Unit 4分层跟踪检测(一)Starting out & Understanding ideas
A级 必备知识基础练
Ⅰ.单句填空
1.When choosing a major,students are easily susceptible employment and ignore their own interests.
2.According to the majority of Americans,women are just as capable being good political leaders as men.
3. contrast,a number of studies in Europe have had results very different from the Harvard research.
4.The virus is still spreading all over the world,putting millions of people risk.
5.His skill lies his ability to explain quite complex ideas very simply.
Ⅱ.短语填空
speaking of,on the whole,wipe out,in the long run,hit the market
1.It’s hard for the victims to the shadow of that terrible earthquake from their hearts.
2. ,the vaccine is beneficial to the end of the epidemic.
3.The welcome party was, ,a success,though not satisfactory in some details.
4. eating something,why don’t we have lunch in the cafeteria together
5.Expectations are high as these products begin to .
Ⅲ.单句写作
1.要么是你要么是你的一个学生要参加明天举行的会议。
to attend the meeting that will be held tomorrow.
2.最重要的是,老人是第一个品尝美食的人,因为在中国老人受到尊重。
Most importantly,the elderly are because they are well respected in China.
3.我不知道他今天是否回来。
I don’t know today.
B级 能力素养提升练
Ⅳ.阅读理解
A
Medha Gupta sometimes felt worried about making the 20-minute walk from the corner where the school bus dropped her off to her home in Herndon,Va.—especially during the colder months in winter.
Her mother,Divya Gupta had a suggestion:write an app.She was half-kidding,but Medha didn’t take the challenge lightly.So she set out to work.
The result was Safe Travel,an app designed by Medha to help walkers feel more secure when they are travelling alone.Using the iPhone,a person can program it to send a warning to someone he or she trusts if he or she fails to arrive at a destination within a certain time.
It was the first iOS app that Medha had created.While she didn’t think much would come from the project,her effort caught the eye of judges for the annual Congressional App Challenge,who selected her as the winner for Virginia’s 10th District.
The App Challenge is designed to encourage students to consider careers in science,technology,engineering,and math by experimenting with coding and computer science.Winning students are invited to attend a reception on Capitol Hill in April and also received $250 in Amazon Web Service credits.
Medha said it took her about 40 hours to design,program and test the app.As for her next app Medha’s not certain.She temporarily has her app-development ambitions on hold because she’s busy teaching herself artificial intelligence to help deal with improper words on social media platforms.Yes,she knows that there are teams of engineers probably doing the same thing.But she figures it can’t hurt her own part,too.
“If we see something wrong with the world,we should do something about it,” she said.“After all,the only one stopping us from doing something is ourselves.”
1.Why did Medha Gupta feel worried
A.It took a long time to walk home.
B.It was difficult to write an app.
C.It was colder than ever in winter.
D.It was unsafe to walk home alone.
2.What is Medha’s attitude to the challenge of writing an app
A.Serious. B.Casual.
C.Uncertain. D.Indifferent.
3.What does the underlined phrase “on hold” in paragraph 6 mean
A.Developed. B.Delayed.
C.Achieved. D.Satisfied.
B
(2023·山东济南高二期末)
A couple of years ago,Ashok Goel was overwhelmed by the number of questions his students were asking in his course on artificial intelligence.Goel teaches computer science at Georgia Tech,sometimes to large classes,where students can ask thousands of questions online in a discussion forum.Professor Goel already had eight teaching assistants,but that wasn’t enough to deal with the increasing number of daily questions from students.
When students feel confused and reach out with questions that go unanswered,their motivation to continue begins to fade.Professor Goel decided to do something to improve this situation and his solution was to create a virtual assistant named Jill Watson,which is based on the IBM Watson platform.
Goel and his team developed several versions of Jill Watson before releasing her to the online forums.At first,the virtual assistant wasn’t too great.But Goel and his team sourced the online discussion forum to find all the 40,000 questions that had ever been asked since the class was launched.Then they began to feed Jill with the questions and answers.After some adjustments and enough time,Jill was able to answer the students’ questions correctly 97% of the time.The virtual assistant became so advanced and realistic that the students didn’t know she was a computer.The students,who were studying artificial intelligence,were interacting with the virtual assistant and couldn’t tell it apart from a real human being.Goel didn’t inform them about Jill’s true identity until April 26.The students were actually very positive about the experience.
