巴州普通高中2023-2024学年第一学期期末联考
高一英语试卷
(卷面分值:150分 考试时间:120分钟)
考生须知:
1. 本试卷分试题卷和答题卡两部分,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在试题卷和答题卡的相应位置。
2. 作答选择题时,选出正确答案后,用铅笔将答题卡上对应题目的字母涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他字母,在试题卷上作答无效。
3. 作答非选择题时,将答案写在答题卡上,在试题卷上作答无效。
4. 考试结束后,将试题卷和答题卡一并交回。
第一部分 听力(共两节,满分30分)
做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。
第一节(共5小题;每小题1. 5分,满分7. 5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
例:How much is the shirt
A. 19. 15. B. 9. 18. C. 9. 15.
答案是C。
1. What will Peter probably do this weekend
A. Play soccer. B. Visit a friend. C. Go to the museum.
2. What does the woman ask the man to do
A. Take care of her books. B. Buy some water for her. C. Check the train schedule.
3. When will the man see Tom
A. This Friday. B. This Saturday. C. This Sunday.
4. Why does the man say sorry to the woman
A. For the terrible food. B. For the wrong bill. C. For the waiter’s impoliteness.
5. What are the speakers talking about
A. Writing a book. B. Holding a party. C. Buying a present.
第二节(共15小题;每小题1. 5分,满分22. 5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
6. What will Alice do this Friday
A. Have lunch with Fred. B. Pick up her uncle. C. Take an exam.
7. When will Alice meet Fred
A. This Saturday. B. This Friday. C. Today.
听第7段材料,回答第8至10题。
8. Where is Tony now
A. In a taxi. B. On a bus. C. In his office.
9. When will Tony arrive
A. Twenty minutes later. B. Half an hour later. C. Forty minutes later.
10. What is the woman’s suggestion
A. Going to the city center. B. Walking through the park. C. Sending a message to Tony.
听第8段材料,回答第11至13题。
11. What did Grace do at the weekend
A. She sold pears. B. She went to a book store. C. She visited her grandma.
12. What did Martin find inside in the novel he bought
A. A plane ticket. B. A family photo. C. A postcard.
13. What is the relationship between Martin and Emma
A. Husband and wife. B. Brother and sister. C. Father and daughter.
听第9段材科,回答第14至16题。
14. How long has Eric been in Washington
A. Six days. B. Six weeks. C. Six years.
15. What does Eric do in Washington
A. An exchange student. B. A soccer player. C. An English teacher.
16. What did Eric say about the students in his class
A. They are of the same age. B. They are similar in character.
C. They are from different countries.
听第10段材料,回答第17至20题。
17. What activity will students do in the volunteer club
A. Going camping. B. Climbing mountains. C. Planting trees.
18 How long will it take the students to go to the park
A. One hour. B. One and a half hours. C. Half an hour.
19. Where will they meet
A. At the school gate. B. In the classroom. C. On the playground.
20. What will the school provide for students in the activity
A. Water. B. Umbrellas. C. Lunch.
第二部分 阅读(共两节,满分50分)
第一节(共15小题;每小题2. 5分,满分37. 5分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
Open Lands Day
Join us at the Rogue River Preserve for a very special Open Lands Day!
The preserve includes two miles of riverfront along the Rogue River, a large forest, and some woodlands. It is only open to the public during special events, work parties, and youth education programs. So, come and take advantage of this special opportunity and explore the trails at your own pace, attend a guided hike, bring a picnic lunch to enjoy by the river, or all three.
To limit crowding, registration is required for hikes or self-guided exploration for the day.
Hike Time Activities
Self-guided hike 10: 00-3: 00 Explore the preserve at your own pace.
Guided hikes Lichen Hike 10: 30-12: 00 Discover the mysterious lichens (地衣) that live on trees, rocks, and soil with lichenologist, Steve Sheehy. Learn how to identify some of the 57 liches that have been described on the preserve.
Cryptozoology Hike “Sassy with Sasquatch” 12: 00-1: 00 Bigfoot, Yeti, Sasquatch! Let’s go for a walk to the Fairy Forest and discuss the rare creatures of the Pacific Northwest. This hike will be guided by Rebekah Bergkoetter, Land Steward at SOLC.
Cryptozoology Hike ‘Ness Around and Find Out’ 1: 30-2: 30 Learn about the monster (怪物) of Loch Ness while we walk around and find more creatures unique to this area. This hike will be guided by Rebekah Berg koetter, Land Steward at SOLC.
Date and Time: Saturday, October 28 10am-3pm
Meeting Location: Rogue River Preserve
Pet Policy (政策): This preserve is protected to conserve special habitats. Therefore, we kindly ask you to leave your pets at home. Certified Assistance Dogs will be the only dogs that are allowed.
1. What is a must for hikers at the Rogue River Preserve
A To take a dog. B. To follow a guide.
C. To make a schedule. D. To register in advance.
2. Which hike is a good choice if you want to follow a guide and learn about the monster of Loch Ness
A. Cryptozoology Hike ‘Ness Around and Find Out’. B. Cryptozoology Hike ‘Sassy with Sasquatch’.
C. Self-guided hike. D. Lichen Hike.
3. What is the pet policy at the Rogue River Preserve
A. All kinds of pets are allowed at the preserve.
B. Visitors can only bring beautiful pets to the preserve.
C. The preserve can help visitors to take care of the pets.
D. Only Certified Assistance Dogs are allowed at the preserve.
【答案】1. D 2. A 3. D
【解析】
【导语】这是一篇应用文,文章介绍了土地开放日的活动。
【1题详解】
细节理解题。根据第三段中的“To limit crowding, registration is required for hikes or self-guided exploration for the day.(为了限制拥挤,徒步旅行或自助探险需要登记)”可知,在罗格河保护区徒步,必须先注册。故选D。
【2题详解】
细节理解题。根据表格中的“Learn about the monster (怪物) of Loch Ness while we walk around and find more creatures unique to this area. This hike will be guided by Rebekah Berg koetter, Land Steward at SOLC.(我们四处走走时了解尼斯湖的怪物,发现更多这个地区独有的生物。这次徒步旅行将由SOLC的土地管家Rebekah Berg koetter指导)”可知,参加 Cryptozoology Hike ‘Ness Around and Find Out’徒步活动,才能了解更多关于尼斯湖怪物的知识。故选A。
【3题详解】
细节理解题。根据短文最后的“Pet Policy (政策): This preserve is protected to conserve special habitats. Therefore, we kindly ask you to leave your pets at home. Certified Assistance Dogs will be the only dogs that are allowed.(宠物政策:这个保护区是为了保护特殊的栖息地。因此,我们恳请您把宠物留在家里。只有经过认证的辅助犬才被允许进入)”可知,只有经过认证的辅助犬可以进入保护区,其他宠物不允许进入。故选D。
B
One cold morning in early 2015, Lauren Passell was on her way to work. Suddenly, she fell down on the sidewalk. As she tried to stand up, a stranger appeared from the crowd and knelt (跪下) beside her.
The woman introduced herself as Sharon Evans. As Evans helped Passell up, all Passell could think about was that she needed to get to work. But she was in terrible pain, and could hardly stand. Seeing this, Evans told Passell to stay still while she called a taxi.
