长郡中学2024年上学期高一期来考试
英语参考答案
题序
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
1112
13
1415
答案
C
B
B
A
A
C
⊙
A
B
A
C
心
题序
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
答案
凸
A
C
B
B
0
C
A
A
C
D
B
C
题序
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
答案
A
D
B
C
D
G
E
C
F
A
C
C
B
A
B
题序
4647
48
4950
515253
54
55
答案DABADCCADB
【语篇导读】这是一篇应用文。文章主要介绍了伦敦国王学院志愿服务给学生,老师和其他工作人员提供做志愿者的机会。
2l.D。细节理解题。根据第一段最后一句“Its aim is to discover volunteering opportunities for students,teachers and other staff
t school.”可知,其目标是为学生,老师和其他工作人员寻找志愿服务机会。故选D
22.C。细节理解题。根据第三段中的“potential issues include:Evaluation of the Board's work.”可知,评估委员会的工作是议
程主题之一。故选C。
23.A。细节理解题。根据第四段第一句“This is a unique and exciting opportunity accessible to all studying at King's.”可知,所有
在国王学院学习的人都可以申请成为委员会的一员。故选A。
【语篇导读】本文是一篇夹叙夹议文。文幸主要讲述Gutierrez通过从垃圾堆中收集废书的方式为农村和贫困社区的孩子们建立了
一个社区图书馆从而帮助他们开始阅读的故事,引发了读者关于如何改善身边人的生活的思考。
24.A。细节理解题。根据第一段中的“Gutierrez life would never be the same again after finding a copy of Anna Karenina by Leo
Tolstoy in the garbage 20 years ago.It happened while he was driving his garbage truck through wealthier neighbourhoods at
night and seeing abandoned books.It aroused his desire to start rescuing books from the garbage."可知,Gutierrez在垃圾堆里
发现了被丢弃的%安娜·卡列尼娜》,这使他有了从垃圾堆里捡书的想法。故选A。
25.C。细节理解题。根据第一段中的“Eventually,he turned his book collection into a community library for children from low-
income families.(最终,他把自己的藏书变成了一个社区图书馆,供低收人家庭的孩子们使用。)”以及第四段中的“Today,his
makeshift community library,called 'The Strength of Words',occupies most of his home in southern Bogota,and is piled
from floor to ceiling with fiction and non-fiction titles.Everything from school textbooks to storybooks can be found in his
collection of more than20,0o0 books!(如今,他的临时社区图书馆‘文字的力量'占据了他位于波哥大南部的家的大部分空间,
从地板到天花板都堆满了小说和非小说类的书籍。从学校课本到故事书,所有的东西都可以在他收藏的20000多本书中找
到!)”可知,Gutierrez的The Strength of Words旨在方便孩子们阅读。故选C。
26.D。推理判断题。文章主要讲述Gutiérrz通过从垃圾堆中收集废书的方式为农村和贫困社区的孩子们建立了一个社区图书馆
从而帮助他们开始阅读的故事。由此可知,他既有创意又有爱心。故选D。
27.B。主旨大意题。文章主要讲述Gutiérrz通过从垃圾堆中收集废书的方式为农村和贫困社区的孩子们建立了一个社区图书馆
从而帮助他们开始阅读的故事。B项“From Garbage to Treasure(变废为宝)”最能概括本文主旨。故选B。
【语篇导读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了莫奈的名画《印象:日出》以及它对印象主义艺术流派的影响。
28.C。细节理解题。根据第二段中的"Look closely at the three boats,and you can see how these get lighter in the tone,which is
the way aerial perspective works.The lighter boats appear to be further away from us than the darkest one,(仔细观察这三镀
船,你可以看到它们是如何在色调上变浅的,这就是空间透视法的工作方式。浅色的船似乎比颜色最深的船离我们更远。)”可
知,三艘船的不同色调给这幅画增添了深度。故选C。
29.B。词句猜测题。句中的“The label'”指的是上文Leroy在评论莫奈画作时用到的“Impressionists”一词,即给莫奈贴上了“印象
派画家”的标签;s沁k本意为“粘贴;固定住”,字面意思就是这个标签固定了,在语境下,也就是说从那以后人们都用“印象派”这
一名字了。故选B。
30.C。推理判断题。根据第四段中的“Louis Leroy,an art critic(评论家),in his review of the exhibition used the title of Monet's
painting as the headline,calling it the 'Exhibition of Impressionists'.Leroy had meant it ironically()as the term
"impression'was used to describe a rapidly finished painting of an atmospheric effect,and artists rarely,if ever,exhibited
pictures so quickly sketched..[艺术评论家Louis Leroy在评论展览时用了莫奈的画作作为标题,称其为'印象派的展览'。Leroy
的意思是带有讽刺意味的,因为‘印象'这个词是用米形容一幅快速完成的、营造氛围效果的画作,而艺术家们很少(如果有的
话)展出这样的速写画。]”可知,Leroy是第一个使用“Impressionists"”这个词的人。故选C。
英语参考答案(长郡版)一1长郡中学2023-2024学年高一下学期期末考试
英 语
时量:120分钟 满分:150分
第一部分 听力(共两节,满分'30分)
