four months later — when the rats had reached middle age — the team taught all the rats to connect an electric shock with being in a specific box. When placed in the box, they froze with fear.
Two weeks later, the team tested the rats in three situations: exactly the same box in the same room, the same box with the room arranged differently, and a completely different box in a different room.
The rats without access (途径) to a running wheel when they were young now froze the same percentage of times in each of these situations, suggesting they couldn’t remember which one was dangerous. But those that had been able to run in their youth froze 40 to 50 percent less in both changed box settings.
“The results suggest the amount of physical activity when we’re young, at least for rats, has influence on brain and cognitive health — in the form of better memories — when we’re older,” says Arthur Kramer of Northeastern University in Boston, who has found that, in humans, exercise improves the growth of new brain cells.
7. The study shows that ______.
A. physical activity is important for physical health
B. exercise when young can prevent memory loss when older in rats
C. using the running wheels is of benefit to the rats’ growth
D. physical activity can prevent human’s Alzheimer’s symptoms
8. What does the underlined word “it” in Paragraph 2 refer to
A. Benefit. B. Development. C. Exercise. D. Study.
9. How are Paragraph 3 and 4 mainly developed
A. By analyzing causes. B. By giving an example.
C. By showing differences. D. By describing the process.
10. What is the author’s attitude towards the animal study
A. Surprised. B. Critical (批判性的). C. Objective. D. Doubtful.
【答案】7. B 8. C 9. D 10. C
【解析】
【导语】本文是一篇说明文。文章介绍了一项针对老鼠的动物研究发现生命早期的锻炼似乎对大脑有终身的好处。
【7题详解】
细节理解题。根据第一段“Can exercise during childhood protect you against memory loss many years later Exercise early in life seems to have lifelong benefits for the brain, in rats at least. (童年时期的锻炼能防止多年后的失忆吗?生命早期的锻炼似乎对大脑有终身的好处,至少在老鼠身上是这样)”可知,该研究发现年轻时的锻炼可以防止老鼠年老时的记忆丧失。故选B项。
【8题详解】
词句猜测题。根据第二段中“This is an animal study, but it shows that physical activity at a young age is very important — not just for physical development, but for the whole lifelong track of cognitive (认知的) development during ageing (这是一项动物研究,但它表明,年轻时的体育活动非常重要——不仅对身体发育,而且对衰老过程中认知发展的整个终身轨迹都很重要)”可知,作者先介绍这项动物研究的发现,说明年轻时的体育活动的重要性;再结合画线词的上文“In humans (在人类身上)”和下文“may put off the appearance of Alzheimer’s (阿兹海默症) symptoms, possibly to the point of preventing them (可以延缓阿尔茨海默症的出现,甚至可能达到预防的程度)”可知,作者从动物研究的发现转而说到人身上,指出上文提到“physical activity (体育活动)”对人类同样重要,it指代的是体育锻炼。故选C项。
【9题详解】
推理判断题。根据第三段“Martin’s team divided 80 young male rats into two equal groups, and placed running wheels in the cages of one group for a period of six weeks. Around four months later — when the rats had reached middle age — the team taught all the rats to connect an electric shock with being in a specific box. When placed in the box, they froze with fear. (Martin的团队将80只年轻的雄性老鼠分成两组,并在一组的笼子里放置跑步轮,为期六周。大约四个月后,当老鼠到了中年时,研究小组教所有的老鼠把电击和呆在一个特定的盒子里联系起来。当它们被放进盒子里时,它们吓呆了)”和第四段“Two weeks later, the team tested the rats in three situations: exactly the same box in the same room, the same box with the room arranged differently, and a completely different box in a different room. (两周后,研究小组在三种情况下对老鼠进行了测试:同一个房间里完全相同的盒子,排列不同的房间里相同的盒子,以及不同的房间里的完全不同的盒子)”可知,这两段主要通过描述研究人员进行实验的具体过程来呈现。故选D项。
【10题详解】
推理判断题。通读全文可知,第一段简要地指明了该动物研究的发现,第二段从该研究的负责者Martin的角度说明了该发现的意义,第三、四段呈现了实验的具体过程,第五段具体介绍了实验的结果,第六段从与该领域相关的研究人员Arthur Kramer的角度对研究结果进行了评价。由此可知,作者是客观地介绍了该动物实验,并未表明个人的倾向或想法,因此是客观的。故选C项。
第二节(共5小题; 每小题2分, 满分10分)
阅读下面短文, 选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Easy Ways to Protect Your Eyes From The Harms of Digital Devices
Most people spend a large amount of time in front of digital devices without protective glasses. Unfortunately, they are simply unaware of the harmful effects that these digital devices have on the eyes. ___11___
1. Exercise your eyes
If you keep your eyes glued to a digital device without blinking or flexing them a bit, they will get accustomed to that device distance. ___12___ You should try to move your eyes around more, changing their position or flexing them every 20 minutes or less.
