山西省部分学校2024届高三考前巩固卷英语试题(含解析,无听力原文,有音频)

文档属性

名称 山西省部分学校2024届高三考前巩固卷英语试题(含解析,无听力原文,有音频)
格式 zip
文件大小 21.9MB
资源类型 教案
版本资源 通用版
科目 英语
更新时间 2024-05-31 18:56:12

文档简介

2024届高三考前巩固卷
英 语
注意事项:
1.本试卷满分150分,考试用时120分钟。
2.答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号等填写在答题卡上,在规定的位置贴好条形码。
3.回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其它答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。
4.考试结束后,请将本试卷和答题卡一并交回。
第一部分听力(共两节,满分30分)
做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后.你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
例:How much is the shirt
A. 19.15.
B. 9.18.
C. 9.15.
答案是C。
1.What time is it now
A.7:40.
B.8:00.
C.8:20.
2.What is the woman probably
A.A teacher.
B.A doctor.
C.A saleswoman.
3.What is the woman looking for
A.A bookstore.
B.A parking spot.
C.A campus gym.
4.How was the woman's trip
A.Interesting
B.Amazing.
C.Terrible.
5.What will the speakers do tomorrow
A.Hang out.
B.Have dinner together.
C.Learn Chinese together.
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
6.Which subject is the man most worried about
A.Maths.
B.Physics.
C.Geography.
7.Where will the man go for his vacation
A.California
B.Hawaii.
C.Long Island.
听第7段材料,回答第8至10题。
8.What does the woman think of the coat she has been given
A.It's too big.
B.It is out of fashion.
C.It isn't worth the money.
9.How much is the coat the woman has been given
A.$5.
B.$30.
C.$35.
10.What does the man mean in the end
A.The woman has to pay the price difference.
B.He doesn't want to sell the coat to the woman.
C.He refuses to exchange the coat for the woman.
听第8段材料,回答第11至14题。
11.What is the probable relationship between the speakers
A.Husband and wife.
B.Driver and passenger
C.Friends.
12.Why can't the man drive for the woman
A.He is drunk.
B.He has lost his license.
C.He doesn't know how to drive.
13.What does the man want to buy next year
A.A car.
B.A bike.
C.A house.
14.What will the man start to do from next month
A.Attend a driving class.
B.Travel in another city.
C.Teach the woman to drive.
听第9段材料,回答第15至17题。
15.What does the competition try to find this year
A.The best dancer.
B.The best actor.
C.The best singer.
16.How should a person sign up for the competition
A.By mail.
B.By phone.
C.Through the Internet.
17.What can we know about the new swimming pool
A.It is bigger than the old one.
B.It will be open earlier than planned.
C.It will be free for the first week.
听第10段材料,回答第18至20题。
18.What does CyberEdit aim to do
A.Edit documents for the magazine Wired.
B.Offer students computer editing services
C.Provide technical support for businessmen.
19.How many employees did the speaker hire at first
A.Four.
B.Five.
C.Ten.
20.When is the best time for people to develop a business in the speaker's opinion
A.When they have the idea
B.After they graduate from college.
C.After they have rich social experience.
第二部分 阅读(共两节,满分50分)
第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
Wildlife conservation volunteer programs are a great way to join in the protection of endangered animals,as well as learn how you can help protect them.
Elephant Camp Volunteering Program,Thailand
As a volunteer,you will have the opportunity to spend quality time with the elephants and their trainers.This period allows volunteers to form a deep connection with these lovable creatures.The program is particularly well-suited for animal-loving volunteers willing to engage in outdoor work.
Duration:1 Week
Cost:$800
Wildlife Conservation Volunteer Program,Australia
Be a part of the Wildlife Conservation Volunteer Program in Australia and work alongside the beautiful Australian animals.Volunteers will be engaged in activities such as animal feeding,cleaning,and food enrichment.This program provides a wonderful opportunity to get firsthand international work experience while making a meaningful contribution to the well-being of native animals.