做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。
第一节 (共5小题;每小题1:5分,满分7.5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
例:How much is the shirt
A. 19.15. B. 9.18. C. 9.15.
答案是C。
1. What is the relationship between the speakers
A. Mother and son. B. Teacher and student. C. Classmates.
2. What will the man do this afternoon
A. Do some running. B. Go swimming.. C. Play basketball.
3. What is Michelle trying to do
A. Express her thanks.
B. Give some advice.
C. Invite Henry to dinner.
4. What are the speakers mainly talking about
A. A joke. B. A mouse. C. A friend.
5. Why does Linda refuse to go to the concert
A. She isn't interested in it.
B. She wants to rest at home.
C. She hasn't finished her homework.
第二节 (共15 小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
6. What is the man going to do
A. Do an experiment. B. Have a class. C. Play sports.
7. Who will record the time
A. Galileo. B. Leonardo. C. Alessandro.
听第7段材料,回答第8、9题。
8. What is Frank usually responsible for at home
A. Doing the washing. B. Cleaning the house. C. Preparing the food.
9. What does Frank think Karen should do
A. Relax more. B. Study harder. C. Do some housework.
听第8段材料,回答第10至 12题。
10. Why does the woman grow her own garden
A. To kill time.
B. To develop a new hobby.
C. To eat healthy food.
11. What is the woman mainly growing in her garden
A. Fruits. B. Vegetables. C. Grains.
.12. What's the woman doing
A. Picking strawberries.
B. Watering plants.
C. Eating vegetables.
听第9段材料,回答第13至 16题。
13. Where did Jacob get the information about the flat
A. From the Internet. B. From his friend. C. From the newspaper.
14. Which aspect of the flat appeals to Jacob
A. The convenient location.
B. The reasonable rent.
C. The pet policy.
15. What does the woman do
A. A house agent. B. A voice artist. C. A screen actress.
16. What does the woman suggest Jacob do
A. Bring his own furniture.
B. Give her an early reply.
C. Talk with his parents.
听第10段材料,回答第17至 20题。
17. Where did the speaker watch the movie
A. At her own home. B. In a friend's bedroom. C. At the cinema.
18. Where is the movie set
A. In an inland city. B. In a beautiful village. C. In a seaside town.
19. What does Luka like doing
A. Hearing others' stories.
B. Taking adventure outdoors.
C. Spending time with his families.
20. Why is the friendship threatened
A. Luka has a terrible secret.
B. Luka's new friend isn't a real boy.
C. Luka's family has to move.
第二部分 阅读(共两节,满分50分)
第一节 (共15 小题;每小题2.5分,满分37.5分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项。
A
King's College London Volunteering is seeking for paid members to sit on the Student Advisory Board for Volunteering. The Board plays a significant role in influencing the development and delivery of the volunteering service. Its aim is to discover volunteering opportunities for students, teachers and other staff at school.
Volunteering, which has the potential to create positive social impact, is a key priority for King's. The Board will ensure that students' needs are at the core of the service so that all King's students can make a difference.
This year, the Student Advisory Board for Volunteering will co-create the agenda, and potential issues include:
·Volunteering opportunities for the disabled.
·Promotion of the Board's service.
·How to recognize and reward volunteers.
·Evaluation(评估) of the Board's work.
This is a unique and exciting opportunity accessible to all studying at King's, regardless of the volunteer experiences. The Board will be run both online and in-person, and the Board's members will be paid the London Living Wage( 11.95 per hour) via King's Talent Bank.
The application deadline is 23:59 on Saturday, 31st August 2024.
Apply via the form below, using your King's email address.
21. What does the Board aim to do for those at King's
A. Perform voluntary work.
B. Meet their academic needs.
C. Provide learning opportunities.
D. Discover volunteering chances.
22. Which of the following is a possible topic for this year's agenda
A. Running the Board online.
B. Training voluntary workers.
C. Evaluating the Board's performance.
D. Taking care of people with disabilities.
23. Who can apply to be a member of the Board at King's
A. The students. B. The teachers.
C. The graduates. D. The working staff.
B
Gutiérrez's life would never be the same again after finding a copy of Anna Karenina by Leo Tolstoy in the garbage 20 years ago. It happened while he was driving his garbage truck through wealthier neighbourhoods at night and seeing abandoned books. It aroused his desire to start rescuing books from the garbage. He used to take home between 50 and 60 books every morning. Eventually, he turned his book collection into a community library for children from low-income families.