2. Adjust your screen lighting
___13___ If you are in a brightly lit room, you will need to increase your screen’s brightness setting. If you are working in a dim room, you will need to decrease your screen’s light settings.
3. ___14___
Your doctor may recommend you use specialized glasses to reduce glare and eyestrain from your digital device. These glasses will help protect your eyes from harmful glare whenever you use them. Keep in mind that reading glasses don’t protect your eyes from this glare.
Never let an eye problem be a hindrance to your work or fun if you are a regular user of digital devices. ___15___
A. Expose your eyes to the daylight
B. Ask your doctor to recommend specialized glasses
C. Your screen lights should be adjusted in relation to your environment.
D. You will experience problems when trying to focus on anything farther or closer to the device.
E. Optometrists (验光师) recommend that you sit at least an arm’s length away from your digital screen.
F. By following the above tips, you will help protect your eyes from the problems brought about by digital devices.
G. Below are some easy tips that you can incorporate (使并入) into your daily routine without throwing away your digital devices.
【答案】11. G 12. D 13. C 14. B 15. F
【解析】
【导语】这是一篇说明文。文章主要介绍了一些保护眼睛的建议,以便我们更好地保护眼睛。
【11题详解】
根据上文“Most people spend a large amount of time in front of digital devices without protective glasses. Unfortunately, they are simply unaware of the harmful effects that these digital devices have on the eyes.(大多数人在没有防护眼镜情况下花费大量时间在数字设备前。不幸的是,他们根本没有意识到这些数字设备对眼睛的有害影响)”以及后文主要介绍了一些保护眼睛的建议,以便我们更好地保护眼睛。故G选项“下面是一些简单的建议,你可以把它们融入到你的日常生活中,而不用扔掉你的电子设备”承上启下,符合语境,故选G。
【12题详解】
根据上文“If you keep your eyes glued to a digital device without blinking or flexing them a bit, they will get accustomed to that device distance.(如果你的眼睛一直盯着电子设备,不眨眼,也不动一下,它们就会习惯这种距离)”可知,本句主要说明上文“一直盯着电子设备”这一行为带来的结果:你会遇到问题。故D选项“当你试图聚焦在离设备更远或更近的地方时,你会遇到问题”符合语境,故选D。
【13题详解】
根据标题“Adjust your screen lighting(调整屏幕灯光)”中screen lighting可对应到C选项screen lights,说明屏幕灯光应该调整。故C选项“你的屏幕灯光应该根据你的环境进行调整”符合语境,故选C。
【14题详解】
根据本段内容“Your doctor may recommend you use specialized glasses to reduce glare and eyestrain from your digital device. These glasses will help protect your eyes from harmful glare whenever you use them. Keep in mind that reading glasses don’t protect your eyes from this glare.(你的医生可能会建议你使用专门的眼镜来减少数码设备带来的眩光和眼睛疲劳。这种眼镜可以保护你的眼睛免受有害强光的伤害。记住,老花镜并不能保护你的眼睛免受强光的伤害)”可知,本段的主旨是让医生给你推荐专门的眼镜来保护眼睛。故B选项“让你的医生推荐专门的眼镜”符合语境,故选B。
【15题详解】
根据上文“Never let an eye problem be a hindrance to your work or fun if you are a regular user of digital devices.(如果你经常使用电子设备,千万不要让眼睛问题妨碍你的工作或娱乐)”以及本句为本段最后一句,故重新强调文章给出的建议。故F选项“按照以上的建议,你可以保护眼睛免受数码设备带来的问题”符合语境,故选F。
第三部分 语言运用(共两节, 满分30分)
第一节(共15小题; 每小题1分, 满分15分)
阅读下面短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
Years ago,when we first went to Canada, we were driving through Montana to Colorado with our two children. We thought we’d find a hotel on the way without ____16____ ahead of time. As it was getting late, we started looking for a hotel, only to find that all the hotels were full.
____17____, around 9 p.m., we stopped at a gas station. My husband told the woman behind the counter that we were ____18____ to find a hotel. She told us it would be ____19____ at such late time in a busy season. Noticing that we were worried, she said we could spend the night at her home near.