Duration:2 Weeks
Cost:$1,050
Wild Elephant Conservation &Research Program.Sri Lanka
Whether you're a high school student with a love for animals,a gap year traveler looking for meaningful work experience,ora family looking for an engaging volunteering opportunity, this project fits you all.Explore the wonders of this South Asian island,and make a difference here!
Duration:1 Week
Cost:$1,075
Sun Bear Conservation Volunteering Project,Malaysia
Volunteers' roles involve hands-on care for sun bears,the world's smallest bears,such as cleaning their homes and making environmental and food enrichment.Beyond improving the living conditions of sun bears,you'll understand how to send them back into the wild.
Duration:2 Weeks
Cost:$1,226
21.What can be known about the volunteers working in Australia
A.They help to keep the environment clean.
B.They have a wonderful time with the animals' trainers.
C.They are taught how to care for the animals after arrival.
D.They always explore the lovely creatures on a family basis.
22.Which program is involved in setting the animals free
A.Elephant Camp Volunteering Program.
B.Wildlife Conservation Volunteer Program.
C.Wild Elephant Conservation &.Research Program.
D.Sun Bear Conservation Volunteering Project.
23.What's the author's purpose of writing the text
A.To tell the roles of volunteer work.
B.To explain the points of volunteer work.
C.To emphasize the importance of volunteer work.
D.To call on readers to take part in volunteer work.
B
In a heart-pounding display of courage and quick thinking,a 65-year-old crane operator became an unexpected hero as he rescued a man trapped on top of a towering building engulfed in flames.
Glen Edwards,a crane operator from Egham,was expressing his gratitude after a tense rescue operation in Reading last Thursday.Edwards found himself in a challenging situation as he navigated circling winds to save a man trapped by smoke and flames on a building.The dramatic rescue unfolded amid thick black smoke,making visibility nearly impossible
When the alarm sounded,Edwards,who had a concrete skip on his crane,wasted no time the moment he spotted the distressed man waving his coat.Employing his experience and knowledge of the area,Edwards attached a metal cage to the crane,carefully considering his options for the rescue.However,the challenging conditions,with smoke sheltering his view, added an extra layer of difficulty to the operation.
With a colleague providing guidance and a concerned crowd watching from below, Edwards skillfully operated the crane to rescue the man.The onlookers erupted in cheers and applause as the man was safely lifted to the ground.
Reflecting on the intense experience,Edwards remarked,“It seemed to pass a long time until the man got inside.The adrenaline(肾上腺素)was pumping.”He admitted to experiencing shaking after the rescue,emphasizing the gravity of the situation.
Despite the successful operation,Edwards is yet to meet the man he saved, humorously noting,“He's got to take me across the road for a drink!”
The heartwarming part of this story is the overwhelming support Edwards has received from well-wishers.A fund-raising page was set up to“buy Edwards a beer as a sign of gratitude,”initially aiming for f5.000 but now standing at an impressive 9,100.The community's response has left Edwards deeply moved.He stated,“It means a lot;some of the comments have been absolutely fantastic.”
24.What does the underlined word“distressed”in paragraph 3 probably mean
A.Brave.
B.Painful.
C.Enthusiastic.
D.Disappointed.
25.Which of the following can best describe Edwards
A.Warm and Curious.B.Caring and ambitious.
C.Professional and humorous.D.Gifted and generous.
26.What can we conclude from the last paragraph
A.Sharp tools make good work.
B.One good turn descries another.
C.Actions speak louder than words.
D.Hope for the best,but prepare for the worst.
27.What is the text probably taken from
A.A diary entry.
B.A medical magazine.
C.A news report.
D.A first-aid essay.
C
Researchers from London's Queen Mary University studied how participants were affected by pollution based on where they live.In the journal Circulation on Friday,the scientists revealed that air pollution can harm the heart to the point where it resembles the early stages of heart failure.
According to Emory Healthcare,deaths have decreased around 12 percent per decade on average over the past50 years,but 287,000 people die from heart failure each year.There is more hospitalization from heart failure each year than all cancers combined.