“And I said, ‘No, you don’t have to do that. I’m sure you have places to be, I can do it.’ And honestly, the second time she said, ‘No, I’m getting you a taxi’ I thought, ‘Oh, thank you. I don’t think I can do this alone.’ ”
Once the taxi arrived, Evans got in with her. Passell tried to tell her that it wasn’t necessary. But Evans stuck to it. Once again, Passel was secretly relieved (如释重负) to have Evans’ help.
Evans didn’t just go to the hospital with Passell. She helped her fill out the paperwork, and even took Passell to the bathroom. Each time, Passell tried to advise Evans to leave, to get to work. And each time, Evans refused.
Once it was time for Passell to be seen by doctors, Evans left. It turned out that Passell’s condition was serious. The doctors told her she needed to have an operation (手术) — if not, she could have died due to the blood clots.
Passell not only recovered (恢复), but ran a half marathon the next year. “I might’ve died if Sharon hadn’t shown so much kindness. So thank you, Sharon, for saving my life. And I hope one day I can pick someone off the sidewalk, just like you did for me.”
4. What happened to Lauren Passell on her way to work
A. She ran a half marathon. B. She met a traffic accident.
C. She talked with her friend. D. She fell down and hurt herself.
5. What was the relationship between Lauren Passell and Sharon Evans
A. Strangers. B. Old friends. C. Boss and worker. D. Doctor and patient.
6. What did Passell decide to do after her recovery
A. To run a marathon. B. To help those in need.
C To show kindness to Sharon. D. To wait for Sharon off the sidewalk.
7. What words can be used to describe Sharon Evans
A. Brave and honest. B. Clever and humorous.
C. Kind and helpful. D. Outgoing and friendly.
【答案】4. D 5. A 6. B 7. C
【解析】
【导语】这是一篇记叙文,文章主要讲述Lauren Passell在上班的路上摔倒了,受伤严重,得到了陌生人Sharon Evans的无私帮助的故事。
【4题详解】
细节理解题。根据第一段中的“Suddenly, she fell down on the sidewalk.(突然,她跌倒在人行道上)”和第二段中“But she was in terrible pain, and could hardly stand.(但是她非常痛苦,几乎站不起来)”可知,Lauren Passell在路上摔倒了,并且严重受伤。故选D。
【5题详解】
细节理解题。根据第一段中的“As she tried to stand up, a stranger appeared from the crowd and knelt (跪下) beside her.(当她试图站起来时,人群中出现了一个陌生人,跪在她旁边)”可知,Lauren Passell和Sharon Evans是陌生人。故选A。
【6题详解】
细节理解题。根据最后一段中的“And I hope one day I can pick someone off the sidewalk, just like you did for me.(我希望有一天我能从人行道上遇到一个人,就像你救了我一样)”可知,Lauren Passell恢复健康后,她希望向Sharon Evans学习,帮助困难的人。故选B。
【7题详解】
推理判断题。根据全文内容,结合第二段中“Seeing this, Evans told Passell to stay still while she called a taxi.(看到这些,Evans告诉Passell不要动,她去叫出租车)”和第五段中“Evans didn’t just go to the hospital with Passell. She helped her fill out the paperwork, and even took Passell to the bathroom.(Evans不只是和Passell一起去了医院。她帮她填写了文件,甚至带Passell去了洗手间)”可知,Sharon Evans在路上救助了陌生人Lauren Passell,不要任何回报,由此可以推断Sharon Evans是善良和助人为乐的。故选C。
C
Dan Scarfe, the boss of a new company that has found a way to unlock conversation for deaf people, says the idea hit him over Christmas with his family last year.
Scarfe’s grandfather was 97 years old with hearing problems, so he had great trouble communicating with others in the family. This inspired (激励) Scarfe to find a solution so that his grandfather could “talk” with others. “My grandfather either sits in silence or watches TV all the time with subtitles (字幕),” said Scarfe.
Now, just six months later, his company, with the help of Augmented Reality Classes, has invented XRAI Glasses.
The XRAI Glasses are connected to a mobile phone. Our software receives a sound from the microphone on these glasses and sends it down to the phone. Then the phone turns the sound into subtitles. Finally the deaf people can understand it.
“As a deaf person myself, I think it brings us much convenience,” said Steve Crump, Founder and Chair, DeafKidz International. “When I tried on the glasses, the real time subtitles make me join others in their “talk”. I have never done it before. It’s perfect”.
Though XRAI Glasses haves been considered by the Royal National Institute for Deaf People as a game changer with the ability to change lives, the invention is not without its disadvantages. It can’t understand group conversations well when many people talk together. Scarfe said, “we are doing research to make the glasses serve deaf people better. Hopefully, they are available (上市) by September”.
8. What inspired Dan Scarfe to invent the XRAI glasses
A. Hoping to change the world. B. Noticing his grandpa’s condition.
C. Seeing many deaf people around him. D. Believing it as a way to make money.
9. What is mainly talked about in Paragraph 4
A. Where the XRAI Glasses are made. B. What the XRAI Glasses look like.
C. Why the ARAI glasses are popular. D. How the ARAI glasses work.
10. How did Steve Crump feel when trying on the XRAI glasses
A. Annoyed. B. Anxious. C. Satisfied. D. Disappointed.
11. What do we know about the XRAI glasses
A. The XRAI glasses still need improvements.
B. The XRAI glasses are available to customers.
C. The XRAI glasses deal with group talking well.
D. The XRAI glasses can only be tested by the elderly.
【答案】8. B 9. D 10. C 11. A
【解析】
【导语】这是一篇说明文,文章主要讲述一家公司发明了XRAI眼镜,帮助聋哑人开启“对话”。
【8题详解】
细节理解题。根据第二段中的“Scarfe’s grandfather was 97 years old with hearing problems, so he had great trouble communicating with others in the family. This inspired (激励) Scarfe to find a solution so that his grandfather could ‘talk’ with others.(Scarfe的祖父97岁了,有听力问题,所以他和家里的其他人交流有很大的困难。这激发了Scarfe去寻找一个解决办法,这样他的祖父就可以和别人‘交谈’了)”可知,当Searfe看到 97岁的有听力问题的祖父很难与家里其他人交流时,这激发了他找一个解决方案,这样他的祖父就可以和其他人“交谈”。故选B。
【9题详解】
主旨大意题。根据第四段“The XRAI Glasses are connected to a mobile phone. Our software receives a sound from the microphone on these glasses and sends it down to the phone. Then the phone turns the sound into subtitles. Finally the deaf people can understand it.(XRAI眼镜与手机相连。我们的软件从眼镜上的麦克风接收声音并将其发送到手机上。然后手机会把声音转换成字幕。最终聋哑人能够理解)”可知,本段主要介绍将手机和XRAI眼镜连接,从而达到帮助聋哑人与他们“交谈”的目的。所以这一段话主要介绍XRAI眼镜的工作原理。故选D。
【10题详解】
细节理解题。根据第五段话中“As a deaf person myself, I think it brings us much convenience(作为一名聋人,我认为它给我们带来了很多便利)”和“When I tried on the glasses, the real time subtitles make me join others in their ‘talk’. I have never done it before. It’s perfect(当我戴上这款眼镜时,实时字幕让我加入到其他人的‘谈话’中。我以前从来没有做过。它是完美的)”可知,Steve Crump很满意于XRAI眼镜。故选C。
【11题详解】
推理判断题。根据最后一段话中的“the invention is not without its disadvantages. It can’t understand group conversations well when many people talk together. Scarfe said, ‘we are doing research to make the glasses serve deaf people better.(但这项发明并非没有缺点。当很多人在一起说话时,它不能很好地理解小组对话。Scarfe说:‘我们正在进行研究,使眼镜更好地为聋哑人服务)”可知,XRAI眼镜不能很好地理解集体对话,所以他们正在进行研究,以使眼镜更好地为聋人服务,从而推断:XRAI眼镜仍然需要改进。故选A。
D
Every year, about 25, 000 plastic tents are thrown away after festivals in the Netherlands. That’s enough tents to get you from base camp to the top of Everest (珠穆朗玛) if you set up a tent every metre of the way. These plastic tent not only cause a lot of pollution to the environment, but they also have to be dealt with.