The goal of Professor Goel’s virtual assistant next year is to take over answering 40% of all the questions presented by students on the online forum.The name Jill Watson will,of course,change to something else next semester.Professor Goel has a rosy outlook on the future of artificial intelligence,believing it will be widely applied.
4.What did Professor Goel find in the online course
A.The course was too difficult for students.
B.Most students dropped out of his course.
C.Students’ questions were too many to handle.
D.Assistants’ capacity made students unsatisfied.
5.What can be inferred about Jill Watson
A.She was easily identified as an AI.
B.She turned out to be a great success.
C.She was released online as the first version.
D.She could answer all the questions correctly.
6.Which is the closest in meaning to the underlined word “rosy” in paragraph 4
A.Hopeful. B.Sensitive.
C.Adventurous. D.Cautious.
7.What is the main idea of the text
A.An online computer course benefits students.
B.An AI team develops online discussion forums.
C.A knowledgeable AI assists in online education.
D.A new outlook promises online AI development.
分层跟踪检测(一)Starting out & Understanding ideas
Ⅰ.1.to 2.of 3.In 4.at 5.in
Ⅱ.1.wipe out 2.In the long run 3.on the whole
4.Speaking of 5.hit the market
Ⅲ.1.Either you or one of your students is 2.the first to taste the delicious food 3.if/whether he will be back
Ⅳ.【语篇解读】这是一篇说明文。文章主要说明了Medha Gupta设计了一款名为“安全旅行”的应用,它可以帮助行人在独自旅行时感到更安全。
1.D 细节理解题。根据第一段以及第三段中“The result was Safe Travel,an app designed by Medha to help walkers feel more secure when they are travelling alone.”可知,Medha Gupta会感到担心是因为独自走回家不安全。故选D项。
2.A 推理判断题。根据第二段可知,Medha对待这个挑战持严肃态度。故选A项。
3.B 词义猜测题。根据画线词组后的“because she’s busy teaching herself artificial intelligence to help deal with improper words on social media platforms”可知,Medha因为正忙着自学人工智能,帮助自己处理社交平台上的不当言论,所以让开发应用程序的雄心推迟了。画线词组意思是“推迟”。故选B项。
【语篇解读】这是一篇说明文。文章主要说明了为了应对学生们日益增多的日常问题,Ashok Goel教授创建了一个名为Jill Watson的虚拟助理,并且取得了成功,学生们对这次经历非常积极。Goel教授对人工智能的未来持乐观态度,认为它将被广泛应用。
4.C 细节理解题。根据第一段中“Goel teaches computer science at Georgia Tech,sometimes to large classes,where students can ask thousands of questions online in a discussion forum.Professor Goel already had eight teaching assistants,but that wasn’t enough to deal with the increasing number of daily questions from students.”可知,Goel教授在网络课程中发现学生的问题太多了,难以应对日益增多的日常问题。故选C项。
5.B 推理判断题。根据第三段中“After some adjustments and enough time,Jill was able to answer the students’ questions correctly 97% of the time.The virtual assistant became so advanced and realistic that the students didn’t know she was a computer.The students,who were studying artificial intelligence,were interacting with the virtual assistant and couldn’t tell it apart from a real human being.Goel didn’t inform them about Jill’s true identity until April 26.The students were actually very positive about the experience.”可知,Jill Watson被证明很成功。故选B项。
6.A 词义猜测题。根据画线词后文“outlook on the future of artificial intelligence,believing it will be widely applied”可知,Goel教授认为人工智能将被广泛应用,可见他认为人工智能的未来是有希望的。故画线词意思是“有希望的”。故选A项。
7.C 主旨大意题。根据第二段中“Professor Goel decided to do something to improve this situation and his solution was to create a virtual assistant named Jill Watson,which is based on the IBM Watson platform.”并结合文章主要说明了为了应对学生们日益增多的日常问题,Ashok Goel教授创建了一个名为Jill Watson的虚拟助理,并且取得了成功,学生们对这次经历非常积极。Goel教授对人工智能的未来持乐观态度,认为它将被广泛应用,可知,这篇文章的主旨是知识渊博的人工智能帮助在线教育。故选C项。Unit 4分层跟踪检测(二)Using language
A级 必备知识基础练
Ⅰ.单句填空
1.Every man and every woman (attend) the meeting.