In this study,the scientists examined information from 4,000 participants that were in the UK Biobank study.Volunteers had blood tests,health scans and heart MRIs,which measured the function,size and weight of their hearts.They also recorded their lifestyle,health record and where they've lived.
The team found participants had larger right and left ventricles(心室)in the heart when they lived closer to busy roads and were exposed to nitrogen dioxide(NO ),which enters the air when fuel is burned,the right and left ventricles are crucial for pumping blood.They were healthy but resembled the ventricles in early-stage heart failure.The scientists found that the higher the exposure to the pollutants,the greater the changes in the heart.
“Air pollution should be seen as a modifiable risk factor,”Dr.Nay Aung,who led the data analysis of the study,said in a statement from Queen Mary University.“The public all need to be aware of their exposure when they think about their heart health,just like they think about their blood pressure and their weight.”
Professor Jeremy Pearson,Associate Medical Director at the British Heart Foundation said in the statement from Queen Mary University,“We can't expect people to move home to avoid air pollution,so government and public bodies must act right now to make all areas safe and protect the population from the harm.”
28.What is the finding of the study
A.Air pollution causes many people to die.
B.People have big problems of heart health.
C.People's houses have a great effect on the heart.
D.Air pollution makes our hearts at risk of heart failure.
29.What does paragraph 2 mainly tell us about heart failure
A.It can be cured easily.
B.It remains a serious threat.
C.It's the most common illness.
D.It makes people with cancers painful.
30.What did the team find on the participants exposed to air pollution
A.The size of their ventricles was bigger.
B.Their ventricles worked better.
C.Their hearts were out of danger.
D.They had many health problems.
31.Which of the following is Dr.Nay Aung's suggestion
A.Moving to safer areas.
B.Living far away from crowds.
C.Taking notice of air pollution.
D.Taking blood pressure regularly.
D
Debate about artificial intelligence(AI)tends to focus on its potential dangers: algorithmic (算法)discrimination,the mass destruction of jobs and even,some say,the extinction of humanity.As some observers worry,however,others are focusing on the potential rewards.AI could.they claim,help humanity solve some of its biggest and toughest problems.And,they say.AI will do this in a very specific way:by speeding the pace of scientific discovery,especially in areas such as medicine,climate science and green technology.
Such claims are worth examining,and may head off fears about large-scale unemployment and killer robots.Many previous technologies have,of course,been falsely praised as panaceas(灵丹妙药).The electric telegraph was praised in the 1850s as a sign of world peace.Experts in the 1990s said the internet would reduce inequality.
But the mechanism by which AI will supposedly solve the world's problems has a stronger historical basis,because there have been several periods in history when new approaches and new tools did help bring about bursts of world-changing scientific discovery and innovation.
In the 17th century microscopes and telescopes opened up new vistas of discovery, while the introduction of scientific journals gave researchers new ways to share their findings. From the mid-20th century,computers in turn have enabled new forms of science based on simulation and modelling,from the design of weapons and aircraft to more accurate weather forecasting.
And the computer revolution may not be finished yet.As is reported,AI tools and techniques are now being applied in almost every field of science,though the degree of adoption varies widely.7.2%of the published papers on physics and astronomy last year involved AI.AI is being employed in many ways.It can identify promising candidates for analysis,such as molecules(分子)with particular properties in drug discovery,or materials with the characteristics needed in batteries or solar cells.
All these are to be welcomed.But the journal and the laboratory went further still: they altered scientific practice itself and unlocked more powerful means of making discoveries. AI has the potential to set off such a transformation.
32.How does paragraph 1 mainly develop
A.By providing evidence.
B.By making comparison.
C.By making classification.
D.By analyzing causes and effects.
33.What's the author's attitude towards the experts' opinion in the 1990s
A.Optimistic.
B.Objective.
C.Disapproving.
D.Unconcerned.
34.What does the author want to express in paragraph 4
A.Scientific journals bring about successful data analysis.
B.Scientific journals and computers remove people's discrimination.
C.Scientific discovery and innovation have some potential problems.
D.Scientific great progresses benefit from new approaches and new tools.