Into this situation stepped the KarTent. It’s a good solution to the plastic tent problem. The KarTent is a cardboard (纸板) tent. It is put up for you at the beginning of the festival and when the festival is over, the makers pick it up, take it away and recycle it into other products. No more plastic, no more waste. The production of one KarTent produces half the CO2 of a plastic tent. In the past, about thirty different materials were used to produce a tent. It may take hundreds of years to biodegrade (降解) the materials. However, to produce a KarTent, only one material is needed. It’s cardboard.
The tent is the brainchild of three Dutch businessmen: Jan Portheine, Wout Kommer, and Timo Krenn. After working on a cardboard beach hut, architect Jan started to look for other ways to use the skills he had learned, “In a meeting I met Wout and we found pictures of tents being left behind at festivals, and that’s how the idea started.”
Perhaps next time you’re at a festival you won’t have to look out across the sea of plastic, instead you’ll see the cardboard tents being neatly put into a truck and taken away to be recycled.
12. Why is Everest mentioned in the first paragraph
A. To compare the Netherlands with it. B. To introduce a famous place for us to visit.
C. To offer the wonderful place to put up tents. D. To show the pollution caused by plastic tents.
13. What is KarTent made of
A. Plastic. B. Wood. C. Cardboard. D. Glass.
14. Who should be responsible for the recycle of a KarTent
A. The campers themselves. B. The makers of the tents.
C. The workers of festivals. D. The inventors of the tents.
15. What does the underlined word “brainchild” in the third paragraph mean
A. A creative idea. B. A kind of illness.
C. A clever child. D. A special experience.
【答案】12. D 13. C 14. B 15. A
【解析】
【导语】这是一篇说明文,文章介绍了解决塑料帐篷污染的好办法——KarTent。它由纸板制成,在节日开始的时候为使用者准备好,当节日结束的时候,制造商把它捡起来,带走,再循环利用到其他产品中。
【12题详解】
推理判断题。根据第一段中的“Every year, about 25, 000 plastic tents are thrown away after festivals in the Netherlands. That’s enough tents to get you from base camp to the top of Everest(珠穆朗玛) if you set up a tent every metre of the way.(在荷兰,每年大约有25000个塑料帐篷在节日结束后被扔掉。如果你每隔一米都搭一个帐篷,那么这些帐篷足够你从大本营到珠穆朗玛峰的顶峰了)”可知,如果你每隔一米就搭一个帐篷,25000个塑料帐篷足够把你从大本营带到珠穆朗玛峰峰顶,这样能形象地说明塑料帐篷带来了环境污染。故选D。
【13题详解】
细节理解题。根据第二段中的“However, to produce a KarTent, only one material is needed. It’s cardboard.(然而,生产KarTent只需要一种材料。这是纸板)”可知,制造 KarTent的唯一材料,就是纸板。故选C。
【14题详解】
细节理解题。根据第二段中的“It is put up for you at the beginning of the festival and when the festival is over, the makers pick it up, take it away and recycle it into other products.(它是在节日开始的时候为你准备的,当节日结束的时候,制造商把它捡起来,带走,再循环利用到其他产品中)”可知,活动结束后,KarTent的制造商负责回收帐篷。故选B。
【15题详解】
推理判断题。根据第三段中的“we found pictures of tents being left behind at festivals, and that’s how the idea started(我们发现了一些在节日中被遗弃的帐篷的照片,这就是这个想法的起源)”中的idea可以推断,brainchild指“创新想法”。故选A。
第二节(共5小题;每小题2. 5分,满分12. 5分)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Mountain safety should be carefully considered before starting a hike in the mountains, but even with careful planning of your route getting lost can happen. So what should you do if you get lost hiking in the mountains Do not be anxious. ___16___ . Follow the STOP rule.
Stop-As soon as you realize you may be lost, you should stop, keep calm and stay where you are. ___17___ . So you can sit down, drink some water and eat something.
Think-How did you get to where you are What landmarks should you be able to see Where were you when you were last sure you knew where you were
Observe (观察)-What can you see Where is the sun in the sky What does the weather look like it is going to be What supplies do you have How long will they last
Plan-Never move until you have a plan. ___18___ , come up with some possible plans and then act on the best one.
☆ Check for phone coverage. If you can still use your phone, it’s the best. You can call rescuers to help you. They may be able to explain how to get home. ___19___ .
☆ Attract attention. Use a whistle to try and attract attention. Three blasts is the universal signal for help.
☆ ___20___ . The brighter, the better. They will make it easier for a rescuer to find you.
A. Shout for help
B. Take out your bright items
C. Find a shelter to sleep well
D. They may even come to get you
E. Based on your thinking and observations
F. Keeping hiking is likely to get you even more lost
G. That is the worst thing you can do and will probably make things worse
【答案】16. G 17. F 18. E 19. D 20. B
【解析】
【导语】这是一篇说明文,文章主要介绍了登山时应该遵循的STOP原则。
【16题详解】
设空处上文“Do not be anxious.(不要担心)”指出徒步时迷路后的错误做法,G项“这是你能做的最糟糕的事情,而且可能会让事情变得更糟”解释这样做的危害,故选G。
【17题详解】
根据本段主题“Stop(停下来)”以及下文“So you can sit down, drink some water and eat something.(所以你可以坐下来,喝点水,吃点东西)”可知,空处和下文是因果关系,故空处是解释之所以停下来的原因,F项“继续徒步旅行可能会让你更加迷路”符合语境,故选F。
【18题详解】
本段主题句是“Plan-Never move until you have a plan.(计划——没有计划就不要行动)”,主要介绍“计划(P)”,承接上文,停下后(S),经过思考(T)和观察(O),才能计划(P),E项“基于你的思考和观察”承接上文的思考(T)和观察“O”。故选E。
【19题详解】
上文“If you can still use your phone, it’s the best. You can call rescuers to help you. They may be able to explain how to get home.(如果你还能用手机,那就再好不过了。你可以叫救援人员来帮助你。他们也许能告诉你怎么回家)”提到,如果手机还能使用,可以打电话给救援人员,他们也许能告诉你如何回家,D项“他们甚至可以来接你”与上句形成递进关系,是说救援人员可能会做的事情,故选D。
【20题详解】
根据下文“The brighter, the better. They will make it easier for a rescuer to find you.(越亮越好。它们会让救援人员更容易找到你)”中的“They”可知,空处是提及一些物品,并且是鲜亮的物品,它们可以让救援人员更容易找到你,B项“把亮色的东西拿出来”符合语境,故选B。
第三部分 语言运用(共两节,满分30分)
第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
In late June of this year, Kristi came across a gray fox. Here is the retelling of her ___21___.