2.Half of the building (destroy) by the earthquake.
3.Neither food nor clothes (send) to the old man since two years ago.
4.About 3,500 dollars (raise) for the sick boy.
5.Every part (be) carefully checked before they are put together.
6.Two thirds of the land (plant) with wheat.
7.More than one person (injure) in the accident.
Ⅱ.短语填空
bank on,on the horizon,be bound to,ahead of time,when it comes to,look forward to
1.You can always me if you need money.
2. her success,the family’s reaction is always a combination of shock and joy.
3.If you undertake the project,you encounter difficulties.
4.There is no possibility that we will finish the project .
5.With breast cancer,as with many common diseases,there is no obvious breakthrough .
6.We will be at Baker Street at 8:00,and we are seeing you there.
Ⅲ.语法主题应用——语法填空
Today is the anniversary of No.1 Middle School.A number of schoolmates 1. (invite) to attend the meeting and the number 2. (come) to 5,000.Many a famous scholar 3. (arrive) and more than one 4. (make) great contributions to the building of their school.It just 5. (fall) on the second day of the National Holiday,so many of the students studying at school 6. (stay) at home while the rest 7. (remain) at school,helping their teachers to serve the guests.As far as everyone present at the meeting 8. (be) concerned,their school is always the best.
B级 能力素养提升练
Ⅳ.七选五
Procrastination(拖延症) Tech Support
Choosing between immediate satisfaction and future benefit can easily lead to short-sighted decisions:Watching TV instead of going to the gym,for example,or going through social media rather than working on a challenging project. 1
To guide individuals towards greatest choices,Falk Lieder,a cognitive scientist,and his colleagues designed a digital tool called a “cognitive prosthesis”.It uses artificial intelligence to match a decision’s immediate reward with its long-term worth after making a to-do list.The researchers developed a set of models and algorithms(算法) that consider various elements such as a list of tasks,an individual’s unwillingness to each and the amount of time available. 2 It helps to encourage that person to complete them all.
The idea was to turn the challenging projects that people pursue in the real world into a game like environment.“The point system gives people achievable goals that signal that they’re making progress,” Lieder says.
3 The results,published online in August in Nature Human Behavior,revealed that the AI support system helped people make better,faster decisions and procrastinate less—and it made them more likely to complete all the assigned tasks.In one experiment,in which the researchers presented 120 participants with a list of several writing assignments, 4 However,the rate was only 56 percent for those not using it.
Lieder says one of the current tool’s limitations is that it can handle only short to-do lists. 5 At the same time,they are working with a company called Complice to integrate the tool into an existing to-do list app.The researchers also plan to run field experiments to see how well their cognitive prosthesis succeeds in the real world.
A.People often struggle to do what’s best for them in the long run.
B.The team tested this tool in a series of experiments with human subjects.
C.The system then assigns reward points to each task in a way that is customized.
D.And now,he and his team are trying to develop it up for a larger number of tasks.
E.they found that 85 percent of individuals who used the tool completed all their tasks.
F.A study was conducted to find a way to help people increase their decision-making ability.
G.this tool is a convincing demonstration that procrastination is something that this strategy can help with quite a lot.
Ⅴ.完形填空
(2023·辽宁沈阳高二期末)
When Wright brothers came up with the idea of making the motor-operated airplane,people thought they were mad.But they made it.Each of us is going to be faced with 1 and challenges throughout our lives.There will 2 be moments when people tell you—you can’t.
There was a village girl that 3 the same challenging moment like the Wright brothers had.She came from a farm where a 4 number of children worked after school.Throughout her high school years she would have normal competition in 5 with her fellow classmates.Her dream was to be well 6 .In her final year of high school,her teacher told her not to 7 to get a higher education,and just be 8 with a common blue-collar job.However,she 9 her dream firmly and finally graduated from University of Saskatchewan and got a position in the Canadian government.