Though surprised at her ____20____, we gladly accepted it. She then called her son to come and lead the way, since she had to work until midnight. Soon a pick-up vehicle arrived and we ____21____ it. When we reached her home, her husband ____22____ us. He invited us to have coffee and we chatted when ____23____ his wife. She came past 12. We asked if we could leave ____24____ in the morning so as not to disturb them. They said we were now guests and we’d have to have breakfast with them.
The next morning, around the table were a mass of people, and we were ______25______ that they were total ______26______ from different countries. After breakfast, when we were ______27______, my husband asked if he could offer some ______28______. But they said no. Then we left. We kept in ______29______ for many years. Later we lost contact, but over the years we have never forgotten their ______30______.
16. A. ordering B. booking C. seeking D. exchanging
17. A. Eventually B. Incredibly C. Typically D. Luckily
18. A. managing B. struggling C. deciding D. failing
19. A. unnecessary B. informal C. improper D. impossible
20. A. employment B. request C. offer D. admission
21. A. followed B. made C. took D. embraced
22. A. joined B. accepted C. greeted D. assisted
23. A. talking about B. waiting for C. cheering up D. picking up
24. A. absolutely B. definitely C. originally D. secretly
25. A. aware B. angry C. amazed D. anxious
26. A. consumers B. strangers C. relatives D. neighbors
27. A. insisting B. wandering C. approaching D. leaving
28. A. payment B. service C. advice D. food
29. A. line B. check C. touch D. mind
30. A. passion B. eagerness C. kindness D. encouragement
【答案】16. B 17. A 18. B 19. D 20. C 21. A 22. C 23. B 24. D 25. C 26. B 27. D 28. A 29. C 30. C
【解析】
【导语】本文是一篇记叙文。文章讲述了作者一家开车去加拿大,原以为在途中能够找到可以居住的汽车旅馆,但是没有找到,在加油站加油时得到了老板娘的热情招待,并让作者一家住进了她的家里。作者一家表示很感激她们的款待。
【16题详解】
考查动词词义辨析。句意:我们认为能够在路上找到一家宾馆,因此没有提前订房间。A. ordering订购;B. booking预订;C. seeking寻找;D. exchanging交换。根据下文“As it was getting late,we started looking for a hotel, only to find that all the hotels were full.(天色已晚,我们开始找旅馆,却发现所有的旅馆都住满了)”可知,作者没有提前订房间。故选B。
【17题详解】
考查副词词义辨析。句意:最终,我们在加油站停下来加油。A. Eventually最终;B. Incredibly难以置信地;C. Typically典型地;D. Luckily幸运地。根据上文“As it was getting late, we started looking for a hotel, only to find that all the hotels were full.(天色已晚,我们开始找旅馆,却发现所有的旅馆都住满了)”可知,作者在找宾馆,但是所有的宾馆都满了,所以作者最终在一家加油站停下来。故选A。
【18题详解】
考查动词词义辨析。句意:我丈夫告诉柜台的那位女士我们正努力地找宾馆。A. managing设法做到;B. struggling挣扎;C. deciding决定;D. failing失败。根据上文“As it was getting late, we started looking for a hotel, only to find that all the hotels were full.(天色已晚,我们开始找旅馆,却发现所有的旅馆都住满了)”可知,作者一家很难找到宾馆,struggle to do表示“努力做,费劲做某事”。故选B。
【19题详解】
考查形容词词义辨析。句意:她告诉我们在这么一个大旺季,这么晚不可能找到宾馆。A. unnecessary不必须要的;B. informal不正式的;C. improper不正确的;D. impossible不可能的。根据本句中的两个状语“at such late time in a busy season(在旺季这么晚的时候)”可知,此处强调现在找宾馆根本不可能。故选D。
【20题详解】
考查名词词义辨析。句意:尽管很惊讶于她的提议,我们还是接受了。A. employment雇佣;B. request要求;C. offer提议;D. admission承认。根据前文“Noticing that we were worried, she said we could spend the night at her home near.(注意到我们的担心,她说我们可以在她家过夜)”可知,此处是指这个女士提出让我们暂住她的家里的提议。故选C。
【21题详解】
考查动词词义辨析。句意:很快一辆卡车来接我们,我们随后跟在卡车后。A. followed跟随;B. made使,让;C. took拿走;D. embraced拥抱。根据上文“She then called her son to come and lead the way, since she had to work until midnight.(然后她叫儿子来带路,因为她要工作到半夜)”可知,作者一家接受了那位女士的提议,所以是跟着车去她的家里。故选A。