While driving on the freeway yesterday, I saw an animal rushing around with what ___22___ to be something on its head. When I could ___23___ my car over, I ran down some distance and there it was, a gray fox with a white plastic thing on the head. After I ___24___ I could not take the plastic container (容器) off by myself, I used a small knife to make breathing ___25___ because the fox was breathless. Soon its breathing became more ___26___, but still not smooth.
___27___ in my overcoat, the fox was carried to the car. It was so ___28___ and thin but now and then it ___29___ with its claws (爪子). Unable to solve the problem ____30____, I had to call my friend Rebekah. When she arrived, we found a safer place to try to ____31____ the fox. Luckily, we managed to take off the plastic container. ____32____, it ran under our cars and then into a forest nearby.
When it ____33____ this experience, Kristi said, “The task is ____34____, but we must TRY.” Thank you, Kristi and Rebekah, for your love of this planet and its creatures, and for going above and beyond to ____35____ and care for others.
21. A. competition B. dream C. job D. experience
22. A. appeared B. happened C. determined D. designed
23. A. repair B. drive C. pull D. push
24. A. refused B. offered C. heard D. realized
25. A. toys B. holes C. games D. experiments
26. A. anxious B. special C. regular D. dangerous
27. A. Wrapped B. Destroyed C. Left D. Found
28. A. tall B. light C. ugly D. stupid
29. A. played B. struggled C. argued D. filled
30. A. well B. perfectly C. alone D. fast
31. A. treat B. hit C. teach D. free
32. A. Frightened B. Tired C. Annoyed D. Sad
33. A. focused on B. worked out C. came to D. made up
34. A. amazing B. challenging C. interesting D. confusing
35. A. hug B. spot C. contact D. rescue
【答案】21. D 22. A 23. C 24. D 25. B 26. C 27. A 28. B 29. B 30. C 31. D 32. A 33. C 34. B 35. D
【解析】
【导语】本文是一篇记叙文。文章讲述了今年六月下旬,Kristi遇到了一只被塑料容器困住的灰狐狸,她停下车,先钻出呼吸孔让狐狸呼吸,然后试图把狐狸运到车上,后来和朋友Rebekah合作设法取下了塑料容器,成功释放了狐狸。
【21题详解】
考查名词词义辨析。句意:这是她的经历的复述。A. competition竞赛;B. dream梦想;C. job工作;D. experience经历。根据下文Kristi叙述的偶然救了一只灰色狐狸的故事可知,此处指她的经历。故选D。
【22题详解】
考查动词词义辨析。句意:昨天在高速公路上开车的时候,我看到一只头上似乎有什么东西的动物在跑来跑去。A. appeared似乎;B. happened发生;C. determined决定;D. designed设计。根据上文“I saw an animal rushing around with”和下文“to be something on its head”可推知,当时在开车的Kristi是看到这只动物头上似乎有东西,固定短语appear to be意为“似乎是,好像是”。故选A。
【23题详解】
考查动词词义辨析。句意:当我把车停在路边时,我跑了一段距离,就在那里有一只灰色的狐狸,头上戴着一个白色的塑料东西。A. repair修理;B. drive驾驶;C. pull拉;D. push推。根据上文“While driving on the freeway yesterday”和下文“my car over”可推知,当时在开车的Kristi是把车停在路边,固定短语pull over意为“靠边停车”。故选C。
【24题详解】
考查动词词义辨析。句意:当我意识到我无法自己把塑料容器取下来后,我用一把小刀在上面钻了一个呼吸孔,因为狐狸喘不过气来。A. refused拒绝;B. offered提供;C. heard听到;D. realized意识到。根据下文“I could not take the plastic container (容器) off by myself”和“I used a small knife to make breathing ___5___ because the fox was breathless”可推知,Kristi是意识到无法自己把塑料容器取下来后,用其他的办法先帮助狐狸呼吸。故选D。
【25题详解】
考查名词词义辨析。句意:当我意识到我无法自己把塑料容器取下来后,我用一把小刀在上面钻了一个呼吸孔,因为狐狸喘不过气来。A. toys玩具;B. holes洞;C. games游戏;D. experiments实验。根据上文“I used a small knife to make breathing”和下文“because the fox was breathless”可推知,因为狐狸被塑料容器困住喘不过气来,Kristi于是先用小刀在上面钻了一个呼吸孔,让狐狸得以呼吸。故选B。
【26题详解】
考查形容词词义辨析。句意:不久,它的呼吸变得更有规律了,但仍然不顺畅。A. anxious焦虑的;B. special特别的;C. regular规律的;D. dangerous危险的。根据上文“I used a small knife to make breathing ___5___ because the fox was breathless.”可知,Kristi采取措施先帮助狐狸呼吸,因此是从喘不过气转变到呼吸变得有规律。故选C。
【27题详解】
考查动词词义辨析。句意:狐狸裹在我的大衣里,被抬到车里。A. Wrapped包裹;B. Destroyed摧毁;C. Left离开;D. Found发现。根据下文“in my overcoat, the fox was carried to the car”可推知,Kristi是把这只被困的狐狸用大衣包裹住,抬到车里。故选A。
【28题详解】
考查形容词词义辨析。句意:它又轻又瘦,但它的爪子不时地挣扎着。A. tall高的;B. light轻的;C. ugly丑陋的;D. stupid愚蠢的。根据下文“and thin”可推知,light“轻的”符合语境,可以和thin“瘦的”并列,表示这只狐狸又轻又。故选B。
【29题详解】
考查动词词义辨析。句意:它又轻又瘦,但它的爪子不时地挣扎着。A. played扮演;B. struggled挣扎;C. argued争吵;D. filled填满。根据动物相关的常识,以及下文“with its claws (爪子)”可推知,这只狐狸此时被塑料容器困住了,会有挣扎求生的本能。故选B。
【30题详解】
考查副词词义辨析。句意:无法独自解决这个问题,我不得不打电话给我的朋友Rebekah。A. well好地;B. perfectly完美地;C. alone独自地;D. fast快速地。根据下文“I had to call my friend Rebekah”可知,Kristi打电话给朋友Rebekah求助,因此是无法独自解决这个问题。故选C。
【31题详解】
考查动词词义辨析。句意:当她到达时,我们找到了一个更安全的地方,试图释放狐狸。A. treat对待;B. hit击打;C. teach教;D. free释放。根据下文“we managed to take off the plastic container”可知,两人帮助狐狸取下了塑料容器,因此是试图释放狐狸。故选D。
【32题详解】
考查形容词词义辨析。句意:它吓坏了,跑到我们的车底下,然后跑进了附近的森林里。A. Frightened害怕的;B. Tired疲倦的;C. Annoyed恼怒的;D. Sad伤心的。根据下文“it ran under our cars and then into a forest nearby”可知,这只狐狸迅速跑开了,进入了附近的森林里,由此推知,它应该是很害怕,所以会跑开。故选A。
【33题详解】
考查动词短语辨析。句意:当谈到这次经历事,Kristi说:“这项任务很有挑战性,但我们必须尝试。”A. focused on专注于;B. worked out解决;C. came to意识到;D. made up弥补。根据上文“When it”和下文“this experience”可推知,此处用固定句型when it comes to sth.表示“当提到……的时候”,用于指出正在谈论的特定话题。故选C。
【34题详解】
考查形容词词义辨析。句意:当谈到这次经历事,Kristi说:“这项任务很有挑战性,但我们必须尝试。”A. amazing令人惊奇的;B. challenging有挑战性的;C. interesting有趣的;D. confusing令人困惑的。根据上文叙述的Kristi无法独自取下塑料容器,只能先钻出呼吸孔让狐狸呼吸,在把狐狸运到车上的时候,遇到狐狸在挣扎,以及最后是两人合作释放了狐狸可推知,这项任务是有挑战性的。故选B。
【35题详解】
考查动词词义辨析。句意:谢谢你们,Kristi和Rebekah,感谢你们对这个星球和它的生物的爱,感谢你们超越一切去援救和照顾他者。A. hug拥抱;B. spot发现;C. contact联系;D. rescue援救。根据上文叙述的Kristi钻出呼吸孔让狐狸呼吸,Kristi和Rebekah合作取下塑料容器,释放了狐狸可推知,此处指她们援救和照顾了这只狐狸。故选D。
第二节(共10小题;每小题1. 5分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
“Radish knives” have become a hot-sale product in shops near schools. They are also a hot-sale product online. So far more than 400, 000 “radish knives” ___36___ (sell) online.