There is a(n) 10 saying,“Aerodynamically(根据空气动力学),the bumble bee shouldn’t be able to fly, 11 the bumble bee doesn’t know it,so it goes on flying anyway.”Don’t 12 yourself by what others say,and your success must come from 13 yourself.Like the Wright Brothers and the girl,never let the 14 of your dreams be extinguished(熄灭).Let your spirit and 15 fly!You will succeed soon.
1.A.obstacles B.dreams
C.goals D.opportunities
2.A.occasionally B.always
C.seldom D.never
3.A.ignored B.imagined
C.experienced D.found
4.A.much B.several
C.many D.large
5.A.hobbies B.studies
C.sports D.realities
6.A.rewarded B.treated
C.educated D.improved
7.A.bother B.stop
C.help D.begin
8.A.occupied B.equipped
C.burdened D.satisfied
9.A.planned B.followed
C.abandoned D.doubted
10.A.unforgettable B.peaceful
C.unbelievable D.wonderful
11.A.but B.and
C.if D.until
12.A.dismiss B.discount
C.distinguish D.discourage
13.A.caring for B.wrestling with
C.believing in D.talking to
14.A.flame B.sight
C.view D.future
15.A.devotion B.determination
C.contribution D.inspiration
分层跟踪检测(二)Using language
Ⅰ.1.attends 2.has been destroyed 3.have been sent 4.has been raised 5.is 6.is planted 7.was injured
Ⅱ.1.bank on 2.When it comes to 3.are bound to
4.ahead of time 5.on the horizon 6.looking forward to
Ⅲ.1.have been invited 2.comes 3.has arrived 4.has made 5.falls 6.are staying 7.remain 8.is
Ⅳ.【语篇解读】这是一篇说明文。文章介绍了一种人工智能支持系统能帮助人们做出更好、更快的决策,减少拖延,使得他们更有可能完成任务。
1.A 根据上文“Watching TV instead of going to the gym...working on a challenging project.”可知,A选项能承接上文内容,人们常常努力去做那些从长远来看对自己最好的事情。故选A项。
2.C 根据上文的“The researchers developed a set of models...to each and the amount of time available.”可知,C选项承接上文内容;then说明了时间顺序,选项中的task和前文的tasks相呼应,reward points有助于鼓励人们完成任务。故选C项。
3.B 根据下文中的The results的结果是特指的,可推知B选项可承接下文内容。故选B项。
4.E 根据上下文可知,E选项中的they指代前文的researchers,且选项中tasks和前文assignments相呼应;选项中who used the tool和下文的those not using it相呼应,且语义承接上下文。故选E项。
5.D 根据上下文可知,D选项中的he指代前文的Lieder,且选项中a larger number of tasks和short to-do lists相呼应,且语义承接上下文。故选D项。
Ⅴ.【语篇解读】这是一篇夹叙夹议文。作者以莱特兄弟和一个乡村女孩追逐梦想的故事告诉我们:不要因为别人说什么而气馁,你的成功必须来自相信自己,永远不要让梦想的火焰熄灭。
1.A 考查名词辨析。根据空后名词“challenges”可知,空处需用名词obstacles,表示一生中会遇到障碍和挑战。故选A项。
2.B 考查副词辨析。根据前文第一句“When Wright brothers came up with the idea of making the motor-operated airplane,people thought they were mad.”可知,总会有人告诉你,你不会成功。故选B项。
3.C 考查动词辨析。根据后文“the same challenging moment like the Wright brothers had.”可知,空处需用动词experienced,表示这个乡村女孩经历了和莱特兄弟一样的挑战。故选C项。
4.D 考查形容词辨析。她来自一个农场,许多孩子放学后在那里工作。此处指许多孩子,a large number of...(许多……),固定短语,符合题意。故选D项。
5.B 考查名词辨析。根据后文“with her fellow classmates”可知,此处指和同学们在学习上有竞争。故选B项。
6.C 考查动词辨析。根据后文“her dream firmly and finally graduated from University of Saskatchewan”可知,这个农村女孩的梦想是接受良好的教育。故选C项。
7.A 考查动词辨析。根据后文“and just be with a common blue-collar job”可知,此处老师让女孩做一份普通工作,不要费神去接受高等教育了,所以空处需用动词bother。故选A项。
8.D 考查形容词辨析。由此可知,空处需用形容词satisfied,表示女孩要满足于一份普通的蓝领工作。故选D项。
9.B 考查动词辨析。根据后文“finally graduated from University of Saskatchewan and got a position in the Canadian government.”可知,女孩追随自己的梦想,获得了成功。故选B项。
10.D 考查形容词辨析。根据谚语描述的内容可知,这是一句很棒的谚语。故选D项。