Colombia's capital city of Bogota has 19 public libraries. However, these libraries tend to be far away from where rural and poorer communities live. The option of buying new books is non-existent for families struggling to make ends meet. Gutiérrez's community library is a true representation of how one man's garbage can be another's treasure.
Gutiérrez grew up poor, and his family could not afford to educate him beyond primary school. Nevertheless, his mother was a passionate reader and read stories to him every night. Her love for books left a deep impression on Gutiérrez.
Today, his makeshift community library, called “The Strength of Words”, occupies most of his home in southern Bogota, and is piled from floor to ceiling with fiction and non-fiction titles. Everything from school textbooks to storybooks can be found in his collection of more than 20,000 books! As the word began to spread about his amazing project, people began sending him many more books to grow his library.
Despite having done so much for his community, Gutiérrez is not yet content to call it a day. He continues to search through garbage cans for reading materials. Today, the Gutiérrez family does not merely want to start libraries in neighbourhoods. They want to create spaces for school children to spend their time reading.
Gutiérrez's journey to give back to his local community is an amazing example of how every one of us can improve the lives of those around us. How might we take a leaf out of Gutiérrez's books and impact the less fortunate around us
24. What inspired Gutiérrez to rescue unwanted books
A. The abandoned Anna Karenina.
B. Leo Tolstoy's life.
C. Children's living conditions.
D. A community library.
25. Why did Gutiérrez start “The Strength of Words”
A. To create a harmonious neighborhood.
B. To give his mother sufficient books.
C. To promote children's reading.
D. To improve the community life.
26. What can best describe Gutiérrez
A. Devoted and talented.
B. Intelligent and generous.
C. Passionate and well-educated.
D. Creative and caring.
27. What would be the best title for the text
A. Desire for Reading B. From Garbage to Treasure
C. Gutiérrez's Life D. An Amazing Model of Education
C
I wanted to set myself the writing challenge of citing some of the many positive things about having a baby. It's addressed to one person, but I hope that those who find themselves at a similar crossroads get help from it.
To my friend A,
All you ever seem to hear about parenthood is negative. I do not feel this. You create a new life in that child, and with that baby, you get a new life, too. When I became a mother, my own mother's embrace, and my father's, not to mention my extended family's, have kept me going.
We are used to hearing about how motherhood limits your life, less so about how it can expand it. I have always believed that life is fundamentally about human relationships, and having a baby has enhanced mine. Becoming a mother—and giving birth—has enhanced my feelings of unity with other women. Parenting has also allowed me to experience childhood again. I have always wanted to give someone else a childhood. My wide-eyed little boy is at the stage where he is simply in love with the world, and that love is thrillingly unconditional. It is a privilege to witness, and it makes me determined to maintain it for him as much as I am able to, because his laugh is the best sound that I have ever heard.
A note about sleep: you will be OK—you've had enough wild nights to know you can cope. And you can get your body back, whatever that might mean to you. As for your career, it's normal to worry. I speak only for myself when I say that I wish I had spent less time worrying beforehand about how I would write. I have far less time, now, but I'm still writing. Even a paragraph a day adds up to a novel, eventually. There is so much untapped joy and love there waiting for you, and I hope I've given you a small glimpse of some of it to hold on to.
28. Who might be the intended audience for this article
A. Self-centered parents.
B. Those fearing to have a baby.
C. Broken-hearted friends.
D. Those avoiding marriage.
29. How does the author mainly make her arguments convincing
A. By explaining ideas.
B. By quoting sayings.
C. By comparing facts.
D. By concluding opinions.
30. Why does the author give examples of her writing in the last paragraph
A. To show how successful she was as a writer.
B. To note that where there is a will there is a way.
C. To tell her friend that giving birth is a piece of cake.
D. To persuade her friend not to worry about her career.
31. What does the passage mainly talk about
A. Impression: Sunrise gave Impressionism its name.
B. Critics had a disagreement over Monet's painting.
C. Monet is a leading artist of Impressionism.
D. Impressionism is an appealing artistic style.
D
For decades, scientists thought of the brain as the most valuable an consequently most closely guarded part of the body. Locked safely behind the blood brain barrier, it was broadly free of the harm of viruses and the battles started the immune system. Then, about 20 years ago, some researchers began to wonder is the brain really so separated(分离) from the body The answer, according to. growing body of evidence, is no.