The rising popularity of these toys has raised worries among parents about their possibility to lead ___37___ violence (暴力) among teenagers, reported a local news outlet called Shunwang in Jinan, Shandong province.
A radish knife is a colorful plastic toy that looks just like a radish. It is made of plastic, and usually 5 centimeters in ___38___ (long). If a radish knife is pushed against the skin too hard, kids may get ___39___ (injure). Parents are confused about its popularity. “My daughter brought one home yesterday. She told me that it helped ___40___ (she) to reduce stress,” a parent told Shunwang.
“Playing with a toy knife may have ___41___ bad effect on children’s health,” said Yang Si-fan, ___42___ is an official at Chongqing Normal University. Children may pretend ___43___ (use)a toy knife to cut others after watching similar actions from movies and TV shows. Parents should be responsible for ___44___ (choose) suitable toys for their kids. If people find nearby stores selling these dangerous toys, they should report it to the government ___45___ (immediate). Toys like radish knives shouldn’t be allowed to be brought into schools.
【答案】36. have been sold
37. to 38. length
39. injured
40. her 41. a
42. who 43. to use
44. choosing
45. immediately
【解析】
【导语】这是一篇新闻报道,文章主要报道在学校附近的商店里,“萝卜刀”已经成为一种热销产品,家长们担心这些玩具可能会导致青少年暴力,父母应该负责为孩子选择合适的玩具。
【36题详解】
考查时态、语态和主谓一致。句意:到目前为止,“萝卜刀”已经在网上售出了40多万件。主语“radish knives”和动词“sell”之间是被动关系,结合“So far”可知,此处应用现在完成时的被动语态,主语表示复数意义,故填have been sold。
【37题详解】
考查介词。句意:据山东省济南市一家名为Shunwang的当地新闻媒体报道,这些玩具的日益流行引起了家长们的担忧,他们担心这些玩具可能会导致青少年暴力。lead to“导致”,固定短语,故填to。
【38题详解】
考查名词。句意:它是由塑料制成的,通常长5厘米。空处在介词“in”后,应用名词作宾语,length“长度”,不可数名词,故填length。
【39题详解】
考查形容词。句意:如果萝卜刀在皮肤上用力过大,孩子们可能会受伤。get为连系动词,空处应填形容词作表语,injured“受伤的”,形容词,故填injured。
【40题详解】
考查代词。句意:“我女儿昨天带了一个回家。她告诉我,这帮助她减轻了压力,”一位家长告诉顺网。空处作动词“help”的宾语,应用人称代词的宾格her。故填her。
【41题详解】
考查冠词。句意:“玩玩具刀可能会对孩子的健康产生不良影响,”重庆师范大学的官员Yang Si-fan说。have a bad effect on“对……有坏的影响”,固定短语,故填a。
【42题详解】
考查定语从句。句意同上。分词句子可知,空处引导非限制性定语从句,先行词是“Yang Si-fan”,关系词在从句中作主语,应用关系代词who,故填who。
【43题详解】
考查非谓语动词。句意:孩子们在看过电影和电视节目中类似的动作后,可能会假装用玩具刀砍别人。pretend to do sth“假装做某事”,故填to use。
44题详解】
考查非谓语动词。句意:父母应该负责为孩子选择合适的玩具。空处作介词for的宾语,应用动名词形式,故填choosing。
【45题详解】
考查副词。句意:如果人们发现附近的商店出售这些危险的玩具,他们应该立即向政府报告。空处修饰动词“report”,应用副词形式,故填immediately。
第四部分 写作(共两节,满分40分)
第一节(满分15分)
46. 假定你是李华,你的朋友Eric最近总是很容易感冒,请你用英语给他写一封建议信,希望他加强锻炼,内容包括:
1. 表示同情;
2. 提出建议;
3. 美好祝愿。
注意:1. 写作词数应为80个左右;
2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。
Dear Eric,
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Yours sincerely,
Li Hua
【答案】Dear Eric,
I’m terribly sorry to hear that your fell ill easily these days. Don’t be anxious. It’s partly because of the changing weather. Now I’d like to give you some advice on how to deal with it.
First of all, it is important to wear warm clothes. With the help of warm clothes, you are more likely to defeat diseases. In addition, you are expected to take exercise regularly. If you are not sure which sport you should start with, just choose running, which doesn’t require any equipment at all. Last but not least, joining a sports club is also a good idea, because you will be encouraged by others whenever you want to give up.
All in all, the more exercise you do, the healthier you’ll be. I do hope the suggestions mentioned above will be of help to you. I’m looking forward to your good news.
Yours sincerely,
Li Hua
【解析】
【导语】本篇书面表达属于应用文。要求考生给朋友Eric写一封建议信,对于他最近总是很容易感冒表示同情、提出建议并表达祝愿。
【详解】1.词汇积累
重要:important→vital
此外:in addition→what’s more
定期:regularly→on a regular basis
激励:encourage→inspire
2.句式拓展
合并简单句
原句:First of all, it is important to wear warm clothes. With the help of warm clothes, you are more likely to defeat diseases.
拓展句:First of all, it is important to wear warm clothes, with the help of which you are more likely to defeat diseases.
【点睛】【高分句型1】If you are not sure which sport you should start with, just choose running, which doesn’t require any equipment at all.(运用了if引导的条件状语从句和which引导的非限制性定语从句)
【高分句型2】Last but not least, joining a sports club is also a good idea, because you will be encouraged by others whenever you want to give up.(运用了because引导的原因状语从句)
第二节(满分25分)
47. 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
My brother Joe and I no longer live in the same state, but I make sure to give Joe a call every Christmas. In fact, I will never forget a Christmas when I was seven and Joe was five. I’ve kept a secret about that Christmas for 20 years. Now hearing Joe’s voice makes me feel guilty (内疚的) about it all over again. I think he probably doesn’t even remember it.