11.A 考查连词辨析。根据前文“the bumble bee shouldn’t be able to fly”和空后“the bumble bee doesn’t know it”可知,此处前后表示转折关系,需用连词but。故选A项。
12.D 考查动词辨析。根据后文“and your success must come from yourself”可知,此处指不要对自己感到气馁,要相信自己。故选D项。
13.C 考查动词短语辨析。根据前文谚语和前半句可知,此处表示成功来自相信自己。故选C项。
14.A 考查名词辨析。根据后文“your dreams be extinguished”可知,此处指不要让梦想火焰熄灭。故选A项。
15.B 考查名词辨析。根据前文“and your success must come from yourself”可知,我们要相信自己,所以此处表示让我们的决心飞翔。故选B项。 Unit 4分层跟踪检测(三)Developing ideas & Writing
A级 必备知识基础练
Ⅰ.单句填空
1.We must make an effort (go) through the difficult times.
2.Remember that you had better (arrive) punctually or some time earlier than the appointed time.
3.The driver who didn’t stop at the red light was fault in the accident.
4.His admission that he (blame) kept the others from being punished.
5.The man lost in the desert was desperate water.
Ⅱ.短语填空
hold out,go through,change one’s mind,in shock,break down,rush out of,point at,be adjusted to
1.She a period of emotional adjustment after her marriage broke up.
2.When Tom was driving along the street,he saw two thieves a shop with a bag full of money and run towards a waiting car.
3.We should the hand of friendship and cooperation to them.
4.The whole nation was for a long time after the earthquake.
5. a sketch map,he explained the long-term plan to the visitors.
6.The car on the way to the airport.
7.These desks and seats can the height of any child.
8.If she decides to do something,you won’t .
Ⅲ.单句写作
1.他大声地说话,好像没有听到我的问题。
He talked loudly .
2.她喜欢睡懒觉,那就是她经常迟到的原因。
She likes lying in. she often comes late.
3.他虽然是个孩子,却能回答这些难题。
,he can answer these difficult questions.
4.直到有人提醒他,他才知道那个人在说谎。
he knew the man told a lie.
5.节日期间没有人陪伴,老妇人感到孤独。
during the festival,the old lady felt lonely.
B级 能力素养提升练
Ⅳ.语法填空
The Future Life on Mars
Compared with the life we 1. (live) on Earth now,the future life on Mars will be 2. (total) different.
Firstly,without pollution on Mars,people will be able to drink cleaner water 3. breathe fresher air,so they will be 4. (health).The food on Mars will be 5. (differ) from our food now.People will just take 6. (pill) and drink man-made juice instead of eating bread and meat.Secondly,people will travel back to the earth or to other planets for sightseeing 7. spaceship.Additionally,there will be no 8. (fix) school and classrooms.Children will just fly to 9. classroom in the school spaceships.And people won’t work in factories or companies.They can stay at home,10.(work) with computers.
Ⅴ.应用文写作
假定你是李华,现在在伦敦做交换生,学习电脑编程。你得知当地科技馆将举办国际智能机器人展览(International Intelligent Robot Exhibition)。请你给负责人Smith先生写封信,申请当志愿者。
内容包括:
1.写信目的;
2.申请理由及自身优势;
3.表达期待。
注意:1.词数80左右;
2.请在相应位置作答。
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Ⅵ.读后续写
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
The eight-year-old Carol lived with her father David,Mother May and elder brother Rob.The little family happily lived in a beautiful village surrounded with beautiful nature.The village was at the foot of a mountain,with beautiful views of the snowy mountain.The family survived on growing seasonal plants and trees.Their life is totally surrounded by nature and beauty.