35.What is the best title for the text
A.How AI Greatly Changes Science
B.Why AI Decides Human Beings' Future
C.When Human Beings No Longer Fear AI
D.Where AI Performs Better in Scientific Fields
第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
There is an abundance of academic conferences today as compared to the past.This brings us to a simple question,“Why should one attend an academic conference ”
Presenting a paper is one of the main objectives of an academic conference participant.The presenter will have the chance to present a paper in front of the participants of the same or similar fields of study and will be able to receive constructive criticism about their research.__36__
Taking part in an academic conference is an opportunity to build networks with other academics and experts in the same or similar field of studies all around the world and to share thoughts on recent advances and technological breakthroughs.__37__As you attend conferences, you build a network of people who can raise your ability of work to greater heights.
Meeting new people with different cultures enlightens your way of thinking in your field of study.__38__You'll also have the chance to socialize with the participants at coffee breaks,lunches and social activities.
__39__You can be free from your academic responsibilities of your job and discover different cities of the world.Be assured that you'll feel relaxed and refreshed when you return to your job after the conference.
It is vital to find out what's new in your field of study to survive in an academic subject. __40__This is in fact one of the major reasons why one should attend an academic conference.
A.The number of conferences increases dramatically.
B.Attending an academic conference is a great way to have a break.
C.Having access to various research activities is favored by the participants.
D.Academic conferences will keep you updated on findings that have taken place
E.You will witness many different aspects and solutions which exist on the same issues.
F.It brings together people who share a common subject from different parts of the world.
G.The exchange of ideas on fields of interests seeds the links for future cooperation across the world.
第三部分语言运用(共两节,满分30分)
第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
“My wallet!Where is it ”were my first words when I found out my wallet was lost. I searched my memory for a few good seconds,and then __41__that I had left my precious wallet in the library.To be__42__,it was in the public toilet of the library!
Because the library was then closed,I had to wait until the next morning to begin my __43__. When I got there early the next day,all I found was a__44__bathroom.
At that time,all I could__45__was that the person who cleaned the restroom had found my wallet. So I__46__approached an old lady at the front desk.“Excuse me,is there a wallet found in the restroom yesterday ”She walked through a door and__47__for a moment.Then she came back to the desk.“No,”she said.I quickly thanked her and walked off, __48__. Finally,I painfully__49__the fact that my wallet had gone.
A week later,I received a mysterious__50__in the mail.Sure enough,it was my wallet! And most surprisingly,nothing in it was missing!And there was a little yellow piece of paper folded up inside.I slowly unfolded it and a little medal of Christ fell off.The paper__51__like this:
Always__52__this medal with you,whatever your religion is,so the angel that was watching over you last week will always be close.
This person didn't even leave a return__53__,so I couldn't thank whoever it was From that day on,I promised myself to__54__this example when I was in a similar situation.I will make others as__55__as I was when I opened that package!
41.A.realized42.A.obvious43.A.work44.A.crowded45.A.run after46.A.secretly47.A.disappeared48.A.surprised49.A.accepted50.A.present51.A.exposed52.A.compare53.A.reminder54.A.set55.A.happy B.predictedB.honestB.readingB.cleanB.hope forB.aimlesslyB.hesitatedB.disappointedB.consideredB.invitationB.describedB.equipB.dateB.followB.puzzled C.explainedC.exactC.researchC.noisyC.carry outC.politelyC.restedC.satisfiedC.changedC.noticeC.readC.keepC.moneyC.giveC.crazy D.arguedD.famousD.searchD.desertedD.go throughD.angrilyD.escapedD.ashamedD.coveredD.packageD.announcedD.connectD.addressD.takeD.annoyed
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
Grain Rain marks a significant period in the traditional Chinese calendar.As the__56__ (six)of the 24 Solar Terms,Grain Rain usually falls around April 20 and lasts until the beginning of May.This period is__57__(traditional)associated with the onset of the rainy season,providing much-needed water that helps crops grow.