When we were kids, Joe almost drove me “crazy”! If Mom brought home my favorite yogurt, Joe would make sure to eat it before I got a chance. When our parents gave us each our own basketball, Joe insisted on playing with mine instead of his own.
That Christmas when I was seven, I was determined to teach him a lesson. At that time I was old enough that I no longer believed in Santa, but I knew Joe did. I couldn’t stand him thinking Santa had put him on the “nice” list when I knew he’d been naughty (淘气的) all year.
One day before Christmas, I put on my winter jacket and headed over to our neighbor’s backyard. It was filled with rocks. To me they really looked like coal (煤炭). I was sure that they’d look like coal to Joe too. I filled a lot of the rocks into the pockets of my winter jacket, brought them up to my room and hid them under my bed. Then I waited.
That morning, I got up early, went downstairs secretly and put the rocks into the red stocking with Joe’s name on it. I watched Joe take down his heavy stocking, lay it on the living room floor.
注意:
1. 续写词数应为150左右。
2. 请按如下格式在相应位置作答。
Looking at the gift inside, Joe’s smile disappeared suddenly.
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
I said on the phone, “Hey, Joe, do you remember that Christmas morning when you were five …your stocking…”
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
【答案】 Looking at the gift inside, Joe’s smile disappeared suddenly. His face turned red. He didn’t cry or complain. He stayed completely silent. He wouldn’t even look at anyone else in the room. As I watched, my own expectation turned to something like regret. Joe put his whole stocking aside, hiding it so our parents wouldn’t see how “Santa” had treated him. I’d never told anyone what I’d done. But it still troubled me, even all these years later. I must tell him the truth when I called him this Christmas.
I said on the phone, “Hey, Joe, do you remember that Christmas morning when you were five … your stocking…” Joe said, “Coal! Of course I remember! Wow, you really frightened me that time.” To my relief, my brother burst out laughing. “I was embarrassed!” he added. “I waited until everyone had left the room. Then I took the rocks outside. I didn’t want Mom and Dad to know I was naughty!” “I guess if either of us should get coal in a Christmas stocking that year it must be me,” I said. It felt so good to say it, even if Joe never mentioned it. It turned out Joe’s forgiveness — even all these years later — was the best stocking present I could have wished for.
【解析】
【导语】本文以人物为线索展开,讲述了小时候弟弟Joe总是“欺负”作者,于是作者决定在圣诞节时教训一下Joe,Joe对于圣诞老人深信不疑,作者把很多像煤炭的石头放进了Joe的长筒袜里。
【详解】1.段落续写:
①由第一段首句内容“看着里面的礼物,Joe的笑容突然消失了。”可知,第一段可描写Joe看到礼物后的反应,以及多年后作者打算告诉Joe真相。
②由第二段首句内容“我在电话里说:‘嘿,Joe,你还记得你五岁那年圣诞节的早晨……你的袜子……”可知,第二段可描写作者说出真相,并得到了Joe的原谅。
2.续写线索:Joe的反应——感到遗憾——多年后仍受困扰——说出真相——得到原谅
3.词汇激活
行为类
①抱怨:complain/make a complaint
②看:look at/take a look at
③离开:leave/go away from
情绪类
①害怕:frighten/scare
②尴尬:embarrassed/awkward
【点睛】[高分句型1] As I watched, my own expectation turned to something like regret.(由连词as引导的时间状语从句)
[高分句型2] “I guess if either of us should get coal in a Christmas stocking that year it must be me,” I said.(由连词if引导的条件状语从句)
[高分句型3] It felt so good to say it, even if Joe never mentioned it.(由even if引导的让步状语从句)
1-5CACBC 6-10 CABAB 11-15 CABBA 16-20 CCBAA巴州普通高中2023-2024学年第一学期期末联考
高一英语试卷
(卷面分值:150分 考试时间:120分钟)
考生须知:
1. 本试卷分试题卷和答题卡两部分,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在试题卷和答题卡的相应位置。
2. 作答选择题时,选出正确答案后,用铅笔将答题卡上对应题目的字母涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他字母,在试题卷上作答无效。
3. 作答非选择题时,将答案写在答题卡上,在试题卷上作答无效。
4. 考试结束后,将试题卷和答题卡一并交回。
第一部分 听力(共两节,满分30分)
做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。
第一节(共5小题;每小题1. 5分,满分7. 5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
例:How much is the shirt
A. 19. 15. B. 9. 18. C. 9. 15.
答案是C。
1. What will Peter probably do this weekend
A. Play soccer. B. Visit a friend. C. Go to the museum.
2. What does the woman ask the man to do
A. Take care of her books. B. Buy some water for her. C. Check the train schedule.
3. When will the man see Tom
A. This Friday. B. This Saturday. C. This Sunday.
4. Why does the man say sorry to the woman
A. For the terrible food. B. For the wrong bill. C. For the waiter’s impoliteness.
5. What are the speakers talking about
A. Writing a book. B. Holding a party. C. Buying a present.
第二节(共15小题;每小题1. 5分,满分22. 5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
6. What will Alice do this Friday
A. Have lunch with Fred. B. Pick up her uncle. C. Take an exam.
7. When will Alice meet Fred
A. This Saturday. B. This Friday. C. Today.
听第7段材料,回答第8至10题。
8. Where is Tony now
A. In a taxi. B. On a bus. C. In his office.
9. When will Tony arrive
A. Twenty minutes later. B. Half an hour later. C. Forty minutes later.
10. What is the woman’s suggestion
A. Going to the city center. B. Walking through the park. C. Sending a message to Tony.
听第8段材料,回答第11至13题。
11. What did Grace do at the weekend
A. She sold pears. B. She went to a book store. C. She visited her grandma.
12. What did Martin find inside in the novel he bought
A. A plane ticket. B. A family photo. C. A postcard.
13. What is the relationship between Martin and Emma
A. Husband and wife. B. Brother and sister. C. Father and daughter.
听第9段材科,回答第14至16题。
14. How long has Eric been in Washington
A. Six days. B. Six weeks. C. Six years.
15. What does Eric do in Washington
A. An exchange student. B. A soccer player. C. An English teacher.
16. What did Eric say about the students in his class
A. They are of the same age. B. They are similar in character.
C. They are from different countries.
听第10段材料,回答第17至20题。
17. What activity will students do in the volunteer club
A. Going camping. B. Climbing mountains. C. Planting trees.
18. How long will it take the students to go to the park
A. One hour. B. One and a half hours. C. Half an hour.
19. Where will they meet
A. At the school gate. B. In the classroom. C. On the playground.
20. What will the school provide for students in the activity
A. Water. B. Umbrellas. C. Lunch.
第二部分 阅读(共两节,满分50分)
第一节(共15小题;每小题2. 5分,满分37. 5分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
Open Lands Day
Join us at the Rogue River Preserve for a very special Open Lands Day!