【22题详解】
考查动词词义辨析。句意:当我们到达他们的家的时候,她的丈夫欢迎了我们。A. joined加入;B. accepted接受;C. greeted欢迎,问候;D. assisted帮助。根据后文“He invited us to have coffee(他请我们去喝咖啡)”可知,那位女士的丈夫对作者一家的到来表示欢迎或问候。故选C。
【23题详解】
考查动词短语辨析。句意:他邀请我们喝咖啡,我们聊着天等着他妻子回来。A. talking about谈论;B. waiting for等待;C. cheering up欢呼;D. picking up捡起。根据上文“She then called her son to come and lead the way, since she had to work until midnight.(然后她叫儿子来带路,因为她要工作到半夜)”可知,我们在等他的老婆——那位女士回来。故选B。
【24题详解】
考查副词词义辨析。句意:为了不打扰他们,我们问他们是否我们可以在早晨静悄悄地离开。A. absolutely完全;B. definitely明确地;C. originally起初;D. secretly偷偷地。根据后文“so as not to disturb them(以免打扰他们)”可知,作者想要偷偷地走,以免打扰对方。故选D。
【25题详解】
考查形容词词义辨析。句意:第二天早上,围坐在桌子旁的人很多,我们惊讶地发现他们来自不同的国家,完全是陌生人。A. aware意识到的;B. angry生气的;C. amazed惊讶的;D. anxious焦虑的。根据前文“The next morning, around the table were a mass of people(第二天早上,桌子周围围了一大群人)”及“that they were total _____11_____ from different countries.(他们完全是来自不同国家的陌生人)”可知,第二天早上吃早饭的时候,桌子周围坐满了来自不同国家的陌生人,这让作者一家人感到很惊讶。故选C。
【26题详解】
考查名词词义辨析。句意:第二天早上,围坐在桌子旁的人很多,我们惊讶地发现他们来自不同的国家,完全是陌生人。A. consumers消费者;B. strangers陌生人;C. relatives亲戚;D. neighbors邻居。根据后文“from different countries.(来自不同国家)”可知,围着桌子的是完全的陌生人。故选B。
【27题详解】
考查动词词义辨析。句意:在我们要离开的时候,我丈夫问是否我们可以支付点费用。A. insisting坚持;B. wandering想知道;C. approaching靠近;D. leaving离开。根据上文“We asked if we could leave secretly in the morning so as not to disturb them. They said we were now guests and we’d have to have breakfast with them.(为了不打扰他们,我们问是否可以早上偷偷离开。他们说我们现在是客人,我们必须和他们一起吃早餐)”可知,作者早餐后就离开。故选D。
【28题详解】
考查名词词义辨析。句意:在我们要离开的时候,我丈夫问是否我们可以支付点费用。A. payment费用;B. service服务;C. advice建议;D. solution解决办法。根据前文“she said we could spend the night at her home near(她说我们可以在她家过夜)”可知,在对方家里住宿一晚,作者应该是想给一些费用。故选A。
【29题详解】
考查名词词义辨析。句意:我们保持好几年联系。A. line线,队;B. check检查;C. touch联系;D. mind头脑。根据后文“Later we lost contact(后来我们失去联系)”可知,这一家与对方保持好几年联系,之后才断了联系。故选C。
【30题详解】
考查名词词义辨析。句意:但是多年来,我们一直没有忘记他们的善良。A. passion热情;B. eagerness渴望;C. kindness善良;D. encouragement鼓励。根据前文“she said we could spend the night at her home near(她说我们可以在她家过夜)”可知,那位女士一家让作者一家在他们家里免费住宿一晚应该是一大善举。故选C。
第二节(共10小题: 每小题1.5分, 满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
A Bite of China
No trip would be complete without ___31___(experience) the local food culture. Actually, China has various kinds of delicious food, including a wide variety of local snacks.
Without a doubt, for the majority of the foreigners I contacted, and myself included, Peking Duck, Dim Sum, Mongolian Hot Pot were the favorite Chinese___32___(dish). China is a place___33___the food is not only delicious, but the ___34___(cheap) I’ve ever found.
___35___my last night in Beijing before returning to the States, I went to a Peking Duck restaurant that had been suggested for me to try. What ___36___beautiful place! Splendid woodblock prints on the walls, fresh flowers in the vases on the table, ___37___(attract) silverware (镀银餐具) and beautiful chopsticks. I was handed a menu and found most of the prices___38___(be) especially low for the high quality of the food. The duck came in whole or half, along with all the little decorations that you know if you’ve ever eaten Peking duck--a little tortilla (玉米饼) to put the sliced duck and vegetables in chopped onion, sauce.