Grain Rain symbolizes the end of spring and marks the time__58__ (begin) preparations for summer,making it crucial for farmers to ensure that their crops__59__(plant)in time to take full advantage of the growing season.During this time,activities like planting rice, corn, and beans are common due__60__the favorable conditions of warmer temperatures and increased rainfall.Grain Rain's significance extends beyond just agriculture.It represents __61__ time of growth,both in nature and within communities.
Grain Rain is a period rich with festivals,cultural events and communal munities often celebrate with various festivities,__62__(appreciate)nature's renewal.It's common to see people engaging in outdoor activities,celebrating with traditional performances, and enjoying the blooming of spring flowers,__63__are especially significant during Grain Rain.
Grain Rain not only highlights the practical aspects of agricultural planning but also embodies a deeper connection to the cycles of nature and the community's cultural practices.It is a__64__(reflect)of the wisdom embedded in the traditional Chinese way of life,where observing natural phenomena guides daily activities and__ 65__(season)preparations.
第四部分 写作(共两节,满分40分)
第一节(满分15分)
欣闻神舟十八号载人飞船发射成功,上周六你们班全体同学参观了一场太空科学展览。请你以“A Trip to the Space Science Exhibition”为题向校英文报投稿,介绍此次活动。内容包括:
1.展览概况;
2.个人感想。
注意:
1.写作词数应为80左右;
2.可以适当增加细节,以使行文连贯。
A Trip to the Space Science Exhibition
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
第二节(满分25分)
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
Twenty-five years ago,our neighborhood had a new family:a six-year-old boy called Tim, his little sister Cassie and his mother.They lived in a tiny house next door to us.They wouldn't live there long—perhaps four or five months,extending through the up coming Christmas that year.
Things were difficult for the family.They were struggling to make ends meet,and it was usual to find them without electricity because of unpaid power bills.I tried to do what I could,but it wasn't much because I was on a tight budget myself.
That Christmas,like others,my children Lily and her little brother Tom were up early opening gifts,running around the neighborhood,and showing off their gifts.As I handed my neighbors my usual spread of Christmas baked treats over the fence,Cassie walked by with her new baby doll.
Tim,smiling proudly,waved his only Christmas gift—a race car he had been dreaming of. These two kids spent hours on that Christmas day playing with their beloved toys.I was surprised when Lily noticed and said sadly,“Mom,they both only got one toy.”
The following morning,after breakfast,I prepared to go to the cinema with my kids,who had looked forward to it for a very long time.I had been saving money for the movie tickets,and finally I could afford them.
When I was preparing for the trip,I saw Tim's mother put a box in the backseat of the car.Tim stood there crying as the car pulled away.I wasn't sure what had happened until Lily told me the truth later.
“Mom,Tim told me his mom took his race car back to the store.His mom said they needed the money,”Lily said,taking pity on Tim.“Did his mom take Cassie's doll back,too ”I asked.“No,just Tim's,”Lily answered again.I felt upset but helpless.
Later,when I asked my kids to catch the bus to the cinema,I found Tim sitting before their door.