The preserve includes two miles of riverfront along the Rogue River, a large forest, and some woodlands. It is only open to the public during special events, work parties, and youth education programs. So, come and take advantage of this special opportunity and explore the trails at your own pace, attend a guided hike, bring a picnic lunch to enjoy by the river, or all three.
To limit crowding, registration is required for hikes or self-guided exploration for the day.
Hike Time Activities
Self-guided hike 10: 00-3: 00 Explore the preserve at your own pace.
Guided hikes Lichen Hike 10: 30-12: 00 Discover the mysterious lichens (地衣) that live on trees, rocks, and soil with lichenologist, Steve Sheehy. Learn how to identify some of the 57 liches that have been described on the preserve.
Cryptozoology Hike “Sassy with Sasquatch” 12: 00-1: 00 Bigfoot, Yeti, Sasquatch! Let’s go for a walk to the Fairy Forest and discuss the rare creatures of the Pacific Northwest. This hike will be guided by Rebekah Bergkoetter, Land Steward at SOLC.
Cryptozoology Hike ‘Ness Around and Find Out’ 1: 30-2: 30 Learn about the monster (怪物) of Loch Ness while we walk around and find more creatures unique to this area. This hike will be guided by Rebekah Berg koetter, Land Steward at SOLC.
Date and Time: Saturday, October 28 10am-3pm
Meeting Location: Rogue River Preserve
Pet Policy (政策): This preserve is protected to conserve special habitats. Therefore, we kindly ask you to leave your pets at home. Certified Assistance Dogs will be the only dogs that are allowed.
1. What is a must for hikers at the Rogue River Preserve
A. To take a dog. B. To follow a guide.
C. To make a schedule. D. To register in advance.
2. Which hike is a good choice if you want to follow a guide and learn about the monster of Loch Ness
A. Cryptozoology Hike ‘Ness Around and Find Out’. B. Cryptozoology Hike ‘Sassy with Sasquatch’.
C. Self-guided hike. D. Lichen Hike.
3. What is the pet policy at the Rogue River Preserve
A. All kinds of pets are allowed at the preserve.
B. Visitors can only bring beautiful pets to the preserve.
C. The preserve can help visitors to take care of the pets.
D. Only Certified Assistance Dogs are allowed at the preserve.
B
One cold morning in early 2015, Lauren Passell was on her way to work. Suddenly, she fell down on the sidewalk. As she tried to stand up, a stranger appeared from the crowd and knelt (跪下) beside her.
The woman introduced herself as Sharon Evans. As Evans helped Passell up, all Passell could think about was that she needed to get to work. But she was in terrible pain, and could hardly stand. Seeing this, Evans told Passell to stay still while she called a taxi.
“And I said, ‘No, you don’t have to do that. I’m sure you have places to be, I can do it.’ And honestly, the second time she said, ‘No, I’m getting you a taxi’ I thought, ‘Oh, thank you. I don’t think I can do this alone.’ ”
Once the taxi arrived, Evans got in with her. Passell tried to tell her that it wasn’t necessary. But Evans stuck to it. Once again, Passel was secretly relieved (如释重负) to have Evans’ help.
Evans didn’t just go to the hospital with Passell. She helped her fill out the paperwork, and even took Passell to the bathroom. Each time, Passell tried to advise Evans to leave, to get to work. And each time, Evans refused.
Once it was time for Passell to be seen by doctors, Evans left. It turned out that Passell’s condition was serious. The doctors told her she needed to have an operation (手术) — if not, she could have died due to the blood clots.
Passell not only recovered (恢复), but ran a half marathon the next year. “I might’ve died if Sharon hadn’t shown so much kindness. So thank you, Sharon, for saving my life. And I hope one day I can pick someone off the sidewalk, just like you did for me.”
4. What happened to Lauren Passell on her way to work
A. She ran a half marathon. B. She met a traffic accident.
C. She talked with her friend. D. She fell down and hurt herself.
5. What was the relationship between Lauren Passell and Sharon Evans
A. Strangers. B. Old friends. C. Boss and worker. D. Doctor and patient.
6. What did Passell decide to do after her recovery
A. To run a marathon. B. To help those in need.
C. To show kindness to Sharon. D. To wait for Sharon off the sidewalk.
7. What words can be used to describe Sharon Evans
A. Brave and honest. B. Clever and humorous.
C. Kind and helpful. D. Outgoing and friendly.
C
Dan Scarfe, the boss of a new company that has found a way to unlock conversation for deaf people, says the idea hit him over Christmas with his family last year.
Scarfe’s grandfather was 97 years old with hearing problems, so he had great trouble communicating with others in the family. This inspired (激励) Scarfe to find a solution so that his grandfather could “talk” with others. “My grandfather either sits in silence or watches TV all the time with subtitles (字幕),” said Scarfe.
Now, just six months later, his company, with the help of Augmented Reality Classes, has invented XRAI Glasses.
The XRAI Glasses are connected to a mobile phone Our software receives a sound from the microphone on these glasses and sends it down to the phone. Then the phone turns the sound into subtitles. Finally the deaf people can understand it.
“As a deaf person myself, I think it brings us much convenience,” said Steve Crump, Founder and Chair, DeafKidz International. “When I tried on the glasses, the real time subtitles make me join others in their “talk”. I have never done it before. It’s perfect”.
Though XRAI Glasses haves been considered by the Royal National Institute for Deaf People as a game changer with the ability to change lives, the invention is not without its disadvantages. It can’t understand group conversations well when many people talk together. Scarfe said, “we are doing research to make the glasses serve deaf people better. Hopefully, they are available (上市) by September”.
8. What inspired Dan Scarfe to invent the XRAI glasses
A. Hoping to change the world. B. Noticing his grandpa’s condition.
C. Seeing many deaf people around him. D. Believing it as a way to make money.
9. What is mainly talked about in Paragraph 4
A. Where the XRAI Glasses are made. B. What the XRAI Glasses look like.
C. Why the ARAI glasses are popular. D. How the ARAI glasses work.
10. How did Steve Crump feel when trying on the XRAI glasses
A. Annoyed. B. Anxious. C. Satisfied. D. Disappointed.
11. What do we know about the XRAI glasses
A. The XRAI glasses still need improvements.
B. The XRAI glasses are available to customers.
C. The XRAI glasses deal with group talking well.
D. The XRAI glasses can only be tested by the elderly.
D
Every year, about 25, 000 plastic tents are thrown away after festivals in the Netherlands. That’s enough tents to get you from base camp to the top of Everest (珠穆朗玛) if you set up a tent every metre of the way. These plastic tent not only cause a lot of pollution to the environment, but they also have to be dealt with.
Into this situation stepped the KarTent. It’s a good solution to the plastic tent problem. The KarTent is a cardboard (纸板) tent. It is put up for you at the beginning of the festival and when the festival is over, the makers pick it up, take it away and recycle it into other products. No more plastic, no more waste. The production of one KarTent produces half the CO2 of a plastic tent. In the past, about thirty different materials were used to produce a tent. It may take hundreds of years to biodegrade (降解) the materials. However, to produce a KarTent, only one material is needed. It’s cardboard.
The tent is the brainchild of three Dutch businessmen: Jan Portheine Wout Kommer, and Timo Krenn. After working on a cardboard beach hut, architect Jan started to look for other ways to use the skills he had learned, “In a meeting I met Wout and we found pictures of tents being left behind at festivals, and that’s how the idea started.”