Anyway, I ended up ordering a whole duck and thought I’d just take the rest back to my hotel ___39___(eat) later if I couldn’t finish it. Unbelievably, in the end there was none of the whole duck ___40___(leave) on the plate. Umm, yummy!
【答案】31. experiencing
32. dishes 33. where
34. cheapest 35. On 36. a
37. attractive
38. were 39. to eat
40. left
【解析】
【导语】这是一篇记叙文。文章讲述了作者在中国旅行时体验当地饮食文化的经历。
【31题详解】
考查非谓语动词。句意:没有体验当地饮食文化的旅行是不完整的。分析句子结构可知,experience在句中为动词,空前是介词,后接名词,应用动名词形式作宾语。故填experiencing。
【32题详解】
考查名词。句意:毫无疑问,对于我接触过的大多数外国人,包括我自己来说,北京烤鸭、中式点心、蒙古火锅是他们最喜欢的中国菜。分析句子结构,根据句意和前文are可知,此处应用名词复数作表语。故填dishes。
【33题详解】
考查定语从句。句意:中国是一个食物不仅美味的,而且是我所发现的最便宜的地方。此处引导限制性定语从句,先行词为地点名词place,关系副词where引导从句,在从句中作地点状语,意为“在那里”。故填where。
【34题详解】
考查形容词。句意同上。根据句意和后文“I’ve ever found.”可知,空处和前文的delicious并列,此处应用形容词最高级cheapest和前文并列作表语。故填cheapest。
【35题详解】
考查介词。句意:在我回美国前在北京的最后一个晚上,我去了一家被推荐我尝尝的北京烤鸭店。分析句子结构可知,此处指在具体的一个晚上,应该用介词on,位于句首,首字母应大写。故填On。
【36题详解】
考查冠词。句意:多么美丽的地方啊!分析句子结构可知,空处为感叹句型:what a/an+形容词+可数名词单数,句中place为可数名词单数,前应用不定冠词,beautiful为辅音音素开头,用a。故填a。
【37题详解】
考查形容词。句意:墙上精美的木版画,桌上花瓶里的鲜花,漂亮的银器和漂亮的筷子。分析句子结构可知,空后是名词,所以空处应填形容词作定语,attract的形容词形式是attractive。故填attractive。
【38题详解】
考查时态和主谓一致。句意:他们递给我一份菜单,我发现大多数菜品的价格都很低,但质量却很高。分析句子结构可知,本句是省略that的宾语从句,be作从句谓语,主语是most of the prices为复数,根据found可知用一般过去时。故填were。
【39题详解】
考查非谓语动词。句意:不管怎样,最后我点了一整只鸭子,如果吃不完,我想把剩下的带回酒店吃。根据句意可知,此处应用动词不定式作状语,表目的。故填to eat。
【40题详解】
考查非谓语动词。句意:令人难以置信的是,最后盘子里一点鸭肉也没有剩下。句子的谓语动词是was,故用非谓语动词,leave“剩下”作定语,与逻辑主语none of the whole duck之间是被动关系,故用其过去分词作后置定语。故填left。
第四部分 写作(共两节, 满分40分)
第一节(满分15分)
41. 近日,你们班就“学校每天清晨开展冬季跑操活动”进行了一次讨论,请根据以下内容,给学校英文报编辑写一篇短文。
(1)64%的学生支持,他们认为跑操可以增强体质,激励精神。
(2)近三分之一的学生持反对观点,认为天气寒冷,学业繁重,没必要非得坚持。
(3)你的看法。
注意:(1)词数80左右;
(2)可适当增加细节,以使行文连贯。
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
【答案】
Recently our class had a heated discussion about the Winter Morning Jogging Activity in our school. Views are divided on this topic.
64% of the students voted for the activity. They think that the activity can inspire our desire to study as well as assuring our physical health. Oppositely, nearly one third are against it owing to the cold weather and heavy schoolwork.
As far as I’m concerned, this activity should be carried out, because it’s an ideal way to relieve stress and give us the power to defend us against tension and anxiety.