The list of brain conditions that have been linked with changes elsewhere in the body is long and growing. Changes in the make-up of the microorganisms in the digestive system have been linked to disorders such as Parkinson's disease. There is also a theory that infection during pregnancy(孕期) could lead to brain disease sir babies.
The effect is two-way. There is a lengthening list of symptoms(症状) not typically viewed as disorders of the nervous system, but the brain plays a large part in them. For example, the development of a fever is influenced by a population of nerve cells that control body temperature and appetite. Evidence is mounting that cancers use nerves to grow and spread.
The interconnection between the brain and body has promising implications for our ability to both understand and treat illnesses. If some brain disorders start outside the brain, then perhaps treatments for them could also reach in from outside. Treatments that take effect through the digestive system, the heart or other organs, would be much easier and less risky than those that must cross the blood-brain barrier.
It also works in the opposite direction. Study shows mice have healthier hearts after receiving stimulation(刺激) to a brain area involved in positive emotion and motivation. Activation of the brain reward centre—called the ventral tegmental area(VTA)—seems to cause immune changes that contribute to it. Working out how this happens could help to des troy cancers, enhance responses to vaccines(疫苗) and even re-evaluate physical diseases that, for centuries, have not been considered as being psychologically driven.
32. What do the researchers focus on about the brain
A. Its protecting system. B. Its exposure to diseases.
C. Its controlling function. D. Its connection to the body.
33. How does the author support his idea in paragraph 2
A. By explaining a theory. B. By providing examples.
C. By making comparisons. D. By presenting cause and effect.
34. Which best describes treatments that do not cross the blood-brain barrier
A. Cheaper. B. More specific. C. Safer. D. More direct.
35. What does the study suggest in the last paragraph
A. Brain health depends on immune changes.
B. Brain stimulation leads to negative emotions.
C. The brain can help enhance psychological health.
D. The brain may be key to treating physical diseases.
第二节 (共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
For many websites, there is tons of information that's inaccurate, or just crazy. 36 With that in mind, here are four ways to find reliable websites.
Look for established institutions(确立的机构). 37 However, what you want are sites associated with trusted institutions that have been around for a while and have a proven track record of reliability. Such sites may include those run by government agencies, nonprofit organizations or universities.
Consult sites with expertise(专门知识). You wouldn't go to the hospital to have your car repaired. This is an obvious point. 38 For example, if you're writing a story on a flu outbreak, check out medical websites like The Centers for Disease Control and Prevention.
Avoid commercial(商业的) sites. Sites run by companies and businesses—their websites usually end ”—are often trying to sell you something. And if they're trying to sell you something, chances are whatever information they're presenting will be tilted(偏向) in favor of their product. 39 But be cautious(谨慎).
40 Respected websites often link to each other. You can find out which other websites link to the site you're researching by conducting a link-specific Google search. If lots of sites are linking to your site, and those sites seem reliable, that's a good sign. Then it seems that you don't need to worry too much.
A. Check the links.
B. Enter the following text into the search field.
C. Look for websites that specialize in what you're seeking.
D. If a website seems old, it's probably best to keep distance from it.
E. The Internet is full of websites that were started five minutes ago.
F. That's not to say commercial sites should be screened(屏蔽) entirely.
G. For inexperienced researchers, these sites can cause a wide range of problems.
第三部分 语言运用(共三节,满分30分)
第一节 (共15小题;每小题1分,满分15分)
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D 四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
Anna was a 9-year-old girl from a small village. She 41 primary school till4th grade at her village. For the 5th grade onwards, she would have to get a(n) 42 in a school at a city nearby.
Today was the first day of her 43 school. Upon seeing her 44 clothing and knowing she was from a small village, other students started 45 her. The teacher soon arrived. She 46 Anna to the class and began her class. She told everyone to write down the Seven Wonders of the world.
When everyone had 47 their answer paper, the teacher started reading them to the whole class. The majority had answered them 48 such as The Great Wall of China, Colosseum, Stonehenge, Great Pyramid of Giza, Leaning Tower of Pisa, Taj Mahal, Hanging Gardens of Babylon. The teacher was 49 as students had 50 what she had taught them.
At last, the teacher laid her 51 on Anna's answer paper and read aloud, “The Seven Wonders are—To be able to See, To be able to Hear, To be able to Feel, To Laugh, To Think, To be Kind, To 52 !”
The teacher stood 53 and the whole class was speechless. Today, a girl from a small village 54 us about the gifts we have, which are truly 55 .Hence, use what we have and value what we have.