注意:
1.续写词数应为150左右;
2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。
2024届高三考前巩固卷英语参考答案、提示及评分细则
本文是一篇应用文。主要介绍了四个野生动物保护志愿者项目。
21.A细节理解题。根据Wildlife Conservation Volunteer Program.Australia部分中“Volunteers will be engaged in activities such as animal feeding, clearing,and food enrichment.” 可知,志愿者们帮助保持环境清洁。
22.D细节理解题。根据Sun Bear Conservation Volunteering Project,Malaysia部分中“Beyond improving the living conditions of sun bears,you'll understand how to send them back into the wild.”可知,在马来熊保护志愿者项目中,志愿者们将了解到如何将马来熊放归野外。
23.D写作意图题。根据全文内容特别是文章的第一段可推知,作者写此文的目的在于鼓励读者积极参与到志愿者活动中去。
本文是一篇新闻报道。主要讲述了起重机操作员Glen Edwards拯救了一名被困在失火的高楼楼顶的男子,后来他自己也得到了社区人们的筹款和大力支持。
24.B词义猜测题。根据第一段中“a man trapped on top of a towering building engulfed in flames”和第二段中“a man trapped by smoke and flames on a building”可推知,这个被困在火中的人很痛苦,因此画线词和painful同义,意为“痛苦的”。
25.C推理判断题。根据第三段中“Employing his experience and knowledge of the area,Edwards attached a metal cage to the crane,carefully considering his options for the rescue.”第四段中“Edwards skillfully operated the crane to rescue the man”和第六段中"humorously noting,'He's got to take me across the road for a drink!'”可推知,Edwards很专业且富有幽默感。
26.B推理判断题。根据最后一段可知,Edwards得到了社区人们的筹款和大力支持,因此可推知,好人有好报。
27.C文章出处题。根据全文内容尤其是第二段中“in Reading last Thursday”可推知,本文是一篇新闻报道。本文是一篇说明文。研究表明,空气污染能改变人的心脏结构。这种现象类似于早期的心脏衰竭。
28.D细节理解题。根据第一段中“In the journal Circulation on Friday.the scientists revealed that air pollution can harm the heart to the point where it resembles the early stages of heart failure.”可知,该研究发现空气污染能危害人的心脏,使心脏处于衰竭的危险中。
29.B推理判断题。根据第二段可知,在过去的50年里,人类的死亡率在不断下降,但心脏衰竭导致的疾病和死亡还很多。由此可推知,心脏衰竭对人类来说依旧是很大的威胁。
30.A细节理解题。根据第四段中“The team found participants had larger right and left ventricles(心室)in the heart when they lived closer to busy roads and were exposed to nitrogen dioxide(NO ),which enters the air when fuel is burned,the right and left ventricles are crucial for pumping blood.”可知,研究团队发现当参与者们暴露在污染的空气下,他们的左心室和右心室就会变大。
31.C细节理解题。根据第五段中“Air pollution should be seen as a modifiable risk factor”以及“The public all need to be aware of their exposure”可知,Dr.Nay Aung告诉人们要注意空气污染。
本文是一篇议论文。人工智能正在以前所未有的方式塑造科学领域。从提出新的研究假设到加速研究进程,人工智能的加入为科学带来了巨大的潜力。
32.B推理判断题。本段主要介绍两种关于人工智能截然不同的看法,因此第一段主要通过作比较展开的。
33.C观点态度题。根据第二段中“Many previous technologies have,of course,been falsely praised as panaceas(灵丹妙药).”可推知,作者对20世纪90年代专家的观点持不赞成的态度。
34.D推理判断题。根据第三段中“there have been several periods in history when new approaches and new tools did help bring about bursts of world-changing scientific discovery and innovation”可推知,在第四段,作者通过举例旨在表达科学的伟大进步得益于新方法和新工具(的使用)。
35.A标题判断题。人工智能正在以前所未有的方式塑造科学领域。从提出新的研究假设到加速研究进程,人工智能的加入为科学带来了巨大的潜力,因此How AI Greatly Changes Science适合作为标题。本文是一篇说明文。主要介绍了参加学术会议的好处。
36.G根据上文“The presenter will have the chance to present a paper in front of the participants of the same or similar fields of study and will be able to receive constructive criticism about their research.”可知,G项承接上文,符合语境。
37.F根据上文“Taking part in an academic conference is an opportunity to build networks with other academics and experts in the same or similar field of studies all around the world and to share thoughts on recent advances and technological breakthroughs.”以及下文“As you attend conferences,you build a network of people who can raise your ability of work to greater heights.”可知,F项承上启下,符合语境。
38.E根据上文“Meeting new people with different cultures enlightens your way of thinking in your field of study.”以及下文“You'll also have the chance to socialize with the participants at coffee breaks,lunches and social activities.”可知,E项承上启下,符合语境。