【解析】
【导语】本篇书面表达属于应用文。要求考生就班级开展有关“学校每天清晨开展冬季跑操活动”的讨论情况,给学校英文报编辑写一篇短文。
【详解】1. 词汇积累
观点:views→ opinions
激发:inspire → arouse
因为:owing to→ because of
释放:relieve →release
2. 句式拓展
简单句变复合句
原句:Recently our class had a heated discussion about the Winter Morning Jogging Activity in our school.
拓展句:Recently an activity about the Winter Morning Jogging Activity in our school was held, which led to a heated discussion.
【点睛】[高分句型1]They think that the activity can inspire our desire to study as well as assuring our physical health. (运用了that引导的宾语从句)
[高分句型2]As far as I’m concerned, this activity should be carried out,because it’s an ideal way to relieve stress and give us the power to defend us against tension and anxiety.(运用了情态动词构成的被动语态和because引导的状语从句以及不定式作后置定语)
第二节 读后续写(满分25分)
42. 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
Karl walked to the back of the classroom to put his book away. There, lying on the carpet in front of the bookcase, was a golden ticket! He picked it up. His heart beat faster when he saw that the name line was blank.
The boys and girls in Karl’s class could earn golden tickets by doing well in their work or by being extra helpful or kind. Once a week his teacher, Miss Evans, drew a ticket out of a jar, and let the winner choose a prize. Karl couldn’t believe his luck.
The golden ticket was going to be drawn, and here was another ticket, just for him. He looked around, but no one else was near the ticket. All his classmates were at their desks, laughing and talking with each other.
Karl decided to write his name on the blank line. Then he could put it into the prize jar with the tickets he’d already earned. With so many chances, at least one of his tickets would be picked! Then he could choose the pink pig as his sister’s birthday present, just like what he had been hoping for.
He smiled and reached for the pencil in his pocket. Suddenly his fingers stopped. There was a strange feeling in his chest, and it wasn’t his heartbeat.
He looked out of the window and tried to figure it out. He did find the ticket, but he hadn’t earned it. Maybe whoever lost it was looking for it. But he needed this extra ticket for his great plan!
He remembered what Dad had told him and his sister. “When you make a right choice, you can feel peaceful inside. You never have to feel bad about your choice later.”
Paragraph 1:
He put the pencil back in his pocket.
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Paragraph 2:
“Karl, I’d like you to have another ticket,” Miss Evans said.
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
【答案】He put the pencil back in his pocket. And then he walked over to his teacher’s desk. “Miss Evans, I found this golden ticket on the floor near the bookcase. I think somebody has lost it. I did find the ticket, but I haven’t earned it. And these are mine,” he said, dropping several tickets into the jar. When he turned around to leave, Miss Evans called him back.
“Karl, I’d like you to have another ticket,” Miss Evans said. “You are honest and returned this one. By the way, what prize would you choose if your ticket was drawn The big candy bar or the fire truck ” Karl said happily right away, “The pink pig! It’s my sister’s birthday next week, and I really want to give it to her. That’s her favorite animal.” Karl sat down at his desk and smiled. He still wanted his ticket to be picked, but he would be happy even if it wasn’t. Dad was right. Making the right choice did make him feel great, and he still might win the pink pig.
【解析】
【导语】本文以人物为线索展开,讲述了主人公卡尔捡到奖券后一开始想占为已有,但是在想起了爸爸对他和妹妹说过的话后,最终决定交给埃文斯老师的故事。
【详解】1.段落续写:
①由第一段首句内容“他把铅笔放回口袋里”可知,第一段可描写卡尔决定向老师说明捡到金奖券经过。
②由第二段首句内容““卡尔,我想再给你一张票,”埃文斯老师说。”可知,第二段可描写埃文斯老师表扬卡尔的行为并且自己的内心感受。。
2.续写线索:把铅笔放回口袋里——向埃文斯老师说明捡到金奖券——埃文斯老师决定再给卡尔一张奖券——埃文斯老师表扬卡尔的行为——卡尔和老师的对话——感悟
3.词汇激活
行为类
①走向:walked over/walked towards
②.选中:picked/ selected/ chosen
③.给某人东西:give sth to sb/ deliver sth to sb
情绪类
①.高兴地:happily /merrily
②.很棒的,美妙的:great / wonderful
【点睛】
[高分句型1]. When he turned around to leave, Miss Evans called him back.(运用了连词when引导的时间状语从句。)
[高分句型2]. He still wanted his ticket to be picked, but he would be happy even if it wasn’t.(运用了连词even if引导的让步状语从句。)
[高分句型3]. Making the right choice did make him feel great, and he still might win the pink pig.(运用了助动词did+动词原形的强调谓语用法。)
同课章节目录