Perhaps next time you’re at a festival you won’t have to look out across the sea of plastic, instead you’ll see the cardboard tents being neatly put into a truck and taken away to be recycled.
12. Why is Everest mentioned in the first paragraph
A. To compare the Netherlands with it. B. To introduce a famous place for us to visit.
C. To offer the wonderful place to put up tents. D. To show the pollution caused by plastic tents.
13. What is KarTent made of
A Plastic. B. Wood. C. Cardboard. D. Glass.
14. Who should be responsible for the recycle of a KarTent
A. The campers themselves. B. The makers of the tents.
C. The workers of festivals. D. The inventors of the tents.
15. What does the underlined word “brainchild” in the third paragraph mean
A. A creative idea. B. A kind of illness.
C. A clever child. D. A special experience.
第二节(共5小题;每小题2. 5分,满分12. 5分)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Mountain safety should be carefully considered before starting a hike in the mountains, but even with careful planning of your route getting lost can happen. So what should you do if you get lost hiking in the mountains Do not be anxious. ___16___ . Follow the STOP rule.
Stop-As soon as you realize you may be lost, you should stop, keep calm and stay where you are. ___17___ . So you can sit down, drink some water and eat something.
Think-How did you get to where you are What landmarks should you be able to see Where were you when you were last sure you knew where you were
Observe (观察)-What can you see Where is the sun in the sky What does the weather look like it is going to be What supplies do you have How long will they last
Plan-Never move until you have a plan. ___18___ , come up with some possible plans and then act on the best one.
☆ Check for phone coverage. If you can still use your phone, it’s the best. You can call rescuers to help you. They may be able to explain how to get home. ___19___ .
☆ Attract attention. Use a whistle to try and attract attention. Three blasts is the universal signal for help.
☆ ___20___ . The brighter, the better. They will make it easier for a rescuer to find you.
A. Shout for help
B. Take out your bright items
C Find a shelter to sleep well
D. They may even come to get you
E. Based on your thinking and observations
F. Keeping hiking is likely to get you even more lost
G. That is the worst thing you can do and will probably make things worse
第三部分 语言运用(共两节,满分30分)
第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
In late June of this year, Kristi came across a gray fox. Here is the retelling of her ___21___.
While driving on the freeway yesterday, I saw an animal rushing around with what ___22___ to be something on its head. When I could ___23___ my car over, I ran down some distance and there it was, a gray fox with a white plastic thing on the head. After I ___24___ I could not take the plastic container (容器) off by myself, I used a small knife to make breathing ___25___ because the fox was breathless. Soon its breathing became more ___26___, but still not smooth.
___27___ in my overcoat, the fox was carried to the car. It was so ___28___ and thin but now and then it ___29___ with its claws (爪子). Unable to solve the problem ____30____, I had to call my friend Rebekah. When she arrived, we found a safer place to try to ____31____ the fox. Luckily, we managed to take off the plastic container. ____32____, it ran under our cars and then into a forest nearby.
When it ____33____ this experience, Kristi said, “The task is ____34____, but we must TRY.” Thank you, Kristi and Rebekah, for your love of this planet and its creatures, and for going above and beyond to ____35____ and care for others.
21. A. competition B. dream C. job D. experience
22. A. appeared B. happened C. determined D. designed
23. A. repair B. drive C. pull D. push
24. A. refused B. offered C. heard D. realized
25. A. toys B. holes C. games D. experiments
26. A. anxious B. special C. regular D. dangerous
27. A. Wrapped B. Destroyed C. Left D. Found
28. A. tall B. light C. ugly D. stupid
29. A. played B. struggled C. argued D. filled
30 A. well B. perfectly C. alone D. fast
31. A. treat B. hit C. teach D. free
32. A. Frightened B. Tired C. Annoyed D. Sad
33. A. focused on B. worked out C. came to D. made up
34. A. amazing B. challenging C. interesting D. confusing
35. A. hug B. spot C. contact D. rescue
第二节(共10小题;每小题1. 5分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
“Radish knives” have become a hot-sale product in shops near schools. They are also a hot-sale product online. So far more than 400, 000 “radish knives” ___36___ (sell) online.
The rising popularity of these toys has raised worries among parents about their possibility to lead ___37___ violence (暴力) among teenagers, reported a local news outlet called Shunwang in Jinan, Shandong province.
A radish knife is a colorful plastic toy that looks just like a radish. It is made of plastic, and usually 5 centimeters in ___38___ (long). If a radish knife is pushed against the skin too hard, kids may get ___39___ (injure). Parents are confused about its popularity. “My daughter brought one home yesterday. She told me that it helped ___40___ (she) to reduce stress,” a parent told Shunwang.
“Playing with a toy knife may have ___41___ bad effect on children’s health,” said Yang Si-fan, ___42___ is an official at Chongqing Normal University. Children may pretend ___43___ (use)a toy knife to cut others after watching similar actions from movies and TV shows. Parents should be responsible for ___44___ (choose) suitable toys for their kids. If people find nearby stores selling these dangerous toys, they should report it to the government ___45___ (immediate). Toys like radish knives shouldn’t be allowed to be brought into schools.
第四部分 写作(共两节,满分40分)
第一节(满分15分)
46. 假定你是李华,你的朋友Eric最近总是很容易感冒,请你用英语给他写一封建议信,希望他加强锻炼,内容包括:
1. 表示同情;
2. 提出建议;
3. 美好祝愿。
注意:1. 写作词数应为80个左右;
2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。
Dear Eric,
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Yours sincerely,
Li Hua
第二节(满分25分)
47. 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
My brother Joe and I no longer live in the same state, but I make sure to give Joe a call every Christmas. In fact, I will never forget a Christmas when I was seven and Joe was five. I’ve kept a secret about that Christmas for 20 years. Now hearing Joe’s voice makes me feel guilty (内疚的) about it all over again. I think he probably doesn’t even remember it.
When we were kids, Joe almost drove me “crazy”! If Mom brought home my favorite yogurt, Joe would make sure to eat it before I got a chance. When our parents gave us each our own basketball, Joe insisted on playing with mine instead of his own.
That Christmas when I was seven, I was determined to teach him a lesson. At that time I was old enough that I no longer believed in Santa, but I knew Joe did. I couldn’t stand him thinking Santa had put him on the “nice” list when I knew he’d been naughty (淘气的) all year.
One day before Christmas, I put on my winter jacket and headed over to our neighbor’s backyard. It was filled with rocks. To me they really looked like coal (煤炭). I was sure that they’d look like coal to Joe too. I filled a lot of the rocks into the pockets of my winter jacket, brought them up to my room and hid them under my bed. Then I waited.
That morning, I got up early, went downstairs secretly and put the rocks into the red stocking with Joe’s name on it. I watched Joe take down his heavy stocking, lay it on the living room floor.
注意:
1. 续写词数应为150左右。
2. 请按如下格式在相应位置作答。
Looking at the gift inside, Joe’s smile disappeared suddenly.
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
I said on the phone, “Hey, Joe, do you remember that Christmas morning when you were five …your stocking…”
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
1-5CACBC 6-10 CABAB 11-15 CABBA 16-20 CCBAA