39.B本段主要介绍了参加学术会议是休息的好方法,因此B项适合作为段落主题句,总领本段。
40.D根据上文“It is vital to find out what's new in your field of study to survive in an academic subject.”以及下文“This is in fact one of the major reasons why one should attend an academic conference.”可知,D项承上启下,符合语境。
本文是一篇记叙文。主要讲述了作者丢失钱包又失而复得的故事及作者的感悟。
41.A根据上文“searched my memory for a few good seconds”可知.“我”回想了好几秒钟,然后才意识到钱包落在图书馆了。
42.C确切地说,是图书馆的公共洗手间。
43.D根据上文可知,“我”把钱包落在图书馆.可是图书馆已经闭馆,因此“我”只能等到第二天才能去图书馆找钱包。
44.B根据下文“cleaned the restroom”可知,这里指的是干净的洗手间。
45.B那时,“我”只能寄望于洗手间的清洁工了。
46.C根据下文“Excuse me”可知.“我”礼貌地走向清洁工。
47.A她走进一个门口不见了。
48.B根据上文可知,“我”本来希望从清洁工这里找到自己的钱包,但是结果非常令人失望。
49.A根据空前的“Finally”可知·作者接受了自己丢失钱包的事实。
50.D根据下文可知,“我”收到一个包裹。
51.C根据下文的便条的内容可知。read意为“读作”。
52.C根据上文“Always”和下文“with”可知,应是“随身携带”。
53.D根据下文“so I couldn't thank whoever it was”可知,这个寄包裹的人甚至没有留下地址。
54.B自从那天开始,“我”对自己作出承诺。无论何时,只要“我”处于一种类似的处境,“我”都会像帮助“我”的那个人一样去帮助别人。
55.A“我”要让别人体会到“我”打开包裹时的那种喜悦之情。
语法填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
本文是一篇说明文。主要介绍了二十四节气中的第六个节气——谷雨。
56.sixth考查序数词。根据空前的the以及空后的of the 24 Solar Terms并结合句意可知,此处应用序数词,故填sixth。
57.traditionally考查副词。此处应用副词形式修饰谓语动词,故填traditionally。
58.to begin考查非谓语动词。此处应用动词不定式作后置定语,故填to begin。
59.are planted考查动词的时态和语态。根据上下文可知,此处应用一般现在时,且plant与其逻辑主语their crops之间构成被动关系,故填are planted。
60.to考查介词。due to为固定搭配,意为“由于”。
61.a考查冠词。此处应用不定冠词表泛指,且time以辅音音素开头,故填a。
62.appreciating考查非谓语动词。此处应用现在分词作状语,故填appreciating。
63.which考查非限制性定语从句。分析句子结构可知,此处考查非限制性定语从句的关系词,从句缺主语,指物,故填which。
64.reflection考查名词。根据空前的a以及空后的the wisdom可知,此处应用名词形式,故填reflection。
65.seasonal考查形容词。根据空后的preparations可知,此处应用形容词形式,故填seasonal。应用文写作(满分15分)
参考范文
A Trip to the Space Science Exhibition
Last Saturday,our class visited a space science exhibition following the successful launch of theShenzhou-18 manned spacecraft,which was an extraordinary journey into the mysteries of the universe.The exhibition hall was filled with fascinating displays,describing the vastness and beauty of space.There were models of rockets,satellites,and space stations.Interactive exhibits where we could simulate piloting a spacecraft or experience zero-gravity conditions made learning about space exploration even more engaging.
I was inspired to explore space science and dream of one day contributing to humanity's journey among the stars.
读后续写(满分25分)
参考范文
With empty hands.he looked down at the ground.Nearby.Cassie played with her doll in the grass.The little boy looked up,and his eyes mirrored the depth of heartbreak and disappointment he had already faced in his six years of life.I was so heartbroken that I decided to help him.Gathering my courage,I asked Lily and Tom whether we could use that money for movie tickets to buy Tim a race car.Unexpectedly,they agreed right away.
I was struck by my children's big hearts.Then,we went to a store and brought a race car home.When my kids gave the toy to Tim,the boy was so cheerful that he jumped up and down and thanked my kids a lot.And they became close friends as they played together with joy. However,Tim moved away with his family soon.That day,we waved goodbye to each other.Years later,a successful.hand some young man visited my home.It was Tim, surprisingly, who still remembered us and our kindness that had made him feel better.
附听力材料
(Text 1)
M:Oh,I almost forgot.Professor Lee's lecture starts at 8:00.