While they lived a very happy life,Carol did not love the beautiful atmosphere of the village.She really wanted to move into the city and enjoy the city life.She wanted to shop,move around the city,watch movies,and eat in fantastic restaurants and cafes,etc.
However,there was hardly any chance that Carol’s family moved to the city as they had everything in the village.
One day,Carol fell asleep during the early noon and she had a sound sleep.Of course,she had a strange dream.She saw her grandmother in her dream as a fairy and her deceased grandmother granted her a wish.Carol requested her that she should love to enjoy the city life as she always desired.
Grandmother understood the desire of Carol,but still wanted to convince her that the peaceful village life is better than the city life.
She told Carol,“Baby,you cannot have access to fresh fruit and vegetables from plants as you have at your home.You cannot breathe fresh air.You cannot play with animals.You will not find peace as you see here!Do you still want to go to the city ”
Without hearing the concerns,Carol asked her grandmother to grant the wish.Grandmother granted her wish,but with a condition.Carol was told that she would only have 6 hours to spend in the city.Later,she would return to the village.Carol agreed.
注意:1.续写词数应为150左右;
2.请按如下格式作答。
Carol then found herself in the city with her friends.
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Carol’s brother Rob was calling her for lunch and Carol woke up.
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
分层跟踪检测(三)Developing ideas & Writing
Ⅰ.1.to go 2.arrive 3.at 4.was to blame 5.for
Ⅱ.1.went through 2.rush out of 3.hold out 4.in shock
5.Pointing at 6.broke down 7.be adjusted to 8.change her mind
Ⅲ.1.as though/if he hadn’t heard my questions 2.That’s why 3.Child though he is 4.It was not until someone reminded him that 5.With nobody accompanying her
Ⅳ.【语篇解读】这是一篇说明文。短文介绍了未来火星上的生活。
1.are living 考查时态。根据now可知,描述正在发生的动作应用现在进行时,主语为we,谓语用复数。故填are living。
2.totally 考查副词。修饰形容词different应用副词totally,作状语。故填totally。
3.and 考查连词。本句表示两个动作的并列,所以连词为and。故填and。
4.healthier 考查形容词比较级。根据cleaner和fresher可知,空处填healthy的比较级healthier。故填healthier。
5.different 考查形容词。空处作表语,应用形容词different。故填different。
6.pills 考查名词的数。take pills“吃药”,其中pill为可数名词,其前无任何修饰词,故用复数形式。故填pills。
7.by 考查介词。结合句意表示“乘坐宇宙飞船”可知短语为by spaceship。故填by。
8.fixed 考查形容词。修饰名词 school and classrooms应用形容词fixed,作定语。故填fixed。
9.the 考查冠词。本句特指教室,所以用定冠词the来特指教室。故填the。
10.working 考查非谓语动词。分析句子结构可知work在句中应用非谓语动词形式,They与work在逻辑上是主动关系,所以用现在分词作伴随状语。故填working。
Ⅴ.
Dear Mr Smith,
I am an exchange student from China,learning computer programming here in London.The reason why I’m writing is to apply to be a volunteer for the coming International Intelligent Robot Exhibition.
To begin with,I’m crazy about robots and I want to take advantage of this opportunity to learn more about them,as well as sharing my opinions with those who are interested in designing robots.What’s more,having passed the required English level tests,I believe I can communicate with visitors without any difficulty.In addition,I hope to enrich my social experience through this volunteer activity.
Do hope you can take my application into consideration.I would appreciate it very much if you could offer me the chance.
Yours sincerely,
Li Hua
Ⅵ.Carol then found herself in the city with her friends.Carol and her friends went to watch movies.After that they ate delicious food in a restaurant and shopped in a huge mall.Carol was happy that she had the chance to experience the life in the city.Yet at the same time,she understood that everything told by her grandmother was true in the city.There was no peace and no silence;the city life was fast and rushing.The air quality was not satisfying.She could hardly find any animal.
Carol’s brother Rob was calling her for lunch and Carol woke up.She recalled what happened just now in her dream and realized that her life in the village with her family was far more wonderful than the city life.Carol understood that she was having a more joyful life.She shared her dream with her family while enjoying the fresh fruit and vegetables,and they laughed together.Carol also developed a love for plants,animals and beautiful nature.