41. A. delayed B. quitted C. attended D. defended
42. A. liberation B. achievement C. admission D. performance
43. A. old B. new C. remote D. rare
44. A. simple B. clean C. lovely D. expensive
45. A. making use of B. making fun of C. getting down to D. coming down to
46. A. pushed B. followed C. turned D. introduced
47. A. presented B. received C. found D. handled
48. A. neatly B. correctly C. briefly D. dramatically
49. A. delighted B. realistic C. distant D. patient
50. A. detected B. expanded C. adapted D. remembered
51. A. breath B. emotions C. eyes D. wish
52. A. Create B. Learn C. Love D. Bet
53. A. shocked B. disappointed C. satisfied D. frightened
54. A. consulted B. warned C. encouraged D. reminded
55. A. beliefs B. wonders C. rewards D. ideals
第二节 (共10小题;每小题1分,满分10分)
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
Vincent van Gogh was one of the 56 (gifted) artists of his generation. He began working in an art gallery when he was 16 years old. However, it was not until more than a decade later that he started to 57 (serious) consider being an artist himself.
Van Gogh became 58 (depress) after he moved to London. In 1880, he took up painting, from 59 he drew much comfort. As he began to display a talent for painting, he realized that art was his true calling. He was very impressed by the artworks of the master painter Rembrandt. In 1886, he moved to Paris 60 (live) with his brother, who introduced him to some Impressionist artists. He began to form his own style, 61 (employ) thick, unmixed paint. This resulted 62 vivid colors, similar to those in the Impressionist paintings.
However, Van Gogh's works had strong lines, as opposed to 63 softer edges of Impressionism. He made 64 (friend) with Paul Gauguin, who shared the same vision, and they became known as Post-Impressionists.
Although he was a genius, Van Gogh was not yet appreciated in the art world. He only sold one painting during his lifetime, but these days, his works 65 (enjoy) by people around the world.
第三节 课文默写(共5小题;每小题1分,满分5分)
fort food is an important tool in helping us tension and feel good about ourselves.
67. This well-developed ability, as well as the scroll's ambitious size, allows Zhang to show an amount of detail—you could study the painting for hours and still discover something new.
68. Their efforts to conduct research in both fields may finally .
69. Sometimes the smell alone can ;, not to mention the lovely creamy flavor, which works like a time machine immediately transporting me back to my sunny childhood.
70. The crowd immediately recognized that they were listening to something truly special, and
第四部分,写作(共两节,满分40分)
第一节 (满分15分)
假定你是李华,5月 14 日你校举办了“Food Festival”活动。请给英国好友 Chris写一封邮件分享你的经历,内容包括:
1.介绍活动内容;
2.你的感受。
注意:
1.写作词数应为80左右;
2.开头和结尾已给出,不计入总词数;
3.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。
Dear Chris,
I am more than delighted to write to share with you the Food Festival we celebrated in the campus on May 14th.
Yours sincerely,
Li Hua
第二节 (满分25分)
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
The prize may go to the fastest, but sometimes, the first one to cross the finish line isn't the only winner. Nowhere was that more true than at a recent 5Kinvitational(邀请赛) in Shelbyville, Indiana.
There were two players in the match: Levi LaGrange and Axel Aleman, who hadn't known each other before. Levi LaGrange, an 18-year-old student from Western Boone High School, has been expecting to be a professional sportsman for many years. Axel Aleman, who is from Sheridan High School, is a friendly and generous person and he is always more concerned about others than himself. Axel once said to his classmates, “When you are standing at a crossroad, you can choose the path of self-interest, or you can go the extra mile for someone in need. As a teen athlete, the choice is extremely clear.”
The game went very well at first. However, with less than half a mile to go, Levi LaGrange slipped, twisting his ankle. He said, “I was running up the little rolling hill and I hurt my ankle. I felt something was wrong with my ankle.”
Levi stopped and signed to Axel to pass him. Generally, winning a match should be the mission for a sportsman. But at that moment, the race became a secondary concern for Axel. “I was able to see he was in a lot of pain,” Axel recalled. “As I got closer to him, he narrowly fell down. I asked if he was all right. He said he felt like something broken in his leg.”
Rather than running ahead, in an extraordinary act of true sportsmen, Axel refused to leave Levi behind. “As soon as I saw him, I knew I had to do something,” Axel said. “It just seemed like the right thing to do. That mattered more than the race. I told him I wasn't going to leave. I wanted to help him finish the match.”
注意:
1. 续写词数应为150左右;
2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。
Axel walked closer to Levi.
From the incident Axel gained a lot.