W:No need to rush.We still have twenty minutes to get there.
(Text 2)
W:Grandma's Bakery House.What can I do for you
M:I'd like to order five sandwiches at two dollars each and three bags of bread at five dollars each.
(Text 3)
W:I really need to find a parking space.There are too many cars on the campus.
M:You can park opposite the bookstore.And there is also a lot of space behind the campus gym.
(Text 4)
M:Was your trip interesting Did you have fun
W:Nothing special.Everything was expensive there.There was only “interest”,nothing interesting.
(Text 5)
M:Hi.Linda.Would you like to have dinner with me tomorrow W:I'd love to.When and where
M:7:30 pm,at Longding Chinese restaurant.I'll pick you up at your place at 7:00 pm.
(Text 6)
M:This term is finally over.We really need a long vacation after months of hard work.W:Yes.I agree with you.And are you worried about your final exam results
M:I think I did a great job in maths.I'm a little worried about physics,and I might have failed the geography exam
W:So.where are you going for your summer vacation
M:Although I considered going to Long Island and California,I have decided to visit Hawaii.
W:OK,have a good vacation.And see you next term.
(Text 7)
W:Excuse me.Do you think I can return this coat It's too big.
M:Didn't you try it on before you bought it
w:Well,as a matter of fact,I received it as a gift at my birthday party.It is fashionable and I love it.But ...
M:OK,I see.I'm afraid you can't return it.Would you like to exchange it for another one
W:That would be good.I was told you sell these coats for $30.
M:Yes,that's right.I'll show you some coats at a similar price.
W:That coat over there looks nice.Can I try it on
M:Sure.It's $35.If you would like that coat,you need to pay some extra money.
(Text 8)
W:Michael,I'm tired.Would you mind driving for a while
M:Sorry.I would like to,but I don't know how to drive
W:Really You don't have a license I thought everyone had a license
M:No,I've lived in cities all my life and I usually take the subway or bus.
W:I see.Do you think you'll learn to drive in the future
M:Yes.I plan to buy a car next year.I think everyone needs a car in the U.S.
W:Actually,a lot of people in cities here take the bus too.
M:Well,I'd like to travel more.I've been here fora few months,but I haven't visited anywhere.
W:How are you going to learn to drive Do you want me to teach you
M:No,thanks.I wouldn't want to trouble you.I've already signed up for a class near my house. It starts next month.
(Text 9)
M:Welcome.Jenny and I have got lots to tell you.
W:That's right.This week West field Radio runs its annual competition.Last year it was to find the best dancer,and next year it will be the turn of local actors to enter.But this year we're looking for the best singer in our city.
M:And what are the rules
W:Not many.You need to phone your entry.We don't accept entries through the Internet or by mail.
M:Right.Well,it's school holidays this week.so what's on offer
W:The sports hall will open an hour carbolic than usual at 8:00 am and be closed later at 10:30 pm instead of nine.The indoor football ground is always popular and has to be booked in advance.
M:And what about the swimming pool
W:Not quite such good news.I'm afraid.It will be open about a week later than planned,but good new snow—there will be no charge for swimmers for the first week.It's the same size as the old one,but it is much better equipped.
(Text 10)
I started my own company,CyberEdit,when I was a freshman.Most students have to write essays,and I aimed to provide computer editing services for them.During one summer vacation,I worked for an Internet company in the daytime and spent another four hours working on my website in the evening.It's not easy to develop a business.If you hope to be financially independent,you must do something while you are young and you can work long hours.For a long time,I edited nearly ten documents a night and spent fifty hours a week doing this.It was hard and I hired my first four employees later.The next year,I turned down my summer job at a big investment bank and spent the vacation expanding CyberEdit.In December,the magazine Wired contacted me and asked me to write an article about my life.After the article appeared in March,many investors began to contact me.In June,one of them decided to invest a large sum of money in my company—over one million dollars in funding!My advice to young people who consider starting a company is:Do it now!Don't delay starting it until you've finished school or had some “real-world experience”.
同课章节目录